K-report
 

Archiv do 26.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní doprava » Archiv do 26.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 23:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2 - s tou hmotností u lokálek bych to tak tragicky neviděl - kolik ucelenek nebo vlaků s tímto zbožím, které by toto využily, na nich jen hypoteticky může končit nebo začínat? Hutě ani elektrárny se na nich obvykle nestaví...

A znovu připomínám - kolik by si tyto úpravy infrastruktury vyžádaly prostředků, ve srovnání s tím, co se lije do úprav pro osobní dopravu, která ve skutečnosti generuje minimální, ale spíš žádné zisky? A specielně ještě u nás v situaci, kdy osobní vlaky platí zanedbatelné poplatky za DC a de facto jsou v tomto dotovány nákladními vlaky.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 11:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby řeč nestála - ono vůbec ty poplatky za DC v Evropě jsou možná jednou s příčin, proč jsme tam, kde jsme. Ono totiž u oddělené DC je logicky problém, jak ukočírovat investice a ostatní náklady u infra, tak aby měly skutečně nějaké ekonomické opodstatnění. Pokud mám unitární železnici a jsem normálně tržně se chovající podnikatel, tak si musím sakra rozmýšlet, do čeho dávat prachy. Takže v konkrétním případě by se klidně mohlo stát, že pokud bych si investice a údržbu infra řídil sám, tak budu efektivnější a ve výsledku někdy i levnější, než pokud mi to bude zajišťovat nějaká státem řízená a placená organizace a ministerstvo financí mi pak napaří poplatky za použití DC. To prosím není můj výmysl, ale některých Amíků, kteří v Evropě zkoušeli v tomhle podnikat.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 12:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas. Druhá strana americké mince ale je, že DC se udržuje pouze tam, kde je konkurenceschopná i proti silnicím, které se až na některé horské úseky udržují z veřejných peněz. V našem prostředí by takový tlak na efektivitu znamenal zánik všech lokálek a dalších tras, kde nejezdí dost nákladů...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2594
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 16:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas - je otázka v čem ale spočívá přínos některých lokálek. Ještě bych možná připomněl, že v USA existuje - tam kde to má trochu smysl - poměrně značný počet jak vlečkových provozů, kde třeba projede nákladní vlak jednou za několik dní, tak i řada muzejních drah, žijících z turistického ruchu.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2595
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 16:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obě kategorie jsou samozřejmě původní "celostátní" tratě, které jsou udržovány s minimálními náklady, tak aby vyhovovaly současným nárokům. Uznávám, že třeba problém se zloději všeho kovového je tam asi tolik nepálí.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 19:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, ucelenky na lokálky skoro nejezdí, spíš jsem myslel dřevo... Jenže současné ucelenky nevyužívají D, i když jedou v celé trase po trati co to umožňuje...
171 je přeci vyřešená pomocí tunelu, takže tam je problém aktuální, ale né dlouhodobej.
Ano 231 je hodně vytížená, tam by montáž AB byla fajn, ale kolik tam potřebujem procpat nákladů...?
Souhlasím, že rekonstrukce hlavních tratí by měly být spojené se zvýšením únostnosti na D4, ale také musíme přesvědčit přepravce, aby ji využívaly, když skoro vůbec nevyužívají D3, která na velké části hlavních tratích je...
Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 07:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Do toho VRTunelu prej nebudou smět vozy ze kterých se materiál sype, nebo sfoukává větrem, aby se nemusel tunel furt vyplachovat. Takže vápenec a všechno ve Falls ČD (a dalších netěsných) bude jezdit kolem Berounky. Možná ale, že to je kec.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 09:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl, že nákladní dopravci rádi bodou jezdit po rovině kolem Berounky, místo do kopce z kopce tunelem. Navíc by tam zřejmě dost vadily o dost rychlejší osobní dopravě. I když možná s nějakými lehčími rychlími náklady se tam taky počítá.

Martin2 - až těm přepravcům někdo nabídne přepravu třeba štěrku ve vg s ložením na D třeba o 15% levněji, tak to ještě rádi využijí...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 11:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono by to i teď snad vyšlo levněji, bude lépe vycházet poměr vlastní hmotnosti vozu k hmotnosti zboží (nevím jestli jsem to napsal matematicky přesně), i když to beru k poplatkům za DC, jak je nastaven tarif to nevím...
Zvýhodnění Déčkově ložených vozů je možnost. Poplatek za DC by měl být závislej především na celkové hmostnosti vlaku. Na zatížených tratích jako 171 a 231 by se do toho mohla zamotat sleva za dobré využití únostnosti tratě...
No je možné, že by raději jezdili okolo řeky, ale když nebude pro ně místo, tak ani tunelem nepohrdnou, aby nemuseli čekat do večera. Ale to brzdění rychlíků jsem si neuvědomil. Takže je otázkou, kolik tam bude jezdit vlaků a jakou rychlostí? Předpokládám, že zpočátku asi 160. Max. sklon někdo zná?
Jako kec bych to neviděl, je to celkem logické, ale stejně budou muset vyplachovat i jiné tunely, třeba u Plzně, takže technika se bude muset pořídit tak i tak.
Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sklon VRT Krč/Smíchov - Beroun má bejt do pěti promile.
Vyplachování tunelu:
No když vidím, jak se z vagónů různých dopravců vesele sype mour, struska, prach anebo to lítá seshora, tak se nedivím. Takové prasečiny by asi do padesátikilometrových tunelů ve Švýcarsku nepustili, leda za těžký prachy. Jo a ještě tam bylo řečeno, že do toho VRTunelu nebudou smět osobní vozy s hnojicími WC (takže skoro žádné vlaky ČD) (řešení bude šalamounské - zavede se sanitární zóna po vzoru divokého východu).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 17:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5 prom. není žádnej problém pro náklady a to ani pro těžší, kór když pojedou v jednom kuse. To se dá jet i těch 100. Aspoň tak to znám z Ústí do Kolína na 163.
Znečišťování tunelu by mohl být docela problém, holt se budem muset inspirovat z alpských zemí, jinak se můžeme s náklady mezi Prahou a Plzní rozloučit, díky těm dlouhým tunelům co tam budou
Martin
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 19:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sou věci....
odkaz
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 19:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

qěcy No když vidím, jak se z vagónů různých dopravců vesele sype mour, struska, prach anebo to lítá seshora, tak se nedivím. Takové prasečiny by asi do padesátikilometrových tunelů ve Švýcarsku nepustili, leda za těžký prachy. Jo a ještě tam bylo řečeno, že do toho VRTunelu nebudou smět osobní vozy s hnojicími WC (takže skoro žádné vlaky ČD) (řešení bude šalamounské - zavede se sanitární zóna po vzoru divokého východu).

Jakýže rok tu řešíte?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 19:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kurt:
2007, prosím pěkně.
Jednou jsem to dokonce řešil po telefonu s vlečkařem (ač jsem pracoval v úplně jiné stanici, než kde je připojena vlečka), kupodivu jsme dobře pokecali a za měsíc začli používat o něco vhodnější vozy. Takže teď už jejich vlaky práší o hodně méně.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 19:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl:
Tak to abychom založili nové téma - CSC - Ceskoslovenské Cargo
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 22:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot
Ovšem na zůstane - li infrastrktura neoddělena a navíc se u molocha nic nezmění ani po vstupu zahraničního kapitálu, tak se dostaneme - k Telecomu, dnes O2. Zde dopravní cesta - dráty (pořízena za státní dotaci) - je sice vzorně a efektivně spravována, leč pro zákazníka to znamená podstatně horší služby.....
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 23:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě tam bylo řečeno, že do toho VRTunelu nebudou smět osobní vozy s hnojicími WC (takže skoro žádné vlaky ČD)

2007, prosím pěkně.


??
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narazil jsem na zajímavou věc. Podle výroční zprávy SŽDC za rok 2006 byly výkony ČD v nákladní dopravě následující: 35 809 mil. hrtkm, 39 787 tis. vlkm. Kdežto podle výroční zprávy ČD za téže období byly ty výkony takovéto: 32 355 mil. hrtkm, 32 246 tis. vlkm.

Mezi těmito údaji je dost značný rozdíl. Komu mám věřit, ČD nebo SŽDC?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2610
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zřejmě problematika P-vozů a veřejné/neveřejné nákladní dopravy. Viz ŽM 9/2007
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Může to být tak, že SŽDC uvádí veškerou tonáž a kilometráž, za níž dostala zaplaceno a ČD uvádí rovněž toliko to, zač dostaly zaplaceno. Ten rozdíl by pak byl ve váze hnacích vozidel na vlacích, Lv, přepravě správek a případně Vn.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2612
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nákladní" Lv do toho možná taky počítají.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Řekl bych, že v případě, že by ČD do "svých" hrtkm nezahrnuly Vn, pak by byl ten rozdíl ještě větší. Zřejmě tam ČD nezahrnují lokomotivy (Lv i při tažení vlaků), případně ty správky apod., to by tak mohlo odpovídat tomu rozdílu.

V té souvislosti jsou ovšem zajímavé také údaje za osobní dopravu, kde SŽDC uvádí pro ČD 115 500 tis. vlkm, kdežto ČD 115 523 tis. km. Čili tady je to přesně naopak, byť ten rozdíl není tak velký. Ale opět mohou ČD (a také SŽDC) uvádět to, co dostaly zaplaceno, což by znamenalo, že ČD dostaly od krajů a MD zaplaceno víc výkonů, než skutečně vykonaly.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Ještě jste mě přivedl na jednu myšlenku: Osobní vlak s mašinou navíc, osobní vlak se správkami a pod. se pro potřeby SŽDC počítá jako náklad, leč ČD to vykáží jako osobák, protože to osobák byl.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TomášK:
Jen jestli se těm osobákům se správkami účtují PDC jako nákladům. Protože aspoň u nás jezdí takovejch osobáků haldy, a přijde mi divný, že nikomu z ČD nevadí, že za takové osobáky musejí platit vyšší PDC.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tedy nevím, jakým způsobem platí SŽDC Českým drahám za provozování dráhy, ale podle uvedených statistik i podle toho, co vídám běžně na kolejích (např. naprosto zbytečné Lv vlaky), mám pocit, že to provozování dráhy je pro ČD hodně výnosný byznys.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To samozřejmě nevím a tipnul bych si, že se lecos diskrétně neuvede. Nicméně tvářit se, jako že se správky vůbec nevozí, to asi nejde.

Jestli to někomu vadí, či nikoliv je asi nepodstatné. Asi je výhodnější zařadit správku do pravidelného osobáku a vědět, že bude v depu/PJ ještě ten den, než to poslat v nákladu a vědět, že taktickou oklikou přes několik seřadišť to dorazí do depa/PJ za 3 dny. A úspora by byla zanedbatelná.

Provozování dráhy je určitě výhodný kšeft, protože cena určitě zahrnuje i přiměřený zisk, navíc jdou velmi snadno snižovat náklady (dálkoviny, D3, VSDZ)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám vážné obavy, že to co se přesně vozí v osobních vlacích se moc neřeší. Velice pravděpodobné také je, že cena za provozování dráhy bude velice blízká výsledné ceně poplatků za DC od ČD.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 15:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jasné, že se správy v osobních vlacích vykazují jako osobní nápravy. Zatím jsem nezažil, že bych je dostal jako ostatní. Maximálně, když vezu studenou mašinu, tak ji mám předepsanou jako studenou. Dost často se uzamčené správkové vozy na R vlacích píšou i do obsaditelnosti. Ale co můj problém to není, dostanu nudli a podle ní to opíšu. Nudle se schová v DKV a při kontrole jsem postupoval podle předpisu.
Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 17:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Tak to je na žalobu.

S200:
U nás byly Lv kupodivu silně omezeny. Nejčastěji se vozí na nákladech, nebo spojené v jednom Lv. Dneska není problém na trati 171 vidět náklad se čtyřmi elektrikami.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 18:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím kdo koho by měl žalovat.
Příklad - Během jízdy přestane topit a svítit vůz a průvodčí vyžene lidi a vůz zamkne. No a co s tím, má se předělat hlášenka nebo nemá, vždyť je to vlastně správa. Seika je postavena tak, že vlastně ani nikdo pořádně neví co se má a co se nemá, co se může, co se nemůže. Jednou peníze vybírá SŽDC, tak hlavně ona se musí starat, pokud ji jde o co nejvyšší efektivitu a né dopravce.
Ona Lv jízda sama o sobě není moc drahá, trasa stojí cca 120 nebo tak nějak. Pak se platí za tunu, takže je jedno jestli jedou 4 mašiny spojené nebo zvlášť. Spíš je na 171 problém s propustností a takhle se to vyřeší. No a pro některé Cargo dispečery není problém zavádět trasu Lv vlaku půl dne, když jinej to zvládne za 15 minut.
Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 19:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M2: Nákladní nápravy jsou ty, které jsou navíc oproti plánovanému řazení (to tedy není můj výklad, to mi kdysi vysvětloval jeden soukromník, a předpis Sei ČD na to nemá vliv). Takže když se vůz během jízdy podělá, tak nákladní není.
Jo, někteří cargodispečeři ve Vepřový..., ále, škoda slov.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 20:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je hezký co si říká soukromník, ale to není podstatné. Takže když jedou na 207 lehátka navíc, tak je to náklad? Co když vlakvedoucí zamkne vozy, protože je sám a tolik vozů mít nemůže? Je v tom chaos, ale nemusí nás trápit. To je problém SŽDC, že je naivní a všechno nechává jen na dopravcích. A stačilo by tak málo, mít v počítačích rozbor osobních vlaků, stejně jako u nákladů. A ještě ušetříme lidi co kontrolujou hlášenky na GŘ ČD, je tam na to celé oddělení.
Martin
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 08:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: Není to náhodou tak, že poplatek vybírá provozovatel dráhy a se SŽDC to zúčtovává? SŽDC to nenechává na dopravcích, ale na provozovateli dráhy. A ten holt zneužívá toho, že provozuje i dopravu.

Jinak ta trasa Praha - Beroun bude pro Lv rozhodně dražší, než 120,- Kč. Platí se za vlkm + tkm. A ty vlkm udělají nějakých 1800 - 1900 Kč bez DPH a tkm udělají cca 200 Kč bez DPH.

Takže se rozhodně vyplatí, aby místo dvou mašin samostatně jely dvě spřažené (nejlépe pak na nějakém nákladu, za nějž se budou vlkm stejně platit)

Více viz: http://www.szdc.cz/SZDC_soubory/Prohlaseni/Ceny-1-2007.pdf na straně 42
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 09:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TomášK:
Tak.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
dotaz rád bych vedel jestli je ZSSKC nejaká novinka oproti SK-CARGO nebo je to postaru
Rozsutec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 19:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_l: To je Cargo po novom. Od radosti nevedia, čo by ešte robili
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ČD Cargo bude mít CZ-CDC??
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 12:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera byl otevřen další terminál Metransu, tentokrát v Nýřanech u Plzně.
Ze vzduchu je hezky vidět na www.mapy.cz severně od Nýřan. Na budově je nápis I.B.Z.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 12:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kofo: Vidím. Vlečka je s úvratí, že?
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 13:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Ano
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 18:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude i nějaký hezký tikadlík do Nýřan nebo se bedničky budou z Uhříměvsi přepravovat pomocí nákladních aut. Vlak by mohl být i časově šikovný neboť než se dostane kamion s bedmničkou jenom na D5 tak to zabere docela hodně času.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 13:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kofolytik: Prý tam vjel i první ucelený kont. vlak!, odkaď to vlastně bude jezdit, z Prahy?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 13:54:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten areál IBZ byl původně agrochemickým podnikem (ACHP), jehož vlečka se několik let nevyužívala. Okolí je vůbec z hlediska železničního velmi zajímavé: Vlečka končí východně v Tlučné u Nýřan (poblíž koupaliště) v Kovošrotu, který byl původně areálem dolu Antonín Uxa. Zajímavá je i "železniční archeologie" okolo: těleso dávno zaniklé vlečky na Pankrácké doly a další šachty severněji. V okolí kdysi byly i důlní úzkokolejky.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 14:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jamessn - vjel a dokonce ne jediný. Z Uhří.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale neříkejme tomu ucelenky - jsou to takové větší kusovky:-) A u toho ještě chvíli zůstane.
Tlučeňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.13.198
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:07:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím kontejnery jezdí v normálním Mn. Tuhle jsem ráno viděl 20vz Mn (z toho 18 kontejnerů) koukal jsem jako péro z gauče. Informací nemaje, považoval jsem to za nějakou jednorázovku...a on se kousek od baráku na dávno mrtvé vlečce vyvrbil terminál. Ještě že je KRp, to by člověk nevěděl, že se něco hýbe. Vlečková historie je tu díky důlní činnosti skutečně zajímavá.
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.37
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 20:43:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cargo už má vedení odkaz
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 00:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ponekud pozde, ale napadlo me

S200: V té souvislosti jsou ovšem zajímavé také údaje za osobní dopravu, kde SŽDC uvádí pro ČD 115 500 tis. vlkm, kdežto ČD 115 523 tis. km. Čili tady je to přesně naopak, byť ten rozdíl není tak velký. Ale opět mohou ČD (a také SŽDC) uvádět to, co dostaly zaplaceno, což by znamenalo, že ČD dostaly od krajů a MD zaplaceno víc výkonů, než skutečně vykonaly.

Nemohl by ten rozdil byt zpusoben vykony v osobni doprave, ktere nejely po tratich SZDC? (NAD) Tech by se celkem urcite naslo i vic nez je ten rozdil.
:-)
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování z Řady 380:

Tu KIu skutečně převzal "někdy teď" Viamont, na Slovensku to vozí Lokorail. Což je hodně divné spojenectví, docela jsem zvědav, co z toho vzejde. Kdo to vozí po Německu nevím, asi R4C? I když to má údajně nějaké finanční problémy, vypadá to na špatné řízení toku cash flow.

Celé je to samozřejmě výsledek obchodních bojů v pozadí, na které jeden z dosud zúčastněných dopravců (a ČD ani Railion to nebyli...) nestihl dost pružně zareagovat.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral z tématu "ř.380":
Taky že jo, výpřah tramvaje ř. 130 byl na Čekačkách.

DJ_C:
Nevím, jestli to byla přebraná přeprava od ČD, nebo další přeprava. 4etl jsem to jen v zavedené dopravě, ale neviděl.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já slyšel něco o Malešicích. Ale byl jsem na tom až z Plzně.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná v Malešicích. A proč jsi to vezl ty?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 19:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli to byla přebraná přeprava od ČD,

Já to vím, je to převzaté od "konsorcia státních drah". Přes nás jezdí jen jedna relace.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 20:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč jsi to vezl ty?

Protože si to u nás Viamont objednal :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměli seznání?
A to si vás budou najímat furt? Nevíš jestli budou jezdit pravidelně, jestliže to přebrali molochům, tak by měli...
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 23:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom kde to vzal nevím nic a o tom zbytku taky nevím :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 00:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Takže pro vás to byla jednorázovka?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 15:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - přečti si ještě jednou předcházející příspěvky od DjC a dobereš se odpovědi.

Jinak přes nás jezdí vícero relací Kia Slovakia - Německo.
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 09:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes by měly jet čtyři vozy s kontejnery z Čelákovic na vlečku v Toušni.
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 18:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde jen náhlédnutí na pomalu mizící banánky...
 
 
Praha-Bubny 22.11.07

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace