K-report
 

Kočárky, Golfáče, provoz typy a vše o... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Kočárky, Golfáče, provoz typy a vše okolo « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2928
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 08:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dlouhé době jsem se odhodlal k odvážnému kroku - k založení nové diskuzní komory. Myslím, že toto téma je pro mnohé z nás někdy v životě nanejvýš aktuální.

A hned začnu otázkou:
V jakém kočárku jste, pánové jezdili? Vždyť to byl náš první dopravní prostředek - první šotoušení. A ve výzdobě interiéru plyšáky by jsme se mohli srovnávat s mnohými autobusáky.

Já měl oranžovou klasiku - model 1977. svezení celkem fajn. Bratr jej zdědil po mně jako ojetý, útěchou mu alespoň byl nový Golfáč (s oranžovým potahem). Foto Golfáče bych snad i měl. Kočárek možná někde u vody na pozadí rodinné fotografie.

Tak tedy, nebojme se a diskutujme. Uvítám hlavně fotky!

PS: Nejlepší místa na šotoušení kočárků jsou měststké parky (např. lehce odpoledne za slunného počasí se to jimi jen hemží)
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 08:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Kočárky ve vodní dopravě? To už snad raději do silniční, ne?

Přiznám se, že svůj kočárek si nepamatuji, vzpomínám jen na tmavě červenou tříkolku s bílými kolečky a řídítky.
Dřívější dopravní prostředky jsem neregistroval.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2929
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 08:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To záleží na adminech kam je přesunou, nové diskuze se řadí vždy dolů.

Pro zájemce o historii přikládám info o jedné publikaci (je to taková první šotokniha o této tématice):

Z kolébky do kočárku
Regionální muzeum Mělník vydalo dlouho očekávanou knihu o kočárcích

Regionální muzeum Mělník vydalo počátkem letošního prosince dlouho očekávanou knihu s názvem Z kolébky do kočárku. Slavnostní křest knihy proběhl 5. prosince v kavárně muzea.
Tato publikace mapuje vývoj dětského kočárku u nás od počátku jeho sériové výroby, tzn. od poloviny 19. století až do 80. let století dvacátého. Kniha je po formální stránce rozdělena do deseti kapitol, z nichž každá se věnuje určitému typu kočárku. Důraz je kladen především na obrazovou dokumentaci, kterou tvoří jednak fotografie dochovaných kočárků v muzejních i soukromých sbírkách, dále dobové fotografie a reprodukce dobových katalogů s podrobnými popiskami jednotlivých kočárků. K dokreslení atmosféry dané doby jsou v knize použity inzeráty výrobců kočárků i citace z odborné literatury, dokumentující měnící se názory na používání kočárku v průběhu staletí. V závěru knihy je uveden ve výběru přehled firem, které se výrobou dětských kočárků u nás zabývaly i s jejich ochrannými známkami a štítky. Tento přehled spolu s množstvím vyobrazení je určen jak široké veřejnosti se zájmem o historii, tak odborníkům. Kniha může být i pomůckou pro muzejní pracovníky či soukromé sběratele v přesnějším určení exemplářů v jejich sbírkách.
Vydání této publikace je odborným výstupem dlouholetého výzkumu a studia pramenů a literatury autorky publikace, odborné pracovnice Regionálního muzea Mělník Mgr. Nadi Černé - v Klecanech známé z Klecanské veteran rallye.


 

Tříkolky sem do tématu také samozřejmě patří.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 08:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já měl klasický kočárek koženkový, červený s bílými vzory, zřejmě model Liberta 1978. Pamatuju si ho, protože v něm jezdil i brácha. Ovšem mé první vozidlo byla zelená Škoda 1202 STW, kterou mě vezli z porodnice. Po kočárku následovala sedačka s chromovaným rámem a trpaslíkovým potahem. Pak už jsem byl schopen samostatného pohybu a přišla zelená tříkolka a také zelené kolo Spurt, doplněné šlapacím autíčkem, tříkolovým, velmi archaickým, ale rychlým. To mi vydrželo až do školního věku, kdy jsem sedlal oranžové Sobi 20 s vysokými řídítky a stříbrné RMX 20. Pak Favorit a u toho jsem zůstal.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2930
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 09:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidíte, jízdní kola sem také patří. Tedy navrhuji komoru pojmenovat jako:

Kočárky, tříkolky, jízdní kola a jiné dopravní prostředky z dětství

Já poprvé cestoval z porodnice naší bílou Š1000 MB (BO 69-52)
pak byl onen oranžový kořárek
pak takovýto jak se do toho strčí nohy (má to 4 kolečka a odráží se nohama (je to skládací)
pak tříkolku
pak malé kolo (s malýma tlustýma kolečkama)
pak klasické dětské kolo červené (nástřik červená Zetor)
pak jsem měl tříčtvrtečního araba bez blatníků (rezavé)
pak jsem dostal plnokrevníka z české stáje (Favorita z 60. let - reko) - modrá barva vzor Avia (

Měl větší kola než měl mít, často jsem proto o ně drhnul v zatáčkách špicemi bot. S tímto kolem jsme měl také svoji jedinou dopravní nehodu. Při předjíždění traktoru jsem se čelně střetl s motocyklem, následkem byla osmice předního kola a jeho ještě větší přiblížení k mým nohám, já měl zlomenou klíční kost, bouli na hlavě a sedřený prst. Tohle kolo byla legenda - prožil jsem s ním mládí, jízdy loužemi, řekou, lesem. Když dosloužilo, pietně jsem jej natřel celé načerno a pověsil na zeď v kůlně.

pak jsem si koupil za 4000 Kč Favorita (cca 1993) (fialová barva, mám jej dodnes už přetřeného na světle modrou)

a konečně teď mám Treka 4ever Vantage New Line za 7500 Kč - mám ho už 5 let)

žena má dámského fialového Favorita už z tohoto tisíciletí
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Jaký je rozdíl mezi RMX a BMX?

Pěkné stránky:
http://luksoft.wz.cz/bicykly.htm
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 3260: dětské kolo s tlustými kolečky měl bratr, někde ho ještě máme

Rozdíl mezi RMX a BMX 20: bratranec měl BMX 20 a bylo úplně stejné, jako můj RMX... Taky jsem na to nepřišel, čím se lišila. Možná převodem, ale ne o moc? Ale dělala se ještě verze s trialovým převodem 1:1, ale už nevím, jak byla značena. Každopádně tahle kola (u nás zvaná teréňáky) byla v té době (1986, 1987..) velmi žádaným zbožím a asi i nedostakovým (byl jsem malý kluk, tohle jsem nevnímal). Sehnat o pár let později favorita taky nebylo snadné.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bylo BMX 16. Bratr měl taky BMX 20, na normální ježdění to ale nebylo...

jeden kluk u nás měl kolo se sedlem pro dva (jako pincek), bylo světle zelené a menší. Co to bylo za typ.

U nás na vsi byl King, kdo měl i novou Libertu nebo Esku. O Favoritu nemluvě - to se dědilo po strýcích a otcích.

Znáte kolo LADY 26?
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, BMX 16, menší verze, už jsem úplně zapoměl. Na Sobi 20 se po silnici jezdilo lépe než na teréňáku, mělo i "silniční výbavu", bylo to dospělé kolo - skládačka. BMX byl vyloženě dětský. Sobi se dělala ve dvou verzích - s vysokými a nízkými řídítky - ta s nízkými neměla světla.

Na kolo s dvojsedadlem si taka pamatuju, ale na jeho jméno už ne. Lady 26 měla babička, myslím že na tu dobu bylo dost luxusní. Jedno máme dodnes jako služební vozidlo v práci

Ještě vzpomínám na polské oranžové skládačky Univerzal, vypadaly stejně jako skládačka Eska, jen kloub byl trochu jiný.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skládačky Eska byly 2 typy. Starší se opravdu rozdělávala na 2 kusy. Odpojila se šikmá trubka až u sedlové trubky, drželo to na 2 šrouby a pak byla modernější verze s kloubem.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2934
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedno LADY 26 máme taky doma - červené (má předzdívku AMIN LEKŠN)

Favorit v klasice byl pro mě světlemodrý se stříbrnými samolepícími obtisky na kostře. Měl ještě uzší berany. Později byl odstín modré tmavší a samolepky na rámu jednodušší. Klasický byl ochranný pochromovaný děrovaný talíř u pětikolečka. (na mém modelu z 90. let už byl plastový)
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2935
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: další pamětník
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já měl zelenou SOBI 20, pak mi naši koupili "závodničku" Liberta v červené barvě. Akorát mne nestačili poslat na kurz ovládání takového prostředku. Nějak jsem z nadšení, že mám velké kolo s přehazovačkou zapomněl na to, že už se nebrzdí nohama jako na Sobině, ale ručně. Takže moc dlouho ten hezký lak nevydržel.

Tatínek jezdil asi dvacet let na té polské skládačce. Ale asi tak po pěti letech provozu, kdy měl s tím kloubem problémy, tak si to svařil dohromady a bylo po skládačce. Dokázal za tím táhnout vozík s hnojem na zahrádku a ta soupravu měla, bratru, 200 kilo. Když přijížděl k jedné křižovatce, tak mu spadl řetěz a brzdil "komisňákama" tak, že podrážky prodřel. Ale přežil a brambory vyrostly.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2936
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: krásná historka

Můj otec míval takové ty Araby a Ukrajiny, které se různě vyměňovaly po hospodách (někdy nechtěně, kdy každý nasedl na to co bylo po ruce) Legendární byl jeho Arab v tmavězelené s bílými blatníky, nosičem a obřími koly. Otec kola přestříkával, aby je původní majitel nepoznal.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 11:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já pamatuju nedostatkové Favority ještě se čtyřkolečkem. Až později se objevily pětikolečka.
Moje první kolo byla vínově červená Eska s beranama, volnoběhem ale bez přehazovačky na ocelových ráfcích. Nová stála 800,- Kč. Postupně jsem na ní dal dvoutác a pětikolečko. Dodneska to kolo mám.
Pak jsem měl MTB Amulet, ale to mě a stejné kolo ženě ukradli a teď mám dalšího MTB Amuleta. A jako doplněk máme přívěs pro dítě za kolo. SUPER věc.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2937
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 11:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: takže akční cyklo-rodinka

Můj Favorit měl 5+2. Ten druhý malý tác byl v horském provedení. Páčky klasicky dole na štangli (žena už je má na řidítkách)

A ten Reko Favorit, co jsem s ním měl nehodu měl trojkolečko. Byl to takovej domácí bastl.-)

Ta dětská kola byl systém FURTŠLAP.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 11:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: U větších dětí jsem zkoušel cyklosedačky, ale ten přívěs je daleko příjemnější pro mě i pro dítě. Může tam i spát. Jen nesmí foukat protivítr.
Trojkolečko bylo na široký řetěz.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2938
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 11:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trojkolečko bylo na široký řetěz.

Ano
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6389
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 13:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, kola. Jako malej jsem měl takové to malé modré dětské kolečko systému "furtošlap". Tehdy mě to ale moc nebavilo, vozit se u táty na favoritu na sedačce bylo pohodlnější. Rodiče dodnes vzpomínají, jak jsem každou chvilku slezl z kola a se slovy "Kopeček nahoru." či "Kopeček dolů!" jsem šel dál pěšky. A to i přesto, že rodiče žádnej kopeček neviděli.

A kdyby jim někdo někdy řekl, že tenhle člověk pojede za takových 15 let na kole z Plzně do Mnichova, Budapešti nebo k Baltskému moři, asi by ho považovali za cvoka.

Pak jsem měl takové to červené kolo, jmenovalo se tuším Spurt. Bez přehazovačky, brzdilo se šlápnutím dozadu. Pak Eska skládačka a pak už normální kola zahraniční výroby.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2940
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 14:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tebe minul Favorit? - kultovní kolo

Na sedátku jsem také jezdil, máme jej doteď doma. Už se těším až na něm povezu já svého potomka.

Také jsem se vozil v zimě na saních. Měli jsme sáně bez opěradla, jednou jsem rodičům v tichosti spadnul, zjistili to až po pár metrech (údajně).


Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6390
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Favoritu jsem začínal, ale ten byl tátovo, já byl jen cestující. Táta ho dostal někdy v sedmé třídě za vysvědčení a vydržel mu skoro 30 let, pak mu ho ukradli. (Přestože byl zamčený.)

Vzpomínám, byli jsme kdysi v Třeboni, celá rodina. Jedeme na kolech po parku, na lavičce tři místní babky, kouknou po nás a prohlásí: "To se to těm zápaďákům jezdí, když mají takovýchle kola!" Obzvlášť táta, majitel favorita, byl potěšen.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 16:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tátovo
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007

Již brzy 3000. příspěvek kariéry (zatím dosáhlo 14 borců K-reportu)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30931
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 17:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nové diskuze se řadí vždy dolů

To není až tak přesné, ale nevadí. Již snad je téma na správné pozici.

Ale kočárky a jízdní kola dohromady?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě např. Favorit taky minul (teda teď mám 136 LS, ale auto), a to jsem vystřídal tolik kol, že už bych je ani nespočítal (odhadem tak 15-20).
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 16:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě Favorit minul taky .

BMX samozřejmě bylo nedostatkové zboží. Asi tři roky jsem po něm toužil a nakonec ho dostal pod stromečkem, bylo to jedno ze dvou, které tehdy dostaly v prodejně kol a loveckých potřeb. Mimochodem pan vedoucí tam chodil v modrém plášti a před obchodem měl snad v každou denní dobu zaparkovaného služebního bleděmodrého Barkase se žlutou plachtou.

Jinak to dětský kolo "futošlap" jsem měl taky a správně se jmenovalo JIPI 20
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo by neznal furtošlap 8-). Já kromě tříkolky s vlekem (domorobo, tuning od mala), měl ještě šlapací autíčko (de-facto obrácená tříkolka s volantem). A moje generace vyrostla samozřejmě na SOBI 20 (měl jsem klasická řídítka). Opět se projevil domotuning-kolo dostalo drapáky, novou barvu, na rám a řídítka tyč a už vypadal jako BMX (jen měl výhodu - byl lehčí a tudíž rychlejší). Auto nemám (takže už netuním )
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 19:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že spíš než o kočárcích (kdo si taky má pamatovat v čem jezdil...:-)) je to o kolech a jiných dopravních prostředcích. Tož to abych se taky přidal...

Sedmiletý Syverin na svém vozidle má právě pohov :-)
 
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 14:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ale krásný téma, tak to se taky musim přidat...
Začal jsem v hnědým koženkovým kočárku Liberta (dlouho se válela na půdě),poměrně živě si ale vybavuju pravidelný cesty z ML do Klimentova tehdy ještě ŠMkou, někde v rodinném fotobordelu se válí fotka cca ve dvou letech, kterak doma rejdím po novém koberci v chodítku... Dětský kolo JIPI jsem měl taky, ale mělo torpédo (a vlastně ještě má - to kolo postupně vystřídali haranti většiny známejch ve vesnici, jelikož já nebo táta jsme ho půjčovali, co to je za typ, už se asi nezjistí, bo všechny samolepky opadaly a notně sedřený kolo cca před pěti rokama známej přefouknul bleděmodrou metlou, aby jeho pětiletej synátor mohl machrovat před děckama ve školce, že má taky nový kolo); kupovala ho babička někdy v roce 1986 ve Hleďsebi jako úplně nový. Pak následovalo bleděmodrý SOBI 20 s vysokejma řidítkama, ze kterýho jsem záviděl kamarádovi, že mu jeho tatík povolil jezdit na jeho favoritovi, a ze který jsem jednou sletěl tak, že jsem si zlomil ruku v lokti, a něco jako BMX sestavený z kupy šrotovejch dílů... Tříkolky nepočítám (to bylo spotřební zboží, postupně jsem jich vystřídal asi pět nebo šest), zajímavý bylo šlapací autíčko, na kterým se nám s kamarádem podařilo přervat řetěz a po kanibalizaci ostatních již zbytečnejch dílů jsme ho používali pro velmi svižnou jízdu z kopce na minimálně využívaný asfaltce mezi dílnama, autoparkem a střelnicí v klimentovskejch kasárnách (tehdy tam ještě nebyly vrata a celkem volně se tam smělo). Samostatnou kapitolou byly velký plastový tatry na pískoviště (měřítko někde okolo 1:5), kde jsem po dvou 148kách získal jako jeden z prvních ve vesnici 815ku a byl jsem načas za velkýho frajera... Památné závody v ulici k Riviéře, kde tenkrát ještě byl velmi rovný asfalt, za něž jsme tam všichni dostali ukrutně vynadáno, jsou legendární...
Někdy v polovičce 90. let jsem ovšem na bicykl zanevřel a znova jsem se k němu vrátil až v roce 2001, kdy jsem od souseda koupil můj současný MTB Canyon, na kterém jezdím dodnes (a ještě asi i nějakej pátek budu).... což mi říká, že bych mohl konečně vyhnat bordel z přesmykače.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 09:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych vzpomněl, jak jsem dostal k vánocům Moskviče. Bylo to takové plechové šlapací autíčko, které mělo klakson (mizernej) a svítili mu světýlka. Kdo to vyráběl? Bylo to z CCCP? Teď je možná tak spatříte na kolotočích jako součást atrakce.

U tatrovky 184 se mi moc líbíla rezerva za kabinou.

Jo a nemáte někdo fotku takového auta, něco jako tatrovka, ale bylo to menší a mělo to žlutou kabinu? Vůbec nevím, co to bylo.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 15:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>1714: To mám asi doma - žlutá kabina, zelená korba, vypadá to na ňáký sovětský bazmek. Ale na pískovišti sloužilo dobře . Vyfotím ho a plácnu sem foto.

Šlapací autíčko jsem měl taky, mělo to jen 4 kola, volant, sedačku a kostru - žádnou kapotáž. Asi něco made in Czechoslovakia.
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 20:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady to je, jedinej nápis je na podvozku „MADE IN BULGARIA“.

 
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 08:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo. To je on. Takže bulharské vozidlo? Ještě si vybavuji trambusy. Ale ty už byly o něco menší.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 08:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyto bulharský auta hodně trpěly tím, že se hned ztratila ta červená mřížka vpředu u "chladiče"
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 18:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To asi jo, ani si nepamatuju, že tam ňáká mřížka byla . Ale tolik tun písku, co to auto odvezlo.... nehledě na to, že jsem se v něm vozil i já...
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
350009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 23:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aký je toto typ bicykla?
 
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 13:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

350009: To sice nevím, ale měla to teta u babičky na Slovensku. Jako malej jsem se na tom vozil, když jsem ještě nedosáhnul na sedlo, ve stoje a jednou při zastavovaní jsem se o tu zvýšenou štangli exkluzivně praštil do koulí
Ondřej Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.111.5
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 20:57:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo červená mřížka taky nebim kde je....jinak sem si zásluhou tohoto vozidla při sjezdu vymknul v 2.třídě kotník, takže 2 tejdny sádra:-))

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace