K-report
 

Archiv do 11.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 11.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 12:37:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas OREDO je celkem dobrý.Takový koordinátor by měl vzniknout i v Ústí.Mě zas trochu vadí KORDIS.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 13:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč KORDIS?
Ten je rovněž velice proželezniční.
Všechny!! hl.tratě za jejich působení v JMK měli rapidní nárůst km v os. dopravě,s vyjímkou os. na Křenovice-Vyškov,což bylo ovšem jediné rozumné a výhodné řešení.
Navíc udržují vlak i tam,kde je jasně výhodnější bus,jako např.Boskovice-Jevíčko a zatím i Hrušovany-(Bohutice)-Brno
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3074
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 16:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomto případě musím se Santsem souhlasit.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Pbdv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 16:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdary,
Mně jenom ňák uniká, proč jako na IDS jmk a třá v jakymkoliv vjetšim mjěstě maj lidi nárok na lepčí dopravní vobslužnost neš na tom ústecku a jeho kolonijích. I dyš voni budou zachvýly optymalyzovat taky vo závot. Dyš to někde de, proč to nerozesrat. Logyka. Jako dyš okresní vejbor vodeves v Č. Bud., nebo ve v Plzni zdražuje jízdenky MHD. Že by jako lidi ve někde byly víc saubere, anebo je to dík ods za to, že je něgde víc volej? pbdv
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4060
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 16:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

???
(Čím to, že K-R poslední dobou přitahuje nejrůznější pošuky?)
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 16:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pbdv: Mohl byste psát laskavě česky?!! Nemám chuť se učit další cizí řeči.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Pbdv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 17:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mluvym, jak my zobák přirost. My slévači šedé litiny neumíme dobře psát, pravopysu ku své práci přílyš nepotřebujeme.
Hale čeče ty pošuky si nech na ty strejdy z knv ústí, mně něco zajímalo, holt sem se zeptal a ty mi místo votpovědi pýšeš že sem pošuk?
No jo, každej se holt jako chytrej nenarodí, to prostě tak je i v mym případě, ale nechci škodit. pbdv
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 18:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pbdv máš moje sympatie, dokážu si i tvoje dřysty přelouskat do češtiny. Pochop, že tady je každý pošuk, kdo nevyznává jednotný šotopravidlo a jednotný šotobožstvo. Třeba jasně musíš vědět, že Dušek je hajzl, ptz to říkali kucí ve škole. Kdybych napsal, že jsem toho pána v životě neviděl, tak ho nebudu soudit, tak jsem taky za debila. Zdraví ďábelský šukafon.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4061
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 18:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, další provokatér píšící v bláhovém sebeklamu, jak "vtipný" a "stylový" je...

(Jestli to snad neměla být provokace, ale je to myšleno vážně, tak doporučuji návštěvu příslušného odborného lékaře.)
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Pbdv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 20:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj mylý Bkp, já sem se fakt na něco jenom chtěl vocazdejších ústečáků zeptat, provokuvat neumim, ale čet sem to ve švejkovi. No ale někerý sou na mně dotěrný jako náš bejvalej kádruvák tedy dneska hr manamanageger. Hned človjěka zařaděj, aby jako to bilo každýmu jasní. Hale to jako ty vlaky fak nepojedou mezi stanicema kerý sou na hranicích rúznejch krajů ? Dyť ma knv maj pičítače, telefóny, to se jako nemůžou domluvyt? Dyk je to hovadina, kerej šajzeman tohle z huby pustil? Dyť bi si to mohly virovnávat prostě, uš to tu někdy bilo, pokud vim mezi státama. Nebo se to těm odsákom nechce moc vimejšlet? Dyť všychní vypadaj v tej bedně fšichní tak chytře. Pbdv
Pevně stojim za stranou a vládou (současnou).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4066
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 00:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže ryzí provokatér. No nic, tím považuji "diskuzi" za ukončenou.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Pbdv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2007


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 15:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak dík za votpověť. Asik chceš patřit k těm konstruktívným, jako sou teť zelený, to znamená, co Velký Moudrý Elektroinžinýr vyjevý, tak votkejvat bez závat, jak se na národní frontu sluší. Jenom stejně nechápu, jak něgdo moudrej z centra může rozhodovat vo tom, bude-li v Horní dolní vůbec nějaká vobslužnost. Neměly bi do toho předefšim kecat ty, jichž se to týká, třeba v tý horníDolní? ? Tobjě holt vo ty lidi nejde. A to mi úplně na tý straně a vládě sere, že to prostě valej stejně jako v třá lp 1972. Končim polytyckou dyskuzy.
Pevně stojim za stranou a vládou (současnou). Přečet sem sy to v mladý frontě
Milynho
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 20:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco pro odlehčení -
 
Entschuldigung, aber ich habe nicht genug Geld bei mir !
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 20:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milynho:
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 21:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes - neděle 7.10.2007:

Os 16806 Chomutov (10:53) - Vejprty (12:20), 810+Bdtax
Z Chomutova odjíždělo 32 lidí + 4 kočárky. Po postupném vylidňování dorazilo do Vejprt 10 lidí.

Os 16811 Vejprty (14:36) - Chomutov (16:04), 810+Btax (do Měděnce zamčený)
Vejprty - nástup 13 ks
Vejprty koupaliště - výstup 0/nástup 3 ... pokračuje 16
Vejprty zast. - 1/0 ... 15
České Hamry - 0/1 ... 16
Kovářská - 3/2 ... 15
Kovářská městys - 0/6 ... 21
Měděnec zast. - průjezd
Měděnec - 0/17 + 2 kočárky ... 38
Rusová - 0/0 ... 38
Výsluní - 0/1 ... 39
Nová Ves u Křimova - 0/0 ... 39
Křimov - 0/0 ... 39
Křimov zast. - 0/0 ... 39
Křimov - Suchdol - 0/3 ... 42
Domina - 0/3 ... 45
Černovice u Chomutova - 0/0 ... 45
Chomutov - výstup 45
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 22:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě pár dílčích postřehů:
Os 2531 Chomutov - Lužná u R. v Sádku u Žatce (9:13) maximálně 2 lidi.
Os 6510 Žatec západ - Most v Obrnicích (16:54) cca 60%
Os 9708 Kralupy n.Vlt. - Most v Břvanech (17:12) cca 40%
Os 6714 Kralupy n.Vlt. - Rakovník ve Zlonicích (18:00) jako předchozí
Vše sólo 810.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 22:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:No a že prej tam nikdo nejezdí. Kraj jeden týden v dubnu spočítal cestující a tím to skončilo. A podle toho si dovoluje vynášet rozsudky smrti nad železnicí. Je to nehoráznej bordel. Nehorší na tom je že kraj nemá za cíl skutečně šetřit, ale zlikvidovat prozatím lokální železnice jenom proto, že autobusáci nemají do čeho píchnout. Kdyby totiž chtěl opravdu šetřit tak by musel zrušit osobní vlaky na hlavních tratích, ty jsou totiž nejvíc ztrátové. Jenže to neudělá, protože po nich zatím jezdí dost lidí na to aby si je proti sobě naštval. Jsou to přece potenciální voliči, kteří umožní politikům zůstat nadále u svých korýtek. Takže napřed se zruší tzv. neefektivní traťě(ne že by vlaky jezdily prázdné, ale v celkových počtech je lidí, kteří jimi cestují menšina a tak holt mají smůlu) a někdy v budoucnu i ty hlavní. Kdy to bude se zatím nedovíme abychom se na to nemohli připravit. Takže ti co si myslí, že když se ušetří na zrušných tratích nějakých 20-30 milionů ročně a ty že půjdou například na obnovu vozového parku na hlavních tratích tak se jednoduše mýlí. Ty peníze do železnice s největší pravděpodobností nepůjdou a skončí bůhví kde.Takže asi tak.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 23:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Esox:Kdyby totiž chtěl opravdu šetřit tak by musel zrušit osobní vlaky na hlavních tratích, ty jsou totiž nejvíc ztrátové.

Až to vezmou do rukou takoví chytráci,jako Vy,budou jezdit vlaky jen na tratích jako,např. Chomutov-Vejprty,Vilémov-K.Rohozec,Obrnice-Čížkovice apod.
Na tratích Děčín-Praha,Ústí-Cheb,Ústí-Kolín bude zrušena proto,protože je příliš ztrátová.
De Sýro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.115.183
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 00:10:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A až to vezmou do ruky nejchytřejší ultrašotouši jako desiro, sants, zzz nebo bkp, tak budete všichni jezdit na kole nebo pěšky, protože kvůli jejich uvažování se nevyplatěj nakonec ani busy a ani udržovat silnice pro auta .
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4088
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 08:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 08:42:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Esox:Naprostý souhlas
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že jsem byl pasován na člena klubu ultrašotoušů .
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2192
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esox:
Nehorší na tom je že kraj nemá za cíl skutečně šetřit, ale zlikvidovat prozatím lokální železnice jenom proto, že autobusáci nemají do čeho píchnout.
Už mnohokrát jste měl šanci zaznamenat, že Ústecký kraj útočí obdobně na železnici i autobusy, tímhle to nebude...

No a že prej tam nikdo nejezdí. Kraj jeden týden v dubnu spočítal cestující a tím to skončilo.
Vidíte, a vy soudíte dokonce z jednoho vlaku... Mmj ten vlak je víkendový, zkuste si tam spočítat frekvenci v pracovní dny.

Takže ti co si myslí, že když se ušetří na zrušných tratích nějakých 20-30 milionů ročně a ty že půjdou například na obnovu vozového parku na hlavních tratích tak se jednoduše mýlí.
Pokud kraj objedná autobusy, tak peníze mohou jít jen těžko na obnovu vozidel na dráze
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apolo17: Nevím proč mě tady nazýváš chytrákem, ale asi nevíš kolik stojí 1 km ujetý 810 na neudržované trati do které se neinvestovalo, kromě nejnutnějších oprav řádově desítky let a kolik jízda např 460 nebo 163+4Bdt po koridoru. A pak tam nezapomeň započítat obsazenost když je třeba v tom 4 vozovým vlaku 100 lidí tak je jeho obsazenost zhruba 28%. A to není žádná sláva, je to úplně to samé co na lokálkách.Samozřejmě že takový vlak platí víc za DC, dále má větší nároky na energii, atd. A pokud si myslíš, že tomu tak není tak se jdi informovat.
Masinka: Kraj jednoznačně preferuje autobusy, i když to tak na první pohled nevypadá, a přes mnoho problémů je tomu tak. Za druhé, já nic podle jednoho vlaku nesoudím, to jsi řekl ty. Akorát na příkladu který uvedl hroch je vidět že vlaky tady asi tak prázdné jak uvádí krak jezdit nebudou. Samozřejmě pro objektivnost by to chtělo dlouhodobě sledovat počty cestujících a po celý rok.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 11:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esox: Náklady na jednoho cestujícího nebudou při současné míře obsazenosti výrazně odlišné jak v případě "klasické" 163+3*Bdt, tak 810 sólo. Poplatek za DC na lokálce a hlavní trati je stejný. Hroch uvádí o obsazenosti naprosto správná čísla, v průměru jsou tak vlaky na hlavních a vedlejších tratích procentuálně přibližně stejně obsazeny; na hl. tratích ovšem při vyšší přepravní kapacitě. Náhrada vlaků na hl. tratích busy by proto byla dražší, pže by bylo nutno objednat více busů pro nahrazení jednoho vlaku. Kraj naprosto správně preferuje na neperspektivních tratích náhradu busy, na vytížených posiluje vlaky. Samozřejmě i tak lze mnoho věcí na ÚK kritizovat, jinak je ovšem postup naprosto správný.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 14:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže, po 5-ti denní výluce máme na 087 v délce celkem asi 500 m koridor U Cihelny celý oblouk, a pak ještě oblouk před mostem přes Labe.

ad Karloslt: důvod, proč se do toho teď sahalo a proč není už nic dalšího v letošním plánu výluk je ten, že se momentálně vůbec neví, kdy stavba přivaděče bude pokračovat na pravé straně Labe-resp. investor (ŘSD) dosud ČD/SŽDC nedal vědět definitivní termín výstavby. Alespoň tolik od dobře informovaného zdroje.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 14:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s tím, že procentuální obsazenost je povětšinou dost podobná jak na lokálkách, tak na hlavních tratích. Souhlasím i s tím, že zatímco na lokálkách již téměř nejezdí 'prázdné spoje' (do 5 lidí/vagon), na hlavních tratích se tomu tak děje. Ale i přesto nesouhlasím s tím, že by se spoje měli na hlavních tratích rušit. Ono jde totiž o nabídku. Jakmile začneme rušit 'sedlové' spoje, začne ubývat lidí i v těch ve špičkách, i když to zpočátku nebude vůbec patrné. A to přece nikdo z nás nechce. Někdo říká, že hlavní tratě jsou dražší, protože na nich jezdí třeba 460, zatímco na lokálkách 810. A já se ptám. Proč tedy nenahradíme např. na 090 některé '460' '810'? Třeba ty večerní. Obsazenost max. 20 lidí. A na to prostě 810 stačí. Ale my hned uvažujeme o rušení. Vždyt tím se přece zdražuje provoz ostatních spojů na trase nebo snad ne? Méně vlaků=méně peněz a z toho vyplývá zvýšení nákladů na tyto vlaky.

Já osobně si naopak myslím, že třeba na 130 by měl být zhruba půlhodinový takt vlaků. Jednoduše rychlé vlaky proložené pomalými. Frekvence cestujících je na to dobrá.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 9-2007


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: tak to si prostuduj oběhy nebo JŘ, protože večer na 090ce místo 460 jezdí 810.
Jinak pokud by OS jezdili po 30min. tak by stálo za úvahu udělat každý druhý zrychlený nebo Sp.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano po 20 hodině ano, ale oni někdy do Děčína přijedou téměř prázdné soupravy i v 18.30, 19.30 atd...

Ale celkově jsem tím chtěl říci, že by nemusel být takový problém soupravu jednoduše zkrátit a tím zlevnit. Takže poukazovat na to, že lokálky musí existovat, protože i na hlavních tratích jezdí prázdné vlaky je chybná úvaha.

Jinak jsem samozřejmě myslel, že by Os byly proloženy R/Sp. Možná by i stálo za zvážení stanovit ramena Liberec-Cheb, resp. Praha-Chomutov, která by se po hodině střídaly.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2007


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: taky musíš počítat s doběhem souprav,ty co přijedou prázdné jak píšeš,zas jezdí vytížené do DC a musíš počítat s najížděním na ranní vlaky. K těm R -ta varianta už tu byla do loňska,pak následovala ta letošní verze,a o té staré se dokonce zvažovalo na šmíráku pro příští GVD, leč z několika důvodů se do dalšího návrhu nedostala, tím pádem se neuskuteční...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3092
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té 137 bych si dovolil svůj názor: v pracovní dny to nemá smysl, protože na dpjíždění do práce je ta trať neskutečně pomalá (zejména kvůli délce, traťová rychlost je slušná). O víkendech (a o prázdninách možná i celotýdenně) bych si ale dva páry dovedl klidně představit, a to i s kolovlekem. Nejlépe ráno dva tam a odpoledne dva zpátky, ale toto řešení je samozřejmě problematické kvůli vyššímu počtu náležitostí.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.205
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:53:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:pleteš se a píšeš nesmysly,radši studuj,ohledě poplatků za DC si přečti časopis doprava.
Hroch:z Vejprtky dle mého názoru skvělá čísla.Jel sem tam v neděli 30.9. a taky výstup motor a vlek asi 60 lidí.
Mates:Když jsem psal na želpage,že by v jednu hodinu měly jet odklonvý R a stavět jako klasický R po 090 a druhou by měly jet ty více stavící R po 090,tak si psal že R každou hodinu na Lovosice a Roudnici je zbytečně moc-sem rád že měníš názor,takhle jezděj dva sebou.Změnil by si názor i na lokálky jenže tam pak jak to zavřeš to jde napravovat hodně těžko.
MAtes2:sčítání by podle mě bylo třeba provádět denně a na každém spoji.Šlo by to jednoduše POPky co maj vlakové čety by si označily jízdenky tam by se načetla cena a druh jízdného pak by se napojilo na PC a údaje jsou ne světě.Tím by se problém vyřešil.Šotouš by byl však proti jelikož by se zrušily kleštičky.
A na 090 jezdí 460(dva ložený)pozdně večer např.21:35 včera z lovo hl.n. celkem obsazenost 7 lidí.Moje řešení by bylo do budoucna elektrický vozidlo typu 843,případně menší jednotka do max.100 lidí.Řešení ihned nechat jen 460+460 bez vloženejch.Tím by se taky trochu ušetřilo.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli sem správný šotouš, ale já se bez kleštiček klidně obejdu.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako že by k večeru přišel posunovač a z té 460 by ty dva vnitřní vozy vyřadil?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libochovičák: A ty si přečti Prohlášení o dráze.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 18:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: No a právě jak si psal, že by se neměly rušit spoje v sedlech na hlavních tratích tak proč se zrušily na lokálkách? Když na nich pak vznikla omezená nabídka spojů tak ubylo i lidí v ostatních vlacích. No a takhle to šlo dál a dál až v nich skoro nikdo nejezdil a pak se mohlo říct, že je to nevyužívaný. A co asi měli lidi dělat, když jim jejich vlak zrušili a další jel třeba ža za 3 hodiny? Nezbylo jim nic jinýho než jet autobusem. No a tímhle způsobem to došlo tak daleko, až jezdilo víc autobusů než vlaků a na kraji mohli konstatovat, že většina občanů používá autobus a vlak již není potřeba a proto se zruší.Jak jednoduché že. Něco zničit umí každý, ale něco vytvořit nebo zachovat umí málokdo.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 19:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libochovičák: Jde o to, že ty chceš, aby v Lovosicích nutně zastavovaly nynější tzv. Ex. Já ale říkám, že naopak na R Praha-Děčín by v Ústí mohly navazovat R Liberec-Cheb a obráceně. K tomu není zastavování současných Ex v Lovosicích či Roudnicici třeba...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 9-2007


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 19:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s tím zastavováním je to problém, Ex od Chom. by Lovo, Roudnice a Kral. zastavovat nemuseli na to stačí děčínské R. A ty děčínské R by klidně Kralupy mohli též projíždět, protože tam nyní vzniká problém, že se místní kralupáci nacpou do R jedoucího do a z Prahy, který je určen pro frekvenci Rou,Lovo,UL,DC.Dost často zabírají lidem jedoucím dál místo a nebo při cestě do Ph se cpou do plných kupé. Kralupákům by mohla stačit příměstská doprava panťáků. Nevím jestli to zde kolega -aa- čte, ale zkusím mu navrhnout nějaké řešení.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 09:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by byla možná varianta, že současné děčínské R a chebské Ex by se "sjednotily" (v hodinovém taktu střídavě Děčín/Cheb), a poprvé by zastavily až v Lovosicích, a z Prahy do Roudnice by mohl jezdit vymeták-třeba Sp- v 2h taktu, ve špičce po hodině, zastavovat by mohl Libčice, Kpy, Nelahozeves, Hněvice, možná i Vraňany. Tím by se zatraktivnila cesta do Prahy pro všechny, co jezdí od Lovosic dál, a R by mohly jezdit kratší. Dneska polovina lidí vystoupí/nastoupí v Kralupech, jinak se způlky veze vzduch, snad kromě pátku a neděle. Jinak v díře typu Bohušovice nemá R co dělat-podle mě tam dneska zastavuje jen kvůli prvotřídním modrogumníkům, co jezdí do "práce" na Pobřeží.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

současné děčínské R a chebské Ex by se "sjednotily" (v hodinovém taktu střídavě Děčín/Cheb)
To jako že by ty děčínské jezdily přivěšené zezadu na EC??
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants : Blbost, to už jsem říkal já, že oba typy R se mají proložit (ale ten děčínský by měl stavět v Kralupech a Roudnici, případně v Hněvicích, v Bohušovicích určitě ne) a EC má jezdit v jinou minutu ;-)
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v díře typu Bohušovice nemá R co dělat

No, v Bohušovicích jsou již delší dobu přípoje na busy směr Terezín/Litoměřice, takže tím si myslím snaží ČD získat lidi z autobusů. To je ale jen moje doměnka.

Jinak doporučuji si přečíst toto: http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2007100008 (týká se to také částečně Bohušovic n.O.)
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
I když někdy propaguji KŽC, tak NEJSEM jejím členem - to jen na vysvětlenou, kdyby někdo chtěl připomínat, že "zase KŽC..."
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 11:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Gapa: fakt je, že jsem na něco jako přípoje v Bohušovicích narazil taky - např. krásně to vychází z Ltm na R 775, ke kterému nejede vlak do Lovosic, ale autobus do Bohušovic ano. Nicméně, pokud to nebude integrovaný systém (tj. na jednu jízdenku), tak je to téměř k ničemu.

ad D_h: právě aby v Kpech, Hněvicích a Roudnici stavět nemusel (tj. rychlejší doprava pro ty, co jedou do/z Lovosic a dál), může jezdit i vymeták končící v Roudnici. Nevím, jestli je to dobrý nápad, ale jedna z možností určitě. Jinak to zastavování u dnešních vymetáků Pha-DC dělá-pokud to beru ÚnL-Holešovice, 17 minut rozdílu v jízdní době ve směru do Prahy a 11 minut z Prahy. To rozhodně nepovažuju za zanedbatelnou úsporu, které by se tedy o cca 3 minuty zkrátila pobytem v Lovosicích.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 13:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chichi: Integrace proběhla v den, kdy byly vynalezeny peníze

Ad ESOX: Viz článek na http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2007010402 pořád platí, pořád platí...
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to už jsem říkal já, že oba typy R se mají proložit (...) a EC má jezdit v jinou minutu
A zastávkový osobák má teda jezdit kdy? Jenom v hodině, kdy nejede EC?
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odbočím teď trochu od diskuze. Na webu jsem objevil pro někoho možná zajímavé odkazy, které si myslím hodí zde zveřejnit. Jde o "Úmluva sjednaná mezi republikou Československou, zastoupenou ministry železnic a financí jménem vlády (v následujícím krátce >stát<) se strany jedné a akciovými společnostmi ze strany druhé o nabytí místních drah státem." Je tam docela dost "lokálek"... Odkazy jsou tyto dva:
http://www.senat.cz/zajimavosti/tisky/1vo/tisky/T2141_05.htm
www.senat.cz/zajimavosti/tisky/1vo/tisky/T2125_06.htm
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
I když někdy propaguji KŽC, tak NEJSEM jejím členem - to jen na vysvětlenou, kdyby někdo chtěl připomínat, že "zase KŽC..."
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gapa:No, v Bohušovicích jsou již delší dobu přípoje na busy směr Terezín/Litoměřice, takže tím si myslím snaží ČD získat lidi z autobusů.

Domnívám se, že ČD těžko tvoří jízdní řád R tak, aby navazoval na autobusy. Domnívám se, že za toto navazování může spíše Ústecký kraj....
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 15:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústecký kraj že by navazoval autobusy na vlaky? Za to vás tady uklovou
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 17:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prestup v Bohusovicich na BUS? Zadal jsem do IDOS spojeni Praha - Litomerice a Praha - Terezin a od 8.00 do 20.00 mi to naslo 0 spoju Praha - Litomerice a jediny spoj Praha - Terezin timto zpusobem. Tak nevim. Navic zmena dopravniho prostredku je vzdycky problem informovanosti. Vzpominam na dve baby ze Spisske Nove Vsi, ktere mi zaclanely ve vlaku Liberec - Tanvald. Kdyby jim nekdo rekl, ze do Jablonce se prestupuje v Rychnove na mestsky autobus, nezaclanely by mi tam a mohly tam byt driv. Ale jim proste nekdo nasel spojeni vlakem a ze to kombinovane jde lepe, to se nedovedely. Stejne tak kdo byl zvykly jezit napr. Ceska Kamenice - Jilove celou trat vlakem, se ted vybodne na nejake hledani, kdeze a kdy v tom Decine stavi MHD na Libouchec, a pojede to cele autem.

Ma kraj nejak zabezpecene spojeni Libouchec - Teplice po zastaveni provozu vlaku, nebo to se proste zrusi?
MHD Liberec
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 18:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: Tak ty přípoje tam jsou, ale prostě jak je vidět, relace Praha-Terezín je busem rychlejší. A proto je Idos neukáže. A ta linka je Bohušovice-Litoměřice, takže když už jede do Terezína, pokračuje až do Litoměřic. Ale souhlasím, že s tou informovaností je to horší, nevím, proč jí nedokážou ČD, ČSAD Slaný a Ústecký kraj zajistit.

Jinak já jezdím v relaci Česká Lípa-Jílové a vzhledem k nedostatečném pokrytí Jílového vlakem to jednoduše střídám. Jednou bus, podruhé vlak, záleží jak to vyjde. Takže tady bych problém neviděl a jestli kvůli několika jednotlivcům, kteří nemají zdání o MHD Děčín zachovávat vlak, tak nevím nevím...

Jínak Ústecký kraj hodlá zavést novou linku Děčín-Chlumec, kde by měli být následně řešený přípoje na Teplice. Jak to ale ve skutečnosti bude, to netuším. Také jsem zvědavý na avizované návaznosti Bus-Vlak v Děčíně...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 18:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: s tou informovaností je to horší, nevím, proč jí nedokážou ČD, ČSAD Slaný a Ústecký kraj zajistit. Jj. Toho se docela bojim v případě náhrady vlaků autobusy na trati 132. Zejména v souvislosti s turistickým ruchem. V nedávno uváděném dokumentu sice byla zvýrazněna nustnost náležité prezentace bus spojů, ale o praktické provedení mám fakt velké obavy.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:34:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně té lesobranky opět podotýkám:Zastavení provozu natrati je odsoudění hodná věc.Silnice v obcích zatíží více gumokol a stoupne finanční nákladnost na opravy.Přivaděč je nesmysl.Celé to musí býti pojato komplet s se silničním obchvatem Děčína.Ten bude totiž potřeba tak jako tak!Pokud současné vedení kraje neumí prosadit čerpání dotací z EU za což jsme byli kritizváni,či vypsání řízení na stavbu,nemá tam co dělat.
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusím zopakovat dotaz pro znalé - v týdnu mobility (17.-23.9.) prý měl jeden z EC vlaků jedoucí od Prahy před Lovosicemi zastavit na více než hodinu. Vyplývá to z článku na poslední straně dole v tomhle bulváru:

http://www.24hodin.cz/assets/Archiv/26092007.pdf

Dotaz zní: je to pravda? Protože jinak ten článek lže, kde může. Od toho chudáka jsem četl asi čtyři věci, a vždycky to byly nechutné výlevy vůči veřejné dopravě. Což je u plátku rozdávaného ve stanicích metra obzvlášť podezřelé - kdopak jeho vydávání asi platí, že ...? Děkuji za odpověď.
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.128.215
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:48:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:žádnej posunovač apod.prostě by byla jedna jednotka 460 bez vloženejch jezdící v sedle.Ale nemá se o tom bavit,jelikož 460 jdou na ostravsko.
Mates:proč kraj a ČSAD Slaný nezajistili základní informace je jednoduché,oni totiž jízdní řády začali lepit na zastávky až v červnu.Poslal jsem jim takovou stížnost na kterou jen tak nezapomenou a zabralo to.
Na dopravnim webu je tisková zpráva UK,hlavně o dolním poohří.Jsem zvědav zda propojí v Libochovicích vlaky a busy.Dalo by se zajíždět na nádraží (k tomu nevěřim) vzdálenost hl.n. a bus hl.n. je pěšky 10 min,pokud by to časově vycházelo mohli by cestující vystupovat na zastávce u cukrovaru což by bylo asi 5 min na vlak.Nebylo by špatné kdyby linku Libo-Evaň-Horka prodloužili na Peruc.Došlo by k propojení tratě 110 a 114 a bylo by spojení od nás na Slaný.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 11:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moment, já tomu furt nějak nerozumím: vy si teda myslíte, že (pokud by 460 z UL neodcházely) by bylo správné, aby byly vyčleněny 460-krátké, které by jezdily jen mimo špičku a 460-dlouhé, které by jezdily jen ve špičce?
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 15:09:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Siderodromofil: Múžete nejak vysvětlit obecenstvu, proč by obec Libouchec (1700 obyv) musela mít direktní spojení právě s Teplicemi, když leží v okrese Ústí nad Labem, kde jsou školy, úřady, zdravotnictví i zaměstnavatelé. S UL samozřejně přímé spojení má (samozřejmě autobusem, bo cestovat vlakem přes sousední okresní města (DC,TP) do vlastního okres. města, 10 km vzdáleného může jen šotouš.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 9-2007


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 18:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33: ono v TP jsou též školy,podniky atd... a dojíždí se do nich jak z Jíl. tak z Libouchce. To už dávno neplatí, že žáci a lidi musí dojíždět do škol a zaměstnání právě do okr.města!
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 22:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ono záleží, jaké ty počty jsou. Ano z Libouchce do Děčína dojíždí lidí hodně. Ale co se týká těch Teplic, tam už bych to zase tak moc neviděl...Navíc spojení Libouchec-Teplice vlakem příliš využíváno stejně nebylo...
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 01:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: odpověď jsem tak nějak trochu i tušil.

Už se těšim, až se po koridoru svezu :-)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Rew
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 08:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: Já bych řekl, že docela využívané bylo, znám plno lidí, kteří tudy jezdí do práce či do školy, a to i z Děčína či Jílového. A těm samozřejmě náhrada autobusem s přestupem ve Chlumci vzhledem k neexistenci IDS moc nepomůže, protože budou potřebovat více jízdenek.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace