K-report
 

Archiv do 08.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Archiv do 08.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 14:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zeleznicni:S tím světlem,teplem,kočárkama a "plno slev" je to dost komický,zavádějící,s ekologičností dokonce lživý!
O nic míň trapnej a tendenční článek,než kdyby to psali kluci a holky okolo Judr.France.
Fiiiiira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 22:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: dokaž tu lživou ekologičnost....
Postav vedle sebe 810 a C 734 (oba +/- r.v. 1983-1990) a uvidiš kdo je ekologičtější a další je to že za autobus nedáš vlek, kdežto za ten motor jo, tzn 810+010 jedny splodiny - 2xC734 = 2x Splodiny

K sviceni: v Busu sem nikdy nemohl cist noviny, vyjma času kdy už bylo vidět....
810.529-8
Ať žijou 810
T-N
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.83.244.226
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 00:15:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: Ono k nákladům silniční dopravy je nutné připočístz ještě nepřímé náklady - kromě obligátní údržby (letní i zimní silnic), dopr. policie, hasiči (technická výpomoc) i větší náklady na léčení zraněných osob, osob postižených exhalacemi, hlukem. Také smrt osoby je pro stát (ve většině případů) ekonomicky ztrátová.

Podívejte se třeba na Drábské světničky u Turnova - nádhera, ale hluk z dálnice je tam téměř nesnesitelný... Tzn. dálnice lidi donutila trávit volný čas (--> regenerovat síly pro výdělečnou činnost --> ta je většinou pro stát zisková) jinde. Tím pádem budou lidé více unavení, popř. pokud ani v místech odpočinku nenaleznou klid, budou trpět přílišným stresem apod.

Ono i to, že ten vlak jezdí dvacet až padesát let je vlastně ekologické, protože výroba neustále nových dopravních prostředků spotřebuje velké množství energie a zatíží prostředí (díly se musí vyrobit, přivézt...)- tedy zjednodušeně: podle mne je ekologičtější jezdit 15 let jedním vozidlem, které se mírně rekonstruuje než kupovat 3x nové vozidlo po 5 letech. Tím netvrdím, že bych raději neměl 3x nové vozidlo :-)

A co dodat na závěr - podle mne má každá lokálka využití. U těch "živých" je třeba vytvořit IDS (i jinde než v malých městech) s přestupními vazbami. S malými investicemi by se dala doprava výrazně zrychlit (např. telefonování mezi Strakonicemi a Volary zabere fírům tak asi 25 minut). Část lokálek bude chtě nechtě turistických - letní/zimní či víkendový a část muzejních (např. Kolešovka).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 01:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fiiiiira: Na té náhradní autobusové lince mají jezdit C 734 ?

810+010 porazí dva busy jen ve spotřebě. V exhalacích 810+010 prohrává na plné čáře.

"k nákladům silniční dopravy je nutné připočístz ještě nepřímé náklady - kromě obligátní údržby (letní i zimní silnic), dopr. policie, hasiči (technická výpomoc) i větší náklady na léčení zraněných osob, osob postižených exhalacemi, hlukem."

Zimní údržba se dělá i na silnicích, kde žádný bus nejezdí, nasazení busů ji nijak neprodražuje. Když srovnáte počet busů v ČR s počtem vlaků (busů je mnohonásobně víc), tak lze říct, že linkové busy bourají srovnatelně často s vlaky. Bouračky zájedových busů řešit nemusíme, protože to se zachováním/zrušením osobní dopravy na lokálce fakt nesouvisí.
Linkový bus že dělá větší hluk než 810? Jak jste na takovou koninu přišel?

Marná sláva, na dobré polovině lokálek se jezdí jen z tradice, jen zbytečně užírají z "přídělu" peněz pro železnici.
Větší problém vidím v tom, že některé kraje nemají vůbec žádný zájem posilovat páteřní roli železnice v systému VHD, a nabízet rychlou a pravidelnou dopravu na těch tratích, které by měly co nabídnout.

Ústecký kraj ve vytváření provázaných jízdních řádů a intervalové dopravy na významnějších tratích patří mezi nejlepší v republice. Dokonce kraj místy neobjednal tradiční autobusové linky, pokud se dají nahradit vlakem, to v ČR opravdu není běžné.
Podívejte se na nový JŘ pořádně: už od loňska přímé spojení Česká Lípa-Louny, s oboustrannými přípoji v Lovosicích. Letos je nově pravidelné spojení Most-Louny,střed, byť většinou s přestupem. Objevily se pravidelné přímé vlaky Chomutov,město-Kadaň,město. Má to sice své mouchy, třeba že žádný nejede v ranní špičce, ale je to krok správným směrem.
A vy místo ústeckému hejtmanovi za vytrvalé úsilí v koordinaci jízdních řádů místo oslavy spíláte. Místo abyste byli rádi za snahu dostat na hlavních tratích co nejvíc lidí do vlaku, tak zuříte, že pár lokálek dostalo ránu z milosti.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 08:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jojo, přesně tak
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 08:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heh, ultrašotouši opět perlí. Chlapi, já nevím jestli jste tak blbí a zaslepení nebo vás někdo platí. Sázím na to druhé, protože to není možné, aby byl někdo tááák blbý.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 08:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky souhlasím s Bručounem, kde za to dostanu zaplaceno? Já vůl to dosud dělal zadarmo
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 10:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: pohlédnu-li do JŘ, tak budu možná uchvácen přímými vlaky Lípa - Louny -Postoloprty, ovšem to uchvácení klesne po zjištění, jaké vozidla na tom jezdí. A když zjistim, jaké jsou přepravní proudy, tak z uchvácení jest konstatování, že to je zbytečné. Neboť 90% cestujících jedoucí z Lípy, Úštěku atd. vystoupí v Litoměřicích (a cca stejné množství v Ltm zase nastoupí), podobná změna se děje v Lovosicích (ráno a odpoledne - ze škol - je víc lidí jedoucích z Litoměřic do Libochovic)

S "na dobré polovině lokálek se jezdí jen z tradice" si dovolim nesouhlasit. Tak vysoké procento tratí, které nemají již žádný význam, není.

No a u údržby silnic huntovaných autobusy nejde tak o to, že ta NAD si to v případě 113 bude dračit po silnici I/15, kde k tomu huntování moc nepřidá, ale k těm okreskám okolo, kde krom toho ranního pekaře jsou autobusové linky jediným vozidlem nad 3,5 tuny, které zde jezdí a které bude mít za následek prodražení údržby všeobecné, i zimní. Samotné protažení pluhem totiž již nebude stačit.
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 10:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já souhlasím s Bručounem jenom trochu.
Měl jsem tu čest se začátkem listopadu po ÚK vlakem povozit a byla to plejáda nepřípojů. Jako třešničku na dortu bych vypíchnul naplánované ujetí vlaku CV - Žatec 3 minuty před pravidelným příjezdem vlaku ÚNL - CV. Další podobné taškařice naplánovali v Mostě a Lounech, tam už to ale nebyla otázka 3 minut, ale cca deseti. Na každý pád při dvouhodinovém taktu docela pakárna.

Takže systémovou preferenci železnice v tom až tak úplně nevidím. Jinak jaký přínos a pro koho má zastavování všech vlaků v nádražích typu Kyjice, Třebušice, Oldřichov u D. (tady bych ještě chápal přestupy z lokálek, to ale nevychází na každý vlak)? Do systematického přístupu to zapadá jak?

U zastavení Os dopravy na trati 132 vidím systematičnost jen ve snaze získat drážní pozemky. Spoje byly vytížené slušně až do doby, než se zavedl takt, kterým se sice zpravidelnily jízdy vlaků, ale v polohách, které lidem nevyhovovaly.

Přímé spojení Česká Lípa - Louny: Pokud jste myslel vlakem, tak jsem v letošním JŘ nic takového nenašel. Osobními vlaky (na něž má ÚK vliv) to trvá 3:36, z toho 50 minut čekání v Lovosicích. Rychlíkem (který však není zásluhou ÚK) přes Benešov, Děčín a Ústí je to o hodinu rychlejší! Druhá věc je, že i kdyby takové spojení existovalo, tak ho v celé štrece nikdo nevyužije.

K trati 113 a náhradě vlaku autobusem: Vybral jsem si spojení Třebívlice - Lovosice. Krom toho, že od 9.12. nepojedou vlaky, ubydou také autobusy. Nemám čas to študovat podrobněji (ostatní obce na trati, víkendy), takže bych to nerad šmahem odsoudil, ale že by mě to jednoznačně přesvědčilo o nějakém promyšleném systému, to tedy ani náhodou.

Když už bych přistoupil na to, že se preferuje vlak na hlavních štrekách a BUS na podružných, pak nechápu, proč ten BUS není uveden v KJŘ aspoň jako možnost přestupu?

Jinak výhoda vlaku, k níž se BUS jen tak nepropracuje, je možnost přepravy kola a většího množství kočárků / invalidních vozíků. Zatímco v MHD při vyčerpání místa na kočárky jsem ochoten počkat na další spoj za 10 minut, tak v linkové dopravě by čekal dvě hodiny jedině trotl (a to se tam kapacita vyčerpá jedním kočárkem). Do sólo 810 jsme jednou těch kol naložili 20 (Rožmitál - Březnice - Blatná), kočárky jsem v sólo 810 zažil 4 (Nižbor - Pustověty).
Jak jednou okolnosti donutí jezdit rodinu autem, už se nikdy k VHD nevrátí. Vidím to na všech svých kamarádech a známých.

Jinak silnice nižších tříd, po nichž jezdí pravidelná linková doprava, se v zimě udržují přednostně před silnicemi týchž tříd bez linkové dopravy. Pokud tedy skokově vzroste počet silnic, po nichž pojedou BUSy, bude muset skokově vzrůst počet strojů a lidí, kteří tu přednostní péči zajistí.

Kdybych to měl shrnout, tak systémový přístup bych viděl v budování IDS, zrychlování vlaků i za cenu projíždění některých bizarních zastávek jak na lokálkách, tak na hlavních tratích, v souhrnných jízdních řádech, kde uvidím jak silniční, tak železniční spoje, ... prostě ve snaze přilákat do VHD lidi. V prostém neobjednání spojů to ale nevidím.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: Přesně relaci Litoměřice-Libochovice jsem měl na mysli, když jsem ty přímé vlaky chválil. Že by někdo jezdil z Lípy do Loun, to nepředpokládám. Obdobný význam má prodloužení do Postoloprt. Až do Postoloprt sice skoro nikdo nepojede, ale hodně lidem se bude hodit že nemusí vystoupit na lounském hlavním, ale pojede na Louny střed. Pak je tu ještě provozní hledisko. Pro stanici Lovosice je při sjetí skupiny před celou méně zatěžující odbavit čtyři vlaky, než šest vlaků. Taky se asi ušetří nějaká ta souprava. Na rozdíl od Vás hodnotím propojení těchto tří tratí a skupinu v Lovosicích jako velmi zdařilou.

Takovéto lokálky můžete buď zavřít, nebo musíte bojovat o každého cestujícího. Ale Vy byste asi raději něco ála středočeský kraj, kde se jezdí bez systému a zhusta bez přípojů v tzv. vyježděných časových polohách, stejně jako před dvaceti lety ...

ad zimní údržba: Mé zkušenosti mi říkají, že se sype většina silnic do vsí kde bydlí alepoň nějaká ta stovka lidí. Pokud jsou na trase "NAD" za 113 úseky, kde tak zatím neděje, tak zvýšením počtu pravidelně udržovaných silnic region jedině získá. Rozhodně nejde o většinu trasy, takže ty finanční dopady nebudou tak drastické, jak uvádíte.

"S "na dobré polovině lokálek se jezdí jen z tradice" si dovolim nesouhlasit. Tak vysoké procento tratí, které nemají již žádný význam, není."

Píšete-li o ústeckém kraji, tak máte pravdu, protože se ten řez už udělal. Píšete-li o většině ČR, tak vězte že je hodně lokálek, kde by systému VHD, a hlavně lidem, pomohlo nahrazení autobusem.

Třeba taková 162, která brání zavedení kvalitní celotýdenní autobusové linky do Kožlan, Výrova, Petrovic, centra Kralovic ... Vlak místo toho obsluhuje zastávky v osadách, kde téměř nikdo nebydlí a zastávky na mezích. Proč má většina (zde výrazně zřetelná) stále doplácet na menšinu?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Z práce vím, že (hrubým odhadem) asi 1/4 nešoutoušských kolegů preferuje bus před vlakem, 1/10 vlak před busem, asi 1/3 VHD mimo MHD zásadně nepoužívá. Zbytku je to jedno, příležitostně použije cokoli. Asi 1/3 kolegů se vlaku štítí, nebo se bojí, že nedokáže na nádraží najít správný vlak a správně vystoupit. Tvrzení, jak náhrada vlaku busem vyžene lidi, nemá opodstatnění. Závisí jen na kvalitě té náhrady. Rozhodně náhrada busem vyžene šotouše a uražené ajznboňáky. Jenže ajznboňáci jezdili zadarmo, a kolik % je šotoušů?

ad kočárky: Ve vyloženě venkovských linkách jsem jednou viděl i tři kočárky, často dva.
173 a 113 bych co do fekvence nesrovnával. Na 173 jsem dvakrát zažil, že v Berouně souprava 810+010+010 sotva pobrala příval lidí. (Taky vždy jela jako šnek, z Berouna vyjela načas a v Roztokách měla 10 až 15 min. zpoždění ...)

ad IDS: chválil jsem úst.kraj za provázanost JŘ. Za tarifní "provázání IDS" bych je naopak vyplísnil. Na druhou stranu je lepší žádný IDS, než SID s preferencí autobusové dopravy.

ad nepřípoje: nepřípoj ve směru ÚNL-Žatec je zarážející. Jsou tam v GVD 2008? Nepřípoje v málo využívaných směrech naopak chápu, protože v taktu se přípoje udělají tam kde jsou nejvíc potřeba, a zbytek obvykle nevyjde.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1990
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 12:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Z technologického hlediska to pro žst. Lovosice bude asi jednodušší (ušetří si posun a objíždění souprav), ale nedokáži to zcela posoudit, neboť nemám možnost vidět přesně do technologického řízení provozu v této stanici. Jinak s odstavcem souhlasim.

Rozhodně nechci něco po vzoru Stč. kraje, kde chybí systém celkově. Chválím Ú-kraj, že se snaží, leč musím být již proti, jaké kroky již dělá. Nepsal jsem to pouze v ohledu Ústeckého kraje, ale v ohledu celé republiky. V Ústeckém kraji po zavření lokálky ze Straškova do Libochovic lze jen těžko najít trať, která nemá budoucnost (Vejprtskou ponechávám stranou, tu neznám, nechť ji objektivně hodnotí někdo jiný; ostatně Straškov - Libochovice by jistou budoucnost též měla, ale byl by to tvrdý boj o cestující /ráno přípoj ku Praze, odpoledne z5/). Obrátím-li svůj zrak na mne blízké Lovosické lokálky, které velmi dobře znám a zejména na zavíranou lokálku do Mostu, tak nemá cenu moc diskutovat o významu pro denní dojíždění do práce, škol a za úřady/lékaři, její význam je v turistické rovině. Z tohoto důvodu pramení obsluha - v letní sezoně (tj duben/květen - říjen) víkendové vlaky a o prázdniny i v pracovní dny. A rozhodně větší rozsah, než 2 páry/den. Vzhledem k vzrůstajícímu počtu návštěvníků západního středohoří a též i cestujících na této lokálce, lze v horizontu několika málo let očekávat, že se v letní sezoně vyplatí provozovat vlaky celotýdně. Zimní sezona je otázkou, nabízí se vézt přípoje/přímé vlaky na Moldavu (lyžování).

U trati 162 nejsem schopen kvalitně vézt diskuzi, tu trať znám leda z mapy (a knížečky vydané ke 100 letům této dráhy)... Pokud je to tak mizerné, jak píšete, pak není takřka co řešit. Ovšem nabízí se mi přirovnání k trati 097 (Lovosice - Teplice), která žádná extravelká sídla neobsluhuje a frekvence cestujících mířících do škol a zaměstnání je zejména v úsecích Žalany - Teplice a Chotiměř - Lovosice. Ovšem má nesporný a velký význam pro turistický ruch. Jaký má potenciál 162?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 12:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rodinu autem, už se nikdy k VHD nevrátí. Vidím to na všech svých kamarádech a známých.

No a? Cestovat jako celá rodina s malými dětmi VHD (kromě MHD) je v dnešní době v ČR zoufalství (samozřejmě míním běžné cestování - ne výlety do muzea v Lužné nabo na Karlštějn). Ale to není chyba VHD, prostě rodina s dětmi má tak specifické potřeby (kočárek, zavazadla, přebalování, plenky), že kvalitně je dokáže uspokojit jen auto. Každý dopravní prostředek má své místo - auto je pro rodinu s malýma dětma ideální a dostupné.

Nedávno jsem jel domů (bus PID z Prahy plný cestujícíh ze zaměstanání a škol) s rodinou 2+2 (jedno dítě chodící, jedno v kočárku). Ještě vezli rozloženou postýlku. Fakt mi jich bylo líto a o tom otci si myslím, že je neschopný zoufalec. Koupit pro takovéhle občasné cesty stodvacítku za 5 000 je snad věc, na jejíž vhodnosti se shodnou i ortodoxní železničáři.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 13:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
Rodina s dětmi má jediný specifický požadavek a to je místo pro kočárek. Zavazadla vozí kde kdo a plínky nejsou součástí auta. Ve vlaku dítě bez problémů přebalíte ve 2 - 3 minutách za jízdy, v autě to za jízdy nedáte (to jen tak na okraj).

Buďte ujištěn, že dítě bude mnohem lépe snášet delší cestu ve vlaku, kde má jakousi volnost pohybu, než cestu v autosedačce, kde se nemůže vpodstatě ani hnout, ani koukat jinam než do interiéru auta.

Než nazvu někoho neschopným zoufalcem, tak trochu zauvažuju nad tím, jestli pán není třeba epileptik, nemá oční vadu, nemá auto rozbité, atp. Ocitnout se bez řidičáku nebo bez auta je extrémně jednoduché.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 14:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já rodinu zatím nemám, tak nedokážu na vlastní kůži porovnat pohodlí cestování autem nebo VHD s dětmi, ale kdyby to bylo tak jak píšete, tak bysme těch spokojených rodinek ve VHD asi viděli víc.

Ne, stojím si za svým názorem - podpořeným pozorováním okolní reality - že pro rodinu s dětma je cestování autem vhodnější. Proč se tak rozhodli nechávám na nich, nebudu se pouštět do sociálního inženýrství a vysvětlovat jim, co je pro ně lepší.

Už se to tu ostatně řešilo - já osobně si nedovedu představit, že bych manželku s kočárkem poslal z Prahy do (třeba) Plzně vlakem nebo busem. Za prvé bych si já připadal jak zoufalec a za druhé by mi to řekla ona. Pokud by vůbec se mnou měla dítě.

Pánovu diagnozu neznám, ale neschopný zoufalec to byl určitě - nedokázal ani houknout na šoféra, aby jim otevřel zadní dveře pro nástup kočárku. Jen stál a koukal, kdo to udělá za něj.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 14:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já rodinu mám. Cesty vlakem podnikáme zcela běžně, přebalení (dokud byla dcera malá) bylo otázkou minut. Do autobusu bych si netroufnul, protože není spoleh na to, že se vejdeme. Takže kam nejede vlak, tam jedeme autem.

Výhoda auta je, že žena s sebou vezme výrazně víc věcí, než je zapotřebí, že se na cestu vypravujeme mnohem déle a že je to mnohem dražší

Proti gustu žádný dišputát, ale mně osobně omezování možností pro převoz kočárku VHD vadí.
Knd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 15:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si přidat vlastní zkušenost - několikrát jsem cestoval 230 km s dvěma dětmi (2 a 3 roky) vlakem s dvěma přestupy, z toho jedním v Praze (na hlavním nebo hlavní-masna), ale většinou po delším rozmýšlení stejně vezmu auto. Pojedu-li vlakem, musí mi na věci stačit krosna a taška, kterou vrznu do kočárku. Druhé dítě sedí "na koni". Ano, děti si prolezou kupé, projdou se po vagóně, koukají z okna, přebalí se (na sedadle, na stolku v Bpee, na záchodě na zemi nebo na sklopeném krytu mísy), prospí se, nají se. Pro mě je to dost náročné psychicky i fyzicky. Manželka je to taky schopna absolvovat, klobouk dolů. Na druhou stranu do auta dám co mě napadne, nemusím přemýšlet, co mohu nebrat, na výše uvedené činnosti sice mohu zastavit, ale většinou nezastavím, protože v autě děti brzy usnou a spí déle než ve vlaku. V autě taky děti jí, ale pak to musím vyluxovat. Nebo se stavíme někde na oběd. Za naftu zaplatím 400, v KMB odečtu 200. Vlakem zhruba o hodinu déle než autem. Auto vítězí, protože mám cestu víc pod kontrolou, ale vlak si zase někdy rád dám... Zažít zpestření cesty v podobě NAD kloubovou karosou narvanou turisty vystoupivšími v předposlední zastávce ponechávaje na zbylých pár km celý kloubák nám třem se v autě nepoštěstí...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 17:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: (Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 01:14:51 - ale i další):
Naprostý souhlas.
Jenom mi není jasné, proč o pár témat dál jsme těžce vepři
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 20:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastní zkušenost s přepravou kočárku. Toto zavazadlo je v sestavách 3 x B(t) na trase do Chomutova ve špičce v podstatě nepřepravitelné. Velký problém je tradiční špína, dítě prostě od přírody všude šmátrá a pak si s oblibou cucá prsty. Ale největší překážkou je neochotný personál, který se často pasivně baví čučením, jak mamina cpe kočár do úzkých a vysokých dveřích vlaku, v "lepším" případě to "urychluje" poznámkami nebo bzučákem na dveřích (u autobusu). Pokud nebude samozřejmostí, že se osobě s kočárkem nebude dostávat patřičné pozornosti a lidského přístupu, pak VHD těžko bude konkurovat IAD. Cestoval jsem s kočárem a zavazadly do Humenného. Při vystupování si nás všiml výpravčí, který tam bleskem nadirigoval jednoho posunovače a průvodčího a v klidu jsme všechno vyložili. O to horší byla zpáteční cesta v kdysi elitním rychlíku Košičan, kde totální narvanosti nebyl ušetřen ani vůz pro matky s dětmi do deseti let, kde ty matky s dětmi oproti ostatním cestujícím byly v těžké menšině. Takže skoro celý den bez možnosti pohybu (s dítětem v ruce se chodbičkou zatarasenou cestujícími a batohy proplétá na záchod dost těžko)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 22:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Víceméně souhlas. Jen pár připomínek:
1) V případě zimní údržby jsem o dost víc pesimistický. (Asi mám tu čest s jinými silnicemi.)
2) S tou 1/2 lokálek si také nejsem zrovna jistý, ale nepočítal jsem to.
3) 113 pro pravidelnou dopravu nezatracuji.

Obecně mám dojem, že se v rámci ZDO často kašle na turistické spoje - skoro jako by kraje neměli o turisty zájem.

Kubrt: o tom otci si myslím, že je neschopný zoufalec
Nemůžu hodnotit konkrétního jedince, neb jsem ho neviděl, ale soudit o každém otci, který vleze s rodinou do VHD, že je zoufalec mi přijde jako hoooodně extrémistický názor. To jako opravdu sorry.

Na závěr dotaz: Proč v Ústeckém kraji nejde udělat totéž, co mají v kraji Jihočeském a zveřejnit v KJŘ přípoje na autobusy?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 08:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hoooodně extrémistický názor

Souhlasím, jsem chtěl oživit diskuzi Tenhle chlapík opravdu působil dost politováníhodným dojmem. Nejde o to, že jel s rodinou autobusem, ale o to, že kromě rodiny vezl ještě postýlku a vypadal dosti joudovitě, na rozdíl od paní, která akčně pacifikovala děti, kupovala lístky a zajišťovala prostor pro jejich náklad. Vyvolal ve mě dojem zoufalce a ten jsem pak neobjektivně přenesl na všechny otce, kteří mají mladou rodinu, bydlení na venkově a jsou odkázáni na VHD. Já tak dopadnout nechci a klidně si o mě a mé ženě myslete, že jsme líné konzumní stvůry honící se za hmotnými požitky a pohodlím.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 09:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jářku oživit diskuzi se vám povedlo :-) Jinak nechápu, proč by si o vás někdo měl myslet, to co jste psal. jdete od extrému k extrému ... Někdo jede autem, někdo vlakem. Dokud je možnost si vybrat, je to gut.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 21:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: ad turistické spoje: Kdyby byla dostatečně hustá síť celotýdenních autobusových linek, tak není třeba turistické spoje příliš řešit. Třeba na Berounsku, kde jezdí busy tradičně i o víkendech, to nebývá tak velký problém. (Akorát by mohli ty busy malinko zhustit a hlavně zpřípojovat, za ty nepřípoje bych střílel.)

ad 162: když byl v Kožlanech naposledy, tak byla nákladní doprava téměř nulová, nějaký ten vagón jsem viděl v Čisté. Využitelnost pro "uživatelsky přítulnou" dopravní obsluhu větších obcí veškerá žádná. Podle mě je v každém případě zralá na náhradu busem Plasy-Hadačka-Kralovice-Kožlany-Rakovník, čili na zastavení osobní dopravy. Zda má smysl trvale udržovat takovou trať pro pár desítek nákladních vagónů ročně, si netroufám odhadnout.

Tomášk: Cyklisté jsou poměrně mobilní, nemusí mít vlak na každém rohu. Do odlehlejších, resp. cyklisticky frekventovaných míst, bych to viděl spíš na cyklobusy. Udržovat jen kvůli cyklistům lokálky, kde by se víc hodil bus, je kontraproduktivní. Nevím, proč mají být lidi jezdící z Rožmitálu do Příbrami či Prahy rukojmím přespolních cyklistů. 204 zrovna je trať, místo které by měl jezdit bus, a to převážně ve zcela jiné trase než vlak.

Pokud jde o kočárky, tak jsak jsem psal výše, už jsem ve venkovské autobusové lince viděl i tři kočárky najednou. Chtělo by to ve výběrových řízeních trvat na vozidlech, do kterých se k zadním dveřím dva kočáry vejdou, netolerovat řidičům odmítnutí druhého kočáru, a nepřetěžovat busy. To platí zejména pro PID, kde se bus, který ještě nepraská ve švech, považuje za prázdný. Na druhé straně PID na mnoha linkách či úsecích linek vozí intervalový vzduch ...

Karloslt: ad straškovské lokálky: párkrát jsem tam byl o víkendu, vytíženost malá či poloviční (sólo 810). Ekonomicky jsou to jistě jedny z těch prodělečnějších tratí. Neznám ale vytíženost ve všední den, ani trasy autobusových linek, ani k jakým fabrikám a školám, a do jakých měst je odkud největší spádovost. Těžko tedy můžu něco tvrdit o jejich nahraditelnosti busy.
V každém případě, když už se provoz mezi Račiněvsí a Libochovicemi zastavil, tak bych ho neobnovoval. Na tomto úseku jsem jednou kdysi jel, a z Libochovic až do Mšeného jsem byl jediný cestující.

Sants: Nevím. Osobně to vidím tak, že tam kde je, a pro nízkou frekvenci vždy bude, přestup, se klidně může dosavadní přestup vlak-vlak nahradit přestupem vlak-bus. Kde je možnost a frekvence na přímou linku do velkého města, tak jsem pro maximální podporu přímých vlakových linek. A to i v případě že se z užšího ekonomického pohledu tyto přímé linky jeví jako neekonomické, a že moc nezapadají do tradičních schémat vedení tratí.

(Koukám, že dobrá polovina příspěvku je mimo téma...)
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 21:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad trať 162: Sice nevím, kdy jste byl Bručoune na kralovické naposledy, ale Vaše názory jsou poněkud zavádějící. Ano, trať sice obsluhuje zastávky "kdesi na mezi" - viz. Strachovice, ale zároveň obsluhuje docela velké obce - Kralovice, Kožlany a Čistá. Obsazenost ranních a odpoledních pracovních spojů ve všední dny je celkem slušná, o víkendu je poplatná poptávce za "kulturou", ale je to jediná možnost, jak se dostat bez vlastního auta z Kralovic a dalších obcí "do města", tedy v tomto případě do Rakovníka.
Trať má mmch tu výhodu, že narozdíl od jiných je vedena z Kralovic do Rakovníka takřka přímo bez větších závleků (schválně neuvádím úsek Kralovice - Mladotice, ten je jasně kratší po silnici). A autobusová alternativa také existuje, je to linka Kralovice - Čistá - Lubná - Rakovník, tuším že společnosti Anexia, samozřejmě pouze v prac. dni.
V tom, že nákladní doprava na této trati není žádné terno s Vámi souhlasím. Pravidelně se vozí snad už je do Lubné, do Kralovic pár vozů ročně pro šrot a potom jenom nárazové "kusovky".
Chtěl jsem jen ukázat na to, že nejde trať odepsat ze dvou, tří průzkumných jízd. Člověk musí posoudit i jinou variantu (tedy bus), která tu ale takřka neexistuje. A když už se tady stále mluví jen o ZDO, sluší se také připomenout turistická, nebo jinak řečeno rekreační funkce vlaku. On Vám autobus u Strachovického tábora nezastaví...
Zapínám rádio, skupina Törr. Pod okny mi šíbuje tranzistörr.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 23:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_kox: nemám na mysli náhradu stávajícími autobusovými linkami, ale novou linkou, obdobně jako se to plánuje za 113 nebo 063. Podrobnější odpověď v tématu "Tratě 160,..."
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 09:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Rukojmí z Rožmitálu - tohle nějak nechápu. Jednak jsem to uváděl jako příklad, kolik jsme těch kol do vlaku naskládali, za druhé z RpT se na PB jede po silnici úplně jinudy, než vlakem na Březnici, pročež nějak nechápu, jak vlaky na této trati blokují BUSy do PB ... Kolik tam jezdí lidí fakt netuším, s těmi koly jsem tam byl před více než deseti lety.

Samo, že kolisti nepotřebují vlak do každé díry. Nikde jsem nic takového nepsal.

V každém případě, když už se provoz mezi Račiněvsí a Libochovicemi zastavil, tak bych ho neobnovoval. Takový argument bych zrovna od Vás nečekal. To je na úrovni "když už se do Kolešovic jednou zavedl vlak, tak bych ho nerušil"

Na tomto úseku jsem jednou kdysi jel, a z Libochovic až do Mšeného jsem byl jediný cestující. Já jsem před časem jel z Bousova do Bakova a z Obrubců nás jelo v sólo motoráku 40 ... dopravní průzkum na úrovni.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 09:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_kox: Napsat, že železnice obsluhuje Kožlany, je docela odvážné! Ony ani ty Kralovice nemají nádraží v poloze, která by mohla nějak masově oslovit cestující v 21. století.
Jinak neustále platí výpočet, podle kterého vůbec nemá smysl uvažovat se zachováním železniční linky, která jezdí celodenně sólo motorem (doufám, že nikdo nebude tak pošetilý, aby vytáhl to zdvojování v Čisté! ). V takovém případě je autobus vždy levnější, obvykle i uživatelsky příjemnější. To neplatí jedině v případě naprosté neexistence náhradyschopné silnice, což rozhodně není tenhle případ.

Bručoun: Tak na teoretické bázi bychom se mohli shodnout. Ani já nelpím na tradičních schématech. Jenom by mě zajímala Vaše definice "přímého spojení"?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 10:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants 253: Myslím, že v poznámce k Bručonovi 144 jste šlápl vedle. Mluvilo se o trati Rakovník - Mladotice. Je tam nějaký požadavek "přímého spojení" Kralovice - Plzeň nebo Kralovice - Žatec? Obecně má Bručoun pravdu, ale snadno lze pochopit, že trati Rakovník -Mladotice se věc netýká. Nesnažme se diskuzi tlačit do osobních poznámek.
Spanihelf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 14:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byly už jste někdo svědkem otáčení Bezdrevu v Lounech?
ICQ: 282117752 URL: www.trat-200.ic.cz
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 14:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: straškovské lokálky, jmenovitě Straškov - Libochovice řešit nehodlám, ve vlaku jsem víc než 5 lidí nezažil...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 14:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tam zažil asi 25 v říjnu 2005. I to je však na vlak málo ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 15:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33: dík. Ono je to trochu jinak, od Santse to byla narážka na diskusi "tratě a lokálky v okolí Prahy" kde jsme vepři ...

Sants: za přímé spojení považuju takové, kde je na konci linky buď opravdu pravidelná MHD (Tábor ještě ano, Kladno už jen tak tak), nebo kde se v případě vykřachnutí přípojné MHD dá se skřípáním zubů dojít pěšky do většiny města (2 km, max. 3). Tu definici prosím berte s rezervou, vždycky se najde případ, který se vymkne.
Zkusím to raději na příkladu: vlak Beroun-Praha nepovažuju za přímé spojení Králováku s Prahou, protože MHD v městě této velikosti nikdy nebude večer a o víkendu jezdit zrovna po 20 minutách. Pěšky jsem z berounského nádraží do Králováku (zhruba k ČSAD) šel jen jednou, a je to fakt výživné.
Na druhé straně: hypotetický vlak Mladá Boleslav,město-Praha jsem ještě ochotný považovat za přímé spojení Kosmonos s Prahou.

Tomášk: Rukojmí, to jsem použil silné slovo. V každém případě vlak Březnice-Rožmitál snižuje úroveň VHD do Rožmitálu. Za prvé, hlavní taktová celotýdenní linka, s nejkratším intervalem i o víkendu, by měla vést z Rožmitálu přes Bohutín do Příbrami, zatímco do Březnice by měla být doplňková. Za druhé, umístění nádraží v Rožmitálu nemá s moderní VHD nic společného.

ad Straškov-Libochovice: To že tam jezdila jen sólo 810, a že většinou nebývala příliš vytížená, je snad dostatečně známé.
Opravuji pro Vás tedy svůj předchozí výrok: "V každém případě, když už se na trati, kde jezdil výhradně sólo motorák, provoz jednou zastavil, tak bych ho neobnovoval."
Josefj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 16:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jmenovitě Straškov - Libochovice řešit nehodlám, ve vlaku jsem víc než 5 lidí nezažil...
V posledním roce provozu v sobotním dopoledním vlaku směrem do Libochovic v úseku Straškov - Mšené-lázně opakovaně 25-30 lidí, z toho kolem 20 z Roudnice (přesněji již tam ve Straškově sedělo při příjezdu vlaku z Kralup), 10 přestup od Vraňan. Nebo abych to nezkresloval námi, přestup od Vraňan mezi 5-10 lidmi nepočítaje nás. A to bylo několik měsíců před zvýšeným ruchem, který nastává před zastavením provozu snad kdekoli. Mimo výletní sezónu a za nevýletního počasí to ovšem mohlo být podstatně slabší.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 16:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Josefj: Ale vždyť na této trati vlaky jezdí - alespoň tam, kde byla zrušena souběžná autobusová doprava.Jinak by bylo vhodnější zkonstatovat, kdo z místních obyvatel v posledním roce provozu tuto dopravu použil.
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 16:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k těm "dálkovým linkám" na 114. Směr Č. Lípa-LT-Lovosice -LN-Postoloprty je jistě krok správným směrem. Problémem jsou vozidla pro pohodlnou jízdu. Největší problém však vidím v dlouhé jízdní době. Prostě alespoň přiměřenou investici by každá taková trať potřebovala. Odstranit pomalé jízdy, zabezpečit všechny přejezdy. To se však jaksi nenosí. Potřeba investic do vytipovaných regionálních a případně vedlejších tratí se musí teprve prosadit. Vždy obdivuji v Německu svižný provoz na podobných tratích zařazených do různých integrovaných systémů. Kdyby se výše zmíněná trať dočkala nějaké skromné modernizace, možná by skutečně přitáhla i dálkové cestovatele. Možná bychom se dočkali i obnovení přímého spoje Liberec - Plzeň po této trati, když jí po jejím severněji vedeném směru před několika lety zatratili.....
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 19:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odstranit pomalé jízdy,...
No a že jich tam je...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 21:02:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odstranit pomalé jízdy
Na trati je šedesátka a mnohé přejezdy byly upraveny a i zde byla traťová rychlost zvýšena.Vozidla?Na toto rameno měli býti spíše nasazeny regionovy než na vymyšlené Most - Louny - Rakovník.Bohužel,ouřadové rozhodli...
Vše se dělá takto:Děj se vůle boží,velebnosti...
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 21:12:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco.V okolí Loun jezdí vlaky čím dál pomaleji...rok od roku jsou pomalejší a tím se sami vyřazují ze hry...sedmdesátky je třeba dodržovat stejně jako šedesátky.Nejsou tam jen pro parádu...Prostě a jednoduše...jízdní řády před 20ti rokama,to bylo jiný kafe.Byly přípoje,které se podařilo zničit a nikde se neobnovují...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3394
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 13:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Kdyby byla dostatečně hustá síť celotýdenních autobusových linek, tak není třeba turistické spoje příliš řešit....odlehlejších, resp. cyklisticky frekventovaných míst, bych to viděl spíš na cyklobusy. Udržovat jen kvůli cyklistům lokálky, kde by se víc hodil bus, je kontraproduktivní.
Dovolím si nesouhlasit. Vlak umožňuje:
1) vyšší kapacitu
2) v případě řazení vozu BD... i výrazně vyšší pohodlí při přepravě.
3) možnost posílení již vedeného spoje

Problém spojů s převahou turistické dopravy je v tom, že poptávka je značně vázána na počasí a může se den ode dne značně lišit.

Kupříkladu mnou často používaný poslední R z České Lípy na Nymburk (letos vedený jen v sobotu a neděli) je schopný se v pěkný prázdninový všední den naplnit o poznání více než když na víkend nahlasí rosničky trvalý déšť (,což je ale naštěstí méně často ).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 18:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na luně 854.021(polomáčená)
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: V první řadě, na tratích s opravdu velkou turistickou poptávkou, s frekvencí opakovaně více než na 2 busy, by byla chyba zastavovat provoz. (Záměrně píšu opakovaně, ne pravidelně.)

Na mnoha místech se ovšem "velká" turistická poptávka může plně vyřešit tím, že o letních víkendech po ránu a v podvečer jede jeden bus dvakrát (otočí dvě kola), jednou jako celoroční víkendový spoj, druhý jako pravidelná sobotní či nedělní letní posila, zapsaná v JŘ.
(Mmch. obdobně by se podle mě měla řešit situace, kdy je jednou denně v ranní špičce frekvence na víc než na jeden bus.)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch:"Problém spojů s převahou turistické dopravy je v tom, že poptávka je značně vázána na počasí a může se den ode dne značně lišit."

Naprostý souhlas.
Jenom mi vysvětlete, proč by užívání daní obecenstva mělo být závislé na vývoji počasí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3406
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33: Třeba proto, že větru dešti ještě, naštěstí, poroučet neumíme. Nebo snad chcete třeba v zimě nesypat silnice jen proto, že je tuhá zima?

Bručoun: o letních víkendech po ránu a v podvečer jede jeden bus dvakrát
Záleží, jak dlouhé rameno to je.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: u delšího ramene by neměl být problém vypravovat v létě dva busy. Většina busů z venkovských linek o víkendu stejně stojí.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 08:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: S BUSem není problém, ale ještě musí přijít někdo, kdo v něm bude točit volantem. A tomu se bude muset zaplatit i když ten BUS kvůli špatnému počasí nevyjede ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 12:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Psal jsem o pravidelné sobotní či nedělní letní posile, uvedené v JŘ. Ta musí vyjet i když prší. U některých lokálek je to pořád podstatně levnější, než provozovat vlak. (Pro úplnost dodávám, že u mnoha jiných by nevýhody autobusové náhrady převážily přínosy.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3410
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 18:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Většina busů z venkovských linek o víkendu stejně stojí.
Cyklobusy?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: v posledních příspěvcích byla řeč o cyklobusech?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3413
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Od svého sobotního příspěvku č.3394 mluvím o turistických, zejména cyklo-, spojích.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: kdežto já už od čtvrtečního příspěvku (29.11. 21:21) píšu hlavně o spojích pro běžné turisty ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3414
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 21:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jeden o voze a druhý o koze...pak se máme domluvit.

Mmch ve Vámi zmiňovaném příspěvku píšete i o cyklobusech (viz mnou uváděná citace) a na to já reaguji.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 14:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch a Bručoun:
Běžný turista jezdí na Vámi zmiňovaných trasách z místa (A?) do místa (B)?
Cykloturista jezdí z místa (C) do (D)?
Byli byste tak laskavi, a sdělili, co je místem A, B, C, D, a potvrdili například své tvrzrení například doklady o výběru přepravného mezi takovými místy?
A také je nutno říci, proč takto prokázanou frekvenci jednotlivých spojů nemohou zvládnoutt autobusy, nabízené za levnější cenu?
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.128.23
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:35:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt:straškovské lokálky, jmenovitě Straškov - Libochovice řešit nehodlám, ve vlaku jsem víc než 5 lidí nezažil...teda to si sis to u Gapy pěkně rozházel ten už s tebou jentak nepromluví.
Problém 114 je zabka a křižování.Nevíte někdo kolik stojí pořízení 4 výhybek se samovratnými přestavníky?tím by se problém vyřešil.Další věc ty přejezdy krutý úsek Sulejovice-Čížkovice kde jsou dva přejezdy s 10Km/h u toho jednoho nesmyslně u druhého by šel upravit terén pro lepší viditelnost,dále průjezd Libochovicemi a přejezd tuším v Radonicích.Rovněž chybí zastávka Černčice.Ten pobyt na Libochovice město je dobrý max.pro štangasti v hospůdce Libuška aby stačili zhasit žízeň.To je další blbost.Vlaky prodloužený do Postoloprd a pokračující na Lípu je super a rovněž je velmi dobré přípoje v Lounech snad na všechny strany v prac.dny i na Bezdrev to je dobrý.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 07:23:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Lounech jsou přípoje????
Josefj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 09:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byli byste tak laskavi, a sdělili, co je místem A, B, C, D, a potvrdili například své tvrzrení například doklady o výběru přepravného mezi takovými místy?
A jsme v jednom ohledu u jádra pudla: Na straškovských lokálkách se v řadě posledních let o mou jízdenku nikdy nikdo nezajímal, přistupující lidé, kteří nevěděli o samoobslužném systému nebo se tak tvářili, cestovali zadarmo/načerno, a navíc nevím, jak se ve vykázaných tržbách za trať pak promítaly moje psané jízdenky vydané ve středních Čechách. Přepisují se snad údaje z kopií psaných jízdenek někde do počítače, aby se vyhodnotilo, kde kdo jak cestuje? Dá se říci, že se tam (drážní) dopravce neochotný zajistit řádný výběr jízdného nahradil dopravcem (autobusovým), pro něhož je to samozřejmost, ale za cenu rozbití systému přestupních vazeb spoji odnikud nikam. Od neděle to bude podstatně lepší, ale v sobotu a neděli dopoledne od středních Čech pořád špatné na rozdíl od doby s jediným vlakovým spojem, ale navazujícím.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 09:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera cestou ze 132 jsem si projel taky 113. Frekvence v Os 26511 slušná, dost ůpravidelných" cestujících převážně postarších. Nejlepší byl dědoušek, který vyprávěl, že už má připravený bič na tého dobytka co ruší ty vlaky...
 
 
Jak jste to jeli ????
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3421
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 18:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Josefj: Převážně souhlas. Doplnil bych dotaz, jak jsou zapracovávány různé síťové jízdenky, SONE+, ad.?
Také jsem zatím nikdy nezažil sčítání jindy než na jaře nebo na podzim (,ale možná jsem měl jen "kliku")...

Rudolf33: Bohužel údaji ze sčítání (pokud nějaké z léta existují) nedisponuji.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sčítání je nepodstatné: samotný fakt, že frekvenci pobere sólo motorový vůz, je dostatečný k vážným úvahám o náhradě autobusem. Je to smutné, ale je to ekonomická realita.
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 18:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sčítání je opravdu nepodstatné. Jestli chceme mít kraj, kde budou bydlet jen sociální případy, klidně tam zrušme jakoukoli veřejnou dopravu, ona každá sranda něco stojí. Zdánlivě ušetříme.
Jen by mě zajímalo, jestli ti přemoudří diskutéři, kteří ohánějí pořád nějakými čísly, opravdu ta čísla měli možnost spatřit. Myslím jak železniční, tak silniční a porovnávali si ...
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 18:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z prosperujících občanů se po náhradě vlaku autobusem stanou sociální případy? Prosím blíže osvětlit mechanismus!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace