K-report
 

Archiv do 09.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 471 » Archiv do 09.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
CityElefant
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.170.224
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 23:54:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se umlouvám, to jsem trochu přehnal...
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 05:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Lubino,

prosím ozvi se na mail, něco bych poptal
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 07:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubino tak tohle je pecka )) smekam )
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 08:20:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No myslím, že jsem dělal i zajímavější projekty než displej s běhajícími nápisy. Jinak bych dodal (pro CityElefanta), že pokud potřebuju SW do PC tak mám kolegu, který ten SW píše. Jeden člověk nezvládně všechno a tak jsme takovej malej tým, a dosud jsme si poradili s každým zadáním.

Nyní stavím datalogery pro snímání meteorologických informací. Aby snímaly v různých místech podle stejné časové základny, budou přijímat čas DCF77. Pak může výzkumák (zadavatel) zjistit, že nárazová vlna větru se přesunula z místa A do místa B za čas t.

Řekl bych, že je na čase vrátit tuto diskuzi k jejímu pravému tématu a to je můj oblíbený dopravní prostředek 471.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 08:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubino: klobouk dolů
Jak jste to jeli ????
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 09:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych se zeptal provozu (zejména provozuschopnosti) znalých, jak bude možné od prosince garantovat na trati 231 o 6 ks 471 více než nyní? Kde se vezme těch 6 jednotek navíc, když v současnosti je v provozu na trati 091 většinou pouze 1 jednotka a odjinud brát nelze. Napadají mě jen dvě možnosti. Buď na těch garantovaných spojích prostě pojedou 451 nebo ne, ale v tom případě v těchto měsících někde těch min. 6 jednotek stojí v kopřivách.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 10:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Livingproof: spíš bych se zeptal výrobce, kdy začne dodávat provozuschopnější vozidla.

Já osobně bych nechtěl ani jeden kus 471 a to ani zadarmo. Leda že bych si ji vystavil na zahradě, tam by svůj účel plnila jako skleník (nemám na zahradě 3 kV).

A jak to bude od nového GVD? Nechte to na provozácích, oni si s tím nějak poradí.
http://emj471.euweb.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik:
Spíš bych se zeptal soudruhů z OKV ČD, kdy konečně začnou žádat po výrobci, aby dodal spolehlivější vozidla. Proč by výrobce sám od sebe dodával vyšší kvalitu, když jej k tomu vůbec nic nenutí? Skoro bych se vsadil, že ešusy pro Litvu budou naprosto spolehlivé, protože Litevské železnice si to narozdíl od magorů z ČD ohlídají.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Qěcy: ano s tím souhlasím a uplatňoval bych Obchodní zákoní v plném rozsahu. Jenomže, když by se začal upatňovat, tak by to asi výrobce položilo, protože to, co se děje u jednotek 471 a jejich odstraňování závad a to i konstrukčních, to je hnus.

Můj názor: osobně s tímto postupem nesouhlasím. Kdyby to položilo výrobce ve dvou krajích, zvýšila by se nezaměstnanost. A tady platí, že stát platí (ručí), stát diktuje. Osobně bych chtěl vidět dodavatelskou smlouvu na první sérii těchto jednotek. Druhá je postavena lépe, ale přesto mě přijde v rozporu s Obchodním zákoníkem. Odstranění závad do 30 dnů, ... Nic z toho se neděje.

To je jako kdybych si šel koupit auto a stále stálo v garáži na nějakou závadu. A to by se dělo 7 let. Kdo by takové auto chtěl? Já tedy ne. Nehledě na to, ža kdyby byl takový výrobce aut, tak by hodně rychle na trhu skončil.
http://emj471.euweb.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik:
Zaslouží si výrobce nekvalitních výrobků, aby přežíval na trhu? Jo, zaslouží, když se najde blbec, kterej je bude furt kupovat. Nechci, aby tím blbcem byly ČD (mmj proto, že to platí všichni z daní).

Škodovce a VO by stačilo, kdyby jim někdo pohrozil soudama.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2372
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Druhá je postavena lépe, ale přesto mě přijde v rozporu s Obchodním zákoníkem.Odstranění závad do 30 dnů, ... Nic z toho se neděje.


V čem ? Obchodní zákoník je právě specifický v tom, že umožňuje značnou smluvní volnost. A pokud navíc nikdo nevymáhá plnění, je to těžké.
Cityelefant
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.170.224
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:53:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nešlo by to udělat, jako osadit desku tim počtem diod jako je na tý tabuli (čtverec 8x8 diod, 12 čtverců v řadě) a udělat tam nějaký připojení k PC? Už jsem kolikrát čelt o připojení displeje (malýho znakovýho: http://helium.webz.cz/hw/lpt_lcd_1.html ) k LPT portu a k tomu jsou i programy: jeden takový program mám stažený, je to ten LCD Center, a tím programem by se to dalo ovládat???
Ten displej má něco společnýho s rozhraním HD44780
Omlouvám se organizátorům že tady odbíháme od tématu diskuse. Prosím Lubino o adresu emailu a o komunikaci přes email. Dík.
CityElefantIS@seznam.cz
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubino:mohl by jste se mi prosím ozvat na e-mail,děkuji
Gatto nero
www.pendolino.cz
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 09:09:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k těm displejům: Bývají také vidět skoro na každé herně. Občas tam nejsou jen číslice, ale běhá tam i text. To asi budou Lubinovi nejčastější zákazníci.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 17:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odbočím od displejů zpět k CE: Je tu někdo, nejlépe z vagonky, kdo by mohl předběžně říct, jak se bude připravovaná 671 lišit od 471? Myslím tím zejména jak naroste hmotnost jednotky a jestli se sníží její kapacita, nebo se s tím už počítalo při původním návrhu a kapacita zůstane zachována.
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 19:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elefant 471 024 dnes na vlaku 3421 u ŽST Ostrava-Bartovice natočil na rychloměru 200 000 km. Docela slušný výkon na jeden rok provozu.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 07:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď od středy na 091 ani jedna 471, takže jsem na plánovaný nárůst počtu 471 na trati 231 skutečně velmi zvědav. Jinak opět menší počty - po odečtení 001 a 002, které jsou v Přerově, je v DKV Praha momentálně 27 jednotek (pokud se nemýlím). Na garantovaných obězích jich jezdí 17, na negarantovaných žádná. Kde je těch 10 jednotek si zbývá jen domyslet Zřejmě daňovým poplatníkům postávají 2 miliardy někde v . Podotýkám, že mě nasazení 451 na 091 nevadí, protože Os do Kralup nepoužívám.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 19:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To 471:

A bude hůř!

Objevují se další závady a to dost závažné.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 20:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A protože to sem ještě Penik nedal, tak dle zprávy z jeho stránek se bude od nového GVD jezdit z Poříčan ve složení 3x471.
http://emj471.euweb.cz/new.htm
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 07:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Drn: to je bohužel pravda.
http://emj471.euweb.cz
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 08:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: Ne, že bych věřil tomu, že se za současné neprovozuschopnosti řady 471 oběhy pro 090/1 příští rok dodrží, ale přesto, pokud se stane zázrak - Proč nesmí jet jednotka s vakuovým WC do Ústí nad Labem? A jak se bude řešit v 5,6 spojení dvou jednotek (Kralupy-Praha), když jednou z nich bude žabák? :-) Nebo když budou (což je velmi pravděpodobné) žabáci oba, tak pak se zase 8 vozů nevejde k nástupištím na trati.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 09:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Livingproof: nejsem provozák = neřeším - toto je odpověď na všechny Vaše dotazy. To si musí vyřešit někdo jiný.

Můj názor:
1) WC - asi by byl dlouhý čas mezi návštěvami stanice na vycucávání wc
2) když bude rozdílná řada, pojede druhá jako sv nebo jsou snad sv vlaky zrušené? myslím si, že toto zcela určitě objednavatel služeb nepožadoval. V pátek bych to třeba chápal, ale v sobotu je frekvence podstatně nižší. Asi to slouží na přepravu jednotky do Prahy. To samé by se dalo aplikovat i na 2x4tlama
http://emj471.euweb.cz
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 20:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další noc strávená v Přerově...
 
 
CityE... však víte
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.170.224
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 21:01:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na http://emj471.euweb.cz zase funguje vzkazník !!!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6742
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 12:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

drn - jaký závady? teda jestli to neni tajný.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 15:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobo: neslučitelné s provozem. Vím proč nejezdí, ale ať to tu uvede někdo povolanější, zda to uzná za vhodné. Já to za vhodné nepovažuji, protože do toho nikomu nic není a už vůbec ne na diskuzních fórech. Kdo na těchto jednotkách dělá ví v čem je problém a to včetně výrobce.

Promiňte tuto odpověď, ale myslím si, že na diskuzních fórech nikdy nevíte s kým diskutujete (pokud někoho neznáte osobně) a poskytovat takovéto informace není v zájmu provozovatele.
http://emj471.euweb.cz
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 18:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jel z Čelákovic do Prahy ve 13.31 ešusem .034 a v prostředním voze ( 071 034 - 3) byl čas o půl hodiny posunut. Do Vysočan jsme přijely na čas ve 13:50 ale na displeji bylo 13:20. Všechny ostatní údaje fungovaly bez problémů.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 20:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad čelakovičan: díky za info. Předávám dál a bude reklamováno u servisní firmy.
http://emj471.euweb.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6746
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 10:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik - chápu, vpořádku, bohužel taková je situace.
jenom mě to zajímalo z technického hlediska, co se zas děje.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 10:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní poloha 471.036 v 10.37
http://emj471.euweb.cz
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 13:06:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takové věci se stávají i větším a slavnějším firmám. Myslím, že je lepší se přiznat veřejně, než to tutlat, pak nastupují fámy a řádné zveličení - viz zmiňovaná reportáž TV Nova - pendolino a nixony. U aut se holt musí s pravdou ven, nepovedené kusy se stahují a opravují v servisech na náklady výrobce. Tady je jeden dodavatel a jeden odběratel, tak jde ledacos ututlat. Větší otevřenost by jistě na škodu nebyla. Jednou se poučí A z chyby B, podruhé B z chyby A. Když se mlčí A i B dělají vlastní vývoj a klidně opakují stejné chyby a nakonec prodělají oba.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George Couser: U té 671 bude oproti 471 možná trochu těžší hnací vůz, protože kvůli provozu na střídavém systému bude muset být vybaven transformátorem a usměrňovačem. Ale o kolik, si netroufám říct, nejsem technik.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.255.138
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 19:09:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trafo má být ve vložáku. Hmotnost motoráku už nelze zvyšovat.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 19:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se nepletu, tak právě kvůli hmotnosti 471 je v ní umístěna 1. třída ne?
CityE....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.170.224
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 22:13:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bych zrovna netvrdil...
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 06:53:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ano.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 08:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní poloha 471.036 v 8:06. Asi probíhají zkušební jízdy.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 13:56:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Probíhají.Poloha v 12:07, dnes:-)
 
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 16:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neregPetrS.:máš pravdu, tyhle problémy byly již a jsou na řadách 141,121,122,123. Je opravdu škoda, že Škoda má ty samé problémy i na 471. A nedají si říct a nedají...
Gatto nero
www.pendolino.cz
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:48:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak copak se děje, že to všichni tak tutlají? Prostě to čeho jsme se obávali u žabáků se objevilo u ešusů, akorát o kousek vedle. Trhliny v trnu, který spojuje podvozky se zbytkem. Odstaveno 10 (nebo už i více?) jednotek nižších čísel. Odhad délky odstavení tak 4 měsíce. A bude zima, napadne sníh, nafouká do trakčáků, roztaje, půlka žabáků vychcípá a bude se sušit (omezená kapacita sušících prostor....) a nebude se jezdit asi vůbec
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 18:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neregPetrS: Takže pokud to dobře chápu, tak u té 671 by tedy uspořádání elektrické výzbroje mělo být podobné jako u Pendolina. Tedy hnací vůz nasaje střídavý proud, ten přejde do vložáku, kde se ztransformuje a usměrní a takto upravený se vrátí zpátky do hnacího vozu, kde začne pohánět elektromotory. Na stejnosměrném systému to bude jezdit stejně jako 471.
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 20:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad -aa-: Takže tohle vysvětluje tolik odstavených ešůsů v Záběhlicích.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 20:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa-: Tak už to dorazilo i na Ropid....

Pomalu bych začal stahovat volné vozy a mašiny z celé republiky. Když už jsem u toho, tak Ostrava něco dá za ty ústecké 460, nebo je jen tak dostane a místo nich se tam budou tahat pantografy až z Prahy, zatím co v nejbližším okolí nebude s čím jezdit.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Cyrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 21:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo fotky stanoviště 471 komlet ( řídící pult, zadní stěna, okolí a spodek pultu )?
Kdyby ste někdo chtěl ICQ ta tady je: 493901759
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 22:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:163+Bt/Bdt
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 23:50:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava něco dá za ty ústecké 460, nebo je jen tak dostane
Ostrava, či spíš Bohumín téměř končí s klasikami.
Do Děčína se stěhují 163 2...
Pro os vozbu zůstávají jen 3 "polské" 163 + 5 dalších pro vlaky na Přerov.
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cyrda:
http://www.pantograf.wz.cz/471-detaily.html
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 13:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trhliny v jakým trnu? Myslíte v otočným čepu? Se ani nedivím, když vidím, po čem se tady jezdí.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 14:55:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozidel znalí (což já zas až tak nejsem) tomu říkají nicohlav.
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 09:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoli nicohlav, ale lícohlav. Bych řek.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 10:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha: A co je ten lícohlav?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 10:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZADNY LICO, ALE OPRAVDU NICOHLAV. ZNALELSI V OBORU VOZIDEL JISTE DOPLNI PODROBNOSTI, JA BYCH NERAD TADY PSAL NEJAKY NEPRESNOSTI.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 10:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si citaci z článku v encyklopedii.
Celé znění na:
http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/353919-vuz

Obyčejně však spojují se 2 i více náprav ve dva podvozky, na nichž pak vozová skříň i se zpodkovým rámem uložena jest otáčivě. Místo lůžka pánvového mezi podvozkem a skříní užívá se též lůžka kulového. Horní pánev nahrazena je kulovým čepem, jejž objímá pánev lůžka na oplíně podvozkovém (t. j. trámě z tlačeného plechu 13 mm silného tvaru ZNAK a dubového trámu); nicohlav (t. j. svorník pojišťující vzájemnou polohu obou lůžkových pánví prostředkujících mezi skříní vozovou a oplínem) odpadá.

No a úplně přesně je to tady...

http://www.vagony.cz/pojezdy/torny/plocha.html

(Příspěvek byl editován uživatelem Prouza.)
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 12:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicohlav... hm to mně nepřekvapuje, zvláště poté, co jsme si v jedné jeskyni Moravského krasu prohlédli Nickamínek
ČD: Zákazník? Co je to? ...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 12:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prouza:
Ešusy nemají tornu, mají otočný čep. Stále si nedokážu představit, co přesně nicohlav je. Buď je to ten dřík čepu, čepu, který nemá hlavu, takže při nadzvednutí skříně podvozek odpadne (vyvlékne se z čepu), anebo je nicohlav nejaký prstenec navléknutý na konec čepu, který tomu vyvléknutí podvozku z čepu brání.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 12:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtěl bych se zeptat - jezdí už konečně 035 na Ostravsku?
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 14:21:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicohlav, správně otočný čep, je čep umístěný v ose otáčení podvozku. Nicohlavy jsou různé konstrukce. Na 451 je nasazen do torny a zajištěn klínem. Měl by udržet podvozek na skříni vozidla, například při vykolejení. Zvedat 451 s podvozkem by zkoušel jen šílenec. Na 471 slouží k přenosu sil z podvozku na skříň. Je tedy znatelně mohutnější a delší - kvůli klopnému momentu je potřeba, aby přenos sil nastal v minimální výšce nad temenem kolejnice. Kromě toho samozřejmě i brání odpadnutí podvozku od skříně při nehodě. Zvednout ešus nebo krakena i s podvozkem nepředstavuje žádný problém. Jsou i vozidla, která se bez nicohlavu obejdou - např. 070.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 14:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Icetiger: nejezdí. A jsem zvědav, jestli vůbec vyjede, když dnešní napětí na bateriích bylo 22 V. Ještě to není kritické, ale již se to mezní hodnotě přibližuje.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 15:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: A to je pro personál depa takový problém zvednout pantograf a nabít baterky, nebo to smlouva před zaplacením nedovoluje?
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 16:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Samlep: to netuším. Pokud je vlastnictvím ČD asi by to neměl být problém. Pokud není asi by to problém byl. Otázkou tedy zůstává, zda lze zvednout jednotku zaměstnanci depa, když ještě není zaplacena. Nebo už je zaplacena? To by asi nestála v depu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace