K-report
 

Archiv do 19.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Ostravsko » Archiv do 19.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 14:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem byl podívat na zastávku Ostrava centrum, alias Ostrava Stodolní. Takže jak je to s těmi názvy doopravdy - nápis Ostrava centrum je typický od ČD, tedy modrý podklad s bílými písmeny, nápis Ostrava Stodolní pod názvem Ostrava centrum má bílý podklad a modrá písmena.
Na zastávce se nacházejí tři výtahy (již fungují), jeden je pro obsluhu nástupiště, druhý u ulice Stodolní a třetí u Čas arény. Kryty podchodů vypadají zajímavě. Docela nebezpečný je však východ z podchodu ve směru na Stodolní ulici, tramvaj je až nebezpečně blízko ústí východu.
Hlášení je ve stylu Opavy východ či Olomouce. Poprvé jsem slyšel, že ve vlaku je možno cestovat v rámci Moravskoslezského dopravního systému ODIS, něco ve stylu Brna.
Pragotrony jsou bohužel taky ve stylu Opavy, nezdají se mi být tak přehledné, jako jsou například na Svinově.
Prodejna jízdenek vypadá, jako by byla na nástupiště dosazena včera, působí tam docela jako pěst na oko.

(Příspěvek byl editován uživatelem Semolina.)
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 15:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad dvojí názvy:
Jednoduše se zavádí dvojazyčné nazvy. Česky - Ostrava Centrum a Chahcharsky - Ostrava Stodolni

Holt nejen Praha je stát ve státě
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 09:22:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stát ve státě? Ne, především blbost mocných:
"Když se stavba připravovala před několika lety, dával se pracovní název Ostrava-centrum. Když se blížil termín dokončení, požádali jsme České dráhy, abychom název změnili na Ostrava-Stodolní. Neuvědomili jsme si ale, že dráhy již vyrobily vše včetně jízdních řádů. Dohodli jsme se, že dáme nápisy dva. Myslím si, že si na to zvykneme a při změně jízdního řádu koncem března opravíme na název Ostrava-Stodolní," vysvětlil důvod dvojího pojmenování primátorův náměstek
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k zastávce Ostrava centrum. Nevšiml jsem si umístění kamer v podchodu, venku před východy z podchodu jsou. Na nástupišti nejsou žádné lavičky, doufám, že do 9. 12. budou dosazeny.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 12:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavák jsem zase v jistém dokumentu viděl jako Ostrava uhelné nádraží...
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 12:46:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava Uhelné nádraží je obvod hlavního nádraží, je to oblast od komerčního obvodu po frýdlantské nástupiště - tedy všechny koleje v oblouku.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 12:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Semolina: však podle plánu (pokud se nezmění) příští rok Zahrada končí a tramvajky tam po cca 80letech přestanou jezdit.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750,770,749
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 15:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mitas24: a můžete specifikovat co je na Svinově dle vás fušeřina a nedodělky? Děkuji...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ex141detvan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2007


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 22:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,nevíte prosím někdo jak to bude teď s náborem strojvedoucích k ČD a.s.??Zatím je personální v DKV Ostrava p.Kawiková,ale jestli předje od 1.12 ke Cargu, tak kde se potom budou moci případní zájemci ucházet o zaměstnání??
Já zrovna procházím zdravotníma prohlídkama na strojvedoucího v přípravě,a jsem právě vedený u p.Kawikové...Jenom tím pádem to vypadá, že skončím asi u nákladů..
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 01:27:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DKV Olomouc.

Skončení na nákladech je pravděpodobné.
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 09:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám že ti řekli, že se máš se všema jízdníma výhodama ( režijka, FIPky ) u Carga rozloučit, pokud ne, tak teď už to víš.
Ex141detvan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2007


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 12:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to mi řeknou až tam příjdu s papírem od doktora...Bohužel jsem dával žádost o prac. místo v době,kdy ještě se o Cargu nevědělo jistě kdy bude.
O FIP vím,to mě až tak neštve,ale hlavně režii a doufám, že aspoň bude volná jízdenka na dojíždění do depa...A jak se pak bude řešit režii jízda strojvedoucího,který například skončí směnu v Břeclavi...a patří pod DKV Ostrava,,,to si musí koupit jízdenku a pak mu jí proplatí??Doufám, že bude nějaká dohoda mezi ČD a.s. a Cargem...Nebo nevíte,kde je nějaká diskuze o tom??skusím se podívat na FSČR...
Reži jízda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:38:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na provozní záznam no problem
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 13:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přidám dnešní zážitek ze Svinova - týká se to kvality na Svinově

nefunguje otvírání dveří - hlavních (v místech bývalých kas) - směrem z/na nástupiště
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 13:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

icetiger...

velmi kvalitní poznatek, tobě se doma nikdy nepokazil splachovač?
Jen do mě Bramborhlavy! Spojte síly a směle k cíli...
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 13:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houba stalo, ale trošku to vypadá jinak na nádražíčku, kudy projde pár lidí za hodinu a nádražím, kudy projdou tisíce lidí za den ...

ale nechápu, že o tom nikdo nevěděl - bohužel lidi nebyli moc nadšení, že musí(nemusí - ti co to znají)obcházet budovu...
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 16:24:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kudy projdou tisíce lidí za den
Nebude to příčina poruchy? Na rozdíl od nádražíčka s pár lidmi.

Předevčírem jsem tam taky procházel. Maníci s vercajkem opravovali dveře severního východu, do haly fungovaly všechny.
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 17:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano - dveře severního východu jsou už obě trvale otevřené, ale já mluvím o vchodu z budovy ven na nástupiště - nebo spíše do prostoru před 10. kolejí

nevím, jestli to už je opravené, ale včera jsem to v 12.30 hlásil na Info - okamžitě ta ženská volala nějaké techniky
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
Drerror
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 16:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na dvěřích ještě dnes cedulka: "Dveře mimo provoz" (nebo tak něják to bylo.) dveře na proskleném podchodu u jezdících schodů byly dnes jedny na půl otevřené, druhé fungovaly... argument že dveřmi projde denně 1000 lidí není správný... Asi nemužou naisntalovat na místo kde chodí 1000lidí dveře které se po 10 000 otevřeních pokazí
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.84.251
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 17:51:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

velmi kvalitní poznatek, tobě se doma nikdy nepokazil splachovač?

Na zmíněné pokažené dveře (polepené ceduli "Mimo provoz") jsem ve Svinově narazil už 19.11. (a netuším jak dlouho už tam ta cedule byla). Kdybych doma pokažený splachovač nechal neopravený tahle dlouho, tak už by byl byt asi dost neobyvatelný...
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 22:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Radeček: I kdyby sis tam nalepil Splachovač mimo provoz?
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cedule v hale stále - co dodat...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 10-2007


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 16:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to RADEK: tak si můžeš zajít na záchod do stanice Ostrava - svinov tam není určitě splachovač utrhnuty, polamany atd.
www.vlakportal.wgz.cz
ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na ty, co jsou "více v obraze": Dnes je 4.12. a za tři dny má jet slavnostní "Slon" otvírat elektrizovaný úsek OB-OKu a přesto Eé-Žeti dnes a denně "řádí". Stihnou či ne odstranit závady?
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 16:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ťuhýk: Co se kde děje ?
www.vlakportal.wgz.cz
ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 21:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz pro trošku zasvěcené: Je kolem 23.hod. až půlnoci veden přes Báňské nádraží na hlavním nějaký pravidelný náklad s barčou nebo se v těchto končinách a v tuto dobu vyskytuje čmeláčí dvojče OKD-D?
Poslední dny mám pocit, že takový noční koncert pro 6-ti válec snad nemůže jedna barča vytvořit. Ovšem je to
Neberte Houbovi 754!
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 22:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, mohlo to být dvojče čmeláků OKDD, jezdící momentálně na dispečerském výkonu D2.
Brut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 14:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brut: Hm, tak bezúvraťovka u Ropic nebude. V tom případě se jako elektrofil zeptám: proč to drátovat, když stejně bude nutná výměna (či objezd) mašiny, a na vlečce se stejně bude asi posunovat dieselem?
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomáš_záruba: jestli to nebude třeba tím, že elektrická lok. má větší výkon, vlak pojede rychleji=větší propustnost tratě, menší hlučnost atd.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rumek: Další, který podlehl elektrofilním dogmatům...
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak bezúvraťovka u Ropic nebude.

A kolik vlaků by jelo "u Ropic" bezúvraťově?

Ropica se skloňuje podle vzoru opica(po našemu).
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 23:19:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by záleželo na tom, kolik by pustili kamioňáci. V případě, že nic, úvrať nevadí. Však ona to silnice č.11 snese, že.

Když už tedy bude úvrať a bude se od Slovenska něco vozit, jsem zvědav, jak se to napojí v Těšíně. A na Frýdek jsem zvědavý taky.

Elektrika - když už to pojede s hotovými auty směr západ nebo sever přes Těšín, není třeba přepřahu.
Rumcajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se stalo v Kunčicach? Prý tam vykolejil panťák; nebo gdo lepše info?
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rumcajs: Vlákno Tratě 320, 321 atd.
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
ICQ: 230-784-846
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 18:45:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Den před slavnostním (druhým)otevřením už si lidé pomalu zvykali na možnost výstupu.
 
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4796
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 19:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OH: nedávno jsem si výstup na zastávce Stodolní/Centrum/střed zastávka (jak chcete) vyzkoušel taky, potřebujíc do CENTRA. Tedy na Masarykovo nám. Poznatek z to mám takový, že příště zase vylezu na středu. Vzdálenostně to je nastejno, časově díky dřívějšímu výstupu i výhodnější (jinak rovněž nastejno) a dopoledne se nebudu muset brodit hromadou odpadků na Stodolní a večer nebudu riskovat úraz tamtéž....
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:23:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proti gustu...:-) Já radši procházím klidnou /ve dne)ulicí, než kolem hučící autotramvajstády.
Jak jsem pozoroval, výstup se teď rozdělil asi 50:50 mezi Střed a Stodolní.
Než se postaví Karolina, bude tomu tak.
Nová zastávka bohužel nemá zatím rychlý přestup na nejpoužívanější linky MHD. Ale to téměř ani Střed.
Na Masarykáč - nejlepší je zajít ze Stodolní na most-cca 4 min- a trolejbusem k Asu. Když se nechce šlapat:-)
Hromadou odpadků jsem se zatím nebrodil, kolem půl 9.:-)
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 00:35:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, co chodí do na Fildu (areál u katedrály), říkají, že je to nastejno, s tím, že na středu je vlak později, když jede do FM. Naopak na zbylých VŠ v Mor. Ostravě (výjimka ZSF na Fráni Šrámka, to jsou skoro MH) to mají už viditelně blíž na Stodolní. A taky mi říkali, že na středu je vytápěná čekárna a personál, na Stodolní, když má vlak zpoždění, jim nikdo nic neřekne a musí čekat na mraze a ve větru. Každopádně frekvence tam je a bude, další budou chodit na trolejbus k Zimáku, tam se to taky přestaví.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 01:25:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na Stodolní, když má vlak zpoždění, jim nikdo nic neřekne a musí čekat na mraze a ve větru.
Jo,jo dnešní VŠ...
Číst z "pragotronů" neumí, zeptat se v pokladně nesvedou a čekárna? Je někde lepší čekárna, než sedět v hospodě na rohu u něčeho a z okna sledovat nástupiště?
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 09:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OH: Tvůj příspěvek mi připomíná pravdivou příhodu z dob zavádění pragotronu v OH,které jsem byl svědkem.Tenkrát měl nějáký rychlík z Prahy do Košic 90 minut a parta snědých spoluobčanů stála pod novým pragotronem.Jeden prohlásil" boha jeho,ještě 10 minut a bola by to hodina."
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 14:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 


 trochu nezvyk zatím
www.sympatickydeviant.rajce.net
Tridvatri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 18:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to zrušení přistavování přípojných vlaků (Svinov-Těšín + Hlavní - Frýdlant; a opačně) v O. Kunčicích ke stejnému perónu má nějaký logický důvod, nebo je to jen jedno z dalších milých novografikoňáckých překvapení?
http://www.lokomotivy.net
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4807
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 08:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

323: řekl bych, že to má souvislost s tím vykolejeným panťákem minulý týden a pochroumanou vexlí. Termín nápravy odhaduju na týdny až měsíce...

PS: aspoň se projdeš do schodů, trocha pohybu nikdy nezaškodí...
Tridvatri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 08:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena: pravda, to mě nenapadlo. Po schodech proč ne, ale když se nahoře potká jeden dav s davem protisměrným.. stojí to za to :-)
dík
http://www.lokomotivy.net
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 10:04:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vsd Honzig: Zatím hodně nezvyk
 
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 21:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má někdo přehled o vytíženosti přímých vlaků z Havířova do Ostravy (Střed,Stodolní, hl.n.)? (mám na mysli jen ty, které z Havířova vyjíždějí). Dík.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4811
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 08:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: zkusím to zkouknout, ale co mám informace od kamarádů co to vozí, tak "šichtové" a studentské spoje jsou celkem vytížené, ale jinak je to poměrně slabota. Ráno jsou potřeba zejména spoje ve směru OV, odpoledne směr Havířov...
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 18:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední dobou mi vrtá hlavou jedna věc. Před 34 lety skončil na Ostravsku provoz jednotek 451. Jistě by bylo zajímavé, kdyby byla jedna žába nasazena v rámci šotoakce na jeden den na pravidelných spojích opět u chacharů. Technický problém by to, myslím, nebyl. Teď je jen otázka ceny a zájmu. Co vy na to?
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:41:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S přístupem ČD k tomuto kraji naopak předpokládám jejich nasazení v pravidelném provoze (viz labutí píseň pater).
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: není to tak dávno, pendlovala tu při oslavách v roce 97, konkrétně 451.019/020.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 21:09:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

451/2 by se dala v Ostravě pravidelně nasazovat v třívozové verzi právě na spoje Ostrava hl.n. - Ostrava-Kunčice - Havířov, vyšší rychlost tam stejně není, a kapacitně by to taky zvládala. Ale myslím, že lepší řešení by byla rekonstrukce a zkrácení jednotek 460. Co se týče provozu jednotek Btjo, měly oproti soupravám Bt/Bdt výhody, hlavně nízkopodlažnost. To, že patra jezdí na periferních tratích, je výsledek toho, že právě tam nesmí "zelené" vozy, a ne toho, že pro ně byly konstruovány.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 19:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

451/452 bych nasazoval tak maximálně už jen do Tlumačova
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 10-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 20:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele pojede nějaký níklad v čele s nějakou elektrikou přez Ostravu - střed ???

ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777

vlakportal.cz
Ujíždím na laminátu

2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 20:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, zcela jistě pojede.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4819
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 21:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: mimořádné nasazení 451 na nějaké vlaky na Ostravsku není nemožné, ale bude narážet hlavně na "administrativní problémy":
A) není jich nazbyt ani v Praze
B) přesun do OV a zpět by vyšel na majlant
C) lidí, co tu s tím umí jezdit ubývá

Václav Š. David
451/2 by se dala v Ostravě pravidelně nasazovat v třívozové verzi právě na spoje Ostrava hl.n. - Ostrava-Kunčice - Havířov - řekl bych, že za realizaci tohoto by tu dráhy nesklidily zrovna ovace. Mírně řečeno...
Ale myslím, že lepší řešení by byla rekonstrukce a zkrácení jednotek 460 - modernizace ano, další zkrácení nic neřeší. Čtyřdílné verze stačí...
Co se týče provozu jednotek Btjo, měly oproti soupravám Bt/Bdt výhody, hlavně nízkopodlažnost. - patro Btjo je cokoli, jen ne nízkopodlažní ve smyslu bezbariérovosti. A o to jde dnes především, že...
To, že patra jezdí na periferních tratích, je výsledek toho, že právě tam nesmí "zelené" vozy, a ne toho, že pro ně byly konstruovány. - to je pěkný nesmysl...
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 08:44:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Dennis: Už jel a mě se ho povedlo v Kunčičkách vyfotit
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 15:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dennis: Zítra pojede další níklad s elektrikou přez Ostravu střed, tak nezapomeň držet hlídku.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4820
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 21:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdyby jenom náklad, je dost možné, že tama pojede i čmelák. A nebude patřit OKDD...
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 10-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 18:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dennis: Zítra pojede další níklad s elektrikou přez Ostravu střed, tak nezapomeň držet hlídku.


HA-HA-HA jen sem se ptal !!

ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777

vlakportal.cz
/I se špatným fotoaparátem se dají nafotit hezké fotky !!!

Ujíždím na laminátu

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace