K-report
 

Archiv do 12.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Aktuální postřehy o (ne)sjízdnosti tratí » Archiv do 12.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 18:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hlaváku to teď obvykle vypadá takhle:
 
V odjezdové hale našlapáno, pragotron přihazuje zpoždění ca po 10.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37863
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo:
Mně to přišlo, že se nestíhá cokoliv. Konkrétně na ONJ např. obraty, sestavy souprav a pak vázne i brzda. Prostě se stejným počtem lidí se výrazně vyšší provozstíhat nedá...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.30
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:25:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik: Sranda bude, až jednoho dne po několika hodinách přihazování po 10ti minutách ten dav povstane a půjde "nádražákům rozbít huby".

Bohužel ale ne těm nádražákům, kteří za to skutečně můžou...
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že začínám chápat, jak to je: ČD jsou "v suchu", protože i ty EC/IC vlaky stejně dostanou od státu/krajů zaplaceny, tak co by se snažili jezdit včas. V minulých JŘ byly všechny EC/IC vlaky podnikatelským rizikem ČD, za zpoždění přes 60 min. se vracel příplatek, tak se museli snažit. Teď už na to s..ou - tím myslím ty papaláše na nábřeží. A podle toho se chovají - viz sestavení oběhů atd. Nebo je to jinak?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37868
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za zpožděné vlaky se vrací (část) dotace taky (a jsou tam nejspíš i jiné sankce). Stačí se trochu snažit a pátrat na stránkách MD.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 21:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo pro příznivce nostalgie.....se chystá:
http://www.novinky.cz/clanek/128645-posledni-sbohem-zrusenym-tratim.html
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 21:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Majkl007: myslím si, že tak brzy se to v dobré neobrátí. Prostě pár chytrých hlav na jednom odboru v jedné budově chtělo udělat díru do světa, kde byly dřív obraty řádově v hodinách kvůli úklidu a eliminaci zpoždění, tam jsou dnes desítky minut, vozů jaksi nepřibylo, atd. atd. Ale obětní beránci se v té budově už hledají, akorát to asi nebudou ti praví.

A nejlepší je, že jako důvod zpoždění na hlavním hlásí "z důvodu náročné výluky na trati" !!!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3440
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 22:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych řekl pravdu, před začátkem platnosti se mi tento GVD dost líbil. Jeho realizace je ale zatím teda naprosto děsivá.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
výpravčí I
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 22:38:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MITAS24 : Jakou mají odbornou kvalifikaci ti lidé, co rozhoduji o těchto věcech, jaká je jejich praxe v provozu ? Nemají vzdělání typu "hnojárna v Suchdole" a praxe na autobusovém nádraží ....???
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 22:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hnojárnu neurážet (jestli myslíte jen technickou fakultu - tak pro mě za mě )
Jinak dnes jsem v 18:40 zahlédl na hlaváku u 7.nástupiště stát kolejový jeřáb. Nedostal se k někomu nějaký drb?
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 22:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych k Vašim připomínkám pár odpovědí:
1) Chvíli trvá, než si výpravčí vypracují co kam brát a jak nakládat se soupravama, protože se opravdu nedá jezdit podle plachet, které vypracují Inženýři železniční dopravy.Oni to dělají od stolu a vůbec nepočítají s tím, že by něco mohlo přijet se zpožděním.
2) Výluky.Vlaky přijedou se zpožděním a zpožděné přijedou i na ONJ, kde musí čekat na to až na ně příjde řada.
3) Na ONJ nejdřív vůz musí prohlídnou vozmistr,olepit a vyřadit vadný vůz.Než ho posunovači vyřadí, nahradí novým a než se celá souprava vyčistí a pošle na odjezdové koleje, tak to chvíli trvá. Pak musí soupravu projít vozmistr.
4) Nedostatek personálu, který to má všechno na starost.

Takže si můžete udělat obrázek o tom, v čem je problém.Teď máte možnost soudit,proč se to tak děje.
Další věc je ta, že jezdí skoro všechny vlaky od východu přes Malešice v taktech a to znamená, že jezdí přes Vršovice, kde najíždí soupravy z ONJ.Takže i zde se vytváří zpožďování souprav.

(Příspěvek byl editován uživatelem corllin.)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 23:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě připojím svůj poznatek (jsem totiž ), který mě bimcl do brýlí, a totiž že je "téměř celodenně" vymeteno na Smícháčí (= oproti loňsku, kdy se zde manipulovaly hradecké a moravské krychlíky). Odpoledne jsem potkal čištění soupravy od Alexe, v noci zcela pusto. (Já vím, jiné trasování. Prostě změny jsou ze dne na den značné a náporu na ONJ se tedy není co divit).
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.229
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 23:11:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

207 přistavena před 643, přesto odjíždí značně po ní (spousta pobíhajících lidí, kterým nikdo nebyl schopen sdělit, co pojede dřív). Informovanost zoufalá, davy značné.
To samé Hradčany (15.06) a Hutník (16.06), Hradčany přistaveny až 15 minut po Hutníkovi, Hutník ale stál na nástupišti ještě asi 40(!) minut i s mašinou a zpoždění se přihazovalo po 5-10 minutách, Hradčany odjely skoro hned (tak nějak s +110 nebo možná ještě pár minutek navíc).
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7799
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 01:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MIMOŘÁDNÁ ZMĚNA JÍZNÍHO ŘÁDU
12.12.2007
Dne 12.12. začne rozsáhlá stavební příprava hlavního nádraží v Praze na plánovanou rekonstrukci. Z tohoto důvodu dochází od dnešního rána ke změně jízdních řádů některých rychlíků, které jezdí mezi Prahou, Kolínem, Havlíčkovým Brodem a Brnem. Vybrané spoje mimořádně nepojedou do a ze stanice Praha hlavní nádraží, ale budou z Prahy-Vršovic odkloněny do stanice Praha-Smíchov. Mimořádné opatření trvá od včerejší půlnoci do nedělního večera. Níže uvedené spoje pojedou ve směru z Prahy v celé trase přibližně s 20 minutovým zpožděním.
Od 4. ledna začne na hlavním nádraží rekonstrukce třetího a čtvrtého nástupiště, ještě předtím je nezbytné provést rozsáhlou stavební přípravu. V následujících pěti dnech bude nutné snést část trolejí při napěťové výluce, vybudovat u nástupišť 5, 6 a 7 provizorní kolejové mosty pro budoucí kolektory a provést úpravy kolejiště u prvního a druhého nástupiště. Provoz ve stanici tak bude částečně omezen.
---
Podrobnosti viz tisková zpráva na www.cd.cz
---
Je fakt úžasné a typické, že ČD o tomto informují prakticky se zpožděním.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 01:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to bylo ještě veselejší, tak něktéré vlaky Praha-H.Brod-Brno pojedou ode dneška do neděle mimořádně ze Smíchova (a obráceně na Smíchov). Tisková zpráva vyšla teď v noci, tj. 4 hodiny před odjezdem prvního vlaku, kterého se to týká. Standardní stránka výluk i IDOS mlčí. Obávám se, že k tomu ukamenování nebude daleko.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7800
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 01:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně chci vidět, jak budou stíhat přestupovat ve Vršovicích z doporučených vlaků od Hlavního nádraží, když včera i předevčírem měly tyto vlaky sekeru až 55 minut, z důvodu pozdního přistavení soupravy z ONJ.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 08:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to je zajimave sledovat jak se to vyporadava s tim novym grafikonem, jen sem setak namatkove podival na babitron, a pekne se to tam cervena na odjezdech... to by clovek rekl ze je nejakej kabl preseklej jeste od nedele
jeste ze nepotrebuju jet vlakem z prahy, uprimne lituju cestujici. by me zajimalo jak se k tomu postavi mluvci a pod))
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 08:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že obyčejní a předem neinformovaní cestující ( a takových je většina ) pojedou příště autem nebo autobusem. Ano takové názory jsem slyšel ze všech stran na hlavním nádraží. A nad tím by se měl někdo z vedení ČD příp z Min. Dopravy zamyslet !!!!!!!
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 08:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EC 279. Souprava s žehličkou postávala na hlaváku... Do Holešovic jela až po Manažerovi... Z Holešovic +30 (nad poměry:-). V Běchovicích Haška předjel Jan Perner...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 08:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ukažte mi autobusy, které jezdí v čas.Když stojíte v nějakém městečku na autobusové zastávce, tak vám nikdo neřekne, že to bude o tolik a o tolik opožděné.Tam máte prostě smůlu.Na víc, podívejte se na D1.To je silnice smrti.Tam mě nikdo nedostane.Takže vlaky mají zpoždění, budou mít,ale jezdí.
AUTA STOJÍ, VLAKY JEDOU
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte copak se děje v Kolíně? Nějak to tam je celé zaseklé, alespoň podle babitronu - např. momentálně:
R625 + 211; EC279 +42; EX127 +52; R705 +72;
Kolín 9:05 12.12.07
http://www.hvozd.eu
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Corllin: Děkuju pěkně, alá já fakt nemám zapotřebí, abych při denním dojížděním, které mi trvá 2x1,5 hodiny, měl ještě bonus 30 minut navrch. Já samozřejmě očekávám, že pokud platí nějaký jízdní řád, tak bude taky dodržován. Jsem ochoten akceptovat nějakou případnou mimořádnost, ale takovýhle každodenní masakr je fakt trošku moc, nezdá se Vám?

Jinak co se týká Roudnice, tak včera večer už byla poškozená vexle demontovaná-zůstaly pouze pražce + jsou pryč přilehlé kusy kolejových pásů-cca 100 metrů koleje č.1. Dneska ráno už byl namístě Viamont s dvoucestným bagrem. Každopádně ty 3 nesjízdné koleje v Roudnici dělají v dopravě pěkný binec, a docela obdivuju plácačky v Roudnici, jak jsou schopní takhle oškubanou stanici vcelku elegantně zvládnout.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin : Já taky jezdím vlakem i za cenu zpoždění, ale to co píšu byly hlášky od náhodných okolostojících cestujících na hlavním nádraží !! Minimálně od nějakých sedmi osmi lidí jsem slyšel že "...příště na autobus..." nebo "...příště autem..."

(Příspěvek byl editován uživatelem Richard.)
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se, ve vedení ministerstva jsou na dvou nejvyšších místech ústečáci, v ČD je jich taky plno tak co chcete.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A skutečný zájem MD není spokojený cestující, ale žádný cestující, takže tahle situace mu jenom nahrává.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin
Omlouvat takovýto bordel tím,že autobus někde v zapadlé díře nejede načas a D1 je plná smrťáků,může jen hlupák,nebo zaměstnanec ČD.
Vsacan 211,Perner 130,Galán 99,R673 pěkných 280 minut - to je fraška.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 10:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako nechápu jak je vůbec možné tak velké zpoždění vytvořit. Kdyby spadla trolej, někoho přejeli, byla nehoda na přejezdu, nebo podobné věci tak se to dá ještě pochopit, ale tohle ne.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 10:25:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mimo grafikonu,nemá nato také vlívek ČD Cargo,ten nový chlívek?ono každý dělá něco ale nikdo nechce nic dělat za druhé.Rozdělení na Cargo nese plody.Kdo třebas platí za elektřinu na ranžírech?Také úklidové služby asi pracují kvalitně a rychle...Je to děs.
favy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.40.178
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 10:47:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta zpoždění jsou i na odjezdu z Prahy jak jsem koukal.To je ovšem snad standard.Sám jsem to několikrát zažil a to je k po...ní.Když čekáte,minuty zpoždění naskakují a pak se tak nějak léžérně přikolíbe souprava třicet minut po odjezdu.Než se nastoupí,odbaví cestující do lůžek,kteří poctivě čekají na peróně.pak koukáte a sledujete proč nejedeme,když nic nepřijelo,ani neodjíždí vašim směrem...Kdybych v létě neměl naložené auto do Košic,snad to ten den vzdám.Odjezd + 57
Tyhle a podobné situace zcela zaručeně vyženou lidi do jiných způsobů přepravy.Ovšem někde,někdo,nic nevidí a neslyší......však to tiskový mluvka někdy opět překlopí na samá pozitiva a jistoty.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 10:59:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten zpožděný balík vlaků (Galán,Vsacan,Perner,Fatra) je teď někde u Zábřeha. A dle babitronu to nevzniklo tentokrát na ONJ, ale dle statistiky zpoždění, čekaly vlaky na Praha-Vršovice odj.n. (zpoždění ale nevzniklo jen tam, něco si vlaky přivezli již z hl.n.)
Někdo tady později jistě doplní info.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si budeme povídat,je hromada výluk a s těma se bohužel do GVD nepočítalo.Jak jsem psal ve svém příspěvku číslo 570.Tam je to snad polopaticky vysvětleno.Je to spousta faktorů, se kterými se nepočítalo, ale to samozřejmě není omluva.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7804
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěřte hned všemu, co vidíte. R 683 přijel do Brna (prav. příj. 9:34) v 10:03, tzn. + 29 minut a ne + 281 minut, ty byly dopočítány od trasy zvláštního vlaku 11053 pod jehož číslem jel R 683 odkloněn z Prahy Smíchova (Brno příj. 5:22 + 281 minut = 10:03).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem pohled na dnešní babitron, to je totální masakr. To jako ČasuDost míní takhle pokračovat celý rok?? A já blb si pořídil In-gold, můžu si jen gratulovat, že na 090 (kde cestuji) jsou zpoždění "normální" Mimochodem, dostala mě včera průvodčí v Koperníkovi (vyrážel z Phy +40) větou, že "je z toho v šoku, že se tohle zpoždění opakuje už třetí den po sobě". To chudák asi ještě nedostala žádný vlak na východ
Jinak argument, že nový GVD nepočítá s výlukami, ač jsou minimálně rok dopředu známy, je skutečně výsměch do ksichtu
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin
Víte,stát se může cokoliv.Když někde přeletí vichřice a poláme stromy,nebo přijde voda a vezme ssebou kus tratě,a vše další je víceméně improvizace,jenom trouba bude nadávat.
Ale to /jak píšete v příspěvku 570/,že si výpravčí nestihli uvědomit všechny změny vyplývající z nového grafikonu a včas se podle toho zařídit,nedostatek personálu a organizace práce,pro to pochopení nemám ani v nejmenším.
Proč bych měl?
Zkuste si s pohledem na dnešním babitron naplánovat cestu vlakem třeba k letadlu,to abyste vyrazil pro zichr o půl dne spíš.
Jde o to,že v takovou firmu nemám důvěru,natož pak pochopení k jejich "spravedlivým" cenovým úpravám.
P.S.
To není nic osobního vůči Vám.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:28:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii
Toho jsem si samozřejmně všim.
Měl jsem na mysli hlavně vlaky ve směru Přerov.
Teď Vsacan +234
Perner +150
Galán +142
Odra + 85
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:38:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale u Vsacana je to opravdu zarážející, měl 2,5 hodiny už na odjezdu z hlavního, pak popojel a stál 37 min. ve Vrškách ... pak nabral jen ze Zábřeha do Moravičan 30 min...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Série astronomických zpoždění dálkové železniční dopravy začala přesně s novým GVD - tedy již trvá 4. den. ČD pouze vydalo 4.den dodatečnou zprávu o mimořádné změně jízdního řádu. V neděli pak mluvka mluvil o jakémsi zkratu v Praze. Nic z toho nemůže způsobit takový dlouhý neplánovaný rozvrat. Jediné co ČD naplánovaly přesně do počátku rozvratu je to, že se neplatí EC/IC příplatky a vlaky prakticky nemusí čekat na ty zpožděné rychlíky.

A samozřejmě jen řečnická otázka: Jestli za tohle nebudou padat hlavy?
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Borovička:asi budou,ale jako vždy jen ty menší hlavy...Zákon padajícího h.vna
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7806
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička, Valach: mám dojem, že ty největší hlavy stejně utekly včas do Carga.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7807
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 13:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autor: ČTK
12.12. 12:38
Železniční dopravu ohrozil v Přerově neznámý pachatel, který odcizil dvě kovové spojky kolejí. Pracovníci drah museli v úterý večer v místě poškození přerušit na několik hodin dopravu a kolej opravit. Za poslední měsíc je to již druhý případ týkající se ohrožení železniční dopravy na Přerovsku. Policisté vyšetřují také případ dětí, které v polovině listopadu položily na koleje pneumatiku z nákladního auta.
Zloděj podle přerovské policejní mluvčí Michaely Sedláčkové na železniční trati mezi Přerovem a místní části Lýsky kovové spojky odcizil poté, co odšrouboval z koleje čtyři šrouby. "Jedná se o pláty železa o délce 73 centimetrů a váze dohromady zhruba 70 kilogramů," řekla policejní mluvčí. Ačkoliv způsobil pouze nepatrnou škodu ve výši 3500 korun, svým jednáním ohrozil dopravu na trati. "Tím, že byly spojky odcizeny, byla narušena celistvost koleje," doplnila mluvčí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 13:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda nevím, ale podle mě ten grafikon je dělán právě tak, že počítá s lecčím, leč, trochu se nemůže dopočítat.

Corlin 570: můžete mi říct, jak uděláte plachtu kde (při současné intenzitě spojů) budete počítat se zpožděním a MU???
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 13:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Don_salieri:Necháte si určitou časovou rezervu.Vlastně musíte, protože musíte počítat před stavěním vlakové cesty s ukončením rušícího posunu a to stanovuje ZDD.Např.na Masarykově nádraží to bylo směrem od Libně 5 minut.Ale teorie a praxe je úplně někde jinde.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4809
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 14:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohleto jsou zatím EC jako http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/cgi-bin/zpvlaku.cgi?v=145&d=5 a http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/cgi-bin/zpvlaku?107

A dneska si průměr taky o moc nevylepší... Vivat ČD...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7809
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 14:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iDNES.cz: Dráhy nezvládly jízdní řád, zpoždění jsou hodinová
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam Št, Poborskii > A nezacinaji se teda stosovat vlaky na tom jednokolejnem zausteni te nakladani trate z Malesic + ONJ Zabehlice do Vrsovic-Osobniho? Ne ze by to melo vysvetlit vsechy zpozdeni..
Oběhy 350, rok 2007 KNIHA JÁZD rušňov 350 Babitron Poloha vlaku ČD XLS Brno-Praha
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tuhle teorii jsem tu už říkal myslím včera.že to ty tratě nestačí pobírat.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že zatím nám jsou prezentovány jen zástupné problémy, které se na zpoždění podílejí doplňkově, i když ne nevýznamně. I dříve se občas stávalo, že vlak z ONJ byl přistaven až po pravidelném odjezdu vlaku. Přitom kapacita tratě Vršovice - hlavní byla postačující.

Já zatím jen zaznamenal malou změnu na hlavním nádraží - vozy pro autovlaky přešupuje řada 749 místo 742.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zatím nám jsou prezentovány jen zástupné problémy, které se na zpoždění podílejí doplňkově

Právě vyšlo (očekávané) opatření, část vlaků nebude jezdit na ONJ, ale bude se točit v Hostivaři a na Smíchově.

PS: Napověděl jsem už dost, přeberte si to jak chcete.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5605
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poloha vlaku pro jistotu už hodinu nefunguje
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, fakt že jo, Nedivil bych se kdyby v tom měly ČD prsry, protože tohle je ostuda jakou jsem ještě neviděl.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:06:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď už jsou zpoždění jen u R z Prahy cca 30-60 min. Už ta nejdrsnější vlna přešla.
Opravdu nevíte někdo co mohlo být za ranními zpožděními, které byly 2-4 hodiny? Že by skutečně jen potíže ONJ + nestíhající hlavák?
Za 4 hodiny zpoždění Vsacana přece nemůže jen špatně namalovaný grafikon, ne?
zahlceno?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.13.233
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:24:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poloha vlaku se mohla jen zahltit množstvím dotazů...což je při množství zasekaných vlaků a přihazování po 10min dost pravděpodobné. Všichni začnou SMSit a zjišťovat, že stejně nic nezjistí. Nicméně vypnutí Polohy by bylo bezesporu další ze "systémových opatření".
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7811
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se ta aplikace (Poloha vlaků) zahltila dotazy, tak by vůbec neodpovídala. Ale vrací odpovědi typu "Systém o požadovaném vlaku nemá informace", takže problém je hlouběji, protože nedostává informace.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7812
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky.cz:
17:15 Železnici v Praze dopoledne zasáhla vlna zpoždění. Kvůli výlukám nabíraly rychlíky, především na jižní Moravu a do východních Čech, zpoždění až několik desítek minut. Podle drah byla příčinou především výluka na pražském Hlavním nádraží a Odstavném nádraží jih, kde se vlaky připravují na cestu do cílové stanice.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam musí být vnitřní nepřítel, tohleto není už snad ani možný
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7813
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím nejvýstižnější info je na Týden.cz: Dráhy nestíhají: vlaky z Prahy mají i hodinová zpoždění
---
z textu článku: Vyjádření Českých drah

Od 4. ledna začne na hlavním nádraží v Praze rekonstrukce třetího a čtvrtého nástupiště, v následujících pěti dnech bude nutné provést rozsáhlou stavební přípravu. Provoz ve stanici tak bude částečně omezen.

Dále probíhá do 20. prosince výluka na Odstavném nádraží jih, kde se deponují a čistí všechny soupravy. Navíc není možné kvůli rekonstrukci hlavního nádraží jezdit s žádnými rychlíky do stanice Praha Smíchov, kde se dříve uklízely. Vše tedy musíme posílat na odstavné nádraží, kde vzniklo úzké hrdlo a depo v jeden okamžik nebylo schopné včas vystavovat soupravy.

Situaci navíc komplikuje fakt, že nám němečtí a polští kolegové posílají značně zpožděné soupravy, z Polska i o 40 až 60 minut. Už včera večer zasedl mimořádný štáb vedení drah a přijal opatření, jak ulehčit odstavnému a hlavnímu nádraží, kde je k dispozici jen omezený počet kolejí. Jedním z nich je odklon rychlíků do Brna mimo hlavní nádraží.

Dnes byla navíc přijata další mimořádná opatření v systému čištění souprav, mimořádně v pražském uzlu začnou vypomáhat další dvě lokomotivy a rychlejším systémem se budou sestavovat některé vlakové soupravy. Už během odpoledne se situace postupně stabilizuje, vše se musí zklidnit během několika hodin.

Za dnešní mimořádná zpoždění se všem cestujícím velmi omlouváme, naši zaměstnanci dělají vše proto, aby se situace vrátila během příštích hodin do naprostého normálu. Budeme zároveň analyzovat systém, proč k tomu došlo a odpovědní pracovníci budou sankcionováni.

Ondřej Kubala, tiskový mluvčí Českých drah


(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:19:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak mi to možná uteklo, ale proč už se neuklízí také na Praha-Smíchově?
Pokud je to jen racionalizací, tak se opravdu na tom dneším problému podílí nábřeží, protože když to podle slov svého vlastního tiskového mluvčího nestíhají uklízet na ONJ, tak ...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7814
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože není možné jezdit od 5. až 7. nástupiště směrem na Smíchov a 1. až 4. nástupiště jsou resp. budou vyloučena. Leda, že by úvratily ve Vršovicích, nebo byly přímo odkloněny na Smíchov mimo hlavní nádraží. Část souprav od vlaků z hlavního zas obrací ve Vysočanech a Libni a teď by tedy i část vlaků měla obracet v Hostivaři.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:39:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za vysvětlení, takže zrušení úklidu na Smíchově souvisí vlastně opět s výlukou na Wilsonu.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 19:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je naprostá blamáž. To ti pakostové, kteří tvořili grafikon nevěděli, že se budou konat výluky? Nedivil bych se, kdyby to kafe zdarma někdo vylil personálu na hlavu. Hanba ČD!!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace