K-report
 

Archiv do 17.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 17.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 08:53:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rew:Pokud jste chtěl jet z Libouchce do Teplic vlakem, potřeboval jste vždy dvě jízdenky - jednu na vlak, druhou na autobus od stanic na 132 do Teplic. Ledaže byste to chtěl objet přes Oldřichov (navíc cca 15 km).
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 09:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruidolf 33: Nejsou jen Teplice. Co treba ohromna sklarna v Chudericich u Biliny? Ze zastavky Chotejovice je to tam kousek a prestup v Oldrichove byval v pohode... Takovych kombinaci se tady da vymyslet. Libouchec neni jen tech 1700 lidi v Libouchci, je tu i Tisa a dalsi spadove obce okolo.

Mne hlavne zarazi jedna vec. Pokud tomu dobre rozumim, tak se primo na zeleznicni trati buduje ve Zdarku prumyslova zona. Takova zona potrebuje dopravni spojeni. Tak proc ho rusime? Dalnice tam vede, zeleznice tam vede, idealni misto, kazdy si muze vybrat, jestli odtud ci tam poveze zbozi vlakem nebo autem.

Co se tyce dopravy cestujicich: jo, frekvence Libouchec - Teplice a okoli asi neni takova, aby se tam nutne musela stavet trat. Ale kdyz uz tam je, tak spouste lidi pomuze a skoro nic to nestoji, tak proc to proboha rusit? Ze si tam nezavede zluty vlak Jancura je mi jasne, ale dopravni obsluznost je snad o necem jinem...

A to vubec nemluvim o useku Decin - Libouchec, kde je to pomalu S-bahnova trat. Jenze to by musel nejak vypadat jizdni rad, ne jako ted: Jilove - Dolni Zleb jedou asi tri prime vlaky za den, opacnym smerem je ale takt nastaven tak, ze to v Decine asi o 10 minut ujede. Pritom jinak v Decine celkem funguje to, ze se jednou za hodinu vicemene sjedou vlaky ze vsech smeru a zase rozjedou, jen ta trat 132 je zcela umyslne postavena mimo vsechny takty, aby proste pripoje nebyly a lidi tim nejezdili.

Kdyz jsme u toho Dolniho Zlebu - jakoze tam ty krabicky budou jezdit dal a do Libouchce ne? Jilove Libouchec apod. maji urcite mnohem vic obyvatel, nez tech par baracku u Labe. Ano, trat 098 ma i jine vyuziti, ale kolik penez se vrazi do udrzby trate Decin - Libouchec? A kdyby prestal jezdit motorak do Dolniho Zlebu, da se urcite zrusit v Dolnim Zlebu vypravci a to je taky uspora.
MHD Liberec
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 09:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes kolem třetí hodiny (je možný odjezd s náskokem!) vyrazí z České Lípy do Lovosic nákladní vlak (5x Ua) vedený řadou V 100 na severočeskou transverzálku.

FOTŤE! nákladní vlak tu jel v celé trati naposled v minulém tisíciletí...

(Příspěvek byl editován uživatelem karloslt.)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 09:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo je dopravce? KŽC? Railtrans?
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 09:54:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Siderodromofil: No věděl bych o větších zaměstnavatelích v okolí zastávky Chotějovice, než je sklárna v Chudeřicích (ty mají svojí zastávku na trati 131).A o počtu cestujících, přestupujících v Oldřichově ze 132 na 130, popř i na trať do Litvínova je snadné se přesvědčit - několik ks denně.
Pokud jde o Dolní Žleb, tak snad oba víme, že ty krabičky tam jezdí proto, že do obce nevede nic, co by se dalo nazvat silnicí - a přestamnou tam jezdit v okamžiku, kdy se ČD dohodnou s DB na logičtější osobní dopravě Schoena - Děčín: jistě, to hned nehrozí, bo dvousystémových hnacích vozidel je málo.
Jo a prohlásit trať, řízenou dle D3, s maximálkou 40-50 km/h a úvratí v Děčíně zast. za S -Bahn, to je odvaha.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 10:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S-bahem bylo mineno vedeni trate zastavbou. A trat Liberec - Jablonec tak byla jednou taky nazyvana, dokonce bylo jakesi divne zelene S na vlacich, a to tam taky nic jineho, nez krabicky nejezdilo a mam pocit, ze ta trat ani tolik neunese (povoleny tlak na napravu), jako 132. Proc by na S-bahnu nemohla byt D3? Kdyz bude pendlovat jedna krabicka Decin-Libouchec porad sem a tam tak to bude frekvence spoju jak blazen a nikdo to krome strojvedouciho ridit nemusi, kdyz na te trati nebude jezdit nic jineho, na to neni potreba ani D3. A myslite, ze ta uvrat (na Zapade, ne na zastavce) tak vadi, ze je lepsi se vymotavat z nadrazi na autobus?

Do Chuderic muze jezdit po 131 jen nekdo, od Teplic je lepsi si to z Chotejovic dojit, neni to daleko.
MHD Liberec
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 11:09:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil:
..."nikdo to krome strojvedouciho ridit nemusi, kdyz na te trati nebude jezdit nic jineho, na to neni potreba ani D3"

No s Vámi bych se tedy na dráze bezpečně necítil.
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 11:35:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ještě - ta úvrať je skutečně v Děčíně- zastávce, malé nahlédnutí do jízdního řádu odstraní velké pochybnosti. Já vím, že zastávka s výpravčím je tak trochu nesmysl, ale Otcové drah vědí, co činí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 12:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávka s výpravčím kde se úvratí je Děčín Západ nebo jak se to menuje a rozhodně to není veřejný ba ani v JŘ. Děčín zastávka je u pívovaru a je to klasická zastávka "dřevěnej přednosta".
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 15:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33: No dobre, ridil by to vypravci z Decina, ktery tam stejne je. Stejne jako usek tusim Broumov - Otovice zastavka, dokud se tam jezdilo.

Ad uvrat: pokud vlak zastavi na zastavce a po bezne dobe k zastaveni jede dal, cestujicimu je to sumak jakym smerem. Takze nevim, cim vadi uvrat, kdyz jezdi obousmerna souprava.
MHD Liberec
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3112
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 15:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33: Úvrať je skutečně v Děčíně západu. Děčín zastávka je normálně jedna průjezdná kolej s nástupištěm a budkou.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 16:37:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: Vy jste tou tratí asi nikdy nejel. Pletete si prvou a druhou zastávku od Děčína směr Jílové. Já vím, je to snadné, když jedete IGK.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 17:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolfe, okamžitě se Hrochovi omluvte a uveďte svá tvrzení na pravou míru, jinak si tady místní schotouschové budou podle vás myslet, že my vnášeči ekonomické reality do jejich snů ani nevíme, kudy ty tratě vedou...
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 17:48:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33: Úvrať je v žst. Děčín západní nádraží. Kdysi existovala spojka mezi Děčín hl.n. a Děčín zastávka, ale ta je dávno zrušená.
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 18:49:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sants: Hrochovi se hluboce omlouvám a na důkaz svého pokání cituji průběh trate 132 z Dščína dle platného jízdního řádu:
Děčín hl. n.
Děčín zastávka
Děčín - Oldřichov
Děčín - Bynov
Martiněves
Jílové......(možná příjde i ten Západ, přes Oldřichov u Duchcova, ale to je Ústí..).
Rudolf33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 19:05:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, jestli skutečně už nejde projet spojkou z DC hl.n. na zastávku, pak nějak nesedí kilometráž, ústecké zhlaví Děčína hl.n. je dost daleko...
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 19:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: račte si všimnout, že zastávkový osobák již je předjížděn :-) A není jedno, jestli ho předjede EC nebo R? To R by na to neměl právo? Myslím, že by to bylo užitečnější, v současné době (od prosince 2007) je, tedy spíš bude předjížděn nezastávkovými vlaky v Lovosicích.

Chichi : Rozumím Vám, snažím se jen počítat se stávajícím počtem vlaků. A zastavování dvou typů R v Lovosicích by tady leckdo nepřežil :-D
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desíro: Překvapivě BF Logistic

 
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3113
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 22:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33:
Tím příspěvkem z 16:37 jste mě vážně rozesmál. Tak dlouho sem se už dlouho nebavil.
Já to zkusím prozměnu vážně: Po trati 132 jsem jel před ani ne dvěma měsíci (někde v archivu bude ještě sčítání). Při jízdě z Děčína hl.n. motor ještě před depem (tj. ne až na ústeckém zhlaví) uhne vpravo a po chvilce zastaví na západě (Děčín západ), kterážto žst. není uvedena v KJŘ, poněvadž zde není umožněn výstup a nástup cestujících. Zde strojvedoucí zastaví, přejde na druhou stranu a rozjede se jakoby zpět. Opět po nedlouhé době zastaví na děčínské zastávce.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 08:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33: Jestli berete KJŘ za bernou minci při určování fyzických kilometrických vzdáleností na železnici, tak to je těžké. Všimněte si například, že Praha-Holešovice - Praha hlavní nádraží je tarifně 3 km, zatímco Praha-Holešovice - Praha-Libeň 5. Nahlédněte na mapy.cz na skutečné vzdálenostti. Tam se ostatně můžete přesvědčit i o skutečném průběhu tratě 132 centrem Děčína. Děkuji Hrochovi za ujištění, že mnou známý stav nadále platí, vzhledem ke zmršenému jízdnímu řádu trati 132 jsem po ní už dlouho nejel. Časy luxusu, kdy v Děčíně vlaky navazovaly, popřípadě když se dalo večer vyjet z Karlových Varů a po přestupu v Oldřichově vystoupit o půlnoci v Jílovém, jsou už bohužel pryč.
MHD Liberec
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 08:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Překvapivě BF Logistic

BFL s lokomotivou KŽC?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 09:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skutečně je to PRESSácká mašinka.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 10:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33: jestli vy nepoužívate nějakej špatnej jízdní řád - třeba pouhý výtažek pro cestující, v tom přece nejsou zdaleka všechny údaje.

Denny_hozmann: jo, všiml jsem si. Je předjížděn v Kralupech a v Lovosicích. Podstatnou slabinou vašeho návrhu je ale právě to, že by musel být předjížděn ještě jednou navíc, čímž vzniklá časová ztráta by způsobila buď rozpad přípojových skupin v UL (předpokládám nepřijatelné), nebo nemožnost dodržení stávajících obratů na Masně (kdo zaplatí ptg navíc? Vy? Teda jestli by se na to vůbec našla kolej navíc).
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 12:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJ Cargo: ano
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Rew
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 132 by skutečně byl ideální S-bahn, a vůbec v Děčíně by se dalo použít plno stávajících tratí (vlastně všechny) pro městskou dopravu. Děčín sice není zase až tak velké město co se týče počtu obyvatel (asi 53000), zato plošně je myslím čtvrté nebo páté v republice (plocha cca jako Plzeň). Ideální pro nějaký systém tram-train. Bohužel, dá se o tom akorát tak snít.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rew: Děčín plocha jako Plzeň? No jo, ale jaká má ta plocha charakter... V Děčíně jsou možnosti zastavěné plochy omezené sevřeným údolím. Pokud se do katastru Děčína počítají lesy kolem Maxiček, tak tenhle údaj nemá žádnou vypovídací hodnotu. Mmch plochou druhá největší obec v ČR je Ralsko (nebo Kuřivody nebo Ralsko-Kuřivody, nejsem si jist oficiálním názvem).

Používat vlak jako dopravu po městě se dá mnohde, o tom není spor.
MHD Liberec
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuju se podívat na archiv dnešních odpoledních novin na Nově..... Je tam reportáž o trati 132.... Poprvé za dlouho dobu se mi zdá, že nova neútočí na železnici (typu zlé Dráhy nechtějí uvolnit místo pro dálniční přivaděč) Možná to je hrozná blbost, ale podle nich prej starostové obcí uvažují, že vlaky budou platit z vlastních zdrojů....
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čd: Docela se jim to dneska povedlo.Docela mě dostal mnoho opakovaný pojem ,,kozí drážka".
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 19:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úvrať je skutečně v Děčíně západu. Děčín zastávka je normálně jedna průjezdná kolej s nástupištěm a budkou.

Tak co já vím, tak tam žádná budka není a během posledních 3 let ani nebyla...:-)

Jinak ta reportáž byla pojatá takovým způsobem, aby se prostě zalíbila. Domnívám se, že bylo vidět, že lidí ve vlaku moc nebylo. A samozřejmě, že ti lidé, kteří v něm byli nebudou říkat, že chtějí vlak zrušit.

Na druhou stranu co já vím, tak Telnice má poměrně vlivného starostu, takže uvidíme. Ale jinak Telnice je jedna z mála obcí, která má z tratě nějaký prospěch...
Pbdv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2007


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 20:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Starostum prostě držim palce. Vono bi nešlo nasipat prachi rovnou těm vobcím - aď si řeknou esi vlak, nebo bus? Proč je v tom toku prachů eště ňákej KNV? Aby se jim něco zadřelo pod nechty a platyly si ty úžasný sexkretářky asi.Mohli by za chvíly vot těch vesnic (samořejmě co sou nonODS)chtít ňáký vejpalný....
Pevně stojim za stranou a vládou (současnou). Přečet sem sy to v mladý frontě
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 20:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

našel jsem pro zájemce odkaz na ty zprávy - http://www.nova.cz/tvarchiv/?238v=117996&238p=ODPOLEDNITN&=&238d=12.10.2007&238o=
Docela jim to přeji, aby to vyšlo a dráhu zachránily
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
I když někdy propaguji KŽC, tak NEJSEM jejím členem - to jen na vysvětlenou, kdyby někdo chtěl připomínat, že "zase KŽC..."
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 21:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pbdv:
Už vidím jak se dohaduje dvacet vesnic na trase lokálky, to je úplná ptákovina.

A člověče, začněte už psát česky - tohle vtipný fakt neni.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3124
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 21:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: Mno budka tam možná není (zapamatovat si přesnou podobu všech zastávek je nemožné), ale myslím, že na podstatu věci to nemá vliv.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 23:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants : Tak by nevyjely úplně přesně ve stejnou minutu, ale dojely :-))
Rew
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 09:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: Ano, není to zastavěná plocha, ale nějakou vypovídací hodnotu to má. I přes lesy na Maxičkách je ta plocha (nebo spíše vzdálenosti) velká. Třeba z Nebočad do Dolního Žlebu může být tak 16 km. Jinak řečeno, jednotlivé části jsou od sebe poměrně vzdálené a do velké části z nich vedou (zatím ) koleje.
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 12:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusím se odvést tady dikuzi a zeptat se na jednu věc. V Hněvicích dost často vídám tyto vozy co jsou na obrázku. Nevíte k přepravě čeho slouží?? (Omlouvám se za kvalitu, je to foceno z rychlíku při jízdě)
 
 
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
I když někdy propaguji KŽC, tak NEJSEM jejím členem - to jen na vysvětlenou, kdyby někdo chtěl připomínat, že "zase KŽC..."
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 13:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gapa: Je to k přepravě dřevní štěpky(odpad při řezání dřeva). Pokud vim tak z pily v Plané do papírny ve Štětí. viz http://www.cdcargo.cz/wps/wcm/resources/file/bulletin/2005_3/Bulletin2005-3-10.pdf
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 11:34:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo to jsou piliny do papíren.
Jinak ta reportáž jasně ukázala že lidi na 132 furt jezděj i přes tragický JŘ.Ty vlaky v reportáži vzduch nevozily.Nova tentokrát nepoškodila.
Jedinou cestu na záchranu vidim v tom, že se starostové domluví a zaplatí provokativně vlaky,které Telnice může využít po domluvě ČD že kdo pojede na lyže a zakoupí skipas má dopravu zdarma něco jako akce vlak+.Což se Telnici turisti vyplatí.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 22:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

libochovičák: dlužíte mi ještě odpověď, jak jste to myslel s těmi krátkými ptg pro mimošpičková období.

Denny_hozmann: takže když osobní vlaky budou jezdit z Prahy dřív (aby se získal čas na další předjíždění) a zároveň budou do Prahy dojíždět později (ze stejného důvodu), tak se vlastně nic neděje? Že se třeba zkrátí obrat pod únosnou mez, což vyvolá potřebu dalšího panťáku a další koleje na Masně, to jsou z hlediska prospěchu Lovosic naprosté banality, že?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 08:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technická štěpka také zde:

https://www.k-report.net/clanek-Z068.htm

Jen upřesním, že se nejedná o odpad při řezaní, nýbrž o výsledek zcela úmyslné činnosti - na štěpku je zpracovávána dřevní hmota, která se nehodí k jiné výrobě.
shztom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.187.221
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 11:19:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

libochovičák: Jedinou cestu na záchranu vidim v tom, že se starostové domluví a zaplatí provokativně vlaky
Nojo, jenže to stojí PENÍZE, zatímco řev do televize je zadarmo...
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 12:17:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD SHZTOM:Bingo. Oni by je asi místní hnali, kdyby zjistili, že za peníze obce se provozuje šototrať, zatímco na místních komunikacích je bláto.
Krajské peníze tolik nebolí.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:18:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33:Proboha co je to za blbý výraz-šototrať?Jedná se zde snad o obyčejnou železnici běžný provoz poskytující a ne nějaké fotiče!!!Bohužel ji zdárně odbourávají právě tvůrci grafikonů a následně ti z center vozící si prdelky v gumokolech.Šototrať - to může býti v současné době tak akorát kolešovka nebo také ty tratě kde jezdí vlaky KŽC!!!Pokud vím,na 132 žádné takové vlaky nejezdí!Jinak osobně jsem proti zastavení dopravy na trati a proti přetíženým silnicím.Přivaděč je nesmysl,Pořádný objezd Děčína s návazností na dálnici má smysl.Ostatní jsou vyhozené prachy!!!
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf&Sants-vždy na stráži té pravé cesty ->
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za těch pár měsíců co tady jsem mám dojem, že Rudolf, Sants, Desiro apod. jsou klasičtí ultrašotouši, kteří věci vůbec nerozumí, ale jako adrenalinový sport provozují na*írání ostatních. Na ně argumenty neplatí ani platit nemůžou. Oni se tu jen baví a já jim radost dělat nebudu abych s nima debatoval pořád dokola o jenom a tom samém.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666: Klid, mě už to taky nebaví.
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 16:24:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvaašedesátka: I Kolešovka, i tratě, kde dne jezdí vlaky KŽC, trať Svor - Jablonné, Heřmanicka, Březno -Lovečkovice - Verneřice/Úštěk, Ostrov - Jáchymov, Prachovice - V.Podol, Protivec - Bochov, Krásný Jez -Loket,Dětenice - Dobrovice město a mnoho dalších byly železnice, běžný provoz poskytující. Některé z nich ještě fyzicky existují a nic - krom naprosté neefektivnosti takového provozu-nebrání jeho obnovení. Máme svobodu podnikání - co Vám v zahájení/obnovení/převzetí provozu brání? Pokud trať vyhovuje podmínkám provozu pro veřejné dráhy, je VÁM CESTA K PODNIKÁNÍ OTEVŘENA. Pravda, za Vaše peníze. Jenom skromný dotaz - proč asi ČD takové tratě neprovozují na vlastní podnikatelské riziko a nedostanou-li "dotaci", tak provoz zastaví?}
Fiiiiira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 16:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ted by mě zajímalo jak můžou postavit na tělese dráhy silnici? Komu patří pozemek pod kolejí?
810.529-8
Ať žijou 810
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4129
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak můžou postavit na tělese dráhy silnici

Jak? Buldozerem, bargem, válcem, jeřábem, finišerem,...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: No jo, ale jednokolejna trat zabira kdyz prezenu sirku 3 metry a ctyrprouda silnice se podle me pod 15 metru nevejde... A ze ta trat vede zastavbou je jiste.
MHD Liberec
Fiiiiira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 21:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: no vtipna odpoved, ale ne spravna, ja newim komu patri pozemky pod kolejí
810.529-8
Ať žijou 810
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4130
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patří SŽDC.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 08:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Ale jak je široký ten pozemek SŽDC? Předpokládám, že na dálniční přivaděč to stačit nebude.
MHD Liberec
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 09:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice jsem se zařekl, že už nebudu na ten kolovrátek reagovat, ale - použije li se ta prostá a průzračná logika našich svazáků, je zapotřebí
a)Zrušit osobní dopravu na všech hlavních tratích a nahradit autobusy. Je to jasné-mnoho cestujících, velká ztráta. Část té lůzy si zaleze do autobusů, ta šťastnější část si koupí nějaký vrak (nejlépe vyčochtaný diesel s najetými 400000km) a konečně se svobodně nadechne (ti za nimi s plynovou maskou) vstříc radostné konzumní budoucnosti.
b)Zrušit osobní dopravu na všech lokálních tratích bez náhrady. Je to jasné-je vědecky dokázané (sám velký Š. a jeho věrný druh F. se o tom sami osobně přesvědčili ) že těmi vlaky nikdo nejezdí, tudíž není důvod něco zajišťovat. Náhodní cestující z oněch zapomenutých končin, nechť využijí dobrodiní viz. závěr bodu a)
Za ušetřené peníze se postaví něco, zajistí něco, naprosto lhostejno co-ale bude se jednat se soukromými subjekty, jejichž myšlení již nemá známky chování jistého státního socialistickoodborvého kolosu-soukromé firmy dobře ví, že chtějí li něco ze státního (krajského, okresního, městského etc) rozpočtu, nesmí být krkaví a musí se rozdělit. Zde jsou možnosti a formy prakticky neomezené...
Howgh
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 13:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glagol:
teď jste mě docela překvapil, čekal jsem, že u vás budu za svazáka, a ono ne, protože:
1. Zrušit osobní dopravu na všech hlavních tratích a nahradit autobusy.
To rozhodně nejsou moje slova - při posuzování smysluplnosti regionální osobní dopravy u mně nějaké dělení tratí na hlavní a lokální nehraje žádnou roli.

2. Je to jasné-mnoho cestujících, velká ztráta.
Tak to taky není můj názor - jenom se možná lišíme v absolutních číslech. Pro mně je totiž 50 cestujících ve vlaku žalostně málo.

3. Zrušit osobní dopravu na všech lokálních tratích bez náhrady.
To o těch lokálních tratích už jsme si vysvětlili v bodě 1., a to "bez náhrady" opět není moje myš Lenka. Pokud ten vlak nějakou přepravní funkci plní, pak je samozřejmě potřebné ho nahradit. Ovšem náhrada v žádném případě nespočívá v otrockém kopírování trasy vlaku autobusem, jako když je na trati výluka.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 13:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil:
pokud narážíte na obětování Koziny dálničnímu přivaděči, tak tam nejde o vznik silnice cestou vyasfaltování tělesa dráhy, nýbrž o několik křížení projektované silnice s trasou stávající dráhy. A investor zřejmě usoudil, že jak z hlediska ekonomického, tak i ekologického, je nejchytřejší nestavět zbytečná přemostění, ale tu trať prostě říznout.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 16:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:
Podle teto studie
http://www.sho.nazory.cz/studie.htm
mi to tak nepripada.
MHD Liberec
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 17:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil:
máte pravdu, nepřipadá. Já mám odkudsi z netu stažené jakési pdf se čtyřmi variantami, které se různě klikatí údolím Jílovského potoka, různě kříží trať, ale všechny nakonec před Podmokly uhnou k jihu, obkrouží město a zaústí do stávajících komunikací někde v prostoru jižního zhlaví podmokelského nádraží.
To, na co odkazujete Vy, je něco zcela jiného. V tom je skutečně těleso trati využito pro stavbu silnice - no, důvěřujme projektantům, že si to umí spočítat (asi opravdu umí - na obrázcích je vidět, že se někde narozdíl od tratě nevešli a museli navrhnout demolici).
Takže pokud chtějí občané Podmokel protestovat proti stavbě nové silnice ve městě, prosím, je to jejich právo. Na to nemám žádný názor. Ale na užitečnosti ustoupení této železnice silnici, která odvede tranzit ze dna údolí Jílovského potoka, to nic nemění - ať už ta silnice způsobí či nezpůsobí v Podmoklech cokoliv, obyvatelům údolí to jedině pomůže. A budovat silnici údolím tak, aby se železnici vyhnula, je v tomto případě nehorázné plýtvání veřejnými prostředky.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 23:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Ano, tohle je ta pátá varianta, kterou prosazuje kraj. Na rozdíl od těch 4, co znáte vy, zavede nejhustší silniční dopravu do centra velkého města a zlikviduje železnici. Rozdíl v dopadu na obyvatele ostatních obcí neznám. Ale nezdá se mi moudré zavést tranzitní dopravu do centra města, aspoň v Praze se to v podobě severojižní magistrály moc neosvědčilo.
MHD Liberec
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:25:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sider..: Jstě, existuje několik variant řešení dopravní situace Děčína. Ta pátá byla vypracována po protestech "všeprotestantů" proti prvým čtyřem. Nikdo ji neprosazuje (opak tvrdí akorát Sidero.. a nekolik jemu podobných), je však perfektní ukázkou, k jakým koncům mohou vést námitky proti prvým čtyřem. Existuje samozřejmě i šestá varianta - nestavět nic, trochu zazáplatovat Teplickou ulici a nechat vše při starém. Asi to bude nejlevnější...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace