K-report
 

Železnice a politika Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železnice a politika « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyFýra247   
  Novější archivy:        
Archiv do 21.ledna 2007Happy60  21-1-07  16:07
Archiv do 01.února 2007Martin_zlivský60  01-2-07  21:23
Archiv do 22.května 2007Martin_zlivský60  22-5-07  21:17
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znám spousty podniků,kde lidé makají za mrzký peníz od nevidím do nevidím ve špatných podmínkách,ale tam odbory mlčí,i když si je lidé platí.
Není to náhodou právě tím, že odbory mlčí?
Mimochodem, pochopil jsem to dobře, že je správné že ONI makají za pár šupů?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

?????Není správné,že někdo maká ve špatných podmínkách s mizerným platem!!!!Tak to prosím zase neotáčejte.Jen chci říct,že zrovna železničářům se nic špatného neděje a nevidím důvod,proč by měli stávkovat a brát jako rukojmí celou společnost i se státem.v jiných fabrikách je situace jiná.Chceš stávkovat??klidně,ale pak si sbal pět švestek a táhni.Kdyby se jim sáhlo na režijky,tak jdou taky do stávky.To je sprosté vydírání státu a cestujících a jediné ,co to udělá je to,že lidé opět zhorší náhled na železnici jako na černou díru apod.Je jen zajímavé,že nikdo nedemonstruje za lepší služby,za víc peněz od státu na nové soupravy a podobně.S vládní "reformou" nesouhlasím.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3627
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 16:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S vládní "reformou" nesouhlasím.

To já také ne, ale obávám se, že každý z poněkud opačných důvodů.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 19:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy-poznámka k tomu táhnutí atd. Ano, ONI
Není nad vyzkoušení si na vlastní kůži!
Opravdu si nemyslím,že nejlepší nápad je, se vydat na milost a nemilost hodným managerů a doufat že ti snad něco jen tak z dobroty svého srdce dají.
Ještě k tomu vydírání. Co když milé vědení vydírá zaměstnance: "Nestávkujte, vrhne to špatné světlo...etc."
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 13:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Happy:Souhlasím,že by nebyl vůbec špatný nápad jakási stávka cestujících za nová vozidla tratě atd.
Stávky železničářů:Asi se dělají blbě.Buď by to chtělo se poučit na Rakousko-Uherských zaměstnancích v r.1905,kdy udělali pasivní rezistenci,tj.přesně,až byrokraticky dodržovali předpisy a tím zastavili v celém mocnářství dopravu.Vzhledem k současným předpisům by to dnes nebyl problém.Ale to vlastně není stávka,všichni dělali jako vzteklí.
A nebo použít maďarský vzor,tj.zachovat osobní dopravu,ale zastavit veškerou mezinárodní,rychlíkovou a nákladní dopravu.Což většinu lidí moc nezasáhne,ale zaměstnavatele ano.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 13:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: S tou stávkou cestujících nesouhlasím (považuji to za blbost). Ale co kdyby třeba existovala nějaká organizace, co by zastupovala práva cestujících? Něco jako třeba Svaz pacientů. Úkolem by bylo kontrolovat, zda se dopravce chová fér, zda se dodržuje řazení souprav/resp. kvalitu cestování, poukazování na zbytečné nepřípoje apod.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 14:18:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sdružení železničních zákazníků asi ještě existuje, viz www.asymetric.cz/sdruzeni/ ale nevyvíjí žádnou činnost. Možná se jen chtěl někdo zviditelnit (před volbami?).
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 14:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůbec jsem neměl tušení,že něco takového existuje.Je moc škoda,že nefunguje.Jako aktivní železničář bych mu moc fandil,protože by mohlo toto sdružení dost dosáhnout pro cestující a tím i pro nás.Nakonec i naším zájmem je hodně spokojených cestujících,protože přinesou penízky.Nejsme na dráze sami pro sebe.Vím,vypadá to jako reklama z Novy,ale je to pravda.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 21:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Stávka cestujících je blbost, stejně jako třeba stávka studentů. Nicméně stačí to přejmenovat ze stávky na bojkot a hned to bude vypadat mnohem normálněji. Ale obávám se, že s našimi státními, dotovanými a oddlužovanými drahami by to asi moc nehnulo…
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 18:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také si to myslím...
Basnik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 18:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo by to naopak bylo prohlášeno za další argument k rušení ještě více - "ideálně" všech - tratí pro nevyužívanost ... A proč by ne, že? Žijeme přece v Absurdistánu ...
Pravda bolí ... většinou toho, kdo ji řekne ...
http://pejsekakocicka.unas.cz
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 23:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hafbubu: Což většinu lidí moc nezasáhne,ale zaměstnavatele ano.

No, hlavně, aby to prostřednictvím zasaženého zaměstnavatele v konečném důsledku nezasáhlo i jeho zaměstnance...
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 14:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co je s tím Duškem?
Odborový předák Jaroslav Dušek zřejmě padne. Vedení Odborového sdružení železničářů ho ve středu z dosud neznámých příčin odstavilo od funkce.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.reflex.cz/Clanek28990.html

neni toho tam moc.
ICQ 268-987-545
PBDV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.200.243
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 21:30:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reflex - posmívat se v současné době někomu, komu se zdařilo jako prvnímu "shodit" onu jedinou správnou ODS, to teď našim novinářům jde - tehdy nezvládli dobře PR Strany a vlády, tak holt to dohánějí teď. Stačí porovnání poměru záporných zpráv (spíše reklamních sdělení)mezi levicí a pravicí. Jedno, jestli jde o rok 1982, nebo 2007, poznáte to pouze na znaménku u těch levicových/pravicových, které se u obou letopočtů jaksi obrátilo . Nekupuju to. Jsou to reklamní tiskoviny, pro které mám na schránce nápis - Nevhazovat! Možná i ta Strážná Věž od báby v podchodu je obsažnější... Na lidofkach a mladý frontě k dokonalosti chybí ten nápis (nebo už ho tam začli dávat?) - Deník ústředního orgánu strany:-) PBudvar
Vojta Rajm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.78.82
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 14:38:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlatý komunisti,to to jezdilo!!!Ať žije KSČM!!!
Pbdv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2007


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 21:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasnjě kolego Votěchu Rajme, zlatá dvoustavová logyka. Ktomu si přečíst ty správní novyny, nejlýp k tomu eště něco vot Mladejch konzervatývců a studentící uš věděj co je prostě špatný a co dobrý tak ňák. pbdv
Pevně stojim za stranou a vládou (současnou). Přečet sem sy to v mladý frontě
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 20:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patří to asi nejspíš sem, je venku Návrh rozpočtu SFDI na rok 2008.
372_0018
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 18:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat na věc okolo zahraničních řidičáků vs Cargo a ČD. Fíra který má oprávnění jezdit do zahraničí a z nějakých důvodů by po přerozdělení tam přestal jezdit, zůstane mu řidičák nebo ho bude muset vrátit?
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 18:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K výše položené diskusi:Myslím si,že není správné lát na provozní pracovníky.Tady jaksi existuje organizace,která má na starosti tratě,hlavně jejich sjízdnost a údržbu a potom organizace,která platí za ošoupání kolejí.Když si správce dopravní cesty usmyslí,že bude dělat výluku,pak dopravce nemůže za vzniklé problémy s dodržováním jízdního řádu.Je jasné,že se dá při tvorbě JŘ těmto problémům částečně předcházet např. delšímy pobyty ve stanicích,ale tímto se toho moc nevyřeší.Nejsem politik,jsem obyčejný zaměstnanec,ale takový je můj názor.Každý nadává strojvedoucímu,vlakovému doprovodu,ale nikdo nejde za traťmistrem nebo na SDC a přitom tady by měly být stížnosti směrovány.
Radan_stift
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 01:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

372_0018>Chtěl bych se zeptat na věc okolo zahraničních řidičáků vs Cargo a ČD. Fíra který má oprávnění jezdit do zahraničí a z nějakých důvodů by po přerozdělení tam přestal jezdit, zůstane mu řidičák nebo ho bude muset vrátit?

Dle německých pravidel řídičák jako takový je osobní, zůstává ti, vracet musíš pouze takzvaný "Beiblatt" (něco jako takové české zmocnění)který vystavuje ten dopravce pod kterou hlavičkou v Německu jezdíš, pokud jsi zaměstnanec ČD tak to bude některá společnost od DB AG. Doporučuji před odevzdáním ofotit nebo ještě lépe nechat si v Německu udělat ověřenou fotokopii. Než začneš v německu znova jezdit musí ti "Betriebsleiter" osoba způsobilá od nového německého dopravce vystavit nový Beiblatt a jako doklad ti může posloužit i ověřená fotokopie původního Beiblattu. Pokud ovšem jsi déle jak rok nenavštívil školení německých předpisů a nenajezdil jsi na síti DB Netz AG aspoň 100 hodin tak Ti ty papíry propadnou stejně. V jakém rozsahu by jsi musel udělat nové zkošky rozhodne tvůj nový německý Betriebsleiter.
Doufám, že Ti to tak stačí.

Pokud by jsi měl nadále zájem jezdit do Německa a nejen po Drážďany tak se můžeš u nás přihlásit o práci.
Zdraví vedení RailTrans

(Příspěvek byl editován uživatelem Radan_Stift.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace