K-report
 

Archiv do 18.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Archiv do 18.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 13:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666: Pokud jde o 162, tak to náhodou vím. Třeba k tomu, aby do Kožlan nejezdila celotýdenní autobusová linka. Kolikrát jste šel z nádraží Kožlany do města Vy? Já docela dostkrát.
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 17:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune, také jsem to šel dostkrát. Ale předvádíte ukázkové nekoncepční myšlení šotouše. Tahle trať má význam jako meziregionální spojnice Plzeň - Rakovník a to dokonce i pro nákladní dopravu. Slepá šotopředstava, že lokálka znamená jen šukafon, který ještě někdo jen přepočítá na místa k sezení v busech je docela mimo.
Ale s názorem Kubrta souhlasím. To všechno ukáže čas.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 17:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle trať má význam jako meziregionální spojnice Plzeň - Rakovník a to dokonce i pro nákladní dopravu.

To je pak zajimave, ze po 10 letech nepretrzite vyluky ta trat vlastne nikomu (krome par Sotousu) nechybi .
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 18:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: to je samozřejmě možné, zejména s ohledem na to, jaké postavení železnice v našem dopravním systému má. To ale neznamená, že to tak bude věčně ...
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 18:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: Tak tak. Jako kdyby neměl náklad v trase Plzeň-Rakovník kudy projet. V tom, že by do Lubné jezdily jen náklady, nevidím problém.

Mně spíš není jasné, proč městský úřad v Kožlanech nechal tak nas.at na hlavy svých občanů. Všem obcím (hodným tohoto názvu), co jsou na trase, by tehdy ukončení NAD, a její náhrada především trvalou autobusovou linkou, vedoucí po silnici Rakovník-Kralovice-Plasy, pomohla. Pravidelné přípoje bus-vlak v Plasech by dokonce umožnily mírně zredukovat provoz na dosavadních autobusových linkách Plzeň-Kralovice, Kralovice-Kožlany, i Rakovník-Kralovice. Takto koncepčního myšlení bohužel nikdo nebyl schopen, tak zvítězil odborářsko-šotoušský pohled a naivní verze ekologie. A lidi z postižených obcí jezdí radši autem, než by doběhli pár km na nádraží.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 19:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666: Váš přístup mi připomíná šíleného starostu Dětenic, který coby modrý ekoterorista o rok zdržel zavedení autobusové linky, která minimálně pro 90% lidí u tratě 063 znamená zlepšení dopravní obslužnosti.

Malá nápověda, která Vám snad jednou dojde: některé tratě (zejména lokálky ze kterých se nejezdí a nebude jezdit bez přestupu do velkého města, s nízkou rychlostí, vedoucí mimo obce které teoreticky obsluhují, a kde není potřeba jezdit s vlekem) opravdu nejsou vhodné k tomu, aby tvořily páteř systému osobní dopravy. Některé z nich se hodí jako "lepší vlečky", jiné ani k tomu.
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 19:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune, když tomu věříte, tak věřte. Já nikomu iluze brát nechci. Jen opět přidám kubrtovu myšlenku ...o jehož ne/pravdivosti nás přesvedčí jen čas.
Kterou ale raději vysvětlím - za pár let se možná bude smát vy mě, že jsem byl blbý a najivní nebo já vám, pochopitelně z téhož důvodu.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666: Že zrovna Vy s Vašimi názory se oháníte Kubrtovými myšlenkami ... Už jsem od Kubrta pár příspěvků četl, a dost často s ním souhlasím.

Historie většinou kladně hodnotí ty, kteří vývoj nějak posunuli kupředu, a ne jen čekali jak to rozsoudí čas. Jasně, že v tomto případě je nadnesené ohánět se velkou historií. To ale nijak nezmenšuje zásluhy těch, kteří vytvářejí funkční IDS sice podle jasných zásad, ale s citem pro detail a neideologicky. Takových je v ČR bohužel velmi málo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
T-N
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.143.6.129
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:06:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna v sobotu jsem se (omylem :-) ) ocitl na dýchánku několika českých a německých univerzitních profesorů v oboru moderních dějin. Řeč přišla na rušení železnic - jeden z nich byl v pátek mj. na kozině. Shodli se, že rušením tratí začíná pro region postupná fáze úpadku - nazývali to "syndromem Sudet". Jako příklad ze zahraničí uváděli region z Dolních Rakous u našich hranic, kterému se říká rakouské Sudety. Je samozřejmě otázkou, zda je rušení tratí událostí pro tento syndrom spouštěcí (spíše ne) nebo událostí průvodní. Každopádně vzhledem k historickým zkušenostem i ze světa bych byl opatrný s rušením tratí (což se nerovná zastavení provozu). Mohlo by se stát, že se zlikviduje infrastruktura, která by pro (hospodářský i turistický) rozvoj toho regionu mohla být v budoucnu nenahraditelná. Asi mne budete mít za ultrašotouše, ale to opravdu nejsem. Jen si uvědomuju, že každá doba je svým způsobem krátkozraká...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste k vyznamu 162 jako regionalni spojnice. Pres Blatno u Jesenice je to o celych silenych 7 km delsi. V pripade opravdu vyznamneho provozu v relaci Plzen - Rakovnik by sla postavit spojka mimo Blatno (financne nic ve srovnani s reko 162) a usetrili by se dalsi 2 km.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T-N: Budete se divit, ale v mnohém s Vámi souhlasím. Zejména s tím, že úplné zrušení trati je třeba třikrát zvážit.

U turisticky využívaných tratí, kde o víkendu zřetelně převažují turisté nad místními, se dá přejít na model ve všední den bus, o víkendu vlak (to podle mě není případ trati 162). Kde je nákladní doprava, není problém ani úplné zastavení osobní dopravy. Ani varianta zastavení osobní dopravy a nulová nákladní není úplně fatální. Zarostlá trať s rozkradenými kolejnicemi se ještě dá opravit.

V některých lokalitách (například Kolešovice, Mochov) nemám o možnosti turistického vyžití iluze. Nebýt muzea v Lužné, tak je kolešovka dávno mrtvá. Mochovka jako turistická trať, to už je úplná křeč.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: Kolik tun a jaká délka vlaku je přípustná na trati 161? Mám takový pocit, že hypotetické dlouhé nákladní vlaky Plzeň-Rakovník by se musely v Blatně dělit.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U turisticky využívaných tratí, kde o víkendu zřetelně převažují turisté nad místními, se dá přejít na model ve všední den bus, o víkendu vlak.

Leč Krajský úřad Ústeckého kraje nechce slyšet ani o tomto a ještě vám začne mlátit o hlavu jakýmsi smyšleným paskvilem "Směrnice EU zakazující dotování souběžných linek ZDO" či jak to nazývá.
Ono totiž když se to veme kolem a kolem, tak tohle je hlavní (3x podrthnoutý) důvod, PROČ se obce podél 113 a 132 vzbouřily...

Ale to já jen tak na okraj k vaší diskuzi...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je sice hezký, že tu diskutujete, ikdyž o pár štoků vedle o trati 162, ale tohle mi nedalo:

Pravidelné přípoje bus-vlak v Plasech by dokonce umožnily mírně zredukovat provoz na dosavadních autobusových linkách Plzeň-Kralovice, Kralovice-Kožlany, i Rakovník-Kralovice.

Nevím co s těmi Plasy pořád máte Bručoune. Kromě vesnice roztahaný po půlce údolí a gymnázia tam nic ale opravdu nic není. A to že by přípoje v Plasích na vlak dokázali alespoň mírně redukovat počet busů v relaci Plzeň - Kralovice? To je velká bláhovost. Ano, pokud budete přemýšlet jako vrchnost ústeckého kraje a prostě zavedete busy Rakovník - Kralovice - Plasy a seškrtáte část spojů Kralovice - Plzeň, tak ano. Ale garantuji Vám, že ty busy do Plas budou jezdit prázdné a lidi do vlaku nenaženete. Ono totiž kdo by se Vám pachtil přes půl vesnice nahoru do kopce na nádraží... (a tady už se dostáváme takřka na úroveň Vašich oblíbených Kožlan). Na to jsme moc pohodlní.
Zapínám rádio, skupina Törr. Pod okny mi šíbuje tranzistörr.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3453
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že zrovna Ústecký kraj o víkendové provozy a cestující z jiných krajů moc zájem nemá...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nevím co s těmi Plasy pořád máte ... Kromě vesnice roztahaný po půlce údolí a gymnázia tam nic ale opravdu nic není."

Ono tam není nádraží, kde se dá přestoupit na hlavní trať?
Chcete tvrdit, že u stanice Plasy může stavět bus NAD, ale linkový bus se tam nedostane? Ale fuj!
A přestup v Mladoticích z NAD je podle Vás pro cestující do Plzně výhodnější, než jet přes Hadačku a přestoupit v Plasech? Podruhé fuj! Vy si funkční přestupy z vlaku na bus nejen neumíte, ale ani nechcete představit. To je pak těžká řeč. (Mmch. ve špičkách mají přímé busy Kralovice-Plzeň jasné opodstatnění, zatímco mimo špičku jde většinou o zbytečný souběh.)

Děláte jednu podstatnou chybu. Vnímáte bus a vlak zásadně jako konkurenci. To platí jen pro dálkové linky, které se živí samy, a pochopitelně jsou vůči dráze konkurencí. Mezi ně ovšem Plzeň-Kralovice nepatří. Regionální linky, vlaky a busy jsou z 99% dotovány jediným subjektem, a to krajským úřadem.

Nápověda: Napadlo Vás někdy, že promyšlený systém přípojných autobusových linek může zajistit větší vytížení vlaků na hlavních tratích, než když si každý systém hraje na vlastním písečku?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: O turistickém využití tratí 113 a 132 nemůžu tvrdit nic určitého. Moldava zůstala, to je hlavní. Nelíbí se mi, jak řídký je víkendový provoz na 137.

Obecně považuju princip minimalizace souběhů za správný. Je fakt, že lidem, co dělají koncepci ústeckého kraje, občas chybí cit pro detail, že to sekají moc nahrubo.

Pořád je to ale lepší v ústeckém, než ve středočeském kraji. Zde vlaky mimo PID jen přežívají bez jakékoli koncepce. Do role páteřních linek SID se v posledních letech stavějí busy. S klidem zavádějí nové autobusové spoje, mnohdy časově přesně souběžné s vlaky dotovanými týmž krajským úřadem .
T-N
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.143.6.129
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 00:07:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápověda: Napadlo Vás někdy, že promyšlený systém přípojných autobusových linek může zajistit větší vytížení vlaků na hlavních tratích, než když si každý systém hraje na vlastním písečku?

Mluvíte mi z duše...

Ještě tak sjednotit (a tarifně zreformovat) PID a SID včetně páteřní železniční sítě... a bylo by to s dopravou ve stř. Č. a Praze podle té písničky: to by se krásně žilo, to by byl ráj
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 11:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, že pokud se zrovna nejedná o Milovice či Horu Kutací, můžu všechny příspěvky ctěného spoludiskutéra Bručouna z fleku podepsat...

Předstírání dopravní obslužnosti cestou provozu trati 162 je skutečně vyháněním obyvatelstva do aut. Bohužel. Mám tu trať rád, škoda.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 13:12:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sants:Ty máš tak nějakou trať rád, tak možná zrušenou
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 14:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: V blízké budoucnosti stejné, jako na Šumavských lokálkách. A možná i větší
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3457
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Nelíbí se mi, jak řídký je víkendový provoz na 137. Přesně.

Jinak na Moldavu bych si také uměl představit trochu lepší JŘ a to zejména v zimné sezóně. Myslím, že vlak, co je v 8:29 nahoře a v 17:23 zpáteční by se využil lépe než některé přespolední vlaky.

Zásadním problémem vlaků na 135 i 137 je, že při vyšším počtu spojů pojedou obvykle tyto v jednom směru poloprázdné anebo bude potřeba víc souprav.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to vůbec chodí na Moldavě? Objíždí se někdy 010 v Dubí? Já když jsem tam byl minulou neděli,tak nahoru jela 810+012+810(v 9.17 z Mostu). A zpět snad v 11.27 puze sólo 810. RegiošukTrio měl nahorů co dělat. A to v tom vlaku byla frekvence cestujících tak na 1 vůz.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 19:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzaloko: v Dubí se objíždět nedá (vyloučené zadní zhlaví a po dopravní stránce jde o St.3 žst. Louka u L.)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 20:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nešiřte bludy mezi šotouše - nebo jste snad někdy viděl stavědlo obalené lichoběžníkovými tabulkami??
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 12:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten, kdo vymyslel, že na 9703 (v X) pojede sólo 810, by zasloužil nakopat do !

Vždyť byla akorát plná 810+010.

Jinak jsem v jistém dokumentu četl, že dopravny Peruc, Vrbno a Chlumčany jsou "ode dne vyhlášení" dálkově řízeny z Loun. Ví o tom někdo něco víc?
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 15:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzaloko: Objíždět vůz 010 v Dubí ani není potřeba,protože jeden vůz 810 by vlek z Hrobu na Moldavu nevytáh.Toto by připadylo jen v případě nasazení silnějšího mot.vozu(např 843+010).
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2454
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 17:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem také osobně zažil z Dubí na Moldavu soupravu 810+010+810+810. Posledí 810 pomáhala do kopečka tlačit a pobrat ohromný dav lidí nastupující v Dubí, který by se do narvané soupravy, které přijela do Dubí, už nevešel.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 17:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí tam taky v zimě poslily v podobě např. 743+010+010+010+810??

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza-loko.)
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 17:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzaloko:

Záleží na tom, kolik je sněhu. Například minulou zimu sníh skoro nebyl, takže to bylo bez posil. V letech předchozích tam ale jezdily 742ky pravidelně.
ICQ: 250-751-966
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 9-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 20:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

743 už těžko, když jsou Carga!!!
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 15:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, chci jen říci že ranním spěšným vlakem v sobotu ráno v úseku Louny-Kralupy nad Vltavou (průjezd 6.22 přes Slaný) skoro nikdo nejezdí. Jedou 3 vagóny a celkem lidi max. 10-11, až v Kralupech nad Vltavou přistoupí více cestujících.
Navrhuji od nejbližší změny posunutí času odjezdu o hodinu tj. na 7.35, kdy dříve jezdil tradiční ranní rychlík Most-Praha.

Co vy na to?
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 15:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to by jsi měl asi navrhovat někomu jnému když se ti to nelíbí a né nám
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 16:56:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku o něčem jiném - příští týden ( asi v po nebo v út) by měl vyjet první vlak /nebo alespoň 10 vozů/ z Burgasu , to je v Bulharsku, do Středokluk. Je to jetka a dodavatelem je Lukoil.Je to jeho první dodávka na letiště a pojede to v bulharských cisternách.
Bulichovka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 19:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zajímalo by me, kdo z vás pracuje prímo na velké železnici /CD/ a jaké má zkušenosti konkrétne z trati 114 motorových jednogtek 814.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 20:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní provoz spěšňáků na 110:

Sp1712: 854+053 - 4-6 cestujících
Sp1710: 742.097+Btn+Bn+Btn - obsazenost celkem slušná
Sp1713: 854+053 - za zlonicema docela slušný sardinky
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 20:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp1710: 742.097+Btn+Bn+Btn - obsazenost celkem slušná
v Bn (kupéčka) jsme seděli celkem 4 a v 1713 bylo lidí docela dost, ale přesto by se volná čtyřka v Btn našla.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Fiiiiira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 20:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a já měl za to že Sp z Loun do práglu bude v režii 742.031. Ta 097 přešla do Loun nebo je pražská?
810.529-8
Ať žijou 810
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fiiiiira: 742.097 je ex.Chomutov
Zapínám rádio, skupina Törr. Pod okny mi šíbuje tranzistörr.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jééé,tajemnej Slaňáku, zase sme jeli spolu ve vagónu.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 22:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem tak tajemnej, mě už zná lidí...
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 08:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Ad Dubí - jasně že po dopravní stránce je to dopravna D3. Ale co ta krycí návěstidla a zabzař? A obsluha? Nějak to nechápu, čemu je to dobré. A úspora překopání z žst. na D3 spočívá v rozdílu platu plácačky a hradlaře, či jaké je zařazení obsluhy tamního zabzařu? Trochu málo, zejména ve vztahu k ostatním nákladům, které přetrvávají (údržba zabzař, topení ve služební místnosti, ...)
Díky za vysvětlení.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomašk: dopravny D-3 se vyznačují tím, že v nich žádné zabzař není (krom telefonu)a bylo-li, tak je deaktivováno. Udržovat výpravčího a hradlaře ve stanici, kterou projíždějí zpravidla jen dva páry vlaků (tedy vlak = 1x 810!) denně je trochu nákladné. Výdej jízdenek je ve vlaku. A k průjezdu úvratí stačí přehodit jednu výhybku na místě.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolfe, v tom Dubí někdo sedí, vexle ovládá na pultu, návěstidla tam svítí. Výhybek se tam přehazuje víc, neb se tam krom úvracení také křižuje.

Když už jste se tak rozlítil, tak dopraven D3, v nichž se vydávají jízdenky, by se taky pár dohledalo.
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33: kecáš a mateš šotouše. Dopraven D3, které mají svého staničního zaměstnance, výhybkáře, závoráře a komerčního pracovníka v jedné osobě je několik. Zpravidla je poznáme podle toho, že se jedná o pěkná útulná a udržovaná nádraží, kde má i staniční budova určitou komerčně - tržní hodnotu. Naopak najdeme i rychlíkové stanice, kde z úsporných důvodů není nikdo, budovy jsou téměř v ruinách, mají hodnotu zápornou majitel musí platit odvoz suti, odpuzuje zákazníky ...
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 13:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ppss: Navrhuji nechat sobotní 1711 v této časové poloze, jelikož odjezd 7:01 z Kralup je pro mě ideální pro cestu na pražskou burzu :-)

A Sp 1712 s odjezdem v 7:31 je pro mě zas výhodný pro výlety do Podkrušnohoří. Akorát se budu trošku v Btn bát (při počtu 4-6 cestujících sedících ještě navíc v motoru) :-)
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 17:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak je to teda s tím Dubím? Co jsem slyšel, tak by tam měl být výpravčí, který je zároveň dirigujícím dispečerem pro trať Louka u Litvínova - Moldava. Co jsem tam byl, tak mě ale překvapily ty lichoběžníkové tabulky. Ještě by mě zajímalo, proč je v Dubí vyloučené to zadní zhlaví. To je kvůli tomu mostu, který je od staniční budovy směrem ke konci tratě? Ještě jsem v plánku žst. Dubí našel, že by tam měla být točna, ale co jsem tam byl, tak jsem žádnou neviděl. Napadlo mě, jestli není až někde úplně vzadu.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 18:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jis, Sants: tak jsem si to ověřil, abych nešířil mezi šotouše bludy...

Trať je D3 v celé délce (Louka - Moldava). Dubí je tedy dopravnou krytou lichoběžníkovými tabulkami (výpravčí zrušen loni - úspory...) a krycími návěstidly kryjícími přejezd. Obsluhu přejezdu a dozor nad výhybkami vykonává dozorce výhybek sídlící v DK, jehož stanoviště je vykazováno jako stavědlo IV žst. Louka u Litvínova (stavědlem III je stanice Litvínov).

No a točnu v Dubí (na zadním zhlaví) zasypal ujetý svah... Takže když vemete do ruky krumpáč s lopatou, tak ji najdete :-)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 19:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za to vytknutí "šíření bludů" se omlouvám - fakt by mě nenapadlo, že ta dubská bouda bude formálně stavědlo... čekal bych výhybkářské stanoviště?
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 20:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Nejlepší je, že dozorce sedí v DK, leč nesmí prodávat jízdenky. Aby se ušetřilo...
To že půlka několikavozového vlaku pak není odbavena a papírově vlak jede prázdný je již detail...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 21:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To že půlka několikavozového vlaku pak není odbavena a papírově vlak jede prázdný je již záměr
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 21:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To z Dubí jezdí tolik lidí? Kdo může nastupovat uprostřed lesa?
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teoreticky nikdo, pohledem na mapu taky nikdo, pohledem do hlavy šotouše teoretika už vůbec nikdo, prakticky tam jezdí přípojná linka DPT 123 a 124
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quynea: dalo by se podat později nějaké konkrétnější informace ohledně toho Lukoilu?? třeba Kudy přesně to sem pojede a s přibližným časem??
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 11:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666: V sobotu a neděli dvakrát denně...I ve frekventovanějších uzlech se pokladna neprovozuje...Ten záměr bych pochopil, ale můžete ČD nabídnout, že (na své náklady) zajistíte prodej jízdenek - cestovní kanceláře přeci jízdenky prodávají, že?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 11:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: Půlka jedné 810 že kvůli nedostatku pokladny v Dubí jede neotarifována? Co sakra průvodčí dělá? Obrat cestujících nelze měřit několika speciálními vlaky v lyžařské sezoně.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3479
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 15:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33: Půlka jedné 810 že kvůli nedostatku pokladny v Dubí jede neotarifována? Co sakra průvodčí dělá? Obrat cestujících nelze měřit několika speciálními vlaky v lyžařské sezoně.

Jen pro úplnost, Karloslt napsal: To že půlka několikavozového vlaku pak není odbavena a papírově vlak jede prázdný je již detail...
Je prostě úplně jedno, jestli jedou 3 cestující, 30 nebo 300... Stačí, když nalezou rovnoměrně do všech tří vozů a vystoupí na některé z následujících dvou zastávek a je rázem odbaveno jen 33% cestujících. Pokud jste si ráčil všimnout, tak v 810 a 010 nejsou přechody mezi vozy.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 16:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33: Půlka jedné 810

Světe div se, ale ony tam v zimní sezoně jezdí až 4vozové soupravy

Hroch: díky. A to jsem tam z lenosti neuvedl, že ten vlak je narvaný... Mnohdy ten vlak ani nestihne z Dubí na Moldavu projít celý
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
T-N
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.143.6.129
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 16:27:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se zastávat ČD, ale pokud by signalista prodával jízdenky, zřejmě by na to musel být i vyškolen a pak za to zřejmě i náležitě (v rámci ČD možností) zaplacen + starání se s pokladnou apod. To vše jsou vícenáklady... Takže ona to asi taková sranda nebude a kvůli pár lidem se to zřejmě nevyplatí... Kolik dělají náklady na signalistu, signalistu co prodává a průvodčího? Je možné vyčíslit vedlejší náklady na jejich práci - školení, uniformy, vybavení apod.? Existuje vůbec nějaká taková kalkulace v přepočtu na hodinu jejich práce?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 16:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolfe, zase plácáš:

autobusových přípojů linek 123 a 124 tam je so.+ne.+sv. celkem 5. Pak nějaké víceméně náhodné od linky 141.

Jak tu někdo psal-"maník" v Dubí normálně ovládá výhybky a návěstidla. to, že neprodává jízdenky, je jen kvůli tomu platu.

pro Rudolfa: žádné speciální vlaky v zimě nejezdí.
Jezdí vždy pravidelné vlaky.
Vydařená byla předminulí zima-to jezdilo 4 měsíce v kusech několik stovek lidí na vlak o víkendu a desítky až stovky v pracovní den.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace