K-report
 

Archiv do 22.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Zahraniční provozy » Archiv do 22.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4072
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 07:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Opět moc hezké fotky.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 09:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a kromě jiného, mě na tom zaráží jedna věc: všude na fotkách je čisto a uklizeno - jaký rozdíl oproti našim končinám Nebo byly místa voleny v tomto ohledu záměrně?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3149
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 12:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: pěkné fotky. Ty tratě byly asi navrhnuty v "čisté" oblasti s pravidelným úklidem.

Další přídavek fotek je zde. Těšíme se na další dávku ....
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 17:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všude na fotkách je čisto. Na všech fotkách je taky převaha (počtu) aut/IGK nad lidmi. přičemž ani pohledy "dovnitř" tramvají (pokud se dá soudit) zrovna zácpy nenaznačují.
Jenki, kolik tam skutečně těmi městskými dráhami jezdí? Ať už jde o obsazenost jednotlivých spojů nebo podíl cestujících MHD versus IGK
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 18:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj. Mně se naopak zdá, že tam je málo (jedoucích, ne zaparkovaných !) IGK.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 19:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolika tam těch aster/?aniter? jezdí? Vždy jsem se domníval že 3, a na fotkách jsou 4 (tedy pokud mají z obou stran stejné číslo).
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 21:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady máte fotky tramvají z kalifornského San Diega

 
 
MHD patří do centra moderního města, IGK ne!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29429
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 10:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent:
Dal jsem první fotku do Koček. Doufám, že nevadí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4Martin_zlivský: Jo, jasně, f poho...
MHD patří do centra moderního města, IGK ne!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2349
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 05:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejdřív reakce na výše položené otázky :
čisto a uklizeno - tím je Portland pověstný. Není to ani tak dáno nějakým snažením se, ale spíš přírodou, protože tady velmi často prší. Takže tomu stačí přispůsobit povrch chodníků (litý beton - žádné dlaždice z mezi kterých by mohl lézt svinčík) a odvodnění cest, a veškerý bordel odplouvá automaticky.
Další věc je samozřejmě nějaká obecná kultura, že papírky, kelímky a vajgly se nehážou na zem, ale do příslušného zařízení, které je samozřejmě vždy v dohledu. Navíc péče o veřejný prostor je tady příkladná - parková úprava, mobiliář, nějaké ty skulptury...
Prázdno na ulici - fotky jsou z víkendu, kdy je celkem mrtvo. V pracovní den jsou přecpané ulice, docela dost narvané tramvaje, já jsem v práci a tudíž není příležitost na foto. Jinak hlavně ve špičku je pěkně vytížený i MAX, ono jestli budu hodinu skákat z Beavertonu v zácpě (a to má dálnice 5 pruhů) nebo to dám za poloviční dobu MAXem je dost jasné rozhodování. Přál bych vám vidět (vyfotím - slibuju) gigantické patrové garáže Park & Ride (samozřejmě zdarma s video dohledem) s kapacitou stovek míst zdarma, které jsou pomalu u každé stanice MAXu a v "kladívkáč" jsou narvané do posledního místa.
No a co se týká Streetcaru tak stačí říct, že roční Streetcar stojí 100USD a denní parkování v centru 8USD.
Jinak tady jsou Astry 001 - 007 a teď už i Tria 008 - 010. Více na www.portlandstreetcar.org. Rychlodráhu MAX a zdejší busy najdete na www.trimet.org.

Jinak Tria už jsou tu, dvě už jsou složené a zpojízdněné; obrázky dodám jak budu mít trochu času.

Tak zatím :-)
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 03:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pár slíbených obrázků je tady. Jen pro informaci dodávám, že všechny vozy dorazily najednou, ale ve vozovně je není kam odstavit, takže se skládaly postupně - první v pondělí (009), druhý v úterý (008) a zbývá na čtvrtek 010 - v úterý tady totiž nasněžilo, což je velmi nezvyklé, silnice se změnily v kluziště a vykládací firmě se do toho moc nechtělo.


Takže slíbené pochutnání :

 
Tenhle fešák nám dovezl první hračku, ale po vozvoně by se mu manipulovalo špatně...

 
...takže ho vystřídala tahle potvůrka.

 
Zajíždění do vozovny pod zvedací přípravky - hra o centimetry (či spíše palce).

 
Už visí... za chvíli se dotkne svých kolejí.

 
No a pak stačí jenom namontovat všechny odejmuté věci (třeba pantograf, vypružení, baterie, zrcátka a jiné hlouposti), vše zkontrolovat, proměřit, nastartovat, a... JEDE TO!!!

 
Zatímco jsme v pondělí odpoledne zprovozňovali vůz 009, skládací firma (Wilhelm - takoví místní šílenci co vám odstěhujou soustruh, buchar, tank nebo klidně celou fabriku) si nachystala na ráno vůz 008. No a ráno přišli (nebo spíš přibruslili) a všude bylo bílo...

 
Pak už to šlo rychle, sundat na koleje, převézt, zprovoznit... a bylo to! Pokud vám na obrázku chybí sníh tak vězte, že vozovna je schovaná pod dálničním mostem, takže je dobře chráněná :-)

 
No a tady už jsou obě "hračky" uklizené na odstavném kolejišti vozovny. Zítra (pro vás už dneska :-)) dostanou ještě jednu "sestřičku".

A jedna super hračka na závěr - pokud chcete vědět, na co se celý den dívá zdejší dispečer (superintendant) pusťte si tohle - upozorňuji, že tramvaje tady jezdí cca 6:00 - 24:00 (o víkendu až od 8:00), k tomu přičtěte 9 hodin časový posun a pozorujte jak to jezdí :-)
Kuk : http://www.nextbus.com/predictor/publicMap.shtml?a=portsc
Hezké, že jo :-)
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A copak dělají portlandské vintage nesmysly?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4091
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Móóóc hezké fotky. Opět.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3218
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 23:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenki: Plánuje se nějaká další rozšíření portladského systému streetcar? Jaká je nyní vypravenost vozidel?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 04:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris : až do konce března stojí, jsou mímo objekt PSI.

Bart : ano, dost velké, téměř zdvojnásobení sítě. Jinak vypravenost je celotýdenně 6 ze 7mi (což je dost o hubu), až se Tria rozjezdí tak se zvedne na 7 z 10ti s tím, že když budou tramvaje nestíhat (jako že počet přepravených osob trvale roste) tak se přejde na 8 z 10ti.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 05:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Tak to je paráda že jsou takové vyhlídky. A jak to vypadá s Oregon Iron Works (nebo jak se to jmenuje) kam prodala ŠDT licenci na tramvaje, nebrousí si zuby na to Portlandské rozšíření, přeci jen jsou "doma".

Měl jsi čas se podívat i do Tacomy? Nevíš náhodou jak to tam vypadá s budoucími plány? Pokud jsem to dobře pochopil, tak ta trať měla být takový testovací vzorek pro případný další rozvoj, ale zatím se chytil pouze sousední Seattle. Mě vůbec připadá že ty americký provozy (kromě Portlandu) jsou testovací dráhy, všude mají po třech vozech (Tacoma, Washington, Seattle). Neexistuje už náhodou takový joke že se tříčlánkové tramvaje od Inekonu nejmenují Trio protože mají tři články, ale protože se dodávají výhradně po třech? Olomouc x3, Portland x3, Washington x3, Seattle x3, a Ostrava dokonce 3x3 .
wana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.38.114
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 15:22:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat co znamená u vídeňského metra takový ten ,,štěk" co hlásí zavření dveří. Prosím kdyby byl někdo ochotný sem dát zvukovou nahrávku
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys : s Oregon Ironworks je to trošku jinak. Předně je třeba říct, že v pozadí celé akce je zákon zvaný "Buy America", který říká, že pokud má být na dopravní prostředek nebo zařízení poskytnuta dotace z federálních fondů, tak tato věc musí být nejméně ze 60% amerického původu, přičemž subdodávky se kontrolují opět na úroveň 60% U.S. původu. Pokud se to kupuje z peněz soukromých, městských nebo jednotlivých států tato podmínka splněna nemusí, je to věc toho, kdo to subvencuje.

Podotýkám, že v současnosti jsou v USA v běhu projekty jak "Buy America", tak financované jinak, takže uživí se oba způsoby.

Samozřejmě že toto nešlo napakovat na Astry ani Tria z ČR, čili nějaký zájem o "americkou Astru" logicky vyvstal; i když takový vůz bude dražší (a to bude, jediná položka která ubude je doprava, a ta tvoří pár procent ceny, vše ostatní je v USA dražší) tak to vyváží použití federálních peněz.

No a již zmíněné Oregon Ironworks byly jedním ze zájemců o licenci, kontaktovali se na Inekon i na Škodovku, jednalo se a jednalo (samozřejmě o peníze jde až na prvním místě) až Škodovka rozhodla podle hesla "když nemůžu mít kozu já tak ať zdechne sousedovi" a do Oregon Ironworks prostě darovala veškerou dokumentaci na původní portlandskou Astru - legendy hovoří o tom, že skutečně fyzicky odeslali do USA bednu narvanou výkresy a návody a ať si s tím IOW poradí jak umí. S tím, že to je prostě dar, žádné licenční poplatky nikdo (prý) nechce, hlavně, když se ublíží konkurentovi.

Co z toho vznikne je jiná otázka - samozřejmě IOW se bude muset nějak poprat s tou hromadou papíru co má (kolejová vozidla nikdy nevyráběli) a dokázet tu dokumentaci překopat do technologicky stravitelné podoby. Další věcí je, že už za těch pár dní tady je Trio hodnoceno o dost výš než Astra, hlavně díky vyřešení dost velkého počtu konstrukčních nedostatků, které se podařilo odstranit. Pokud bude chtít IOW vůbec uspět bude muset na původních vozech také provést dost změn, což znamená, že musí dát dohromady nějakou konstrukční skupinu, která celou původní dokumentaci přechroustá, pochopí, a pak si troufne do ní šahat a něco měnit. To vše stojí peníze, takže to, co se ušetřilo na licenci, může padnout na konstrukční změny a zavedení výroby.

Zmiňované portlandské rozšíření už bude financováno přes federální fondy, takže se tam určitě IOW přihlásí, ale stejně tak Inekon stále jedná se zavedenými US výrobci kolejových vozidel, takže vše je ještě otevřeno. Podotýkám, že pro Inekon je nesmyslné něco někam darovat, protože není dobročinná organizace, kšeft zadarmo ať si klidně vyžere někdo jiný.

V Tacomě jsem byl před 2 lety a od té doby se tam nic nezměnilo, žádný vývoj se neočekává. Tramvaj spojuje nádraží (bus + Amtrak + osobák do Seattlu) s centerm (dva bloky mrakodrapů a jedna taková lepší ulice) a zbytek města je tramvajově těžko obsloužitelný - míle a míle amerických překližkových domečků, tj. všude stejná nízká hustota osídlení, nic moc význačné osy nebo body, kde by se vyplatilo se namáhat s kolejovou dopravou.

Co je třeba říci závěrem - příklad Portlandu ce v celých USA brán jako vzor, pomalu každý týden je tu nějaká delegace a v rámci snahy o revitalizaci městských center se bude počet tramvajových provozů určitě zvětšovat. Stejně tak se tomu děje u rychlodrážních provozů - prostě je čas udělat automobilizmu pá pá, galon benzínu už je za 2,70, a to se vám to denní dojíždění s nějakým tím V8 5,4l začne sakra prodražovat...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3247
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 12:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek o tramvajích Trio v USA ... odkaz zde
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
washington
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.33
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 14:01:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedna stránka
http://www.dctransitfuture.com/
washington
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.33
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 14:09:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě něco
http://www.answers.com/topic/washington-streetcars
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2355
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 01:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už jsme skončili se statickým testováním a papírováním a troufáme si i na něco mimo vozovnu :

 

Jinak zlatý český Drážní úřad - tady nic takového nemají, a je to škoda. Zatímco u nás (samozřejmě vyjma typových zkoušek, ale ty jsme dělali v ČR) stačí výchozí revize a brzdné dráhy a je to, tady se dělá moře blbostí a ještě víc papírů. Je to proto, že za bezpečnost ručí soukromá firma LTK(poradensko - inženýrská), která musí nashromáždit dostatek tlustých fasciklů pro případ nějakého průšvihu. Pokud u nás někdo dojde k názoru, že mu bylo ublíženo nějakým drážním vozidlem tak stačí doložit, že jste splnili nějaké ty ČSN a je to. Tady ČSN nemají, takže horda hladových právníků se vrhne na LTK, a ti je prostě musí ubít papírem.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3180
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 21:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, zajímavé.
Takže soukromá firma, byť nesvázaná úředními normami de facto ohlídá bezpečnost tramvaje z pohledu cestujících a ostatních účastníků silničního (pouličního) provozu důsledněji a účelněji, než státem stanovený a normami "vyzbrojený" úřad?
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3305
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 22:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz: jezdí se už s tramvajemi na ulici SW Lowel? Já jsem se díval na http://maps.google.com/maps a tam je to ještě nějako rozestavěné. Nevím z jakého data je fotomapa...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3306
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 22:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, podle této mapy se končí na SW Moody at Gibbs. Jak to vypadá s výstavbou tratě?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 22:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Foto z Googlu zde
 
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 04:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp : žádný státní úřad neexistuje, takže zbývá jenom ta soukromá firma...

Bart : končí se na SW Moody / Gibbs, v rámci rozvoje oblasti se tam buduje bloková smyčka asi 1 x 0.5 km. Měla by být pojížděna snad ještě koncem roku nebo příští rok, v závislosti na výstavbě domů v oblasti South Riverplace.

Hádanka pro uživatele Google Earth - najdete vozovnu?
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 05:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: co tohle?
 
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3308
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 14:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano přesně tam je vozovna pod dálniční estakádou...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 16:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trefa :-) Vyhráváte 1 porci libovolného českého jídla ve stánku na SW 5th & Stark, více na www.schnitzelwich.com
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hurá, tak si asi dám ten sýr v housce...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
žádný státní úřad neexistuje, takže zbývá jenom ta soukromá firma...

To nezní špatně.
A něco bližšího nevíš (stačí odkaz)? Mohlo by se mi to hodit proti všem etatistům nejrůznějších ražení.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trosku bych pribrzdil s ohledem na moznosti vymahani ruznych (i nesmyslnych) odskodneni podle americkeho prava. Vono to sice vypada hezky, ale pak se trochu clovek nestaci divit.
Ostatne i to "zamavani" CSN je blbost, s ohledem na jejich "doporuceny" status. Ale evropa jeste tenhle "sudicsky" system az tak k dokonalosti nedovedla. Na druhou stranu, snad, snad amerika by neco s timto systemem chtela delat, ale otazka jest co a kdy.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2364
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 02:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp : http://www.ltk.com/

Pjp : ČSN jsou doporučené??? A čim to je, že když je nesplním, tak nedostanu schválení typu ani průkaz způsobilosti od DÚ?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4032
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 08:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Samozřejmě, ČSN nejsou obecně závazné již od roku 1995. To, že je nutné je v určitých oblastech dodržovat, je dáno tím, že existuje pro určitou oblast nařízení vlády, které na ně odkazuje a v konkrétním případě je činí závaznými, ale ČSN samy o sobě již závazné nejsou.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 09:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protoze schvalovaci a dohlizeci autorita si definuje sve podminky pro schvaleni a sve pozadavky na dolozeni splneni jakychsi jinych podminek. A mam za to, ze to neni o narizeni, ale jakychsi pravidlech, ktere snad jen schvaluje nadrizene ministerstvo. Coz pro UCL i pro DU je MD. Ale to uz az tak neznam/nevim.
Ostatne u letadel by Vam CSN/CLN nestacili, to by bylo hodne malo na ziskani typoveho certifikatu.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3320
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Streetcar Tacoma:

http://www.lightrailnow.org/news/n_tac001.htm

Toto vypadá jako vozovna
 
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nevypadá jako, to je vozovna.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 00:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš je to otázka pro Jenkiho, jsou nějaké informace v jaké fázi výstavby je provoz v Seattlu kde májí být také provozovány tramvaje Trio? Případně je už i znám dodavatel vozidel pro připravovaná systém "light rail" v Seattlu? Jedíné co jsem zatim našel na webu že v roce 2004 byly na linkách vedoucích "Seattle Transit Tunnel" v centu města nahrazeny italské duobusy Breda hybridnímy autobusy New Flyer DE60LF, viz odkaz zde.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2367
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 06:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Seattle se má otevírat na podzim, podrobnosti nevím.

Vlastně něco jo, viz zde :
http://www.lightrailnow.org/news/n_newslog2006q4.htm#SEA_20061116
http://www.seattle.gov/transportation/stcar_slu.htm

(Příspěvek byl editován uživatelem Jenki.)
xyz123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.102
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:44:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik bylo do USA dodáno celkem tamvají Astra a Trio?
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trio - 3 ks.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 21:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Astra 10T:
Tacoma: 3 ks
Portland: 7 ks

TRIO ještě letos přibude ve Washingtonu a v Seattlu, vždy po třech kusech.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 21:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že Tria v Portlandu zůstanou asi jen 3:
odkaz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2373
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 04:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží na tom, jak se chlapcům z Oregon Ironworks povede ten prototyp, ale vzhledem k tomu, že si dokázali vylobovat tučnou dotaci na rozjetí výroby, tak asi jo.

Září 2008 vidím jako nemístně optimistický termín, ale necháme se překvapit.

(Příspěvek byl editován uživatelem jenki.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30458
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 12:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Ta značka v profilu je upozornění pro cyklisty, aby na koleje nevjíždli pod ostrým úhlem, protože by mohli svým obličejem poškodit tramvajový svršek a povrch silnice?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 16:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene, to je jistě značka pro ševce "pozor, padající cyklisti" a v user guide od Tria je k tomu poznámka "zapni stěrače"
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedno nejmenovane mesto v jedne blize neurcene (ted) spratelene cizozemi ... ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tak co, jeste nevite co to tu kdysi bylo ? ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
S ohledem na umisteni predpokladam realne posledni funkcni vozovna a s ohledem na "keine Personenwagen", ktera taktez aktivne poslouzila u likvidace zdejsi tramvajove site, ci spise trate posledni linky po 1.4.1978 - dneska trasa metrobus c. 5, misty vedene po "tramvajacku" tj. prostredkem ulice i ze zastavkami.
 
 
 
 
 
 
 
A ktere je to mesto ? To si myslim, je lehce odhadnutelne a pro ty, kterym se to nepovedlo, tak "ofic" posledni mesto na Labi ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PJP: Velmi smutne fotky. Ten Metrobus v strede cesty na elektrickovom pase je zvrhlost.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2376
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 06:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na téma Hamburg je toho trošku víc tady :
http://home.arcor.de/fredrik.matthaei/HVV1/Spuren.htm

A pro mne srdeční záležitost zde :
http://www.tramtrack.de/index.htm
Buspruh z tramvajového pásu je třeba v Gelsenkirchenu na Wickigstrasse / Ringstrasse.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 09:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aaa, dekuji, toto jsem jeste nenasel ;-)
Jinak pro HH a Straßebahn -
http://de.wikipedia.org/wiki/Stra%C3%9Fenbahn_Hamburg
Ale jinak osobne pouzivam spis tuto "chytrou" stranku -
http://www.strab.net/sites/hamburg/
Ale jinak fotek s provozu jsem zatim videl a nasel zoufale malo. I kdyz na druhou stranu, zdejsi provoz je dost casto nametem ruznych pametnich tabel na vhodnych mistech a to i ve firmach, tam jsem ostatne zatim videl ty nejzajimavejsi zabery :-(
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 14:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Metrobus v strede cesty na elektrickovom pase je zvrhlost.

Tak v Essenu rovnou nahrazovali tramvajové koleje betonovíma kolejemy pro autobusy a dokonce i v tunelech pro tramvaje jezdily Duobusy.
http://www.garden.force9.co.uk/OBahn.htm#top
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 15:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rovnou nahrazovali tramvajové koleje ... i v tunelech pro tramvaje

Nevím, jestli někde na předměstí zrušili tramvaj a nahradili busem; v tunelu pod centrem města ovšem duobusy přidali ke stále existujícím tramvajím. Busová dráha v tunelu nebyla/není (ještě předloni "existovala", byť v dost hrozném stavu) betonová, ale dřevěná.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 15:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Provoz v tunelech byl ukončen v roce 1995, tam jezdily ty duobusy a měly dokonce i dveře na obou stranách. Dřevěné jízdní dráhy jsem si také všimnul, ale na mysli jsem měl spíš povrchové úseky. Jinak minimálně na jednom předměstí byly tramvaje nahrazeny autobusovou dráhou, na těch stránkách co jejich link jsem dal Jenki je to uváděno.
http://www.tramtrack.de/essen_wickenburgstrasse.htm

Jinak Essen je ukázkou toho jak kombinace dvou trakci není opltimálním řešenim aspoň v podobě Duobusu. Navíc i projekt O-Bahn tedy busová dráha nebyl zrovna nejlepší jsem zvědav jak dopadnou za pár let podobné systémy v jiných zemích nebo francouzké tramvaje na pneumatikách, aby se ještě historie neopakovala.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 17:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Seattle pro Light Rail kupuje 35 japonských vozů Kinki Sharyo. První dorazil v prosinci 2006. Provoz má být zahájen v roce 2009.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 09:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase pár obrázků z Portlandu :

 
Vůz 010 na Northrup street před vozovnou.

 
Vozy 009 a 010 na odstavném kolejišti naproti vozovny.

 
MAX v ranní mlze stoupající z Wilamette River. Most se jmenuje Steel Bridge, je patrový (dole jezdí Union Pacific) a hlavně je zvedací. MAXovci tvrdí, že je to jediný zvedací most v USA přes který jezdí tramvaje nebo light rail.

 
Žlutá linka MAXu na Interstate Avenue.

No a přibylo i pár železničních foto, viz příslušná diskuze.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8436
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 14:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MAX v ranní mlze stoupající z Wilamette River. Most se jmenuje Steel Bridge, je patrový (dole jezdí Union Pacific) a hlavně je zvedací. MAXovci tvrdí, že je to jediný zvedací most v USA přes který jezdí tramvaje nebo light rail.

Tenhle most a nějakou takovouhle tramvaj jsem viděl v pátek v noci ve filmu Štvanec.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 17:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to bude asi ve více filmech ři klipech, já jsem si nedávno stahnul videoklip od Lacuna Coil k písničce "Enjoy the silence", která je předělávkou známější věci od Depeche Mode. Hned na začátku klipu jsem si všimnul provozu tramvají/ light railu, při zpomalení obrazu se z toho vyklubal Portlandský Max. Ze snímků jsou patrné loga dopravce a oba typu zdejších vozů. Tedy jak novější vozy od Siemense tak i starší typ od Bombardieru, konkrétně vůz č.119. Dále je tam vidět několik záběrů na nějaký přestupní terminál a na průmyslovou čtvrť města. Videoklip je v menší kvalitě možno zhlédnout i na: http://www.youtube.com/watch?v=XcQD9DX7qQM


(Příspěvek byl editován uživatelem dandy.)
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 13:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Park fotek z meho nynejsiho pusobiste najdete zde:

http://www.fit.vutbr.cz/~rogalew/foto/index.php?spgmGal=Doprava/Grenoble

V provozu jsou 3 linky oznacene pismeny A,B,C. Ctvrta linka D je ve stavbe. Tramvaje zde jezdi od roku 1985 (+-1 rok). Doprava byla zahajena linkami A,B. V roce 2006 doslo k otevreni linky C a prodlouzeni linky B do Gieres k nove vozovne. Planek zde: http://www.sedeplacer-tag.fr/Lignes/PLAN_A.pdf

V provozu jsou 2 typy tramvaji. "Stare" alsthom-TSF (linky A,C), a nove alstom-citadis (B,C). Strucny popis vozu je zde: http://www.semitag.com/index.php?id=66
Vozy jsou deponovany ve 2 vozovnach:
- starsi (u zastavky Grand place na lince A) vypravuje pouze vozy TSF na linku A
- nova (otevrena 2006) vypravuje vozy citadis a TSF na linky B, a C.

Doslo mi ze pojem "stare vozy" je relativni, kdyz ty stare jsou nizkopodlazni. Pokud vozy TSF nekomu pripominaji RT6, tak je na spravne adrese.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 14:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adame_r, jak to tam aktuálně vypadá s trolejbusy? Ve francouzském dopravním tisku se pravidelně objevuje, že ještě není vše ztraceno, pak že už je ... a tak dokola.

Takže visí stále ještě dráty?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace