K-report
 

Archiv do 02.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 471 » Archiv do 02.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 18:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To všichni MoravoSlezané:

Bože můj, zas ten komplex. Jděte s tím už někam. Chtěl jsem jen říct, že je u vás mnohem větší koncentrace vandalů a retardovaných jedinců, než kdekoli jinde v republice. Stav posprejování uvnitř i vně třeba právě těch jednotek 460 o tom vypovídá dodstatečně. S najetými kilometry to snad nemá nic společného, bo vlaky se snad za jízdy nedají zvenku sprejovat. Takže by měly být v lepším stavu než postávající ústecké, ne? Nic ve zlém, milí Moravanoslezané, nebo jak vám mám říkat abych snad neurazil vaše národovectví, já jsem na Ostravsku vojákoval, takže docela mohu srovnat úroveň obyvatelstva. Nic ve zlém, ale prostě mám z toho takový dojem. Mohu se ovšem mýlit a jiný snese důkazy právě opačné...mohu snad vyjádřit svůj názor, nebo se to tady nesmí?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 18:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Extra to Sajtr:

Mně je buřt co Praha, milý pane, nejsem Pražák. Ale přijde mi přihlouplý udržovat opravárenskou základnu pro 3 ešusy, když pravidelně jezdí jen 2 a třetí postává. Nic víc, nic míň, a pak se bojím o to, až se do nich podívají howada z Baníku, který jsem měl "čest" mít ve vlaku po utkání v Teplicích. Vezl jsem už Sparťany, Slávisty a další fanoušky, ale co vyváděli debilové který znají jen "banik", "pyčo" a "cype", to jsem jinde nezažil. Proto ta obava z vlivu retardovaných jedinců na kulturu cestování v Moravskoslezském kraji, píšu to už dobře?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 19:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Drn: ne Vy nejste pražák, ale ústečák (to si myslím). Asi nemůžete přenést přes srdce, že jednotka 471 bude na Ústí jezdit jen když nějaká zbude - ani jeden kus 471 není na trať 090/091 garantován. Bude to probíhat úplně stejně jako letos. Bude = pojede, nebude = pojede 451/2. Takže abych to shrnul: více se povozíte na 451/2 než na 471.
http://emj471.euweb.cz
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 19:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Penik:

Ale jděte, vy do mne nějak vidíte. , mně je ganz fekál, s čím budu lidi do Práglu vozit. Naopak, zatím se lépe cítím ve 451,2. Ešus je přeci jen o něčem jiném a 451 je dost podobná se 460 na kterou jsem zvyklý. A jestli zbyde ešus nebo ne? Mně je to fakt jedno. Ostatně, vzhledem k tomu, kolik jich momentálně stojí, nejsem naivní, abych 471 očekával na severním směru, když se jich nedostává ani na O10, nebo na Beroun. Jste prostě vedle jak ta jedle. Trvám ale na tom, že udržovat opravárenskou základnu kvůli trapným 3 ks, je howadina prvního řádu, ať je politicky motivovaná snaha zalíbit se jinak dost nasraným Moravoslezanům jakkoli pro někoho životně důležitá.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 19:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn:Ta opravárenská základna (OPJ) je v Bohumíně asi 30 let a je jedno jestli se tam udržují 460 a nebo 3 ks 471+460.Na financování se kraj nepodílel,ale místní politici si je dokázali vylobovat.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 19:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Alesl: No je docela vidět, že máte hodně mizerný pojem o udržování hnacích vozidel, skladových záležitostech atd. Chcete mi snad říct, že komponenty, postupy, dílenské přípravky, kvalifikace dílňáků je pro 460 a 471 tatáž, nebo téměř tatáž? Člověče, neblázněte.....

Jak vylobovat? Jestli se na jejich nákupu nepodíleli finančně, pak bych byl hodně opatrný s tím, jak dlouho, v jakém počtu a jestli vůbec tam budou jezdit. Pokud se na tom nepodíleli, mohou si ČD své stroje nasadit kde chtějí.
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 19:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aniž bych se chtěl Drna zastávat, v té kultuře cestování má pravdu. Je opravdu velký rozdíl soupravy kolem Prahy, mám na mysli i na sever do Kralup a dále na Ústí, rovněž na Kolín, Benešov, Beroun i Kladno. Já nevím, jak se uklízejí, jak se o ně starají, ale můžu s čistým svědomím říct (napsat), že mnohem častěji jsou méně zdevastované a čistější než tady u nás na severní Moravě. I kolem Brna jsem zaregistroval 560 a ty německé vozy na úrovni, ale na rovinu, 460 vypadá po pár kilometrech z depa po úklidu děsně. Stačí ji otočit do Těšína a Přerova no a děs... Zrovna tento týden v pondělí, 6.01 z Hranic zpět do Ostravy, tak to byl humus...

A na té 471 do Zábřehu se těžko něco změní, je to reklama ve zdejším kraji. Propagační jízdy... Pokud bude ovšem provozuschopná...

Pánové, ale žádný osobák nemá nad vyhlášené noční rychlíky z Chebu na Slovensko, ani za komančů, ani v dnešní době!!!
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 20:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn:Náhradní díly se v klidu dají poslat z OPJ z Prahy popřípadě přímo od výrobce,který sídlí vedle a dílenský personál se postupně naučí vozidla udržovat.Jistě nezůstane pouze u tří jednotek a postupně jich bude přibývat.Myslíte si že v jedné z nejlidnatějších aglomeracích se bude donekonečna jezdit se starými šroty?
On se sice finančne nepodílel,ale vozidla si dokázal vybojovat.Že na toto jinde kašlou tak to je jejich věc.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 20:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Alesl:

V klidu poslat přes 2/3 republiky? Hahaha! Vůbec netušíte, co stojí peněz takové běžné věci jako uskladnění a přeprava náhradních dílů, školení zaměstnanců, vybavení pro defekalizaci vakuových hajzlů a doplnění vody. Proč si myslíte, že už dávno byly soustředěny dané řady hnacích vozidel do určitých dep? Proč jdou 460 do Bohumína? Aby byly soustředěny pod jednou střechou zvláště kvůli zjednodušení údržby a součástkové základny, včetně zdrojů pro kanibalizaci. My bysme je tu v Ústí klidně dál snesli, byli jsme na ně zvyklí a kluci v dílně si taky uměli poradit. Viz i různá vylepšení pro fíru, na které bohumínští kolegové jen valí oči. Jen u 471 se to ovšem dělá poprdeli. Kvůli nějakým debilním politickým tanečkům. Ale všeho do času. A jestli na Moravu půjdou další a kolik, to je opravdu psáno někde ve hvězdách.

P.S. Pokud porovnáte stáří 451, kterých kolem Prahy a ve středočeském kraji jezdí opravdu mnoho, nebudete příště plakat, jak jezdíte se šroty. Vy si rozhodně nemáte na co stěžovat. Už jen frekvence klasických vozů typu Bd s kotoučovými brzdami je u vás mnohem vyšší než u nás na ústecku a to co depo Bohumín vyčlenilo jako náhradu za 460 ky je to nejhorší, co vyhrabalo z kopřiv. Za 14 dnů budeme vidět, jaké šroty nasadíme v Ústí, moravské šroty.
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 20:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad S200: více než 90 % kilometrického proběhu najezdí bohumínské ešusy mimo severní Moravu.
Kde teda ty kilometry najezdí, když ne na severní Moravě (spíš Moravskoslezský kraj)??

Ad Drn: ano máme tady zatím 3 kusy 471 (není to cílový stav, doufám), ale je třeba si uvědomit, že výroba jednotky trvá poměrně dlouho, samozřejmě velkou roli hrají finance, i v Praze taky začínali od jednoho kusu.....

Ještě jedna poznámka: je potřeba nahradit staré jednotky řady 451, 452. To je skutečnost, kterou nelze zpochybnit. Další věcí je výroba poslední jednotky řady 452, která byla vyrobená v roce 1973. Prototyp jednotky 460 byl vyrobený v roce 1971, sériová výroba pak začala v roce 1974. Rozdíl mezi posledními jednotkami 452 a prvními 460 v časovém horizontu je +/- nula.
Ať se to někomu líbí, nebo ne, taky máme právo na lepší kulturu cestování.
Ještě jednu poznámku si dovolím napsat: od doby kdy došlo ke sloučení dep Bohumín/Ostrava, nějak přestaly jezdit do dílen panťáky, vždy se tam odvezla už jen hromada nepojízdného šrotu, čím to asi je?
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 20:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Drn: prosím o upřesnění: různá vylepšení pro fíru, na které bohumínští kolegové jen valí oči.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 20:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Rumek:

......nějak přestaly jezdit do dílen panťáky, vždy se tam odvezla už jen hromada nepojízdného šrotu, čím to asi je?.......

Zeptejte se na pobřeží.......
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rumek: Kde teda ty kilometry najezdí, když ne na severní Moravě (spíš Moravskoslezský kraj)??
Byla řeč o severní Moravě, nikoli o Moravskoslezském kraji. Zjednoduším-li proběh 471 pouze na trasu Opava východ - Český Těšín, která je dlouhá 69 km, pak na Moravě se jednotka pohybuje pouze v úseku mezi mostem přes Odru a mostem přes Ostravici (5 km), čili na severní Moravě má jednotka proběh cca 7,2 %, zbývajících 92,8 % km najezdí ve Slezsku. Jasné?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřesnění:

Centrálně ovládané zap a vyp osvětlení soupravy od fíry, další, sdružený(pro L i P stranu vlaku) kroutík na ovládání dveří v blízkém dosahu fíry, aniž by musel vstávat, s tím související vybavení zpětnými zrcadly. Vesměs max. dva fabkové klíče na celou soupravu, centrální zap a vyp topení soupravy od fíry, jeden z bohumínských kolegů dokonce rozmnožil pojednání o těchto vylepšeních, které v Bohumíně nezdají. Vše bylo např. na 71/72. Také vybavenost stanovišť varnou konvicí navíc. Možná jsem na něco zapomněl.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Moraváci:

Nikdy by mne nenapadlo počítat kilometry našich mašin nebo souprav které najezdí mimo ústecký kraj. Nevěřil jsem, kam až může zajít ta národnostní otázka. Takže se Moravané co se týče 471 nebo 460 musí nytně cítit utlačovaní Slezany?
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1992
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rumek: a tak třeba centrální zapínání vnitřního osvětlení ze stanoviště (vlakvedoucí nemusí běhat vůz od vozu), centrální zavírání dveří z jednoho místa na pultu ("původní čudlíci pod okny na stranách také zůstaly), TRSka na boku, ne na čele pod opakovačem,... Drn určitě naváže (upřesní)

Náhradní díly se v klidu dají poslat z OPJ z Prahy...
Když si vzpomenu na poznámky, jaké k tomu "klidu" a ceně měl před nedávnem Penik a spol z Prahy...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4757
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůbec netušíte, co stojí peněz takové běžné věci jako uskladnění a přeprava náhradních dílů - zajímavé, že spouta koncernů a velkých podniků s tím žádný problém nemá, vozí zboží, produkty, součástky i náhradní díly na dlouhé vzdálenosti a vůbec jim to nevadí. Navíc, ty náhradí díly na 471 se vyrábějí Bohumínu za plotem, tudíž by se ani nemuseli nikam vozit.

Proč jdou 460 do Bohumína? - rozhodně ne proto, aby se soustředila nějaká řada v nějakém depu. To by nebyly třeba 843 rozházené po celé ČR. Už (nejen tu) bylo X krát řečeno, že 460 jdou z Ústí pryč hlavně krz Carga. Narozdíl od peršnounů a tak však nelze panťáky (lhostejno jaké) udržovat leckde. Po Praze, která má svých problémů dost vlastně jiná možnost ani nebyla...

Viz i různá vylepšení pro fíru, na které bohumínští kolegové jen valí oči - např.??

u 471 se to ovšem dělá poprdeli. Kvůli nějakým debilním politickým tanečkům. Ale všeho do času. - jak říkal Kozina, "Lomikare do roka a do dne?!"...

Pokud porovnáte stáří 451, kterých kolem Prahy a ve středočeském kraji jezdí opravdu mnoho, nebudete příště plakat, jak jezdíte se šroty. -viz Rumek...

PS: ty Česko-Moravské žabomyší kecy si strčte někam. Čekám, že nás "kované Chachary" přesvěčíte, proč si Ostrava 471 nezaslouží, ale zatím jste toho moc nepředvedl.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drne, vzpamatujte se, to není žádná národnostní otázka, jen jsem musel upřesnit Vaše tvrzení o ježdění na Moravě. Když napíšu, že 471 jezdí v Německu, a Vy mě opravíte, rozhodně Vás nebudu považovat za německého nacionalistu.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Karlostl: Jo zapomněl jsem na tu TRSku. Je vedle bočního okna hned po ruce...
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Drn:
- osvětlení a topení ze stanoviště (dejme tomu, ale dělám práci za vlakvedoucího)
- ovládání dveří máme taky vyřešené, byť ve dvou verzích, jedna z nich je shodná s 71/72
- zpětné zrcátka máme na všech jednotkách
- FAB klíče, to je spíš na problém, nutno pamatovat na nošení klíčů sebou při opuštění stanoviště (služebního oddílu), při zabouchnutí dveří ta koule na dveřích je pak problém

Co ale na Ústeckých panťácích není a hodně chybí, je možnost zkrokování zadní jednotky do nuly při jízdě do stoupání a nutnost neustále najíždět a sjíždět z výkonu pro udržení požadované rychlosti.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4758
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: nepřeháněj to s těmi detaily tak..

Ad: vylepšení 460 - rozsvícení soupravy není pro fíru žádný zlepšovák, neb jemu může být po rozsvícené soupravě putna. Od toho je četa. Pravda, centrální ovládání je fajn, že "tady" není - holt to nikdo neobjednal. To se může změnit, stejně jako to vytápení... Ovládání dveří jedním "kneflem" (resp na dosah fíry) je tu už pár "pětiletek", zpětná zrcátka odnepaměti. Těm "fabkovým klíčům" moc nerozumím, na FAB jsou jedině dveře do strojovny (shodné pro obě mašiny v jednotce) a pak k "vercajku". Ty se nikam nenosí. TRS je na všech zdejších 460 na pravé straně "pod oknem"...

Plus tu dále máme možnost jízdy na "snížený výkon" - viz Rumek (a že to už je let, co to tak jezdí), rovněž EDB brzdí až do rychlosti O km/h (byť málo)...

PS: tahle "bitva" nemá smysl (obzvláště tady a ne ve 460), každé depo má něco "navíc"...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Rumek:

Děláte práci za vlakvedoucího? No abyste se nepřetrh. Víte, my u nás vždy měli s četama docela dobré vztahy (až na výjimky), takže pootočit zápěstím, abych starší paní ušetřil 300 metrovou procházku mi nedělá potíže. Zkrokování opravdu nemáme, ale nepokládám to za důležité ani přínosné, když jsou odporníky trvale zatížitelné. Také u nás není tolik stoupání jako u vás. Energetickou náročnost 460 ky to jistě neovlivní tak, aby to mohlo stát za řeč.

Na závěr se tedy ptám, proč byl tedy bohumínský kolega tak mile překvapen až vydal prvotinu, která visí i u nás na blafárně
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jena a S200:
Spousta podniků také jede bez skladů s dopravou just in time, viz Škoda VW, máte pocit, že na ČD taková doprava pro ČD funguje? O té dislokaci kvůli údržbě pustě kecáte, Ing Kothera moc dobře věděl, proč sebral Praze esa, ústečákům panťáky atd. Otázka Carga je zde až druhořadá, jinak by v Ústí nezůstávala řada peršingů byť jsou tu jen pro osobní dopravu.

Já jsem se neosypal, když jiný přispěvatel místo moravskoslezský napsal severomoravský. Mně je to jedno. Nějaké Slezsko jde ouplně mimo mne, takže mne z víření národnostních rozmíšek neobviňujte. Ostatně, nikdy to nebyli Češi, kdo se musel stále vůči někomu vymezovat, to je specialita jiných oblastní naší země, že?

Ostatní jsem zde již výše napsal. Mějte se pánové.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zlepšováky 460:

Nikde jsme si to neobjednávali, udělali jsme si to sami. Kdo mluví o vymoženosti EDB do zastavení, buď vědomě kecá, nebo tomu vůbec nerozumí. V B1 toto umí samozřejmě všechny ústecké panťáky, bo to tak nějak vyplývá z konstrukce a zapojení z výroby. Nicméně, do zastavení to není, pod cca 5km/h to není téměř znát, takže vzduch to jistí. Možná by tu měli vést diskuzi o zlepšovácích jen ti, co tu mašinu trochu znají a jezdí s ní, nebo ji opravují a naopak ti co si to o sobě jen myslí, by měli kušovat, protože melou blbiny.
Ústecká lochneska
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.9.78
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:55:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pokud tady na tomto fóru hraješ machra přes sklad,tak hóóódně zbrzdi!!! Dnes si depa neurčují kam které vozy(....z kopřiv) jdou !!
Vědí to tady všichni ,že to dojde v depeši a tam to je dáno úplně přesně jestli se to týká čísel vozů nebe dnes i lokomotiv!! A ani ti"moravoslezané" nejsou moc nadšení, že jím odcházejí nejlepší peršani ....163.2stovky!!
Byli by mnohem rádi kdyby 460 zůstaly v Ústí a jim zůstaly 163.2!!Tomu věř!!
viz i různá vylepšení pro fíru, na které jen bohumínští kolegové valí oči.....jsou tam ale i úpravy které zase nemají ústecké,takže pokud by to bylo s přesunem 460 obráceně ,myslím tím co se týče úprav nevalili by ty oči zase ústečáci??
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozsvítit si osvětlení je putna, jo? Je vidět, že o práci fíry zvlášť na 460 víte velký kulový. Když berete ve 2 hodiny ráno soupravu na první ranní vlak někde ve tmě, je docela fajn, když si můžete centrálně po zapnutí baterek na obou motorácích rozsvítit vnitřek a neprobíjet se při vnitřní prohlídce a zapínání baterií na vložácích všema těma dveřma s baterkou. A klíče FAB? Krom 021 a 001 (obě z Bohumína, mají dozičák) měly naše jednotky všechny FAB ku na všech třech dveřích stanoviště plus na dveřích k cestujícím od vlakoše. Vaše přesvědčení o shodnosti klíčů svědčí o tom, že jste je nikdy neviděl. Právě to ocenil bohumíňák, že jich máme podstatně méně, než jsou u nich zvyklí. Občas na každé dveře jiný klíč, rozlišení jen různými zářezy a označovači.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 22:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ústeckálochneska:

Proč sem lezeš anonymně? Bojíš se snad své pravé identity, slovutný 82.209.9.78? Kdybys uměl líp číst, ušetřil jsi si řádky, chytráku. Mnohem výše jsem psal o tom, kdo rozhoduje, co kam redislokuje. Kecy o tom, co by bylo kdyby....haha, to si nech pro své děti, jak jsem už napsal, nám tu 460ky nepřekážely, byli jsme na ně zvyklí, takže radši dej BII ty a přidej tak půl baru na průběžné a to hodně rychle, než projedeš zastávku. Já budu brzdit až já budu chtít, kapišto anonyme?
460
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.9.78
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 22:25:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Drn:tak ten bohumíňák to neoceňoval ale viděl jsem jak od 71/72 rozděloval klíče z jednoho chumlu klíčů na dva svazky (spousta klíčů byla k ničemu)!!Jen tak na okraj!!
A ten bohumínský kolega nebyl mile překvapen, že vydal prvotinu.....je to kluk co již mnoho let jezdí po dílnách po celé republice a o těchto jiných věcech mimo jiné ví léta a proto považoval za dobré seznámit všechny své kolegy o těchto zvláštnostech!!!...neuváděj tady toto fórum do řečí co kde slyšíš!!JPP!!..znovu podotýkám ,že nebyl překvapen!!Naopak se už stará aby se na příchozích 460 co nejdříve nainstalovala jízda na snížený výkon!!!
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 22:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nespletli jste si skupinu? Už dlouho tady tlacháte o 460, přičemž zde je to vyhrazené pro 471 (a časem možná i 671)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 23:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To všichni:

Netušil jsem jakou reakci tu vybudím tím, co napíšu. Ale já ten papír četl a mám pocit, že ani jeden zde, včetně toho posránka, co se z nějakého důvodu musí skrývat za anonymním nickem, byť jeho IP je stále stejné, když chce na mou adresu napsat něco ostřejšího nee.. Omlouvám se za narušení tématu, ale vyplynulo to tak nějak mimovolně. Dobrou noc.

P.S. Pro skrytého. Ty chytrej, já na tý 71/72 dost často jezdil, takže nějaký mraky klíčů tady vůbec nezkoušej. Než šla do dílen, byly tam jen 2 fabky. Tak tu hloupě neblafej co jsi kde viděl, zřejmě špatně vidíš, nebo to byly jiný klíče.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 17:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no tak, pánové, pánové...! Tož to znáte toto. Když se dva hádají, třetí se .
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7666
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 18:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkejte, až se začnou vyrábět 671, to se tu o ně budou hádat Plzeň, Budějice, Praha, Brno a nevím kdo ještě...
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 18:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

njn, stáří 452 a prototypu 460, je sice v podstatě stejné, ale cityfrogy se už div nerozpadnou, s 460tkou se zas tak často nesetkám, ale rozhodně jsou na tom líp než 451/452, které jezdí už jen díky velkému úsilí. 460tky se snad tolik nerozpadaj
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 18:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Promáznul jsem vulgární příspěvek od Parizaka, další snad už nebude nutné mazat. Držte se tématu.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 18:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dle železničáře mají mít jednotky 471 od příštího roku vmax 160 km/h.
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 19:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pershink: přidám fotku "kvetoucího" pantografu, co se skrývá v místech kam není normálně vidět, když je taková díra na viditelném místě?
 
Pro další případnou diskuzi se raději přesuňme do správné skupiny ř.460
Diem
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 23:07:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se osobně domnívám, že se i zájezdy 471 do ÚL jsou politické, kolik lidí tam jede osobákem ze stanic jižně od Roudnice nad Labem? Celkově mi přijde dělení vozebních ramen právě tam nejrozumější, Kralupy jsou moc blízko Prahy, a Vraňany jsou nevýznamné. Zájezdy do Olomouce a Zábřeha na Moravě jsou už zcela absurdní. Podle mého názoru by měly 471 jezdit Opava Východ - Český Těšín a maximálně do Přerova, 460 potom též na 280, a Přerov - Zábřeh měly zůstat klasiky. A pokud mají dělat 471 někde reklamu, raději bych je viděl v Otrokovicích, případně "Staráku". Nejezdí tam Pendolino, a celkově mi ta trať přijde na to, v jakém je stavu, málo využívaná moderními vozidly.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.157.234
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 15:31:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v 9.44 viděna 471.036 v Klánovicích na zkušební jízdě směr Kolín.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 16:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad R.Š.: to již byla TBZ (druhý nebo třetí pokus). V současné době probíhá TBZ na ONJ, kde se spojuje a rozpojuje se 471.012+071.015+971.015.
http://emj471.euweb.cz
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 17:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

460 si především měli nechat v Ústí s celým jejich povedeným krajem a ne je cpat sem na Moravu.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 19:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Essox:

Hmm, jasně, vy jich tam máte už teď málo že? :-)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 19:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Penik:

Na tý 015....012 jsem jel poslední záškol. Takže už ty převodovky na 036 přetěsnili? To sebou teda šlehli... ani se mi nechce věřit, že se to dá tak rychle i s přepravou stihnout.
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 19:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím, jestli to tu někdo dával, ale asi nee

mrkněte se - hlavně na těch hafo fotek ...

http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=2165
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 20:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Icetiger: Ta exkurze neměla chybu.
Tak jak jsem žil,žiju dál
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 20:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: s čistým svědomím tady můžu napsat, že drtivá většina lidí na Valašsku se na panťáky moc nehrnula a radši by měli 163.2xx, s ARR na kterou jsou zvyklí a podstatně se jim s tím jezdí lépe a pohodlněji, než hlídat rychlost. Za komančů to jo, to byla vymoženost, lepší než bobinky, ale na peršounech...??? A to už nehledě na to, že se na stanoviště panťáku každou chvíli někdo nahrnul a dělal dusno. Málo koho tady bude zajímat centrální osvětlení a jiné vymoženosti, když na poměrně moderních dvoustovkách se jim jezdilo mnohem lépe. Panťák tady byl jen pro zpestření a pro pár nadšenců. Ale jinak...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 20:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Matysekfyra:

Ať si jdou stěžovat k panu Ing. Kotherovi, Hybernská 5, Praha1. My v Ústí jsme si to nevymysleli.
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 22:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, nedá se s tím nic dělat, je to jako s Cargem, chceš-nechceš, jdeš tam-nejdeš. Na rozdíl od soukromníka se na dráze jakákoliv změna těžko nese za strany zaměstnanců, jooo zvyk je železná košile. I já to poznal, když jsem opouštěl mou milovanou 742 510-1
 
 

Jsem tvor velice rychle přizpůsobivý, já s tím nemám toliko problémů...

Všem milovníkům ešusů se hluboce omlouvám...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 22:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to hezký, ale má bývalá z mých začátků na ČD je hezčí. Ta zelená mne u tý tvý 510ky trochu bije do očí.

Také se omlouvám ešusákům...
 
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 22:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, dobrý, není nad klasiku z ČKD. Těm novým nátěrům Cargo nějak nemůžu přijít na chuť... Nic neříkající modrá a modrá ještě více neříkající...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 08:31:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

před opravou střetu s krávou
 
 
 
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 10:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OH: Jaký je časový horizont té opravy?
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 12:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí už 471.035, nebo pořád stojí na poruchu?
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 13:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to vypadá se 471 007?? Bude od nového GVD zprovozněna jako celek, tj. ve složení 471 007 + 071 007 + 971 007?? Přecijenom vložený vůz byl dlouhodobě odstaven (tuším, že déle jak 1 rok) a řídící vůz také. Prozradí nám někdo bližší informace??
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 15:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Samlep: nejezdí, asi shořel motor u sběrače.

Ad Talgo: na 99% nevyjede.
http://emj471.euweb.cz
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PeNik:

Co je vlastně se zbytkem soupravy 007, tj. 071 007 a 971 007?? Motorák 007 jsem viděl naposledy někdy v létě, když jezdil se zbytkem od 17ky. O znovuzprovoznění 971 007 se diskutovalo už před měsícem, možná i dříve...

Jestliže je vložák 007 odstaven delší dobu a chybí na něm nějaké součástky, tak by mohla souprava alespoň jezdit v krátkém provedení, tj. 471 007 + 971 007?? Je to v současné době reálné??
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Talgo: dvouvozová na 95% jezdit nebude, protože má malou kapacitu a je nedostačující (jak sólo na 231, tak i ve dvojici na 011). Nechybí části pouze na N ale na 971 i 471. Bohužel, ale výrobce není schopen dodat trafa na ROFku (a to nejen na 471.007). 471.007 nestojí pouze na ROFku.

Nevíte někdo, jak je to s dodáváním náhradních dílů, když se vozidla ještě vyrábějí (například podle obchodníhi zákoníku či něčeho jiného) a výrobce není schopen zajistit jejich dodání, protože se již nevyrábějí? Neměl by náhodou zajistit náhradu za tyto díly případně dodat úplně nové zařízení splňující stejnou funkci?
http://emj471.euweb.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4770
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: a nešlo by vzít ten motor (případně celý sběrač) z 024 a dát to na 035? Protože 024 si asi ještě hned tak nezajezdí a je mírně řečeno smutné, že ze tří ešusů jezdí v Ostravě jen jeden. Už pár týdnů...
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a to teprv bude sranda od příští neděle....By mě zajímalo co na to bude říkat Olomoucký kraj že mu tam nejezdí putovní výstavka nazvaná CityElefant Asi by to chtělo nechat první ešuš co výjede z Vítkovic tady na Ostravsku a až se dá do kupy aspon ten druhý tak ho poslat směrem ku Praze...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:05:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Jena:a nešlo by vzít ten motor (případně celý sběrač)
Selská logika a problém je vyřešen. Ovšem zde se problém jmenuje garance, takže na takové čoromoro by musel především přistoupit výrobce vlaku - a nejlépe ho servisními pracovníky i udělat. CD to samy od sebe udělat nesmějí, neb by porušily podmínky garance a v případě dalšího průseru calujou. A o přístupu výrobce zde víceméně trvale referuje Penik, takže výsledek je, že v drážních podmínkách se selskou logikou daleko nedojdeš.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Já bych si tipl, že do Zábřehu bude jezdit 025 a v Opavě si budou muset utřít nos.
810.191 - královna tratí Severní Moravy

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace