K-report
 

Archiv do 19.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 19.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Chich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 17:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak na trati 132 skoro nikdo nejezdí...vše foceno 16.10.2007.
 
 
 
 
 
Varování věků.......
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 18:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mne zda někdo z těch rušitelů 132 posuzoval ty vhodné varianty výstavby přivaděče také tak, že třeba ano, půjde to v tělese trati ,ale za to se trať přeloží. Možná by se tak trať dostala blíže k centrům obcí....- Prostě náhrada škody, něco jako přeložka Chomutov-Březno.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 19:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hawe: A jel jste někdy po té trati?? Kam ji chcete v úseku Děčín-Jílové překládat?? Prostě není kam...
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 19:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen bych se chtěl zeptat zda ti co tu mluví o S-Bahnu na trati 132 či o přeložkách blíže k centrům obcí znají tuto oblast kolem této trati jen z mapy či jízdy uvnitř vlaku nebo mají opravdu přehled o zastavěném území, profilu krajiny, docházkové vzdálenosti a podobně.
Já mám totiž občas pocit, že asi bydlím v jiném podkrušnohoří než kterým jsem si prošel desítky kilometrů pěšky (nebo spíše již nachodil se několik set), stovky kilometrů projel na kole a absolvoval desítky jízd v průběhu několika let a to jak vlakem tak autobusem (a to mluvím o úseku od Teplic, Lesní brány až po Děčín).

Docela tu někteří servírujete Kraji opravdu perfektní argument proč nekomunikovat s veřejností, protože specielně S-Bahn je důvot k poklepání si na čelo. Porovnejte si nejprve počet zastávek souběžně vedoucích autobusů, vzdálenost obytné i komerční oblasti od zastávek autobusů a vlaku a mimo jiné nezanedbatelný výškový rozdíl mezi silnicí a kolejemi.

Jen pro zajímavost, v samotném Děčíně je například pro sídliště Bynov, které na mapě vypadá jako by přímo leželo na trati tato trať absolutně k ničemu, protože by se od nádraží do sídliště musela postavit nejprve lanová dráha.

Zkoušel si někdo doběhnout na vlak z Libouchce od hlavní silnice, kolem které a směrem za ní (ale bohužel na opečné straně než je vlak) je hlavní zástavba ?
Já ano a mám jistotu, že by vám obyvatelé obce pěkně poděkovali za nápad přesunout je povinně na vlak. I kdyý možná by pár desítek milionu stačilo na vybudování silnice přes pole a zavedení návazné autobusové dopravy k nádraží. Opravdu by to byla "úspora".

Takže se vážení postavte nohama na zem, protože jediné co někteří starostové udělají je že si postěžují médiím. Části starostům to bude úplně jedno a jediným koho se to opravdu trochu dotkne je Telnický starosta Doubrava, který je však již taková mediální stálice vyjadřující se ke všemu od dopravy až po pouliční kriminalitu a nepřizpůsobivé (za což mu však mohu jedině poděkovat).
Ale je tu hezké číst občas "silná slova" na záchranu tratě ... škoda že k těm činům je od slov již docela daleko, že ?

(Příspěvek byl editován uživatelem jmx.)
http://cnds.cz
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 20:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: No já znám hlavně docházkovou vzdálenost z nádraží v Jílovém na severní konec Sněžníka a to už mě těch 50 metrů oproti autobusu fakt nevytrhne. A myslím, že 80 % obyvatel bydlících v Jílovém, Libouchci a dalších částech této aglomerace je to na docházkovou vzdálenost jedno, jestli půjdou od autobusu nebo vlaku. Ten autobus taky nemůže stavět za každým domem, to by nikam nedojel. Nevšiml jsem si, že by se třeba v Kryštofovém Údolí sepisovaly petice, aby jezdila 16 častěji, než 2x denně, protože na vlak s intervalem 2 hodiny je to daleko a do kopce (většího než v tom Bynově). Myslím, že jsou tam rádi, že ten vlak mají.

S-bahn je samozřejmě nadsazený, ale pro člověka co přijede odkudsi z horoucích pekel vlakem do Děčína je jistě pohodlnější jet třeba do Jílového vlakem, na který se bez problémů přesedne na nádraží, než horko těžko získávat informace, kdy a odkud jede z Děčína autobus.

Co jsem nepochopil, je snaha převádět těžkou nákladní dopravu na silnici. tady se staví průmyslová zóna na místě, kde je trať, tak se ta trať zruší, aby bylo místo pro silnici. Podle mě by státní orgány měly podporovat ekologičtější dopravu a ne zvýhodňovat tu neekologickou.
MHD Liberec
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 00:28:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sidero...: Jakou nákladní dopravu chcete převádět z železnice na silnici?? Na 132 žádná nákladní doprava není. A vlečka teplárny v Novosedlicích a skláren v Dubí se obsluhuje z Oldřichova, což nemá s osobní dopravou na 132 jakýkoli vztah. A vlečku do "průmyslové zony" žádný ze zájemců nepožaduje a i kdyby, tak zase taková vlečka nemá nic společného s osobní dopravou - a pouze o osobní dopravu v dotacích jde.Nákladní doprava, alespoň dle tvrzení ČD, vykazuje zisky a proto ji nikdo neomezuje.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3150
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 07:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33:
Trošku si odporujete, protože pokud trať zruším, aby se na ní mohl postavit přivaděč, tak může být nákladní doprava sebeziskovější a podniky v prům. zóně se mohou stavět na hlavu, ale ty vagóny jim tam ani vzduchem ani po přivaděči nepřiletí.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 08:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33: Kdyz je nakladni doprava na zeleznici ziskova, tak proc se misto ni podporuje dotovana silnicni nakladni doprava?
MHD Liberec
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 08:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: jednoduché, protože z kamionů jde cílený zisk právě ke klíčovým lidem, na ostatní svět se můžeme vykašlat. Proto jsou také tlaky na co největší zneschopnění železnice, aby zisky z kamionové dopravy šly nadále co nejvíce do kapes jistým lidem.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 10:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křížení tratě není ideální

Nová komunikace navazující na západní most by podle původního projektu měla na litoměřickém sídlišti Cihelna křížit železniční trať Litoměřice – Lovosice. Což z hlediska plynulosti dopravy není ideální. Projekt byl totiž zpracováván v době, kdy České dráhy (ČD) ještě počítaly s elektrifikací trati, což ovlivnilo celkové řešení. Zástupci města a vedení ČD proto na společné schůzce hledali řešení, jež by umožnilo souběžné vedení kolejí s komunikací.

Vhodným řešením by proto byla přeložka části tratě. Pokud k ní dojde, koleje i komunikace zůstanou odděleny. Generální ředitel Správy železniční dopravní cesty Jan Komárek tuto variantu sice nezamítl, prozatím však ani nepodpořil. „Složitá jednání na toto téma proto budou pokračovat,“ konstatoval starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Křížení tratě s novou komunikací však podle jeho informací nebylo jediným tématem rozhovorů s představiteli Českých drah. S Jiřím Kolářem, náměstkem generálního ředitele ČD pro osobní dopravu, například projednávali i neutěšený stav na dolním vlakovém nádraží, pořádek kolem tratí a způsob vylepšení vzhledu „buněk“ nacházejících se u železničních přejezdů. „Shodli jsme se také na tom, že celková modernizace dolního vlakového nádraží by měla proběhnout zároveň s rekonstrukcí autobusového nádraží, kterou zrealizujeme v případě, že uspějeme se žádostí o dotaci,“ dodal starosta Ladislav Chlupáč.

http://litomericko24.cz/aktualne/vypis.aspx?ID_clanku=3138
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlas s Jmx. Doporučuji některým projíždku po 132, zejména v úseku Děčín-Libouchec. Ať se jedná o Jílové nebo Libouchec, je to z pohledu vlaku až za silnicí. Proto je to jednoduše od autobusu blíže. Ano i autobus nemá zastávky všude, ale taková zastávka Jílové nám. je přímo pod stanicí Jílové. A cestujícím odpadá kopec.
Ano souhlasím, že při cestě na delší vzdálenosti je přestup v Děčíně na vlak do Jílového výhodný, ale kolik lidí takto cestuje?? Ano přípoje nejsou ideální, ale i předtím to byli jednotlivci. A vzhledem k tomu, že autobus jede hned od nádraží, nevidím problém. A do Bynova jede bus každých 10 minut, takže už vůbec nevidím důvod cestovat vlakem...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyz je nakladni doprava na zeleznici ziskova, tak proc se misto ni podporuje dotovana silnicni nakladni doprava?

Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:37:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sidero a 810 666: Přestaňte už hulit, opravdu Vám to leze na mozek. Už jste v ČR viděli dotovanou nákladní silniční dopravu?
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, odkdy se vystavba a udrzba silnic plne zaplati ze silnicni dane a mytneho?
MHD Liberec
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sidero...: Zapomínáte na spotřební daň z uhlovodíkových paliv a maziv. Úmyslně?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2255
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, odkdy se výstavba a údržba železnic plně zaplatí z poplatku za DC?
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 13:25:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo o dění v železniční dopravě v tomto kraji bohatých...
 Jen aby bylo jasno a skutečně se nepodporovala jen silniční loby.Ve článku je psáno o všem,co se nikde neříká!!!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 14:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

psáno o všem,co se nikde neříká!!!

Ale no tak, v článku se jen opakují stále stejná šotodogmata na téma energetickou krizi vyřeší trať Vraňany Libochovice, zóna Triangle nemá železniční spojení (má), kdyby nebyly autobusy, není třeba uklízet, ba ani stavět, silnice, za všechno může hnusná silniční loby v čele s ODS atd. Jediné, na čem se určitě shodnem všichni, je absence dopravní koncepce v ÚK.}
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 15:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: V mém předcházejícím příspěvku nebyla řeč o Os, ale o těch rychlících. ;-)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 16:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
Přesně tak, chybí jakákoliv koncepce.

Tady je ale potřeba rozlišit, zda ta která trať zaniká z důvodu špatné organizace provozu, nepřípojů, rušení spojů v sedle, nedostavbě zastávek atd. (tedy chybějící koncepce), nebo zda zaniká prostě a jednoduše pro svou nevýhodnou polohu a z toho plynoucí nekonkurenceschopnost, tj. zanikla by po realizaci nějaké koncepce IDS zrovna tak.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 17:22:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:Bohužel zóna triangl (pro jistotu- bývalé vojenské letiště Postoloprty) nemá vlečku.Ta tam sice vedla z Postoloprt leč ta byla v nedávné době snesena s tím,že bude vybudována lepší.Firmy zde podnikající vlečku chtěli ale z kraje jim bylo řečeno,že výstavba je drahá a stavět se nebude.Musí jim údajně stačit silnice-a jsme u toho.
Dále-zcela záměrné rozvazování přípojů v posledních desete letech právě způsobilo odliv cestujícíh.Následky každý jistě zná ale proč tomu tak bylo?Protože mocní nemají zájem o věci veřejné ale opět to vede k hrabivosti na silnicích.Jistě netřeba zdůrazňovat,co by bylo třeba dělat...
Milynho
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 17:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z provozu - opět zpožděný EC 175, R 783 a jedna zajímavost -
 
 
 
Entschuldigung, aber ich habe nicht genug Geld bei mir !
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 18:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozmann: Aha - ale v principu je to stejně jedno. Ten osobák má stejný problém, ať už má ten předjíždějící rychlovlak kategorii, jakou chce.
Navíc byste tím docílil dost divný jízdní řád: ty zpomalené chebáky, nově stavějící v Lovosicích, by jezdily v sudé hodiny v jiné minutě, než v liché - to by vám nevadilo? Asi ne, hlavně, když staví v Lovosicích, že?
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 20:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen, že Triangl nemá vlečku, ale je to jaksi běžný jev, že vlečky nikdo nepropaguje. Taková zóna Krupka je v těsném sousedství žst. Bohosudov, ale nevšiml jsem si, že by tam byla nějaká odbočka nebo nákladiště.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 20:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuto odpověď novinářům jsem našel na webu Ústeckého kraje v sekci odpovědi novinářům. Naprosto nekoresponduje s tím, co píše Dvaašedesátka. Já jsem z té odpovědi pochopil, že ta vlečka existuje, jen potřebuje rekonstrukci, nicméně o ní žádný investor nejeví zájem a proto do ní kraj investovat nehodlá. Dvaašedesátka píše, že vlečka neexistuje, investoři ji chtějí a kraj nemá zájem. Docela by mě zajímalo, jak to tedy je. Alespoň fyziký stav vlečky by snad někdo potvrdit mohl.

Rekonstrukce železniční vlečky pro nákladní provoz do Průmyslové zóny Triangle
datum (vzniku): 12.10.2007 | datum aktualizace: 12.10.2007 | zveřejněno od: 12.10.2007 do: 12.11.2007
Odpověď pro Petra Kinšta, Žatecký a Lounský deník (petr.kinst@denik.cz)

Odpověď pro Petra Kinšta, Žatecký a Lounský deník (petr.kinst@denik.cz) ze dne 9. 10. 2007



Dotaz (v původním znění):

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na železniční vlečku do PZ Triangle Žatec.

1) Počítá se stále s její rekonstrukcí?

2) Kdy by měla začít, kdy skončit a kolik by měla stát?

3) K čemu se vlečka bude využívat?

Děkuji



Odpověď:

1) Ústecký kraj je držitelem platného stavebního povolení. To je vydáno na rekonstrukci železniční vlečky pro nákladní provoz max. rychlostí 60 km/h.



2) Ústecký kraj bude tuto rekonstrukci hradit teprve poté, kdy o tento způsob dopravy projeví zájem některý z investorů v PZ Triangle. Poté je schopen stavební akci zrealizovat v rozmezí několika měsíců.



3) V průběhu rekonstrukce trati v délce 8,5 km, z nádraží v Postoloprtech do centra PZ Triangle, bude provedena výměna či doplnění kolejí, výměna pražců, zpevnění drážního tělesa a mírné redukce některých zatáček. Předpokládané náklady všech souvisejících prací se pohybují na úrovni 200 mil. Kč, včetně DPH. Pro provoz osobní dopravy by bylo zapotřebí dalších stavebních úprav, s nimiž prozatím projekt nepočítá.





Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 20:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mě někdo tady říci, jak by si představoval jízdní řád na 132 tak, aby mu vyhovovaly přípoje?? Ono když se člověk zamyslí a řídí se ostatními tratěmi, tak to není tak jednoduché....
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 20:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: CO to tady zas meleš? Jaký šotodogmata? Není snad něco z toho co je v článku pravda?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111:Ve špičce po 8min.,v sedle po 20min. no a od 23:30 do 3:30h po hodině.
O víkendu celodení interval 30.min.
Všechny spoje sam . v celé délce tratě zajištěny Desirama max. 3r. starýma.
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111 stačil by asi takovýto JŘ. Použit z JŘ 2002/2003. Pokud ho někdo má, může se podívat na přípoje...
 
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
I když někdy propaguji KŽC, tak NEJSEM jejím členem - to jen na vysvětlenou, kdyby někdo chtěl připomínat, že "zase KŽC..."
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minimálně rozvázání přípojů je katastrofální, málo napadnutelný krok a předcházelo konci dopravy na 164/165. Opak se odehrál na vazbě 130/90 a dnes není šance, že bych do Prahy jel z Teplic autobusem.

Dneska jsou přípoje bus/vlak v Dubí na 135 jen na 2 z 5 vlaků nahoru a 3 z 5 dolů. Sám jsem si to minulou neděli vyšlápl z Dubí do Dubí.
Bohužel, se zrušením prodeje jízdenek to průvodčí ke mně a 4 dalším nestihl. (3 vagony, 2 zastávky). Peníze bez jízdenky nikomu nedám.

Pánové, v každodenních maličkostech utíkají peníze.

Jo a mimochodem silniční daň z nafty platí i železnice ( složitě se refunduje a říká se tomu dotace, nebo také lití peněz do černé díry. Ve skutečnosti se jen vrací, co silnici nepatří )
No a také to platí zemědělci, přestože toho po silnici moc nepojezdí.

A argumenty dopravců po silnici o volném podnikání, že nemohou jezdit v sobotu a neděli, jen dobře, také chtějí být doma, potřebujeme řidiče odpočaté a vhodnou dopravu na dráze. Rohlíky nerozvezu železnicí, ale železo do Německa a mrkev ze Španělska můžu.

Ale proč jsou firmy na silnici?? Přístup
Chtěli jsme několikrát poslat zakázky vlakem. Pro běžnou firmu je to prakticky neproveditelná záležitost.
- nejsou schopni dát pevnou nabídkovou cenu
- platby předem jsou to nejmenší zlo, které by mi vadilo ale také to není standard
- je jedno jestli vezu jeden nebo 100 vagonů, neexistuje sleva za soupravu
- není garance příjezdu soupravy a přistavení VJ
- termíny nakládek a vykládek jsou většinou v noci - kvůli oběhu. Jako by nemohl vagon stát o něco déle. Stačilo by 24 hodin, Byl by klid a stačil by jeden manipulák na vlečce. Klidně i ten noční.
- na vykládku celé soupravy a nebo jedné VJ je stejně času. Pak stejně souprava stojí do odjezdu manipuláku. Hlavně, že je buzerace na vykládku do x=podstatně méně hodin
- ochota se přibližuje ochotě prodavačky dne 16.11.2007.

No a pak chtějte, aby firmy posílali vlakem.

Máte-li připomínku,nebo si myslíte že se mýlím - klidně napíšu kecám - regujte na NICK-mail. Milerád se s Vámi spojím a pošlu kokrétní poptávky a nechám se příjemně překvapit

minulost - počty přibližné
- 200 VJ do Francie
- 50 VJ Švýcarsko
- 80 VJ Německo
Vše byly dopravy mezi firmami, které mají obě vlečky. realizováno náklaďáky z důvodu vysoké ceny, přesahující cenu náklaďáku až o 100%

Budoucnost
- jedná se o cca 50 VJ do Bulharska
- 100 VJ do Hamburku
- 50 VJ do Murmanska a obdobné výživné destinace - vše v kontejnerech 40"

drobotě do 10 VJ neuvádím ani v jednom případě, dohromady by šlo také asi o 100 VJ

Přes několik urgencí nejde pro ČD o lukrativní záležitost.

(Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 22:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gapa: Tak podobný jízdní řád platil ještě v GVD 2005/06 než přišly škrty...

Ale mě spíše zajímalo, jak to poskládat dnes, na stávající přípoje v Děčíně a ne na přípoje v minulosti.

Pokud můžu mluvit za sebe, tak o ty přípoje skoro nejde, protože ani v minulosti těch lidí tolik nepřestupovalo... Spíše je problém ve stávající nabídce spojů...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 23:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad vlečka do PZ Traingle: v té odpovědi se ale nikde výslovně nepíše, že ta vlečka tam teď je, resp. v jakém stavu. Za sebe můžu prohlásit, že tam kde původní vlečka na letiště vedla je teď ze silnice vidět jen násep bez kolejí. Mám dokonce dojem, že nově budované silnice v zóně s původním vedením vlečky na několika místech kolidují.

Na druhou stranu je třeba si přiznat, že současná rozbíhající se výroba v PZ (LCD apod.) skutečně asi klasickou železnici moc využívat nebude. Že nemají zájem jsem slyšel taky z několika stran. Spíš si dokážu představit využití kontejnerů apod., např. přes překladiště v Lovosicích.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 08:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: Ano, sestavit jizdni rad, aby byly pripoje neni jednoduche. Ovsem soucasny stav, kdy Jilove Dolni Zleb je v taktu perfektni pripoj 9 minut (a par spoju je primych) a zpet to vzdycky o pet minut ujede, je na zabiti. Kdyby nekdo myslel, tak vi, ze lidi jezdi napred tam a pak zpet a jednosmerka je vetsinou k nicemu. Takhle draha lidi do vlaku nedostane.
MHD Liberec
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 09:29:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Franta: pletete si silniční daň, kterou platí každý provozovatel komerčního silničního vozidla(platí se zhruba čtvrtletně u finančního úřadu) se spotřební daní z ropných paliv a maziv - tu platíte v ceně paliva u dodavatele (pumpy).
Železniční dopravci žádnou silniční daň neplatí - protože nejezdí po silnici. Železniční dopravci platí poplatek za užití dopravní cesty, naproti tomu silniční dopravci platí krom shora uvedených daní ještě tzv. mýto za použití dálnice (v budoucnu i za silnice 1. třídy). Pokud by se železničním dopravcům nějak vracela spotřební daň z paliv a maziv (což nevylučuji, ale přesně nevím), pak by to znamenalo, že železniční dopravci dostávají naftu za cca 50 -60% ceny, kterou za totéž platí silniční dopravci.
Ve zbytku máte naprostou pravdu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 10:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju všem za vyjasnění, jak to je s vlečkou na Triangle.

Dvaašedesátka: obávám se, že v polsedních 10 letech na v ČR uskutečnilo tolik socioekonomických změn, že svádět úpadek železniční dopravy na rozvázání přípojů je přinejmenším hrubě zjednodušující (když chci mluvit slušně).

Esox: autor má pravdu. Každý má pravdu. Svou. Pravda je subjektivní pojem.

Mě na tom článku vadí, že se na realitu dívá z jednoho úhlu pohledu - toho svého, subjektivního, pravdivého. Je to úhel pohledu člověka, který věří ve všespásnost železnice, v konec světa způsobený automobilovou dopravou, v zásobování maloobchodní sítě pomocí cyklisty s nůší na zádech. To je jeho názor a má na něj právo. Bohužel, my nežijeme ve světě pana Minaříka, ale v České republice v roce 2007 a to musí být základní východisko našich úvah. Pan Minařík se podepsal jako Ing. (čtenářům Obzoru to konvenuje?), ovšem základní dovednost inženýra - myšlení v souvislostech, kritické myšlení - mu chybí a razí pouze svůj extrémní názor. Což mu nikdo neupírá, ale i čtenář by měl myslet kriticky a ne slěpě přijímat, co mu kdo naservíruje.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 10:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Přesně tak. Ať si soudruh ing. Minařík a jemu podobní uvědomí jeden základní fakt: Železnice je bohužel dnes doplňkem silniční sítě. Ne naopak. Je to smutné, ale je to tak. Lze se snažit pouze o to, aby to nebylo tak do očí bijící. Například kvalitními službami v osobní i nákladní dopravě. Majoritní dopravce u nás se snaží až na určité světlé vyjímky o opak, nebo je mu to prostě jedno. A stát, který toto vidí, jde pro něj cestou nejmenšího odporu - nepodpora železniční dopravy. To úplně stačí. A ještě ušetří.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 10:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm. Podpora veřejné dopravy je extrémní názor? Když se někdo nehodlá zabít na silnicích tak je taky extrémista? Nebo když třídí odpad, netopí uhlím a petkami, chodí třeba do práce pěšky? Jestli jo tak nevím co si o tom mám myslet.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Esox: doporučuju si přečíst jiné texty z pera pana Minaříka, jsou na netu.

Já jsem taky pro podporu VHD a autem jezdím jednou dvakrát týdně a zabít se v něm nechci. Ale pro rozumnou podporu VHD. Představy, že lidi z vesnice A dovezu 5 km autobusem na nejbližší nádraží, tam je přesypu do vlaku a odvezu dalších 15 km do city of Louny, jsou liché. Na to není nikdo zvědav a radši si koupí za 5000 stodvacítku.

Mě na těhlech debatách vadí, že se tu do zblbnutí řeší trať do kdejaké vesnice v polích, kolik by se tam mělo investivat do terminálků a vagónků, aby se deně převezlo 50 lidí, ale železniční potenciál dvou největších středočeských měst (Kladno, Mladá Boleslav) je naprosto nevyužítý - nejen ve směru ku Praze, ale i v dopravě mezi těmito městy a jejich okolím. Nebo oblast Neratovice - Mělník (Kralupy, Kladno, Brandýs). Tohle je prostor pro železnici, tam by se dali vozit denně tisíce lidí navíc po železnici, s vyšší kvalitou, i z aut by přesedli při cestách do Prahy. Abych nebyl jen pragocentrista - proč se neřeší doprava mezi Ostravou, Havířovem, Orlovou a Karvinou (a dalšími)? To jsou denně desetitisíce lidí v pohybu v autech a autobusech.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Bohužel, se zrušením prodeje jízdenek to průvodčí ke mně a 4 dalším nestihl. (3 vagony, 2 zastávky). Peníze bez jízdenky nikomu nedám.

Pánové, v každodenních maličkostech utíkají peníze.

Aha, takže vy zastáváte názor, že by se veřejné dopravě vyplatilo zaměstnat v Dubí člověka, aby se prodalo o 6 jízdenek víc? To jsou ty jízdenky tak drahé, nebo jsou krušnohorci ochotni pracovat tak levně?
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: něco na tom je, ale upřímně když někdo na úřadě nebude vědomě nebo v dobré víře ku*vit dopravu na lokálkách do city of Louny, doprava tam bude fungovat takřka sama, miliardových investic netřeba, protože lokálky samy o sobě jezdí téměř zadarmo. Rozhodně se za domněle ušetřené penízky nepostaví cokoli, co by pomohlo vyřešit problém Kladenska, Boleslavska, Karvinska.
Souhlasím s tím, že je chyba že se s ohromným potenciálem nic nedělá, ale na druhou stranu ani zrušení všech lokálek v ČR nepřinese tolik peněz, aby se za ně postavilo smysluplné řešení třeba jen pro město Kladno. To je zase podle mého dogma moderního šotouše. Zastavme dopravu na 096 a hned máme na 5 desir, které budou jezdit po mé trati.
Chyba pana Minaříka je v tom, že používá rétoriku určitých skupin aktivistů. Kdyby používal moderní slovník správných budovatelů kapitalismu, tak by mohl říkat totéž a mnoho lidí by mu tleskalo.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666: ale já netvrdím, že zastavením provozu na 096 se vyřeší Kladno, to jsou samozřejmě úplně jiné věci.

lokálky jezdí téměř zadarmo

Nejezdí, jakýkoliv dopravce (nejen ČD) na nich nevyžije jen z tržeb od cestujících, chce i úhradu prokazatelné ztráty. Tu požaduje po objednateli - kraj, obce. Každý dopravce požaduje tuhle úhradu jinak vysokou. Proč by si objendnavatel měl objednávat srovnatelnou službu, ale dráž?

Jistě, tohle je teorie a ta se, zrovna v UK extrémně, liší od praxe. Proto neschavluju dnešní počínání UK v regionální dopravě, ale zároveň vím (moje pravda), že současný rozsah osobní železniční dopravy v ČR je neudržitelný. Prostě to nikdo nezaplatí. A to, co ušetří objednavatelé na "096", můžou použít (a děje se tak) na tratích, kde jezdí víc lidí. To je v pořádku. A to Kladno a spol je třeba řešit z jiných peněz; jejichž původ je ovšem stejný - daňové výnosy.

Ten můj předchozí příspěvek mířil na "řešení" na těchto našich fandovských diskuzích.

Edit: problém pana Minaříka není v rétorice. problém je v tom, že on své názory neumí podepřít - podepřít zkušeností, výpočtem, odkazem na literaturu, porovnáním s podobnou situací. On je prostě má a trousí je kolem sebe, ale nepřipouští, že to třeba není tak jednoduché, že někdo jiný si možná myslí něco jiného a že bohužel nemá charisma diktátora, který by strhnul tupé davy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kubrt.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lokálky samy o sobě jezdí téměř zadarmo.

Sólo 810 je ve srovnání s autobusem (i se započítanými odpisy, na rozdíl od 810!) stále o dost dražší.
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: studujte bedlivě ve škole a studujte co je to železnice a dopravní systémy jako takové a nepouštějte se prosím do úvah, kterým nerozumíte. Ekonomické ukazatele mají mnoho položek, jak už tady tisíckrát zaznělo. Nic není tak jednoduché a jednoznačné jak se ve vaší šotokomunitě tvrdí.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: přesně tak - to lokálkové "téměř zadarmo" je pořád mnohem dražší, než autobus. Ale to schotouschi neberou jako argument, protože autobus přece nemůže vlak nikdy plnohodnotně nahradit
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

číslo bestie: mohl byste prosím nám blbým, co to nechápou, alespoň naznačit, jak to máme počítat, aby nám vyšel vlak výhodněji, tzn. správně?
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dodatek: nejsem žádný fanatický rušitel tratí - kdyby skutečně vycházely lokálky jako nejvýhodnější (nebo alespoň jako skoro nejvýhodnější) dopravní prostředek pro ZDO, byl bych tomu upřímně rád a vehementně se jich zastával. Ale BOHUŽEL to tak není...
Rybář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: A klidně mě ukamenujte,že je to od Duška,ale je tu přesně popsáno jak je to s tou cenou.odkaz
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Satane, třeba tak, že těmi lokálkami jezdí i cestující, autobusy za zrušený vlak jezdí většinou zcela bez frekvence ... Tam hledej příčiny, ptej se proč tomu tak je, ptej se co to všechno stojí a dávej na jednu hromádku ztrátový vlak, na druhou hromádku ziskový autobus a všechno, co s tím ovšem souvisí. Možná ti na to odpoví nějaký starosta obce, kterou postihly úspory, možná nějaký pracovník odboru dopravy pověřeného městského úřadu. A možná se budeš spolu s Desirem divit, že skutečná čísla jsou úplně, ale úplně někde jinde, než si je antilokálkovská šotokomunita vůbec ochotna připustit.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

těmi lokálkami jezdí i cestující, autobusy za zrušený vlak jezdí většinou zcela bez frekvence ...
Ano, toto je zvláštní šotojev, tzv. dopravní deindukce. Tam, kde jezdí vlak, natahuje tento lidi do kolejové dopravy, v okamžiku jeho zrušení a nahrazení busem však lidé utíkají z VHD pryč a busem nikdo nejezdí.... Bohužel tento jev funguje jen v představivosti některých lokálkových fanatiků.

A možná se budeš spolu s Desirem divit, že skutečná čísla jsou úplně, ale úplně někde jinde
Nebudu se divit, umím si to spočítat.

Rybář: Pan Dušek zapomíná uvádět některé důležité věci. Ale to je u něj typické, proto už jeho tzv. "argumentaci" ze zásady ignoruju...

studujte bedlivě ve škole a studujte co je to železnice a dopravní systémy jako takové a nepouštějte se prosím do úvah, kterým nerozumíte.
Á výborně, už zase řešíme moji osobu....
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 810666: Pokud se podaří takový autobus provázat s přípoji na hlavních tratích, není důvod aby jím lidé nejezdili na krátkých - lokálkovských trasách. Průšvih je, když tomu tak není.
Jinak ani autobus není samozřejmě ziskový.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...příliš vysoký poplatek za DC ze strany SŽDC

Pokud je to takhle, tak SŽDC je výdělečný podnik, který vybere víc než utratí. Opravdu je to tak?

Kolik platí za km DC ten jeden šukafon? 8 Kč? Opravdu by to stačilo na záchranu vlaků vezoucích 20 lidí (lhostejno jestli na lokálce nebo hlavní trati)?

Celé to šermování s úklidem sněhu a sanitkama je absurdní. Copak silničáři a záchranáři jsou tu jen kvuli linkovým autobusům? Ne, jejich nenahraditelných služeb využívají tisíce subjektů od podniků po jednotlivce a proto si je platíme, všichni co vyděláme nějaké peníze. ze stejného důvodu si platéme i veřejnou dopravu. Je ale nějaký důvod, při nákupu veřejné služby, platit víc, než je nutné pro její kvalitní zajištění?
Rybář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Tak prozraďte jaké důležité věci zapomíná uvádět.
Kubrt:No jistě,že nejsou jen pro linkové autobusy,ale mají ty autobusy tyto položky zahrnuté v ceně?
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 14:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rybář: a kolik by to tak dalo, na jednu "Karosu" na km? Nejsem přesvědčen, že tahle čísla by tu dnešní situaci nějak zvrátila.
Rybář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 14:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jen tak pro zajímavost,před 14 dny u nás v regionálním rádiu proběhla zpráva,že MD uvažuje u automobilových nákladních dopravců,kteří mají svůj park do stáří pěti let,že budou osvobozeni od silniční daně.Tak pokud by toto prošlo tak tomu říkám podpora železniční nákladní dopravy.
Rybář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 14:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:nezlobte se na mě,ale já nejsem tak odborně navýši abych vám tady házel nějaké cifry.Pokud vy ano tak sem s nimi.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 14:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já je taky neznám, ale při dnešní hustotě silničního provozu a podílu dotovaných linkových autobusů na ní, je podíl nákladů na zimní údržbu, připadající na linkové autobusy, zanedbatelný. A o sanitkách a zraněných: kolik silničních dopravních nehod mají na svědomí linkové autobusy? To bude číslo ještě nepodstatnější.
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 15:48:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sant a další:tak tobě žádnou odpověd nedlužím.Člověk co napíše,že 50 lidí ve vlaku je žalostně málo,my dva si nemáme co říct.
Kubrt:tak poplatky je věcí MF.810 na lokálce vychází na 6,5kč za kilometr.Bus karosa vyjde 3x méně.zdroj časopis doprava,psal to tam někdo z MF.Zrušit trať může pouze její vlastník-tedy SŽDC,důvodem může být i nízká přepravní využitelnost-nikde se však neřeší kolik je nízká využivatelnost.
Mates:já bych třeba chtěl přípoje na 132 od R z Prahy,Liberce,Os Žleb,Lípa,to samé i v opačném případě.V minulosti bych je využíval,dnes jezdím na druhou stranu.Nelze říct já přípoje nepotřebuji tak je nikdo nepotřebuje.
Problém pro Ústecký kraj a Prahu jsou nově vybudované sklady na D8 u Úžic bez vlečky.To je tragédie.To samý Triangl.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 16:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

libochovičák:
Takže vy jste vyčetl, že bus vyjde 3x levněji a přitom si nemáme co říct, když je pro mne 50 lidí ve vlaku žalostně málo. Takže vy si myslíte, že ty autobusy mají kapacitu tak maximálně 20 cestujících? Jinak by totiž při tom poměru 3:1 vůbec nemělo smysl se vlakem zabývat, že?
A jak to teda je s těmi sadami ptg pro špičku a pro sedlo, to už se nedovím? To mě mrzí...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 16:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Pan Dušek zapomíná uvádět některé důležité věci. Ne, pan Dusek zrovna v tomto pripade to nejdulezitejsi (30-35 versus 90Kc/km) uvadi. A podle toho se kraje chovaji. To dalsi jsou proste okrajove podminky, ktere kraj nezmeni. (Kdyz budou vedle sebe dva obchody, v jednom houska za dve koruny a v jednom za sest, jinak obe podobne, tak malokdo bude kupovat tu za 6, a nikoho nenapadne si myslet, jaka je to nespravedlnost vuci tomu, co ma vyssi naklady.) Je zajimave, ze nikoho nenapadne, ze za usetrene penize by mohl byt efekt mnohem vetsi, nez jaky je za ne ted. Treba posilenim dopravy jinde - vsem ruseni 132 vadi, zajimave, ze nikdo neprotestoval proti rozsireni provozu na 134. Ba co vic, ani si toho nepovsiml. Tam trat nejaky smysl ma, jako navoz dost lidi z ne az tak maleho mesta k vlakum na hlavni trati. Nikdo ji nerusi, i kdyz by to taky slo.
50 lidi ve vlaku: najde se jich tam tolik dost casto, aby byla mozna efektivni obsluha trati nebo je to jeden spoj rano a jeden odpoledne? Pripoje: kolik lidi by chtelo jet ze 132 za Decin? Prumerne dva ks od kazdeho vlaku nebo jeste min? A oni nemohou ten kousek jet busem?
Ja bych chtel efektivni obsluhu uzemi hromadnou dopravou. Netvrdim, ze UK k tomu nejak smeruje, ale jinak dela aspon neco - to, ze rozvazuje, kde vlak smysl ma a kde ne. Hrobari zeleznice jsou podle me jinde - tam, kde se zachovava stav z doby krale Klacka. Protoze jednou muze dojit k tomu, ze bude potreba setrit, pak se muze zrusit kde co, vcetne toho, co by mohlo mit smysl.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 16:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém pro Ústecký kraj a Prahu jsou nově vybudované sklady na D8 u Úžic bez vlečky.To je tragédie.To samý Triangl. Jestli pro celou republiku neni vetsi problem pristup CD k potencionalnim prepravcum, jak tady psal Franta? To pak bychom mohli dotovat stavby stovek kilometru vlecek, na kterych by se nehnulo ani kolo, protoze dominantni dopravce by dokazal vsechny vyhnat. Ja jsem taky slysel o podobnem pripade, kdy podnikatel po otresne zkusenosti s jednanim ze strany zamestnancu CD a po uslyseni ceny za prepravu pozadal kamionaka o prodlouzeni smlouvy.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace