K-report
 

Archiv do 05.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nejotřesnější zážitky na ČD » Archiv do 05.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 08:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Odpovím za Belineu. Belinea vlak procházel a myslím že se dostal jenom do jídeláku, pak jsem ho musel zavolat spátka páč se blížil průvodčí a on měl naše jízdenky u sebe.
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8
Dost bylo 021!! 854 na vláru!!!
"A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám nalezou všude, a strašně rychle se množí."
Ursus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 08:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo neviděl putiku na nádraží v Dejvicích a k ní přilehlé toalety neviděl ještě nic! Hospůdka je vybavena a zařízena nejmodernějším nábytkem a sklem konce 70tých let, nmalováno tak od let padesátých a půlitry mléčně zakalené. Nade dveřmi se an Vás usmívá soudruh Husák a vývěska na dveřích hovoří o Vítězstv atletů vojsk Varšavské smlouvy v Moskvě. Ano kdyby to byla dekorace - prosím - ale tyhle věci tam jsou skutečně ještě od dob minulích Nejsilnější kávou pro mě bylo když jsem se odvážil si tam dát jedno lahvové (jelikož točené bych se tam bál)a dobelhala se ke mě stará morka která mi nabýzela svojí dceru za pouhých 30 000Kč nebo že na jednu noc za 1000 že mi to hezky udělá že už jí je 14 -to byla síla Ale co musím uznat za úžasné je to že jako snad jediné mají v Dejvicích na zchodech i vířátka. Šťastlivec a odvážlivec který do nich vstoupí přes hustou zeď puchu se nestačí divit když tam čůrá na zeĎ a pod nohama mu lezou krásní bílí nekolikacentimetroví vypasení červíci - no australský domorodec by zajásal
To ani nemluvím o bezdomovcích sedících na nástupišti a v klídku s rukama v kapse močících pod sebe. Zajmavé to místo...... Kdo neviděl, neuvěří
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4665
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 09:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ursus: teda, zážítky zajímavé, ale ta čeština - no, kdo neviděl, neuvěří...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 10:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také se musím přidat se svým zážitkem, který se neodehrál před padesáti lety, nýbrž před pár měsíci. Byl jsem nucen navštívit doktorku v jižní věži pražského hlavního nádraží. Hned na dveřích čekárny zaujme malovaná tabulka se jménem, po vstupu do čekárny na vás krásně dýchnou léta padesátá - nábytek a malba pochází zřejmě již z této doby, atmosféru ruší pouze pár ve wordu zpracovaných upozornění a pár novodobých letáčků, naopak atmosféru let padesátých podtrhují pacienti - jde vesměs o různé starší upocené posunovače, signalisty, valkvedoucí a pod., kteří krom toho, že diskutují spolu mezi sebou o tom, co je bolí a co je píchá, tak neustále mají plnou hubu hemzů o tom, že kdyby odbory to vzaly do svých rukou, tak to by teprv všichni stály v pozoru atd. prostě děs. Údernická léta padesátá hadr. Kdo nevěří, ať tam běží.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 11:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ursus: Já tam jen jednou nakoukl dveřmi, a když jsem to viděl, tak jsem šel radeji k "žlutejm" ke stánku na autobus. zastávku.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 13:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvická nádražka není tak hrozná, leccos z výzdoby je tam skutečně jako dekorace, některé plakáty jsou téměř unikátní.. Pivo jsem si dával i točené, nebylo to zas tak nejhorší; na druhou stranu musím uznat, ž e na wc jsem fakt neměl odvahu..
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 14:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ursus: Že by místní starosta p. Chalupa získal svoji netajenou železniční fóbii návštěvami dejvické nádražky ze svého pracoviště?
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 11:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stalo se v neděli 4.11.2007. Cestoval jsem jako obvykle R 888 v celé jeho trase. Souprava ve složení 854+050+050. Seděl jsem v posledním Balmu v jeho zadní polovině. Po odjezdu z Jihlavy vše v pořádku. Za Chotěboří začalo ve voze poněkud slábnout světlo, svítící v režimu 1/2. Průvodčí tam chvíli co chvíli běhala a pokoušela se světla rosvítit na 1/1, což vždy skončilo jen u žhavení startérů zářivek. Za Ždírcem zhasla přední polovina vozu, v půlce kde jsem seděl já zatím 2 zářivky ze tří svítily. Po výjezdu z Hlinska za žďáreckým zhlavím najednou 854 prudce spadla z výkonu a proti další jízdě protestovala (slyšel jsem ten motor až vzadu, přes zavřené okno). Následovala jízda proti níž je rychlost chůze závratná, prokládaná občasně hlasitým řevem motoru hnaného do výkonu. Venku pršelo, průvodčí se opět pokoušela rozsvítit světla ve voze, běhala v tom dešti venku a pak nám přišla nahlásit problémy s lokomotivou. Asi po 10-15 a zhruba 100 metrech jízdy rychlostí přibližně 2 km/h si dala Hydra říct a jízda pokračovala. Ve voze svítila už jen jedna zářivka, zrovna ta nade mnou. Na známem šotofleku před Horkou u Chrudimi ovšem konec a celý vůz se ponořil do tmy. Interiér osvicovali jen majitelé mobilních telefonů a notebooků. Chrast v pohodě, Slatiňany taky, ale byl jsem zvědav na Chrudim, kde je vždycky hromada lidí. Nahrnuli se instinktivně do svítícího Balmu před námi, do tmavýho na konci jen hrstka odvážných. Cesta pak pokračovala bez problémů až do Pic hlavního.

Divil jsem se že jsem opět okolo sebe neposlouchal nadávky na ČD. Mě naopak tohle baví. Cesta vlakem při které se nic nestane je nudná.
S focením vlaků jsem skončil.

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 12:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad halfmister:No mohl jsi dopadnout hůř,já kupř bych nechal ten vůz v Chrástu odstavit,když byl na konci.Minimálně bych z něj nechal odejít všechny cestující.Vůz bez osvětlení nesmíš obsadit cestujícími a zamkl bych ho.Apropo dotaz?Vozy 050 mají zamykání na čtřhran,nebo na pětkovej klíč jako 020?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3264
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 14:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to je vždycky bezva nápad zamknout vůz. Hlavně takhle v páteční špičce se to ohromně vyplatí.
(Já chápu, že se to asi musí, ale pro cestující mačkající se na představku vedle prázdného vozu je to dost nechtná provokace.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 14:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pravda, ale průvodčí byla rozumná a věděla že ten chrudimskej nápor by 854 a jedna 050 nevydržela. Navíc šibovat s plným vlakem lidí (což je proti předpisům) v Chrastu kde je jen výpravčí a prodavačka lístků/manipulantka, po vodiči ani stopy, jen kvůli jednomu vozu, s 15 minut zpožděným vlakem, když je to do Pic už jen kousek, to mi přijde jako blbost. A ten kdo chtěl mohl si přesednout. Neudělal to nikdo, aspoň jsem neviděl tmavé siluety jak se přesouvají jinam. . Největší sranda na tom byla že na záchodech na obou koncích vozu se svítilo jako by nic.
S focením vlaků jsem skončil.

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 16:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to 050 nedisponuje žárovkovým nouzákem? Co vím tak dokud ještě (kdysi dávno) byly 050 v Praze tak tam nouzák byl. Když svítily hajzly tak bych tipnul ne na kleklou baterku ale podezřelej prehistorickej (rotační?) zářivkovej měnič.

No podobný "tendence" jevila 050 co jsem s ní jel v září ze Šalingradu do Hrušovan. Tam ale zářivek svítila furt aspoň půlka a dojeli jsme před setměním.
Hejk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 21:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten R 888 točil hned zpět Os 5349 a ten Bixák-nyní na pozici uprostřed byl uzamčen,polepen bez frekvence.Tato sv.se veze v závěsu 5608,která tu neděli byla zajímavě řazena-a to BDs+1Bdmtee narvaná k prasknutí.Důvodem byl nedostatek vozů Bdmtee,které bylo třeba nasadit na výlukové vlaky Pardubice-Záboří za Ešusy
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 09:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to nejotřesnější zážitek, ale pobavil jsem se u toho. Denně jezdím do Prahy Holešovic busem (je výhodnější než vlak na Masnu) a chodím na chvíli na nádraží, než jdu do práce. A ve čtvrtek jsem zavítal na chviličku do čekárny 1.třídy, kde jsou i mezinár.informace. A bavil jsem se... Paní chtěla po zaměstnancích najít spojení z Phy do Paříže, ale s co nejmíň přestupy (což je logické). IDOS tvrdě odmítal spolupracovat, našlo to spojení přes Mnichov, kde by musela čekat skoro 6 hodin, pak se to pokoušeli s pomocí Idosu najít jinak a stále beznaděj. To jsem již nabídl, ať to zkusí nejdřív přes Frankfurt n/M nočním Keplerem, že spojení existuje. Idos opět protestoval (nebo se jim to prostě nedařilo), až když jsem řekl, ať zkusí najít spojení přes bahn.de, tak se jali otevřít si stránky cd.cz a přes odkazy se dostali na stránky DB. A ještě se zeptali paní, jestli nepospíchá, že jim to nějak nejde najít. Co jiného paní mohla říct, že když to potřebuje, tak si počká... No divadlo pěkný. Byl jsem tam cca 15 min a stále hledali .
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 13:10:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To teda nevím, jak to hledali, protože mě se podařilo na první nástřel najít Praha-Paris Est sice přes Mnichov, ale zas s pouhými dvěma přestupy (Strasbourg a Mnichov). V Mnichove hodinu a půl čekání, což je ale dobrý, protože se má aspoň čas protáhnout.
A úplně nejlepší je fakt ten Kepler, to je jen jeden přestup 20:06 odjezd a ve 12:41 příjezd a když si vezme lůžko, tak to má i s velkým pohodlím (pravda +100EUR). Ale zas to má nevýhodu, že čumákuje skorem tři hodiny ve Frankfurtu. (ale zas, F/Main je docela příjemný bahnhof). Ovšem popravdě bych ji spíš doporučil letadlo, přeci jen do Paříže to je už velká štreka, tím Keplerem to je ještě jakž takž, ale přes ten Mnichov to je jen pro šotouše :-) Já bych teda jel :-)))))
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 01:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes (vlastně už včera) jsem jel R 680, asi mám rekord, Praha hl.n. +265. Pěkná práce. Shrnu to: Brno-Královo Pole, odjezd +52, mimořádné zastavení Kuřim, zde předjetí Os 4606, pobyt Tišnov něco přes 2 hodiny, odjezd 16.49 (strom u Říkonína), pomalá do Říkonína - vyloučena 2. TK, práce v neděli večer v plném proudu. Pobyt Říkonín cca 10 minut, zapletený Nex v drátech asi 1 km od stanice směr HB v 2. TK. Jízda po nesprávné do Vlkova, zde míjíme R 677 s asi 2,5 hodinami. Zastavujem v Křižanově a Ostrově n. Osl. Ze Ždáru do HB jedem jako Os, do Přibyslavi navíc pomalá 30 km/h. Silný vítr, námraza, některé větve stromů jsou ohnuté těsně nad TV. HB +240, v podstatě jedeme v čase R 684. Dále již celkem v pohodě, souprava má točit na 685, jeho náhradní soupravu křižujeme v Leštině. Zde oba vlaky stojí několik minut (střídání čet, fíry?). Náhradní souprava 685 má 9 vozů (!). V nácestných stanicích dobíráme frekvenci čekající na R 684. Jízda přes Vršky (oproti 684) je pro vlakovou četu detail. Příjezd Praha hl.n. +265, jak je výše uvedeno, tedy 4 hodiny 25 min. Letmo zjišťuji, že Slovan jel zřejmě přes ČT a 684 měl psáno 120 minut. A na závěr poznatek z WC vozu B 062 ex Bc. Splachování je realizováno již ze střešního prostoru, takže funguje jako sprcha. Navíc je WC vyzdobeno směrovkou z EN 353 Johannes Kepler, úchvatné. Kam až se nám tento výstavní kousek dostal...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37038
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 02:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já měl rekord asi ze čtvrka na pátek. V důsledku ujetí přípoje jsem přijel +310.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 12:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak včera R 888 něco málo přes hodinu, kvůli stromům u Zastávky či co. 854 tentokrát poslouchala.
S focením vlaků jsem skončil.

Hlasuji PRO udělení BANu uživateli Pépa_rákos.

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal Ř: Ano, mezi R 680 a 685 probíhalo přelézaní čet
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No řek bych že R 677 neměla zrovna malé zpoždědní:D
363 037-3 jsi fakt senzační jen ten nátěr by ti slušel takovej jakej máš jen novej:-)
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si vložit sem příspěvek uživatele Happy, který jsem nalezl v diskuzi osobní vozy.

Tak dneska sem si po dlouhé době dal jízdu v Bt na R 668 a už zase hodně dlouho do něj nevlezu.První překvapení mě čekalo na toaletě.V míse bylo fůru utěrěk a celé to nepříjemně páchlo.Tak sem si řekl,že to spláchnu.Jaké bylo mé překvapení ,když po stisknutí pedálu se vzadu za klapkou vyvalilo cosi nahnědlého a šíleně smrdutého a zaplavilo mě to na WC.Dal sem se tedy naúprk .Po chvíli sezení mně začala být zima ,protože od oken šíleně táhlo (což není žádná novinka,to dělá většina vozů čd).A jelikož přišla průvodčí,tak sem jí požádal,jestli by nemohla přidat nějak na topení,že tam je zima.Očekával sem odpověď typu,že tyhle vozy špatně topí,nebo doporučení,abych si přesedl jinam (no v Bp bych na tom nebyl lépe).Místo toho paní průvodčí pohotově odvětila,že evropským standartem a jakýmsi patrně nařízením je topení na 17°C ve vozech,čímž mě totálně uzemnila,tak sem dal pokoj a vzpomínal sem jaké by to bylo sedět v přetopené 050tce.Po chvíli se vracela a v chůzi prohodila,že je jí tam teplo,tím mě uzemnila podruhé.Po pěti hodinách cesty z Okř do Pl sem byl celý ztuhlý.

A nakonec mě pobavil "slogan" na zastávce MHD plzeň,který upozorňuje cestující na spuštění tlačítek ovládání dveří. "Méně průvanu,lepší tepelná pohoda pro cestující",kéž by se toho držely i čd

Yeah Federace zlínských fotičů
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 09:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pospec- Děláš jako bys neznal Happyho Občas je to takový druhý Dromolog.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 17:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čí to Bt na tom R je? Že už jsem hodně dlouho nenarazil na plzeňský Bt co by blbě topilo. Dokonce i plzeňský Bdt solidně topěj. To že táhne voknama je bohužel fyzikální vlastnost vozů ČD snad s výjimkoéu těch s pevnejma oknama
Cyrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 19:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska sem jel v rychlíku 804 v Béčku.
To byl ten nejhorší vagón jakým sem kdy jel.
Po rozjezdu z Přerova se začaly tak šíleně klepak dvojkolí že sem si říkal že by bylo bezpečnější jít do jiného. Vždycky když sme v té 140 vjeli do zatáčky tak se to uklidnilo ale na rovině to byl běs.No a ještě okno mělo vůli v rámu asi 2 cm, takže by bylo lepší kdyby tam vůbec nebylo. Tak se jezdí u nás na Moravě s Gyorákama

Kdyby ste někdo chtěl ICQ ta tady je: 493901759
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 23:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera 806-tka v Olomouci nahlásená +15 - samozrejme, bolo to Olomouc hl.n., takže sa to dalo od začiatku klasifikovať ako bežný diverzný krok. Súprava na Břeclav na trojke síce stále, ale bez hnacieho vozidla, takže v tomto prípade musel byť optimizmus operátorov INISSu skutočne bezbrehý...
V každom prípade po 10-minútovom pravidelnom prihadzovaní sa nakoniec niekde vyhrabala 363.009 a finálnymi +75 sa vyrazilo (ohlásených bolo +60). Samozrejme vďaka absencii turbo-esa vmax 120 km/h a z nejakého dôvodu sa Dluhonice prechádzali krokom, pričom do žst. Přerov sme sa už len doplazili. Ďalej to už šlo pekne; v Břeclavi pre nás zdržali Os 2023 (+35), čo zase neskonale potešilo všetkých cestujúcich na trase...

Povedzme ale, že technická porucha sa môže stať a že zohnať voľnú 363 nie je práve otázka 5 minút... fajn. Najväčším problémom skôr bola nulová informovanosť cestujúcich a totálna neochota zamestnancov akokoľvek to komentovať. V ČD Centre všetkým trvrdili, že to bude 15min, a to aj 25min po pravidelnom odchode. Výpravca na 3. nástupišti zase na bežné (a slušné) otázky reagoval absolútne podráždene s odkazom, že sa na súprave menili 4 vozy (dohromady tam bolo AB+BDs+3×B - teda -2B oproti plánu), a tým by to všetkým malo byť úplne jasné.
Zaujímavé bolo tiež to, že sa počas celej cesty neobjavil nikto z vlakovej čaty. Asi sa na podobné prípady nevzťahuje zdravotné poistenie...
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 10:17:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když bych měl být hodně drsnej, tak ajznbońácký pindy o tom, že není mašina, mění se vozy na soupravě atd. mě (potažmo kraj) jako zákazníka absolutně nezajímají. Provozovatel si to má zařídit jak chce, ale zákazník musí dostat, co si objednal. Pokud ne, musí provozovatel počítat se sankcema - viz. pokuta OK.
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 19:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cyrda: To je běžné, jezdí tam hrozné šroty.
jk: souhlas
Yeah Federace zlínských fotičů
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.138.76
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 13:43:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk: jo to chápu, ale když to vemu z jejich pohledu..... Tak to asi legrace zrovna nebyla. Podle mě byl problém sehnat i zelenou mašinu, nebo diesla, natož modrou :-)
Ale s tou informovaností mě taky pěkně serou, zpoždění člověk toleruje, ale přihazovat po deseti minutách je svinstvo, protože +10 je rozdíl od +70. Spousta lidí, kdyby vědělo, že to bude +70 by to začala řešit jinak (např. autobus), nebo jiné spoje.
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 14:33:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se v pátek taky přimotal k tragédii v podání rychlíků Olomouc-Břeclav, protože jsem měl tu "čest" jet R 807, na němž kousek za Mor. Pískem lehlo Eso. V Nedakonicích jsme stáli téměř hodinu, než přijela náhradní lokomotiva. Četa začala cestující informovat asi po 10min pobytu ve stanici (pravda, fráze "Máme rozbitou mašinu, budeme tady půl hodiny až hodinu stát, jóóó" má k omluvnému vysvětlení docela daleko). Nicméně bylo jasné, že ani vlakvedoucí není o postupu SOS prací příslušnými místy moc dobře informován ("bylo mi řečeno, že o tom vědí, že se to řeší a ať neotravuju"). Tudíž dokud se prostě tahle neposere vlak s nějakým papalášem, tak to bude i nadále...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 15:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude hůř..se vznikem Carga si asi nebude možné jentak sebrat mašinu z nějakého nákladu poblíž..takže při případné neschopnosti pojede něco ze vzdáleného depa,a to ještě pouze pokud zrovna bude po ruce nějaký strojvedoucí..Co se týče informovanosti je to občas bída,ale na druhé straně kolikrát vlakové četě taky nikdo nic neřekne,a to i v době mobilů..Pak holt musí mlžit a dělat tak trochu z lidí blbce..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 16:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to bude tak hrozný problém podepsat nějakou obecnou smlouvu o půjčování lokomotiv?
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 16:28:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo se zamyslet jestli by neslo neco udelat se spolehlivosti. Myslim, ze u 36x by se vyplatila i pomerne dukladna rekonstrukce. Mozna i u 37x a 15x.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 23:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubíček: Ale když se tedy stojí a čučí ve stanici, je problém to pro četu a cestující vyhlásit rozhlasem?
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 07:25:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké jsou důvody zpoždění mě zajímá jako železničního fandu a z této pozice chápu, že sehnat rychle náhradní mašinu s obsluhou při současném stavu flotily ČD nelze. Vůbec mě to nezajímá jako zákazníka, který si zaplatil službu tak, aby v čase udaném přepravcem (jízdní řád) dorazil do zvolené stanice. Místo plků proč to nejde, bych očekával sdělení jak a kdy se to bude řešit.
Přihazování po desíti minutách je normální, já osobně používám služby mobilního operátora o zjištění aktuální polohy vlaku (btw. rozdíl často mailto:redakce%40k-report.netvětší než 15 min) a podle toho se rozhoduju, co dál, protože spoléhat se na informace ČD nemá smysl. V lepším případě se to odbyde frází o provozních důvodech, v horším něčím ve smyslu "když se ti to nelíbí, tak jeď autobusem nebo jdi pěšky" nebo tajemným mlčením.
Kubíček: Nevím, co jezdí na tom rychlíku, co zdechl v Nedakonicích (?), ale v soupravě tvořené umaštěnými "béčky" z dob normalizace, toho vlaková četa rozhlasem moc nevyhlásí...:-)
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk: Pes38 měl asi na mysli staniční rozhlas.
Už i moje stránky mají fotogalerii MHD. Je to jako mor. ALOU
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_v: Zcela jistě.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:33:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to mi nakonec taky došlo, jenže kdo ho zevnitř vnímá...
Busy jsou 100%
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.4.30
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 08:08:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle náhle chcíplý autobus, bouračka, zácpa na silnici...Má cestující nějaké informace, jak dlouho se bude stát v koloně? Má prd. To samé jako u vlaku, ale u autobusů se to jaksi veřejně neventiluje. Pranýřuje někdo veřejně autobusového dopravce za zpožděné dojezdy do cíle (ať je to z jakýchkoli důvodů), nebo za autobusy v pátek narvané až po střechu? Nic, ticho, klid...
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 10:57:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas, ale

1) Tahle diskuse je o vlacích, ne o autobusech;-)
2) Že úroveň informovanosti a kapacity u autobusů je žalostná má být omluvou pro stejně žalostnou úroveň u vlaků?
3) Konkrétně v Olomouckém kraji dostali autobusoví dopravci za úroveň služeb pokutu minulý a tuším, že i předminulý rok.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jak píšete zůstanete viset v busu na ucpané silnici, aspoň víte proč se nejede. Náhle chcíplý autobus se stává dost výjimečně narozdíl od vlaků.

Srovnejte se situací kdy sedíte ve vlaku který měl odjet před 10 minutama a furt nic. Nebo zůstanete viset někde v polích.
Informování o zpožděních na Hlaváku mi připomíná utajovaní havárie v Černobylu. Např žába na Benešov je v době svého odjezdu někde 30 km od prahy a oni hlásí 10 min zpoždění z důvodů provozních(??co to je provozní důvod ?? asi něco jako svěžest v reklamě)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle tam, kde mají digitální "pragotrony", je přímo propojit s CDS a zpoždění by se zobrazovalo (a přibývalo/ubývalo) on-line tak, jak by se do CDS zadávala data. A třeba by to bylo vidět už s 4 hodinovým předstihem v Praze, i když by byl vlak ještě u Ostravy.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 14:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes: To bych nedělal. Nebralo by to v úvahu možné navýšení / krácení zpoždění. Hodně dlouho např. trvalo, než se v Teplicích naučili, že vlak od Prahy má nejméně 5 minut rezervu v jízdní době. Pravidelně se tak zobrazovalo zpoždění o 5 minut větší než kolik vlak skutečně přivezl.
Lepší je naučit lidi (obslužný personál) používat hlavu a dělat to, co mají.
Zažil jsem na Holešovicích přidávání zpoždění u zpožděného EC z Německa. Jak se ukázalo, náhradní loko za tu chcíplou dělala 182 s vmax tuším 80 km/h. Takže údaj o 50 minutách na odjezdu z Ústí n.L. byl stejně k ničemu.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 16:43:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zajímavý nápad. Jenže ani CDS není vselek, pak tam zas nejakej mamrd napere 1340 minut, kdyz to jede odklonem a je konec. Ale je fakt, ze to pricitani po peti minutach je silenej zlozvyk a cestujici muzou bejt pekne nasrany
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3341
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 17:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel:
Oprava: cestující jsou pěkně nasraný.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37401
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 02:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono stačí aspoň trochu chtít. Když se někde hlásí vlaky s náskokem jako zpožděný a u skutečně zpožděných se nehlásí nic, tak to o nedostatečném technickém zázemí (které samozřejmě často na vině být může) není.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.57.159
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 02:55:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, zde musím povyprávět. Nikdy mi moc nevadilo to navyšování zpoždění ale onehdá, když byla ta sněhová kalamita v Brně (11. listopadu), tak to jsem byl snad poprvé v životě maximálně nasranej na Českou Dráhu. Jelikož mám s dráhou bohaté zkušenosti, bylo mi jasný, že jen tak něco nepojede a pokud pojede, správný řešení bude nastoupit do prvního vlaku mým směrem a jet. Tím byl R932/972. Začli jsme na 45minutách zpoždění a psaných bylo 35. Tak jsem zavelel celou rodinu na nástupiště. Zásadní problém byl v tom, že moje dítě, rok a půl starý bylo nastydlý s horečkou a to druhý 3,5-letý trochu taky. Jeli jsme domů od babičky, takže cesta se nedala odložit. Stáli jsme tam asi hodinu v tom sněžení a studeným větru, zatímco pragotron vždy ukazoval o deset minut menší zpoždění, než ve skutečnosti bylo. Šli bychom se ohřát do haly ale co kdyby to zrovna jelo, tak by nám to určitě ujelo. Takhle nám totiž zdrhnul už Os4718, který bychom byli stihli, když už nám ujel plánovaný R678, protože jssme stáli 30 minut na vjezdu do Brna a asi jsme snad čekali až nám uvolní R678 kolej, nebo co? Taky dobrej fór. Pokračování...
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.57.159
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 02:57:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...pokračování
Hlavní pointa nakonec ani tak nebyla v tom, že jsme domů cestovali 8 hodin místo 4 ale spíš to, že malý dítě skončilo s antibiotikama. Já jsem to překašlával o týden dýl a týdení pracovní neschopnost z toho nakonec byla taky. Takže jsem mínus 8.000,- na vejplatě. Fakt děkuju za takovýhle služby! Za ty prachy se mi vyplatí jet autem několikrát. To nejde říct, běžte do haly, až to přijede, tak vás zavoláme a počkáme dokud nenastoupíte? Stejně se tam tu hodinu nehlo kolo, takže problém s kapacitou Brněnskýho hl.n to být nemoh. Ještě že jsme nečekali na Hungárku a odjeli tím R932/972. Ta dle SMS stála v Hrušovanech, podle pragotronu by měla jet hnedka za náma ale nakonec měla taky +90 jako my. Když jsme pak našli volný kupé, že se konečně ohřejem, za deset minut přišel průvodčí, že prej zkratovalo topení a spravěj to až v MuN. Naštěstí spravili, zkrat byl totiž na Esu a když ho vyměnili za Pershing, zase se topilo. Zaplať Pánbůh aspoň za to.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 21:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ty dlaždice zůstaly rozházené na peróně,zítra je může mít někdo v kupéčku v ksichtě.Hlavně,že je sranda...
 
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 21:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s přihazováním po 5-ti minutách jděte do . To bez pardonu!

Jinak napojení na CDS není úplně špatný nápad (ve své podstatě), důležité je napojit mozek na konstrukci GVD. Když je někde vata miliony minut tak pak nějaké přesné zpoždění je skutečně k ničemu. Na "CDS" jsou napojený třeba VRT, ale tam se nepředpokládá, že z MuN do Pc zkrátí klidně 7 minut. V takovém případě je jakékoliv napojení na cokoliv než chytrého a schopného člověka k ničemu
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 21:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Don Salieri:
Krácení je v tomto případě způsobeno neabsolvováním dlouhého pobytu v ÚnOru nebo v Chocni z důvodu předjíždění. (Záleží na konkrétním zpoždění dotyčného SC/EC a jím předjížděného R.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.31.150
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 16:15:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ursus: Dejvická nádražka je nej...!
To točený je výborný, posezení na zahrádce i ve vkusně vyzdobeném interiéru též. Chyba si plnit břich lahvoňem
Obsluha super (teda pokud si člověk dojde k pípě)
Záchody se dají přežít, teda pokud člověk nemá sandály-))

Jen jednou mě trochu otrávili, když neměli normální startky a já (příležitostný kuřák) si koupil tutéž značku, ale bez filtru. To je fakt otřes, druhý den sem to nabízel prohulenejm chlapům na stavbě a taky s tim měli co dělat-)
Michal4981
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 22:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chcete jet z Břeclavi do Brna ?? zkontrolejte si hodně dobře si zkontrolujte jízdenky !!! dneska sem jel do Brna vlakem EC 370 v Břeclavě sem si chtěl koupit skupinovou jízdenku pro tři osoby do Brna a zpět s příplatken na Euro city, místo toho sem dostal dvě jízdenky a pět příplatků na eurocity, cena byla 622Kč, už to se mi zdálo vysoké, ale ještě sem to dal na nádraží sem si ničeho nevšiml až ve vlaku mi průvodčí řekl že nemám jednu jízdenku a mám dva zbytečné příplatky a tak mě stála další jízdenka 121Kč to už se mi zdálo hodně, tak sem po návratu do Břeclavi šel do ČD Centra, aby mě vrátili peníze aspoň za ty zbytečné příplatky a poslala mě slušně do pr..... že ty tři dva příplatky už byli označené, protože průvodčí je nejdřív označil, až potom si všiml, že nemám jednu jízdenku a nic mi neřekl, že bych potřeboval nějaké potvrzení, o tom, že příplatky nebyli použité !!!
 
tak mě natáhla o 254Kč, ale nevrátí se mi asi nic
ICQ: 275-249-443
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 23:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto bylo na sloupu na "masně".

 
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Alfonz_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 00:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milá dáma by mohla ty "minutky" strávené ve vlaku navíc zužitkovat např. studiem českého pravopisu
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 09:01:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale má pravdu, neb to takhle vidí normální obyčejný kaštan, substrát apod. Zrovna teda na Kralupy jezdí 471 (občas), takže se to tam v dohledné době zlepší. Jinak o příjemnosti žabích tlam v denním dojíždění není pochyb, ty vyklápěcí okénka jsou opravdu na vraždu jak v létě, tak v zimě. Ale ono to má i svoji druhou stránku, zrovna v sobotu jsem jel z Roudnice do Prahy osobákem (jen tak :-) a jela 471 004. Tak neskutečně zničenou jednotku jsem opravdu nečekal. V oddíle první třídy byly pomalované zdi, špinavé sedačky, ulámané stolky, urvaná víka od košů no hrůza. Člověk se bál, aby si někde neroztrhl oblečení. WC fungovalo napůl (téměř nesplachovalo), protože tam někdo hodil něco velkého. Hrůza a děs. Jasně, že můžu nadávat na dráhy, jak to, že to pustí na trať takhle, ale na druhou stranu musím dodat, že to je hlavně vina nás, lidí (záměrně neříkám cestujících). Průvodčí prohlásil, víte ono za týden to tu máte znova, sem posíláme jen ty nejstarší Elefanty a jen někdy. Tak nevím.
Co se týká těch dojezdů na čas, tak hlavně v poslední době to zrovna u osobáků nebývá tak úplně strašné. Ale to je zas jiná kapitola.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 09:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No na druhou stranu "má pravdu, předsedo". To co popisuje je standard příměstské dopravy hlavního města ve 21. století
Basnik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 12:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě spíš dostává ten typicky drážní přístup: "To udělali cestující, to není naše starost". Mě by jenom zajímalo, jak dlouho by přežila např. hospoda, jejíž hospodský by na dotaz štamgasta na již týden poblitý stůl reagoval slovy: "Ale to poblili zákazníci, to přece není naše starost..".
Prostě východní (no, mnohdy ani to ne ... ) kvalita za západní ceny.

Alfonz=>No, v porovnání s jinými lidmi (bez narážek) je na tom z hlediska pravopisu autorka ještě celkem dobře - stačí si občas přečíst tisk, nebo některé www stránky a narazíte na mnohem lepší "skvosty" .
Pravda bolí ... většinou toho, kdo ji řekne ...
http://pejsekakocicka.iocko.cz
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 10:59:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se 091 týče, tak zpoždění jsou zde pravidelná, a ne nějaké 3-5 minutek, ale 10-20minut. Nevím, kde se pořád berou, ale můj dojem je, že poslední rok to jezdí o poznání později. Čas od času se objeví i 50minut a ten čas není zase tak dlouhý...
ožralka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.11.102
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 13:04:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže když v hospodě pobleješ stůl, tak tě většinou vyrazí a to přesto, že tě za tvé peníze ožrali oni. Když jim schválně rozlámeš židli, nejspíš ti jí připíšou na účet a k tomu dostaneš přes hubu. Z vlaku se ten někdo beztrestně vypaří...a to je pořád dokola. Jen nevím jestli byla dřív ve vagoně zažraná špína nebo počmárané stěny.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4789
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ožralka: rozdíl mezi vlakem a hospodou je ale v tom, že každý vagón nemá svého výčepního, který si lokál ohlídá. Stačí ale zajít leckdy na hajzlík a člověk se nestačí divit...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace