K-report
 

Archiv do 08.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » T499.0 - Kyklop, T678.0, T679.0 (775, 776) - Pomeranče » Archiv do 08.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 20:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to teda nevím,asi menší záhada teď jsem ještě jednou nahlíd do knížky p.Borka a tam není nákres ani foto motoru lok.T 658.0 a T 698.0.Je pravda,že motory Pomerančů mají mezichladič plnícího vzduchu a dynamo-budič je uložen na generátoru-nahoře.Tenhle motor má el.točivé agregáty na čele generátoru.
čekdy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.243.136
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 11:59:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já mám doma knížku, kde sou dva typáky T698, ale hodně zmenšený, takže spousta linek prakticky mizí, a tudíž ze symbolicky zakresleného motoru na rámu není poznat kerej z nich to je. Ale jelikož tenhle motor se s generátorem jinde nepoužíval, bude to asi ten z prototypů. Odpovídal by tomu i jejich výkon, 1650k s turbem bez mezichladiče vypadá reálně...
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 12:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě mě napadlo, pokud to blbě vyditelné logo (B) je jako Büchi tak to asi bude z těch prototypů, později se montovaly (a u starších strojů měnily) dmychadla Brown-Bovery, ty přímo v čkd montoval jeden kámoš z depa z čerčan, až ho uvidim, skusim se poptat, jestli by ten "beze-mezichladič" poznal...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 18:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle mne zajímá Dřív sem si myslel že právě tyhle motory byly v těch prvních třech "argentinských" prototypech

Mohl by někdo prosím rozvést tuto větu, zejména pokud jde o ty zmíněné "argentinské" souvislosti.
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 19:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no asi takhle, čkd lokomotivka na popud strojexportu dostala nabídku na dodávku strojů pro argentinské železnice, z kontraktu nakonec sešlo a tak výše zmíněné T698.0 a jedna nákladní T658.0 zůstaly bez využití. čsd tyto těžké a silné stroje nechtěly, protože se v této výkonové kategorii počítalo s eletrikama. takže u čsd jezdily jen pronajaté a dojezdily v průmyslu...za čas se situace změnila a čsd potřebovaly lokomotivu podobných parametrů a tak se mohla na základě prototypů zrealizovat výroba pomerančů jak je známe dnes. teď nemám přístup k detailům a času, takže příště možná víc...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 19:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, historii T6X8.0 znám, ale o těchto okolnostech jejich vzniku jsem nevěděl. Takto koncipované lokomotivy byly pro Ferrocarriles Argentinos dodávány v 50. letech od firem Alco, MLW a GE. Hodně podobné jsou zejména ve dvojici provozované GE na rozchodu 1000mm. Nevíte, zda se počítalo s provedeními pro více rozchodů?
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 08:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o tom že v argentině mají i rozchod 1000mm nevím, ale pokud jde o otázku více rozchodů, samozřejmě na základě požadavků zakazníka je možné cokoli, typnul bych si že teoretické konstrukční zpracování rozvhodů bylo i pro 1524., možná i 1676, ale 1000 těžko, to by znamenolo podstatné zásahy do konstrukce lokomotivy,snížení, zůžení, jiné slabší trakční motory... já se zajímám téměř výhradně o produkci čkd, takže jak to chodí v zemích ve kterých jsou exportované stroje, zhruba vím, ale jelikož z nákupu sešlo, asi vám o tom víc nepovím. Asi bych doporučil najít člověka vlastnící knihu od p.borka a poté si najmout zloděje...:-) jinak se k ní asi nedostanete, já jí taky sháním a je to jak hledat pod sazka arenou montážní halu.......
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 08:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo,mimochodem, mohl by mi tu někdo říct, jak docilujete toho, že se vám sem ty fotky vejdou? to se to musí nějak komprimovat? ....
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 08:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čekdy: Chce to vytrvat. Já tu knížku sehnal asi po měsíci ptaní zde na internetu. Nebo zkuste navštívit www.aukro.cz. Několikrát jsem ji tam zahlédl, ale nevím, zda je tam v tuto chvíli
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 08:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ok, díky...mimochodem, ze kolik?
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 09:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mají tam nějaké problémi s registracemi, tak později.kdybyste ji tam zahlédl, dejte mi prosím vědět
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 10:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale 1000 těžko, to by znamenolo podstatné zásahy do konstrukce lokomotivy,snížení, zůžení, jiné slabší trakční motory

Nesmíte se dívat na úzký rozchod evropskou optikou. V Argentině to jsou (nebo spíš byly) magistrální tratě. Například GT 22 se provozují na širokém (1676mmm) i úzkém (1000mm) rozchodu a vypadají stejně. Řekl bych, že mají i shodnou pohonnou jednotku.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 18:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čekdy: já svoje naskenované, velké fotky zmenšuju (nebo jiné menší naopak zvětšuju) v programu PhotoFiltre. V nabídce Obrázek si vyberu nástroj Velikost obrázku (Ctrl+H) a tam si navolím patřičnou velikost Šířky. Potvrdím Ok a uložím. Že sem vložené snímky musí být ve formátu .jpg snad nemusím zdůrazňovat.
Nespouštěj oči z tratě!
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 20:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čekdy: Sehnal jsem ji za asi 150 Kč... Už si nepamatuji. Podívám se a dyžtak dám vědět
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 16:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ok, díky všem... jo, k těm 1000mm, dyby to šlo, a jeji průjezdný profil to dovoloval teda, tak ty trakčáky sou sám o sobě problém zásadní, skoušely je udělat na použití na 1000, ale nikdy se to nepovedlo. s jinejma to nebude pomeranč, co se týče paramerů...prostě velká krabice s velkym výkonem ze kterýho využije polovinu...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 22:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár z videa stažených obrázků (shovívavost ke kvalitě, pls) k poměrům na těch 1000mm. Když to zvládli u General Motors (GM GT22, 1000mm, 2475HP), tak se mi nechce věřit, že by to nedokázali u ČKD. Spíš bych řekl, že neuskutečnění obchodu mohlo souviset s Peronovým pádem v září 1955.

 
 

 
 
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 11:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teď sme si možná nerozumněli, já sem to nemyslel tak, že obchod se neuskutečnil kvůli tomu, že by to neuměli postavit. to bylo skutečně údajně z politických a jiných důvodů. Ale myslel sem že arg. železnice maj rozchod 1435, na kterej se ty mašiny stavěly...Voni maj všechny} rozchody na 1000? jak sem řikal, do ciziny moc navidim...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 13:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tratě argentinských železnic měly z cca 47.000Km tratí velmi hrubým odhadem
50% rozchod 1676mm - jih, jihozápad, západ od BA
40% rozchod 1000mm - západ, severozápad od BA s připojením na Bolívii, Chile
8% rozchod 1435mm - sever od BA s připojením na Uruguay
2% rozchod 750 mm
Dokladem je dodnes třeba krásné třírozchodové nádraží Retiro v Buenos Aires, kde se to ze západních a severních směrů všechno sjelo.

Takže stejné typy lokomotiv existují v modifikacích pro ty tři větší rozchody
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 09:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

celkem všehochuť...tady někdo nevěděl jak dál, aale prosim, aspoň je to originální... Na ty dva první rozchody by to bylo reálný, ale řikám, byla za tim politika(hlavně)...
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 21:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzpomínka na Pomeranče T 678.0012 v Rakovníku dne 24.6.2006:
 
 
Nespouštěj oči z tratě!
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 07:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím pěkně, jaké řadové označení měl Ragulin, případně jezdil vůbec někdy u ČSD?
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 08:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka j: T 679.2, o jejich provozu u ČSD viz http://www.prototypy.cz/T679_2/T679_2po.htm
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4113
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 08:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.2001 a 0002. U ČSD jezdily 2 stroje, v Brně, poté prodány do Bulharska, kde jeden z nich jezdí pod označením 07.091 dodnes...

Více najdeš na: www.prototypy.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4114
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 08:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: byl jsi rychlejší..
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kurňa, tady ta diskuze fakt ŽIJE...
V jakém stavu je 775 016? Prý ji chtěli zprovozňovat.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 13:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta se měla zprovoznit už před léty ještě když stála v Popradě pak ji odvezli do Bratislavi kde slouží jako dárce orgánů pro T 679.019.
Motor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 09:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 678.0016 jsme DVAKRÁT oživili po vykradnutí. Byla schopná jízdy jen na první mot.skupinu ( chyběli ji káble na trakční motory 5 a 6) . Motor běžel bez problémů a měl překrásný zvuk . Už jsme se smířili s tím , že je to zdroj náhradních dílů na T 679.0019. Zasloužíla si lepší osud. Byl to nejlépe udržovaný stroj v Poprade
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 21:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 678.016 je opravdu škoda,že si už asi nezajezdí a vůbec celkově všech Pomerančů byli to vynikající stroje ještě jsem měl tu čest na nich jako učeň v ŽOS.Nymburk pracovat.
Mano754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 20:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvolenská Cénula na postrku Orient Expresu.
 
Use it before you lose it.
George V.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.178
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 14:44:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Mano754:

Co bylo v čele, druhá Cenula?
Tomislav_stokurev
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 16:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George V.: dovolím si odpovědět za Mana754 - v čele jela dvojice brejlovců - 754 055-2 a 754 054-5. Foto například zde: http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/754732.jpg
Tomislav Stokurev - postrach českých DKV
Šmejkal Alexandr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.29.2
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 12:34:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je léto ,ale tady to nějak mrzne!Já vím ,co psát když jsou tyto stroje téměř vyhubené.
Tak mi někdo napište ,když nemůžu tu Borkovu knihu sehnat, kde najít něco více o T658.0 , T698.0 a DEM2000 .
Teď se mi dostalo do ruky vydání časopisu Dráha 11/98 ,kde se o prototypech něco píše .Musím dodat že lokomotivy měly podleobrázků velmi vkusné barevné kombinace.Škoda jich. . .
s pozdravem A.Š.
 
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 14:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano co kus to jiný nátěr zvlášť byl povedený na vývozních pro Irák DEM- 2006 které se tak dostaly i na irácké známky.
 
 
Šmejkal Alexandr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.29.2
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 08:27:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné, asi z Borkovi knihy že? Jen závidím.

Pak jsem od někud stáhnul ještě tuto fotku z veletrhu ,je asi dost známa .
 
Šmejkal Alexandr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.29.2
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:27:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě pár "skenů" a tu knihu si složím .
Nemáte někdo info co se děje nebo spíše neděje s "kyklopem"?
a jestli o této lokomotivě vyšlo něco podrobnějšího-kniha , článek v česopisech ??

Naposledy jsem četl že se pomalu pracuje na zprovoznění viz foto z netového článku :
 
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šmejkal Alexandr: Kyklop se řešil v Prototypech a unikátech na našich kolejích.
Nefoťte to sviňo staró!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Matys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 17:23:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo zda měly obě T499.0 shodná stanoviště.Vím,že T499.0002 měla volant řídícího kontroleru obdobně jako T478.3.Neměla T499.0001 rajčáky jako T478.4?Předem děkuji za odpověď.
Jahluk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 19:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

  Den železnice v Bohumíně.
Carloc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 16:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidam tež jednoho kyklopa ze Dne Železnice v Bohumíně
 
http://www.vlakfoto.com , http://trainweb.cz
M.T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.41.25
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:43:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Matys: dle informací strojvedoucích z Děčína stanoviště shodná.
Jimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 23:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemá tu někdo nafocenou strojovnu a stanoviště kyklopa?
Rozsutec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 23:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jimi: Stanovište si vygúgli, to nie je problém, ale ja som zatiaľ nikde nevidel foto strojovne, takže ak ho niekto má, sem s ním.
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 12:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musel sem si vycvaknout stanoviště kyklopa na den železnice. Do strojovny to nešlo.
 
Marco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 12:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přidám jednu z oslav v Bohumíně.

Do strojovny to opravdu nešlo
 
Marco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 12:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvláštní rychlík Tekov 5.5.2007 Hlohovec..

(foto ze scanu)
 
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4598
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 12:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Menší vzpomínka:
 
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 19:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marco: dejte to jako černobílé a máte luxusní historickou fotku
Nezamyslice - Morkovice R.I.P.
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Marco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 21:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by...
 
Marco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 21:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přidám ještě jednu..

,,Pomaranč" po příjezdu do žst. Zbehy 5.5.2007
 
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 22:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Mohu se zeptat, kdy to bylo foceno (kyklop). A jestli to jelo až do VM z těch Veřovic?
Blog vyšel z módy. :D Tak jak někdy budu mít čas, uděláme něco lepšího.
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4614
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 22:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula: září 2005, jelo...
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 10:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paňula: Ať nahodou nejsi veden v omyl, tak Kyklop byl tažen 754 068 a to foto je při cestě zpět do Ovy.
A toto je při cestě tam
 
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 23:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 12:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je asi Poprad a montážní vláček v okolí někdy v roce cca 90
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze U krále železnic jsem v prosklené vitríně zahlédl krémovooranžového Pomeranče v H0 v ceně 13000,- a něco...
Nespouštěj oči z tratě!
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2007


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 18:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka neco ti chcu rict kdyby si obrezal toho brejlovca , ktery to vedl byla by to supr fotky
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4647
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 20:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dennis: proč by to dělal?? Aby dosáhl "dobovější věrnosti"?? Pche...
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 10:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dennis: To bych pak nemusel nikde jezdit. Stačilo by pořádně se naučit Photoshop nebo jiný vhodný prográmek.
Jinak bez brejlovce to jde i bez zásahu v PC
 
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsd:
Díky. Jako ne že bych si dělal naději, že by to jelo vlastní silou, to bych byl velký optimista, ale spíše mě překvapilo, že to jelo do VM...
Vím jen to, že nic nevím.
Sokrates
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4663
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důkaz místo slibů:
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace