K-report
 

Archiv do 23.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 23.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 12:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z jiného soudku, ve včerejších Šumných městech (Třebové) byla i zmínka (a záběr) o Mladějově...
Jak jste to jeli ????
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... zbavili jsme se Horakove, zbavili jsme se Bednaru a jinych a zatocime s kazdym, kdo by ohrozoval nasi jedinou a spravnou pravdu a nyni se budeme pod vedenim naseho velikeho a neomylneho vudce pana Dolezela a jeho hlasnych trub ubirat ke svetlym zitrkum, kdybychom vas k nim meli klackem dohnat. My urcujeme, co si mate myslet a jaky mate mit nazor. Lid mluvi usty pana Dolezela a jeho poskoku a kdo rika neco jineho, ten je proti lidu a musi se rychle zlikvidovat.
(((Omlouvam se vsem, kdo nemusi politicke kecy, ale nejak jsem si to nemohl odpustit.)))
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:51:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona ale ta "jedině správná" pravda stalinská byla nějaká v roce 1927, úplně jiná v roce 1937, zase jiná 1940, opět jiná 1941, roku 1944, 1947, 1953 atd. Kdo si to včas neuvědomil, skončil v Gulagu nebo před popravčí četou. Podobné to asi je v posledních letech s "pravdou mladějovskou" (jen ty gulagy a mocenský teror jsou už jen strašákem dávné minulosti).
Ještě, že tam platí aspoň fyzikální zákony.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 17:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem jsem tu bojoval za "zkulturnění" této diskuze. Chvíli se zdálo, že to zabralo. Nyní se zas pilně pracuje na tom, aby si tady ukřivdění mohli vylévat svoje zkysané dojmy na jiné. Proto prosím ty rozumné - nenavážejte se do Mladějova. Nic s tím neuděláte, jen některým masochistům dáte příležitost si s gustem rejpat nožíkem v otevřené ráně.
Jiná věc by byla, kdybyste si vzali za cíl natolik znechutit a zdiskreditovat současné majitele, že by vám to radši celé věnovali, abyste už konečně dali pokoj. To by pak takové otravování ovzduší bylo legitimním prostředkem. Pochybuji ale, že je tu někdo tak naivní a s takovým cílem...

Proto buďme rádi, že se zde v naprosto věcném duchu objevují zprávy od Miloše Kopřivy. Vnímám to jako snahu o otevřenou komunikaci.
Ano, sledujme bedlivě tyto zprávy, věcně kritizujme, ale vyvarujme se nevěcného osočování.
Uvědomme si, že by to mohlo vypadat taky tak, že komunikovat nebude nikdo, areál se obrazně řečeno obežene ostnatým drátem a udělají na nás dlouhý nos.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 20:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chapu vase znechuceni, ale ,,Milos Kopriva,, a ,,vecna informace,, jsou protimluv. Berte to s nadhledem, tolik lidi uz bojovalo o tolik veci a hodne z toho se nepovedlo. Treba se radovat v zivote z veci, ktere nam ti zli vzit nemuzou.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 00:34:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin K.
Také nemám rád "nekulturní diskusi", ale co je svou podstatou více nekulturního?
a) Když spolek pana D., známého devastátora kdysi pojízdného třičtvrtě století starého autobusu Praga NO provede akci "Projekt byl realizován v rámci Výchova ke vztahu ke kulturně historickému dědictví." Citace slov zdejšího hlásného trouby.
nebo
b) Když si dáme do souvislostí praktiky typu vyždímání lidských zdrojů a až začnou zlobit, tak jejich likvidaci/odsun/vyhnání s jistým škraloupkem nejmenované osoby uvedené v Cibulkových seznamech? Starého psa novým kouskům nenaučíš.

Chápu, že zarytí fandové vláčků jsou z mladějovské historie unešení. Ale vzhledem k tomu, co se tam děje a čí zásluhou, jsem došel k názoru, že má přítomnost, byť v roli divácké tam je zbytečná až nevhodná. Uchovám si vzpomínky na kdysi zajímavý provoz a stroje a nemusím si kazit vkus ani zažívání z pobytu v současném Mladějově.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 09:27:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na naše stránky byl vložen zajímavý článek o vnitropodnikové dopravě šamotky v 70.letech.
Pěkné čtení.
http://www.mladejov.cz/hi_4.php
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 11:14:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek zajímavý, ale místo ilustrační fotky normálněrozchodného lokotraktoru T 212.1 by asi bylo vhodnější použít snímek jeho 900 mm verze TU 29.0 s příslušnými vagony, které ještě relativně nedávno jezdily u Sokolovské uhelné (a nyní se dají nafotit v hornickém muzeu Krásno u Horního Slavkova).
K úrovni diskuse (když navážu na no toto, mám podobný pocit jako on): Debata prošpikovaná vzájemným osočováním se mi také nelíbí, ale sám Miloš Kopřiva si svými některými formulacemi "naběhl", že jsem se neudržel a reagoval politicko-historickými reminiscencemi.
Měl jsem možnost svézt se počátkem 90. let min. století jedním z prvních zvláštních parních vlaků pro veřejnost, který nás dovezl až na Hřebeč. Tehdy tam bylo ještě dost z důlní a pražírenské technilogie, horní štola ještě fungovala, resp. rabovala se z ní výztuž.
Tehdy jsme si s kamarády říkali: Tohle je tak nádherný areál pro napodobení pracovního tábora stalinské epochy! Tady by se z fleku daly točit filmy z Gulagu! Holý rozbrázděný odval by mohl simulovat hlušinu uranových dolů atd. Vlaky s návštěvníky by tu mohly jezdit ve stylu "výletu do 50. let".
Bohužel, věci se posléze vyvinuly jinak (a i známé filmy z prostředí komunistických pracovních táborů, jako např. Bumerang, Zdivočelá země či Doktor Podyživágo byly natočeny v jiných exteriérech, jako památník byl obnoven pracovní tábor Vojna u Příbrami, podobný "skanzen" vzniká i v Jáchymově atd.).
Podle mého názoru je nutné si totalitu i nadále připomínat - aby se nám někdy nevrátila (třeba i s modrým ptákem ve znaku).
Luboš_valášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 00:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cowgheel:K Hornímu Slavkovu se bohužel určitě v dohledné době nedostanu a nepatřím zrovna k železničním fotografům, takže fotky lokomotiv se u mě hledají dost těžko s výjimkou některých mých zvlášť oblíbených historických. Jsem tedy rád, že mi je po delším shánění právě T 212.1 poskytli mí kolegové. Pokud byste měl fotografii 900 mm verze a nevadilo by vám, že by byla publikována na našem webu, prosím pošlete ji na adresu mladejov@mladejov.cz. Do e-mailu napište své kontaktní údaje a že je pro mě. Děkuju. Luboš
Když nevíte co by, najdete to v Mladějově...
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 22:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Ano, souhlasím, obecně - je nutno pamatovat na minulost - ostatně i k tomu, co zde diskutujeme - to jest rovnováhu mezi zakonzervovaností starého a praktičností nového nelze posuzovat jen čistě materialisticky. Vnímavý návštěvník "muzea" vycítí, když chybí idea.
Nicméně si myslím, že akcentovat Hřebeč ve stylu "gulagů" padesátých let by bylo nefér. Tu lokalitu, která má bezpochyby svůj svébytný "genius loci" bychom tím pasovali do pozice, kde nikdy nebyla.

K Hřebči mám osobní vztah, jelikož děda mé ženy tam byl předákem na čelbě. Bylo to už dávno a nic z té doby nezůstalo, jen vzpomínky z vyprávění.
Přesto vím, že tyto vzpomínky si nebudu konzervovat. To bych se cítil najednou příliš starý...

A tak budu se zájmem sledovat, co se zde děje a pokud budu mít chuť a sílu to nějak ovlivnit, tak to ovlivním. Když to ovlivnit nepůjde, tak si nebudu ničit nervy, vezmu to jako fakt a jednou mi třeba nezbude nic jiného, než se s nostalgií projít po zbytcích náspu jedné pěkné průmyslové železnice. A tu procházku si neodpustím, protože i to je život.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 19:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé,nebyly by popis či lépe foto současného stavu Hřebečského areálu a jeho přístupnost od silnice/trati ? Je možný vstup?
Možná výlet po letech..
Děkuji.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 21:33:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavba čekárny je již zabezpečena proti nepřízni počasí.
 
 
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 19:44:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Mladějov:Příští rok se začne budovat naučná stezka vedoucí z Hřebče přes Novou Ves na Mladějov.Areál je nyní v pronájmu,ale když tam nakouknete,snad vás nevyhodí.
Přidávám pár fotek z letošního září.
 
 
 
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 22:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M.K.:Díky,ale "vyvřeliny" se moc léty nemění.Mně zajímal spíše stav kolejiště,budov atd.
Kudy se poleze z Hřebče na hřeben ? Krpál je to pěkný.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mladejov: Dej mail, poslu fotky.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 20:49:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budovy na Hřebči,které nejsou využívány,bohužel dále chátrají,především z důvodu nedostatku financí.
Ohledně stezky se ještě vedou jednání,jelikož bude procházet přes tři katastrální území.
 
 
 
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 21:39:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár snímků ze soboty,bohužel počasí nebylo zrovna ideální.
 
 
 
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:58:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pohled do zákulisí.V našich dílnách probíhá výroba dalšího,již sedmého vagonu.
Tento bude mít z boku nájezdní plošinu,která umožní svezení i invalidním spoluobčanům.
Další zajímavostí je zesílený střešní rám,spolu se skládacím střešním zábradlím nám umožní lépe udržet průjezdný profil tratě.
 
 
 
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 08:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další zajímavostí je zesílený střešní rám,spolu se skládacím střešním zábradlím nám umožní lépe udržet průjezdný profil tratě.
Montážní plošina ?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 12:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezký vagonek, festovný, trochu škoda že jen dvouosý.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 16:42:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se stavbou čtyřosého vozu chceme začít příští rok.
Aspoň ten sedmý zapadne do řady předcházejících.
 
 
bosnak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.7.77
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:13:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vzadu vidím BSku! Jakpak to pokračuje s ní?
bosnak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.7.77
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:18:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vzadu vidím BSku! Jakpak to pokračuje s ní?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 09:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jo, sedmička je dobré číslo.Kolik že bylo těch kulí v Sarajevu?Sedm? Ale to sem koneckonců nepatří, to je konec feudalismu v Čechách.To už bude pěkný vláček.Ať se vám tam daří a Krausska dobře vaří.
Mastodont
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.191.29.92
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 09:49:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Mladějova se pomalu ale jistě stává lunapark...
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:45:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Mastodont:těžko může někdo očekávat,že se na Mladějově opět obnoví těžba a zpracování žáruvzdorných jílů...
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:48:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavba nové čekárny prošla úspěšně sněhovou zátěžovou zkouškou.
 
 
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:11:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mladějovská BN 60-H č.2 dostala v sobotu základní nástřik,že by jsme tu barvu už nechali?
 
 
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 07:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasne, nechejte, jeste zeleny hvezdicky, bude do ,,detska,, lokomotiva a decka s ni budou ,,jezdat,, , pan Dolezel bude v 7. nebi. Kdyz lunapark, tak vesele barvy to chce
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:53:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Pavel:Dík za tvůj zajímavý odborný názor,ale touhle cestou nepůjdeme.
Do fotogalerie bylo vloženo včerejší slavnostní otevření vernisáže výtvarných děl vzniklých během zářijové akce v muzeu s žáky 8.tříd ZŠ.
http://mladejov.cz/2007galer.php
742_453
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 11:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Miloš Kopřiva: opět neberte můj příspěvek jako nějaké rejpání, ale když jsem shlédl Vaše nejnovější fotky čekárny, nemůžu si odpustit pár slov. Ta čekárna se do areálu muzea opravdu vůbec nehodí, v tomhle souhlasím s komentářem od Krauss Linz z 29.10. Nemusím být ani stavařem nebo architektem abych na první pohled nepoznal, že ta čekárna vypadá spíš jako zahradní altán pro barbecue party. Naopak precizní (včetně dobových lamp a sloupů) a velmi vkusnou architekturu mají třeba nově postavené budovy kolínské řepařky, viz spodní 3 fotky na http://www.csimc.net/fotogalerie/reparka-2007/reparka-2007.php
Určitě namítnete, že na takové stavby nemáte dost peněz, jenomže drážní budovy nemusí být nutně zděné. Vždyť spousta zastávek byla hrázděných nebo dřevených a vždy vykazovaly svou typickou drážní architekturu, která by se tolik hodila k mladějovským párám. Začínám být stále více přesvědčen o tom, že v mladějovském muzeu už není nikdo, kdo by měl cit a smysl pro historii. Upřímně Vám radím, zamyslete se nad tím. Kýčovitých lunaparků je všude dost a Mladějov má na víc, než na čekárny stylu barbecue party. Znám dost lidí, kteří by byli ochotni si zaplatit filmování a fotografování jízdy a posunu třeba s BNE-50 nebo MD-3, ovšem za podmínky, že se v záběrech nebudou vyskytovat žádné rušivé prvky, jakými je např. čekárna. Samozřejmostí by byl pochopitelně personál v dobových kostýmech a ne v montérkách s nevkusným a rušivým logem ČD, ČMKS nebo v kombinézách TATRA jako u servisáků na Dakaru. To se k parním lokomotivám vůbec nehodí.
Fandím Vám, že máte snahu o udržení provozu dráhy, ale co nejrychleji byste se měli obklopit fundovanými lidmi. V opačném případě bychom se mohli dočkat toho, že dojde ke znehodnocení areálu muzea, byť v dobrém úmyslu. A s tou růžovou lokomotivou jste to myslel žertem, předpokládám.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 12:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

742 453: Já jednoho fundovaného člověka v Mladějově znám, ale je jen pouhý řadový zaměstnanec a bohužel nemůže současnou situaci nijak ovlivnit. Majitel je prostě majitel, ten má vždy pravdu. A nová čekárna se mi také nelíbí, je to opravdu jakýsi velký altán, s provozem drážky nemá nic společného a je to rušivá stavba.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 13:19:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.742453,Past:Sladit pohled architekta,majitele a dalších osob je někdy více než těžké.Co člověk,to názor.
Nicméně pravdou je,že stavbu potřebujeme a bude méně rušivým elementem než zaplachtovaná hala,která tam stála před ní.
Ta růžová lok.je samozřejmě žert,jedná se o základovku.
Zenon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.230.42
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:55:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bosnak-Práce na BS-80 pokračují dále.Před dokončením je přerozchodování dvojkolí a rekonstrukce na valivá ložiska náprav,dotěsnil se rám,respektive vodní vany a budeme pokračovat s montáží předního a zadního čela.Následně se pustíme do zkoušení kotle.Jde to pomalu,ale jde to.
kp5
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.97.254
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:54:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

742něco, past, Miloš Kopřiva: Pane Kopřivo, stavba nádraží je, myslím, velice zdařilá a do areálu se hodí, jelikož je ve velmi podobném stylu jako původní budovy, akorát ze dřeva.
V Mladějově bych v žádném případě nedoporučoval něco jako řepařské nádraží v Kolíně, což je novostavba na zelené louce a je zajímavá právě tím, že okolo ní nic není. Mladějov je industriální areál, který má svou poezii a nějaké typové budovy z velkých drah i když zmenšené v poměru k rozchodu 600 by ho jen hyzdily. Vzhledem k tomu, že je to defakto první nádraží na MPD a je to architektonicky propracovaná myšlenka a taky zdařilá, nenechte se rozházet nějakými milovníky vlaků, kteří nepřipustí, že Mladějov není jen dráha.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to kp5: "......stavba nádraží je, myslím, velice zdařilá a do areálu se hodí, jelikož je ve velmi podobném stylu jako původní budovy, akorát ze dřeva....."
Pane kolego, mohl byste být trochu konkrétnější? V Mladějově jsem několikrát byl a viděl jsem všechny budovy, ovšem ani jedna se nepodobá čekárně. Dřevené stavby, tedy třídírna, stará výtopna a dílna jsou postaveny ve zcela jiném stylu. Nebo jste měl na mysli zděné budovy, když píšete „akorát ze dřeva“? Tak tam bych nějakou podobu našel jedině ve stavu velmi vzdáleném od toho střízlivého.


"Mladějov je industriální areál, který má svou poezii a nějaké typové budovy z velkých drah i když zmenšené v poměru k rozchodu 600 by ho jen hyzdily."

Zaprvé, v Kolíně se nejedná o zmenšeninu v poměru 1435 : 600. Pokud umíte počítat, tak by to odpovídalo zmenšení o 58%. Obávám se, že pak byste neprošel ani dveřmi.
Zadruhé, pokud by taková budova hyzdila areál "industriálního muzea", pak rychle zbourejte i budovu na přiloženém snímku. Nápadně se totiž podobá drážním stavbám.

".....nenechte se rozházet nějakými milovníky vlaků, kteří nepřipustí, že Mladějov není jen dráha"

Tuto větu mohl sepsat snad jen ortodoxní diletant. Přečtěte si laskavě starší příspěvky. Mladějov měla být též elektrárna, expozice parních strojů a zemědělských spalovacích motorů, parní oračka.... Díky odborníkům, kteří sdílí podobně "správné" názory jako jsou ty vaše, tam z toho nebude nic. Jen tak mimochodem, na stránkách těch, co „byli odejiti“ jsem se dočetl, že se jim podařilo získat parní válec Zettelmeyer No. 626 z roku 1936 ve velmi dobrém stavu. Taky mohl časem jezdit v Mladějově......
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:51:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nespokojeným estétům: Co více byste za tu dotaci, kterou firma Keramspal na akci "Zastřešení nástupiště" dostala, ještě chtěli?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 09:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co člověk, to názor...mně zase připadá ta čekárna trošku podobná čekárnám na zastávkách na tratích pod Beskydy ať už na moravské či slovenské straně hor.Takže tak vzdálená tratím není.No a vzdáleně je podobná i té budově na obrázku i když bez zvýšení o patro ve střední části.Pořád je to myslím lepší než kdyby tam práskli plechovou čekárnu z autobusové zastávky anebo z nějaké dnešní zastávky ČD mimo koridory.To by byl pak opravdu mazec. A děkuji Zenonovi za zprávy ohledě Béesky.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 09:04:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel:
Něco menšího a "pokornějšího" k okolí. Vím, že to vypadá (od řady pisatelů=kritiků), že co v Mladějově udělají, tak dost lidí hned pomluví.
Ale mladějovští si sami nabíhají na vidle. Vůbec netuší, co to je nějaká průmyslová expozice a studium historických pramenů či industriální architektury jim jde stejně blbě jako péče o technické skvosty (viz autobus Praga NO z r. 1929) nebo mezilidské vztahy. Co naděláme, majetek je jejich, leč mizející hodnota kulturního dědictví...
No nic, Mladějov je pro mně mrtvý, na druhou stranu, každý region nějaký kolotoč snese. Ale např. Šiklův mlýn vznikl na zelené louce.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 09:21:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek:
Hodnocení čekárny jste trefil - může Vám připomínat třeba Beskydy. Nebo třeba ten western, ale Průmyslové muzeum? To opravdu ne.
Víte, můžete se podívat na webové stránky "Průmyslového muzea", najdete tam snímky z vernisáže výtvarných děl žáků inspirovaných návštěvou "Průmyslového muzea". Na fotografii objevíte například hezkou kresbu linecké koňky.
Takže ano, mladějovští asi deckám opravdu přiblížili kousek historie železnic. Dobrá práce, ale s potenciálem Mladějova, průmyslovou expozicí to nemá NIC společného.
Můžete zrestituovat nebo jinak získat majetek. Vytvoříte si k němu vztah - ale je otázka, zda vztah k majetku, něčemu co mám, držím, ovlivňuji, nebo vztah k historické podstatě a kulturnímu dědictví.
Osobně tento rozdíl intenzivně vnímám - a je zdrojem mé kritiky současného Mladějova. Bohužel, byli tam lidé, kteří byli schopni kulturní a technický náboj Mladějovu dát. Už tam nejsou... Naštěstí se realizují jinde a dělají tak pro své zdraví i kulturu nás všech více, než aby se stresovali s nemoudrým postojem v Mladějově.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:15:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem za zajímavé příspěvky týkající se čekárny.Není jednoduché přeměnit bývalý výrobní podnik na muzeum,jehož součástí je zároveň i provoz muzejních výletních vlaků.
Jistě,mohli jsme provoz dráhy oddělit od muzea a vyjíždět dál z bývalého odjezdového nádraží v polích za závodem,ale s ohledem především na návštěvníky jsme se rozhodli vybudovat zázemí uvnitř areálu.
Již letošní sezona nám prokázala,že jsme se vydali správným směrem.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 13:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spravnym? Jak pro hoho. A jak komu.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 16:16:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavle,od návštěvníků jsme letos neměli žádnou negativní reakci v souvislosti se změnou místa odjezdu,spíše si naopak pochvalovali blízkost sociálního zařízení či občerstvení.
A pro nás to znamená i zlepšení s ohledem na zbrojení lokomotivy,nástup vlakové čety,blízkost dílen,průvodcovské služby atd.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, mas pravdu, ,,zachodu,, je v Mladejove ted skutecne dost, nebot jste svoji personalni politikou jejich puvodne nizsi podil znacne zvysili.
BN-60H
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.59.29
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:31:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no pocem, co má tohle znamenat? co dělá tvůj Damek v mý Pětce? s cizím Damkem bys taky nešel nakupovat spodní prádlo, stejně tak si ho nedáš do svý Pětky...?ale co, stejně jsem ho chtěla vyměnit...

P.S. ta kruhová věc na dveřích BN-60H je znak Turčianských strojíren Martin. je zastříkaný ještě partrný na vaší fotce. ve skutečném muzeu bych čekal, že s ním MĚCO uděláte = např. vyleštíte+nenatřete. => ,,generální" štětkové opravy na MPD = nějak obrousit, rychle nastříkat a další...co je pod kapotou / na kapotě je šuma fuk...
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:11:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Pavel:trochu nepřesné,naopak jsme počet snížili,vždyť už k nám nejezdíš...
Ad.BN-60H:dobrý postřeh,určitě vás zastříkaný znak na č.2 trápil ještě za provozu šamotky.
 
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 22:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To M.K.: Mozna by ses mel naucit rozlisovat mezi ,,podilem,, (pro diskalkuliky byva vyjadrovan v %, kdyz nechapou cislo mezi 0 a 1) a ,,absolutnim poctem,, , event. doporucuji, abys vratil skolne. Absolutni pocet ,,zachodu,, zustal stejny, jejich podil vsak vyhozenim nepohodlnych clenu (a tedy poklesem celkoveho poctu clenu) vzrostl. Verstehen? A nic moc by na tom nezmenilo ani to, kdybych ja byl jednim z tech ,,zachodu,, , ale ne tak, nemam prislusne rodinne vazby. Navic clenove te ,,prislusne,, rodiny se prece ze ,,spolku,, (= rodinne firmy) nevyhazujou, ti jsou potreba, kdo by to vetsinove odhlasoval a vzbuzoval chabe zdani demokratickeho fungovani subjektu. A tech nekolik malo novych prirustku jeste nevystrizlivelych, jejichz jmenem tady tak rad mluvis, na vysledku taktez tolik nezmeni. Na druhou stranu se nabizi vcelku pohodlna moznost tento podil upravit zapoctenim ruznych virtualnich clenu a priznivcu napr. i bez jejich vedomi, jak byva casto cineno a to nejen v Mladejove. Buh bud Mladejovu milostiv, ackoliv muzejnictvi tam jde do Kopriv. Apropo - jak to velke mnozstvi navstevniku bylo spokojene s kasirovanim deti od 3 let? I to chvalili?
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 07:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obnoví se na BN60H malovaný znak MŠLZ?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 09:43:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Pavel-s cenou jízdného nenastaly žádné problémy,nevybíráme za vstup do expozic,natáčení ani focení.
Ad.Honza-uvažujeme o tom minimálně u obou mladějovských BN 60H.
BN-60H
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.72.158
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:29:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdy už tak znak MŠLZ patří na nátěr typický pro MŠLZ=šedo-modro-černý, znak poturčených strojíren zase na nátěr tovární=cca ten,který jste teď nanesli.

kopřivko jsi demagog,zrovna ty srovnáváš provoz s muzeem,když nám pořád vysvětluješ jejich rozdíl.mimochodem za provozu šamotky mě netrápilo nic a narozdíl od tebe jsem tam tehdy byl mockrát. mimo jiné se tehdejší situace s dnešní lišila v tom, že ho vedli profesionálové (např. pan Bohumil Bělík-jestli vůbec víš kdo to byl) a ne diletanti jako ty
kp5
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.97.254
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 11:58:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BN 60 - H: Jak jste přišel na to, že nátěr typický pro MŠLZ=šedo-modro-černý je opravdu typický? Mýlíte se kolego, je jen poslední, nikoliv typický, pokud jste za provozu býval tolik v Mladějově, toto jistě víte.
kp5
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.97.254
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:09:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krausslinz: Přivedl jste mě k tomu, že jsem si přečetl vaše starší příspěvky. Hledal jsem věcné argumenty, ale místo toho, abyste mě přesvědčil o tom, co mi odepisujete ve vašem příspěvku jsem četl pořád tu samou písničku. Ta budova na tom snímku, jde-li o ni, je podobná stavbě nádraží. Nádraží je stavěno tak, aby nepřevyšovalo budovy ostatní, takže nemá 2. patro, ale má hodně prvků podobných s budovou na vašem snímku. Pokud se podíváme na správní budovu, opět nalezneme podobné prvky.
Myslím, že váš problém se nejmenuje nádraží, ale majitelé. To se netýká jen vás, ale i dalších.
Pastička_na_myši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krausslinz: Jak můžete být tak necitlivý a nevidět obrovské množství společných znaků obou budov! Například obě budovy mají střechu! (sice jedna je valbová a druhá sedlová, ale to nevadí!). Obě budovy mají stěny a podlahy! (sice jedny jsou zděné a druhé jsou v podobě občasných prkének,ale to nevadí). Obě budovy mají štít uprostřed! (jedna jím sice láká do dveří a druhá tam má naopak vstup zamezen,ale to nevadí). Obě budovy působí stejným dojmem (jedna sice dojmem stabilního domu se vším všudy, druhá jako letní zahrádka u restaurace, ale ot nevadí)...

Víte, on i nově postavený LIDL má podobné znaky jako zbouraná třídírna. Že mám pravdu, pane kp5.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:28:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že vás to baví furt řešit tu architekturu. Buďte rádi, že si v MPD nevzali inspiraci ze sovětských autobusových čekáren, viz www.herwigphoto.com/bspreview/index.htm
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to kp5: Vy jste mě zase přivedl k tomu, že jsem se snažil najít nějakou spojitost mezi tou zděnou budovou a dřevěným altánem. Bohužel jsem nenašel nic, teda kromě toho, že obě stavby mají střechu, stěny a okna.
Ve svém posledním příspěvku jsem vás žádal o to, abyste byl konkrétnější a vy mi tady teď píšete, že ten altán nemá 2. patro, ale jinak má hodně prvků podobných. JAKÝCH PRVKŮ??? To máte na mysli třeba tu masivní křížovou výplň zábradlí nebo ty děsné šprušle na konci zápraží?
Nejsem specialistou na architekturu, ale přesto vím, že každá solidní stavba má nějaký styl, pro který je charakteristický třeba materiál (režné cihly, kámen, dřevo, hrázděné zdi) nebo tvar a provedení oken, dveří, různé dekorativní prvky, omítky atd. Opakuji, nejsem stavař, takže se nehodlám pouštět do debat typu secese versus baroko, ale ten altán nemá s průmyslovými nebo drážními stavbami společného vůbec nic.
Jinak skutečnost, že budovu, která se podobá drážním stavbám (viz můj poslední příspěvek), považujete za podobnou s tím altánem, kterého se tolik zastáváte, a zároveň tvrdíte, že by drážní stavby areál jen hyzdily, to taky o lecčems vypovídá.....
Váš problém je možná ten, že jste se podílel na návrhu čekárny a teď tady vehementně hájíte svůj výtvor (ovšem to je jen spekulace, ale mnohé tomu nasvědčuje).
Můj problém je jeden a ten se jmenuje devastace technických památek. S majiteli to nemá nic společného, pokud se ovšem na té devastaci sami nepodílí, jako je tomu v Mladějově.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 19:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Miloš Kopřiva: Pokud nebudete to logo na BN60H nijak renovovat a jen ho přestříkáte, tak já bych si ho spíš vzal.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 19:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nechtěl jsem se do toho nijak motat, jaxi nejsem o problematice do hloubky informován (kromě toho, co se dá najít na netu), ale až na několik konstruktivně přispívajících výjimek tato diskuse míří zkratkou do...směrem někam k sociálnímu zařízení. Koukám, že MartinK se ve své nezlomné víře o něco pokoušel (o "kultivaci diskuse"), ale rovněž vidím, že se na to definitivně vybodl, neboť jak se zde ukazuje, některým se člověk nezavděčí ani kdyby jim na krk šláp. Debata o čekárně by byla úsměvná, kdyby nebyla především strašlivě trapná - asi to není žádný zázrak, ale pokud místním expertům na nádražní architekturu zbývá ještě nějaké reziduum sebereflexe, měli by si v rámci zachování duševního zdraví včas přiznat, že by tu stavbu sepsuli stejně - a to i kdyby respektovala snad všechny historicko-muzejně-drážně-průmyslové aspekty... Bohužel je to z Vašich příspěvků cítit až moc.
Ich bin ein Swariner!
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 22:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Swariner :...........
Ad Nyplzet :.............
742_453
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Swariner: kdybych jen tušil, že se tady kvůli mě strhne taková mela, tak bych raději vůbec nepsal. Já osobně mladějovské dráze fandím a přál bych si, aby tam vzniklo zajímavé průmyslové muzeum. Proto mě těší, že se v objektu šamotky provedl alespoň nějaký úklid, ale na druhé straně mě zase mrzí ta čekárna. Ta zaplachtovaná hala nebo trosky třídírny sice hyzdí (hyzdily) prostředí, ale u nich mě zase uklidňuje (uklidňovalo) to, že stejně jednoho dne půjdou k zemi. Ale čekárna tam bude minimálně 50 let. A dovolím si ještě jednu definitivně poslední poznámku k čekárně. Pokud se někdo domnívá, že je čekárna v podobném stylu jako ostatní budovy a má s nimi i mnoho společného, pak je to ryzí laik a neměl by se do takových debat vůbec pouštět.

to Past: toho asi jediného fundovaného člověka zřejmě znám. Při mé návštěvě v r. 2005 nás provázel. Je sice trochu zvláštního vzezření, ale o to větší odborník. Znal historii (a to i po technické stránce) všech exponátů, od lokomotiv přes lokomobily, bagry až po dávno neexistující lanovku nebo doly v okolí Mladějova, dokázal odpovědět na všetečné otázky. Prostě fundovaný člověk. Proto mě mrzí, že takový odborník nemá šanci ovlivnit dění v Mladějově ani tvář vznikajícího muzea. V Mladějově skutečně chybí kvalifikovaní nadšenci a poznal jsem to na vlastní kůži v r. 2006, kdy nás provázela nějaká paní. Její průvodcovský komentář se omezoval na věty typu: „tak tohle je naše lokomobila, tou se poháněly různé stroje“. Víc nic, prostě o tom neměla ani páru. Nechci ji tady kritizovat, třeba tam byla jen na záskok, ale v muzeu by se měli naučit využívat lidské zdroje. Ta paní by byla skvělá třeba v pokladně nebo jako průvodčí. A naopak fundovaný průvodce z mé dřívější návštěvy by se kromě průvodcovské činnosti měl podílet na utváření podoby muzea, protože tomu rozumí. Navíc Mladějovu jako celku chybí jasná koncepce a to mě velice mrzí.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To 742_453: Díky za věcný a veskrze slušný příspěvek!. Ano, jsem ryzí laik (nebo jak zde někdo vtipně napsal ortodoxní diletant, záleží na úhlu pohledu). Proto jsem také nehodnotil ten Bahnhof jako takový. Tvrdím, že určité "lunaparkizaci" se u takové instituce nedá asi zcela zabránit, neboť je potřeba přilákat právě ryzí laiky k návštěvě. Je to holt kompromis, ale nemyslím, že nějak extra urážející.
Ich bin ein Swariner!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace