K-report
 

Archiv do 02.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční periodika » Archiv do 02.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 14:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě poslední číslo taky nijak zvlášť nenadchlo, ale to je dané tím, že každého zajímá něco jiného, to je normální. Jediný příspěvek, který považuju za nepovedený, je ten o dvou nehodách v Tatrách. Některé jiné články z této série od pana Gulíka se mi líbily, koupi jeho knížky plánuju, ale věnovat šest stran dvěma naprosto banálním nehodám, se mi zdá nepřiměřené. Zaujaly mě články o panu Honzíkovi, o jednotkách M 297.0 a o vozech Zsb/Zdv od pana Mahela.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 16:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panu Borkovi nikdo názor nebere. Za svý peníze. Nehodlám si kupovat za docela dost peněz subjektivní kecy a emotivní výkřiky. Takže dávám SŽ poslední šanci. Už si to říkám dlouho,ale pokud bude v příštím čísle něco podobného, tak hlasuji nohama.
Článek o panu Honzíkovi je opravdu hezký.
O práci s primárními pramena literaturou něco vím. Co mi vadí kromě subjektivních výlevů jsou zjevné omyly, chaos a vycpávání textů vatou, aby se dosáhlo kýženého rozsahu. Příkladem budiž článek o řadě 353.0 pana Koutného. Tvrzení o tom, že v roce 1946 se na Poverenictvu dopravy projednávalo rušení lokomotiv v rámci pětiletky je úsměvné. Buď si autor plete roky nebo pětiletku s dvouletkou (s.24/25). V části Provoz 353.0 a 1 (proč 1? - o nich článek není)je zmínka o 353.003 v první větě. Následující až na další straně, ve třetím sloupci kapitoly. Mezi tím je řada balastních informací o Čierné, ŠRT atd. a o dalších řadách, které nemají k popisované žádný vztah.
Proč se autor rozepisuje o Rosničkách (a jeich "častém vykolejování, které nijak nedokládá) a o tratích "u Štúrova směr Budapešť" je skutečně záhadou. Stejně jako poslední část "přesun lokomotiv 342.0 na jih Slovenska".
Celé to na mne působí jako když Pejsek a Kočička pekli dort. Bohužel to není poprvé... Takhle nekvalitní a zmatený text do značné míry znehodnocuje zajímavé obrázky, schémata a grafy.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 22:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý máme svá oblíbená témata..a to je snad dobře..Jistě ne vždy se vše povede ideálně a bez chyb,ale v našem "bohatém a pestrém" trhu drážní historické literatury můžeme být rádi za to co máme.Každému z kritiků bych navrhnul jednoduchý recept - zkuste to napsat sami a lépe!třeba zjistíte leccos nového co autorům uniklo..PS - s redakcí SŽ nemám nic společného..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 22:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To chce klid, ostatne soudim podle "kejhajiciho" uvodniku v cisle 2 tohoto roku, ze panove majici neco spolecneho s timto "platkem" prijali jako redakcni zasadu neco ve stylu - Casopis je dokonaly a jakykoliv namet na jakoukoliv zmenu/vylepseni znamena vlastne ubohy pokus o zhorseni stavu od zakernych a neprejicnych zavistivcu ...
Nevim, puvodne jsem si rikal po "dusevnim" vypeti abych (pro me) posledni cislo (2) se donutil vubec precist, ze se na dalsi uz vykaslu. Pak se tu neco objevilo v priznivem duchu a tak jsem zavahal ... no uvidime.
V kazdem pripade nejakou snahu tamtim smerem lze vcelku vklidu povazovat za zbytecnou snahu s konstatovanim, ze se tenhle spolek vcelku vklidu a pohode uklepe sam a ze za to urcite budou jen a pouze moci ONI ... ale v zadnem pripade ne ONI ... ;-)
Jinak co se tyce tech kecu, na to je pekne prislovy s jiste casti CR - kdyby byli v riti ryby, nebylo by treba rybniku.
A co se tyce neustale potreby nekoho nekomu vnucovat sve nazory a vize, to je i v jinych publikacich (i nezeleznicnich), nevim co to je za priblblou modu soucastnosti. Takze tady si clovek moc nepomuze, maximalne se na tyto "pripady" proste muze vykaslat a najit si "jinou" zabavu.
Pavel
P.S. Pokus si nekdo mysli s techto panu, ze mam problemy s volenim slov a mel bych se krotit, tak at se v prve rade zamysli nad vlastnimi "clanky".
P.S.I A upozornuji, ze rozhodne negeneralizuji univerzalne na vsechny autory tohoto "platku", jen se me zrovna nechce jmenovat ...
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2342
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 23:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panu Borkovi nikdo názor nebere. Za svý peníze. Nehodlám si kupovat za docela dost peněz subjektivní kecy a emotivní výkřiky. ...Co mi vadí kromě subjektivních výlevů jsou zjevné omyly, chaos a vycpávání textů vatou, aby se dosáhlo kýženého rozsahu.

Mám přesně ten samý názor.

Já to nečetl zdaleka celé ani né moc podrobně/pozorně, ale třeba by mě zajímalo, kolik el. loko se exportovalo do SSSR v roce 1956 tak, že to přispělo k ucpávání překladiště v Čierné n. T. (jedna z mnoha otázek, které mě napadly, ale teď je skoro půlnoc a nemám chuť hledat nějaké Šrámkovy tabulky v kdovíjakém čísle Dráhy - že by tolik důlních mašin ?).

A text na 1,5 strany o tom, jak mr. Borek namontoval za vojákování v Ově obráceně záklopku na Sergeje+ půlstránkové foto jeho maličkosti- tedy nemůžu si pomoct, ale kdyby tam dali místo toho 4 zajímavý fotky, udělali by líp.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 00:15:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je dobře, že se o časopise diskutuje. Řeči "zkuste něco napsat" neberu, obdobně je tu snaha utírat jakoukoli diskusi o muzejnictví.
Pro mě nejlepší je článek o konstruktérovi T3 a čsl. metra Honzíkovi (R.Mara) a také Zahrádkův článek o opraváři vozů koněspřežky - kdyby ho ovšem hloupě nezkazil neuvedením pramenů (on je neuvádí snad nikdy). Losos je kvalitní skoro vždy (i když tenhle článek zas tolik práce nedal ).
Pokud jde o tu Koutného pětiletku, je tam asi překlep v datumu - místo 1949 má 1947 (dál dokonce roky první pětiletky uvádí). Souhlas, že zcela zbytečně utíká od tématu a text působí zmateně. Taky bezcenné citování čísel jednacích a přesných datumů dopisů... Ale když se tím člověk prohrabe, nějaký obrázek dostane (ne jen výčet technických údajů). A pochybuji, že by byl někdo schopen podat k tématu lepší informace.
Zajímavé jsou lokomotivy pro Turecko, ale je tam zbytečně moc detailů. Nezajímavé jsou pro mě lokomotivy pro Koreu (utonuly v technickém popisu) a nehody v Tatrách.
Opravdu subjektivní kecy tvoří (zatím) minimum textů. Pokud má někdo představu, že nejlepší jsou výkresy a technické popisy bez jakýchkoli soouvislostí, nechť čte jiné časopisy. Tam firemní PR pracuje na plné pecky s popisem zařízení "jako ze škatulky".
Příští číslo si pořídím určitě už kvůli textu od RIC.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 09:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: Každému z kritiků bych navrhnul jednoduchý recept - zkuste to napsat sami a lépe!

Ale já se nepokládám za znalce a badatele v oblasti železniční historie. Já si o tom chci přečíst něco zajímavého, co má hlavu a patu. Také nechci po uvedených pánech, aby napsali lépe než já něco z oboru, ve kterém pracuji a také čas od času něco publikuji :-). Nejsme v renesanci, abychom mohli znát všichni všechno...
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 09:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ - nebudu polemizovat o obsahu článků, bohužel bych musel opět zarýt i do stylistiky a gramatiky, ale k té Čierne - vzhledem k tomu, že se jedná o prosinec, bych to vysvětlil "šturmováním" a honěním plánu v závěru roku, nic víc, nic míň.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 21:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, že M.Kunt říká - "řeči -zkuste něco napsat- neberu" - ale pokud si chci něco přečíst k tématu co zajímá zrovna mou osobu a nenapíšu si to, tak nic vědět nebudu. Zkuste navrhnout témata vhodná pro SŽ, popř. Dráhu a zjistíte, že pro velkou část nenajdete autora. Většina lidí, které znám kolem SŽ a Dráhy je hlavně přes mašinky. Tím nechci tvrdit, že je zajímají jen lokomotivy.
Sám na sobě už přes 15 let zjišťuju, že pokud chci něco vědět o úzkorozchodných mašinkách nebo železnicích u nás, musím pátrat sám. Maximálně za pomoci pár regionálních zájemců. Když už doslova kamarádi otravují - napiš něco o radotínu, o gebuskách,... tak dám dohromady článek, z kterého jsou díky fotkám 3 díly v SŽ. Pak příjdou kamarádi a zájemci o úzký koleje a říkají jak je to dobrý, že jsem to napsal. No ale člověk slyší na burzách i názory ve stylu - "zase úzký mašinky, koho to zajímá". A člověk (autor) si říká jestli to má cenu.
Takže článek p.Borka uzavřel téma průmyslovek z ČKD pro Severní Koreu, máte jistotu, že se to už nebude opakovat.
Člověk nakonec zjišťuje, že čím víc ví k danému tématu, tak je vlastně špatně. Může jen kritizovat, byť v dobrém - viz cukrovary od R.Šnábla, protože k článku na téma které ho zajímá doma otevře šuplík a zjistí jak si autoři rádi vymýšlí....nebo neznají
Omlouvám se za tento výlev, ale nekritizujte a pište...
Kdo napíše něco pořádného o provozu salonních vozů u nás a nebude šahat jen po katalogu od Ringhoffera? Vytápěcí vozy jsou taky zajímavé téma. Kolejové a nehodové jeřáby. Vlečka do přístavu a jatek v Holešovicích. Jak skutečně vedla Křižíkova dráha z Letné do Stromovky ?? To jsou například témata o kterých bych si rád něco přečetl já...
Už se "těším" na knihu Ing.Zeithammera k tématu 150.let Kladensko-Nučické dráhy, když mi do očí konstatoval, že lidi hlavně zajímají fotky mašinek a nějáké rudné doly v Nučicích a vápencové lomy u Tachlovic jsou nezajímavé. Ale že se o nich na pár řádkách taky teda zmíní. Tomu říkám přístup k tématu
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 21:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tezko na to neco psat, ale zase, pokud propadnete pesimismu, tak nebo nikdy nic, co by aspon nekoho zaujalo. Na druhou stranu pri dnesnich moznostech I-netu se necha prinejhorsim vydavat svuj ezin, nebo jit cestou wiki, i kdyz asi wikipedia by nebyla zrovna dobra platforma (zkoumal jsem ji na takovou prkotinu, jako je zivot masinky - des a podobne), ale to jsou prkotiny v konecnem dusledku, zejmena proti jedne veci a tou jsou penize. Prece jenom, kolik je mezi autory a studenty archivu lidi, co by to co vyzkoumaji dali zadarmo ? To nerejpu, jen konstatuji, staci videt obstrukce nekterych lidi, kdyz jde o jejich fotky (technickou, dokumentacni a buhvi jakou kvalitu neresim a ani oni ji neresi). Takze co s tim ? To je pak tezke, nelze psat, tak aby to zaujalo kazdeho, to zadna. Akorat je hloupe, kdyz nekdo stravi x casu hledanim a zkoumanim a pak to shodi (o sve vuli, ja a ani nikdo jiny mu za zadkem nestoji s kverem a bud napises nebo te odprasknu, to je krapet blbost) stylem, jaky pouzije pro podani techto faktu a to vcetne nejakych divnych "vizi" a jinych nazoru. V kazdem pripade je to jen a pouze jeho blbost, nic vic, nic min.
Co se tyce nametu, osobne mam pomerne velky rozsah toho, co me zajima a nejen v zeleznicni oblasti, ale i taky me obcas stvou nektere clanky s tech "mych". Kupodivu (pro nektere) se to tyka i prilisneho technickeho popisu, to si treba rikam, ze uz spis patri do encyklopedii ci monografii, kdo ma zajem, ten si to koupi bokem a rad, minimalne aspon bude vedet, az to bude k necemu potrebovat, kde to rychle najde, takhle ?
No nic, v kazdem pripade vse se da vymyslet jak a to i ten ezin pripadne (vcetne tistene verze), ale je to jen a pouze na volbe jednoho kazdeho. A dalsi je cas a tak podobne.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 18:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: ale pozor ...já jsem neřešil témata :-) a nehodlám nic navrhovat. Rád si přečtu téměř cokoliv o česko(slovenských) železnicích, velkých i průmyslových a dalších. Znovu opakuji (a naposledy), že mně vadí, když někdo prodává svoji nekompetentnost, chyby a emoce. Subjektivnost mně nevadí - když napíše "na základě svých znalostí si myslím, že..." absolutně beru. Dokonce mi nevadí ani neuvádění pramenů, pokud autor sprostě neopisuje. Pokud na základě svojí četby a bádání dá dohromady text opírající se o několik knih, článků apod. a ne konci je nevyjmenuje, tak je mi to buřt...tohle není vědecká práce.
Ostatně - omlouvám se za OT - problém tzv. vědecké práce a citací je aktuálně docela silný, protože se nám to poněkud zvrhlo v to, že spousta lidí publikuje a nikoho nezajímá jestli nové poznatky, ale všechny oponenty, lektory a ctihodné členy vědeckých rad zajímá to, zda mají dostatečný počet "správných" citací, aby byli uznáni hodnými diplomu, doktorátu, habilitace nebo profesury... Zbytek Evropy už jde pochhopitelně dávno jinudy... konec OT :-)
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 22:15:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11: s těmi citacemi v železnične-historické vědě je to trochu jinak. Tady se jedná ne o citace autorů - kamarádů, ale o citace historických pramenů, které slouží k tomu, že zájemce si je může sám najít a prostudovat do větší hloubky, než bylo popsáno v daném článku.
Jinak potvrzuji, že redakce mají nedostatek kvalitních článků. Důsledkem je, že pak sahají po osvědčených autorech, kteří jsou schopní na objednávku napsat v termínu text na požadované téma. Ovšem kvalita pak nemůže být taková, jako u článku, který dozrával delší dobu a je výsledkem soustavné práce.
Potom není jiné řešení, než aby ten, kdo chce, aby vycházely lepší články, také sám nějaké takové napsal. Ať je napíše na to téma, kterému on rozumí a ve kterém je dobrý, ale ať napíše aspoň něco. Potom bude šance, že někdo jiný zase napíše dobrý článek na téma o kterém já moc nevím, ale které zajímá mne.
Tohle se nedělá a nedá dělat pro peníze. Někdo a někdy to může dělat proto, aby se pochlubil tím, co se mu podařilo objevit (proč ne) ale hlavně je to třeba dělat proto, že se člověk chce se stejně postiženými :-) lidmi podělit o to, co považuje za opravdu dobré.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 23:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zmar a Zdepa
..pořádná mašina má kotel a komín..
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 09:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důsledkem je, že pak sahají po osvědčených autorech, kteří jsou schopní na objednávku napsat v termínu text na požadované téma. Ovšem kvalita pak nemůže být taková, jako u článku, který dozrával delší dobu a je výsledkem soustavné práce.

Jistě - to taky čiší ze SŽ a pak ať si nehrají na exkluzivitu.

Potom není jiné řešení, než aby ten, kdo chce, aby vycházely lepší články, také sám nějaké takové napsal.

Já znám jiné a daleko elegantnější řešení - SŽ prostě nekupovat.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2345
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 09:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste navrhnout témata vhodná pro SŽ, popř. Dráhu a zjistíte, že pro velkou část nenajdete autora.

Pochopte konečně že my si kupujeme komerční produkt a nejsme spokojeni s jeho kvalitou, čehož jediným logickým vyústěním je řešení typu příště už nekupovat.

Taky nechodím po pracovní době k Olympusu vylepšovat foťáky, do pekárny péct křupavější chleba, atp.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.108.248
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 10:38:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, trochu bych se kolegů ze SŽ zastal - je to možná "komerční produkt", ale taky je to tak trochu "národ sobě" - tj. nedomnívám se, že by do jeho vydávání šel "normální" podnikatelský subejkt jako třeba nějaké běžné vydavatelství. Většina autorů (asi všichni)bádá a píše články ve svém volném čase a ne jako zdroj obživy. Ostatně průzkum trhu otázkou: Jaká témata z historie železnic Vás zajímají a rádi by jste si o nich v SŽ něco přečetli? - považuji za podnikatelsky velmi prozíravou - podcenit průzkum trhu se nevyplácí v žádném odvětví! Pokud je ve vašem spotřebním košíku SŽ ve stejné rovině s "křupavým" chlebem, tak to vypovídá spíše o Vás, než o SŽ.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 10:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Nekupovat SŽ je Vaše svaté právo. Ne každý článek je tam povedený a také ne každý mne zajímá. Já, stejně jako mnoho jiných, také nejsem schopen odhalit mnohé chyby, které tam autoři napáchají a jsem tak bohužel uveden v omyl. Ovšem také tu a tam přijdu na něco, co se evidentně nezakládá na pravdě. Ale to ještě neznamená, že budu časopis neustále dosti nevybíravě kritizovat ( jako například Vy ). Napsal jste někdy nějaký historický článek? A podotýkám hodnotný, čtivý a bez faktických chyb! Dal bych krk za to, že nikoliv.
Já sem naopak rád, že tu takový časopis je a rozhodně mne nezabije, když vydám ze své kapsy jednou za čtvrtletí 159 Kč. Tak chudý opravdu nejsem.
A pokud by se všichni chovali jako Vy, tak žádný železniční časopis zaměřený na historii nebude vycházet, neboť nebude mít své čtenáře. Jiné časopisy s touto tematikou zde prostě nejsou. Dráha a ŽM mají zcela odlišné čtenáře než SŽ. Pokud se v těchto časopisech článek zaměřený na historii objeví, je většinou čtenářů těchto časopisů posuzován jakožto něco nepatřičného, něco co tam prostě nepatří. Stačí?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2346
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 11:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to ještě neznamená, že budu časopis neustále dosti nevybíravě kritizovat ( jako například Vy ). Napsal jste někdy nějaký historický článek? A podotýkám hodnotný, čtivý a bez faktických chyb! Dal bych krk za to, že nikoliv.

Ufff ...žádný hodnotný, čtivý a historický článek jsem nenapsal a pravděpodobně nikdy nenapíšu a nevidím na tom pranic špatného. Stejně jako nevidím pranic špatného že se o své (bohužel často negativní) dojmy za produkt ketrý mě něco stál podělím na příslušném inetovém fóru. A taky uznávám, že na to může mít leckdo jiný názor a že se řadě lidí může současná podoba SŽ líbit či vyhovovat. Akorát se mi těžce příčí názory -nelíbí se ti to - tak si to udělej sám.

pokud by se všichni chovali jako Vy, tak žádný železniční časopis zaměřený na historii přestane vycházet, neboť přestane mít své čtenáře.

Což ale nikomu v tom případě nebude vadit. Výrobek, který nemá zákazníky nikdo nepotřebuje. U mně o sobně to má SŽ po několika čísech silně nahnuto, přestože mě těch 159,- párkrát do roka rozhodně nijak neruinuje a je to nula-nula nic v mých šotovýdajích. Nemíním si ale kupovat zbytečné věci.

Pokud je ve vašem spotřebním košíku SŽ ve stejné rovině s "křupavým" chlebem, tak to vypovídá spíše o Vás,

A to jste vyčetl prosímvás kde ?

PS: Smutné je to že místo Světa železnice tady probíráte můj morálně-volní šotoprofil, protože jsem si dovolil opakovaně zkritizovat něco, za co jsem vydal svoje vydělané peníze. Z toho mi je skutečně na blití pánové.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 12:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Což ale nikomu v tom případě nebude vadit.Výrobek, který nemá zákazníky nikdo nepotřebuje. U mně o sobně to má SŽ po několika čísech silně nahnuto, přestože mě těch 159,- párkrát do roka rozhodně nijak neruinuje a je to nula-nula nic v mých šotovýdajích. Nemíním si ale kupovat zbytečné věci.

K tomu mohu dodat toto: Kážete vodu a pijete víno. Mluvte laskavě pouze a jen za sebe. Není to tak dávno, co jste v jiném diskusním tématu mi vytýkal, že mluvím za ostatní.

Dále bych Vám rád sdělil, že Váš názor, kde diskutujícím sdělujete následující: .......................Ufff ...žádný hodnotný, čtivý a historický článek jsem nenapsal a pravděpodobně nikdy nenapíšu a nevidím na tom pranic špatného. Stejně jako nevidím pranic špatného že se o své (bohužel často negativní) dojmy za produkt ketrý mě něco stál podělím na příslušném inetovém fóru. A taky uznávám, že na to může mít leckdo jiný názor a že se řadě lidí může současná podoba SŽ líbit či vyhovovat. Akorát se mi těžce příčí názory -nelíbí se ti to - tak si to udělej sám................
o Vás samotném dosti vypovídá. Chcete tím říci zhruba toto: Mám patent na rozum ( no comment ), na všem budu hledat chyby ( toto je v pořádku, na chyby je nutné upozornit ), ale dosti nevybíravým způsobem to těm, co se snaží ve svém volném čase ( 3 X PODTRHUJI ), sdělím ( no comment ) a také v žádném případě nehnu ani prstem pro to, aby se stav věcí zlepšil alespoň tím, že se s nimi o své znalosti podělím, když už tedy z principu nechci nic vytvořit ( no comment ).
K tomu dodám jen toto:

A nezanášejte sem laskavě své tělní tekutiny, nebudou sice vidět, ale stačí, když se o nich jen zmíníte.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.108.248
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 12:16:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady: Taky nechodím po pracovní době k Olympusu vylepšovat foťáky, do pekárny péct křupavější chleba, atp. - třeba jsem to špatně pochopil
Celkem mě Váš šotoprofil (krásný výraz) nezajímá, ale řeč je o tom, zda kupovat či nekupovat, za jakých podmínek, proč a co s tím dělat, když nejsem spokojen. No a zaznívají různé názory a tím vzniká diskuze. A ta je většinou prospěšná pro všechny. No a kdo to vidí trochu jinak než ten druhý, tak to sem napíše. Tak neblijte a pište.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 12:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukam ze tu zase nekteri v praxi predvadeji skolu demagogie, pokolikate na tomto foru uz ?
No nic, jen by me zajimalo pro rozlicne "zastanca", co clovek v realu muze realne udelat proto aby se SZ zlepsilo ? To by me opravdu zajimalo a tim, ze neco napisi nezlepsim lautr nic, to je jen dost blby argument (zoufaly ?). Schvalne, poradte, protoze me v tomto smeru napada jedinne reseni, co tu ostatne uz i zaznelo - nekupovat SZ a nechat jej zaniknout a pockat si proste na dalsi pokus, kdyz uz pro nic jineho, tak pro "argumenty" taky "zastancu". A pokud se nekomu tento MUJ nazor SVOBODNY nelibi, tak at si treba vysere oko, to je zase pro zmenu JEHO pravo SVOBODNE.
Agresivita odpurcu a zastancu se me zda, ze neustale vzrusta, nejen v zeleznicni oblasti a nejen na tomto foru. Docela by me zajimalo proc ? To se ma porad nekdo potrebu jednoznacne vymezovat ? A to obcas bez ohledu na podstatu sporu, ale hlavne at je jiny, nez toho, co mu nekde posledne slapl na kuri oko, ci co ? To by me mohli tyto prozradit, jakou ma pak takova diskuze smysl ?
Ostatne svet neni cernobily - ano/ne, koupim/nekoupim, napsal/nenapsal, dal/nedal, ma dati/dal, ... Rekl bych, ze tech variant je dost i mezi.
Co se tyce SZ, tak se to tu rozhodne neresi poprve, takze se i da uz sledovat, k smule SZ i pres jeho periodicitu, pripadny progres ci setrvavani na pozicich. Obrazek necht si udela posleze kazdy sam za sebe a neni duvod, proc se navzajem skrtit ci presvedcovat o tolik oblibene zalezitosti, ze cerna je bila a bila je cerna (minimalne pro me oblibeny primer, ze).
No nic, dobre bylo, ted uz bude jen a pouze hure ... :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2347
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 12:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kážete vodu a pijete víno. Mluvte laskavě pouze a jen za sebe.

Mohu se zeptat, kde konkrétně nemluvím za sebe ? To snad ani nejde...

o Vás samotném dosti vypovídá

Takže kádrování kritiků dále pokračuje....

----------------

Poslyšte Brame, já fakt nechápu, co je na mém postoji tak zavrženíhodného.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2348
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 13:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co se snaží ve svém volném čase ( 3 X PODTRHUJI ),

Tedy bych se ještě s dovolením zastavil - to jesli to někdo něco dělá zadamo či za to bere 10 nebo třeba 100 tisíc měsíčně je čistě jeho soukromá věc a nemíchejme to do této debaty.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 14:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestačím se divit kam se to tu dostalo..no budiž.Co takhle jiné téma - co říkáte Žel.magazínu č.8?Pokud ho tu někdo tedy vůbec kupuje..Já se přiznám,že jsem se taky několikrát rozmýšlel zda to má cenu..současná technika a zahraničí což je 2/3 obsahu mě taknějak neberou a tak s útrpným povzdechem díky modelům ten peníz vyklopím,neb modelářského časopisu se v téhle republice asi nedočkáme..Ale přiznávám že i ta moderna se občas dá se zájmem číst a člověk si rozšíří obzory..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 18:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alfe, tak ubohé číslo ŽM jsem dlouho neviděl. Ten časopis se znatelně přesouvá do roviny vysoce odborného časopisu pro techniky a inženýry a opouští populárně technický obsah, který je srozumitelný pro většinu lidí, kteří se nějakým způsobem zajímá o železniční techniku jako koníčka. Samozřejmě informace o novinkách v zahraničí jsou pro mnohé zajímavé, modelářská část jistě táhne také, i když např. stavění Loskutákova (docela dost hrozné kolejiště) si asi nezaslouží 3 díly a to nevím zda nebude další pokračování, což momentálně nemohu ověřit, neboť synátor si ŽM 8 odvezl na internát.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2349
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 20:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Past:

- Přznám se že nevím, jak napsat třeba články o KO nebo o Railionu jednodušeji a více populárně naučně. Já naopak dlouhodobě kvituji úrověń těchto článků a jejich přínos k osvětě problematiky současné železnice považuju za celkem značný. Z pohledu své profese (ekonom) můžu říct, že tam nějaké dramatické chyby poslední dobou nebývají. U kontroverzních témat (třeba rušení pendolin) tam byla vyjáření více stran. Podobné analýzy jsou třeba v Bahn-reportu a podobných periodikách.

Je samozřejmě jasné, že né každému bude obsah vyhovovat - od toho je tu taky Dráha, SŽ, inetové stránky ap.


-Nevím co je ubohé na Loskutákově - je to prostě návod jak postavit levné a jednoduché kolejistě určené dětem. Ty se můžou doma podílet na jeho výrobě, což je taky klad. Kolik lidí je s to si postavit tak famózní kolejiště jako má Tombart ?
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 22:15:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, prosím přestaňte s osobními útoky a sprostotou, vždyť se to nedá číst.
Ad Alf - ŽM: Nemíním si ale kupovat zbytečné věci.

Když bude vycházet jen to, co si "většina" čtenářů (tzv. zájemců o železnici) žádá, co je komerčně úspěšné a tržně přínosné, tak jsem zřejmě skončil jako čtenář i jako autor. Ještě, že máme ten internet a (doufám) výhledově i nekomerční publikační platformu. Skutečnou hodnotu všech textů bohužel prověří až čas.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 23:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem toho názoru, že trojice periodik Dráha, MŽ a SŽ umožňuje jejich čtenáři si udržovat poměrně solidní všeobecný přehled o železnici, samozřejmě co číslo, to originál a to i jiné hodnocení. Např. v dráze velmi pěkné příspěvky o přípojných vozech (klidně mohly být i podrobnější), naopak k tradičně méně atraktivním patří články typu "změna dislokace" a pod, což je u ČD asi nevyčerpatelné téma. U MŽ rovněž oželím modelářskou přílohu, která je spíše inzertní přílohou modelářských firem, ale řada článků ze současnosti je velmi solidních, např. již zmíněný seriál o kolejových obvodech nebo rozhovor na toto téma s vedením SŽDC. U SŽ jsou v rámci jednoho čísla témata dosti roztříštěná, co ovšem oceňuji, že jsou občas příspěvky o lidech, nejen o depech, kilowattách a kilometrech. Takže i příběh o zpětné záklopce jsem si přečetl s chutí a samotný článek popsal jak událost tak i dobu, ve které se děj odehrál, velmi výstižně. Jinak vydavatelství Corona děkuji za to, že mě trojsvazkem o řadě E499.0 vyléčila ze závislosti si pořizovat téměř každou knižní novinku o železnici, která vyjde.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 00:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Kunt,při vší úctě já jsem o "zbytečných věcech" zde nic nepsal!Jinak souhlasím s p.Kašparem a proto kupuji a čtu celou trojici zde uvedených tiskovin abych byl v obraze a zejména proto že mě to baví!
..pořádná mašina má kotel a komín..
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 14:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Kašpar: Každý člověk je jiný. Mě zas až tak nebere první polovina ŽM a rozšířil bych tu druhou. I když se mě zdá, že každá cizí novinka dostane daleko víc prostoru, než jakýkoliv model ČD-ČSD. Ale to je jen můj názor.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 15:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když se mě zdá, že každá cizí novinka dostane daleko víc prostoru, než jakýkoliv model ČD-ČSD.

No tak zrovna Orient-expres po síti SŽDC jezdí, takže na české kolejiště patří.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 19:11:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Alf: já jsem o "zbytečných věcech" zde nic nepsal! Já jsem jen na Vaši repliku ohledně ŽM reagoval slovy RadkaŠ, které pronesl víceméně o SŽ (viz výše, nebylo tomu tak doslova). Je z toho vidět, že v každém názoru je dost subjektivity. Jinak s Martinem Kašparem též souhlasím, jen bych k těm časopisům přidal Dopravu, Obzor a Železničář - i když si o nich mohu myslet leccos.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 20:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O.K. už si rozumímesouhlasím i s těmi novinami- i když si o nich mohu myslet leccos.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Rumcajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 15:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky něco hodím do ringu: Železniční magazín sem přestal kupovat notně dávno a proč? 90% stránek byly jen reklamy nebo reklamní kecy a nic k počtení. Z toho důvodu sem začal odebírat Svět železnic (mimoto eště Dráhu), neboť se tu aspoň člověk něco dozví.
Na druhu stranu, ať si každý čte co ho zajímá (mi je docela u pr.. co posloucháš za hudbu, mi se nelíbí, tak mi ji nenuť a nepohrdej mojim vkusem, sám ti to nedělám) :wink:
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 20:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. M.Kunt. Čtu i tu vámi jmenovanou trojici, i když si myslím, že posledně jmenovaný titul by si klidně mohl dát opět pod titulek text "časopis pro zvyšování ideové úrovně zaměstnanců ČD". Zejména nekonečný seriál celebrity v pendolinu, kde redaktor vymámí z dotazované osoby přiznání ke kladnému vztahu k železnici. Pak křtění x té regionovy a x tého elefanta. No pokud by se za totáče soudruzi vítali s každým brejlovcem nebo orchestriónem, to by se tedy nadřeli.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 23:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však Železničář se čte pro pobavení
Hlásná trouba nových nebo rádobynových ideálů a "novinek" ..když pak přečtete odborový Obzor a porovnáte s vlastní reálnou zkušeností,pravda pak vychází kdesi uprostřed..
..pořádná mašina má kotel a komín..
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 19:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: To máš Pravdu Železničář: v každém regionova je báječná
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 19:40:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se chcete dostat k elektronickým Železničářům z let 2000-2003, radši si je stáhněte. ČD "zreorganizovali" web a normálně se tam již nedá dostat (na www.ceskedrahy.cz jsou jen od 2004). Předpokládám, že za čas už se k nim nebude možné dostat vůbec (on tam asi nebyl na každém titulu pan momentální jenerální ani regionoha/TIS).
Link je: http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=5856
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 14:08:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Dráze 10/2007: to se mi nelíbí, na obálce vepředu fotka ze Španělska, vzadu ze Švýcarska. Dráha je český časopis a na těchto místech by měly být především fotky od A(še) po Z(ávadu), nanejvýš po Čiernou pri Čope.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 14:29:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máte těžký. Každýmu se líbí něco. Já si č.9/07 nekoupil, ale 10 už jo, právě kvůli zajímavostem z ciziny. A všeobecně mě potěšili příspěvkem o TV na VRT SNCF
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 19:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem od včerejška majitelem Dráhy 10/2007 a musím říct, že je to snad nejhorší letošní číslo. Prvně mě zarazila absence aktualit (a že se furt něco děje), pak by mě docela zajímalo co bratia Chomjakové Bittnerovi dali, že jim věnoval půl čísla. Koho zajímá výluka v Košicích, když výluk je denně všude až moc? Plaveč taky nic moc věcná. Štiavnický tunel to samý jako Košice. Snad jen ten Zvl. R do Levoče a 151.014 jsou aspoň trochu zajímavý. Veterná smršť asi stejně jak jsem psal výše. Turbína z Blanska se dala číst. Nejzajímavější asi je článek o vejletu albatrose se šlechtičnou do švajcu. Úzká v Rakousku je taky zajímací. O TV ve Francii jsem ještě nečetl, stejně tak nemám ještě štádlery a Itálii. Co jezdí ve Španělsku za šaliny mě nezajímá. Tentokrát fakt slabota. Až mi těch 89 Kč bylo líto.
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 06:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmister: Chomjakovci nejsou bratia,ale otěcko a ultrašotoušský synátor....
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 16:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky sa mi Dráha 10/07 moc nepáčí ...
Ale stejně jsem za ni těch 89,- Kč vyhodil
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 19:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ha... otřepaná písnička - teď nikoliv SŽ ale Dráha.
fakt myslíte, že to má cenu ??? ....
spíš napište - článek xyz na straně xxx - je tam nepřesně tohle-tohle. ale napsat časopis xxyyzz - se mi nelíbí... promiňte už to tu bylo
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad polovoční mistr: Promiňte, ale psát že se Vám líbí tohle, nebo nelíbí támhleto jsou Vaše subjektivní soudy (ve stylu tenhle lak se mi líbí a proto ho dávat na mašinku je správně, což se na krepu opakuje dnes a denně). Nic proti tomu, ale o úrovni časopisu (lokomotivního nátěru) to neříká skoro nic.

PS: Co takhle namísto profláknutého líbí-nelíbí tu kritiku (ať pozitivní nebo negativní) takhle strukturovat na věcné chyby, nedostatky či důležitá opomenutí v článcích, chyby tisku a podobně ?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, proti tomu žádná. Věcné chyby, nedostatky či důležitá opomenutí v článcích, chyby tisku a podobně jsou jistě důležité, ale to o čem to vlastně je - výběr témat - je aspoň pro mě z hlediska rozhodovacího procesu koupit/nekoupit/líbí/nelíbí ještě o něco výše.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: To s Vámi bude jistě souhlasit i RadekŠ, ovšem je nesmysl tvrdit, že nějaké číslo nějakého časopisu je nejhorší v daném roce, když je to pouze subjektivní názor Půlmistra. Tak ať si tu Dráhu proboha nekupuje, když se mu nelíbí a nemusí tady psát své subjektivní výlevy.

A k absenci aktualit: Řekl bych, že u časopisu s měsíční periodicitou (nemluvě o tom, kdy má daný časopis redakční uzávěrku) je zveřejňování aktualit v době všudypřítomného internetu trochu problém.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 15:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

výběr témat - je aspoň pro mě z hlediska rozhodovacího procesu koupit/nekoupit/líbí/nelíbí ještě o něco výše.

To pro mě jistě taky, akorát to samo o sobě moc neříká o kvalitě časopisu (nebo jiného výrobku). Může existovat i kvalitní časopis, jehož obsah mne nemusí nijak zaujmout a obráceně.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, vyhnu se subjektivním soudům, protože každého zajímá něco jiného, ale jednu věcnou mám. U článku o výlukách v košickém uzlu bych uvítal jeho plánek. Bez něj je to asi srozumitelné lidem, co to tam znají nebo aspoň občas jezdí, ale já byl v Košicích vlakem 2x v životě a tamní uzel neznám. A internet mi nepomohl.

Jinak co se týká aktualit, taky mi nechybí, důvod napsal S200.

Co se týká psaní "líbí/nelíbí" - tady by se měl vyjádřit někdo z redakce nebo redakční rady nebo vydavatelství, jestli o takovou zpětnou vazbu stojí, nebo ne. Nejdůležitější zpětná vazba je počet prodasných výtisků, ale možná by takovouhle detailnější reflexi jednotlivých témat uvítali.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, k tem aktualitam, ne kazdy ma pristup na/k I-net. Takze v tomto pripade bych to az tak cernobile osobne nevidel.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pjp: to máš pravdu, pak ale vyvstává otázka, jestli aktuální sdělení typu (občas se právě v Dráze objevující) "loko A jela ve dnech .. naproto neobvykle na východní Slovensko, tam něco povozila a jela zpět" má v takovém časopise své místo. Protože jeho platnost je právě ty dva dny, kdy se to dá vyfotit jako kuriozita, ale tím to končí. Když aktuality, tak nějaké dlouhodobější - "příští tři měsíce bude jezdit neobvyklý vlak ...".

A jednu subjektivitu: mě se v posledním čísle nejvíce líbil článek o turbíně
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt, jenze zase, co chapat pod pojmeme aktualita a jeji vyznam s ohledem na informacni hodnotu. Upozorneni pro fotografy na nejakou specialitu, kterou jim stejne za dvacet let autori vzpominkovych publikaci verit nebudou ? Nebo spis zaznamenani deje hodneho pozornosti ?
Tot otazka ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2373
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U článku o výlukách v košickém uzlu bych uvítal jeho plánek. Bez něj je to asi srozumitelné lidem, co to tam znají nebo aspoň občas jezdí, ale já byl v Košicích vlakem 2x v životě a tamní uzel neznám. A internet mi nepomohl.

Neexistence plánků se tady kritizovala víckrát, ale na internetu to je, http://www.vlaky.net/servis/galeria.asp?lang=1&id=179#komentare , takže lze Dráhu DoDo (dodělej doma).

chapat pod pojmeme aktualita a jeji vyznam s ohledem na informacni hodnotu.

Můj názor je ten, že má smysl dělat aktuality tak jako např. v Mišmaši (tj. systematicky a se zajímavými info, k nimž se kolikát člověk nedostane) a nebo vůbec.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za ten plánek, velmi precizní, tam jsem pravda nehledal.

Souhlasím, že aktuality by měly být nadčasové. Aby, až za 30 let můj vnuk bude listovat mým šotoarchívem, mohl obdivně vzdychat jé, to byly časy, to to na dráze jezdilo
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2374
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 15:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby, až za 30 let můj vnuk bude listovat mým šotoarchívem

Aby neříkal "...dědeček byl podivín a zbyla po něm jen hromada sběru ...":-)))
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 15:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky mám takovou obavuvšak ten příběh šotouše tu proběhl již několikrát..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:40:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to nebylo Španělsko na obálce Dráhy, ale Itálie, parblé. Z českých (moravských, slizských) luhů by se na obálku hodilo např. křižování šukafonů v Třebívlicích nebo v Telnici nebo dopravna Malé Chvojno s dálničním viaduktem v pozadí
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: ono vzhledek k tomu, že dnes na rozdíl od doby třeba před 30 lety fotí s odpuštěním každý blbec (bez urážky, sebe nevyjímaje), tak si myslím, že naši vnuci až tak u vytržení nebudou a po většině fotek neštěkne ani pes. A čert ví, kde budou priority při dnešním životním i technickém tempu
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 16:01:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, tak zkuste nějaký kvalitní fotky sehnat. Fotí skutečně každý, ale jak ! já jsem například nejmíň 5 let učil, aby to bylo vůbec trochu k světu.
A až budete kompletovat nějaké téma, tak velmi brzy zjistíte, že sice všichni mají brejlovce na Novině, ale to jaksi nepotřebujete, pak vám další početná grupa odpoví, že fotí pro sebe a nic nepustí ven a s tím zbytkem zjistíte, že se moc toho dělat nedá ...
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 16:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ha... otřepaná písnička - teď nikoliv SŽ ale Dráha.

ovšem je nesmysl tvrdit, že nějaké číslo nějakého časopisu je nejhorší v daném roce, když je to pouze subjektivní názor Půlmistra.

Já jsem naopak s Dráhou velmi spokojen. Letos měli dobře našlápnuto, díky tomu se mi zdá číslo 10 velmi slabé. Raději bych si přečetl něco o historii určité lokomotivní řady, než ...na 102. koľaj boly odklonené osobné vlaky 7205, ...
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace