K-report
 

Archiv do 05.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv do 05.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 10:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však říkám. Myslím si že Oldcerry to musí vědět nejlíp, když přijde na směnu a ani neví jestli vůbec bude mít s čím jet.
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Noisia massive! We on that exodus!

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 11:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmister: zas tak drsné to není,zatím se neodřekl pokud vím jedinný os vlak z důvodu že není lok nebo strjv....ale někdy mají strojmistři plné ruce práce sehnat škopek na vlak ale co bude se dít po oddělení Carga to jsem opravdu zvědav...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 9-2007


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 11:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmistr: to už jsme tu řešili 100x, ale přijde mi to jako nošení dříví do lesa. Odklony nejsou z důvodu, že nejsou 749 těch je teď v ČB dost, ale vozit lidi busem je prostě po všech stránkách schůdnější. A pokud někde v P.J./DKV stojí X neprovozních 742,749 je to problém správkárny, nikoliv provozu.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 14:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já spíš narážel na diskutovaného Kyrilla. V kuloárech se šušká, že 751 co jsou ve Volarech navíc maj jít po skončení odvozu dřeva do šmelcu, ale co když se bude někdy v budoucnu tento meteorologický jev opakovat? Tím budoucnem myslím už třeba letos v zimě. 742? No ale odkud je vezmou?

Odklony přes Pelhřimov jsem sem hodil jen tak pro zajímavost. Co by bylo kdyby. Myslím si, že jsou v SJŘ zavedeny jen proto, kdyby se stala mezi Cerekví a Veselím nějaká nehoda, což by ale možná skončilo opět u NAD.
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Noisia massive! We on that exodus!

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2007


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 14:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

089 a 210 jsou stejně šroty a než, aby je odstavili v LBC/OV tak využití ve Volarech je lepší. Ostatní 212,233...atd se určitě rušit nebudou.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 16:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak je ovšem zvláštní že se sraly míň jak kmenovky.
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Noisia massive! We on that exodus!

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 9-2007


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 18:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já taky neříkám,že je ČB musí po Kyrilovi zrušit...ještě jsou další 751 k dispo s minimálním využití např.053,172,144...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 02:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Než to dřevo odtahaj,tak se rozpadnou .Bohužel nelze neustále udržovat něco do nekonečna.Až bude Cargo,tak se nechme přkvapit,s čím že se to vytasí.Doufám,že to nebude cestou snižování nákladních vlaků,kvůli nedostatku hnacích vozidel(takto bychom stejně skončili,kdyby se nic nedělilo).

Odklony Rychlíků přes Pelhřimov by nebyly špatné .Ovšem kazí to tam jedno město a to je obsluha J.Hradce (a Řečice).Takže NAD stejně zvítězí,navíc časově vychází odklony hůře než NAD.
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 07:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

750371: S tou 751.172 se pleteš, ta je momentálně turnusová (i oficiálně je tam plánovaná řada 751) na Mn na Uničov v PJ Olomouc.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 10:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Polii:není spíš ta 751.172 turnusově na Mn do Bruntálu??Na Uničov je turnus pro 731,ne??
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 14:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z výluky:

V sobotu dopoledne jsem absolvoval cestu z Pelhřimova do Třebíče a docela jsem se bavil. Asi začnu vyhledávat výluky a cestovat autobusy NAD, neboť to může být docela slušná

Začínáme chvilku za Pelhřimovem, informace od průvodčí znějí vcelku jasně: "V Dobré Vodě na nás budou čekat dva autobusy, velkej jede přímo do Cerekve, malej přes zastávky." Po příjezdu do Dobré Vody zjišťujem, že je tomu skutečně tak, malý autobus (něco na způsob Tranzita) se daří všem cestujícím úspěšně rozlišit od velkého, a tak záhy vyrážíme. Do Cerekve dojíždíme skoro včas.

Po chvilce stání na peróně nás zve nádražní rozhlas na další fázi NAD. Busy od Počátek přijíždí tři a to asi 10minut po pravidelném příjezdu vlaku, což je celkem solidní. Lezu do posledního busu a ještě před rozjezdem jde za řidičem výpravčí a probíhá tento rozhovor:
výpravčí: Dej mi číslo na tvuj mobil, prosímtě
řidič: sedm sedm šest
výpravčí: sedm sedm šest
řidič: dvacetšest
výpravčí: pětsetšest
řidič: né, dvacetšest
výpravčí: pětsetdvacetšest
řidič: né, jenom dvacetšest
výpravčí: aha, dvacetšest
(na zbytku už se domluvili bez problémů)
výpravčí: a v Dolní Cerekvi asi po 200m vlevo, rovně je to zavřený
řidič: jo, já pojedu za něma.

Poslední informaci určitě dostali i ostatní řidiči, proto mě dosti překvapilo, když jsme uhnuli už v Batelově, ale doprava, a vzali to přes Třešť. Nejspíš oficiální objížďka. Asi po půlhodině se ocitáme v Kostelci, ovšem nikoli u nádraží, ale na návsi. Všichni řidiči se radí, náš je zřejmě jediný, který trefí ke Kosteleckému nádraží. Ze třetí pozice se posunujem na první, otáčíme bus, ostatní se taky otáčejí, odbočku již trefujem a dojíždíme na místo.

Zde se ovšem ukazuje další zádrhel: Náš řidič sice trefil v Kostelci k nádraží, ovšem další cestu nezná. Naštěstí je většina našich nádraží vybavena turistickou mapou. I my jsme u jedné takové zastavili, výpravčí toho briskně využil a snažil se na ní řidiči vysvětlit další cestu. Asi po dvou minutách usoudili, že to řidič stejně nepochopí, a tak je puštěn na první místo jiný autobus. Je to přesně ten, který před chvílí přejel odbočku k nádraží.

Další cesta už proběhla bez větších problémů a překvapení, opepřili ji snad jen hlody několika vojáků o souvislosti Českých drah a jakési prostaty, nebo něčeho takovýho.

Ještě bych chtěl pochválit průvodčího na další trase za Jihlavou: po kontrole jízdenek mi aniž bych se na cokoli ptal sděluje, že budou Okříšky a pak Třebíč, a že kdyby na mne někdo v Třebíči čekal, tak máme 40minut zpoždění.

Dál bych dodal, že během sobotního odpoledne už se situace v NAD vylepšila, řidiči si zvykli na svoje trasy a zpoždění již nebyla tak velká.

Přesto mne napadají tyto otázky:
1) Jak jsou řidiči NAD informováni o tom, kudy budou jezdit? (jsou-li vůbec nějak informováni)
2) S tím souvisí: Může někdo (např. výpravčí) určit, kterou trasu má řidič NAD mezi stanicemi A a B použít: tj. např. z Cerekve do Hradce pojedeš přes Počátky a ne přes Kamenici?

Ještě možná k tomu co se kde kutá:
- v Cerekvi zhlaví směr Jihlávka/Dobrá Voda
- nějakej propustek mezi Spělovem a Batelovem
- v sobotu něco na náspu u Jihlavy města směrem k viaduktu
Víc jsem toho nepostřehl.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2007


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 20:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta 751 (172) je psaná na Bruntál,stejně to bude nejspíš jen do konce GVD. Uničov je 731.
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uničov nebo Bruntál, není kura jedno? Šlo o to vyjádřit, že 1172 není nevyužitá...
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 21:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si sem dát pozvánku na jednu takovou malou turistickou akcičku příští sobotu, tj. 29.9. http://www.kzc.cz/klub/scripts/akce/propozice.php?idakce=280
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 15:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem teď slyšel v rádiu že se na přejezdu mezi žst. Jaroměřice a Budějovice potkal manipulák na přejezdu s osobním autem, 2 na místě . Stalo se to kolem jedenáctý dopoledne kdy se asi vracel Mn do Okříšek. Místní určitě upřesní. Tak si pořád říkám proč k takovým případům stále dochází.Kterej chudák kocour to asi byl ...
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 15:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Více zde: http://zpravy.idnes.cz/vlak-tlacil-auto-s-padesatniky-tri-sta-metru...
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36090
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 20:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omylem jsme z Mostů u Kunžaku nejeli na kolech do Hradce, ale přesně na druhou stranu, takže jsme skončili v Dačicích a nezbylo, než jet do Budějc „menší” oklikou přes Kostelec.

Tak jsem provedl aspoň menší sčítání. :-) (Nás jsem do toho nepočítal, byli jsme tam omylem. :-))

Os 28316 - Slavonice 16:07 -> Kostelec 17:38; 810+012, dneska

Dačice - výstup 0/nástup 7
Malý Pěčín - 0/0
Velký Pěčín - 0/0
Slaviboř - 0/0
Radkov - 0/0
Telč-Staré Město 0/1
Telč - 13/24
Mysliboř - 0/1
Sedlejov - 0/5
Hodice - 1/0
Třešť město - 13/5
Třešť - 2/3
Jezdovice - 2/0
Salavice - 3/1
Kostelec - 17+kolo

Přestup na Iglau i Budvarov. Trať projevuje známky oprav, ale žádná sláva to teda není. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36092
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 20:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regent:
Já tu výluku nedobrovolně absolvoval (chtěl jsem jet lůžkem...) na R 662 ve čtvrtek (zaseknul jsem se po vyškovském srazu v Šalingradu ).
Vše probíhalo hladce, akorát jsem si vlezl do busu nějakého závodníka, co i se starší Karosou předváděl kousky, s nimiž by na rallye NAD jistě zvítězil, v Kardašce jsme byli spolehlivě první a oproti ostatním s velkým náskokem, ač ve stanicích jsme pobírali všechno (lidem je těžký vysvětlit, že ještě přijedou další vozidla...) a ještě jsme různě čekali na .
Nejvýživnější byly asi polňačky za Kostelcem, tam bych čekal leda tak Zetor, jak jede orat do hor brambor. :-O
Dneska už naštěstí žádná výluka nebyla a už mne snad nikde ani nepotká.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 10:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jo, s tim krosičem jsem jel v neděli taky. Ač jsme od nádraží v Jihlavě vyjížděli poslední, těsně za Jihlavou městem jsme v prostoru kolejí na SNV ostatní tři busy předjeli a pool position už neopustili. Po polňačkách za Kostelcem je to nejkratší, lepší než to objíždět přes Třešť
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 22:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si myslím že tou nešťastnicí,která brala životy na přejezdu u Moravských Budějovic byla 742 248..není to jisté,ale dnes byla v Maloměřicích s podrápaným nárazníkem a zohýbaným pluhem u dlouhýho čumáku...
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 22:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dnešní Mladé Frontě je uvedeno, že na Vysočině by výhledově mohlo vzniknout celkem 40 nových železničních zastávek. Mj. jsou uvedeny: Lukov (241), Bohušice, Horní Újezd, Přibyslavice (240), Dobrá Voda (250) aj. Stojí si to zato přečíst i když si nemyslím, že všechny nově navrhované zastávky se skutečně zrealizují.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 08:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby se zrealizovala jen část z nich tak je to dobře ... ... ...

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=225&r=mfvrchovina&c=827849
http://richard163.blog.cz
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 08:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím by se dalo souhlasit. Jediné co mi nesedí jsou Čechočovice. Z těch je to do Stařče na nádraží pár desítek, pro ty vzdálenější obyvatele vesnice pár stovek metrů. Ovšem docela bych uvítal opravu budovy ve Stařči. Oprýskaná budova ve vnitř páchnoucí zatuchlinou z vlhkých zdí není úplně reprezentativní.
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Noisia massive! We on that exodus!

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 16:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane bože,na co někde další zastávky??Třeba ten Batelov či Nový svět v Dolní Cerekvi?Vždyť to je hloupost na entou,to by tam vlak zastavoval jak v relaci tramvajové linky.O tom co sežere plecháč na rozjezd raději pomlčet.ALe zase abych jen nekritizoval,tak jsem pro cca polovinu navržených lokalit.Třeba Kostelec masna (ta už měla být dávno),Přibyslavice,Horní Cerekev,Humpolec,Prostý,Vilémov,Pošná,Lukov,Kojetice,Horní újezd,čechočovice atp.,či vybudovat nové zastávky namísto současných,které nevyhovují svojí polohou.Nové zastávky ANO,ale s mírou a ne to cpát do každé prdele,kde je docházková vzdálenost cca do 10 min(viz mé výše uvedené).Navrženy jsou i nevhodné zastávky,které by stejně byly daleko a navíc některé obce leží na hlavních silničních tazích,tudíž přínos by byl nula.
Dále sem nepobral Rynárec(tr 224),tam přece zastávka je pár kroků od obce??
Zejména na tratích 224 a 241 je co dohánět a co vylepšovat.Takže po racionalizaci,kdy jsem si dal práci vyhledat v mapě a v současné dopr.obsl. mně zbylo asi cca 20 zastávek,které mají smysl a které by měly přínos.Tak sem zvědav,co se uskuteční...:-):-)
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 20:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na přejezdu u Krahulova na silnici "23" Sp 1663 srazil traktor, podle všeho to byla Terezka 854 203, později dodám podrobnosti. Poblíž toho místa se konalo mistrovství v orbě ...
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 12:57:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Happy
Není to tak dramatické, jak si myslíte. Nutno říci, že MF Dnes to na své zvyklosti podala poměrně seriózně a nepřekrouceně. Nicméně jeden důležitý údaj tam chyběl - jednotlivé zastávky byly v seznamu rozepsány do 4 priorit, přičemž ta 4. byla takřka nejobsáhlejší a byly v ní zastávky, které by mohly být pouze teoreticky, tzn. až po postavení předchozích zastávek a při velkém přebytku peněz v rozpočtech státu i ČD. Míru pravděpodobnosti si (při ceně v článku uvedené) vyvoďte sám.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 13:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se mi zdá, že v Německu či Rakousku šli spíše opačným směrem, tj. zrušením téměř nevyužívaných zastávek, což vede ke zrychlení vlaků a toho je u nás třeba jako soli!
Z nejhoršího jsme uvnitř!
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 18:48:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo by zlaté, kdyby z těchto zemí si vlivní (tj. na investičních penězích sedící) vzali něco jiného - zvyšování traťové rychlosti, zlepšování zabezpečovacího zařízení a budování výhyben tam, kde to sestava optimálního JŘ potřebuje. Jinak řečeno zrušení jedné zastávky či naopak výstavba dvou nových naprosto nemá vliv na to, že kvůli čekání na křižování stojí vlaky v některých stanicích 10 i více minut. Není potřeba chodit daleko. Stačí se podívat na jízdní řád a např. stanice Náměšť či Třebíč na trati 240.
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 19:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno jsem v Okříškách zahlídnul na Os od Znojma 810 103 s popisky DKV Praha. Uvnitř byly ještě cedule Praha - Dobříš a Pha - Čerčany. To se jedná jen o nějakou zápůjčku?
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 17:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šošon: Jo, asi to bude tak jak píšeš, já tam ten motor viděl v pátek večer taky na Os do Znojma.
810 je nedostatek a řeší se to jak se dá, konkrétně na znojemský trati je poslední dobou běžné 742 na Os s nějakým vlečňákem(050,053,010,012)
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 17:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Os 4875/Os 24916/7, Jihlava-Třebíč/Křižanov jede už po několikátý 810+010 místo Regionovy!!! Nezná někdo důvod?
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.22.61
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:25:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové zastávky:
V seznamu my chybí následující zastávky (některé jsou na zvážení)

Velké Meziříčí průmyslová zóna
Sudice
Luka nad Jihlavou městys
Obrataň obec
Třebelovice obec
Dědice obec
Malý Beranov
Rožná obec
Pernštejn na Vysočině
Vlkov-Osová
Radenice
Sazomín
Divišov
Rodkov
Mělkovice
Hvězdoňovice (přesun)
Hvězdoňovice Steklý rybník

Naopak z plánovaných nechápu následující zastávky:
Jaroměřice nad Rokytnou zastávka
Chotěboř zastávka
Batelov zastávka

pftr: Dá se někde najít ten seznam rozdělený do 4 kategorií? Můžete mi ho případně poslat na mail (ales.stuchlik@centrum.cz)?
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A_S: Da se o tech zastavkach nekde najit neco vic? Jde mi hlavne o tu Chotebor zastavka, protoze mi nejde na rozum, kde by ji chteli stavet, kdyz v podstate jediny misto kde trat vede mestem je nadrazi a zbytek jsou jen pole okolo, relativne daleko od mestske zastavby. Sice me jedna lokace napada, ale ta je pro zmenu co by kamenem dohodil od nadrazi.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by ten seznam taky docela zajímal. Bohužel minulej tejden jsem zaváhal a dnes se mi nedaří jej najít ani na stránách idnes. Může mi někdo poradit, kde najít seznam aspoň ten nerozdělený do kategorií? Díky
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.22.61
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 12:00:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek je překopírován zde: http://www.os-metropolis.info/aktuality_soubory/na_zeleznici_bude_40_novych_zastavek.htm
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A_S: Děkuji, už jsem to prostudoval a na mapách našel.

Připojil bych se k názoru, že některé zastávky by bylo vhodné vybudovat, u některých je to na zvážení. Především by bylo třeba zvážit potenciální počet cestujících, který by novou zastávku využíval. Třeba Proseč u Pošné - nevím kolik to má obyvatel, ale předpokládám, že moc ne. V Pošné už to asi bude lepší. Jinak k těm ostatním:

Rynárec - nevím kde by měla nová zastávka stát, maximálně by šlo přesunout stávající zastávku cca o 100m blíž ke středu obce.

Pavlov u Pelhřimova - využití předpokládám minimální

Pelhřimov- prům. zóna - snad by význam měla

Na 224 ale vidím hlavní problém jinde - je jím velká vzdálenost nádraží v Pelhřimově od centra města. I potenciální cestující do Rynárce, kterému by případně byla zastávka přesunuta o 100m blíž ke středu obce, si rozmyslí, jestli půjde v Pelhřimově 0,5km na autobusák nebo 1km k vlaku. Takže bych byl především pro vybudování zastávky v Pelhřimově co nejblíž k centru. Vhodné lokality by byly dvě:
1) na náspu nad Rosolovou ulicí - nejblíž centru, ale nutné schody k zastávce
2) u přejezdu cca 200m od první lokality směr Tábor - dál od centra, ale menší terénní úpravy
Samozřejmě bych byl jen pro jednu z těchto možností. Vybudování této zastávky by mohlo do vlaku přilákat i cestující z již existujících zastávek, třeba i kvůli výhodnějšímu tarifu: Vlásenice 6km místo 7km, Nová Cerekev 10km/11km, Pacov 20km/21km, Tábor50km/51km.

Z dalších tratí:
- třeba ve Spělově by bylo nutné vyřešit překonávání řeky Jihlavy potenciálními cestujícími

- na 241 by někde šlo místo stávajících stanic zastavovat ve výhodněji položených zastávkách např. Čechočovice místo Stařeč, Kojetice zast a Horní újezd místo Kojetice žst.

Závěr: Nápad to není špatný, ale je třeba to domyslet
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 16:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím Pelhřimovem bych to viděl ještě jinak. Kdyby bylo město co k čemu, tak už dávno jezdí pelhřimovská MHD z autobusáku o zastávku dál na nádraží s návazností na vlaky. Autobus se tam má kde otočit, jde jenom o dopravní značku.

Mmch neotáčela se tam už kdysi městská? Připadá mi to tam jako opuštěná točna autobusů (ty dva vjezdy/výjezdy na hlavní silnici).
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 16:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Já myslím, že MHD jezdí až do průmyslové zóny, tj. zastavuje i u vlakového nádraží. Ale možná jenom některé spoje. Jestli se tam někdy otáčela nevím. Já myslím, že největší efekt té případné nové zastávky by byl právě v levnější jízdném z důležitých stanic západně od Pejru.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 16:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pravda, jezdí, ale jako přípoj k vlaku je to nejspíš nepoužitelné. Myslel jsem spíš, že by tam mohla místo autobusáku začínat a končit okružní linka 3, která obsáhne všechny obytné části města.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 16:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A S:u těch Jaroměřic to celkem chápu, zastávka by určitě byla u přejezdu na silnici do Bohušic, přece jenom už by to bylo blíž zástavbě. Ale v těch Lukách už to chtělo dávno
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 17:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Jasně, použitelnost jako přípoj od vlaku/na vlak se blíží nule. Ono myslím u všech linek jsou ty intervaly docela řídké takže čekat půl hodiny na MHD asi nikdo nebude. Pokud by to jezdilo k nádraží rozumně tak by situace určitě byla lepší.
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.22.61
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 18:59:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroměřice zastávka: stejně to bude dálka jak pes a navíc do kopce.
Co se týče 241 v úseku Okříšky - Budějovice, byl bych nejspíš pro zrušení zastávkových vlaků. Převažující směr cestování je do Třebíče a tomu ani ta kopa nových vlakových zastávek nepomůže.

Bylo by dobré, kdyby Kraj Vysočina konečně vypracoval nějakou koncepci rozvoje veřejné dopravy. Pak by se vědělo např. že na některých tratích zastávkové vlaky jezdit nebudou, protože nelze zajistit kvalitní obsluhu území ani při zřízení nových zastávek, takže nemá cenu tam ty zastávky plánovat, natož stavět.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 19:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A_S:No tak ten kousek do kopce alespoň pro ty blízké baráky snad není takový problém. Za pár let to dopadne tak že si každý bude vozit v autě a na hromadné prostředky se vykašle.Jako nejlepší z navrhovaných zastávek kde to znám se mi jeví Přibyslavice.Zastávka ve Velkém Meziříčí pod dálnicí na druhé straně města je taky dobrý nápad.Většinou je to tak že vlak používá ten kdo ho má v dosahu, kdo se musí na vlak ještě nějak individuálně dopravovat většinou volí radši auto či bus.
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče 241 v úseku Okříšky - Budějovice, byl bych nejspíš pro zrušení zastávkových vlaků

GRRRRRR!!! .Vysočina není Ústecko! To,že tam moc lidí nejezdí,i když na poměry lokálky je to slušné,neznamená,že vhodnými prostředky by se tento úsek nedal oživit!POd oživením si představuji taktovou dopravu doplněnou ve špičkách o další vlaky.Přípoje by byly dělány na R od Jihlavy.Dalšímu oživení by zajisté pomohlo vedení Regionovama,či jakoukoliv moderně vypadající a pohodlnou jednotkou či vozem.Ono ,co bychom chtěli,když cestující vyháněly 830tky a co se nepovedlo jim,to dokonal šukafon.A poslední oživení by bylo právě v nových či přesunutých zastávkách.Pokud omezím dopravu na Ok-Mb,tak zabiju Jemnickou.Když bude mrtvá jemnická ,tak se odstřelí i zbytek v podobě Mb-Zn.Tady prostě není na škrty místo.

Zastávky :
Hvězdoňovice (vyhovuje)
Čechočovice (nová,Stařeč moc nevyhovuje)
Stařeč (existuje,nerušit zastavování)
Kojetice (nová,Kojetice na Moravě nevyhovuje)
Kojetice na Moravě (nevyhovuje,zrušit zastavování)
Horní Újezd (nová,Koj na mor nevyhovuje)
Šebkovice (nevyhovuje,nelze lépe)
Lesůňky (malá obec,záleží na jiném spojení,?)
Popovice (Jar nad rok.,vyhovuje)
Jar.nad Rokyt. (nevyhovuje,bez úprav trati bezpředmětné)
Bohušice (nová)
Lukov (nová)

Stačí jen chtít a investovat :-) .Ovšem kraj Vysočina spíše jen mele a podobné studie,na kterých pracuje tucet úředníků, dokáži vymyslet od kompu sám.Mám ještě tu výhodu,že já vlakem po 241 jezdím na rozdíl od úředníků.Nebude-li jasná koncepce,nebudou ani cestující.
Pozn: Nevýhodná stanice je taková,která má větší docházkovou vzdálenost než 500 m.(to je mé kriterium) :-):-)Rušení tedy něčeho by mělo být nejzažší variantou.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: S tím, co jsi napsal vcelku souhlasím, jen bych poprosil o vysvětlení, proč ve Starči zachovat zastavování. Díky
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 17:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Regent:
Díky za souhlas :-)
Jinak co se týče Stařče.Obec je přes kilometr vzdálena,což je pro denní docházení na vlak naprosto nevhodné.Jelikož Stařeč nemá přímé silniční spojení k JnR či MB,tak se mně jeví jako vhodnější protáhnutí Třebíčské Mhd k nádraží Stařeč (návoz odvoz cestujících),než svážet cestující do Třebíče a rozvážet je potom ven.Toto jsou ovšem jen teorie,které při dnešním stavu nemají moc šancí na realizaci.Jestli stavět,nebo ne,to se musí rozhodnout na počtu cestujících kteří vystoupí či nastoupí.Důležitá je i jízdní doba či míjení.JD se na 241 při vyšším počtu zastávek nezvýší ,pokud se použije něco svižnějšího než 810+010.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 19:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Máš pravdu, cos napsal.. Mj. taky jezdím dost často po 241 - v současnosti v úseku ZN - MB a zpět, dřív to bylo ale především v celém úseku OK - ZN. Jinak jemnická bývá v exponovaných dobách dost vytížená.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 20:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno někdo v téhle diskuzi psal, že připravuje webové stránky o tratích na vysočině. Jak to pokračuje?
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 07:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 17:51:13

--------------------------------------------------------------------------------
Dnes na Os 4875/Os 24916/7, Jihlava-Třebíč/Křižanov jede už po několikátý 810+010 místo Regionovy!!! Nezná někdo důvod?

To proto,že 814.011 resp.914.011 je už zase násilně poškozená...
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 07:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Jo, takto by zastavování ve Starči smysl mělo. Tak, jak píšes, jsou to jen teorie a je otázka, co se uskuteční.
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.22.61
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:26:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Vzájemná poloha autobusového a vlakového nádraží v Budějovicích umožňuje vhodně kombinovat vlaky a autobusy (samozřejmě za předpokladu IDS - časové návaznosti, jednotné jízdenky atd.). Nebylo by pro cestující z jemnické lokálky lepší, kdyby mohli z Budějovic do Třebíče, Jaroměřic a Jihlavy pokračovat autobusem, tedy rychleji a do centra? Ale to by měla rozhodnou koncepce krajské veřejné dopravy a tu jak známo ing. Navrkal nemá.

Zastávku Hvězdoňovice lze umístit i lépe. Vzhledem k tomu, v jakém stavu je stávající zastávka, bude se dříve či později muset stejně postavit prakticky úplně nová. Pak už nebude takový rozdíl, jestli na místě té stávající, nebo v jižní části obce. I když k té nové by to zase bylo do prudšího kopce a špatná dosažitelnost NAD. Ale to by nejlépe rozhodli místní, protože Ti tam budou chodit.
jel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.178.163
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:04:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes uz zase 814.011 jezdila
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:09:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že je na čase trochu oddémonizovat v novinách i zde protřásaný seznam. Není to totiž soupis stavebních akcí. Soupis všech dále uvedených zastávek je uveden tak, jak se jeví pořadí důležitosti zástupcům Krajského úřadu kraje Vysočina a zástupcům ČD. Připomínám, že byl vytvořen pouze jako korekce velmi obecného výhledového materiálu Správy železniční dopravní cesty a nebyl projednáván s jednotlivými obcemi!!! Je to tudíž pouze připomínkový materiál k materiálům investora, ke kterému ten (SŽDC, případně ve spojení s jednotlivými obcemi) může a nemusí přihlédnout. Příkladem budiž zastávka v Kostelci, která má z hlediska investora prioritu vyšší, než návrhy zastávek uvedené nad ní (a též již zpracovaný projekt).
Jinak řečeno, tento seznam včetně okolností jeho vzniku zde uvádím hlavně proto, aby na základě článku v novinách nepanovala příliš veliká euforie nad „výstavbou 40 nových zastávek v Kraji Vysočina“. V seznamu též nejsou ani zastávky, které v poslední době byly nějakým způsobem již na SŽDC projednávány a (byť možná dočasně) z různých důvodů odmítnuty. Napadají mne v této souvislosti např. Sudice.

Priorita 1, asi nejvyšší pravděpodobnost vzniku alespoň některé zastávky

1 - Moravské Budějovice zastávka
trať 241, mezi žst. Moravské Budějovice a z. Vesce, cca 2,1 km od žst. Moravské Budějovice, nová zastávka
2 - Velké Meziříčí pod dálnicí (nebo Fajtův kopec)
trať 252, mezi žst. Velké Meziříčí a z. Martinice u V. M., cca 2,2 km od žst. Velké Meziříčí, nová zastávka
3 - Přibyslavice
trať 240, mezi žst. Okříšky a z. Číchov, cca 1,7 km od žst. Okříšky, nová zastávka
4 - Horní Cerekev zastávka
trať 225, mezi žst. Horní Cerekev a z. Švábov, cca 1,1 km od žst. Horní Cerekev, nová zastávka
5 - Okříšky zastávka
trať 241, mezi žst. Okříšky a z. Hvězdoňovice, cca 1 km od žst. Okříšky, nová zastávka
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:12:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6 - Kostelec u Jihlavy-masna (pozn. – pracovní název dle projektu, s velkou pravděpodobností bude změněn)
trať 227, mezi žst. Kostelec u J. a z. Salavice, přejezd u „Kosteleckých uzenin“
7 - Malý Beranov
trať 240, mezi žst. Jihlava a žst. Luka nad Jihlavou, přemístění stávající zastávky cca 0,6 km k žst. Luka n.J.
8 - Havlíčkův Brod - Strojírenská
trať 238, mezi žst. Havlíčkův Brod a z. Břevnice, cca 1,3 km od žst. Havlíčkův Brod, nová zastávka
9 - Slavonice zastávka
trať 227, mezi z. Mutišov a žst. Slavonice, cca 1,7 km od žst. Slavonice, nová zastávka (neleží na Vysočině)
10 - Pelhřimov – průmyslová zóna
trať 224, mezi žst. Pelhřimov a z. Rynárec, cca 1,5 km od žst. Pelhřimov, nová zastávka
11 - Žďár nad Sázavou - Grejdy
trať 251, mezi žst. Žďár n.S. a z. Veselíčko, cca 2,0 km od žst. Žďár n.S., nová zastávka
12 - Stařeč – Červená Hospoda
trať 240, mezi žst. Krahulov a z. Třebíč - Borovina, cca 1,8 km od žst. Krahulov, nová zastávka
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:16:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Priorita 2 a další – blíže nerozděluji, protože to není podstatné, v tomto pořadí ale byly uvedeny

13 - Hodov
trať 252, mezi žst. Rudíkov a žst. Budišov u Třebíče, cca 2 km od žst. Rudíkov, nová zastávka
14 - Bohušice
trať 241, mezi žst. Moravské Budějovice a žst. Jaroměřice nad Rokytnou, cca 2,9 km od žst. Jaroměřice nad R., nová zastávka
15 - Havlíčkův Brod - zastávka
trať 237, mezi žst. Havlíčkův Brod a z. Dolík, cca 1,3 km od žst. Havlíčkův Brod, nová zastávka
16 - Batelov zastávka
trať 225, mezi žst. Batelov a z. Švábov, cca 1 km od žst. Batelov, nová zastávka
17 - Lukov
trať 241, mezi žst. Moravské Budějovice a Jaroměřice n. R., cca 2,9 km od žst. Moravské Budějovice, nová zastávka
18 - Rynárec
trať 224, přesun z. Rynárec, cca 0,6 km blíž k obci
19 - Vatín
trať 250, mezi žst. Žďár n.S. a žst. Ostrov n.O., cca 4,2 km od žst. Žďár n.S., nová zastávka
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:18:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

20 - Horní Újezd
trať 241, mezi z. Šebkovice a žst. Kojetice na Moravě, cca 1,3 km od žst. Kojetice n.M., nová zastávka
21 - Čechočovice
trať 241, mezi žst. Stařeč a z. Hvězdoňovice, cca 1,6 km od žst. Stařeč, nová zastávka
22 - Březské
trať 250, mezi žst. Vlkov u Tišnova a z. Níhov, cca 2,4 km od žst. Vlkov u Tišnova, nová zastávka
23 - Jihlávka zastávka
trať 225, mezi žst. Jihlávka a z. Horní Ves, cca 1,1 km od žst. Jihlávka, nová zastávka
24 - Vilémov
trať 237, mezi z. Plačkov a žst. Humpolec, cca 1,5 km od z. Plačkov, nová zastávka
25 - Slavkovice
trať 251, mezi z. Radňovice a z. Veselíčko, cca 1,5 km od z. Veselíčko, nová zastávka
26 - Chotěboř zastávka
trať 238, mezi žst. Chotěboř a žst. Rozsochatec, cca 1,0 km od žst. Chotěboř, nová zastávka
27 - Pošná
trať 224, mezi žst. Pacov a z. Leskovice, cca 1,6 km od žst. Pacov, nová zastávka
28 - Pelhřimov zastávka
trať 224, mezi žst. Pelhřimov a z. Vlásenice, cca 0,9 km od žst. Pelhřimov, nová zastávka
29 - Lesůňky
trať 241, mezi žst. Jaroměřice n. R. a z. Šebkovice, cca 2,1 km od žst. Jaroměřice n. R., nová zastávka
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:20:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

30 - Spělov
trať 225, mezi žst. Batelov a z. Dolní Cerekev, cca 1,6 km od z. Dolní Cerekev, nová zastávka
31 - Humpolec zastávka
trať 237, mezi z. Plačkov a žst. Humpolec, cca 1,5 km od žst. Humpolec, nová zastávka
32 - Kojetice na Moravě zastávka
trať 241, mezi žst. Kojetice na M. a žst. Stařeč, cca 0,8 km od žst. Kojetice n.M., nová zastávka
33 - Dolní Cerekev – Nový Svět
trať 225, mezi žst. Kostelec u Jihlavy a z. Dolní Cerekev, cca 0,9 km od z. Dolní Cerekev, nová zastávka
34 - Proseč u Pošné
trať 224, mezi žst. Pacov a z. Leskovice, cca 3,2 km od žst. Pacov, nová zastávka
35 - Jívoví
trať 250, mezi žst. Sklené nad Oslavou a žst. Křižanov, cca 3,0 km od žst. Křižanov, nová zastávka
36 - Dobrá Voda u Křižanova
trať 250, mezi žst. Sklené nad Oslavou a žst. Křižanov, cca 1,2 km od žst. Křižanov, nová zastávka
37 - Rožná zastávka
trať 251, mezi žst. Rožná a žst. Bystřice nad Pernštejnem, cca 1,0 km od žst Rožná, nová zastávka
38 - Mělkovice
trať 251, mezi žst. Žďár n.S. a z. Veselíčko, cca 4,0 km od žst. Žďár n.S., nová zastávka
39 - Jaroměřice nad Rokytnou zastávka
trať 241, mezi žst. Moravské Budějovice a žst. Jaroměřice nad Rokytnou, cca 0,8 km od žst. Jaroměřice nad R., nová zastávka
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:23:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

40 - Stupárovice
trať 230, mezi žst. Golčův Jeníkov a z. Golčův Jeníkov město, cca 1,4 km od žst. Golčův Jeníkov, nová zastávka
41 - Vrbice u Leštiny
trať 230, mezi žst. Leština u Světlé a z. Sázavka, cca 1,5 km od z. Sázavka, nová zastávka
42 - Pavlov u Pelhřimova
trať 224, mezi z. Rynárec a z. Zajíčkov, cca 1,0 km od z. Rynárec, nová zastávka
43 - Počátky - Prostý
trať 225, mezi žst. Počátky–Žirovnice a z. Horní Vilímeč, cca 2,4 km od žst. Počátky–Žirovnice, nová zastávka
45 - Třebelovice z.
trať 243, mezi nákl. Třebelovice a z. Rácovice, přesun z. cca 0,8 km blíže obci
46 - Chrást
trať 238, mezi žst. Rozsochatec a z. Břevnice, cca 1,9 km od z. Břevnice, nová zastávka
47 - Věžná - Jabloňov
trať 251, mezi žst. Rožná a z. Věžná, cca 1,7 km od z. Věžná, nová zastávka
48 - Radenice
trať 250, mezi žst. Sklené nad Oslavou a žst. Křižanov, cca 1,2 km od žst. Sklené n. O., nová zastávka
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Spělov se mi nějak nelíbí. Kdysi tam zastávka byla, ovšem málo využívaná, takže ji zrušili a předělali na výhybnu. A neřekl bych že se za tu dobu okolní vísky rozrostly.
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Noisia massive! We on that exodus!

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmister: Řekl bych, že okolní víska je pouze jedna - Spělov a dost velkým problémem by byl neexistující most přes Jihlavu v okolí současné výhybny - vyšší finanční náklady na výstavbu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace