K-report
 

Archiv do 08.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 140, 141 - bobiny (E 499.0 a E 499.1) » Archiv do 08.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
141001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.114.7
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 23:15:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olomouc kolem 19.15 141.054 Os do Prostějova.
Qwerty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 15:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Bevelově stránkách -na diskusi na téma 141 do laku se objevil dotaz:

Chci se zeptat, jestli se počítá s tím, že ta bobina, která projde omlazovací kůrou (dostane nový lak), bude historické vozidlo. To znamená, že se vybere nějaký ten kousek, s kterým se už dopředu počátá do muzea. Jako podle mě by bylo zbytečné plýtvání peněz lakovat bobinu a pak ji za pár let hodit do šrotu. Jak to tedy je? Chtělo by to už nějak dotáhnout do konce, a ne lakovat celou lokomotivu "jen" pro pár šotoušů...
Tom

Jelikož se mi nepodařilo mou trochu obsáhlejší odpověď nacpat do připraveného odstavce, odpovím zde i pro ostatní zde diskutující....

Tom: To bohužel nemohu sloužit. Není v mých silách a ani silách byťˇvelké skupiny šotoušů, abychom vytvářeli další a další vozidla pro historické účely. Zvláště u řady 141, která již určeného zástupce má (141.004). Nevím však, co získáte tím, že akce bude dotáhnuta do konce a loko bude určena pro můzejní účely! Vždyť tyto stroje dnes již můzejní kousky jsou, aproto využijme jejich pravidelný provoz, dokud jezdí a ČD má ochotu (spíš potřebu) je stále nasazovat a hlavně opravovat. Rozjel jsem tento nápad z jednoho prostého důvodu, a to aby z oprav typu 141.054 nelezly takové barevné patvary, kdyžuž je to jednou loko po EH a bude ještě dlouho jezdit, tak může šoupat koleje v historickém laku, ne? A když už se nebude v blízké budoucnosti plánovat žádná větší oprava na Ol Bobinu, tak může jezdit místo v omšelém stavu v novém šotoatraktivním laku, což může taky jednou hrát roli při výběru stroje do případné EH! A hlavní má idea spočívá ve skutečnosti, že si myslím, že je dost fotografů, modelářů apod., kteří si rádi zaplatí tisícovku i více za jednodenní výlet s historickými vozidly a já jim nabídnu možnost fotit v podstatě již historickou lokomotivu v žádaných barvách v běžném provozu, protože se nám všem taky může stát, že jednou loks-ky dojezdí a budeme dávat onu tisícovku či více opět za jeden den jízdy s ní!!! Tak co je víc? Navíc se stále více ozývají názory na uvedení vybrané loko do slonové kosti s pruhem (nebo třeba i bez) a to už jinak než tímto způsobem nepůjde! Navíc se provozní stroje na 301-ce začínají trochu omrzovat, tak si rád dám tisícovku na lak a zajistím si tak atraktivní historické vozidlo v barvách, které jsem ve funglu nezažil (tedy aspoň šotoaktivně). Lákavé červené, či oranžové sběrače, červenobílý smetník apod.
Takže Tome: tak to je a více bohužel nezvládnu. Je na Vás, jak to cítíte a kde jsou Vaše priority a zájmy. Mé jsou v této rovině a sháním pro projekt každého, kdo zainvestuje a zajistí si tak další atraktivní BOBINU, tentokrát ne na jeden den.
Jsou fanoušci fotbalu, co dají 3.000,- za zápas v Německu, jsou chlapi, co dají nevím kolik tisíc za holku v bordelu, jiní dají 30.000,- za psa a pak s ním ani nevyhrajou cílenou soutěž a já...... já jsem ochoten vpálit pouhý litr do laku, který pro mně bude mít na kolejích smysl i třeba jen rok. Ale jak jsem již napsal ... věřím, že tato iniciativa posune danou loko do jiné pozice v řadě na možnou opravu. Hold uvidíme. Navíc ta představa, že nám v dubnu na jarní kvítí vyjede taková funglovka (koukněte na Sinarovy úpravy v příspěvku z 13.11.07) a že třeba náhodou v Olmiku "přistanou" ostravská patra Btjo z nějaké jízdy s Rosňou a v rámci dobrých vztahů rodiny přispěvatelů - šotoušů s ČD se podaří jejich třeba jen jednodenní nasazení na 301 - pravidlech..... no! Nechce se mi jen sedět a čekat, že někdo schválí zas nějaké můzejní vozidlo.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.225
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 17:51:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qwerty
Jakožto budoucí přispěvovatel na lak, s tím nemohu než souhlasit.
My totiž vlastně nehceme fotit muzejní, ale pravidelný provoz.
A dnes jezdící bobiny se asi dost těžko všechny zachovají.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 18:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vona je taky otazka, jak dlouho tento obnoveny nater na te masince v beznem provozu vydrz (bez nejakych zamerne vypatlanych akci "skudcu dementnich" alias poulicnich pseudoumelcu), takze jest otazka, zda kvuli tomu, ze TED nekdo nejakou masinku natrel, tak s ni hned za 5-10 (?) let delat historickou masinku ...
Pavel
P.S. Nemam nejmensi predstavu o odolnosti techto nateru za podminek provozu na zeleznici.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.84.251
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 11:48:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že třeba náhodou v Olmiku "přistanou" ostravská patra Btjo z nějaké jízdy s Rosňou a v rámci dobrých vztahů rodiny přispěvatelů - šotoušů s ČD se podaří jejich třeba jen jednodenní nasazení na 301 - pravidlech.....

Za což doufám KÚ nasadí ČD po zásluze mastný flastr

PS: Btjo na výlet na Vláru rád se rád projedu (z vlastního rozhodnutí jako šotouš), ale pokud do toho proti jejich vůli hodláte cpát pravidelné platící a "kvalitou" služeb ČD na trati 301 značně cestující (mezi které taky patřím), tak doufám že Vás poženou klackem.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 12:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud by se vyhlasila jedna sobota/nedele historickym dnem s prislusnymi vozidly ? A to tak, ze nejlepe jasne a srozumitelne, aby s tim pripadne nastvany lidi pocitali a treba radsi sli pesky, ci pripadne zustali doma, tak proc nee ?
Pavel
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4765
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 13:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radeček: no, na pár vlacích o nějakém víkendu by to substrát myslím bez újmy přežil (a zejména dětská část by dokonce byla nadšená), ale tahle úvaha je stejně z kategorie sci-fi, neb pražské patro je nehorázně drahé a ostravské je neprovozní...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radeček: nač taková hysterie? To co jezdí po 301 zas tak výrazně lepší není. A žabí nízkopodlažnost si prý místní pochvalovali... Na vyhlídku, kde je to do mnoha schodů a pak málo místa, přeci lézt nikdo nemusí.
Jena: tady se asi potvrzuje, kdo chce víc, nemá nic. Podařilo se to vůbec už pepíkům za ty prachy na nějakou akci střelit?
Pjp: U syntetiky se na ČD přešlo ze dvou let na řádově deset, u PURu z deseti na věčnost. Ámen.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Qwerty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak nápad s patry moc nevyšel... no nic. Snad budou umět lokotky jezdit aji bez nich. :-)
Jena: Btjo 930 jsou hyn jen z propadlé prohlídky, nebo jsou už navždy v pánu bez ČD plánů?
Jinak Sinar nám na Unipulsovy připomínky upravil náhledy bar. schémat a sypnul je Bevelovi na mail, ať jimi doplní anketu laků.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4769
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: jednou za uherský rok se Bpjo 930 někam podívá, ale na prstech jedné ruky od tesaře bys ty jízdy za rok spočítal...

Qwerty: beznadějné to s Btjo 920 asi nebude, ale pustit ho na pravidla byť na jeden den - bojím, že v tom bude problém. Přece jen, od roku 2002 jezdilo trochu pořádně jen o víkendech v létě 2003 a pak už jenom vyjímečně, naposledy řekl bych s kyklopem v září 2005. Už v tom roce 2002 nebyl technický stav ideální a za těch 5 let se na něj prakticky nesáhlo...

Malá vzpomínka na rok 2003
 
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Owerty : super nápad ! už su nažhavenej. Dáš tady včas vědět kam posílat penízky a kolik ? já sem se sem jen náhodou podíval a vidím že sem přispívají i rozumní lidi. S tím lakem na bobinu to je super nápad. Moc rád bych přispěl.
Maťa
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem dopnil vzory fotografií bobin s návazností na hlasování a to: schěma laku původní, schéma r.1977 a schéma rok 1982 odkaz
Fotky jsou od Tomáše K.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 00:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukal jsem, že se snad během týdne přehouplo hlasování z výrazné podpory varianty 1983 na původní... Škoda, takové už dvě jsou.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak si rád dám tisícovku na lak a zajistím si tak atraktivní historické vozidlo v barvách, které jsem ve funglu nezažil (tedy aspoň šotoaktivně). Lákavé červené, či oranžové sběrače, červenobílý smetník apod.


Já to řeším tak, že se podívám na historické fotografie, protože to co bych vyfotil je bobina v pseudohistorickém nátěru v roce 2007.

nač taková hysterie?

Jasně, až Vám přinese číšník místo svíčkové guláš, bude to v pohodě... .

Radeček přesně uhodil hřebíček na hlavičku - pochopte že nostalgie není propagace železnice jako moderního dopravního prostředku.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4773
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303: nějak se mi to nezdá, ještě před pár dny vedla varinta r.1975/82 zhruba o 40% na čímkoli jiným, takový náhlý nárůst poštu hlasů vypadá podivně...

RadekŠ: pochopte že nostalgie není propagace železnice jako moderního dopravního prostředku.
Já beru, že nahradit patrem Btjo třeba 471 by byla prasárna, ale když před pár lety jezdilo patro na pravidlech místo soupravy "kulturních" bétéček, nevšiml jsem si, že by lidi nějak remcali. A že jsem tím vlakem jezdil sakra často... Asi to bylo tím, že to brali jako jisté zpestření cesty, vzpomínku na mládí a tak... Pravda, nasadit to ve všední den na "šichtové vlaky" je blbost, kdyby to jezdilo denně, taky by už asi lidi remcali, ale tady je řeč (navíc vyslovevě teoretická) o jedné sobotě/neděli...

Že se v těchto ojedinělých případech nic neděje dokladují několikeré jízdy 433.002 se soupravou rybáků na PRAVIDELNÝCH vlacích do Velkých Karlovic...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1860
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, prerozdeleni hlasu vcelku neocekavane neni, si myslim, protoze do minuleho tydne to byla jen takova sranda, kterou se netreba zabyvat vazne. Posleze uz je na case protlacit svuj nazor, otazka jest, kolik s techto nove hlasujicich posleze taktez prispeje ...
Skoro bych v konecnem dusledku byl pro hlasovani s vyuzitim "kuponu", prispel jsi, tady mas kod a hlasuj ... a zbytek at je rad, ze je rad a nevypiskuje ...
Sem drzej, ze ? ;-)
Pavel
P.S. Ja taky nebudu prispivat, ale aspon se nesnazim v hlasovani protlacit svuj pseudonazor na vysledek ...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 09:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale když před pár lety jezdilo patro na pravidlech místo soupravy "kulturních" bétéček, nevšiml jsem si, že by lidi

Mně to nezajímá. Jsou to peníze placené z našich daní, mají platit nějaká pravidla pro jejich použití plus nějak se začít musí. Tečka.

případech nic neděje dokladují několikeré jízdy 433.002 se soupravou rybáků

Jistě - nikdo nesepsal stížnost, případně si nestěžoval, že v něm 433.002 evokovala představu železnice jako dopravního prostředku patřícího někam do dávné minulosti.

Dovedete pochopit, že na tzv. západě by si to nikdo nedovolil, protože tam je z řady dobrých důvodů velmi tlustá dělicí čára mezi nostalgií (= atrakce)a běžným provozem (= doprava) ? A že pokud dostávám nějaké peníze, tak musím furt tomu co si to u mě objednal dokazovat, že to je moderní a perspektivní a že to má smysl a že tudíž má smysl do toho ládovat peníze i nadále ?

Zato holt my sme takoví kabrňáci, že to nepotřebujeme, pošleme nějak nějkam nějakou páru s rybákama a paxe třeba hrozně divíme, že někdo nechce dát peníze. Aby ne - copak se konšelé a hejtmani můžou na veřejnosti prezentovat nějakým historickým brakem ? Viz též Dráha 9/2007 a oslavy 125 let Gotthardbahn- tuzemská šotoscéna je prekvapena, že v CH se dívají do budoucna a neopěvují furt dokolečka historii. Z toho se prostě žít nedá - tady dá, ale jak dopadá vidíme na jistém etniku tmavšího designu.
141001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.114.7
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 09:47:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

100 Kč = 1 hlas, 1000 Kč = 10 hlasů, tím bude dané, že kdo zaplatí, ovlivní určitým způsobem hlasování o typu laku ...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 09:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyz uz, tak bych tam dal mirne bonusy, ale ne moc velky. Jako zaklad za kazdou stovku jeden hlas a u kazde cele tisicikoruny jeden bonusovy. A pokud by to nekdo dotahl na 10.000,-, tak jako spesl premii treba i +10 ... ;-)
Omlouvam se, ale socialismu a jeho pohrobku uz mam docela i dost a to vcetne tzv. "socialniho" statu a jeho projevu. Ale to sem vcelku nepatri.
Pavel
P.S. Akorat jak to poresit technicky ?
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5539
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 15:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Zdá se mi to, nebo to místo z fotky (u přejezdu mezi Těšínem a Ropicí) dneska vypadá úplně jinak? Mám pocit, že ty stromy už tam vůbec nejsou (souvislost s obchvatem Těšína?)

Sorry za off-topic
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4777
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 15:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfiled: řekl bych, že to tam vypadá dost podobně, budoucí nadjezd je zhruba 300m za mnou...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 17:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Jasně, až Vám přinese číšník místo svíčkové guláš, bude to v pohodě... .

To jste pěkně přestřelil. Cestující si kupuje přepravu odněkud někam v daném čase. A druhá třída je jen jedna. Že se tam vejde pohodlné plyšové kupé se šesti sedadly i popelnice s prkennými lavicemi je věc druhá. Ale tohle v tarifu není.

Takže v tom případě vehementně bojujte za likvidaci 810 a jejich klonů. Jsem zvědav jak s tím uspějete. Proti tomu jsou patra komfortní zboží.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Meridian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.230.129
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:54:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím,že nějaká varianta je náhle ve vedení a dlouho nebyla,tak to lze docela jednoduše vysvětlit.Prostě se dá hlasovat neomezeně.Když jeden člověk klikne třeba 100x,tak se to zaznamená jako 100 názorů od sto lidí.Prostě by to mohlo být vymyšleno tak,že ten kdo hlasoval jednou,tak by ten systém nedovolil hlasovat podruhé.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Meridian: Technicky neproveditelné, jde to maximálně ztížit.
Hlasování podle částky se mi líbí, ale transparentní konto je až příliš transparentní a neumožňuje identifikaci podle neveřejného parametru platby. Napadá mě jedině systém žádosti z emailu o přidělení VS a po připsání platby zaslání příslušných jednorázových hlasovacích kódů k hlasování na email.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Qwerty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 00:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to řeším tak, že se podívám na historické fotografie, protože to co bych vyfotil je bobina v pseudohistorickém nátěru v roce 2007.
Tak se dívejte na historické snímky a my se, jestli dovolíte, budeme šotobavit po svém. Souhlas? Jinak trochu nechápu obavy z historického laku. Pokud jde o laickou cestující veřejnost, tak ta nebude řešit, že loko bude v jiných odstínech než 009, 037 nebo 054 a těžko zjistí, že se jedná o historické schéma. A taky to jistě nebude mít vliv na jejich kulturu cestování! Naopak - budou mít loko vzhlednou a ne tak (pro ně třeba) ohavnou jako 009.

Jena byl tehdy v Těšíně na stožáru, ne?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2433
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 08:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestující si kupuje přepravu odněkud někam v daném čase. A druhá třída je jen jedna. Že se tam vejde pohodlné plyšové kupé se šesti sedadly i popelnice s prkennými lavicemi je věc druhá. Ale tohle v tarifu není.


Takže co ? Můžeme prodat zákazníkovi (cestující+kraj) šmejd. On to vlastně stejně nepozná, žejo... . Takovýhle způsob myšlení je začátek konce čehokoliv kdekoliv.

Takže v tom případě vehementně bojujte za likvidaci 810 a jejich klonů. Jsem zvědav jak s tím uspějete. Proti tomu jsou patra komfortní zboží.

Pokud místo Bt někam přijedou patra, tak je to jako kdyby na lokálce míto 810 přijela M131.1.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 08:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se dívejte na historické snímky a my se, jestli dovolíte, budeme šotobavit po svém.

Já Vám to nevymlouvám.

Mám pouze ten názor, že šotit se má provoz a né nějaké pouťové atrakce, které jsou navíc v tomhle případě možné jen díky nepořádku a chaosu v ČD.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 10:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Pokud místo Bt někam přijedou patra, tak je to jako kdyby na lokálce míto 810 přijela M131.1.
To je dost subjektivě&emotivně hodnocené.

Narozdíl od šotouše- tebe- cestující nezajímá, zda jsou kliky plastové (Bt), nebo hliníkové (Btjo), ale třeba to, jak se ve vlaku sedí, jak se do něj nastupuje a zda je v něm dostatek místa. Takže patra by byla náhrada více než adekvátní- snazší výměna cestujících, kapacita vlaku by se téměř zdvojnásobila. Myslíte, že by třeba toto kraji vadilo?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 10:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobre, ale jsou ty patra v adekvatnim technickem stavu ? Tj. dvere se bez problemu daji otevrit ? Sedacky nejsou prosezena skoro az na zem ? Atd atd ?
Pavel
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 11:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp- Ona Bt-čka na 301 taky nejsou žádná sláva. V tom to je... Tj. z bláta do louže...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 11:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narozdíl od šotouše- tebe-

Za prvé - já se na to snažím dívat očima cestujícího. Ano, jsem šotouš a ani se za to nestydím, stejně jako se za to nestydí hl. šotouš ČR Zdeněk Hudec. Nejsem ale shotoush - a tudíž je mi nějaká jinak obarvená bobina zcela volná.

A za druhé - živě si dovedu představit (očima cestujícího) , že až to přijede na běžný vlak, tak tam po x letech odstavení nebude něco fungovat (třeba topení) a noviny napíšou, že ČD nasazují vlaky, které jezdí s otevřenýma dveřma. a ohrožena je tím bezpečnost. A snažší výměna cestujících - kolikrát jste do toho nastupoval ?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4782
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 12:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

snažší výměna cestujících - kolikrát jste do toho nastupoval? - nemůžete popřít, že v porovnání s těmi Bt tam ty lidi nalezou a vylezou daleko rychleji. Ale bezbariérové ty Btjo tedy rozhodně nejsou..
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 13:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem rychlejší. Moje chyba. Leze se tam +/- stejně, jako do toho Bt. Ale vejde se tam třeba víc kol, kočárků ap.

noviny napíšou ...což Bixy na Olomoucku nedělají.
E499001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 16:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku Vám tu nabourám diskusi malou ukázkou provozu bobin na Slovensku.Tentokrát té ve státních osobních službách
 
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 21:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

140.064 je prepravovaná zo ŽOS Vrútky cez Žilinu, Čadcu a Skalité k svojmu novému majiteľovi do Poľska. Viac fotiek zajtra na www.railpage.net
 
 
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001

www.railpage.net
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 22:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No fuj to je hnus ta 140.064 je chudák.Takovej hnusnej nátěr.Zkrátka stočtyřicítky mají svůj věk a myslím si, že by si zasloužily lakovat do trochu normálních barev ane takhle i když se jedná o pronájem.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 22:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Pepa_103: Spíš bych řekl prodej. A lak je takový, jaký ho chtěl majitel.

(Příspěvek byl editován uživatelem bugear.)
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 22:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bugear: a jo vlastně, v tom případě už je to jedno.ale stejně, dobrý je jen to, že bude jezdit.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 06:57:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapřahnout jí plošiňáky naložené rakvemi.To by byl krásnej pohřební vlak.
Kilofok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 11:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poláci jim říkaji ČERNÁ VDOVA.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

by mi zajímalo, podle čeho se rozhodnou nalakovat lokomotivu do takhle příšerných barev, oni neznají poláci tovární nátěry škodovek, že by udělali aspoň něco podobného? navíc stejnosměrka by měla být aspoň někde trochu zelená, aby bylo poznat že jede na 3000V
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:14:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa 103
Ale v Polsku se el. mašiny 3000 V přece nenatírají na zeleno!
Často mají el. lok. nátěr s odstíny oranžové (nevím teď jestli je to jejich schéma).
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_103: Firma CTL Logistics zná velice dobře své firemní barvy a logicky je používá pro nátěry svých lokomotiv. Nechápu, co je na tom nepochopitelného.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4791
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 13:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stejnosměrka by měla být aspoň někde trochu zelená, aby bylo poznat že jede na 3000V -
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 16:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_103 tydýýýýýýýt
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 00:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ne trochu zelená, ale celá podle schématu.Zkrátka bobinám sluší nejvíce tovární lak no.
Tamto se nějak napsal blbě, vypil jsem moc piva a psal (aby bylo poznat, že jede na 3000V) - ne zelaná protože je to stejnosměrka!!
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4794
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 09:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa 103: nemůžu si pomoct, ale nepil si to i pivo i teď??
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 09:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se neperte o barvy, a běžte si šotnout R 772, právě míří nach Děčín se 141.001 v čele-alespoň tak stál ráno připravený na Masně.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 11:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ropná skvrna 064:
Je sice fajn, že bude jezdit, ale proč jsou poláci tak nevkusní. Když nechci být sprostý, tak jediné české slovo co mě napadá je unappetitlich.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: Co je, prosím, na firemním nátěru CTL Logistics nevkusného? To byste chtěl, aby firemní barvy CTL Logistics byly v kombinaci zelené s jinou zelenou a se stříbrnou a samozřejmě s červenou hvězdou? Už vidím ty úžasné hlavičkové papíry CTL.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 14:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky myslím, že jde jen o zvyk, u nás prostě jezdily zelené a přes to vlak nejede, cokoli jiného je hnusný :-)
Je pravda, že hlavičkové papíry v černé a stříbrné asi něco jako úmrtní list musí být super, navíc měl jsem za to, že CTL měla mašinky tmavě modré se žlutobílými doplňky...
Zřejmě jsou ve firmě nějací divní lidé, četl jsem, že když se třeba dítěti nadměrně líbí černá barva, není to normální :-)
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 14:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě je třeba jedno, jakou má jáká která lokomotiva barvu, resp. jsem s tím smířený. Ale co mě konkrétně štve na PL bobinách je to, že ani trochu nerespektuje tvar karoserie, či oken. Je to prostě takové jednoduché schéma, které se plácne na Lok, ať už je to moderní 189ka, či stará bobina. Vemte si třeba unifik s čárou ponoru. Peršingy měly žlutý pruh rovný, ale u nulkových bobin se trochu "zaimprovizovalo" a žlutý pruh se přizpůsobil "fousům" na čele. Bylo to jen ku prospěchu věci. Takhle to vypadá , jak nějaké provizorium.

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Hlavičkový papír CTL jsem sice neviděl, ale předpokládám, že není černý, ale bílý se stříbrným logem firmy. Nové firemní barevné schema je skupinou CTL Logistics používáno od ledna 2007, kdy nahradilo Vámi vzpomínané původní modro-žluté s bílo-žluto-modro-černým logem.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:54:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pražská bobča 1001 dnes navštívila Ústecký kraj v čele pravidelného rychlíku.Foto později.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 18:55:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dodávám slíbené foto z Ústí.(sjízdné jsou všechny koleje a práce probíhají v podchodech,na eskalátorech...zbořena byla bývalá restaurace u parníku,nebo jak se tam říkalo)
 
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes bobinka 140.064 v žst. Skalité čakala na prebratie
 
 
 
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001

www.railpage.net
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 23:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@S200 Pokud nevnímáte rozdíl mezi tvarově originální lokomotivou a hlavičkovým papírem, a nemáte úctu k tomu, co někdo s citem pro věc a vůči karoserii lokomotivy vytvořil, je to smutné, a nemá cenu na to nijak reagovat. Lokomotivám s designem pojízdného bilboardu samozřejmě takováto reklama uškodit nemůže...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 23:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych to spis napsal mirne jinak - tzv korporatni image je vec potrebna, protoze je to jednoznacna identifikace vozidla (produktu - preprava) k dane firme. Jenze je tu jeste vizualni pocit, co s toho clovek ma. Coz muze v pripade nekterych "design" prvku byt problem, protoze proste clovek s pohledu na toto provedeni ma divny pocit (plechove prolisy na karoserii versus stribrny pruh) a pak lze predpokladat, ze clovek pri pohledu na toto "bezduche" uplatneni firemniho nateru si rekne, zda je tato firma ta prava pro nej a jeho byznys. Proc ? Protoze proste nedokaze "improvizovat", lepe receno doresit detail. Oboje pruser, neschopnost doresit detail je jasny, doufam. Co se tyce improvizace, jak se tato firma zachova pri neobvykle prepravy, ze si muzu sehnat nekoho jineho ? Pri vyhradni/exkluzivni smlouve ? Blbost, proc ? Vsak prepravce je uz prece domluven, ne ? Nemluve o pripadnych neobvyklych problemech pri dodavce "produktu", tj. preprave, coz uz je/muze byt problem. Cili v konecnem dusledku, je tato masinka reklamou, ci antireklamou ?
Hloupa uvaha ? Mozna ...
Ale zase uznavam, ze cirkus na koleckach taky neni uplne ta spravna cesta.
Pavel
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 07:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls + Pjp: Uznávám, že existuje něco jako design a že černo-stříbrný nátěr oné bobiny není zrovna designová perla. Na druhou stranu mi přijdou zcestné nářky na to, že ta bobina není v původním nátěru, neboť tyto nářky nemají nic společného s požadavkem na kvalitní design, ale jedná se pouze o naučený zvyk. Kdyby nikdo neviděl bobinu v původním nátěru, nevěřím, že by byl požadován zrovna takovýto nátěr.
A co se týká korporátního designu, tak tři lokomotivy jedné řady jsou pro firmu se zhruba 200 lokomotivami poněkud mimo rozlišovací úroveň, nehledě na to, že 140 není pro CTL zrovna reprezentativní řada se kterou se bude chlubit na svých reklamním materiálech (na to má 189). Chápu, že čeští šotouši jsou z bobiny na větvi, ale pro CTL je to naprosto marginální řada ke které nemá (jako polská firma) žádný nostalgický vztah.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tzv korporatni image je vec potrebna

To shotoushovi nevysvětlíte.:-)))

úctu k tomu, co někdo s citem pro věc a vůči karoserii lokomotivy vytvořil, je to smutné

Souhlas - normální je netunit. A proto bojujme stejným stylem proti všelijakým výstřelkům, bleskům, omalovánkám, omalovaým nárazníkům a podobně.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace