K-report
 

Archiv do 12.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní vozy » Archiv do 12.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 20:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, něco přeci jen jsme si vyjasnili. Technický problém vozu to není, ale asi cenový. Jsou spedice které umí Habbillns točit i na kratších přepravách než je Rumunsko, ale asi to není jednoduché a taky není účelné je používat na některé přepravy.

Podcenění stavu Gagsů ČD - někteří asi vědí kde vzniklo (prostě asi obchodníci ČD podcenili potřebu vozů), ale nyní budou stovky vozů této řady i u jiných majitelů - tak uvidíme.

Technicky vzato jsou tyto tratě mimo požadované parametry tratí pro veřejnou přepravu a asi by se s tím mělo něco dělat - tedy SŽDC.
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:37:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No sláva snad se konečně shodneme, že vůz Habbillnss (min R=60 m) je technicky schopen (byť s omezeními) dojet do Loučovic. (K těm minimálním poloměrům: traťové - 125 a vlečkové 100 metrů). Byrokratické omezení snad také vezme za své. Viz Fýrovy šestinápravové vozy a vozy s rozvorem 8 metrů plus dlouholetý osobní provoz. Jen to chce se ozvat. Vemte si změny v provoze na naší jediné zubačce. Jak dlouho nebyl možný adhezní provoz?

Řešením pro Loučovickou papírnu bych v případě většího množství zboží viděl v pronájmu odpovídajícího počtu vozů Gags. Přepravu Loučovice -> Čerčany (198 km) však spíše nazývám pojízdným meziskladem. Na této trase nemohou ČD konkurovat automobilové dopravě. Při manipulaci s vozy v Rybníce a minimálně Č. Budějovicích musí být kamión rychlejší a s potřebou jednoho řidiče i levnější. A věřte, že se mi to nepíše lehce.
Ještě otázka na místní znalce: v jakých vozech se vozí/vozilo uhlí pro kotelnu tamní papírny? Dle foto serveru Mapy.cz odhaduji jednostrannou vykládku a tudíž vozy Faccs (dříve Sas).
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vím tak vevozech řady Eas a po nějaké pauze se opět vozí.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 23:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když moderní vozy, tak co takhle Kils, ty jsou na pojezdu Gags, ne
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 01:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kils vychází z gábiny, tedy Gbgs, ne?
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 08:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Němec - Na této trase nemohou ČD konkurovat automobilové dopravě. Při manipulaci s vozy v Rybníce a minimálně Č. Budějovicích musí být kamión rychlejší a s potřebou jednoho řidiče i levnější. A věřte, že se mi to nepíše lehce.

To samozřejmě není tak jednoduché. Největší problém je v současné době tolik kamionů sehnat a zvlášť je do takové odlehlé na nakládku dostat. Tady se naopak pro železnici otevírá úplně nové pole působnosti. Které ovšem skrze své vlastní vnitřní problémy není schopna obsadit.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 09:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr K: Ano
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 23:24:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Halbstadt: u vozů Kils je, kromě ceny za přistavení vozu, opět problém díky rozvoru (8 metrů), přestože u vozů jiných ŽDP vypravených z ciziny je toto mimořádně povoleno. Viz příspěvek Dj_carga č. 1007. Věřme, že dočasně.

Ad Dj_cargo: Však bych tu přepravu také radši viděl na kolejích. Už jen vzhledem k úctě ke stavitelům těchto tratí. Ale když nahlédnu do SPP a vidím dodací lhůtu pro uvedenou relaci 60 hodin, je mi zle.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a už je to tady....z důvodu nedostatku vozů řady Ga se musí dělat přístavba ke konkrétní přihlášce nakládky, žádný předsun... (kód 10 je v OL a NL zakázán...)
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 16:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vojenský vlečkový úřad (VVÚ) má od ČD pronajaty nějaké vozy řady Gbg..? Že jich několik opravených i s touto zkratkou na dveřích stojí na vojenské vlečce v Ústí nad Orlicí.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 18:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem si přečetl "krásnou" depeši o tom, jak je nařízeno z důvodu nedostatku Gagsů přistavovat tyto k nakládce až na poslední chvíli. Jakpak potrestaly ČD viníka?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 18:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Flexo: VVúř čili vojenský vlečkový úřad má od vyrobení tyto vozy jako privátní vlastník, vozy nikdy nebyly ČSD/ČD.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 18:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedná se o vozy typu 9-115.3, bez klapek ve dveřích, bez střešních násypných otvorů, tento typ ČSD/ČD nevlastnily.
 
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 22:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím kde se dá sehnat seznam chemických látek podle "kemlerova kódu". Na železničních modelech tato čísla výrobce nedává. Potřebuji je doplnit.

Jaký barevný podélný průh je u kotlových vozů.
Žlutý nebo červený - cihlová barva.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 22:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kemlerův kód se vztahuje k modelům od cca konce 80. let. Barevný pruh závisí opět na modelové epoše.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 22:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx - kde se dají informace sehnat.Seznam látek mají hasiči, ale na jejich stránkách nic není.
Ani na těchto http://cep.mdcr.cz/dok2/DokPub/dok.asp , nejsou další potřebné odkazy.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 22:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi, na těch stránkách, které uvádíte, hledané informace samozřejmě jsou, jen to chce trochu hledat
Už jsem to sem jednou psal, takže: Havárie / Neb. látky - hledání a pak stačí do BT zapsat žádané údaje, předpokládám konkrétní UN kód (to je to číslo v tabulce dole), ne Kemlera (číslo nahoře), ten Vám moc nepomůže, klasifikuje látky obecně.

Jinak seznam UN kódů je v ADR/RID, stačí trochu proklepnout gůgl, případně opět stránky MD ČR...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 22:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik - děkuji za info,nějak jsem to přehlédl. "NAŠEL" - DĚKUJI

Jaký barevný podélný průh je u kotlových vozů.
Žlutý nebo červený - cihlová barva.
Barevný pruh závisí opět na modelové epoše.
Epocha IV za ČSD /1980-92/
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 23:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpověděl jsem mailem, takže jen obecnou radu, držte se předlohy, tím nic nezkazíte. Protože už nyní vím i epochu, kterou chcete trefit, tak Vaši fotografii vozu lze použít i pro verzi s popisem modelu v ep. IV (ČSD) - ostatně je to na voze vidět, že z dílen vylezl s popisem ČSD a na fotce je zachycen stav po jednoduchém přeznačení v Opravně vozů.

Jinak k tématu: pokud jde konkrétně o kód toho kapalného chlóru, tak ten má dnes a měl i "tehdy" kód 268 / 1017 (Kemler / UN).
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 15:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem kdo sem hodili fotky rajek a těm kteří ještě nějaké přidají.....
 
 
 
 
 
kdž zde byla diskuze o Třineckých vozech vídám je poměrně často v Turnově ložené do Liberce vysokopecní struskou či co to bylo....
slévárna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.203.9
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 17:31:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Liberce v posledních několika letech jezdí v Rajkách jen bentonit pro Ferex nebo do Liazky v Ostašově.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 23:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rajky které jedou směr Liberec vezou nejen bentonit pro Ferex nebo do slevárny v Ostašově ale také i cement do Černous.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 14:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si trochu shrnul tu lipenku, s následujícími poznatky, jejichž případné (věcné) komentáře uvítám.

Jednak souhlasím s názorem, že nenacházím logiku v připuštění Gags a nepřipuštění Habbillnss, tím spíš když má druhý uvedený naopak příznivější konstrukční parametry (150/60 m oproti 150/75 m). To tedy za předpokladu, že logika není ani v argumentu prostiměrných oblouků. Pokud je vůz způsobilý pro poloměr 150 m, kde je psáno, že je to možné pouze tehdy, následuje-li přímá nebo oblouk o poloměru třebas min. 5000 m. A pak už by tedy bylo nutno řešit pouze oblouky s poloměrem menším než 150 m - na celé lipence je jediný (!!!), a to 135 m, krátce za zastávkou Vyšší Brod. Z obou stran na něj navazuje přímá. Mmch. pokud je právě 150 m taková zásadní hranice, pak bych se taky zašel na SŽDC (nejradši s kulometem v ruce) zeptat proč se při investiční akci za 211 mil. ten oblouk nemohl natáhnout aspoň na těch 150 m. A když se o kousek dál mrhají (spíš mr.ají) stamiliony za totálně nesmyslnou ale úspěšně vylobbovanou elektrifikaci. Asi je snaha manipuláky na Lipence potlačit, když tu stejně po re-elektrifikaci jezdí dieselově.

Ještě k parametrům - zatím to nemám ověřené, ale (jak uvedl i Hostivice) věřím, že existují vozy Ha.. způsobilé pro poloměr menší než 150 m. Spousta těchto vozů má totiž min. poloměr 35 m místo 60 m, tak bych chtěl věřit že úměrně tomu bude o něco menší i ten poloměr pro "normální" průjezd. "Vykoupeno" je to užší šířkou (konkrétně co jsem si porovnával, tak o 7 cm), což pak znamená o řadu europalet méně (celkem pak např. 54 oproti 65),ale oproti Gags to asi nebude taková katastrofa.

Bohužel se tento poloměr z vozu asi nepozná - údaj na voze znamená ten minimální poloměr (resp.prý se udává pokud je odlišný než 35 m).

A jak koukám na fotky, tak si uvědomuju, že častým uživatelem Gags byl taky Rockwool s přepravami z Bohumína do Měšic, existuje to ještě ?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je skutečně zajímavé. Zajímalo by mě, jaký má poloměr ten "vratný" oblouk hned za stanicí v Rybníku? Ten jsem myslel že je kritický.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

151 m. Jinak oblouků o R 150 - 155 je na Lipence docela dost
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 18:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počeštěný francouzský plošiňáček
 
 
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:25:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: poloměr 150m je "nejmenší přípustný" podle ČSN 73 6360-1 a "nejmenší pro koleje kde jsou provozována různá (asi spíš "libovolná", pozn. KAF) železniční vozidla" podle ČSN EN 13803-2. Pak jsou mezi protisměrnými oblouky předepsány mezipřímé pro vyloučení zaklesnutí nárazníků, například protisměrné oblouky 150m musí podle ČSN 73 6360-1 oddělovat mezipřímá 11 metrů. ČSN EN to popisuje podrobněji, pro vozy s vzdáleností otočných čepů přes 12m u protisměrných oblouků požaduje mezipřímou 11,5m. Normy ovšem platí jen pro novostavby a rekonstrukce kolejí.

Není to spíš tak, že údaj výrobce vozu o schopnosti vozu projet poloměrem 150m znamená, že je schopen jím projet za předpokladu, že kolej je v souladu s uvedenými kolejářskými normami (pokud jde o mezipřímé)? Nějaké omezující podmínky si stejně musel výrobce vzít, minimálně maximální provozní rozšíření rozchodu a maximální zborcení koleje, tak proč ne toto.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostradik: nemusí být nutně francouzský, pokud jsi tím ale nemyslel výrobce vozu a jinak ty fošny jsou z Kořenova do Štúrova.
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně podle těch popisků by to ještě mohla být Belgie?
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu francouzštinu v současným popise neřeš, ta s mou poznámkou nesouvisí, já měl na mysli původní správu, pod kterou ten Res jezdil. Možné je třeba i Lucembursko.
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No poněkud mne udivilo že ten vůz není Péčkový.Po republice stojí lajny plošiňáků bez revizí a čd si kupují ojetiny od žabožroutů.Čím to je?Užitnými vlastnostmi vozů nebo to takhle vyjde levněji?
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten mají ČD "jen" dlouhodobě najatý. Režim 31 v tomto případě "trochu" mate. Jinak vedle řadového označení máš kód nájemní smlouvy.
Něco podobného jako Ros, Roos, Rnoss, Rnooss-uz od RCA, Eanosy, Eaosy od kohokoliv apod.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu kódu: první dvojčíslí je rok nájmu.
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo takhle....Tohle je pro mne španělská obec na okraji pole neoraného a ty jsi studnice moudrosti.Takže diky za info :-)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoro určitě jde o Res z parku France wagon (SNCF). Odtamtuď ochází také u nás vyskytující se Roosy.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: já si to taky soukromě myslím, ale vůz jsem neprohlížel a přístup k nějakému "chytrému počítači", kde bych to možná vyčetl, taky bohužel nemám... Nicméně z toh, co jsem zatím viděl na vlastní bulvy, se pod smlouvou N 07 45001 přesně těchto Resů od France Wagon (ERMEWA), pronajatých ČD, resp. Čechofrachtu, nachází víc, takže lze předpokládat, že původně pod správou SNCF jezdily.
Jinak tedy abych se doplnil, výrobek je to francouzský ze 70. let.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm R(e)(n)o(o)s(s)(-u(z))
NEvím, zda všechno, co se jmenuje Roos, je Francie, ale zas tak podrobně to nesleduju, nicméně skladba parku těchto vozů je opravdu úžasná. Třeba u Resů a Rensů s kódem CZ nebo SK mám buď focené nebo namátkově evidované původní vozy CFL, B, AAE a ÖBB.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 22:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KAF - toho jsem se trochu bál, že trať nějakým způsobem neodpovídá normám, s nimiž počítají další normy... A protilehlé oblouky R 150 bez mezipřímých tam skutečně taky jsou...
Nemám tu v šupliku modelové kolejiště se sadou různých 4n vozů, abych si to mohl předvést názorně, ale nebylo by logičtější posuzovat nebezpečí zaklesnutí spíš podle vzdálenosti čelníku od ot.čepu nebo přinejmenším se značným přihlédnutím k ní ? Je mi teda jasné, že větší vzd. ot. čepů znamená větší vychýlení i na druhém konci, ale když jsou oba tyto rozměry výrazně výhodnější pro Habbillnss proti Btmo (17 724 mm vs. 19 500 mm a 2 150 mm vs. 3 850 mm), tak bych rád viděl věrohodně spočítané nebo nakreslené, jak moc je podmínka ultratalířů skutečně nutná.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 01:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

francouzský plaťáky neboli Dáme si opáčko:

Res
 
 
 
 

Roos
 
 
 
 
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 09:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten mají ČD "jen" dlouhodobě najatý. Režim 31 v tomto případě "trochu" mate.

ČD ho určitě najatý od France Wagon nemají. Ten režim 31 opravdu trochu mate.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 11:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak asi ho má přímo najatý Čechofracht, ale to jen hádám. U chytrého počítače sedí DjC, tak nám to třeba zjistí.
A režim 31 se pojí s kódem CZ-ČD. Ne, že bych ve všem hledal logiku, ale v tomhle ji opravdu nevidím.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 14:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U chytrého počítače sedí DjC, tak nám to třeba zjistí.

U zas tak chytrého počítače nesedím.

A režim 31 se pojí s kódem CZ-ČD. Ne, že bych ve všem hledal logiku, ale v tomhle ji opravdu nevidím.

Ona tam opravdu moc není.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 15:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zpět pod Lipno ... s těmi "delšími" 4n vozy to tedy asi nebude tak jednoduché (neříkám ale neprokazatelné), ale zatím vidím naprosto jednoduchý precedens v bechyňce - omezení zde jsou mírnější a parametry horší (rovněž několik protisměrných 150 m oblouků bez mezipřímé a více oblouků o R < 150 m a to s ještě menšími poloměry). Pokud neexistuje nějaký zatím neznámý argument odůvodňující přísnější podmínky na lipence, z fleku tam lze napochodovat např. s Kilsy a Rilsy.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2935
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 15:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stat, DJC - mrkněte se v mým předchozím příspěvku na 3. fotku... a případně si sežeňte franštináře
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 17:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: ale já vím, že jsou pronajaté Čechofrachtu, sám jsem těchto Resů viděl/fotil několik a sám jsem to tu i psal, ale nebyl jsem si jist, jestli něco není "přes ČD". Jediné, co nepochopím, i když už mi to Mcx vysvětloval, proč to má 31 CZ-ČD a ne nějaké 33 CZ-"Čechofracht". Resp. proč to vůbec má kód CZ, to bylo nutné to zařazovat tady, aby to tu mohlo jezdit? Vždyť je mohli nechat zařazené ve Francii, ne?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 17:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik: Podle toho čísla smlouvy na voze mají ty vozy najaté České dráhy (logicky předpokládám, že od Čechofrachtu). Zařazeny jsou u ČD (což samozřejmě není nic proti ničemu, nemusí být nutně zařazeny u Čechofrachtu) a to číslo 31 je tam podle mě z toho důvodu, aby se na vůz nahlíželo jako na vůz volného oběhu.
To jsou mé dedukce, snad ne úplně ujeté.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 18:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fajn, takže jsem měl nakonec pravdu.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 18:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

číslo 31 je tam podle mě z toho důvodu, aby se na vůz nahlíželo jako na vůz volného oběhu.

Pravda, tak to vlastně vysvětloval i Mcx.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 18:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uf, veškerá osvěta je zbytečná - stále ten režim a zařaditel.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 19:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Tak nám osvětlete, co je špatně? O názvosloví podle mě až tak nejde, ale těžko popřete, že na počátku čísla vozu je nějaké dvojčíslí (kterému jsme si navykli říkat režim) a za kódem země je kód držitele železničního vozu (což podle mě mnohem lépe vystihuje zažitý název zařaditel).
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.189.227
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 17:07:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: čekal bych, že protisměrné oblouky na Lipence nebo Bechyňce s R=150m mají přechodnice, při jejich dostatečné délce by mezipřímá být nemusela.

Vliv vzdálenosti od otočného čepu podvozku k rovině nárazníků je určitě větší, než vzdálenosti otočných čepů mezi sebou - v té ČSN EN je omezení několik, já z nich opsal prve jen to jedno.
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 23:02:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také vliv velikosti talíře nárazníků nebude tak veliký, jak je zde občas uváděno. Při svých toulkách noční Ostravou jsem nad ránem potkal kotlový vůz (Zaggks ?) registrovaný v Německu a u nás najmut Unipetrol - dopravě Litvínov. Vůz s minimálním přípustným poloměrem R 35m a délce přes nárazníky 16,81 metrů byl vybaven kulatými talíři nárazníků o průměru 40 cm. Brzdová táhla vedoucí k podvozkům nebyla vybavena klouby (jak bývá u dlouhých vozů) a tak jediným rozdílem proti vozům s větším přípustným min. poloměrem jsou prodloužené desky kluznic na rámu vozu. Oproti odpružené kluznici (spodní díl) asi dvojnásobná délka.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 23:23:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U cisteren je 35 m běžné. Taková tradice...
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 09:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.A.F. - vidite, to mě nenapadlo, v dokumentu, který mám k dispozici nevim jak se to pozná, ale určitě to tam bude... Pak to ale zase bude chtít asi nějaké konkrétní tabulky..

Němec, Koe - ale jak už jsem tu jednou psal, údaj uvedený na voze udává poloměr za oněch vyjímečných podmínek ,tj. sólo vůz, povolená šroubovka apod. Min.poloměr pro běžný průjezd se na vůz zřejmě vůbec nepíše ! A 35 m pro tento údaj je prý dokonce standard dle TSI (a dříve dle RIV, paragraf 23.2.4.5) a na podelník se pak píše pouze pokud jej nesplňuje.

Právě se mi dostal dokument, kde se SDC ČB vymlouvá také na příčné zrychlení vozů s pevným rozvorem , to ale předpokládám stačí vyřešit snížením rychlosti a pokud by tam byly přechodnice tak to je snad uplně jedno ne?

A taky argumentují zúženým evid.průj.profilem méně než 2,20 m , v obloucích R < 150 (který tam je jeden...). Btmo je sice o 15 cm užší než Habbillnss a o 23 cm než Kils, ale zas má mnohem větší parametry pro přečuhování (vzd.ot.č., vzd. ot.č. od čelníku). To by se doufám dalo taky spočítat..
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 6-2004


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 09:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je "argument" o profilu nesmyslný, protože metodika pro výpočet zúžení skříně je, pokud vím, jedna, tedy stejná pro Bmo i pro Habilns.
Jinak do výpočtu zúžení skříně vstupuje Kade trochu víc parametrů, ale chápu, že na DMML nebo TŘD jste se tohle neučili.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 10:39:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nenavrhuje se náhodou zúžení skříně pro průjezd poloměrem 120 m? Kdysi jsem to počítal, ale je to dávno, zapomínám...
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 11:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je opět otázka, zda trať v tom místě není opět nějakým způsobem nestandardizovaná. Co vůbec může znamenat těch 2,2 m ?
Právěže jsem se teď setkal s názorem, že i s těmi protisměrnými oblouky by povolený poloměr vozu měl počítat, ale s profilem by mohl být problém, protože nákladní vozy jej využívají pokud možno maximálně.

TŘD... ale hlavně je to už docela dávno..

A ty přechodnice tam jsou všude.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 12:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale s profilem by mohl být problém, protože nákladní vozy jej využívají pokud možno maximálně.

A co v tom profilu může vadit? Snad ne stožáry TV z let 2003 - 2005??
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 20:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím o info - fotku - dvounápravového nákladního zavřeného vozu na dopravu vína.Děkuji.
Stavba vozu jako dárek pro kamaráda.
}
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 20:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím zda to bude ono, ale ČSD nemám.
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace