K-report
 

Archiv do 27.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní vozy » Archiv do 27.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Němec z Ova - nazdar - tak jak píšeš tak to je to s těmi poloměry, ale u různých vozů různé čísla :-)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krysa - jestliže vůz má napsán poloměr - tak i u protisměrných oblouků. Obava ze zaklesnutí pramení z historie ČSD a velkých talířů na loko...a spoustě dalších zajímavých dogmat - např. dnes již překonaná 30 km/h rychlost sunutých souprav...... jo to byly doby velkých dogmat a nejen politických a některé tuho žijou svým životem dál.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2565
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 23:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Němec - vaše postřehy jsou zajisté poučné a určitě by se našla řada podobných "veselých" historek i se soudobými vozy s předsuvnými stěnami. Ale problém je nyní spíš v nedostatku jakýchkoli vozů. O tom, že Gags a jeho souputníci jaksi vznikal za jiných podmínek, asi už není potřeba diskutovat. Na druhou stranu je škoda, když už o ně má někdo z jakýchkoli pohnutek zájem, mu je nenabídnout.

Ale z jiného soudku - jak to vypadá s tím ostravským prototypem Laaps - vyvíjí se to nějak a nebo to bude zapomenuto?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 09:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Laaps? Co to je?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 10:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trainspot:diky moc za fotky.kdyby měl ještě někdo nějaké jiné verze byl by tak laskav a vystavil je zde?předem děkuji.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2566
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 14:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Laaps - je vidět třeba v pozvánce na CZRaildays : http://www.parostroj.net/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 14:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot:
Já věděl, že jsem Laaps už někde viděl, ale nemohl jsem si vzpomenout. Dík.

A jak dopadly Talls? Definitivně žádné nebudou? Když vidím ty prášící vlaky vápence ve Falls, tak si říkám, že by se Talls hodily. I objemově, protože údajně vápencem nelze Falls naložit plně.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 16:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Talls - nejškaredší vagon jaký znám - tedy to reko z Falls. Vůz je schválený jako typ, ale zatím se nikde žádná objednávka nevynořila.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 16:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůz Laaps - tedy dvě rozdílné půlky jednoho vozu nemají schválení typu, neabsolvovaly zkoušky asi se čeká na potencionálního zákazníka, který by vše zaplatil.
Vůz stojí stejně jako Talls v areálu firmy OOS.
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 21:03:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mcx: Náčelníku, díky za připomínku (506). Na polských kotlech jsem zahlédl dokonce 50 m. Dnes v Jeseníku ověřeno, že Habbillnss (ČD) je schopen projet minimálním poloměrem 60 m (z tepla domácího krbu jsem si nebyl jist).
Ad Trainspot: nedostatek vhodných vozů je nejspíš tak starý jako železnice sama. Prvorepublikové nářky na nedostatek vozů pro přepravu uhlí jako by z oka vypadly nářkům dnešním. Jenom se mění označení vozů. Holt vagónky nechrlí po 300 000 vozů ročně jako automobilky. Tím samozřejmě neschvaluji tento stav.
ostatním: Dnes jsem provedl výsadek na zastávce Lipová-lázně jeskyně. Pohledem přes oplocení zjištěn na vlečce tento různorodý vozový park: vozy Hab... různého věku a provedení, 1x Gags, 1x Taes a 1x Rils. Poslední vůz právě nakládali, a vysokozdvižní vozíčkáři nebudili dojem, že mají strach nakládat vůz bez protilehlé stěny (to k o pár měsíců starší, podobné diskuzi). Uznávám však, že nakládací místa mají na vlečce zastřešená a jejich výrobky snesou i vodu.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 13:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapci, co říkate tady tomu :

 

Taky způsob, jak snížit potřebu vozů.

Pozná někdo, kde se to děje? Upozorňuji, že to není na tak očekávaném místě, jak se může zdát.
Tomislav_stokurev
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 18:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: no jo, u tom už psal Jenki jinde.. že by Tacoma nebo tam někde?
Tomislav Stokurev - postrach českých DKV
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to nebude jú es ej - tam na vožení kontejnerů v patře mají krapet jiný vagónky (možná Jenki dodá photo, kde by byl tvar vagónů vidět lépěji)... ty vozy vypadají rusky - že by Eesti?
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1994
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ti strýcové kakaové barvy pleti moc rusky nevypadaj... Zkusím si tipnout, možná blbost - Indie?
***limited edition***
Možná přijede i vlak...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2578
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 22:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bystří hoši. - je to přesně tak - Indie - zahajovací jízda 1. pravidelného dvojtého kontejnerovce letos v létě. Ty vozy se od amerických liší především konstrukcí podlahy - spodní kontejner je usazen zcela nad úrovní podvozků. V Americe (US, Kanada, Mexiko) je poněkud zapuštěný. Docela by mě zajímalo, jestli jim nedělá problém takhle vysoko položené těžiště. Má to ale výhodu v lepším využití délky - kratší prostor mezi kontejnery na sousedních vozech.



 
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 04:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx - prosím k věci, ne k báchorkám - vyjadřoval jsem se k Vašemu tvrzení o technických parametrech vozu a u toho zůstanu - je to blábol !!!!!!!! Evidentně jsou Vám jeho parametry zcela nejasné.

Mě opravdu nezajímají tzv. technické parametry vozu. Já chci jen kontakt na konkrétního člověka na ČD/SŽDC, který dovolí jízdu vozů řady Ha na lokálkách typu "lipenka" a "bechyňka". Protože zatím tam nemůže nákladní 4n vůz o rozvoru podvozků větším než je 16m.

K trainspotovu příspěvku - samozřejmě, že jde o Indii, stačí se podívat na písmo použité na lokomotivě (mezi prostěradlem na ochozu a pruhem na kapotě).
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 11:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože zatím tam nemůže nákladní 4n vůz o rozvoru podvozků větším než je 16m.

Tím "rozvorem podvozků" je samozřejmě myšlena "vzdálenost otočných čepů".
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 13:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo tam toho nesmí víc. Když jsem poprvé přijel do Rybníka, traťmistr se zhrozil nad šestinápravovými vozy na písek pro betonárnu a potom taky montážní vozy trolejového vedení, ty dvounápravové a Laas , měly na tu trať taky prý velký rozvor. Museli jsme přeřadit celý vlak, tak aby tyto vozy byly na konci vlaku a měly roztažené šroubovky a v podstatné části tratě (skoro ve všech obloucích) byla V rozkazem nařízena rychlost 10km/hod. Na tohle vše dohlídnul traťmistr, když jsme přijeli do Rybníka, dokonce jel první jízdu se mnou na stanovišti, aby prý "viděl jak se budou vozy chovat". Ve výluce pak tyto vozy jezdily ovšem zcela běžně a všude...

 

Malá vzpomínka, vlak EŽ v Loučovicích dne 20.10. 2004 v 11:00 připraven k odjezdu do Bzence Přívozu ,takový hezký výlet to byl :-)
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 20:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takové pěkné vozy v Děčíně jsou k vidění.
 
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 21:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, to už tady několikrát bylo - z Rumunska do UK.
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 22:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tak tyto vozy sem už též viděl, v Břeclavi mi to zastavilo před očima a hleděl sem na to jak zelená myš
FEDERACE ZLÍNSKÝCH FOTIČŮ
REGIONOVY - NEBRAT
810 271 - 7 Šarinka - perla na Zlínce
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 23:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra - tam toho nesmí víc.

Jasně, to vím. A jsem si téměř jist, že většina omezení vyplývá pouze z byrokratické "tradice" a vůbec nepřihlíží k reálným vlastnostem moderních vagonů. Proto bych byl rád, kdyby nám sem kolega Mcx uvedl kontakt na někoho, kdo svým podpisem trochu rozšíří na bechyňce a lipence vagonový repertoár.

A mmch. pěkná fotka, to jste fotil vy osobně?
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 00:05:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dj cargo: Můžete mi prosím prozradit, který předpis řeší provoz na obou tratích (Lipenka a Bechyňka)? Rád bych se přesvědčil o omezeních pro obě uvedené tratě. Zatím nevidím důvod, proč by se Habbillns nemohl podívat do Loučovic. Pokud vám udělám radost a neobjeví se nějaký vážný důvod, jsem ochoten se pod to podepsat. Jinak mé podpisy byly k sehnání na OV-Č. Budějovice.
Případně bych rád poprosil o zdroj dezinformace k provozu Habbillnss/ů na laně v obloucích o poloměru pod 150 m.
První část myslím vážně, u druhé si jsem jist, že kromě JPP nic jiného neexistuje.
Děkuji
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 10:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No super, zítra vše dodám.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 13:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo jo fotil jsem já, mám ještě pár z toho vlaku, to už fotil jeden kaskadér, radši neříkám jak

 
 
 

 
 




Jedno vím, podvozkové čtyřnápravové vozy tam neměly žádné omezení, jen dvounápravové s rozvorem víc jak 10metrů? A šestikola nesměly vůbec. Ale ty Hahahabicosi jsou ale docela dost dlouhý, ty budou kosit stromečky v oblouku, jak vybočí A taky by se myslím vytlačovaly ve vnitří kolejnici nárazníkama...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 15:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



Ale ty Hahahabicosi jsou ale docela dost dlouhý, ty budou kosit stromečky v oblouku, jak vybočí

V tom problém není, osobní vozy jsou ještě delší.

A taky by se myslím vytlačovaly ve vnitří kolejnici nárazníkama...

Ano, tady je právě ten údajný kámen úrazu.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 21:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové dal jsem si tu práci a našel ten blábol, který stanovuje podmínky provozu vozů na obou tratí - je to tuším tabulka č. 5 k traťovým poměrům.
Zítra si to tu můžeme probrat, dnes na to nemám náladu.
Ale jen pro ilustraci - na trať Rybním - Lipno nesmí vozy s vzd. ot. čepů více jak 16 m a nesmí tam vozy se vzdálenosti od ot. čepu k vnější hraně čelníku větší než 2500 mm - komické když vozy Btmo mají 3850 mm a vzd. ot. čepů 19500 mm - jinak to je ta hodnota uvedená u Tábor - Bechyně - tam jsou zase jiné nesmysly.
Je to prostě historická snůška naprostých blábolů, ale obávám se, že u SŽDC ani u ČD s tím nikdo nehne. Neb pražský úředník má největší jistotu, když zachová na věky co dáno jest.
Ale Dj zde sliboval, že vše předloží :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 22:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
Obávám se, že Bmto mají nedostatek kompenzován velkými talíři nárazníků, což žádné dlouhé nákladní vozy nemají.
Nejhorší pro tyto dlouhé vozy nejsou prudké oblouky, ale prudké protisměrné oblouky bez přechodnic a mezipřímých, což se na "kultivovanějších" tratích nevyskytuje.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 23:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to prostě historická snůška naprostých blábolů, ale obávám se, že u SŽDC ani u ČD s tím nikdo nehne. Neb pražský úředník má největší jistotu, když zachová na věky co dáno jest.

Ano.

Obávám se, že Bmto mají nedostatek kompenzován velkými talíři nárazníků, což žádné dlouhé nákladní vozy nemají.
Nejhorší pro tyto dlouhé vozy nejsou prudké oblouky, ale prudké protisměrné oblouky bez přechodnic a mezipřímých, což se na "kultivovanějších" tratích nevyskytuje.


Ano.

Ale Dj zde sliboval, že vše předloží :-)

Nic víc není myslím třeba předkládat. Přesně k oboum závěrům jsem se dopracoval již před rokem + tomu, ža Habxxxx projede oblouk 75m pouze teoreticky při tažení lanem - bo ty nárazníky.
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 13:53:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že Bmto mají nedostatek kompenzován velkými talíři nárazníků, což žádné dlouhé nákladní vozy nemají.

No zrovna talíř nárazníků Habbillnss-u není z nejmenších. A řekl bych, že stejné nárazníky potkáte na všech nově vyrobených vozech. I krátký Shimss má takové.

Nic víc není myslím třeba předkládat. Přesně k oboum závěrům jsem se dopracoval již před rokem + tomu, ža Habxxxx projede oblouk 75m pouze teoreticky při tažení lanem - bo ty nárazníky.

Habbillnss od ČD (a jeho licenční předloha) má povolen průjezd minimálním poloměrem oblouku 60 m. Nikde jsem nenarazil na omezení v protisměrných obloucích. Tedy: co na voze, to kdekoliv na kolejích. Ovšem při poloměru pod 150 m při povolené šroubovce. Lana je povoleno použít k pohybu železničních vozů při posunu nekolejovými vozidly (auta, traktory apod.) na místech nakládky/vykládky a to za místa k tomu určená (tažný hák a "kotvy" na bocích vozu).
Dále při nouzovém svěšení kol. vozidel (při roztrženém táhlovém háku v místě oka pro svorník šroubovky). I to se stává.

Tady je omezení pro vozy na trati Tábor - Bechyně. Šroubovky a rychlosti se týkají i kratších vozů. (foto převzato z příspěvku uživatele Oldcerry a téma Bechyňka).

 
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 18:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy a Dj: vůz je podle technických podmínek buď schválen nebo ne pro dané parametry a když je tak bez vyjímek. technické parametry Habbilns jsou takové jak uvedla Němec z Ova a platí bez vyjímky!!!!!!!!!!! bez kravin typu tažení lanem.......

ad Dj: máte pravdu nic jste nepředložil, dokonce ani to čím jsou nesmysly pro obě trati určeny - to je za rok bádání trochu málo.

ad Němec: tabulky k traťovým poměrům jsou trochu odlišné od uvedeného textu - takže text z tab č.3:

dovolený největší rozvor pro vozy s rejdovnými nápravami je 9 m.- doprava vozů 3 nápr. a vozů 4 nápr. se vzdál. otoč.čepů nad 16m vyloučena .Doprava 4 nápr. osobních vozů se vzdál. otočných čepů nejvýše 19,5 m dovolena za podmínek pro čtyřnápr.vozy.- čtyřnápr.vozy a vozy řady Raj vozové skup. 11 se vzdál.otočných čepů nejvýše 16 m mohou být přepravovány za předpokladu,že v úsecích trati v km 0,324-0,645, 17,867-17,995, a 18,620-18,880 s oblouky o poloměru menším než 150 m nebude překročena rychlost 10 km/h. Vozy musí být mezi sebou a s tažným vozidlem spojeny jen zcela uvolněnou šroubovkou. - nákladní vozy ostatních řad mohou být ve výše uvedených úsecích přepravovány nejvyšší rychlostí 10 km/h. Každý vůz musí mít ruční brzdu a průběžnou brzdu.

Doplním, že stanovená rychlost 10 km/h je v uvedených úsecích pro všechna vozidla bez vyjímky.
Vozy Raj neexistují :-), rejdovné nápravy se 30 let na vozech neoznačují a podle nich vozy nedělí....., prostě historie v praxi
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 18:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nyní k druhé trati - Rybník - Lipno - nejdříve text:
Vozy 3 nápravové, vozy 4 nápravové se vzdálen. otočných čepů nad 16m a vozy více než čtyřnápravové jsou vyloučeny.Dále platí zákaz dopravy čtyřnápravových vozů,.které mají vzdálenost od otočných čepů ke konci čelníku větší než 2,5 m.
Pro dvounápravové vozy s pevným rozvorem je dovolen největší rozvor 6,5 m.Přeprava vozů s pevným rozvorem větším než 6,5 m není dovolená, mimo výjimečné přepravy zásilek z cizích států do žst. Loučovice s podmínkou stanovenou ST na omezení rychlosti max. 10 km/hod. v obloucích o malých poloměrech, a zařazení vozu na konec vlaku s volně svěšenou šroubovkou.

Takže znovu upozorňuji na text o 2,5 od čepu k čelníku, které jednoznačně vozy Btmo nesplňují a vesele tam desítky let jezdí acizí vozy jiných paramtrů jsou asi něci jiného protože mohou.....
Prostě opět snůška..... opět pevný rozvor, opak jsou rejdovné nápravy.... věci technicky historické cca 50 let zpět a stále to všechno platí - jak kouzelné.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 06:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
Teď mi došlo, že vozy Bte, jsou skoro stejně dlouhé, jako Bmto, ale mají normální osobákové nárazníky. Ty jsou větší, než u běžných nákladních vozů, ale mnohem menší, než u Bmto.

Jinak napište SŽDC, ať vám zdůvodní, proč Bte na trať smí a Habilinec ne, když oboje má malé talíře nárazníků a ani další požadavky nesplňuje.
To je to samý, jako že na dolní posázavský pacifik klasy nesmějí (přitom tam občas jedou).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 09:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx - máte pravdu nic jste nepředložil, dokonce ani to čím jsou nesmysly pro obě trati určeny - to je za rok bádání trochu málo.

Co to melete člověče? Kolega Němec mě pouze předběhl, jedná se o tabulku, kterou sem vložil 23. řájna ve 13.53. Naprosto veřejně dostupná věc.

Doplním, že stanovená rychlost 10 km/h je v uvedených úsecích pro všechna vozidla bez vyjímky.
Vozy Raj neexistují :-), rejdovné nápravy se 30 let na vozech neoznačují a podle nich vozy nedělí....., prostě historie v praxi


To samozřejmě vím, a proto jsem od vás očekával že mi poradíte jak tuto "historii v praxi" překonat. Zatím sem jen kopírujete věci stažené z drážního intranetu. To umím taky:

 
 

Takže znovu upozorňuji na text o 2,5 od čepu k čelníku, které jednoznačně vozy Btmo nesplňují a vesele tam desítky let jezdí

Už dojezdily, a na bechyňce dojezdí v nejbližších týdnech.

Q. - Jinak napište SŽDC, ať vám zdůvodní, proč Bte na trať smí a Habilinec ne, když oboje má malé talíře nárazníků a ani další požadavky nesplňuje.

To už jsme samozřejmě zkoušeli - odpověď: ustanovení místního významu... Prostě taková železniční Hlava XXII.
Právě proto jsem čekal, že mi tu kolega Mcx poradí jak toto prolomit. Najít si předpisy a přečíst si nápisy na vozech umím samozřejmě taky.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 10:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máš jednoduché: tlač na to ty a s mailem gr.cd.cz tě utočí na zvykové právo. Domluv se s nějakým externistou, třeba se mnou a já na to začnu tlačit jinak. Přesnou podobností s Bte, Bmo, zvykovým právem, blbostí, v nejhorším případě televizí. Na rozdíl od Tebe já to udělat můžu a nikdo mi neumyje hlavu. Kolik za to dáte :-)

Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 10:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tlač na to ty a s mailem gr.cd.cz

Já nemám mail gr.cd.cz a ani jsem ho nikdy neměl.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 18:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dj - šikovný chlapec, se zpožděním našel taky :-) Ale čtěte pořádně, Vaše i moje je shodná a platná, od kolegy Němce je trochu odlišná asi staršího data, určitě se najde ještě starší a jen o krapánek odlišná. Já myslel, že neděláme soutěž kde a od koho to seženeme :-)

Ale já jsem Vám poradil - chytněte se pořádně parametrů vozů - píšete, že umíte nápisy na vozech číst (vynechte lana - na nich se člověk maximálně oběsí) a jděte do toho. Dle Vašich slov tam máte obchodní zájmy, tak čeho se bojíte. Já Vám můžu dál poradit ohledně vozů, ale zbytek si musíte vybojovat sám.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 18:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě - těch 10 km/h je tam nejspíše z důvodu směrových - týká se všech vozidel, to se asi nesmaže (výkresy tratě nemám k dispozici)
Hostivice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.119.41
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 18:42:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čerstvý případ - průjezdnost vozu Habbillnss 9-135.1 - na základě posudku výrobce spřáhel+nárazníků (Tatravagonka). Rmin 137m, rychlost 10km/h. Ani o kousek míň, Rmin 75m pouze samostatné vozy.
Jsou i jiné typy Habbillnss, které umí spřažené i Rmin 100m, ale kdo má jednotlivé typy rozeznávat. Výsledek byl, že minimální poloměr použitý v projektu byl 140 m.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 18:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu bych zpochybnil informaci - Tatravagonka není výrobce ani nárazníků ani táhlového ústrojí či šroubovky, které jsou na vozech Habbbilns ať již typ 9-135.0 nebo 1. Dokonce není autorem projektu vozu a není ani dodavatelem vozu.
Podle vyjádření právnícké osoby a na základě zkoušek platí to co je uvedeno v TP.
Hostivice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.55.18
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 21:18:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx - máte pravdu, výrobce je severomoravský, Tatravagonka pro něj ale dělá zkoušky průjezdnosti nebo atesty - nevím přesně.
To ale na věci nic nemění; pod průjezdnost oblouku pod 150m (137m) se nikdo nepodepíše. Ale věřím, že v reálu by to fungovat mohlo.
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 22:06:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy že by byl Oleo nebo Keystone severomoravský, to je novinka. Tedy alespon šroubovky jsou ze severomorávie, ze Studénky.
Poloměrnatý průměr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 08:22:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Líbí se mi, jak se tady hádáte o ty poloměry...m...., asi to má smysl, když TAURUS MAV má na skříni vyznačeno R 100 m a ten stejný stroj (!!), ale v majetku OBB/DB R 120 m....asi rozdílné klimatické podmínky.....
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 17:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Severomoravský výrobce by si zajisté nic nenechal u Tatravagonky nic zkoumat, protože:
1. vozy dodal a jsou schválené
2. Tatravagonka není oprávněná ná zkušební organizace, tudíž její "pokusy" nemají žádnou právní váhu
3. nenašel by se nikdo kdo by byl ochoten podobné věci zaplatit
Znovu musím opakovat, že součásti schválení typu jsou všechny zkoušky, včetně ověření min. poloměru oblouku....., typ schválil DÚ a nikdo toto schválení (včetně stanovení poloměrů oblouků..... nenapadl. A kdyby vznikly pochybnosti. DÚ by musel provoz těchto vozů zastavit a zde by asi narazil, protože konstrukce těchto vozů je od firmy DWA/Bombardier (dnes je vlastnictví firem jinak)a další stovky vozů stejné konstrukce jezdí po Evropě u různých majitelů (schvaloval je EBA a to už je nějaký úřad) a vy nyní tvrdíte, že vše toto je špatně....
Já dodávám, že asi to tak nebude. Protože nikde žádné vozy nestojí - vše jezdí.
Hostivice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.55.18
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 00:17:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx - jistě toho víte o nákladních vozech víc (bez urážek), pro mě jako uživatele je však rozhodující, že dotyčný výrobce(i) na přímý dotaz projedu spřaženými vozy Habbillnss obloukem R 120 odpověděl že ne, s odkazem na typový výkres (dávám ho do přílohy, zde je uvedeno R 60m pouze samostatné vozy, bez omezení 150m - veřejně přístupné na webu výrobce). Pro další informace jsem byl odkázán do Popradu. Jaká je forma spolupráce, kdo má koho rád a koho nemá rád apod, skutečně nevím. Proč tedy nejsou vámi proklamované atesty promítnuté do těchto parametrů.
Výsledek je, že nová vlečka nejspíš nebude, protože poloměr R150m má příliš velké dopady na areál.
 
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 09:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zde je uvedeno R 60m pouze samostatné vozy

To je právě to moje tažení lanem.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 10:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samostatný vůz není tažení lanem :-)
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 12:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co to tedy je?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 14:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle vyjádření nejmenovaného výrobce je to tažení s uvolněnou šroubovkou rychlostí 10 km/h za dozoru
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 15:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to tažení s uvolněnou šroubovkou rychlostí 10 km/h za dozoru

Ten dozor bude asi ten problém.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 18:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to není lano tak něco jiného. No mám silné pochybnosti zda Vám vůbec jde o provoz konkrétních vozů na konkrétní trati.

Znáte alespoň poloměry oblouků ve výše vyjmenovaných úsecích? Nebo to všechno zde je jen hra na přepravu???

Za dozoru se přepravují vozy i přes půl republiky. Pochopitelně asi to není zadarmo, ale zase se musíte zeptat na příslušných firmách, místech.....

Vlastně od počátku snášíte pouze problémy, většinou vymyšlené a řešení nikde. Nepatříte nakonec k těm co ty chytrosti pro přepravu vozů na konkrétní trati vymýšlejí????
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 11:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto jsem totiž věděl od začátku. Ten dozor si mám představit jak, že železničář bude viset na ochozu lokomotivy? Nebo půjde kolem jedoucího vlaku?

Pochopitelně asi to není zadarmo,

Ano, a to právě železnici zabíjí.

Znáte alespoň poloměry oblouků ve výše vyjmenovaných úsecích?

125m.

Vlastně od počátku snášíte pouze problémy, většinou vymyšlené a řešení nikde.

Problém je od začátku jen jeden - že vůz řady Habilns neprojede oblouk o menším poloměru než je 150m. Jízdu s dozorem si zde opravdu neumím představit, minimálně by to nikdo nezaplatil.
Řešení by bylo jednoduché - kdyby se kompetentní lidé přestali sebeohlupovat iluzí, že mezi přepravci není o "zastaralé" vozy řady Gags zájem, a pár desítek až stovek jich poslali do revizí. Pak by vůbec nebylo třeba vymýšlet drahé a komplikované náhradní řešení typu Habilns a podobně.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 13:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybyste se vůbec zamyslel nad problémem - tak jde o to že je zde údaj 150 m traťovou rychlostí a pak min 60 m .... a co je mezi tím??? Tedy R 149 m je jak? Jednoduchá odpověď nebude.

A znovu a znovu - nikde není napsáno, že vůz Habbillns neprojede oblouk o R menším než 150 m - to je pouze Vaše fabulace, je třeba se vyjadřovat jasně a ne jak bývá zvykem na některých diskuzích pokud možno co nejvíce zamlženě, aby dotyčný mohl ze svých nesprávných teorií následně vybruslit.

A abych zarazil Vaši chválu vozů Gags - stačí nahlédnout do Technických podmínek vozů Gags např typ 9-119.2 a co s překvapením, pro některé, zjistíme - poloměry povolených oblouků jsou shodné s vozem Habbillns.

Takže krátký závěr - vůz Gags podle schválených TP nesmí na trati do poloměrů menších než 150 m, pokud někdo porušuje, riskuje svůj průser při nehodě. A stejné je to u vozu Habbillns.

Obojí TP byli ve své době schváleny příslušným správním orgánem - Gags MD a Habbillns DÚ.

A jsem tedy u toho zásadního - podle čeho někdo toleruje provoz Gags na těchto tratích a dává klacky pod nohy provozu Habbillns, můžeme spekulovat zda je to úřednická bojácnost nebo neschopnost jiných vybojovat si rovné podmínky??
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 13:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna poznámka - nejkouzelnější Vaše věta je - to jsem věděl od začátku, trochu mi to připadá vždy všechno víte když to někdo jiný před Vámi řekne (to jen na okraj), abych trochu popohnal nesmyslnou diskuzi.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 14:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na úplný závěr - když jsem se podíval do TP k dalším x typům vozů - tak je to všude stejné - do 150 m - traťovou rychlostí v obloucích menších než R 150 m pouze s uvolněnou šroubovkou, rychlost 10 km/h za technického dozoru.

Takže vážený pane - na závěr - vůz Habbillns má stejné technické parametry jako všechny současně používané nákladní vozy na těchto tratích. Ze zákona o drahách a vyhlášky 175/93 v platném znění jsou podmínky pro provoz všech těchto vozu shodné.

Díval jsem se do TP pro typ:
Kils 9-245.1
Eas-u 9-107.6
Tadgnss 9-434.1
Roos 9-207.3
Zaes 9-343.7

Takže zakopaného psa musíte hledat úplně někde jinde. V technických parametrech vozu není!!!!!
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 14:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna poznámka - ještě technické podmínky osobních vozů - např. Ba dodávka 1981/82, typ 1.006, uvedeno - min poloměr oblouku v provozním stavu R 150 m, s prázdným vozem, při uvolněné šroubovce rychlostí 10 km/h obloukem R 90 m. A tento údaj jse shodný u všech dodávek vozů typu "Y" z bývalých NDR.

Takže jak je to, chybí ve všch TP změny - chybí tam stanovení menších poloměrů( pokud je to možné???, nebo se vědomě překračuje se všemi vozidly zákon. A když s některými, proč ne se všemi???
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 14:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže zakopaného psa musíte hledat úplně někde jinde. V technických parametrech vozu není!!!!!

To netvrdím, problém je jen v byrokratickém výkladu těchto parametrů.

to jsem věděl od začátku, trochu mi to připadá vždy všechno víte když to někdo jiný před Vámi řekne (to jen na okraj), abych trochu popohnal nesmyslnou diskuzi.

Ano, protože jsem čekal, že se zde dovím něco nového.

Takže vážený pane - na závěr - vůz Habbillns má stejné technické parametry jako všechny současně používané nákladní vozy na těchto tratích. Ze zákona o drahách a vyhlášky 175/93 v platném znění jsou podmínky pro provoz všech těchto vozu shodné.

Ano, toto je ovšem zajímavá informace.

Ale má to celé jeden velký háček - Habilnsy hlavně na výkon Loučovice - Čerčany a Loučovice - Lanškroun nikdo nezaplatí. Zde je možné používat pouze "levné" staré vozy. Pro Habilnsy je dost práce jinde a pochybuji, že by se vůbec našel někdo, kdo by je na takový ekonomicky velmi sporný kšeft uvolnil. Resp. vím, že nenašel. Tak úplně jsem tento týden nezahálel.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 15:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že je problém v technických parametrech vozu jste tvrdil, stačí se podívat o několik příspěvků výše.

Vlastně jste vše věděl od začátku jen jste neuměl asi vyslovit :-)

A všechno je to úplně k ničemu protože někdo (kdo asi???) neumí komerčně vozy Habbillns nabídnout - to je tedy bída.

Báječný závěr - gratuluji - říká se tomu kvadratura kruhu.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že je problém v technických parametrech vozu jste tvrdil, stačí se podívat o několik příspěvků výše.

To tvrdím pořád. A mimoto se ukázalo, že je velký problém i v cenových parametrech.

A všechno je to úplně k ničemu protože někdo (kdo asi???) neumí komerčně vozy Habbillns nabídnout - to je tedy bída.

Ano, to je bída. Provozovat vůz řady Habilns na trati Loučovice - Čerčany (poprázdu zpět) s lehkým zbožím typu papír je pro každého provozovatele naprosto nezajímavé. Ono by to tedy bylo nezajímavé i s těžším zbožím. Habilnsy musí jezdit do Rumunska.

To je prostě daň za jejich moderní vlastnosti.

Pak je tu ještě jedna věc - z Loučovic je občas vyvážen papír do Chorvatska, kam už by nasazení Habilnsu možná ekonomický smysl mělo. Problém je ale to, že jejich zásilky jsou příliš malé a vyplní s nimi tak akorát ten Gags... Takže zase nic.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže abych to shrnul - celá tato debata vznikla tak, že jsem tvrdil, že přepravy z loučovické papírny padly z důvodu nedostatku vozů řady Gags. K tomuto nedostatku došlo velmi pravděpodobně skrze podcenění situace odpovědnými a z názoru, že se jedná o zastaralé vozy o které není mezi přepravci zájem a že vše je řešitelné všepásnými moderními vozy řad Kils a Habilns.
Jak se ukazuje není to pravda, a to jednak z technických důvodů (i když jak nám kolega Mcx jsou alespoň některé bariéry překonatelné), tak i z důvodů obchodních, jelikož z výnosů těchto přeprav není možno moderní vůz zaplatit.

Zrovna tak jako by nikdo nezaplatil Kils v relaci Střížovice - Strakonice, kde se ale podařilo situaci vyřešit vyčleněním několika starých vozů řady Gbxxx. K něčemu podobnému bude muset dojít i v Loučovicích.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace