K-report
 

Archiv do 02.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv do 02.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou jsem jel rychlíkem z Plzně do Prahy v kupé seděli ještě dva cestující, kteří jeli na KMB z Domažlic do Prahy hl.n přes Staňkov,Nýřany, ptali se průvodčího jestli je to dobře spočítané, zdála jse jim moc vysoká hodnota skutečné vzdálenosti a on řekl, "že neví". Doma jsem si našel, že skutečná vzdálenost mezi výše uvedenými stanicemi je 173 km nikoliv 202 km (uvedeno v kolonce skutečná vzdálenost)
Má otázka zní: měl s tím průvodčí něco udělat? a co? díky za odpověď

(Příspěvek byl editován uživatelem 831.)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 831:Ano měl,podlě vnitřního předpisu KC10 to měl opravit a napsat skutečné kilometry.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat, zda někdo ví, co je to za zvláštní vlak č. 33906. Dnes ráno například byl opět v Pardubicích s odjezdem něco kolem 7:15 směr Praha-Libeň.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jestli doděláte maturitu tak vás budou časem lámat na funkci výpravčí. Pod Prahou určitě. Dívek, průvodčích s maturitou jsem potkal hodně a buďto z dráhy odešly nebo nosí červenou čepici.

Sice znám i pár výpravčích bez maturity (a vůbec nemám na mysli "starou gardu"), ale to už dnes bude asi neprůchodné. Horší však je, že se mezi nimi najdou tací (ať už maj SŠ či nikoliv), kteří nedovedou ani jednoduše vykřižovat, ale to už je na jinou diskuzi.

Ale nemohu si zde nerejpnout do jednoho jednoho peroňáka v Praze na hlaváku. Už je to nějakej ten pátek, co tam jeden z nich odjel s rychlíkem ihned poté, co mu padla barva a vůbec nečekal na souhlas vlakové čety. Ujel tak minimálně dvoum cestujícím, kteří se zrovna chystali naložit kola (naštěstí kola zůstala na perónu). Cestující (také nádražák) se ho pak šel zeptat, co to jako mělo znamenat. On mu PRÝ odpověděl (nebyl jsem u toho) že myslel, že když mu svítí volno, tak že ho může pustit. Nevím, jestli to takto přímo řekl, nebo to cestující zkreslil, ale věru jsem nestačil zírat.

Jinak vlakovou četu bych nemohl dělat ani za zlatý tele. Práce s lidma je jedna z nejhorších prací, co si dovedu představit. (bohužel ji částečně dělám)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Na hlaváku se občas objeví čistej panelista a je to, ale fíra neměl jet. Jeden musíme hlídat toho druhého. Postavené návěstidlo a souhlas s odjezdem byly pro mě vždy důležitější než nějaké prostocviky s výpravkou u 14tého vozu.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Machsebestova: Já si myslím, že nejsnažší cesta na průvodčí bude přes stanici Praha hl. n. a až budete mít cestu do Prahy tak v nádražní budově je personální oddělení a jděte tam na výzvědy. S němčinou budou spokojeni, ale nechají vás z ní přezkoušet. Před pár lety to dělali. V Praze má průvodčí největší možnosti a průvodčí jim věčně chyběli.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 23:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005: Cha! Plácačka stál na libeňském zhlaví asi 20 metrů před loko. Fíra viděl zvednutou plácačku, tak za to vzal a pak už jen vykouk, jestli někdo nenaskakuje. (Byl to vlak z 4.nást. směr Libeň)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 00:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se nestačím divit.To se mám na co těšit.Ještě aby člověk dával pozor na výpravky
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 00:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

John: Odklon kvuli vyluce na 020.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 00:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: (bohužel ji částečně dělám)

pracuješ v márnici ?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 00:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ne. (byť mám někdy ten pocit, že by to nebylo od věci) Ale ono řešení problémů zákazníků po telefonu (sice jen občas) dá taky zabrat. A to mi pořád šéf říka, že na ně nemám štěkat

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4689
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 02:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz:
Kde něco najdu o válečných vlakách?Či tedy obrněném vlaku?Scháněl jsem i nějakou knížku, ale bohuž nic nikde
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Nemám rád sníh!!!Cargo, co to je????
Machsebestova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 06:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to bude asi proůlém já nejsem z Prahy ale z Kolína lae takže sehnat práci na dráze by neměl být problém ne a práce s lidmi mi nevadí snažím se s nimi vyjít
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manemb : Nakopni Google a Wikipediu ?
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=Obrnen%C3%A9+vlaky+&btnG=H%C4%BEada%C5%A5+v+Google&meta=
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:43:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také lze kliknout na http://de.wikipedia.org/wiki/Panzerzug případně dát do vyhledávače Wolfgang Sawodny Panzerzüge (mám tlustou a drahou německou knihu, kterou na toto téma W. Sawodny napsal). Kvalitní knihy k této problematice vyšly v posledních letech i v Rusku. U nás zatím nic moc.
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 09:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nick: Díky moc
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 14:13:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě pro Manemb: Po zahlcení německými materiály jsem ještě cvičně zadal do vyhledavače "armoured train" a vyplivlo to další kvanta odkazů, mezi nimi i http://firstwar.webpark.cz/prispevky.htm
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Machsebestova: Průvodčí z Kolína nad Labem téměř jistě patří pod středisko vlakových čet Praha nebo jak se to teď jmenuje. Zeptejte se rovnou v Praze hl.n. na perzonálním.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 23:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Machsebestova

Přímo v Kolíně máme Středisko vlak. čet,které patří pod Prahu,jak tady uvedl kolega .. pro informace tedy můžete případně zajít v místě bydliště ...


ICQ 237-113-861
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 23:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Machsebestova:Pokud chceš telefonní číslo na osobní oddělení UŽST Praha hl.n., tak mi napiš na email.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 09:25:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Machsebestova: ještě by to chtělo trochu doladit tu češtinu... (existují takové potvůrky, říká se jim "čárka", a ty umějí význam věty buď upřesnit nebo naopak úplně změnit :-)).
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 09:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

# UŽST-uzlová železniční stanice Praha hl.n.
Wilsonova 8, 121 06 Praha 2
+420 972 241 110
Dioptrie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 09:31:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Aleš Liesk:

Ještě by to chtělo trochu doladit ty BIFOKÁLNÍ dioptrický brýle... aby se nám tady pak neobjevovali Vaše příspěvky 2x, nebo že bych měl rozmazaný LCD-čko nebo měl pro jistotu navštívit svého optika....
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 09:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aleš Liesk.: Já myslím, že pro výkon funkce průvodčí se obejde i bez čárek. Tedy pokud složí úspěšně maturitní zkoušku ;-)
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dioptrie: zdvojování příspěvků je technická záležitost, stává se to zde spoustě přispěvatelů. Někdy prostě systém reaguje, jak reaguje. A když už - tak "aby se nám tady pak neobjevovaly Vaše příspěvky" :-)
Machsebestova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj díky za číslo ale je to brzy ne když maturuju až příští rok a čárjy mc nepíši to já vím ale to se dá dopilovat a hlavně pro práci průvodč¨í to rozhodně nebudu potřebovat ale už se na to těším až budu jezdit vlakem to mě hrozně baví a i dělat rpůvodčího vím co to je a vímtaky že je to hezké
Dioptrie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 11:05:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mitas24:

JéJé,...malér...se strašně stydím, v první třídě z čeština velká jednička na vysvědčení a teď tohle...
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:04:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud nebude muset řešit drážní analogie věty "Propustit ne popravit!" (dejte si čárku jednou před "ne" a jednou za něj :-)) - třeba "Vypravit ne zastavit!", tak se to snad obejde bez hromady.
Ale luštit hlášenku od této slečny, ve které bude v epické šíři popisovat, jak tetce, která jela na zákaznické jízdné, ale její Z-karta byla neplatná, protože podobenka na této kartě umístěná neodpovídala již současné podobě uživatelky, která si oholila vousy, utekl z košíku, který neměl nepropustné dno ve smyslu předpisu KC1, pes, který, ač za něj bylo zaplaceno řádné jízdné, protože neměl nárok na bezplatnou přepravu, neměl náhubek, jak to požaduje předpis SPPO, a tudíž za něj měla být zaplacena pokuta, kterou výše uvedená tetka zaplatit odmítla, protože psa, evidentně rasy Čistokrevný voříšek, prohlásila za přerostlého potkana, což ovšem vyloučil službukonající veterinář, a tudíž se nadřízená složka žádá, aby předmětnou pokutu po výšeuvedené cestující vyžadovala dopisem, bych nechtěl.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2755
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosimpěkně, ví někdo co znamená ta nová černá tečka u odjezdů? V JŘ se píše: "vlak čeká na zpožděné vlaky, které dojedou do času jeho pravidelného odjezdu" - tak když dojedou do času jeho prav. odjezdu, tak na ně není třeba čekat, ne? Čili co se vlastně bude dít?
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Vyložím na příkladu:
Na hlaváku v Práglu na sedmém peróně stojí rychlík do Budějc s odjezdem třebas v 10:01. V 9:45 měl přijet rychlík od Berouna, leč je zasekán. Nakonec dojede v 10:00, pročež Budějčák vyčká, než se lidi přesunou podchodem na 7. perón.

Kdyby odjel v 10:01, nikdo by nestihnul přestoupit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2756
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Dík za vysvětlení.
I když tohle jsem považoval za elementární slušnost ke klientum a projev inteligence, že když už je vlak ve stanici, taxe jinej nenechá odjet, dokud ty lidi nepřestoupěj. Ale jak vidim, i na toto musí být befél. Aspoń tedy že takto.
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se to má tak:
Vlak buď nečeká na přípoje, tzn. odjede včas, kdyby had na skálu ... (v KJŘ označeno kolečkem s tečkou)
Vlak čeká - tedy vyčká i když vyčkávaný vlak v době pravidelného odjezdu ještě nepřijel
A nově vlak čeká na zpožděné vlaky, které dojedou do času jeho pravidelného odjezdu (v KJŘ značeno tím černým kolečkem)

Elementární slušnost jde stranou v okamžiku, kdy za ní doprvace dostává pokuty.
černá tečka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.0.27
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 15:58:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem,TomášK: elementární slušnost jsem několikrát zažil na hlavním v Praze. K perónu přijíždí R z "východu", od stejného peronu vesele odjíždí R do Plzně. Stačily by 3 minuty...odcházející výpravčí odpovídá "kolečko s tečkou". Černá tečka je tedy potřeba.
Pokuty od Olomouckého kraje si ČD vykoledovaly samy, provoz ř. 141 rozhodně nepatří k bezproblémovým, 851 si udělaly také dost zářezů (zvláště na 1kolejce s maximálním GVD znamená zdechlina totální rozvrat JŘ). Výpadek zabzař na 301 při každé bouřce také nepotěší.
Třeba se také někdo zamyslí, zda je dobré dělat neustále dokola denní výluky 7-15h na tratích s nočním klidem.
Mezi Plzní a Chebem se staví "koridor". Staví se a bude se stavět ještě dlouho. Je na 170 výlukový jízdní řád?
Je prd. Je vata u rychlíků, aby z Plzně odjely do Prahy jakžtakž. Osobáky a bezdružická a tachovská lokálka si běžně vozí +20-30min, protože tu má R +10´, druhý R +15´a nejde křižovat v Plešnicích, nebo jsou k dispozici jen 2 koleje, onde nejde zas něco jiného..."zpoždění je způsobeno stavební výlukou na trati" omílané tisíckrát, jednou omrzí.
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 16:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke zpožděním dochází i tím,že máte s reginou na obrat 3 minuty,zy tu dobu má nastoupit cca 60 lidí a vystoupit zhruba stejný počet a k tomu máte přebrat kurýry.Tvůrci jízdních řádů by se měli nad sebou zamyslet.No a v přípojné stanici mají cestující na přestup podchodem asi 3 minuty.A přípoj čeká,v další přípojné stanici čeká další přípoj atd.No a v závěru máte 20 minut jak vyšitých.Není vina na provozních zaměstnancích,ale právě na tvůrcích grafikonu.Jako by nikdy nebyli v provozu.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není vina na provozních zaměstnancích,ale právě na tvůrcích grafikonu.Jako by nikdy nebyli v provozu.
Ano, typická ukázka drážního alibismu, my nic, to ti nahoře (ti druzí), případně za to může příroda.
ČD: Zákazník? Co je to? ...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašut: Takhle je to ve všech větších firmách a i v mnoha malých. Levá ruka neví, co dělá pravá.

... případně za to může příroda ... a co je na tom divného? když je vítr, tak je vítr a může za to příroda. Když je povodeň, tak je povodeň a může za to příroda. Kde je problém? Kdo konkrétně by měl odpovídat za počasí? Byl by to jeden člověk v republice, nebo by každá firma měla svého?
černá tečka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.41
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 19:10:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašute, určitě víš o co jde. Výpravčí je poslední co to schytá...
Zažádáš o JŘ pro zvláštní vlak pro 120 cestujích s jízdními koly, výstup v zastávce XY, (speciálně upozorníš na výstup velkého množství lidí) a obdržíš JŘ s pobytem v XY 2 minuty. U pravidelných vlaků je to to samé, na nahlášení se dispečerovi, vyvešení (+kabely!), a objetí přívěsného vozu je 8minut a podobně.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 21:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ve Velkém Oseku zřejmě někoho sejmul Os 9423, poněvadž prázdnej žabák stál za přejezdem, u kterýho blikali majáky. Může někdo potvrdit?

Edit: Sorry za plevel, chtěl jsem to napsat do nehod...

(Příspěvek byl editován uživatelem Telini.)
Smiliropucha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 13:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hojky lidičky nemáte někdo novou Z1? Potřebovala bych ji do školy, kdyžtak mi ji plies pošlete na Smili-Ropucha@seznam.cz díkec
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 01:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smiliropucha: Už jsem ti ji posílal jednou a dnes podruhé.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 08:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrým příkladem...resp "dobrým" dobře udělaného GVD jsou jízdy 498.022 na Křivoklát...

Podívejte se na maximální délku vlaku na rakovnický, představte si davy fotochtivých šotoušů a opilců a řekněte mi, jestli 3 minuty na výstup z 12vz soupravy + Bpjo je dobrý nápad...

Teď už se to zaplať pánbůh trochu uklidnilo a znormálnělo ale tak rok dva zpátky to stálo za TO!
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
černá tečka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.41
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 14:38:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Definitivní průser lastal letos v dubnu. To se opět jelo s maxisoupravou, delší než se mělo jet původně. Na čí popud byly přidány další vozy netuším...při vjezdu do Roztok u jednoho vozu zůstala "viset" brzda a jízdou do Křivoklátu se udělaly velké nápeče (zjištěno v Křivoklátě). Po výstupu cestujících se 5km/h sunulo zpět do Roztok vůz odstavit. Jenže souprava byla delší než Roztoky...Po celou dobu (asi 70´) stál v Lašovicích protijedoucí Os, za párou dojel i Os z Berouna a samozřejmě došlo k rozvratu GVD na celý zbytek dne. Proto byly další jízdy organizovány tak, že když bude mít pára víc než 5 min, vyčká na křižování s pravidlem v Roztokách.
Svůj díl má taky uhnití-zrušení ŽST Městečko, když má jedno pravidlo minuty, tak je chytí i to druhé, protože Roztoky a Lašovice.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 10:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou strojvedoucí na ČD školeni z předpisů RID,pokud se z titulu profese podílí na této přepravě?
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook: Samozřejmě jsou.
Tak jak jsem žil,žiju dál
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 18:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsme školeni v určitém minimu, které bych přirovnal co do rozsahu k dopravní minimum pro jisté profese co se nepodílejí na provozu.
Asi nejdůležitejší pro nás je vědět na které nálepky se zaměřit, kdyby se něco dělo, aby byla HZS včas informována o konkrétní srajdě ve vlaku.
Martin
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 20:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co znamenají tato čísla? (na screenu 60)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 23:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

12.44 bych odhadl na čas odjezdu,514? číslo vlaku a 60 čas pobytu? ve stanici..Jinými slovy přijde mi to jako výřez z jízdního řádu na plachtě..A to nevím co je to screen
..pořádná mašina má kotel a komín..
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 00:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zjevně z plachty z oběhy HV, 12.44 je čas odjezdu vlaku, 60 minut je čas před odjezdem, potřebný k vykonání nezbytných technologických úkonů. Na základě toho se pak např. určuje tzv. hranice depa apod.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 21:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ťuhýk,Alf: Díky moc. To 12:44 je samozřejmě odjezd, 51xxx číslo vlaku, ale tato čísla jsem teda nerozklíčoval. Doba pobytu to být nemohla, bo by to vůbec nevycházelo.
Petas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.141.191
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 21:15:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to "ranžír" a "šturc"? Díky.
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 21:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petas: názorně šturc,užívá se na ukončení kusé
 
a ranžír je seřazovací nádraží nebo místo určené k posunu.
Mokelembembe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2007


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 17:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla spuštěna nová diskuze pro všechny,
co se zajímají o železnici z trochu jiného pohledu.Obrněné vlaky a vše co s tím souvisí,válečný provoz i bojové akce kolem kolejí.
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 23:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Ty kteří to hledali jako já v Železnici je odkaz na Obrněné vlaky tady:../3175/132473.html
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 00:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V obvodu žst. Choceň údajně stojí /nebo stával/ vložák z Ganzu,upravený na jídelnu,nebo něco takového.
Může mi to někdo potvrdit,nebo vyvrátit?
Velmi bych tuto informaci ocenil.
Díky.
LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.108.243
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 08:50:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook: ano stával. Dlouhou dobu byl zřejmě tentýž vůz
"zaparkován" ještě s jinými obytňáky i v Chlumu u Třeboně (dnes Majdalena). Zde sloužil ke "komáří" rekreaci, t.j. rybaření, koupání a houby v hejnech komárů
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37580
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 11:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mořepetr:
Už jsem aspoň doplnil odkaz pod parní mašiny, diskusi není bohužel možné zatím do železniční sekce vložit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 11:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Martin zlivský: Děkuji, aspoň, že tak.
Bobr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 15:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, kdo v Plzeňském kraji objednává za ČD autobusy na NAD. Předem díky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37592
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji se otázat zde: Doprava v západních Čechách

Já vím akorát od ČSAD Plzeň a Turbusu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský:
díky, ale kdo dopravce znám, potřeboval bych vědět, kdo je objednává za ČD (bývalo OPŘ Plzeň, ale nevím, kdo nyní).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace