K-report
 

Archiv do 10.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Zahraniční provozy » Archiv do 10.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 18:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj> S trolejbusy to vypada nasledovne: trolejove vedeni existuje v 98% trasy autobusovych linek 31, a 32 (to jsou ty linky, na kterych se s provozem t-busu koncilo). A jeste existuje kousek v Echirolles v trase autobusu 1 (videl jsem to z IGK).

* Na vsech mistech jsou vyjmuty/premosteny armatury v krizenich s tramvaji.
* Na krizeni s tramvajovou linkou C je vedeni trolejbusu preruseno v delce cca 50-100m na obe strany. (v dobe ukonceni provozu t-busu zde jeste tram nejezdila)
* Nektere kratke useky v centru jsou sneseny (spise ale z duvodu, ze se tam neco predelavalo a trolejove vedeni prekazelo)
* sneseno krizeni na lince 32 s bulevarem Jean Jaures.
* mozna jeste neco chybi v mistech, ktere neznam.

Jsou ale zachovany ruzne trolejove armatury/vyhybky/ signalizace prestaveni vyhybek/... Vypada to tak, ze obnoveni trolejbusu nebylo zavrzeno. Nicmene priority v oblasti MHD jsou v rozsirovani tramvaje. Navic obe linky 31, i 32 nepredstavuji zadne vyznamne trasy.
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 20:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Musím pochválit, fotky jsou super. Kdy se vrátíš?

Jinak, brzy pojedeš do USA znovu, Washingtony už jsou skoro hotové (1 už i jezdí).
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit?
Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za pochvalu, něco přidám :

 

 

Už se vyřídily všechny papíry a přejímky a jezdí se 500km test a pak hurá do provozu s lidma.

Vrátím se 5. dubna. Už aby to bylo :-)

No a do Washingtonu se hned tak nepodívám, protože tam ještě není ani vozovna ani trať, takže se vozy pro Washington asi někde uloží a odcestují, až budou mít kam.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4265
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 22:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Jé, to je naše oblíbená 009. Jak já se na ni načekal.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 22:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy se uloží...třeba na Porážkové.
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: Já bych spíš řek, že nám budou dál zabírat místo v Martinově.
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit?
Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 16:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki, nenašel bys fotku rovně jedoucího obousměrného TRIA, kterou bys dovolil bez copyrightu někde použít? Kdyžtak písni na absolutsotous(zavináč)centrum(tečka)cz a vysvětlím na co to chci.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 23:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuto sobotu jsem si prosel budouci trasu linky D v Grenoblu. Trat by se mela otevirat letos na podzim. Fotky ze soucasneho stavu jsou tady: http://www.fit.vutbr.cz/~rogalew/foto/index.php?spgmGal=Doprava/Grenoble/Line_D

Na netu jsem nasel planek rozvoje tramvaji s vyznacenym prodlouzenim linek A a B a s planovanou linkou E. http://sniavlys.free.fr/images_web/Reseau-Tram-moyen-terme-0.jpg

Jeste jsem nekde videl planek s prodlouzenim linky D ze St. Martinu na Grande Place. Polovina teto trati (od Grande Place) jiz existuje jako manipulacka k vozovne. Ted jde jen o to, kudy to protahnout ve zbyvajici casti + sehnat penize (= to je problem vsude).
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před deseti dny jsem byl ve Vídni a udělal jsem pár fotek, tady je malá ochutnávka:
 
 
 

Měl bych pár poznámek k vídeňskému provozu:
1) V neděli není kde sehnat jzdenku a to ani v blízkosti parkoviště P+R a stanice S-bahnu.
2) ULFy nejsou zas takový zázrak. Mají hodně tvrdé podvozky.
3) Ve vozech je všudypřítomná špína, ale zase minimum tagů.
4) Mají skvěly označovače jízdenek se zvonečkem

A nakonec taková perlička:
 
I seek you: 246-442-983
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3810
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 18:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta reklama je pěkná ... moc jich tam nemají ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 21:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde jsem slyšel, či četl, že ve Vídni byly/jsou(?) na několika vozech při nějaké příležitosti reklamy v barvách či se symboly několik států, snad tam měla být i ČR. Víte o tom někdo víc, či nevíte o fotkách?
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 09:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Drážďanech je na nějaké NGT6 CZ reklama a na ní 14T. Dnes je to vyfocené v nějakém zradma plátku v Praze.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Valec_sk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 00:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_Šlehofer: Bolo to v decembri 2005. Dokonca aj všetky nápisy na/v električke boli dvojjazyčné. Fotky žiaľ nemám.
WEB: http://www.valec.yw.sk/ (ukážka z mojich fotiek)

ICQ: 192-299-314
Knyta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 23:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem v jednom nejmenovaném německém městě (myslím, že všichni poznají o které město se jedná) a těšil se, jak si oddechnu od pražských tramvají a užiju si místních žlutých tramvajek. Ale první, co jsem viděl přijet na zastávku, byla tramvaj s touhle stříbrnou obludou)


 
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 00:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna perlicka z Francie. Jak vsichni vite, tak 1. kvetna je svatek prace ...
... a ridici v MHD si ho taky musi uzit. A proto mestska doprava v Grenoblu nebude cely den jezdit.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak někteří z vás tuší, na ostrově Mallorca ve městečku Sollér jezdí krásná úzkokolejná tramvaj do přístavu (Puerto del Sollér), a taky odtamtud jezdí elektrická úzkorozchodná železnice do hlavního města Palma de Mallorca.

A teď prosba pro všechny (nejen) šotouše : rád bych tam s drahou polovičkou vyrazil na výlet (já šoto, ona opalovací :-)), jenže... zdá se, že letos všechny CZ cestovky nakupovaly kapacity na úplně opačném konci ostrova...

Takže pokud mi někdo najde CZ cestovku, která má zájezdy do Solléru nebo Puerto del Sollér, má u mě nějakou tu odměnu!

Dík!

POZNÁMKA : povoleny jsou i PL cestovky s odletem z Katowic, SK s odletem z Blavy (ze Žiliny asi nehrozí) a AUS s odletem z Vídně. Německé cestovky nechci, na letiště do Německa to mám daleko.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 23:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.mss.se/
Jen tak.
Sice je to ve svedstine, ale vcelku se necha pochopit o co jde.
Ale pro ten zbytek, mesto Malmö, melo vlastni tramvajovy system, ktery zanikl cca 1973. Ale v dnesni dobe tam existuje muzejni trat pri tamnejsim technickem muzeu. Dalsi vcetne mapky viz odkaz.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 20:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo ponětí, kde přesně se v Lublani nacházejí původně pražské vozy třistapadesátněco a plecháč 813? Měly sloužit jako putyka či co...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prohlížel jsem si fotky z Lublaně, je to někde ve strém centru - na té straně řeky jako Hrad, bohužel přesněji místo nejsem schopen určit.

 

 

 
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9648
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy se to tam dostalo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já žil v představě, že tahle tramvaj je originál lublaňská. Ale jak se dočítám na tomto webu
http://gridskipper.com/travel/ljubljana/mythical-metro-164082.php
"for now the only tram in town is used as the snack bar Tramvaj Ekspres (Trg MDB 10). The tram had to be imported from Prague because all of Ljubljana's trams were removed in the 1950s and destroyed" tak je skutečně z Prahy. je tam i její současné sídlo Trg MDB 10.
Jinak tramvaje v LJU byly 1901-1958.

Na této adrese je fotka oroignálního vlečňáku
http://www.slo-world.com/content/blogcategory/0/30/15/45/ (je to v dolní třetině stránky)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:01:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vaše prvotní představa byla mylná, vždyť také v Lublani byl užší rozchod (1000 mm). Z ČR to tam šlo někdy v letech 1990-1995.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.railfaneurope.net/pix/si/trams/pix.html

Omlouvám se, to muzeální není vlečňák, ale motorový vůz Siemens-Halske č. 5
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Díky za informace a hlavně za obrázky. Mmch plechoun tohoto čísla stojí dodnes v polích za Miličínem.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo jaká tramvaj stojí na jednom dvorku poblíž Zgorzelce při silnici z dálnice do Wroclavi na přechod Habartice. Jedná se o modrý člákový vůz zřejmě typ 102N(?) a číslo 2021(?)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 18:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v LJU stojí zato dojít do železničního muzea. Je kousek od centra, hned za nádražím (adresu nevím, ale popis cesty je následující): z centra vede hlavní ulice směrem k trati, nádraží dráhy i busu je vpravo od této ulice. K muzeu se ale podejde po této ulici pod železničním mostem a pak kteroukoliv příčnou vlevo. Na opačném konci těch příčných ulic je zase jediná souběžná s tou hlavní a její druhou stranu tvoří plot depa. Pak už je jen nutné najít vchod do depa a tam už jsou od vrátnice směrovky.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Behem sveho soto vyletu po Britanii jsem navstivil take "Crich tramway village" - narodni tramvajove muzeum. Par fotek jsem dal sem: odkaz
Pokud se budete nachazet v techto oblastech, tak rozhodne stoji za navstevu.
-------------------------------------
Jeste otazka na znalce. Krome "velkych" tramvaji tam maji i modely. A nasli jsme tam tohle Podle mistnich to ma byt dle skutecneho vozu. Moje otazka je, jestli je to T3, nebo nejake (americke) PCC? Pokud T3, tak tam nesedi napr. napisy EXIT a ENTRANCE nade dvermi a dalsi detaily.

V tom svetle se to o moc lepe vyfotit nedalo. Blesk by se zase odrazil o sklo vytriny.

(Příspěvek byl editován uživatelem adam_r.)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4631
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 06:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: No je to T3. A angličani měli trošku více fantazie no.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 10:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to, že na žádné fotce není pražsko-olomoucká tramvaj 180?
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 15:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to, že na žádné fotce není pražsko-olomoucká tramvaj 180?

Byla uvnitr v hale a poradne se vyfotit nedala (spatne osvetleni + malo prostoru). Vuz je ve velmi dobrem stavu. Co jsme se bavili s jednim clovekem z dilen, tak se mu zrovna tenhle vuz moc libi.
--------------------------
Jinak jsme se dozvedeli, ze pri zakladani muzea se vetsinou dovezli cele vozy z rusenych provozu, a to vcetne nahradnich dilu. Zatimco dneska se priveze nejaka chatka/kulna/vcelin/... K tomu se pak hledaji dobove fotky a snazi se dohledat/dodelat chybejici dily.

Zrovna tohle je podle dobovych fotek dvoupatrak. Cast shodu pry nasli nekde v nejake kulne.
Sponka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.2.72
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:51:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pražsko-olomoucká tramvaj je ve velmi dobrém stavu pro výstavu v hale, bohužel se s ní kvůli silné korozi podvozku nedá už moc hýbat, takže asi z haly moc nevyjede. To že se pánovi líbí říkal určitě proto, že jsme z Čech

Případ chatka/kůlna/včelín aj. celkem pěkně vystihuje jedna dvoupatrová tramvaj, která byla rozdělána na dvě chatky vedle sebe a v muzeu ji zase sesadili a zprovoznili. Práce pánů v dílně je "okavypulná", řekl bych, že kromě manuální zručnosti vyžaduje i dost velkou míru fantazie.

Podorbnější informace na http://www.tramway.co.uk/, za návštěvu to určitě stojí, třeba i proto, že mají cca 2 kilometry dlouhou trať, po které prohánějí provozuschopné vozy (v ceně vstupného).
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 23:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, nemáte někdo informace okolo dodávky nízkopodlažních tramvají do Gmundenu? Minulý/možná předminulý rok bylo na prezentační jízdě v Gmundenu Combino Advanced 107 z Nordhausenu. Tramvajová trať v Gmundenu prošla nedávno velkou rekonstrukcí, při níž bylo prezentováno prodloužení trati a nákup nových tramvají. Vzhledem k tomu, že Siemens už nenabízí Combino (nějaký nový typ Combina je prý ve vývoji/výrobě) a při prezentaci byly použity obrázky Flexity Outlook (dříve Cityrunner) od Bombardieru, tak zřejmě bude vozidla dodávat právě Bombardier. Ovšem nikde nemůžu nic najít alespoň o výběrovém řízení, či výrobě vozidel, nevíte někdo více?
http://tramtrain.blog.cz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2455
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prozatím nic, v Gmundenu sice o nových vozidlech přemýšlejí, ale kasička je prázdná.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 16:00:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arj výše: Údajně další dochovaná lublaňská tramvaj (novější) je na tomto obrázku:
 
Prý je to někde ve městě.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:10:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mělo by to být lublaňské ev.č. 46. V letech 1939-1940 byla přímo v lublaňských dílnách postavena osmivozová série s elektrickou výzbrojí Siemens-Schuckert. V Lublani jezdila do zastavení provozu r. 1958 a poté ještě sloužila v Subotici (do 1974, kdy tramvaje skončily i tam). Byla obnovena z dost úděsného vraku.
Davidosh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 05:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v CSI New York bol prípad Zavraždenie v New York-skom metre
Mňa volajte len TéTroják!
Fotogaléria Košickej MHD
Môj web kde nájdete modely do vBusu
Sídlisko Ťahanovce,Madridská - vážení cestujúci , prosíme vystúpte
Obľúbené hry:Trainz Railroad Simulator 2006,vbus
Môj miláčik - OLYMPUS FE-210
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 10:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V červenci jsem byl ve Zvláštni administrativní oblasti Čínské lidové republiky Hongkongu, kde jezdí staré dvoupatrové tramvaje (viz http://www.mhdcr.biz/) - pozůstatek koloniální správy Spojeného království. Ale objevil jsem, že na sz této oblasti je provozovaná lehká železnice (light rail), která je však klasickou tramvajovou dopravou. Tak až budete mít cestu, nezapomeňte na systém LR, který je mimo dosah "normálních" turistů
 
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Informace i fotka je to dobrá. Akorát (light rail), která je však klasickou tramvajovou dopravou - nemám pocit, že "tramvaj" je to, co "klasicky" jezdí po oddělené (zdá se, že i oplocené) trati, má nástupiště zvýšená až na úroveň podlahy vozu atd. Naopak bych řekl, že právě to fyzické separování od (všeho) ostatního provozu je tím hlavním, co odlišuje "tramvaj" a "light rail".
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je možné. LR má vlastní těleso, které však je uprostřed ulice (nikterak odděleno od vozovky, jen části jsou na samostatném tělese), oplocené to není. Nástupiště jsou zvýšená, aby se mohlo jednat o NP. Na nástupiště se jezdí po nakloněné rovině. Proto v mém pojetí tomu říkam tramvaj, neboť mi to silně připomíná tramvaj. Jezdí se buď v sóle nebo ve dvojčatech. Myslel jsem, že tomu říkají LR, aby rozlišili dvoupatrovky a "klasiky". Ale označení je LR.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Typickým městem, které má opravdu takto odlišené 2 systémy - tramvaj i LR (tramvaj) je daší Čínské tramvajové město Changchun. odkaz

Ale hranice co je LRT a co tramvaj mnohdy splývá, už proto že LRT je anglický termín vzniklý snad až po zániku klasických tramvají v Británii koncem 60. let. Tou dobou byl velkým vzorem pro Brity i tramvajový provoz T3 vozů v Praze, které měly zajišťovat i provoz na podzemní tramvaji a tak i Praha měla v mnohém parametry LRT.

Nevím jak v Americe, ale někde mám staženou starou fotku mimoůrovňového křížení dvou systému LRT a tramvaje a na obou jede PCC vozidlo.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já koukal po webu tak mnohé provozy jsou v podstatě mnohdy uzce provázané. Třeba v americkém Bostonu mají linku s názvem "Green Line Branches" která má dost prvků klasické tramvajové dopravy. Na druhou stranu je tu linka s názvem "Green Line Subway" vedoucí v tunelech nebo na mostech a vozy jsou stejné.

A podobné případy lez najít i v evropě příkladem může být systém metro Porto který má také zajímavé kombinace. Z části nahradil nevyhovující úzkokolejné železnice, v určitých místech vede v tunelech jinde jezdí po pěší zoně.
M1 - Maracaibo
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není třeba chodit tak daleko - viz německo, které je kombinacemi všemožných systémů proslulé... (osobně znám bonn a okolí, kde např. ze siegburgu dojedete "LR" po dokonale segregované trati s vysokými nástupišti do bonnu, kde jsou najednou na stejné lince zastávky typu újezd zc apod., společné s městskými tramvajemi. pak sjedete do podzemí a všechno je zas jinak..)
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ německo jsem nějak vynechal, tam byl asi svého času zajímavý provoz v Essenu kde stejným tunelem kromě tramvají jezdily ještě i duobusy uzpůsobené pro nástup na ostrovním nástupišti.
M1 - Maracaibo
Kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.178.239
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 14:50:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar pratele,
neco z Anglie -Blackpool: http://hampage.hu/trams/blackpool/07200076.jpg
http://hampage.hu/trams/blackpool/07200035.jpg
Hlavni stranka: http://hampage.hu/trams/blackpool/e_index.html
Popis: The cars that look just like buses are the "Centenary" cars: they were introduced 100 years after electric trams started in Blackpool. Manufacturer: East Lancs, 1985/86
Chtel bych se Vas zeptat, zda na tyto tramvaje byly opravdu pouzity karoserie z autobusu?
S pozdravem a diky Kwasi
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

opravdu pouzity karoserie z autobusu

Ne - protoze formulace "z autobusu" znamena, ze byly vzaty "ojete" kastle z busu. Pokud je mysleno, zda se jedna o karoserie shodne s autobusovymi, tak ano - protoze od 40.let siroko-daleko kolem Blackpoolu nikdo tramvaje ani tramvajove karoserie nevyrabel
Kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.180.200
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 18:05:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar pratele,
v Peru prestaveli trolejbus na tramvaj, viz fotky a odkaz: http://www.tramz.com/pe/li/li60.html
 
 
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 20:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě generace šalin z Budapešti.

 
 
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 22:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Nemůžeš tu fotku upřesnit, případně poslat? Rád to odborně zhodnotím
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 21:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro změnu přidávám dvě generace tramvají z polské Wroclawy. Bohužel nám počasí příliš nepřálo. Pozornost jsme z těchto dvou typů věnovali spíše "kloubovým Té jedničkám".
Co se škodováckých oblud týká, tak v sobotu jezdily jen lince č. 6 v počtu asi šesti kusů (3001 - 3006) a moc se tam s nima nemazlí. Ale oni tam obecně se vším jezdí jak ...
 
 
PS: další fotky se objeví na mých stránkách za pár dnů/týdnů.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 00:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HŠ:
16T je v současnosti ve Wroclavi 12 kusů, v květnu letošního roku jich už bylo v provozu 8.
 
 
 
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 02:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se jim tam muze vejit ridic, kdyz maji predni dvere pro cestujici? Nebo ze by to taky slo?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 07:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Hnidopich - panebože! další, kdo nechápe, že ta velká kabina tam není pro řidiče, ale proto, že by byl provozní nesmysl jí používat pro cestující

důchodci se shlukují u sloupku, pokud jim dáš možnost nástupu prvníma dveřma, tak jí 100% využijou - takže si laskavě představ desítky důchodců (každý) s 2 taškama, jak se rvou po 2 schůdkách (poměrně vysokách) do uzounké uličky mezi už sedící cestující, samozřejmě vyhazují ostatní ze sedaček atd. atd. - stanicování by bylo 2x delší a veškerá výhoda nízkopodlažnosti by byla pryč, protože všichni potřební by si užívali schůdky v prvních dveřích
řidiči je zcela ukradené, jestli má pro sebe velkou nebo střední kabinu (stejně tam nesmí nikoho vozit), ale v zastávkách by to byl horror)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 07:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se v tramvaji nedají použít přední dveře, tak si to Škoda může strčit někam. Pro Prahu je takové vozidlo nevyhovující. Kecy o důchodcích jsou jen výmluvou.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 10:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidím, že i plzeňské Škody můžou vypadat k světu, pokud mají barvy města či DP. Ač jsme odpůrce těchto tramvají, musím uznat, že fotky jsou pěkné a objekty na nich okouzlující.
R31: Prosím, pochop, je tradice, že první dveře patří důchodcům, nevidomým, atp. A učit je něco jiného je špatné. Starého psa novým kouskům nenaučíš!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 10:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad R31: zase z nouze ctnost? Někdy mě fascinuje že z naprosteho nedostatku lze udělat přednost, nezapomeňte zatarasit přední dveře na waně. Jinak doufám, že se tu za rok dočtu jak geniální myšlenka Škodováků byla instalovat do tramvaje pojízdné železářství, že tím prakticky ušetřila za zvonec a lidi se nemusí bát že je něco zákeřně potichu přejede, to je na patent.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 11:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Hezké fotky, ten wroclavský nátěr alespoň zlepšuje celkový dojem, jsem opravdu zvědavý na tu v Brně...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 11:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: křížení klasické tramvaje a light rail tramvaje -
 

Je to asi v Saint Louis, víc než že je to kdysi dávno stažené z internetu nevím.
A pro zapadnutí do diskuze - ten horní vůz má místo kabiny pro řidiče dveře, dokonce jako jediné .-)
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 14:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Áááá, tak to ale není křížení klasické tramvaje a light rail. To v té době neexistovalo. Snímek je z 50. let. Dole je PCC St. Louis Public Service Co. a nahoře je PCC Illinois Terminal Railroad Co., což byla malá síť tratí meziměstského charakteru. PCC neměly žádnou kabinu řidiče! V případě zelenokrémového PCC na mostě šlo o vozidlo obousměrné a na obou bočnicích bylo po jedněch dveřích vždy vpravo u řidiče. Tyto vozy zajišťovaly spojení St. Louis (MO) a Granite City (IL).
 
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nahazuju ještě fotku interieru ev.č. 3007, kde je částečně patrný průchod předníma dveřma okolo kabiny řidiče. Lepší fotku bohužel nemám.
 
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Mayg + Borovička - já nechválím konstrukční řešení 14T (pevné podvozky, nemožnost mít 1. dveře nízkopodlažní, uspořádání interiéru) - ALE v situaci, kdy taková tramvaj byla koupená (díky ODS v Praze - mají to moc pěkně pod palcem hošani), tak je prostě nesmysl používat první ÚZKÉ dveře s vysokýma schodama ústící do úzké uličky pro nástup invalidů
už aby tu byla 15T - 14T se uklidí na l. 7,17,20 a pod. a bude - tam její nedostatky skoro nevadí a využijou se naopak některé zásadní výhody

2 Jonáš - ale naučí, většina s tím nemá problém (většinou myslím 99 lidí ze 100)
btw zítra ti s ní možná budu rachotit pod oknem na l. 12 :-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace