K-report
 

Archiv do 21.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv do 21.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

101 je samo o sobě paskvil.
Pokud máte cukrovku staví Vás to na úroveň nebezpečného schizofrenika!!!
Je to tam postavené tak, že když se snažíte kompenzovat cukrovku inzulínem je to nebezpečné, ale pokud se někdo drží zuby nehty diety a peronální léčby a mlátí s ním hypoglykémie a hyperglykémie, tak ten do kolejiště smí.
Nemluvím o profesi strojvedoucího, ale o ostatních více méně kancelářských profesích s pohybem v kolejišti na úrovni šotouše.
Prostě vzhledem k dnešní úrovně léčby nemocí je to kladivo na čarodejnice.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2463
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 07:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem to absolvoval,tak vím o čem mluvím. Zrovna dneska mi tam šel kamarád a vyletěl.Umrtnost je tam velká.Ze 100 uchazečů jich 50-60 vyletí na zdravotní způsobilosti a dalších 30 na psychotestech.


Víte, že je mně to úplně vuřt. Protože třeba ta 30 % úmrtnost na psychotestech mě vůbec nepřekvapuje - prostě odpovídá "materiálu", který se dneska na to hlásí.

V tom roce 1988 bych neprošel leda na oči, protože tehdy se vyžadoval 100 % zrak. Nevím proč bych neměl projít na psychotesty, který jsem v životě absolvoval iks krát bez jakýchkoliv potíží.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 07:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl, že to záleží na posuzující lékařce...Jasně mi řekl, že on mě nepustí,ale jinde by mě měli pustit...tak co si mám o tom myslet...

Pánové jděte do háje.

Kdysi pamatuju, jak za dob základního vojákování jsem byl někdy shodou v okolností nejvyšší šarže na veliteské rotě v kasínu, takže mě SOD poslal s jedním dementem co si hrál na ubikaci a spadla mu sirka do oka. Dojeli jsme hotovostním vozem po pohotovostní očetřovny v Karlíně a doktor že mu jako to oko vyndá lžící a pak že vyndá tu sirku a začal lovit nějakou lžíci vod jogurtu ze šuplíku. Pamatuju si dodnes, jak jsem tehdy zařval, že tohle není žádný léčení ať kouká vypsat papíry do Střešovic. On byl přitom major, já blbej četař. MUDr. major sklapnul, vypsal papíry a do Střešovic vezla kluka sanitka. Kdybych tam tehdy nebyl, tak by si to tele klidně bez odporu nechalo hrabat do voka ušmudlanou lžící a dneska bylo třeba na to voko mrzák. Howgh !
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ:Já vlastně nechápu, co se tu pořád řeší?Úmrtnost na strojvedoucí je prostě velká a né každý projde.Tím končím tuto debatu o ničem.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 15:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím Vas,neviem či bola o tom niekde debata,ale chcem sa spytať,nevie niekto,prečo maju na tratiach PKP spodne lano trolejoveho vedenia zdvojene?Videl som to osobne aj v Katowiciach aj na mnohych foto na strankach.Ďakujem za odpoveď.
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001

www.railpage.net
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 15:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to s dobami na přestup podle 6 a) a b), tedy normální a speciální v závorce? Speciální má být určena pro konkrétní dvojici vlaků, ale uvedena je v záhlaví vede ŽST. Používá se tedy standardně speciální a normální pouze při mimořádném vjezdu jednoho z vlaků na jinou kolej?
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Výpravčí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bugear: Jestli to náhodou nebude normálně - podchodem, speciálně - u jednoho peronu :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Výpravčí.)
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peter140001: Spodnímu lanu se kdysi říkalo trolejový drát a jeho zdvojením se zvýší průřez. Tuším, že to bylo a možná ještě je na některé koleji v depu P.Vršovice a v Katovicích bude asi stejný důvod.

(Příspěvek byl editován uživatelem jka2005.)
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to specialita jenom Poláků.Na italských železnicích je toto řešení také použité.
Tak jak jsem žil,žiju dál
422025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 03:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to s dobami na přestup podle 6 a) a b), tedy normální a speciální v závorce?

Záleží na tom,jestli je přestup z jednoho nástupiště na druhé /podchodem,nadchodem/ či je to tzv. hrana - hrana /čekačka kratší/.

Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 14:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005:
U nás se to dělalo tam, kde pravidelně stávaly mašinky, zvláště pantografy a předtápěly. Ještě dnes je to vidět například v žst. Ústí n.L.-sever na kolejích 203, 205
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 00:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat na to, jak se řeší, který vlak má přednost. Platí pravidlo, že vlak osobní dopravy vždy před nákladním vlakem?
Yeah Federace zlínských fotičů
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 00:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jakém principu pracuje vyrovnávač nápravových tlaků a na kterých lokomotivách se používá?Dík.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38006
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 01:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pospec:

Dopravní řád drah (vyhl. 173/1995 Sb.) mluví jasně:

§ 22
Operativní řízení drážní dopravy

(1) Při organizování drážní dopravy se postupuje podle jízdního řádu, který při
pravidelnosti dopravy časové kolize podle § 51 vylučuje. Smlouva uzavřená mezi
provozovatelem dráhy a dopravcem o provozování drážní dopravy na dráze obsahuje též
dohodnutý jízdní řád.

(2) Operativní řízení drážní dopravy uplatňuje provozovatel dráhy při mimořádnostech
v drážní dopravě (zpoždění, výluky kolejí, odklony vlaků pro nesjízdnost traťových úseků,
zavedení mimořádných vlaků). Přitom zajišťuje, aby přednost v jízdě měly vlaky podle
pořadí:
a) nutné pomocné,
b) mimořádné v obecném zájmu,
c) mezinárodní vlaky Eurocity a Intercity, mezinárodní expresní vlaky a rychlíky (včetně jízd
lokomotiv pro tyto vlaky),
d) mezinárodní osobní vlaky, vnitrostátní expresní vlaky a rychlíky a mezinárodní nákladní
expresní vlaky,
e) vnitrostátní spěšné a osobní vlaky,
f) nákladní vlaky v pořadí:
1. vnitrostátní expresní,
2. mezinárodní ostatní,
3. rychlé,
4. spěšné,
5. průběžné,
6. vyrovnávkové,
7. manipulační,
8. přestavovací a vlečkové,
g) lokomotivní, služební a pracovní.

(3) U vlaků stejného pořadí o přednosti rozhoduje větší hodnota zpoždění nebo vyšší
technická rychlost vlaku. U nákladních vlaků mají přednost též vlaky přepravující
snadnozkazitelné zboží a živá zvířata.


Je možné, že to není nejaktuálnější verze, ale na věci to moc asi měnit nebude.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 09:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč tedy v reálu má pendolíno (vnitrostátní IC) přednost před mezinárodním EC? To nikomu nevadí?
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 10:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože si to přál pan nejvyšší, ale nikomu ani muk!}
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5211
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z kterého roku je pomník s parní lokomotivou na prostějovském nádraží?
Sháníme fotografie a informace ohledně historie autobusové dopravy v Prostějově a informace o provozu v podniku ČSAD 609. Nabídky zasílejte SMS - 605840016, nebo na email pod jménem.

ICQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech - aktualizováno
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: 1980 Viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Lokomotiva_310.1
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5212
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky městský bratře .
Sháníme fotografie a informace ohledně historie autobusové dopravy v Prostějově a informace o provozu v podniku ČSAD 609. Nabídky zasílejte SMS - 605840016, nebo na email pod jménem.

ICQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech - aktualizováno
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 12:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Co si to dovoluješ tady zveřejňovat tajné informace? Se divím, že Tě za to ČD4ever ještě neseřval.

(Příspěvek byl editován uživatelem karfík.)
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38016
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 12:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Babilon:
Je možné, že za nějakých podmínek lze stanovit odchylnou přednost vlaků, i když to Dopravní řád drah ani D2 ČD nikde přímo nezmiňuje, takže by to nejspíš v případě sporu bylo prohlášeno za neplatné.
Ale kde není žalobce, není soudce. A dopravci ČD zřejmě nevadí, že jsou při řízení provozu jeho vlaky EC omezovány vlaky SC.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38019
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 12:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karfík:
Ale už bych s ním dal pokoj, on se zase ztratí, když se na něj nebude reagovat.

Ale dám sem tedy ještě citaci z předpisu provozovatele dráhy, ČD D2 (verze z roku 2002):

187.
Pořadí důležitosti vlaků je v zásadě dáno jejich určením v čl.185. Při sestavě
jízdního řádu je rozhodující pořadí druhů vlaků podle důležitosti stanovené
dopravním řádem drah.
V případě mimořádností v drážní dopravě (zpoždění vlaků, výluky kolejí, odklony
vlaků pro nesjízdnost traťových úseků, zavedení mimořádných vlaků,
odstranění následků mimořádných událostí apod.) zajišťuje operativní řízení
drážní dopravy, aby přednost v jízdě měly vlaky podle pořadí:
a) nutné pomocné vlaky;
b) mimořádné vlaky v obecném zájmu;
c) mezistátní vlaky EuroCity;
d) mezistátní vlaky InterCity a vnitrostátní vlaky InterCity s označením SuperCity;
e) vnitrostátní vlaky InterCity;
f) ostatní mezistátní expresní vlaky;
g) ostatní vnitrostátní expresní vlaky;
h) mezistátní rychlíky;
i) vnitrostátní rychlíky;
j) mezistátní spěšné vlaky;
k) mezistátní nákladní expresní vlaky;
l) vnitrostátní nákladní expresní vlaky pro přepravu pošty;
m) vnitrostátní spěšné vlaky;
n) mezistátní osobní vlaky;
o) vnitrostátní osobní vlaky;
p) soupravové vlaky;
q) vlaky nákladní dopravy v pořadí:
1. vnitrostátní expresní (kromě vlaků pro přepravu pošty);
2. mezistátní ostatní;
3. rychlé;
4. průběžné;
5. vyrovnávkové;
6. manipulační;
7. vlečkové;
8. služební;
r) lokomotivní.

Ve vzájemném vztahu je nutno pokládat za důležitější ten vlak, který má vyšší
stanovenou rychlost, při stejné kategorii a rychlosti ten, který má větší
zpoždění.
Pokud by dodržením důležitosti lokomotivních a soupravových vlaků podle
tohoto článku mohlo dojít ke zpoždění vlaku, pro který lokomotiva nebo souprava
jede, mají tyto lokomotivní a soupravové vlaky stejnou důležitost jako
vlaky, pro které jedou.

188.
Vojenské vlaky, pokud mají druhové označení nákladního vlaku, mají přednost
před všemi nákladními vlaky kromě expresních nákladních vlaků.
Nákladní vlaky s přepravou cestujících mají přednost před ostatními nákladními
vlaky.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 14:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hook:Vyrovnávač nápravových tlaků eliminuje klopný moment podvozku lokomotivy,který vzniká při vyvíjení tažné síly.
Aktivní vyrovnávač se používal na lok.771,a ss.a dvousystémových elektrických lokomotivách.
Konstrukčně je to vzduchový válec s pístem,který tlačí na nadzvedávající se část podvozku(na přední příčník ve směru jízdy).Dobře viditelný je u lok.771,kde jsou válce vně podvozku a tačí na přední stranu vahadla ve směru jízdy.Regulace tlaku vzduchu byla u některých lok.plynulá v závislosti na proudu(u 12x byl použit brzdič Božiž,který byl ovládán v závislosti na trakčním proudu),nebo konstantní(při určitém proudu v trakčním obvodu je válec nafouknut vždy stejným tlakem).
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 15:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo:

Ty voe, nechceš nahradit Kuzmu? Ty bys mohl z fleku přednášet v kursu. Líp bych to neřek.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 17:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych ho plnohodnotně nahradil,musel bych také nejmíň 60 kilo přibrat.Takže radši né.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 22:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A_17

Díky,pracuje tento vyrovnávač i při brždění lokomotivy,když se vlivem setrvačnosti hmotnost přenáší na přední nápravy podvozků?
fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 22:57:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne. A Apolo zapoměl na Žehličky.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 15:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu dávnou katastrofu. Chtěl bych o tom napsat slohovou práci ve stylu "odborný výklad" na 1,5 A4.

Jedná se o nehodu R Panonia na viaduktu u Říkonína. Pokud by byl někdo ochoten a sehnal mi nějaké podklady, nebo věděl o nějakém odkazu kde je to důkladně popsané byl bych moc rád.

O té události byly natočeny i Osudové okamžiky, ale ty na webu ČT bohužel nejsou k sehnání.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
sdfg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.84.180
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 16:06:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Malý_fotograf : Když jsem študoval na dopravní průmyslovce v České Třebové, tak nám profesorka na dopravu pouštěla o této nehodě "instruktážní" film. Bylo to v letech 1975 - 1979 a byl to černobílej dokument, ale docela zajímmave zpracovaný. Divil jsem se, že to tenkrát v těch "Osudových okamžicích" na ČT nebylo ....
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V novinách jsem viděl obrázek,jak skauti vezou adventní světlo Pendolinem - zapálený kahan v petrolejce.
Kdo si bere v tomto případě na triko riziko požáru při nějaké mimořádnosti,viz. nedávné vykolejení,nárazu,rozbití a rozlití hořlaviny a následného požáru?
ČD?
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje web, na kterém jsou chronologicky údaje o železničních nehodách na území Československa - pokud jsou známé prameny, tak dost podrobně. Říkonín tam je, byl několikrát rozebírán v periodikách, takže bylo z čeho opisovat. Navíc na toto téma proběhla za poslední rok nejméně dvakrát diskuse zde, v sekci Nehody. Stačí hledat, Šmudlo..... Ale ono je jednodušší to plácnout sem.
BTW slovíčko "prosím" zaniklo se staroočeštinou, že?
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11: Dík za radu, podívám se.

Jinak jestli nevíš, tak já nepatřím mezi ty, kteří by chtěli koláče bez práce. O tom svědčí již to že slohovou práci neopíšu z encyklopedie, jak by bylo snažší i pro lepší známku, ale že si jí napíšu sám.
BTW "cudnost" asi zanikla na K-reportu úplně, že?

Jinak pokud by se našel někdo ochotnější, tak bych byl rád za každou pomoc. Protože všechny diskuze skutečně nesleduji (i když se to možná někdy zdá) a skutečně nebudu projíždět archiv jedné skupiny několik let nazpět jenom kvůli pár příspěvkům. Pokud nakrmím google slovy Říkonín a Panonia tak to najde asi pět kloudných odkazů, které píšou skoro to samé :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty stránky : http://loko.goo.cz/
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To asi nejsou ty, co Johny11 myslel, šotostránky už jsem taky našel, ale tři řádky jsou zatraceně málo. Ale dík za snahu!
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 21:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF

Osudové okamžiky "Říkonín 1970" mám na VHS,pokud jste někde poblíž Otrokovic,mohu Vám to půjčit.
Jinak bych to musel přetáhnout u kamaráda na DVD,ale nebylo by to asi hned.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 21:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže podstata odborné práce je v tom, že člověk tráví spousty času hledáním pramenů a pak jejich studiem. Abych mohl napsat svoji doktorskou práci, musel jsem vyhledat několik desítek knih relaevantních k tématu, přečíst možná dvacet tisíc stran, strávit stovky hodin přípravou výzkumu, jeho realizací a vyhodnocením...
Očekával bych, že když chce někdo napsat "odborný článek" na určité téma, tak tomu věnuje víc než pět minut zadání dotazu do vyhledavače, skouknutí pěti nalezených odkazů a vypálením dotazu do K-repu.
To, že to neopíšete z encyklopedie nevydávejte za svoji zásluhu. Za mých studentských let to bylo naprosto normální (že se z encyklopedií meopisovalo a když ano, tak oficiálně jako citace). Ale já holt jsem starý rýpavý (v novočeštině prudící) učitel (mimo jiné) :-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 22:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, já ale nejsem zatím vysokoškolákem. Studuji střední průmyslovou školu dopravní a tohle je domácí slohová práce z českého jazyka :-) ale až sem jsem se dostal sem. Takže nepůjde o práci na více než stránku a půl a když učitelka nenápadně naznačila, že maminka napsat může, tak nejsem línej, když chci napsat sám něco ze svého zájmu a pro dobrej pocit, že tu známku jsem dostal já.

Hook: Dík moc za nabídku, ale v Otrokovicích straším tak 2x do roka, jinak se pohybuji na Plzeňsku.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 22:52:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdesi jsem slyšel nebo četl hezký výrok:

"Opisovat z jedné knihy je (sprostý) plagiát, ze dvou už esej. Ze tří knih dizertační práce a ze čtyř knih pátá učená kniha..."

samozřejmě nadsázka - to aby mě Johny11 s tou zmínkou o třech pramenech pro dizertačku nepostavil před trestnou rotu...
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 23:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF

Škoda jste nenapsal dřív,před 14 dny jsem v Plzni byl na výstavě KŽM ve Skvrňanech /nebo Škvrňanech?/
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 23:28:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a abych jen zbytečně neplantal nesmysly a byl taky trochu užitečný, tak:
1/ "Osudové okamžiky" vyšly také v knižní podobě (asi před 3 lety?)
2/ článek v časopisu Dráha 2000/1 (a sakra, to to letí, to asi Malý_fotograf taky bude vzhledem ke svému věku těžko shánět, ale pokud dá mejl, tak oskenuji a zítra to bude mít v compu)
3/ kniha Miroslava Vaňka o továrně Diana (2003)se sice může jevit z trochu jiného ranku, ale vzhledem k předmětné lokalitě je zde nehodě z roku 1970 věnován prostor asi 4 strany včetně vzpomínek pamětníků z řad místních obyvatel
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 23:37:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf:
Aha, tak tu e-mailovou adresu jsem už zaregistroval, nějak se mě od toho ustavičného koukání na monitor dělá mlha před očima, rozhodně se pak nejevím jako příliš bystrý člověk.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 00:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jindřich Rosa: chtěl jsem ho trochu šponovat, tu Dráhu mám na chalupě, takže bych mu ji třeba i půjčil . Myslím, že ten samý (nebo zplagiovaný) článek jsem četl na netu... Odkaz bohužel nemám.

Jinak Vámi uváděný citát používal před mnoha lety ředitel Fyzikálního ústavu UK, prof. V.P.,který říkal "jeden pramen je plagiát, dva kompilát a tři samostatná vědecká práce". myslel to pochopitelně ironicky, ale pro přítele Malého fotografa ponaučení - vzhledem k věku a (ne)zkušenostem, pište, prosím, alespoň kompiláty. Opisovat umí každý blbec
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 7-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11: Kazateli morálky..:-)) nevíte něco bližšího o nehodě v Táboře někdy kolem roku 1960 kdy došlo k najetí vojenského transportu na konec kusé koleje.Vozy s vojáky byly za lokomotivou a po nárazu ložené tanky převálcovaly osobní vozy. Dle vyprávění mého otce tekla krev až dole v řece..ale pokud jsem něco hledal na netu tak výsledek = 0
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook: To je jedno jestli ve Skvrňanech, nebo Škvrňanech. Historicky jsou to Škvrňany, ale používá se Skvrňany. :-) Jinak jsme se tam skoro určo viděli, pouštěl jsem tam vláčky skoro každej den :-)

Jinak jsem ještě našel na netu, že na říkonínském viaduktu vyskočil v roce 2003 panťák, byly tam i fotky, akorát nevím příčinu. (že bych se o tom zmínil)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Ladis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf: Příčinou byl lom kolejnice, viz. http://www.kolejnice.wz.cz/aktuality_starsi.htm . Je to až skoro dole na té stránce.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4823
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcery: a Vy se vidíte, že o tom nikde nic není? Já ani ne, neb doba nehody i zůčastněné strany myslím hovoří jasně, jak to bude s dokumentací...
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 22:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Malý fotograf: Příčina asi stejná jako pendolíno, lom kolejnice.
http://www.kolejnice.wz.cz/aktuality_starsi.htm

Jinak zajímavá databáze železničních neštěstí:
http://www.astrolot.cz/databaze/neszelezn.htm
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 23:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: :-)) ... nechceme zpátky na stromy, že ne? Ono se dá slušností dosáhnout mnohem víc než buranstvím, i když to tak nevypadá...
K tomu Táboru - na rovinu, nevím. Můj domicil je Plzeňsko. Zkusím se poptat u lidí z VHA, ale to bude chvíli trvat. Tekoucí krev v řece je určitě nadsázka - už z hlediska vlastností krve jako takové :-). Leda by nějaká rozmašírovaná těla doletěla až do řeky... a i tak. Ostatně celé se mi to nějak nezdá - koukám na mapu a přemýšlím, kde u řeky by tam mohl být šturc. K řece se blíží jen Bechyňka, těžko vedle ní vedla nějaká manipulační kolej končící u řeky. A za další, při hmotnosti T 54/55 asi 37 tun by najetí muselo být v hodně velké rychlosti, aby ho to "utrhlo" (třecí síla, která ho drží na podlaze vozu může být hrubým odhadem kolem 20 kN - tíha 370 kN, součinitel tření kolem 0,05 - 6).
Osobní vozy se ve vojenských převozech řadily za mašinu kvůli topení, možná i kvůli brzdě. Pokud by to byla taková rána, asi by to odnesla i mašina. Možná by stálo za to pátrat, jestli nějaký táborský nebo budějický štokr nebo kremák nebyl v té době zrušen pro násilné poškození. Na převozu s tanky těžko byla všudybylka nebo čtyřkolák...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 07:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11 : děkuji ale ono se to opravdu stalo...těch pamětníků už bohužel není moc, strjv byl z Č. Budějovic a údajně měl domluveno že ho vezmou do osobního nádr. ale pískli ho na ranžír a on přesto pokračoval do osobního,jenže měl postaveno do odvratu..tenkrát kolejiště vypadalo trochu jinak než dnes..odstup doby dělá velké oči :-)),je taky pravda že kanalizace tenkrát vedla rovnou do řeky a to z nádraží je kousek a dost velkým spádem.Ale co si budem vyprávět. Tanky (možná jen náklaďáky) převálcovaly dva vozy(jeden bedňák) s desítkami vojáků(strážní cca 5 vojclů),strašně krve všude(jedna loužička a pár stříkanců)spousty mrtvých a těžce zraněných( jedna zlomená noha a otřes mozku). Táta je bohužel po smrti a vzpomínky tenkrát malých kluků jsou možná,asi zveličené...prostě je to tady taková vzpomínka (fáma) a spousty dohadů, tak jen se tak ptám...
I když rodná strana dokázala ututlat lecos, tak tohle není tak jednoduché vzhledem k tomu že se to stalo uprostřed města a na nádraží kde je velký pohyb osob...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 08:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena : no, možná byste se divil ale rozbory nehod byly dělány docela důsledně,sice něco podléhalo utajení a vyřešilo se to do ztracena.. o tomto je už asi vše zkartováno. Kdysi se mi dostalo do ruky souhrn mimořádných události v armádě a tam bylo vše popsáno do detailu,doslova stylem padni komu padni. Až jsem se čuměl,jak tele. Samozřejmě to bylo v režimu T nebo dokonce PT.No nic,třeba se někde něco objeví..
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 08:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: jj... když se nám dva podnapilí bigoši "naložili" na korbu V3S s odpadem (v rozporu s řády a rozkazem) a pak vypadli pod následující auto, tak byl rozbor MU součástí denního rozkazu velitele pluku a následně i nějakého nařízení náčelníka štábu armády. Veřejného, přestože na jejich rodném slovenském okrese bylo pozdvižení, že "Čehúni ich zabili" a ze strany některých lampasáků byla pochopitelně snaha to zatlouct co nejvíc.
Taková událost, jakou popisujete, nějakými rozkazy určitě také prošla. Jak říkám, zkusím se pozeptat kolegů z Vojenského historického archivu.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 09:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11 : děkuji, no ale už jsem o něco chytřejší..marně jsem přemýšlel co je to VHA..:-))
Machsebestova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 09:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chci se zeptat jestli se dělají nějaké testy nebo psychotesty před zaměstnáním průvodčí/vlakvedoucí a jak tak asi vypadají
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 10:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Machsebestova:Určitě se dělají psychotesty.
Tady v odkazu máš všechny podrobnosti co na to potřebuješ.
Dopravní vzdělávací institut
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6886
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 10:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

průvočí - vlkvedoucí žádný pakotesty neměly. já nedělal nic, jenom klasickou vstupní.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Machsebestova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 11:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co je jako klasická vstupní díky za to co potřebuju a taky nějaké praktické jako třeba jízdy ve vlaku je tam taky nebo ne
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6888
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 11:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nic praktickýho :-) prostě vidíš, slyšíš, změří ti tlak, koukne do karty, jestli nemáš nějaký zakázaný nemoci a je to.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OBSLUHA VLAKU OSOBNÍ DOPRAVY
Kód: Délka: Termín:
O-04 18 dní 18 dní

Předpoklady:

- psychologické vyšetření na schopnost jednání se zákazníkem s kladným výsledkem nebo předchozí jiné vyšetření v rámci ČD
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Venca_151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 14:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte proč dnes na R 871 jela místo turnusovýho pershingu pražská 150 002?
Zamracenej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 14:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo jak to vypadá od nového GVD s manipuláky na trati Protivec-Bochov? Jezdí vůbec ještě? A jestli ano, tak kdy? Díky moc za odpověď...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace