K-report
 

Archiv do 23.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nejotřesnější zážitky na ČD » Archiv do 23.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:22:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CD4Never: ZSSK? jezisikriste jen to ne, to je prast jako uhod. To ze maj par novej vozu (uvedomme si ze maji vyrazne mene vykonu) nic nezachrani, je to stejna verbez.
DB-CZ proboha to taky ne, to je zas strasnej mamut a nerad bych evropskej monopol. Konkurenci by to ale chtelo, to je fakt. Me vadi napr. mnohdy totalni mentalni zaostalost nekterych zamestnancu. Vadi me samozrejmne tupost nekterych lidi na GR, kteri se stale jeste casto chovaji jako pani tvorstva. My nic a po nas potopa. Jestli tomu pomuze ted rozdeleni Carga a osobni dopravy je ve hvezdach, ale je fakt ze mensi kolos by se mel ridit lepe.
Chtelo by to vnest novy svezi vitr hlavne do regionalni dopravy, protoze vybudovani konkurence na urovni dalkove dopravy asi neni uplne v kurzu (viz Simral, je to nakladne a muze to stat firmu celou existenci).
CD na jednu stranu potrebujou dostat po hube (napriklad za stupidni planovani vyluk, viz hlavak), na druhou stranu to tomu vedeni nezavidim (nasranych lidi ve firme mraky, naklady temer neunosne a obrovske investice prede mnou). Takze pravda je nekde mezi tim. Nekdy ma pravdu dav, ktery nadava na CD, nekdy maji pravdu drahy, protoze za urcite veci proste nemohou (do teto casti bych zaradil i udrzby a opravy vozu, protoze to stoji strasne moc penez a ty vozy musej jezdit, aby se ta firma aspon udrzela trochu pri zivote, takze se udelaj co nejlevneji jen ty nejnutnejsi opravy a trada zpet. Ohledne cistoty vozu to je taky problem cestujicich, kteri jsou semtam horsi jak prasata. Takze asi tak. Sam jsem zvedavy jak dlouho vydrzi relativne kulturni interier vozu B predelanych pro vozbu brnenskych expresu.
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 15:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IAYA, ČD4never, Petr Vlček: Už zase začínate???!!!
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 17:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čd4ever: pz: Jak můžete dokázat, že jste to nezničil Vy, abyste pak fotkou mohl poškozovat ČD a.s.??? Nijak........

To mi připomíná veselý zookoutek Petra Kuneše...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 17:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sam jsem zvedavy jak dlouho vydrzi relativne kulturni interier vozu B

Jednoduché: Nejdřív zmizí "kulturní". Pak zmizí interiér, následovat bude "relativní. Zůstane otřískaný béčko tak, jak ho znáte z ostatních vlaků... A někdy ještě hůř.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3474
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 18:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel: napriklad za stupidni planovani vyluk, viz hlavak
Mám dojem, že u nás panuje situace, kdy se najednou někde vemou nějaké peníze a ty se musí honem proinvestovat a koordinace (nevím zda pod taktovkou ČD,SŽDC,MD) veškerá žádná.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38070
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 18:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono co taky čekat, když rozpočet se v ±definitivní podobě zná až někdy v létě, zatímco ideové skládání JŘ probíhá minimálně o půl roku dřív...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 20:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že třeba akce na ONJ nebyla záležitostí státního rozpočtu, resp. rozpočtu SFDI... Tam to bylo známo o dost později.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 00:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD nikdy víc: No, já nevím, CFR bych zrovna za vzor nedával, já nevím, kde a jakých služeb jste využíval, ale já jsem jel akorát z Aradu do Temešváru a kvalita řekl bych srovnatelná až mírně horší než u ČD (což určitě neberte jako chválu ČD) a o lokálce Temešvár - Berzovia - Rešica ani nemluvím. Zato dálkové vlaky UZ (Ukrajina), to je něco jiného. Ale tam to má zas o něco jiný rozměr než ve střední Evropě - je to tam nejlevnější a ani v rychlosti není konkurence silnice zatím příliš silná.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 00:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu špatnému/dobrému jménu ČD. No, nejsem fanatik jako jistý čd4.., ale ono kritizovat je fakt strašně jednoduchý. Mně ČD nic tak hroznýho neudělaly, abych se na to nedokázal podívat trochu zvenku:
Představte si na chvíli, že jste v nějaké vysoké výkonné funkci téhle velké společnosti, která má svůj majetek roztahaný po úplně celé republice. A přemýšlejte, jak třeba zastavit to dost veliké procentu debilů, kteří se ukájí tím, že vám ten majetek ničí nebo rovnou kradou. Jediné logické řešení je vys*at se na, zabalit krám a jít podnikat do nějakého úplně jiného oboru. Mám dlouholeté zkušenosti z relativně dost velikého průmyslového podniku a vím jaká makačka je něco takového udržet v chodu. Organizačně i technicky. A to byla firma mockrát menší než ČD a hlavně zvenku obehnaná plotem a vrátnicema. Absolutně si nedokážu představit, jak by to mělo fungovat, pokud by tam bylo všude spousta lidí toužících mi to zařízení rozkrást nebo aspoň poničit.
V podstatě reaguju na tu fotku kabelů v kupé od P_z - zcela bezpečně vím že ten vypínač tam neukradl ani Bazala ani nikdo jiný z ČD, nýbrž nějaký kretén, který neměl nic lepšího na práci.

Ovšem nedávno mne dostal úryvek ze školení pro vlakvedoucí: člověk jedoucí úmyslně bez jízdenky není podle odborníků školících komunikaci personálu ČD prý černý pasažér nebo dokonce zloděj, nýbrž "klient bez platného dokladu". To bych blil...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38113
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 00:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová doba. :-O

Ale jinak se nedá než souhlasit. Úroveň bohužel více méně odpovídá nastaveným podmínkám. Mohlo by to být jistě lepší, ale je třeba zůstat nohama na zemi.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 00:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:
jak by to mělo fungovat, pokud by tam bylo všude spousta lidí toužících mi to zařízení rozkrást nebo aspoň poničit.

Obávám se, že s určitým počtem poškození se musí počítat, lidi nepředěláte. Tak jako maloobchodní prodejny kalkulují do svých cen určitý podíl ztraceného zboží, tak bych řekl, že i ČD si cenu za přepravu účtují s touto přirážkou. A tu pak zaplatíme my všichni - tedy až na klienty bez platného jízdního dokladu.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38118
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 00:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono do jisté míry taky pomáhá, když vůz vypadá k světu. Většinu normálních lidí to přiměje ke slušnějšímu chování. (I tak se lidi chovaj jak dobytek, protože to není jejich, tak co brát ohledy...)
Samozřejmě se najdou i jedinci, na něž to působí přesně naopak a rádi se „podepíšou” někde, kde to bude hodně na očích... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


ČD4Never
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.27.247
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:13:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ojin: Měl jsem na mysli spíše dálkovou dopravu, srovnejte to, co nasazuje na Pannonii ČD a co CFR, přitom má CFR daleko lepší vozy. Já jel z Cluj-Napoca do Timisoara Nord již v roce 2003 Desirem. A mimochodem jsem v Rumunsku neviděl jediné posprejované vozidlo.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

srovnejte to, co nasazuje na Pannonii ČD a co CFR, přitom má CFR daleko lepší vozy.

Podle téhle úžasné logiky mají ČD lepší vozový park, než DBAG. Stačí vybrat "vhodné" vlaky.

jsem v Rumunsku neviděl jediné posprejované vozidlo

V Severní Koreji taky žádný grafitti nejsou, už zaostáváme i za ní.

A teď vážně - zkuste se bez emocí zamyslet, kolik lidí by u nás jezdilo vlaky, kdyby jim někdo nabízel ukrajinskou nebo rumunskou kvalitu, to jest řídký jízdní řád, mizerné přípoje a vlaky udělané tak, jak to vyhovuje dopravci.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože zkostnantělé ČD nepochopí ani to, co dávno pochopili na CFR (Rumunsko), tyto 2 železníce nejdou, co se týče kvality cestování vůbec srovnávat (

Poslyšte, nejmenujete se náhodou Dromolog ?
ČD4Never
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.27.247
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:11:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Ne, nejmenuji, ale i takové úvahy už tu o mojí osobě v minulosti proběhly.
ČD4Never
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.27.247
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:27:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Tak si zkuste porovnat vyprodané dálkové rychlíky na Ukrajině a obsazenost vlaků v Rumunsku a potom se mnou polemizujte, kolik lidí těmi vlaky jezdí, i když Ukrajina není dobrý příklad pro srovnání, protože železnice v zemách bývalého SSSR se od evropských zvyklostí řekl bych v mnohém natolik odlišuje, že srovnávat nelze.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2260
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono do jisté míry taky pomáhá, když vůz vypadá k světu.
Jen do hodně malé míry. Viz vandalské zásahy na nové vozy pražského metra nebo na přívěšáky k 842/3. Vypadají k světu a možná o to víc provokují tyhle pololidi k nějaké úpravě.
Já osobně bych doporučil ČD (pokud jde o vnitřní stav vozů vnitro dálkové přepravy) aby masivně přestavěly Béčka na velkoprostorové vozy. Stačí vyházet dveře kupátek a zestručnit příčky mezi oddíly. Před zraky spolucestujících už si zase tolik ani největší pitomci nedovolí. I kvůli tomu jezdím mnohem raději velkoprostorákama, navíc z polohy Pardubic vyplývá, že ať jedu kam jedu tak v tom vlaku netrávím půl dne ale maximálně pár hodin. A na to nepotřebuju nějaké extra soukromí.

Obávám se, že s určitým počtem poškození se musí počítat, lidi nepředěláte.
Ti co rejou kraviny do skel, případně si vyřezávaj nápisy do sedaček - to nejsou lidi. To jsou u mně magoři, nemůžu si pomoct. Když mi kdysi bylo -náct, tak mne nic podobného ani nenapadlo. Ale já nikdy nebyl IN... S vypětím všech sil pochopím pohnutky klasického sprejera, ovšem tím to končí a dál nechápu nic. Proč třeba někdo váží cestu na zastávku docela daleko od města a tak rozkope okna v čekárně? Protože je magor, nevidím jinou odpověď.

No nic, pokračujte v kamenování ČD :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2261
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vyprodané dálkové rychlíky na Ukrajině

Neboj, i Ukrajina pomalu bohatne a až si někdy postaví lepší silnice, tak z těch vlaků zase zmizí. Jako všude...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2262
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě úplně zpět - Nejotřesnější zážitky. Jak jsem psal, že kritizovat největší (a hlavně nejviditelnější) státní podnik je strašně jednoduché. Když porovnám cestování s ČSD před 20-ti lety a s ČD teď, tak sice vozový park se nijak extrémně nezlepšuje, jeho údržba možná také ne, ale přístup zaměstnanců k lidem rozhodně ano. I když se to na první pohled třeba nezdá. Tady se občas objeví stesk na to, jak třeba ta nebo jiná paní v pokladně nebyla ochotná, případně jak něco někde včas nehlásili a podobně. Tak to se zlepšuje výrazně, i když asi pořád pomaleji než by mělo. Když jsem v roce 1989 uvázl na šest hodin ve vlaku v Dvoře K. n. L., tak jediná komunikace bylo to, že po třech hodinách prošla průvodčí vlakem a v podstatě nás sprdla že si stěžujeme že se netopí. Nebo cesta lehátkem do Košic v roce 1988, kdy kromě mne měl nejmíň promile z celého vozu průvodčí - asi 2,5. Děs a hnus. A hlášení na nádražích - pamatujete si to fakt někdo? Nedozvěděli jste se většinou ani zpoždění, jeho důvod už nikdy. Zlatý plechový automatický hlasy dneska. Osobně ale vzpomínám nejvíc na paní v úschovně zavazadel v Brně. Neprávem odemkla moji skříňku a požadovala 10 korun za vydání věcí, že prý jsem překročil dobu uzamčení. Přitom jsem tam měl věci jen pár hodin. Od placení mne zachránil kolemjdoucí osožák, který onu dámu poslal do ...

Dneska mám třeba zkušenosti z ježdění za volantem busu na NAD a tím pádem se spoluprací s výpravčími a posádkami vlaků - a drtivá většina vlakvedoucích jsou vysloveně profesionálové, i na těch posledních lokálkách. Včetně volání do stanic kvůli neujetí přípojů, podávání informací a usměrňování nevhodně se chovajících klientů (i těch bez platné jízdenky).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2480
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si zkuste porovnat vyprodané dálkové rychlíky na Ukrajině a obsazenost vlaků v Rumunsku a potom se mnou polemizujte, kolik lidí těmi vlaky jezdí,

V Indii se cestuje i na střeše. Myslíte že to je ještě lepší příklad kvalitní železniční dopravy ? A nebo je to ukázka velmi chudé země ?

Pochopte že u nich cestuje (navzdory řídkému JŘ, nesmylně dlouhým pobytům, nečekáním na přípoje) tolik lidí, protože nemají jinou možnost.

Až jí mít budou, tak přesednou do auta - kór pokud zkostnatělý moloch bude dál nabízet JŘ na úrovni roku 1930 a nepochopí, že musí nabízet hustou dopravu, integrální taktové grafikony a tak podobně.

Kolik ludí by bylo u nás zvědavo na ukrajinskou či rumunskou nabídku dopravy ? Přestavte si, že by z Prahy do Ostravy jely za den 4 rychlíky a přípoje na odbočné tratě z nich by byly třeba za hodinu. To by bylo fakt terno.
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 21:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přestavte si, že by z Prahy do Ostravy jely za den 4 rychlíky a přípoje na odbočné tratě z nich by byly třeba za hodinu. To by bylo fakt terno

To ani nemusíme až na Ukrajinu
Yeah Federace zlínských fotičů
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2481
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 07:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o ani nemusíme až na Ukrajinu

Slovíčkaříte, pojmem rychlík mám pochopitleně na myli cokoliv dálkového.
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak pročítám diskusi tak někteří diskutující si myslí,že za potrhané sedačky,posprejované vozy,rozbité zařízení vozu a podobně může výhradně ČD.Já říkám,že to není pravda.Tento stav ukazuje na kultůrnost cestujících.Jak jinak si vysvětlit,že uklizená souprava je za 2 hodiny provozu v hrozném stavu.A neustálé snižování provozních zaměstnanců vede k tomu,že na 6-ti vozovém vlaku je jeden člen doprovodu vlaku a jeden vlakvedoucí.A ti dva nemají šanci soupravu uhlídat.On je už problém uhlídat regionovu v pátek a sobotu večer,kdy se mládež jede "bavit".Přál bych vám vidět ten bordel co ve vlaku zůstane.Omlouvám se,že jsem se svými názory vpadl do plodné diskuse,ale opravdu mne štve,když se vše háže na dráhy.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom, kdo odmontoval ten vypínač by se ale dalo polemizovat, protože možnost, že by ten vypínač někdo potřeboval je opravdu bizardní... Ale v podstatě je to možné, to jo. Každý názor se počítá. Snižování provozních zaměstnanců se mi nezdá. Přece existují nějaké předpisy o počtu doprovodu vlaku... Není problém potkat i rychlíky s vlakvedoucím + 2 průvodčími. Spíš bych viděl problém v tom, že půlka jich zaleze do BDčka a soupravu stejně nehlídají, protože mají třeba jinší pracovní starosti.

A o tom, že jeden průvodčí nepohlídá Regionovu... Je to možné, ale taky je to hodně bizardní. Ovšem když se sejde 5 kousků, tak s tím průvodčí stejně prd udělá, protože jsou v přesile a než by se zavolala policie, tak jsou týpci v prachu... Napadá mě jediná možnost, ozbrojit průvodčí, OC spray by mohl bohatě stačit.
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 14:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás jezdí regionovy na tratích,kde je specifický spůsob odbavování a je tam strojvedoucí sám.Jeden můj kolega dokonce,náhodou,nachytal v tkzv separé pár,indoevropanů,který se chystal provádět směšné pohyby.Opravdu nad slušností některých cestujících zůstává rozum stát.A když se cestujícímu hodí nerez tyčka na které se točí hajzlpapír,tak se nedivím ani tomu,že se mu hodí i ten vypínač nebo zrcadlo.
ČD4Never
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.27.247
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 14:53:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, když přejede maďarská souprava hranice do Rumunska - dení spoj R365 Ady Endre maďarsko-rumunskou hranici, nastoupí úklidová četa, vyprázdní koše a bordel uklidí, o čemž si na ČD můžeme nechat jen zdát. Ostatně odpovědným na Cse hrubě nelíbilo, že na tomto rychlíku je nasazována od nového JŘ souprava ČD, protože úroveň "vozů" ČD je jim známa z Pannonie.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 18:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P z: Já tedy nevím, ale použití spreje, nebo paralizeru může být celkem problém, protože toho by se mělo použít jen a pouze k ochraně sebe samotného. Jako "donucovací prostředek" ke zjednání klidu ve vlaku bych to raději nedoporučoval, protože nejsem přesvědčen, že by to nebylo posuzováno jako napadení z mé strany...
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 18:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pravda... V prvé řadě by se musel změnit trestní zákon... A to už jsme někde jinde... Prostě v našem Kokostánu má oběť stáhnout ocas a útočník zůstane v klidu... Stačí klauzule o nutné sebeobraně, kdy mě psychopat s kudlou může podřezat a já ho ač vím, že mě podřeže nemůžu zastřelit...

Btw. OC spray není považován za zbraň... Ale soudu je to v podstatě jedno...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 18:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako donucovací prostředek je nejlepší sprška z hadice s vodou
Zákaz přepravy čivav a důchdců bez náhubku !!

mejl pod nickem...
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 20:33:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ:
zkuste se bez emocí zamyslet, kolik lidí by u nás jezdilo vlaky, kdyby jim někdo nabízel ukrajinskou nebo rumunskou kvalitu, to jest řídký jízdní řád, mizerné přípoje a vlaky udělané tak, jak to vyhovuje dopravci

A jízdní řády se u nás netvoří tak , aby vyhovovaly dopravci ?
Když člověk sleduje dění v této zemi ,musí si klást otázku ,zda tuto zemi skutečně ovládají zvolení politici , či zda ji náhodou neovládají různé lobistické skupiny. Stavebníci potřebují stavět a tak se staví... kolikrát naprosto zbytečné stavby za předražené peníze , které stát velkoryse poskytne.
Logika železniční dopravy v této zemi na mne působí podobně. ČD potřebují jezdit , čím více , tím lépe.Proto si vytvořily marketingovou strategii založenou na taktové dopravě , kterou se jim zatím úspěšně daří tupému MD prodávat. Taktová doprava má v ČR dle mého mínění význam pouze na trase Praha-Ostrava a v příměstské dopravě velkých měst. Jinak je to poměrně drahá sranda bez efektu.
Přiznám se , po obdržení služebního auta jsem již dlouho nejel vlakem. Proto , abych tuto cestu zvažoval , by mi musely dráhy nabídnout něco jiného než nabízejí nyní. Je mi vcelku jedno , jestli na nějaké trati jede 6 nebo 3 rychlíky za den. Ale trvám ńa tom , aby jízdní doba byla co nejkratší , počet přestupů co nejmenší , a abych se dostal do cíle mé cesty s pravděpodobností 99% dle času uvedeného v JŘ.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38154
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 20:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD4never:
Úklid za jízdy probíhá i ve vlacích jezdících pod hlavičkou ČD. Zdát se o tom můe vám, jiní to třeba i znají. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38156
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 20:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:
Mnoho lidí nese velkoprostorové vozy dost nelibě i na krátkých trasách (ono krom soukromí je ve velkoprostorech obvykle i vyšší hlučnost vyplývající z jízdy).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:07:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin Zlivský:
Osobně po mých zkušenostech preferuji velkoprostorové vozy. Myslím , že velkoprostorových vozech je menší pravděpodobnost okradení , příp. fyzického napadení cestujících.
Ono jako všechno v životě-vše má své výhody a nevýhody-ideál neexistuje
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38164
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, to bezesporu. Někdo holky, jiný vdolky.
I proto bych ale volil radši kombinaci těchto vozů a nechť si každý vybere dle svých představ.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naroznej:
Myslím, že si protiřečíte.

Je mi vcelku jedno,
1) jestli na nějaké trati jede 6 nebo 3 rychlíky za den.
2) ... aby jízdní doba byla co nejkratší
3) počet přestupů co nejmenší
4) a abych se dostal do cíle mé cesty s pravděpodobností 99% dle času uvedeného v JŘ.


Dovolil jsem si Váš příspěvek trochu pozměnit. Rozpor je mezi body 1 a 3. Čím méně vlaků na trati pojede, tím bude i méně možností vytvořit přímé vlaky. Takže na počtu vlaků záleží. Rozpor si dovoluji vidět i mezi body 2 a 4. Našponované jízdní doby, tj. co nejkratší, povedou k tomu, že JŘ se stane cárem papíru.

Martin_zlivský:
krom soukromí je ve velkoprostorech obvykle i vyšší hlučnost vyplývající z jízdy
Nevím, jestli je výhoda oddílových vozů zrovna v soukromí - pokud nejste v kupé sám, tak taky nemáte soukromí. Nedávno jsem si sedl do velkoprostorového vozu a když už asi pátý spolucestující kolem mě začal kašlat a smrkat, urychleně jsem si přesedl. Strávit 4,5 hodiny v takovém prostředí se mi věru nechtělo. Na zpáteční cestu jsem si rovnou sedl do kupé. S tou hlučností mám taky zážitek z vozu myslím Bmee, kde byl na koridoru celkem slušný rambajs a házelo to taky pěkně. Nestěžuju si, nevadí mi to, ale Bpee mi přišla v tomto ohledu klidnější.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 22:43:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka:¨
Myslím , že si neprotiřečím-
je lepší když po trati pojedou tři opravdu dálkové vlaky ( se kterými je možné se někam dostat) , než 6 pseudorychlíků jedoucích trasu 100 km- počet míst, které budou k dosažení ŽD se tímto zvýší.
Pokud se rozhoduji mezi použitím auta a vlaku , zajímá mne hlavně jízdní doba ,spolehlivost a kvalita přepravy . Pokud do cíle své cesty dorazím v kvalitním vagónu za jízdní dobu , kterou autem nedokážu při splnění všech předpisů udělat a pokud budu mít jistotu , že tak jak je to napsáno na papíře , tak to bude i ve skutečnosti , nebude co řešit. Pokud jeden den slyším ve sdělovacích prostředcích zprávu o velkých zpožděních a druhý den zprávu o tom , že vlaky na sebe čekají maximálně 5 minut- je použití auta pro mne jasná volba.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 01:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zajímá mne hlavně jízdní doba
Jízdní doba auta bude vždy kratší než cesta vlakem. Jedinou výjimkou bude použití rychlovlaku a někdy situace, kdy jedete z míst blízko nádraží do míst zase blízko nádraží.

spolehlivost
V autě máte občas možnost objet stojící kolonu, vyhnout se problematickému úseku apod. U vlaku to z podstaty věci nejde nebo zpoždění stejně naskáče do astronomických čísel, viz minulý týden.

a kvalita přepravy
To je jak kdy. Vozy ř. 010 na spěšném vlaku, kterým jsem nedávno cestoval, mě opravdu nemile překvapily. Obtěžování podivným individuem v žst. Břeclav v čekárně pro cestující nikdo neřešil. Atd.

slyším ve sdělovacích prostředcích zprávu o velkých zpožděních a druhý den zprávu o tom , že vlaky na sebe čekají maximálně 5 minut
Právě když těch vlaků bude hodně, a třeba i kratších, tak na sebe čekat nemusejí a tím se zpoždění nerozšíří lavinovitě dál. Když budou jen 3 vlaky denně a nepočkají, tak cestující vzteky poženou nádražáky do polí. Stalo se mi v Rakousku - na zpožděný vlak (vinou ČD) se nečekalo ani 4 minuty (stejná kategorie), a to jsem se průvodčímu nahlásil. Za hodinu jede další... Musel jsem celý výlet kvůli tomu zrušit, ale na druhou stranu chápu, že kvůli pár lidem nebudou tisíce dalších čekat ve zpožděných vlacích v půlce Rakouska.

Osobně vidím přednost vlaku hlavně v tom, že je levnější než auto a můžu jezdit na delší cesty, aniž bych musel řídit.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 09:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tři opravdu dálkové vlaky ( se kterými je možné se někam dostat) , než 6 pseudorychlíků jedoucích trasu 100 km- počet míst, které budou k dosažení ŽD se tímto zvýší.

Promiňte, ale to je nic neříkající floskule.

PS. JŘ BDŽ, CFR a UŽ jsem viděl a - děkuji, nechci.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 09:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Logika železniční dopravy v této zemi na mne působí podobně. ČD potřebují jezdit , čím více , tím lépe.Proto si vytvořily marketingovou strategii založenou na taktové dopravě , kterou se jim zatím úspěšně daří tupému MD prodávat.

Za prvé - to tupé MD to chce od ČD.(když Vám dáváme peníze, tak ať zato něco je). Víc jezdit (a vydělávat), chce jakýkoliv dopravec v IQ větším než tykve - to není výsada ČD.

Za druhé - jakoliv jsemm vůči ČD nesmírně kritický, tak je to pořád vysoce pokroková organizace vůči CFR, UŽ a spol. Tam prostě místní načálnici zatuhli někde v době před 20-70 lety a zatím jimdo karet hraje nízká životní úrověň.

Za třetí - ta taktová doprava je právě způsob, jak udržet aspoň trochu rozumný podíl dráhy na přepravním trhu v situaci, kdy je životní úrověň relativně vysoká. Na Balkáně a v okolí tohle zatím neřeší a pokud to řešit nebudou, tak to s tou dráhou půjde z kopce - asi tak jako v Polsku. A žádná Dezyra či jiná ikona to nezachrání.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 16:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když přejede maďarská souprava hranice do Rumunska - dení spoj R365 Ady Endre maďarsko-rumunskou hranici, nastoupí úklidová četa, vyprázdní koše a bordel uklidí, o čemž si na ČD můžeme nechat jen zdát.

Jo já jel kdysi z Reichu a na nešem území začala něco čistit naše uklízečka.

Opravdu si myslíte, že tyhle zkratkovité postřehy něco říkají o kvalitě a použitelnosti drážní dopravy v dané zemi ?

protože úroveň "vozů" ČD je jim známa z Pannonie.

Obávám se, že zatímco Pannonia je v Rumunsku vysoce prestižní vlak (samo o sobě balkánský pojem)pak u nás jde o jakýsi méně důležitý spoj kamsi na (divoký) východ. Tím neříkám, že by tam mohly jezdit lepší vozy.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3487
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 17:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:

Jenom k té Panonce bych dodal, že já bych tam lepší vozy nenasazoval, poněvadž vyvrácené dveře do kupé/přechodové a podobné věci vzniklé noční jízdou jsem schopn spíš překousnout u B-čka než nechat si likvidovat moderní vozy.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 08:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: No s tou Panonkou nevím nevím.. CFR Bmee mě jako kvalitní vůz nepřipadá. Má ale jednu výhodu - sedačky se dají sklopit až do ležaté polohy...
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8
Dost bylo 021!! 854 na vláru!!!
"A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám nalezou všude, a strašně rychle se množí."
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s tou Panonkou nevím nevím.. CFR Bmee mě jako kvalitní vůz nepřipadá

To neřešte, stejně v tomto GVD jezdí Pannonka dost možná naposled.:-)))

Jinak co je úžasného na Bmee CFR (takové vozy mají ČD taky..) mi taky nějak neráčilo docvaknout.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 10:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ- sklopné sedáky, jak psal Martin2. Na dlouhou cestu je to výhoda. Které vozy to u ČD mají? Nevím, ptám se...

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 10:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Když si v tom Bmee složíš sedačky který jsou proti sobě do vodorovné polohy tak ti vznikne "postel" na které se dá celkem v pohodě vyspat.
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8
Dost bylo 021!! 854 na vláru!!!
"A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám nalezou všude, a strašně rychle se množí."
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2488
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 13:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když si v tom Bmee složíš sedačky který jsou proti sobě do vodorovné polohy tak ti vznikne "postel

A při pobytu v "cílové zemi" můžu spát na lavičce v parku před nádražím :-)))

PS: Když si koupím letenku (nejlevnější nabídky od cca 3600,-), tak vystoupím v Bukurešti nepomačkaný a stále stejně použitelný za necelé dvě hodiny. Jasně - nebude to takové šoto.
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 13:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes som si bol na nádraží kúpiť miestenku na zajtrajšiu Fatru smer Žilina. Doklad 1. triedy už som kúpený mal, len som priebežne upresňoval čas cesty. Pokladník teda odo mňa dostal nasledujúce informácie:
- miestenka Rail-plus
- do 1. triedy
- Olomouc-Žilina
- sobota 22.12.
- vlak Ex 127
- a pre istotu ešte raz, že tu bude 1. trieda
(mým běžným komunikačním jazykem je zde čeština)

A teraz súťažná otázka:
Do ktorej triedy som dostal miestenku?
Machsebestova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 13:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místenka je do první třídy ale pokud to bylo kupované v Olomouci tak je to možné že je to do druhé třídy s Olomoucí mám své zkušenosti
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 14:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Já ten vůz použil pouze na cestu Brno-Praha-Brno. Kdybych měl jet do té Bukurešti, tak bych vlak určitě nepoužil.. Takovej šotonadšenec zase nejsem...
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8
Dost bylo 021!! 854 na vláru!!!
"A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám nalezou všude, a strašně rychle se množí."
ČD4Never
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.27.247
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 15:51:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ, Marin2: CFR Bmee mě jako kvalitní vůz nepřipadá - pokud je pro vás omšelé B-čko ala ČD kvalitnější vůz tak nemám slov.

RadekŠ: Jak tak čtu ty vaše úvahy, tak jsem dospěl k závěru, že jstre sice JŘ CFR, nebo tedy spíše SNCFR viděl, ale cca 30 až 40 let starý.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 18:04:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdepak jste našel Praha - Bukurešť za 3600 ? Jedosměrně ano, ale zpáteční vychází vlakem líp.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 20:32:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předesílám, že mám rád teplo a teď vzkaz pro průvodčího v jednom nejmenovaném dnešním motorovém rychlíku: "Neměl jste pravdu,že v celém vlaku bylo stejné "teplo", v motoráku alespoň netáhlo jako v tom Btn (které jinak topily vždy dobře) a taky topení v 056 bylo o poznání chladnější než v tom motoru." A pokud to s těmi 18 stupni myslí dráhy vážně (už se to tu jednou objevilo),tak ať si uvědomují, že se tím srovnávají na úroveň MHD,kde se předpokládá sedění v kabátech.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2490
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 20:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že jstre sice JŘ CFR, nebo tedy spíše SNCFR viděl, ale cca 30 až 40 let starý.

Dneska jsem s ním listoval.

ale zpáteční vychází vlakem líp.

Ovšem za cenu 2x 24 hodin na sedačce.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 20:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>ala ČD kvalitnější vůz tak nemám slov.

Není, ale je mi to úplně jedno. Protože považuju vyvozovat něco na základě řazení jednoho rychlíku za dost slaboduché.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 22:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@P_z: Pokud vím, tak v podobném případě použití silnějšího prostředku při nutné obraně už existuje osvobozující rozsudek.

A ještě jedna citace k tématu: Na ochranu majetku lze tedy v rámci nutné obrany zasáhnout i chráněný zájem vyššího stupně, tedy např. zdraví útočníka. Nesmí ani zde ovšem dojít k hrubému nepoměru a proti drobné krádeži se bránit těžkým poškozením zdraví útočníka, či jeho zabitím.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 16:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marin2: Když si v tom Bmee složíš sedačky který jsou proti sobě do vodorovné polohy tak ti vznikne "postel" na které se dá celkem v pohodě vyspat.

A ty dvě jízdenky, co na tohle potřebujete, nevyjdou dráž, než lístek do lehátka???
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 22:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=22.12.2007&238m= d&238p=TNOVINY&238v=124718
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 09:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove vcera sem jel z HB do Prahy a strojvedouci zapomel zastavit v Kutny Hore. Provalil ji jak zplasenej a asi pul kilaku za nastupistem teprv zastavil... ...zpatky k nastupisti nas zatahla naka 731. A prijeli sme s pulohidnovym spozdenim
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alorovec: I mistr fíra se někdy utne, díky bohu, že neprojel něco jiného.

(Spíše by mě zajímalo, jaké to bude mít pro něj následky, doufám, že ho nevyhoděj)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace