K-report
 

Archiv do 29.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modely, modelářství - všeobecná diskuse » Staré archivy » Archiv do 29.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 21:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoS:pozicky maji dve,se ctyrma jsem ani nevidel ale takova 754 pak nevypadá moc verohodne navic cena je pomerne vysoka na to ze jde o maketu ale nevim presne kolik.
AV 15-30
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 01:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předělávka starého pikáckého vagónu.
 
 
Čtyřnápravový chladící nákladní vůz řady La 560 380 bez brzařské budky.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 21:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle poř. čísla by měly mít v originále čtyři pozičky. Ovšem v modelařině se meze nekladou.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 21:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje sada leptanejch dílů pro 4světlovýho brýloffce... akorát nevim, kdo to dělá - brýloffci v H0 mě neberou.
 
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 04:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdepak se ten lept dá pořídit? Pokud jde ještě o odlitek ČStrainu, tak co já vím, tak mají jen jednu formu a ještě k tomu zcela nevyhovující vzhledově parametrům. Takže výsledek je ten, že jednou formou bouchají jak 750 tak 753,754 a 755 a modelář z toho má jen práci na víc. Pozičky mají jen po jednom páru na každém čele, já další dvě vrtal!! K tomu výlisku se dá pořídit leptaný čelník se čtyřma pozičkama a je po problému, rozhodně ale to vrtání s tak tenkým vrtákem je příjemná zkušenost - a jen jeden pokus!

A ještě dotaz, nestavěl jste někdo lept (Sas) Faccs od VDV?
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 08:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jeden lept čelníku na čtyřsvětlového Brejlovce jsem našel přímo tady na bizu... je to od ČS train a jak můžete vidět, souvisí to se stavebnicí trojkového Brejlovce, ale možná se tím dají aj nadstavit světla na dvousvětelné maketě, ale fakt nevim... já mám v plánu si koupit tu stavebnici, připadá mi jednodušší na zpracování než odlitek... a ještě jeden postřeh, u maety Brejlovce 754 057, kterou nabízí ČS train, jsou špatně provedené písečníky a nádrž, takže další práce navíc...

(Příspěvek byl editován uživatelem MIGOŠ.)
Blog: http://gasonuv.blog.cz
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
Naposled šotnut uživatelem K-Reportu: ( zatím jsem se nestal ničí obětí)
Šotnul uživatelů i neuživatelů K-Reportu: 5ks
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nenajde se tu někdo, kdo by měl, stavil nebo se chystal ke stavbě modulového kolejiště v TT? Pohrávám si s takovou myšlenkou, ovšem vzhledem k rychlosti, s jakou předpokládám vznik něčeho vlastního bych se raději dohodl na kompatabilitě ještě s někým, aby bylo možné si třeba někdy zajezdit na větším rozsahu...
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se ta myšlenka taky honí v hlavě, ale spíše bych se přidal k nějakému už fungujícímu klubu.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže já vím o modulech jen v H0...
Poustva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modulovka v TT:
http://www.zababov.cz/index.php?id=21
http://www.volny.cz/kzm.praha/
Jinak Brno-krpole, ve velkem Brnenskem klubu jsem na vystave nejake TT moduly taky videl

Vsechny uvedene pouzivaji stejny profil rozhrani, vyska temene kolejnice nad podlahou se lisi (1300 a 1000mm)

Tedy doporucuju pouzit kompatibilni rozhrani...
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 14:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji, to mi na začátek bude rozhodně stačit :-)))
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
mám dotaz k modelům Pao a Px od Plastikomu. Dá se z toho postavit pěkný model? Totéž pro Postw. Nechci model na výstavy, ale na ježdění.
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 21:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pao/Px... Pao mam ted doma rozdelany. No... Kdyz si sezenes vykres, koupis desky od evergreenu, sezenes oloveny plisky a koupis podvozky separatne, k tomu si sezenes cernou barvu a hnedou na naznaceni dreva, mozna ze i usetris.
Pokud se s tim nechces jebat, a neresis az tak presnost, pouzit se to da, ale musis dat kovovy kolecka, jinak to jezdi na prd.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 21:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak - jebat se s tím nechci, ale zas nechci aby to bylo jako pěst na oko. Nehodlám počítat nýty a spol, ale zas nechci na kolejiěti ošklivý model. Nestavěl někdo Postw?
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 23:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pao i Px mám už delší dobu postavený. Obojí nevypadá špatně, ale chce tomu prohloubit naznačený spáry mezi prknama podlahy (moc mělký a zanikaj) a napatinovat, jinak je potištěnej plast jak pěst na voko (teď si nejsem jistej, jestli se už prodávaj i nebarvený výlisky, ale to neni tak důležitý). Kovový osičky jsou nutnost, původní plastový osičky dvojkolí LPH, resp. jejich hroty, se časem ojedou a začnou se zadírat a vrzat. O nutnosti celokovových dvojkolí by se dalo polemizovat dlouho, svý výhody i nevýhody to má.

U Px se mi kvůli extrémním poloměrům vyplatilo udělat tuhle úpravu:
 
 
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
SPOJKA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.217.236
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 01:05:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám ty lepty k brejlounům od CSTRAINU, snad maji ještě jiný než přikládám; k 753 - 2 světla + deska spřáhla a italský 5 či 6 světlý. Dá se to koupit přímo od nich.
 
SPOJKA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.217.236
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 01:29:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě ty lepty.

 
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 02:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám že se někdy v HO dočkáme leptu brejlovce a nejlépe by bylo od DK! Nedělal někdo v HO lept (Ds) Daak od Kubera? Dle fotky na jeho webu to vypadá příšerně ale na pandora.cz jsem četl že je to přesný a bez chyb. Tak nevím. Rád bych si ho objednal.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Eglyp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 10:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ok1xng: Model postW jsem stavěl již před mnoha lety, ale v té době ještě Plastikom neexistoval. Řešil jsem to tenkrát jako přestavbu běžného rychlíkáče typu "Y". V případě zájmu dodám fotodokumentaci i s nějakým popisem.
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 22:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by jsi mi ty materialy poslat k prostudovani na mail ok1xng@seznam.cz ?
Diky
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 07:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odlitek pan Máša a obtisky pan Jiran.
Moje vagónka si poradila se sestavou a vznikl čtyřnápravový zavřený nákladní vůz řady Hadgs /Zav 260 3 937-7
 
 
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6170
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 12:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když lepíš obtisky, máčíš to v normální vodě? nebo je vhodné do ní něco přimíchat, aby se obtisky nechytly hned?
se 1/2 roku chystám k polepení rybáka....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 12:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:
Obtisky namačím ve vodě a žádné další přípravky nepoužívám. Na modelu udělám vodní kaňku, přetáhnu obtisk a štětcem vysuším vodu. Druhý den přelakuji zředěným herkulesem a po zaschnutí patinuji. Další den přelakuji matným lakem nákladní vozy a osobní vozy polomatným nebo lesklím lakem. Podle stáří vozu dopatinuji vůz.
Když jsou obtisky lesklé je nejlépe je dát na lesklou barvu a pak patinovat a vše zase přelakovat matným lakem. Na vše používám jen štětec po směru stékajicí vody. Vše zaježí na cviku, ale také se to někdy nevede jak si člověk přeje. Větší obtiskovaná plocha je třeba roztříhat na malé kousky, ale většinou je potřeba několik obtisků od jednoho kusu, protože se při stříhání vždy něco zničí.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 13:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:
 
Červený rámečk je původně jeden obtisk a ten jsem roztříhl na dva kusy.
Zelený rámeček , původní obtisk se tam nedá dát tak jsem ho taky roztříhal na dva kusy.

(Příspěvek byl editován uživatelem tempotaxi.)
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 22:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pri vsi ucte, kolego, placate s prominutim peachoviny.
Obtisky, dekaly, at jsou jakekoli, se musi aplikovat na lesky povrch, jinak udelaji tzv. stribreni, ktere vznika od toho, kdyz se pod spatne pritisteny obtisk dostane luft, coz na lesklem povrchu temer nehrozi.
Prilis moc vody pod obtiskem ma ten nasledek, ze se odplavi lepidlo, a casem se obtisk zacne loupat.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 07:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obtisky, dekaly, at jsou jakekoli, se musi aplikovat na lesky povrch, jinak udelaji tzv. stribreni
A co potom s modely s matným povrchem?? Krom toho ono stříbření vznikne i na lesklém povrchu, zvlášť u větších obtisků. Pomůžou "vodičky" od Agamy - vypínací roztok, případně při aplikaci usazovací roztok. A nakonec přestříkání celého modelu lakem.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 09:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přehled barevných odstínů používaných u ČSD:
Zeleń vagónová ČSN 5700.
RAL - 6020
Agama - C 53
Humbrol - 195 Satin
Revell - 363 SM
Gunze - C 16
Všecky laky jsou polomatné a tam lze obtisky aplikovat bez problémů na osobní vozy.

Červenohnědá ČSN 8440-8445:
RAL - 8012
Agama - C 57
Humbrol - 70 MATT
Revell - 37 MATT
Na nákladní vozy jsou laky matné a obtisk lze aplikovat bez vodiček za pomocí ředěného "Herkulesu" a tím mám zaručono i lepidlo a můžu obtisk posouvat po modelu jak potřebuji. Přelakovat vše polomatným lakem a tím se povrch lakově srovná.
Každý modelář má svůj pracovní postup a mně se osvětčil tento postup.
Bohužel je pravda že obtisky pro železniční modeláře nejsou tak kvalitní jako pro modeláře letecké.

(Příspěvek byl editován uživatelem tempotaxi.)
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 09:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obecně trochu nechápu, proč by se měly používat laky matné. V praxi mi všechny vozy (nákladní i osobní i hnací) přijdou lesklé, příp. pololesklé. Tato vlastnost je podle mě na měřítku závislá, takže z pololesku v 1:1 se stává lesk v 1:100. Osobně mi matný povrch na vagónech (myslím provozovaných, ne odstavených vrakách) připadá nemodelový, přikláněl bych se ke kombinaci lesk na "čisté" plochy a pololesk na "ušpiněné" plochy (vápno, rez, zaprášený olej...). Co vy na to?
 
 
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov:
asi věc názoru. Ještě jsem neviděl v provozu lesklé vozidlo, pokud nebudu počítat lokomotivy, které právě přišly z dílen. Nákladní vozy se u nás opravují a většinou jsou úplně matné.
Pro model se dá použít i ten polomat, ale lesk nikdy. To už vypadá jak pěst na oko a ne model, viz http://www.tillig.cz/modely/Loko_TT_843.JPG
Můj kolega dělá zásadně všechno lesklé a celá jeho tvorba vypadá úplně stejně.

Mimochodem, proč asi všichni výrobci dělají matné modely.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je pár mých matných vzorků:
http://modely-tt.wz.cz/paginy/modely/fotogalerie%20Mn.htm
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přehled barevných odstínů používaných u ČSD:
 
Osobní vozy za první republiky jsou lakovány do zrcadlová.
Vraky osobních vozů - pod zelenou barvou prosvítá modrá a žlutá barva. Toto seskupení se mně nějak nedaří převést na model.

Je pravda že osobní vozy a hnací jsou pololesklé. Ale nákladní vozy /každý vůz má jinou barvu - záleží podle mně podle roku vyroby/ Červenohnědá ČSN 8440-8445 - každá barva má po roce provozu jiné vlastnosti. Další laky jsou na nákladních vozech pololesklé /třeba kotlové vozy/.

(Příspěvek byl editován uživatelem tempotaxi.)
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 14:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krom toho ono stříbření vznikne i na lesklém povrchu, zvlášť u větších obtisků.

Pane kolego,
patrne to bude rukama. A jestli popisu v H0 rikaet vetsi obtisk, jak mohu potom pojmenovat napr. krize na kridle napr. FW-190D, m 1/32?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 14:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Bohužel je pravda že obtisky pro železniční modeláře nejsou tak kvalitní jako pro modeláře letecké. "

No, jestli si hodlate stezovat na kvalitu, nechte si ukazat neco od Tamiye nebo Hasegawy.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
7502750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 21:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím postavil už někdo model lokomotivy 475.1 nebo 498.1 ve velikosti TT? nebo je někde na internetu návod jak tyto lokomotivy udělat?
ICQ 243-335-501
jan2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 22:15:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7502750: Já mám rozdělanou 475.1 z odlitku Číže,ale sem pevně rozhodnut si nakreslit stavebnice pro lepty jak 475.1 tak 498.1 ale první se dá počítat se 498.1 na tý už se pracuje.Jinak ve velikosti TT.
igino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.245.81.192
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 22:21:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Niečo sa dá nájsť i tu.
http://zmrail.webpark.sk/
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 23:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan2 & odlitky Ciz: Ta petasedma, to je ale mnamka, co?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
7502750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 13:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jan2:nemáš nějaký fotky? mohl bys kdyžtak něco poslat na mail?
ICQ 243-335-501
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 14:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jan2: Vy bduete dělat (necháte si udělat) v leptu albíka a pětasedmu??? Bude to pouze jeden kus pro Vás nebo bude k mání něco i pro ostatní???
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 22:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje vagónka vyrobila dvounápravový chladící vůz řady L 516 789
 
 
Suky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 23:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych poprosit nemáte někdo návod na stavbu fukčních pojezdů TT 1:120 i s motorem a setrvačníky nejlépe vše jen TILLIG na Brejlovce,Zamračenou,Pomeranče a Kyklopa nebo BTTB.
Nemáte někdo kontakt na p.MOLATU e-mail,Tel.,adresu?
Děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem suky.)
Ocik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 21:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jan2: Mě napadá, že albík má stejnou boudu jako 556.0, 464.0202........ Kdyby to někdy v budoucnu bylo, stačilo by to zvětšit na HO. Možná by se to dost prodávalo.
Taky jsem uvažoval o boudě na 556, ale asi si udělám jen jednoduché doplňky (větrací otvory).
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 06:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ocik: Albík je v TT asi o 1 cm delší...
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
Ocik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 20:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt? Sem měl zato, že je to bouda stejná
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 21:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje vagónka vyrobila čtyřnápravový zavřený nákladní vůz řady Zaz 585 4 238-2
Odlitek pan Máša a obtisky pan Kwasnica.
Model před patinací.
 
Model po patinaci
 
 
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 21:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi: nemáte, peosím, odkaz na stránky, kde je katalog odlitků lokomotiv, motorových vozů, os. a nákladních vozů od pana Máši??? Díky...
Blog: http://gasonuv.blog.cz
!!!POZOR!!!
AKTUAIZACE BLOGU MIN. 1× ZA 2 DNY
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
Naposled šotnut uživatelem K-Reportu: ( zatím jsem se nestal ničí obětí)
Šotnul uživatelů i neuživatelů K-Reportu: 6ks
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 22:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoŠ - http://www.litomysky.cz/BIX/masa.htm
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 08:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi: Chtěl bych se zeptat (ale asi je to zbytečné)... Pan Máša dělá tento vůz pouze v H0-ce???
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 09:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz... Nevíte, zda někdo dělá precizní modely vozu M152 z Jičínských stavebnic včetně pojezdu??? Jde mi ale o pojezd, který jezdí modelovou rychlostí (80 km/h je v TT zhruba 18mm za vteřinu)... A co se týče zpomalení, tak aby to bylo provedeno převodovým poměrem a nikoliv odporem zapojeným paralelně k motůrku... Snad nejsem moc náročný
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 09:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_čb: o modelové rychlosti slyším prvně... To jsem fakt tak zaostalý modelář???
Blog: http://gasonuv.blog.cz
!!!POZOR!!!
AKTUAIZACE BLOGU MIN. 1× ZA 2 DNY
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
Naposled šotnut uživatelem K-Reportu: ( zatím jsem se nestal ničí obětí)
Šotnul uživatelů i neuživatelů K-Reportu: 6ks
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoŠ: No... Staré fabrické lokomotivy Zeuke přímo létají (v přepočtu kolem 250 km/h)... Mám již předělané převody u hektora (přidal jsem mu i setrvačník) a na další 3 se chystám... Je to opravdu nádhera, když jede lokomotiva modelovou rychlostí... Třeba na našem klubovém kolejišti jede takový hektor na vedlejší trati do horní stanice asi 2,5 minuty...

My totiž nejedeme v digitálu a rychlost modelu může řídit obsluha pouze při posunu... Jinak jde do kolejí trvalé napětí a máme regulované rozjezdy a zastavení (ale to vše se děje bez zásahu obsluhy)... Proto řešíme úpravu rychlosti modelů úpravou jejich převodů... Při vřazení odporu (jak jsem psal) se nevyužije plný výkon motůrku... A v soupravě 810 + 3x010 + 810 alá vagón jako postrk to bude na sklonově náročnější trati znát

Proto se ptám, zda se dá sehnat již hotový model jezdící modelovou rychlostí... Nemám rád takové ty modely stylu "dodělej doma"
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
Ocik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 11:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_čb: No, tam chybí jen ty dveře a zadní stěna se ted dívám, ale přední polovina je stejná.
jan2: mohl bych taky poprosit o fotky?
prcek.z.lipy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.192.135
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:18:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moh bych poprosit o radu jak si zhotovit pojezd na papouška na TT? popřípadě na jaký model parní lokomotivy by pasoval nebo zda by se nedaly někde sehnat.Zkoušel sem to na burze ale ted tam nic podobného nikdo neměl.Děkuji
mikobox
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.82.56
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:23:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, už delší dobu pozoruju vaše sestavený vagóny, jak jsou vyvedený do nejmenších detailů i s popisky. No a o to de - natřu si to, zasklim, opravim, ale popisky prostě udělat neumim. Poraďte pls, jak na ně
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Některé popisky si dělám na počitači na polomatný fotografický papír.Na pražské burze lze koupit obtisky, které prodává pan Kwasnica a pan Jiran.Podle skutečného vozu si upravím obtisky. Ale u starších vozů sehnat jejich popis je někdy těžké. Některé vozy už nejsou v provozu.
Z obtisků na vůz řady Lff jsem udělal obtisk na vůz řady L a připravuji udělat i vůz řady Lmf.
Dálé obtisk na vůz řady Ztff se dá předělat na vůz Ztf, ale na tento vůz nemám potřebnou fotku vozu jen jeho míry vnitřního prostoru.
Prostě to chce koupit obtisky a stříhat a stříhat a aplikovat na model.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(80 km/h je v TT zhruba 18mm za vteřinu)

O desetinnou čárku vedle - 0,185m/s
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi: Omlouvám se, chybička se vloudila

Ocik: Albík je celkově delší... Budka je krapet delší (v TT asi o 3mm) a hlavně kotel je delší...

Když už tady byla řeč o leptaných parovkách, tak já osobně bych bral např. 464.0, 475.0, 475.1, 477.0, 365.0, 455.1 apod... Bulíci se již dělají, ale ve špatné velikosti (H0)
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 06:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HO není špatná VELIKOST
Předělávám teď pro kamaráda v TT plecháče 242 a musím říct, že to je šílený a o potiscích ani nemluvě. Udělal jsem dobře že jsem od TT odešel!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo:
Jenže podle toho Tvého plecháče nemůžeš porovnávat HO a TT. Molatův superodlitek, pojezd z BTTB bobiny, to už je dnes dávná minulost.
Srovnávej porovnatelné - např. tuto stavebnici http://modely-tt.wz.cz/paginy/modely/predlohy/T%20444.162.htm , která se dělá v obou velikostech. Kdybych to stavěl v HO, postup bude (krom pojezdu) úplně stejný. I ty obtisky by byly úplně stejné, jen trochu větší.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 22:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim,
dnes mi prisla stavebnice Daa-k a mam problem s navodem / par veci mi neni jasnych. Muzete mi nekdo prosim vyfotit model zespodu?
Diky
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace