K-report
 

Archiv do 23.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Archiv do 23.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 16:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která žel. správa v Žilině více zalobuje tak přes ní to pojede a Češi nejsou moc dobří obchodníci. Jejich hlavní starostí je židle na níž sedí.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která žel. správa v Žilině více zalobuje tak přes ní to pojede a Češi nejsou moc dobří obchodníci. Jejich hlavní starostí je židle na níž sedí.

Řekli v hospodě 7. cenové skupiny. Další reakce na Viamont a KIu v Nákladní dopravě.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to dovedl do Furthu :-)
Tak už to tedy odjelo a dojelo? Tak tedy gratulace
ČD: Zákazník? Co je to? ...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 20:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo. Už je to dávno i zpátky. Nezapomeň, že je po Mladkově již 9 dní :-)
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 20:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trochu mi připadá, že diskuze o tom proč nás vlaky údajně objíždějí, přináší jakýsi výsledek, že nesme dobří obchodníci, že máme drahou DC atd. a to asi jo. ale nemá to nic společnýho s kolejovýma obvodama a stavem tratí. To že se to mohlo udělat při "koridorizaci" je pravda, ale kdyby sme byli dobří obchodníci, měli rozumnou cenu za DC atd. věřím, že by všichni rádi přepřahli než to objížděli.
Samozřejmě ale nesmíte koukat na to že němci chtěj najet co nejvíc km v raichu. To prostě proto, že na tom víc vytlučou, páč proč neplatit DC svýmu státu ale někomu jinýmu? To přináší i práci "domácím" a to je prostě výhodný. Podobně ostatní národní dráhy, který sou velice těsně propojený se státem, všude a asi i navždy...
A ještě mi nikdo nevysvětlil, proč na celým západě nejsou schopni postavit mašinu která by tu knečně vyhověla bez úparav DC? Podle mě to není jejich neschopností ale tím, že je jednodušší nás dotlačit k rekonstrukcím tratí (na kterých si i příslušné západní firmy nahrabou-opět politicko-ekonimcký zájem) než se namáhat z vývojem kloudnýho vozidla.
A za třetí. Co je výhodnýho na tom jet přes půl evropy bez přepřahu? čety se trejně musej strídat, bo prac. doba a nevidím nic báječnýho na tom když mi mašina padne tisíce km od domova a já ji musím nějak stahovat, páč tam ji nikdo nezná (nebo zná ale neopraví, páč proč opravovat mašinu konkurenci)
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč na celým západě nejsou schopni postavit mašinu

Proč další atyp ve dvaceti kusech?
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To přináší i práci "domácím" a to je prostě výhodný.

To je automaticky výhodné pouze pokud:
- dopravce je zároveň (pro)majitelem DC a snaží se ji co nejvíce využít
- dopravce je státní moloch a politici proto motivují jeho nadřízené ke snížení nezaměstnanosti v daném regionu.

Proč to tak je už napsali mnohem povolanější přede mnou.


Na druhou stranu zase existují všude v Evropě nízkonákladové aerolinky.

Jsem zvědavý, jestli se objeví nějaká jejich obdoba na kolejích, až se dohrabeme k DC interoperabilní v rámci celé Evropy (pokud k tomu vůbec dojde).
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi: Proč 20? Někde se musí začít, nemyslíte? Těžko někdo objedná stovkové série bez vyzkoušení. Berme to jako prototypovou/ověřovací sérii a přejme Škodovce, ať uspěje technicky i obchodně (to je mnohem těžší - úvěrování odběratelů, garance, servisní síť ...). Je to důležité pro nás všechny.
Kdo si myslel před 10 lety, že bude ČEZ mezi 8 největšími energofirmami v Evropě? Že Škoda bude vyrábět desítky a stovky tramvají, když byla ve stádiu klinické smrti? Že v Boleslavi bude vývoj a bude vyrábět milion aut ročně?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Daavid Jaša:
NND se neobjeví, pokud budou platit a budou uplatňovány výjimky pro nesoutěžení v železniční dopravě a pokud bude legální, že dotovaná doprava má vždycky přednost při přidělování tras před dopravou na vlastní triko.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 07:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč 20? Někde se musí začít, nemyslíte?

Tak proč se ještě k tomu uvažuje o rekonstrukcích na poměry ČD moderních 163?
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevidím nic báječnýho na tom když mi mašina padne tisíce km od domova

Jéje, tahle provozní moudra. Dej se najmout k DB a vysvětli jim, že provozovat 100 mašin jedné řady v jednom depu a tahat s nima vlaky po celém Německu je nesmysl, že by je měli rozdělit do 10 dep po síti a vytvořit stokilometová ramena, aby se jim náhodou mašinka nezatoulala moc daleko.

na celým západě nejsou schopni postavit mašinu

On si jí u "nich" někdo objednal?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 09:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi: asi proto, že některé jejich uzly (např. analogová regulace) jsou už trochu out of date, ale zbytek (hlavně pojezd) jsou ještě na slušné úrovni, že se je vyplatí ještě nejakou dobu provozovat.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 09:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže tím pádem se tedy odporovky 15x a 37x nechají dožít tak, jak jsou.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 10:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa2 - Co je výhodnýho na tom jet přes půl evropy bez přepřahu? čety se trejně musej strídat, bo prac. doba a nevidím nic báječnýho na tom když mi mašina padne tisíce km od domova

To je naprostá pravda.

Qěcy - NND se neobjeví, pokud budou platit a budou uplatňovány výjimky pro nesoutěžení v železniční dopravě a pokud bude legální, že dotovaná doprava má vždycky přednost při přidělování tras před dopravou na vlastní triko.

Takže nákladní vlaky by měly mít přednost před osobními? Schvaluju!

Kubrt - Dej se najmout k DB a vysvětli jim, že provozovat 100 mašin jedné řady v jednom depu a tahat s nima vlaky po celém Německu je nesmysl, že by je měli rozdělit do 10 dep po síti a vytvořit stokilometová ramena, aby se jim náhodou mašinka nezatoulala moc daleko.

Jenže po Německu to nejsou "tisíce kilometrů" a za druhé DB má zázemí po celé zemi.
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 10:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dj cargo to vcelku shrnul. Opět se všech ptám - co je dobrýho nechat padnout mašinu tisíce km od domova? Ono je taky třeba se na to dívat drobet provozně a né jen od stolu jak z toho vytlouct co nejvíc(a to stejně nevytlučete, když budete muset stahovat lok. přes půl evropy).
ad Kunrt: on si je u nich nikdo sice neobjednal, ale přesto se nám je snaží všemožně vnutit (viz RT Expresy, pokusy jak začít zajíždět do Brna, Budějic, Děčína) aby to tu prostě zdomácnělo a pak abysme to taky hrozně chtěli.
David jaša: To je automaticky výhodné pouze pokud: dopravce (ten původní DB,ČD,PKP atd.) bude vždy státní moloch politicky řízený, páč cokoli jinýho je prostě politicky neprůchodný. A zaměstnanost bude vždy téměř prvořadým úkolem všech politiků
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 10:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

omlovám se za překlep ad Kubrt:
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 11:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moderní mašiny nejsou o tom, že potřebují POL každých 1000 km a stejně tak nejsou poruchové jako 30 let staré Brejlovce. Navíc opravy mderních lokomotiv už nedělají a nebudou dělat depa v Horní Dolní, ale servisní síť výrobce. Tak jako u aut, stavebních mechanismů a dalšího.
Když pojedete se škodovkou do Francie a ta Vám tam lehne, tak se také necháte odtáhnout na laně až do Čech? Ne, do nejbližšího Škoda servisu.

Nikdo nechce nechat jet jednu mašinu třeba z Marseille do Gdaňska. ale není důvod přepřahat každých 100 km. Z Mnicchova do Hamburku je to asi 800 km, to se dá ujet za jednu směnu. A i kdyby ne, tak výmena strojvedoucího na ose je záležitost dvou tří minut, přepřah řekněme 10. tři přepřahy je nejméně půlhodina. Nedokážete nastavit grafikon tak, aby mašina hned po odvěšení měla vlak v protisměru, takže stojí. A to jsou peníze.

Takže např. pro kontejnerový vlak z Hamburku do Prahy si dokážu dobře představit jednu mašinu, s vystřídáním čety někde v Drážďanech. Dojede do Prahy a zde už dokážu mít připravený vlak v protisměru.

Pokud budeme na tu dráhu koukat jako za císaře pána, tak to půjde do kopru definitivně
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 11:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v kopru už to je, ale to je jiná.
Na jednu mašínu z Prahy nebo kutný hory do Hamburku můžu mít ty kontejnery už dnes, zrovna tak na druhou mašinu z Kutný hory do maďarska. tak proč to tak nejezdí? protože na mašina je česká a to nejde? na to musím nít nějakou západní s překopanýma tratěma?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo nechce nechat jet jednu mašinu třeba z Marseille do Gdaňska. ale není důvod přepřahat každých 100 km. Z Mnicchova do Hamburku je to asi 800 km, to se dá ujet za jednu směnu.

To samozřejmě, o tom není sporu.

A i kdyby ne, tak výmena strojvedoucího na ose je záležitost dvou tří minut, přepřah řekněme 10. tři přepřahy je nejméně půlhodina.

A půlhodina vadí?

Nedokážete nastavit grafikon tak, aby mašina hned po odvěšení měla vlak v protisměru, takže stojí. A to jsou peníze.

Teď je otázka, jestli dokážete nastavit grafikon tak, aby měla mašina vlak v protisměru v cílové stanici.

Čímž rozhodně nechci objahovat "přepřahy každých 100 kilometrů". Ale nákladní doprava je systém dost chaotický a velmi proměnlivý v čase, takže se určitému stupni operativy a improvizace nikdy nevyhneme.
A celkem nechápu, proč se pořád teoretizuje o jízdách nákladních vlaků bez přepřahu bůh ví odkud bůh ví kam, ale nikdo neřeší přepřahy osobních vlaků? Dva přepřahy écéček na trase Drážďany - Praha mi fakt připadají trapné.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi: 151 a 371 jsou na tom v zásadě podobně, akorát u nich na rozdíl od 16x/36x nelze dělat reko postupně.
Necháme se překvapit.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 13:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc opravy moderních lokomotiv <b>už nedělají a nebudou dělat depa v Horní Dolní, ale servisní síť výrobce.

Dovolím si tohle označit za hluboký mýtus - já jsem si nevšiml, že by na západ od Šumavy třeba u DB, OBB nebo SNCF opravoval lokomotivy servis výrobce. Nebude to třeba tím, že DB, OBB, SNCF a spol.mají dlouhodobě nainvestováno do zázemí a lidí a nechtí se toho zbavit pod pofiderní chimérou servisu výrobcem a lidma, jejichž profesní úroveň může bejt kolikrát všelijaká ?

A co se týče aut, stavebních strojů ap, - já tedy vím o dost případech, kdy se to mj. i z výše uvedených případů neservisuje ve značkovém servisu. A o tom, že se někdo z Francie radši nechal odtáhnout na laně, protože to i přesto vyšlo na půlku či třetinu ceny u nás už jsem taky slyšel.

Takže např. pro kontejnerový vlak z Hamburku do Prahy si dokážu dobře představit jednu mašinu, s vystřídáním čety někde v Drážďanech. Dojede do Prahy a zde už dokážu mít připravený vlak v protisměru.

Já taky (od zeleného stolu u kterého btw fyzicky sedím) - jenže náklady nejsou osobní vlaky. To jako do toho Metransu (např.)mají vtrhnout po zuby ozbrojení agenti ČD a násilím vyrvat z vlečky napůl nenaložený vlak, aby odjel včas ?
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 15:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DB, OBB, SNCF a spol.mají dlouhodobě nainvestováno do zázemí a lidí

A ČD tohle mají? Nainvestováno do zázemí a lidí? V depech ve stavu pamatujícím císaře pána?
Kromě toho mají a budou mít v čele manažery, pro které je outsorcing jedinou možnou metodou snižování nákladů. A snižování nákladů je cíl... protože zisk se dělá snižováním nákladů, to nevíte?

A o tom, že se někdo z Francie radši nechal odtáhnout na laně,
Neberte českého "konzervového" turistu jako standard. Nicméně k podstatě věci - kolikrát za rok moderní, pravidelně udržovaná mašina klekne "tisíc kilometrů od domovského depa"?

násilím vyrvat z vlečky napůl nenaložený vlak, aby odjel včas ?
Že zrovna Vy nevíte nic o ekonomických nástrojích? Bonusech a penále?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si tohle označit za hluboký mýtus - já jsem si nevšiml, že by na západ od Šumavy třeba u DB, OBB nebo SNCF opravoval lokomotivy servis výrobce. Nebude to třeba tím, že DB, OBB, SNCF a spol.mají dlouhodobě nainvestováno do zázemí a lidí a nechtí se toho zbavit pod pofiderní chimérou servisu výrobcem a lidma, jejichž profesní úroveň může bejt kolikrát všelijaká

Záleží na vytíženosti pracovníků v jednotlivých správkárnách.Pokud se půl pracovní směny dloubou v nose,tak mně připadá vhodnější,čas od času zaplatit servis.Stejně ND se kupují od výrobce či subdodavatele pro výrobce.Záleží podle mě jen na ceně.Na řadu 380 bude bohatě stačit jedno pracoviště odpovídajících parametrů a pár proškolených lidí s notebookem,který vyplivne diagnostiku vozidla i s poruchou.Holt to nebude jak teď,že když se něco potento na,tak jde grupa lidí bastlit s pájkou v ruce či na soustruh...

ad řady 163 a spol...regulace a pohony jsou v těchto strojích archaické.Údržba ss motorů stojí nemalé peníze a je čím dál méně firem,které budou dělat ND,a když je udělají,tak je taky zákazník náležitě zaplatí.Proto je dobré,tyto nepříliš staré stroje patřičně zmodernizovat..
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že zrovna Vy nevíte nic o ekonomických nástrojích? Bonusech a penále?

Teoreticky to máte zmáklé dobře, to se musí uznat.

Bohužel si nemyslím, že nějaký drážní podnik v Evropě je dnes v situaci kdy může příliš hrozit sankcemi (a dovolit si bonusy). Mmch. bonusy jsou na železnici vůbec dost ožehavá věc.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.255.138
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 18:37:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Všeodhalující diagnostika - jeden z moderních mýtů. Myslíte, že odhalí trhlinu v pojezdu, rozbité okno, ztracené brzdové destičky, zatékání do skříně, únik oleje z převodovky, ... mám pokračovat?
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 18:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi:ale ono se už na tom v tichosti pracuje- v první řadě digitální řídící systém.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ono se už na tom v tichosti pracuje- v první řadě digitální řídící systém.

Pulzní regulace a asynchronní motory tam pak časem bude také?

Drobnosti nepočítám. Já si na autě taky dal ledky do parkovaček a 4 x žárovky H1 s +30% svítívosti a rozhodně to nepovažuji za rekonstrukci.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Ale ale ale. Takze vseodhalujici diagnostika a servisni ukony laptopem.
Bouchly tranzistory se taky vymenujou notebookem?
Moderni kolomotivy nemaj zadny mechanicky casti?
Ne, ja zapomnel. On nikdo nebude nic bastlit, vymeni se cela strojovna, ze?

edit: A to "bastleni s pajkou" neni o tom, jestli to zrovna dneska sotousi povazujou za moderni. Mam pocit, ze do tech lokomotiv motate spotrebni, hromadne vyrabenou, elektroniku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Gor.)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A o tom, že se někdo z Francie radši nechal odtáhnout na laně,
Neberte českého "konzervového" turistu jako standard.


Šlo třeba o lehlý tahač, rozhodně nejde o žádné konzervové turisty.

násilím vyrvat z vlečky napůl nenaložený vlak, aby odjel včas ?
Že zrovna Vy nevíte nic o ekonomických nástrojích? Bonusech a penále?


Já bych byl s tímto veeelmi opatrný a nadto se domnívám, že pravou příčinu nepravidelností to neodstraní.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2413
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 22:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a pár proškolených lidí s notebookem,který vyplivne diagnostiku vozidla i s poruchou



Viděl jste někdy ten notebook ? Já jo a můžu říct, že to samo od sebe žádné závady neodhaluje. Nehledě nato, že mechanické závady (třeba upadlé kolo u auta či vadná geometrie) to z principu věci odhalit neumí. A těch je většina.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 23:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ešusový Telerail neposílá diagnostické zprávy automaticky? Řekl bych, že posílá.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 07:50:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posílá. Ale jen ty co umí odhalit a stihne poslat. S výpadkem sítě 24 V si jaksi neporadí
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 09:34:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bože, to výrobce Mládě_tura-kolejnice ještě neobjevil existenci zálohovacích akumulátorků???
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 11:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi: pulsní regulace je na 363 and her sisters už od narození. Nicméně souhlas, že by si zasloužila digitální řízení a časem i modernější prvky (pokud postupně, tak v uvedeném pořadí).
Výměna cize buzeného motoru za asynchronní by ale už bylo podstatně větší sáhnutí do prasátka a nejsem si zcela jist, jestli by se vyplatila.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všeodhalující diagnostika - jeden z moderních mýtů. Myslíte, že odhalí trhlinu v pojezdu, rozbité okno, ztracené brzdové destičky, zatékání do skříně, únik oleje z převodovky, ... mám pokračovat

Takové vozidlo nemá na kolejích v pravidelném provozu co dělat.Nehledě na to,že dnes se kontrolují mechanické části kladivem.Mám trošku jiné představy o moderním zjišťováním závad na kolech,rámu atp.

Ne, ja zapomnel. On nikdo nebude nic bastlit, vymeni se cela strojovna, ze

Rozhodně nebude nikdo opravovat desku řídícího systému,prostě se koupí nová.Nehledě na to,že čd nemají dostatečně kvalifikované lidi,aby provedli zásah a výměnu do elektronického nesilového (řídícího) systému.Programy pro systémy taky dodává výrobce a nepíše si ho nějakej Vašek ze správkárny sám.

Mam pocit, ze do tech lokomotiv motate spotrebni, hromadne vyrabenou, elektroniku.

Tranzistory IGBT,Tyristory,počítače řídících systémů,transformátory atd atd jsou spotřebním zbožím.Rozhodně nejde ve valné většině o nějakej kusovej bastl výrobce lokomotivy,ale o seriovou výrobu subdodavtelů.

ad Hajnej:Prostě vybrakovat celej kast a postavit to do staré kastle znovu s novými pohony.Sice to bude drahé,ale musíme počítat,že nejspíše tyto řady tady budou jezdit další 20-30 let.Nehledě na to,že se všechny tyto stroje snad jednou přesunou do dálkové dopravy a místo nich přijdou jednotky do regionální přepravy.Takže žádná 163+3XBdmtee na osobáku rychlostí 80km/h,ale hezky někde na koridoru v čele rychlíku.
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6806
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám trošku jiné představy o moderním zjišťováním závad na kolech,rámu atp
Rozhodně nebude nikdo opravovat desku řídícího systému,prostě se koupí nová. - pán je nějak prachatej ne?
samo, že na dílně se tam dá new deska, ale tu starou co? do šrotu? proč?
Tranzistory IGBT,Tyristory,počítače řídících systémů,transformátory atd atd jsou spotřebním zbožím zejména lokotrafo se dá koupit v každým kauflandu že
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2416
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehledě na to,že dnes se kontrolují mechanické části kladivem.

Kde se co konkrétně diagnostikuje kladivem ?

Rozhodně nebude nikdo opravovat desku řídícího systému,prostě se koupí nová.

Viz též Naši furianti.

transformátory atd atd jsou spotřebním zbožím.Rozhodně nejde ve valné většině o nějakej kusovej bastl výrobce lokomotivy,ale o seriovou výrobu subdodavtelů.

Tak v případě produkce fy PIKO je to jistě pravda...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehledě na to,že čd nemají dostatečně kvalifikované lidi,aby provedli zásah

A ten výrobce, kterej si tady najednou zřídí nějakej úžasnej značkovej servis ty dostatečně kvalifikovaný lidi vezme jako kde ?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se hlavně pořád nějak nemohu zbavit dojmu, že značkový servis výrobce je především jedno z opatření, jak zamezit úniku informací o průserech (a skutečné ceně za jejich léčení)...
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Jestli by se vyplatilo komplet překopat odporovou mašinu záleží na tom, jak dlouho by se s ní počítalo. Ale 10 let je naprosté minimum.

Tranzistory IGBT,Tyristory,počítače řídících systémů,transformátory atd atd jsou spotřebním zbožím.Rozhodně nejde ve valné většině o nějakej kusovej bastl výrobce lokomotivy,ale o seriovou výrobu subdodavtelů.

Základní rozdíl mezi běžnou spotřební elektronikou a průmyslovým standardem je v kvalitě jednotlivých komponent. Např. elektrolitické kondenzátory, které jsou dnes naprosto nejčastějším zdrojem závad, se můžou použít díky stejným pouzdrům např. super kvalitní Nichicon, kvalitní Nippon, průměrné Jamicon, nebo čínské sr***ky Hitano, TF či Yageo. V případě průmyslově používaných el.zařízení se snad ještě nepoužívají různá kurvítka či něco jiného použitého pro úmyslné snížení životnosti (v domácí spotřebce zcela běžné).

Další vtip je v tom, že se nějaká součástka vyrábí v různých kvalitách a z označení to pak nikdo nepozná. Toto se běžně děje u tranzistorů a jiných polovodičů. Jeden výrobce si dá na kvalitě záležet a pak někde v číně udělají kopii (klidně i se značkou kvalitního výrobce)za sotva poloviční náklady, které pak s oblibou nabízejí maloobchody jako např. GES.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi: ono ani nemusí jít o jinou značku. Před 10-15 byl Melcher nějaký Pan Zdroj, jenže pak to Švýcaři prodali Američanům, ti převedli výrobu někam na Far East a z Mercedesu mezi zdroji je málem Trabant...
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

samo, že na dílně se tam dá new deska, ale tu starou co? do šrotu? proč?

Zrovna nedávno u nás v práci vyhazovali ještě relativně slušné PC (Intel 900MHz). Stačilo se jenom kouknout na základní desku a hned jsem viděl nafouknuté elektrolitické kondenzátory. Oprava mě stála cca 150Kč i s poštovným za kvalitní pulsní kondenzátory a PC funguje jak nové. Samozřejmě že už je u kolegy doma, firma si koupila jiné PC.

Před 25 lety byla Tesla zárukou kvality (na tehdejší dobu) ale hlavně nekonečné životnosti.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
No kladivem se přece dělá defektoskopie kol, ne? Neviděl jste snad nikdy koloťuka?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Regpetrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 15:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I vypadlý zub v převodovce se dá docela spolehlivě diagnostikovat metodou akustické emise. Ale to se obejde bez kladiva.
A praskliny šroubů ve spojení motor- převodovka u 471 se také spolehlivě diagnostikovaly kladivem.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 16:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neviděl jste snad nikdy koloťuka?

Moje otázka byla sice jen řečnická, ale tohleto mě fakt nenapadlo.(((-:
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 17:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Já to s tím koloťukem napsal jako srandu, ale ona to je pravda.
Přesto samozřejmě i u ČD existuje defektoskopie kol, náprav a jiných součástí pomocí speciálních zařízení. Aby si zase někdo nemyslel, že v tomhle jsou ČD sto let za vopicema.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 19:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tranzistory IGBT,Tyristory,počítače řídících systémů,transformátory atd atd jsou spotřebním zbožím.Rozhodně nejde ve valné většině o nějakej kusovej bastl výrobce lokomotivy,ale o seriovou výrobu subdodavtelů.
IGBT, tyristory... to bezpochyby.
Nevim, co mate na mysli slovem pocitace, ale ty mikrokontrolery urcite taky.

Ja netvrdim, ze trafa, trakcni motory aj. nejsou seriove vyrabene. (BTW i distribucnich traf, kterych se seka radove vice nez tech lokomotivnich se neda mluvit jako o hromadne vyrabenych) Ale rozhodne nejsou vyrabene hromadne. A dovolim si tvrdit, ze trafa s vykonem alespon stovky kVA urcite nejsou spotrebnim zbozim a zcela jiste se opravuji(krome tech co se nekoupou v oleji ale sedej v nejaky pryskyrici na bazi alifatickejch glicidyleteru)

Rozhodně nebude nikdo opravovat desku řídícího systému,prostě se koupí nová.Nehledě na to,že čd nemají dostatečně kvalifikované lidi,aby provedli zásah a výměnu do elektronického nesilového (řídícího) systému.Programy pro systémy taky dodává výrobce a nepíše si ho nějakej Vašek ze správkárny sám.
Ackoliv muze bejt PCB ridiciho pocitadla v loko jednodussi nez MB od PC, tak muze byt diky kusove nebo maloseriove vyrobe tak draha, ze se vyplati ji opravit.(BTW v JabloPCB zmetky z vyroby opravuji, vyplati se jim to)
Jinak si dovolim tvrdit, ze CD maji vice zkusenych "elektroniku" nez prumerny vyrobce lokomotiv. Nedelejte z toho vrcholovou vedu, je to porad "jen" technika. O programu nebyla rec, nevim proc do toho to prgani michate.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4211
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 22:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jestli to s "notebookovou" diagnostikou železničních vozidel vypadá jako s diagnostikou u osobních aut, tak se nedivím stálé oblibě kladiva.
(Malý příklad, řidič přiveze auto do servisu s tím, že mu nefunguje řekněme klimatizace. Mechanik vezme "mašinu", zjistí tak akorát to, že klimatizace skutečně nefunguje, tj. vyloučí závady typu klimatizace nefunguje, je-li vypnutá. Potom už následuje odložení notebooku a rozebírání a hledání závady jako za císaře pána.)

Na každodenní kontrolách na podvozcích "kladivem" nevidím vůbec nic špatného, i když toto i kladivo není připojeno na notebook, a mnohdy je provádějí takové exempláře Nádražníka Jaromírova, že bych o něj ani koloběžku neopřel.

Jo, i věci z pravěku (rozuměj před příchodem notebooků) mohou fungovat a světe div se, dobře.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 07:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda bude jako vždy někde uprostřed, bezhlavé spoléhání se na notebook není úplně v pořádku. Problém na ČD je především v tom, že se diagnostikovaná závada neřeší IHNED. Typický příklad - obutá kola nebo dvojkolí se špatnou geometrií. Stává se i u "lepších" železničních správ, jenomže tam jde vůz (lokomotiva) co nejdříve na soustruh. U nás...
Jsem zvědavý na dceřinku DPOV, jak si s tím poradí
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 08:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DusanH:
U ČD se diagnostikují plochá kola? To jsem teda ještě nezažil. Leda, že nějakej výpravčí, nebo jinej nádražák uslyší už opravdu silný rány.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 09:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Myslím,že ani ty rány nestačí.471-023,má papuče jak svyně,že když jede,tak se otřásá celé stavědlo a stále nic se neděje.
JCH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 10:31:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: Dvojkolí se špatnou geometrií??? Předpokládám, že když to píšeš, máš nějaký ilustrativní příklad z poslední doby. Prosím, zveřejni ho, abychom to mohli napravit a abych si nemusel myslet, že Tvé obvinění je plané.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se domnívám, že se najde spousta příkladů v každodenním provozu. Např. obutost některých Bdmtee apod. je téměř legendární. Naposledy jsem jel v ČR 26.10. z Prahy do Brna přes H. Brod, Béčko se na koridorových kolejích do Kolína pěkně vrtělo, jako za starých časů. Když se člověk postaví ke koridoru (v přímém úseku) a sleduje projíždějící nákladní vlaky, občas překvapeně zírá, jak tam vagony kmitají ze strany na stranu jako káča.
Myslím si, že v oblasti oprav a údržby kolejových vozidel je toho u nás k napravování opravdu hodně, sám ani nevím, kde bych začal

Nicméně, abych nebyl kritický jen vůči ČD, zažil jsem již i obuté ICE apod., takže stává se občas všude.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy Ano. To by ses divil kolikrát mě zastavili. Ten přístroj se jmenuje IPK, indikátor plochých kol a tady u nás je třeba za Jeseníkem nad Odrou v 1.TK směrem na Polom (270), potom za zastávkou Břest v 2.TK směrem na Říkovice. Tyto vlaky zastavují pak v Hranicích na Mor a v Přerově, vyběhne výpravčí s takovým lístečkem z toho a přesně ví, která náprava na vlaku má plochy, vozmistr pak zhodnotí, jestli to dostane jen nálepku a může to dojet do cíle a nebo okamžitě vyřazují z vlaku. My jako Exd jsme stáli na každou plošku, třískající Pendolíno je v klidu :-)
V Čechách na koridoru je tuším někde před Pardubicema směrem od Přelouče. Samozřejmě že kromě plochých kol umí tento přístroj i horkoběžnost
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 15:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozmistr s kladívkem a zkušeným uchem pozná volnou nebo naprasklou obruč ještě dříve než se pootočí. Tady je notebook krátký.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 16:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Čechách na koridoru je tuším někde před Pardubicema směrem od Přelouče.
Ano, kousek u Opočínku. Zde jest malá ukázka, omluvte prosím kvalitu:
 

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 17:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy wow V=163km/hod? :-)
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 17:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wow V=163km/hod
Také jsem si toho všiml, ale asi bude důležitější, kolik měl na rychloměru. ;-) A je možné, že měření rychlosti zde není tak přesné.

edit: případnou další diskuzi k tomotu navrhuji přesunout do zabezpečovací techniky, ať nejsme OT.

(Příspěvek byl editován uživatelem koudy.)

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.255.138
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 21:06:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anebo mu to prostě trochu ujelo. Vy toho naděláte - překročení rychlosti o 2 % a fíru nejradši pověsit, že?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 21:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


říkal někdo něco snad takovýho? Tak nedomýšlej co nikdo neřekl laskavě

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace