K-report
 

Archiv do 02.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modely, modelářství - všeobecná diskuse » Staré archivy » Archiv do 02.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 21:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano a je ta tady, pro modeláře stačí kvalitni díl okma,pojezd,rozsochy,br. budky,brzdiče,kompresory atd.Šikovný český modelř si udělá model sám. V zahraniči toto řešejí modelářské kluby / podle webu /.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 22:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč velké firmy např Roco0,Piko....
neudělají českou mašinu


Protože se přednostně zaměřují na svůj trh. Je to jako u nás, němečtí modeláři si zase obvykle nekoupí model lokomotivy ČD a ti jsou pro ně nejdůležitější. Navíc taková firma neví, kterou lokomotivu nabídnout, aby se výroba vyplatila.

brejlovec je ... z hlediska odbytu nezajímavej

Podle mého názoru je právě zajímavý brejlovec, zamračená a ešus. Brejlovec a zamračená jsou hodně typické, jde je dělat pro epochy IV i V. Ešus je moderní, nabízí se 2 barevné varianty a po elektrifikaci Ostrava - Opava je modelově použitelný i pro jednokolejné tratě. Určitou šanci má i velký motorák z bývalé Vindobony, a to i v zahraničí.

jsem přesvědčený, že se jich prodá jen v ČR více než tisícovka

To si také myslím, ale musí jít o kvalitní modely s dobrými jízdními vlastnostmi. Jde také o to, v jaké modelové velikosti bude nabízen.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 00:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD - o výběru modelů se můžeme hádat dlouho, stejně tak dobrá, jako berta nebo brejlovec, je třeba laminátka (jedna z prvních profi-designovaných lokomotiv na světě), bangle (veeeelmi mnoho možných variant, při odrbání nedůležitejch detailů velmi U. S. varianta, tzn. možnost dosažení láce a maximálního odbytu), už zmíněná hydra (k Vindoboně už jsou všechny soupravy kromě M296.1) nebo třeba pendolíno (je to vlajková loď ČD a má k realizaci asi nejblíž, pokud Lima začne u ťamanů tlačit původní italský varianty). Atd. atd. atd. atd...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 07:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: No, z těch Vašich fotek také není úplně zřejmé, o kolik je Váš brejlovec lepší. Dále předpokládám, že těch 1.500,- Vás stál materiál, ale pokud děláte modely pro obchod a ne pro sebe, měl byste si také připočítat svoji mzdu. A když byste na to dal nějakou levnou hodinovou sazbu, řekněme 150,- Kč, na jakou výslednou cenu za model se dostanete?
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 07:43:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I velké firmy (Roco apod) si hledají takové modely, které přinesou profit a ne ztrátu. Německý trh s modely je už leta nasycen a není jednoduché najít model, kterého se tam prodá tisíce kusů. Z našich vozidel by mělo smysl dělat takové typy, které šly i na export do západní Evropy. Kdyby se nabídnul např. Brejlovec v provedení tuzemském a zároveň i v provedení italském, mohl by se odbyt výrazně zvýšit a už by to mohlo být rentabilní. Ovšem nesmělo by to být v TT, protože ta by se v Itálii jaksi nechytala. A musel by být vyroben v kvalitě srovnatelné s velkými firmami.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 08:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pěkné zakoupit na Naší bureze neschválený pojez za 1400,- a bez odrušení,
bez papíru a bez DPH.Kasle také není certifikovaná a o dokladu a DPH nemluvě.Až budu rečit prodej bez DPH a bez papíru dokážu na modelu jít o 40% dolu.Pro objasnění až budete zakupovat pojezd na kasle a´t Vám dají doklady s DPH a ukážou certifikáty o schválení na pojezdy a na kasle.Bohužel Vám to neukážou ,protože jsem již tuto debatu s nima měl a ani jeden to nechce dělat legálně,protože investice do certifikátů něco stojí.Až zakoupíte pojezdy dofám že s toho dle Naších zákonů výrobce odvádí elekroodpad,další položka která zdražuje model.
Jsou dvě cesty dělat vše legálně a draze a nebo živit lidi ,kteří na tom mají nemalé zisky ,protože náklady na pojezd jsou 400,- i sprací a to další do 1400,- je jejich zisk-nezdaněný.Jak jsem již psal Brejlovec není dělaný v ČR a kasle ani pojezdy nejsou z burzy.
Když se bude Brejlovec bude např od Bekmena,nebo Jattu a ne od Nas bude každej šťasnej ,že je něco na trhu.Brejlák je dělaný zahranišní firmou ,která dělá velmi známé modely ve velikosti HO. O vívoji čmeláka se uvažuje již je rozkleslenej ale základní problém jsou podvozky zájem v Rusku již je prověřen,ale podvozky jsou tak jedinečné ,že je jedině se musí udělat nová forma na podvozky. K exportu do Itálie:kolik je tam provozovatelů TT?Asi tak se dají spočítat na ruce.
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 09:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes: Když to děláte na kšeft, tak Vám může být jedno, že model nebude v TT, ale třeba H0. Ta se snad v Itálii používá. Ne?
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 09:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes: To píšete česky nebo v jakém jazyce?
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 09:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nexus:Konkrétně Brejlovce pro Italy v Ho dělal čs train tak to je bezpředmětné to dělat znova a velikost TT v Italii je hrozně málo zastoupena.


6120:Staré modely již nedodávám,špatná kvalita pojezdu atd...Dělalo se to s věcí dostupných na burze.Jinak rád u Vás objednávám veřejně 5ks Vašeho Brejlovce za 1500,-Kč.Na tuto cenu dám DPH 19%,protože asi plátce DPH nejste to je 1785,-
s DPH nic nemám odvedu to státu.Marži na to dám15% 2052,-vic nepotřebuji.Můj zisk na vašem brejlovci bude 267,-Kč.Nemusím ho tedy prodávat za 3000kč jak uvádíte.Mám par požadavků na tuto loko .Abych tento modhl prodávat potřebuji od Vás ,nebo od výrobce pojezdu certifikát na odrušení,certifikát na nezávadnost látek na karoserii na Brejlovce a jelikož pojezd je elekroodpad smlouvu na elekroodpady a odpady .
Vše Vám dodají výrobci pojezdu,nebo kasle.Nemají-li toto musíte to zařídit na vlastní náklady i když je toto subdodávka.
A nyní se můžeme v ČR těšit na levné Brejlovce za 2052,-.Prosím až budou hotové kontaktujte mě na tel 602172566 domluvíme se na zaplacení 5x1500-7500kč za Brejlovce.Bude-li tato transakce úspěšná můžou se modeláři těšit na levné a kvalitní modely ČSD v TT.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidím že se to tady docela rozjelo, přesto mě zatím Dvořáček nepřesvědčí/nepřesvědčil že jeho modely patří do kategorie hračkových podprůměrných modelů ač obhajoval i brejlovce na mém emailu. Když chci nabízet něco k prodeji tak by to mělo mít i kvalitu ale nezlobte se za to co píšu, přesto takove svost_paskvilní modely za ceny převyšující 5.000,- bych se styděl vůbec prodávat - netroufám si tvrdit že všechny Vaše modely jsou špatné - máte špatnou prezentaci na webu ale nebylo by lepší se raději věnovat vagonům než lokomotivám? Nechápu také, co zde vlastně obhajujete když každý rozumný člověk/modelář chce kvalitu, tak jí bezesporu také zaplatí ale tohle?!
Ke konci roku 2006 jsem psal malou recenzi na tyto modely.. článek sem zkopíruji a ostatním se omlouvám za otravování s těmato fotografiema ale stojí to za to!
Tady to je:
Ještě když už jsem o tomto týdnu věnoval tolik času modelařině, zajímalo by mě, proč odlitky od BDDP Pečky resp. Elektroservis Pečky - jsou tak nekvalitní? Chtěl jsem si od nich pořídit bardotku a brejlovce ale ty fotky mne odradili
Koukal jsem na odlitek jednoho brejlovce na provedení linií kastle a je to hrůza! V provedení HO to je vidět a člověk si toho musí všimnout u TT to tak bolet nemusí, jenže je škoda že za tak divně odlité kousky i s pojezdem chtějí takové ceny, to nechápu!
Přímo na stránkách BDDP jsou sice fotky a vypadají nadějně: 749/751 a dále 750/753 ap. dokonce tam je i kocour 742 vše v HO což je překvapení!
Tohle je bardotka ze stránek velkoobchodu BDDP, zdá se být povedená ale fotka nejde na jejich webu zvětšit takže nevím jak prolis a detaily! Přesto potisk je ok:

Tady je EXTRA něco, čím se firma prezentuje, ohnutý rám s kastlí a nejspíš to někdo maloval štetcem?!
 
U pershinga si všimněte prohnuté kastle s prolisama!
 
Tohle eso je snad nejhorší co jsem kdy z odlitku viděl. To se nesluší ani porovnávat s tím, co nabízí BIZ e-shop v Praze! U druhého stanoviště prohnutá celá kastle, vypouklá kastle nad vnitřníma nápravama!!! A určitě taky nejde o žádnou patinu prolisů u kulatých oken!
 
A perlička nakonec! M 152 na potisku se nic zkazit nedá ale nabízet tohle na prodej - nikdy bych si takovou hrůzu nekoupil. Objímky světel se dají udělat věrohodně i z kovu proč plast? Celou tuhle prezentaci BDDP nechápu...
 
No a to je vše, nechci zde tohoto výrobce nějak poškodit ale jako prezentaci by mohl volit kvalitnější odlitky! Chci si pořídit v HO i několik modelů 749/751 a 750/3/4 a nejblíže mámprávě BDDP a pak Prahu! Přesto tenhle odkaz s nabídkou ostře kontrastuje s tím, co je na TILLIG.CZ od Martina a Franty Dvořáčka:
http://www.volny.cz/fdvoracek/ho002.htm
Proto jsem se rozhodl a přiklonil k leptům - kvalita,ostré hrany a vše tak jak má být a modelářům dělá radost. Takže lze to nějak shrnout:
*polostavebnice 162/3 263 362/3 a 371/2 je od CStrain (kvalitní odlitky)
*lepty 749/751 150/151 350 742 725/726 735
DK-Model

...někdo by doplnil? Doufejme jen, že nabídla leptů od DK se časem rozšíří i na modely CSTrainu což bych uvítal..

PS: Martin a František Dvořáčkovi mají dva weby kde prezentují své super_modely!
odkaz

Někdo možná upřesní...
-----------------------------
...takže, nejvíce se mi líbí právě ta bardotka, vypadá povedeně ač jsem ji u Vás nikdy neviděl. Sice provozuji specifické řady 742/lept, 371+2/plast, 749a51/lept, 362a63/plast (nikoliv BDDP) plastovou rosničku a z plastu také 555 ad. včetně 750 a 753/plast ČStrain tak Vaší červenou bardotku bych si pořídil - detail by nebyl?!

A jinak Mdes:
..předpokládám že Vy jste nikdy tyto certifikáty neměl a mít v Pečkách nebudete ale přesto chtít tak hanebné cenové palby za takové bazmeky je ostudné! To je vše, hezký den a modelářům POZOR na takovéto modely!!!
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vymlouvat se na to že jde o nekvalitní pojezdy je také hloupost. Čímž tedy už nechápu že TO co prodáváte nemá certifikaci ale špatné pojezdy? Tak pak je zde další varianta. Vykašlat se zcela na prodej Vašich modelů a věnovat se třeba zemědělství nebo čemukoliv jinému. Já osobně mám pojezdy českých výrobců a NEMOHU si stěžovat, klidný a tichý chod s přesným zastavením a rozjezdem! Co tedy obhajujete? Píšete dost kličkovaně že si čtenář s tím co čte neví už rady...
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modely na foto neprodáváme již jsem to zde psal.Staré stranky jsou jen funkční,ale nic Vám z tohoto nedodám.Web je starý cca 7 let.Máte-li zájem nahlédnou na listiny a smlouvy o obalech elekroodpadech ,rád Vám je ukáži u Nás na prodejně .Pohybujete-li se v obchodu musíte vědět ,že bez těchto listin nemůžete v Eu obchodovat.Máte-li čas nastudujte zákon o odpadech a elekroodpadech,až zajedete k nám na prodejnu doufám ,že pro Vás tyto listiny budou dostačující a nebude zde zveřejńovat nepodložené věci .
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vaše obchody s EU je jedna věc a modelář v ČR je druhá! Mě je uplně jedno zda kvalitní model který si přeji, bude či nebude mít certifikaci. Já ji nepotřebuji! Takže neplést si obchody s modeláři prosím! Ta tmavěčervená mardotka je hezká. Kdyby byla i v kvalitě což nevím a asi mi ani nepotvrdíte - tak bych měl o 2 kousky zájem.
Dá se tedy od Vás někde na webu najít aktuální seznam a ceník? A starý web přeci není problém zrušit nebo zásadně překopat aby zde pak tedy jak píšete nedocházelo k zveřejňování nepodložených věcí a faktů..
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: Ta M152 mě připadá jako upravený model od maďarského DEÁKu - viz foto.
 
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo - pokud si chcete koupit model od někoho, kdo se jeho výrobou nebo prodejem živí (či přiživuje), musí se tato transakce řídit příslušnými právními předpisy. Takže pokud si jako zdroj svého vytouženého modelu najdete oficiálního prodejce, musíte počítat s tím, že zaplatíte cenu i za to všechno, co tu bylo napsáno a co si v zásadě koupit nechcete. Anebo nakupte na burze u toho, kdo se Vám zalíbí nejvíc, ale následně nepočítejte s ničím, co Vám zákonné obchodování nabízí (záruka, náhrada případných škod apod.).
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není upravený to je Deák.Podklady na tento motorák dával ještě pan Dusil fa Zerba.

Bevelo:Proč ho rušit?Spoustě lidí to může sloužit jako přehled dělaných modelů.Modely již nedodám.Ale kasle jsem bral od pana Máši určitě ho naleznete na burze.Pojed byl od již zesnulého pana Fuggerta Maďarsko je to pojezd z loko M41,přesně pasuje na Zamráču.
Bohužel toto stroskotá na pojezdech,které se již nedají objednat u fa Fuggert a dávat do modelu pojezd z burzy ,které musim koupi bez dokladu a dalších náležitostí,to je lepší model nedodat.
Číslo na Mášu Vám mohu zaslat a pojezdy už jsou na vás.Dále si nejde tedy plést
cenu modelu dělaného doma a nebo dělaného maloseriově s veškerými náležitosti ,které po nás požaduje nyní EU.K nepodloženým věcem mám na mysli certifikáty ,které jste nikdo nikdy nechtěl ukázat při zakoupení modelu a né starý web.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 13:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov+Mdes
...no nevím, pořád je snad mezi modeláři slušnost a ochota a to by mělo platit i doposud. Kupoval jsem model na burze (363) kde mi u esa odešel z nezjistných důvodů motor. Zavolal jsem prodejsi který mi následně poslal nový na základě listiny kde bylo napsáno "sériové" číslo a jelikož je z opačného konce republiky, tak náhradní díly poslal poštou! Pokud mezi modeláři slušnost a důvěra s tím spojená neexistuje tak se není o čem bavit to je jasný!

Nexus
...to stejné co píše Mdes!

(Příspěvek byl editován uživatelem bevelo.)
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 14:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen, že kdybyste nedej Bože narazil na neslušného rádobyprodejce, tak je to prostě Vaše smůla. V tom je ten rozdíl oproti vedlejším nákladům, které zvyšují cenu u oficiálních prodejců...
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 15:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, mdes to potvrdil.

Nevím, kolik stojí M152 u BDDP, ale u Deáka je to docela nářez... (foto)

 
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 16:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nexus:U nás byla na netu cena okolo 7200protože jsem model nakoupil před rokem za 30kč za 1 euro.
Ta sámá M152 by dnes stála 6933,- 1 euro 28,30,-.Hned je model levněší.
Bevelo:Podstatou bylo objasnění ceny modelu dělaného doma a cena modelu dělaného maloseriově.Né důvěra kupujícího a prodávajícího.Rádoby prodejce nemusí nic ,já dle zákonů musim všechno .Nedej bože ,aby se na Naší burzu podívala např ČOI.Tak s veškerýma rádoby prodejci bude konec a budou platit až zčernaj.
Podle pravdy ,máte parogon nebo prodejku na model?Asi ne.Veškerý zisk u prodejce je tzv.čistá ruka,žádné odvody ze zisku atd...
Na burzu jezdím také a jsou tam stejní rádoby prodejci a překupníci ,kteří to tahají z Německa .Jejich zisk je cca 50% z modelu u nich zakopeného.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 20:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes:čoveče to už snad nemyslíte ani vážně ne!?vy si snad myslíte že budu učtovat sám sobě práci když stavim model pro sebe?!Bože kriste a jakej certifikát na odrušení?nic takového sem od vás na vámi vyrobený model nedostal za to šuntovej čínskej motorek usazenej na pojezdu kterej už jistě něco pamatoval se po pár měsících rozloučil upatlanou kastli za to do oblouků to po pár měsících kvílelo jak prase na porážce.To už je spolehlivější dvacet let starej hektor od BTTB!A co mě dostalo asi nejvíc je že si mě vůbec dovolíte oslovit abych s takovou firmou spolupracoval navíc jen za cenu materialu
Však už se mezi modeláři ledacos o modelech BDDP povídá..dál už nemusim psát kolega Bevelo řekl zbytek ve svém příspěvku 674.
Asi je nejlepší stavět modely sám pokuď bude takových firem jako BDDP dál přibívat.PS:pojezdy berte od pana Vilingera můžu jen doporučit a tímto zdravím jeho a všechny slušné modeláře a obchodníky!
AV 15-30
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 21:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Nemate, prosím, nějaky kontakt na toho pana Vilingera, popřípadě nějake jeho nabidky??? Děkuji.
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 21:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já dostal kontakt na pana Vilingera od taky modeláře ale nejsem si jist zda jej mohu předávat dál neb nevím zda je to veřejné pokud jde o mobilní číslo. Přes nic jiného než mobil p. Vilinger nekomunikuje a ani nikde není na webu jeho prezentace což je škoda - zanechává zasebou jen spokojené modeláře s jeho pojezdy!
Jinak i p. Vilinger měl problém s loukoťovýma kolama pro pershingy a esa v HO. Psal jsem to už před pár dny, nevěděl by někdo kde se dají pořídit? Škoda že zítra v sobotu nestíham pražounskou burzu!
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 21:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: Ja pravě se chci dát cestou stavění lokomotiv a nechci pojezdy přebírat a upravovat z jinych lokomotiv. Prostě chci mit hotový pojezd a usadit na něj skříň a doplňky...
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 22:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Migoš:zdravim,kontakt posílam e-mailem.Prezentace na jednom vebu byla nicméně staranky prošli rekonstrukcí a fotky už tam nejsou.Nicméně pojezdy sou to perfektní.Ceny:čtyřnápravové pojezdy 1000,- dvou nápravové 600,-
AV 15-30
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 22:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě nejlepší modely která mám, staré Piko. Modely jsou staré 30 a 20 let a vyměnil jsem nedávno motorky za nové a stále jezdí a jezdí dál.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 22:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji vám všem pánové za ochotu!!!
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Pega67
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 08:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes. Mám dotaz a sice Vámi zmiňované atesty na kastle a pojezdy jsou součástí každého modelu , který uděláte?Nechce se mě věřit , že by se vyřizoval na každý model atest na pojezd a na kastli zvlášť. Pokud se snad použije jedno provedení pojezdu např. T748.1 u všech modelů dané řady a stejný materiál na kastle tak to snad stačí vyřídit jednou nebo ne? Tak by se přeci dali náklady na tyto atesty rozpočítat na celou řadu modelů Vámi vyrobených.No a jak jste zmiňoval atest nezávadnosti kaslí kupovaných na burze no budiž,ale před časem jsem si Pečkách kupoval odlitek na 242 v HO za 500kč a o atestu nezávadnosti ani zmíňka. A tak se ptám dál zda je povinností prodejce informovat zákazníka o tom ,že výrobek splňuje dané podmínky či nikoli.Dál bych chtěl už pouze jediné a sice ,že je pouze na nás zda za model ,který se nám líbí dáme peníze, které prodejce chce a nebo ne. A to bez rozdílu kupujeme li na burze či v normálním obchodě.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 10:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes:
nic Vám z tohoto nedodám.Web je starý cca 7 let. ... Proč ho rušit? Spoustě lidí to může sloužit jako přehled dělaných modelů.

Jenomže nesrovnatelně více lidí by ocenilo, kdyby na webu našlo aktuální nabídku. Neberte to osobně, ale historie může být pro pár lidí zajímavá u firem jako je Märklin, nikoliv u vás. O takových detailech jako je uvedení otevírací doby ani nemluvě.

toto stroskotá na pojezdech,které se již nedají objednat u fa Fuggert

Tady je řešením právě přejít od drahých malosérií k levnějším vlastním velkosériím. Velké firmy určitě neskupují pojezdy na burzách. V tom se Vám snáz rozpustí i náklady na ty různé certifikáty. A nebyl by snad problém spolupracovat s osvědčenými lidmi i při vývoji a vlastní velkovýrobě.

velikost TT v Italii je hrozně málo zastoupena.

Toto je problém, který v diskusi nějak zapadl. Nicméně si myslím, že je jeden ze stěžejních. Bavíme se tady, jaké modely by kdo chtěl, ale přehlížíme modelovou velikost. U nás, bohužel, je trh tak nějak rozdělen mezi HO a TT. Tipne si někdo znalejší poměr? Tím se náš malý trh vlastně ještě zmenšuje. Nechci zdržovat osobníma věcma, ale sám jsem se dlouho rozhodoval mezi HO a TT a již se rozhodl pro HO zejména kvůli výběru vozidel i doplňků a větších možností si něco sám udělat. A to nemluvím o lepším dojmu z "velkých" vláčků, ať už stojících nebo jezdících. No, prostě si myslím, že problém rozděleného trhu bude asi velkou brzdou při úvaze o velkovýrobě typicky českého modelu.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 10:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není problém zaplatit formu na vůz např vůz DR,DB ty se dají prodat ve velkém množství ,tudy povede asi cesta.Bohužel na úkor vozidel ČD,CSD.
Pak modely budou v kvalitě srovnatelné s maloseriema v Německu.
Rad budu spolupracovat s někým kdo bude nějak řešit výrobu vozu ČD a ČSD,ale bohužel každej si hraje doma na písečku a zatím se Našlo jen hodně málo lidí ke spolupráci.Kdo nedělá nic veřejně doma nic nezkazí.Ocením nějaké návrhy .Bohužel do této debaty se zapojilo cca 6 lidí ,což je dosti málo názorů na zhotovení nějakého modelu.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 13:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si netroufám odhadovat poměr mezi modeláři HO/TT ale myslím že to bude nějak vyvážené! U TT které bylo více zastoupeno z bývalé NDR a u kterého hodně lidí začínalo díky prostoru pro kolejiště pak hodně lidí přešlo na HO. Nicméně HO je více do detailů a dá se viditelně i více experimentovat/modelařit s vykoupením ale prostoru - nepíšu nic neznámého, přesto hodně modelů (stavebnic) lze pořídit již dnes z leptů od DK-model a Kuber kde jsou zastoupeny převážně všechny řady. Je tedy otázkou času kdy lepty vytlačí plastové odlitky?!?!
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 14:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od Dk-modelu jsem si stavěl věžák v TTe na Naše kolejiště do klubu .Karoserii jsem sestavil bez problémů ,ale střechy na veškerých leptech je dosti problem ohnout.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje vagónka: vůz na dopravu živé ryby Zr 520 310
 
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi
...velice pěkné ale co udělat kliky na boku a brzdařské budce čevenou nebo černou barvou a kolem patinu jako ošuntělého nebo omakaného vzheldu? Akorát tomu nesedne ta rybka, v době slávy těchto vozů existoval jiný simbol rybek ať v železniční tak neželezniční sféře! Pokud bude zájem, mohu ti nějaké simboly z ér I,II a III zaslat jako předlohu. Celkově ten vagonek je moc hezký, jen tak dál...
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo - mám zájem a dk za připomínku. Snažím se dělat vogóny od roku 1918 až do roku 1980 ale ta předválečná je lepší ale podklady se schání stále špatně.
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 10:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: Taky bych měl zájem, jestli můžu prosit na mail.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 08:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Najdu a pošlu. Jinak na AUKRO.CZ jsem koupil 5x Zetku a z toho přišla ve dvou kusech (HO) bez soukolí, když jsem prodávajícímu volal tak mi tvrdil že tam jsou, mňo, to jen tak pro zpestření dne :-) a dohadovat jsem se nechtěl...
Takže jsem dosadil nové a vše je v pořádku!
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 11:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje vagónka: vůz bývalé StEG pův. č. 1779 pak přečíslován po r. 1918 na Ci 4-1305 a jezdil do roku 1946 a pak bylpřeměněn na obytný vůz pro stavební vlaky
 
 
Dvounápravový plošinový nákladní vůz řady Pt 3-18567
 

Bevelo - naši výrobci a prodejci se musí hodně učit, koukáme pořád na západ ale tam platí že zákazník má vždycky pravdu i když ji nemá, protože jméno firmy má větší cenu.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 20:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To na té střeše to je sníh? No na západě a třeba konkrétně v NSR to funguje zcela jinak. U nás v ČR vznese zákazník nějaký požadavek na výrobce je téměř bez odezvy ale venku to funguje právě naopak. Nejvíce mě štvou neaktualizace na webu zdejších výrobců čímpak to je? Přitom na netu je taky velký odbyt a prezentace jde rychleji k zákazníkovy než standartní cestou! Poslední aktualizace CStrain byla v r. 2004 no to je hrůza. V nedávné době mj. byla recenze na brejlofcofilové liberecké dvojče 753 141+211 na BIZ magazínu a moc jim to nevyšlo, spíše hračkový model kde šlo jen o makety s podvozkama bez zástavby pohonu :-( !! ...a to by člověk mohl pokračovat donekonečna.
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Tempotaxi.Máte pěkné modely,fandím..Mám dotaz které starší modely jste remotorizval..Nikde jsem nic konkrétního nenašel že by to někdo dělal..
Ad.Bevelo.Po dojmech(nejen)z poslední burzy nemyslím (tradiční fronty u tradičních výrobců)že by odlitky měly nějak výrazně ustupovat.Ne každý je kámoš s pájkou,náročný na všechny milimetrové detaily,o finanční stránce nemluvě.Každý máme jiné nároky a zkušenosti..
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktualizace webů našich výrobců, to je kapitola sama pro sebe. Ty fotky peršingů z Molatových superodlitků výše ze stránek BDDP hovoří za vše. Jestli tyto modely nejsou už 7 let v nabídce, proč jsou teda nabízeny na stránkách? Že by jako odstrašující příklad? Nebo muzeum? Smazat staré fotky a nahradit novými je práce na pár minut...
A nemusíme chodit daleko pro další příklad: Stránky firmy Detail a připomínky zákazníků v návštěvní knize o prodeji rybáků od září, ale 2005. (mimochodem ty rybáky jsou ale kvalitou úplně jinde, tomu říkám vynikající model)
Nebo stránky firmy KuBer, ty jsou neaktuální už od svého vzniku... Atd.
Člověk by si i něco objednal, ale pokud uvidí poznámku "obrázek ZATÍM není k dispozici", tak neobjedná a takové stránky brzo přestane navštěvovat.

Jiný nešvar, který se objevuje u většiny webů (i zahraničních) jsou fotky v minimálním rozlišení. Nad rozmazaninou 400x300 můžu jen uvažovat, jak model asi vypadá doopravdy.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Poustva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lze najit i ceske aktualizovane weby se slusnymi fotkami (hekttor-holt se asi nemusi bat vyfotit nabizeny model zblizka a ostre:-) , u DK fotky jiz malinko pokulhavaji, ale zase celkem prehledne stranky...tedy pomer webu a "webu" je IMHO u nas stejny jako v zahranici...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buhužel u nás není boj o zákazníka proto prodají jen hodně pod 1000 kusů železničních modelů. Proto jsou tak drahé. Ale každý si hraje na velkého výrobce podnikatele, ale o podníkání bohužel nikdo nic pořádně nezná.

Příklad: Stejda měl Švýcarské hodinky které se porouchaly až po 40 letech, Napsal výrobci a přišla tato odpověd že litují že už je nevyrábějí ale přeto poslali náhradní díl.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf:
odlitky asi nezmizí, taky ne všechno je nebo bude z leptu, zvlášť vozidla s kulatými tvary počínaje třeba laminátkami a konče u slovenské strely.
Pokud je na výběr odlitek i lept sáhnu většinou po leptu. Nebudu komentovat rozdíly ve tvaru a detailech, ale buď budu kámoš s pájkou nebo s bruskou, vysavačem a pilinami. Naposled jsem opracovával odlitek M 286.0. Stěny byly na jedné straně tlusté 4 (!!!) milimetry v TT. Po vyfrézování se mi ruce klepaly jak haviřovi po šichtě a piliny byly všude.

Jsou ale i opačné případy, takový Čížův odlitek brejlovce je pořád lepší než lept od Kubera, který je nedotažený do konce.

No ale srovnání si neodpustím:

 
odlitek p. Molaty z formy, která už měla dávno letět oknem. Nejen, že odlitek je kratší, širší a křivý, ale díky opotřebené formě má celý model jakousi "celulitidu". Pochopitelně, že tento "model" dnes nikdo nechce ani zadarmo.

 
Stejný model z nového odlitku. To už je nebe a dudy, přesto tvar neodpovídá předloze (sklony čel, schody, atd.)

 
stavebnice zmíněného hekttora. K tomu není třeba nic dodávat. Snad jen to, že nátěr není ještě hotový.

Poustva:
no tak pokud se u DK-modelu a hekttora změní datum aktualizace, může člověk hned psát objednávku
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 06:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Balmík od hekttora je kvalitní až bude hotový tak sem dej fotku! Škoda že se nedělá v HO ale snad se taky časem dočkáme. Za 742 nebo 720 v osobáku tyhle dva kousky - no to by byla věc! Byl jste někdo na pražské burze?
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 07:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem na internetu dalšího výrobce a to Vacek z Klatov kterému dokonce nefunguje web vůbec ač jsem na aukro.cz objednal jeho vagonky tak na netu se prezentace asi nedopídíte, nevíte o něm někdo něco? Jeho zetky s brzdařskou budkou v provedení DR epochy II a III jsou kvalitní!

HRAČKY A MODELY VACEK s.r.o.

Adresa: Vrhaveč 82
Město: 33901 Klatovy
IČO: 61169200
DIČ: CZ61169200
Telefon: 376311517
Fax: 376311517
WWW: http://www.retour.cz/HMV/
Email: hmv@cmail.cz
Kontaktní osoba: Mgr. Jaroslava Vacková
Vedoucí osoba: - nevyplněno -
Obory činnosti: * Export-Import - hry, hračky
* Hračky
* Obchodní činnost
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.102
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:14:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona to je M 240.Otázkou je, kolik by hánulkář dal za takovou stavebničku Singra či Balmu......
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.22.196
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:32:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bevelo: kola na naše elektriky = ND na:
Piko
BR180 [bastard]
E44

ROCO
Ae4/4
Ae8/8

Musíš projít web u výrobce a sheetu masiny zjistit katalogové číslo dvojkolí jako ND
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O jaký web se jedná? Já právě sháním paprsková soukolí pro moje esa a bastardy ale zatím jsem nic nenašel, dej konkrétní link..
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 22:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty neznáš www.piko.de ani www.roco.cc ?
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.22.196
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 00:28:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bevelo: Jak píše Petr - Ty neznáš firmy PIKO či ROCO ?

Bohužel když něco sháníš, musíš hochu vyvinout také nějaké úsilí!

Uff .... Ten sheet je v němčině Ersatzteilblätter
Na stránkách ROCO si najdeš buď Artikelnummer Ae4/4 či Ae8/8 a to pak zadáš do vyhledání toho sheetu. Je možné , že tam ten sheet nebude, pak musíš zapátrat, která z rakouských či něměckých elektrik měla průměr kol 1250 mm a zkusit ji najít jako model.

U PIKO je to podobné jen hledáš složku Ersatzteile pod záložkou Modellbahn.

Pro nalezení sheetu správné lokomotivy si opět musíš najít její katalogové číslo.
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.22.196
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 00:33:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bevelo: Hledáš na internetu dobře viz firma Vacek.

Ovšem s ND Ti to zatím moc nešlo.
Ovšm na tom WEBU se těžko dočteš, že výrobu po této firmě převzal Bramos.
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.103
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 06:43:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Promiňte, pánové. Byla zde dříve řeč o zájmu či nezájmu výrobce o zákazníka a také naznačen zájem o vůz v TT, převedený do H0. Proto jsem zde položil v souvislosti s tím jistý dotaz. Z nějakého důvodu naprosto zanikl. Velmi nerad se nějak vtírám, jen pak prosím netvrďte, že výrobci o vás nemají zájem.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo:Paní Vacková dovaží již jen kolejivo Peco.Modely vozu Z,Vtu a T334 převzal Bramos.
Bohužel fa Bramos dodává na trh dosti málo jejich produktů.Objednat nějaké jejich modely to je problém.Beru na prodejnu to co je u něj na skladu a jsem rád ,že něco je. Na vozech Pao jsem měl připraveny nové maloserie,ale bohužel fa Bramos udělá prý vše sáma.Dodnes nic nevzniklo a je to cca 5 let.Na starej stránkách je např.Rozvinovací vůz HO prodáno u Nás cca 200ks.
Dále vůz Paoj prodáno cca 150ks. Když jsem prodal 350ks vozu Pao firma řekla :hle ono se to prodává,udělám to sám.Těžko se pak může u Nás s někým spolupracovat.Předložim nápad a oni ho realizují.Vlatně nerealizují zůstalo je u slibu od fa Bramos.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 22:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. D. - myslím, že brečíte trochu na špatným hrobě - trh s železničníma modelama je u nás vyprofilovanej hodně málo a je hodně úzkej (opravdovejch modelářů nebo zapálenejch sběratelů modelů je tu z uživatelů modelový železnice mizivý procento). Takže pokud se nedomluvíte s výrobcem (tj. např. s firmou Bramos) pořádně a nejlépe písemně, bude si výrobce zvyšovat portfolio vlastní produkce takto, neboť jste pro něj konkurentem. Železniční modeláři a modelařící šotouši tady odsud Vám v tom asi těžko pomůžou. A jestli si myslíte, že Vám Bramos tímto přístupem škodí, jsou tu taky soudy.

Tempotaxi - ovšem jsou firmy, jejichž produkty jsou kvalitní, ale ani tak nemají o zákazníky pořádně zájem. Poslední moje zkušenost je s firmou Shimano - urval jsem šroub, který drží pohromadě řadič přehazovačky. Kamarád, kterej se kolama zabývá, mi řekl, že nemá cenu shánět originální náhradní díl, protože Shimano jej prostě neprodá, jedině komplet... Tak jsem tam narval první šroub, kterej jsem našel a pasoval tam.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 01:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k - Je pravda že členská základna čs. modelářů je malá. že nemůžem konkurotat Rakousku či Něměcku
/ podle statistiky se prodalo na vánoce v Něměcku nejvíce železničních modelů /. Ale přesto vím že malo výrobci nemohou konkurovat zahraničním výrobcům. A prosadit se na trh je těžké. Dokázat to může snad jedině Igra.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 08:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tedy pravda ze firma Bramos sídlí asi 15km od mé adresy a na emily nereagují a telefony jsem ještě nezkoušel, takže to bude dobrý skočit do auta a zajet si tam! U nikoho krom BDDP a pár dalších jako je Bramos se mi ještě nestalo že by někdo neodpověděl na dotaz nebo zýjem o pořízení modelů. Pak se nelze divit jak to tady modelář má složité. Jinak paprsková soukolí jsem už koupil a během víkendu budu prohazovat na 371 001,003 a 015 potom na 363 009 a 372 011 a 014! Konečně!
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 15:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi - ovšem to, že tu je málo potenciálních kupců opravdových modelů, rozhodně neznamená, že se musí produkovat nekvalitní takymodely ani jiný odblitky z forem dlabanejch šroubovákem. Ti, co opravdu chtějí, jsou schopní řádně zaplatit (když na to mají a chtějí). A už to znova opakovat nebudu.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 17:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je možnost osobního odběru zboží ze stránek hekttor.wz.cz a případně kde? Díky
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.102
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 20:06:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobní odběr možný po domluvě na severní Moravě, také na burze v Praze na stánku firmy M-Model, tam sice nebývá celý sortiment, ale je možno objednat na následující burzu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace