K-report
 

Archiv do 25.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv do 25.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 00:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:

Tím spíš bylo podnikání pro DR náročnější.

Roční ztráta činila 120 - 140 mil. DM.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 10:42:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S-Bahn West Berlin: NDR mělo povinnost provozovat železnici v Západním Berlíně. Ovšem západoberlíňané východoněmecký S-Bahn bojkotovali z politických důvodů. Taky NDR zkoušela občas nějak vymést s personálem - chtěli je snad taky částečně platit ve východních markách, jistě se to dá někde najít.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 22:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neregPetrS.:
Ano, po stavbě Berlínské zdi bylo heslo "Der S-Bahn Fahrer zahlt den Stacheldraht", tedy "Cestující S-Bahnu platí ostnatý drát".

Deutsche Reichsbahn byly pověřeny Sověty, aby dopravu zajišťovaly, právo Sovětů na organizaci železniční dopravy vyplývalo z Postupimské dohody.

Dohoda o provozování S-Bahnu Berlíňany(West) platila 10 let (provozovatel: BVG). Potom už nebyla prodloužena a doprava se vrátila pod Deutsche Reichsbahn, resp. jejich nástupce, protože DR už byly 9 dní jenom vzpomínkou.

Jo jo, berlínský S-Bahn a vůbec celá doprava v Berlíně a okolí je zajímavé téma.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Paul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 20:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice nevím jestli jsem přesně ve správné diskuzi, ale přesto bych se chtěl zeptat na pár věcí:

1. Je pravda, že současná legislativa Evropské unie neumožňuje tzv. souběh dotovaných tratí. To znamená, že když osobní vlaky jezdí téměř souběžně s autobusy, kraj musí jednu z dotací zrušit, např. na žel. dopravu a v uvedené trase budou jezdit jen autobusy?

2. Dříve existovala "základní dopravní obslužnost", kterou ze zákona platil kraj a "ostatní dopravní obslužnost", kterou platily obce, pokud chtěly svým občanům zajistit větší komfort. Např. nějaká obec si přiobjednala autobusové spoje nebo si je objednalo zcela. Příslušný kraj se ale pak rozhodl, že veškerou objednávku dopravy vezme na sebe. Mám to chápat tak, že v některých krajích je uplatňována objednávka ZDO na principu zákl. i otatní dopr. obslužnosti a jinde bez druhé uvedené?

Děkuji za odpověď.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Paul: Tu ZDO a ODO chápu tak, že ZDO kraj zajistit musí, zatímco ODO zajistit může, ale není to zákonná povinnost. Většina krajů ale zajišťuje i tu ODO (naštěstí), výrazně se mrskají jen u nás na severu, ale i tak ještě zbývá doprava, která se jako ZDO určitě nazvat nedá.
Osobně si myslím, že dělení na ZDO a ODO je ptákovina, která dělá z veřejné dopravy jen socku pro ty, co nemají na auto.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3908
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 23:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimo výrazné přepravní proudy je i ZDO socka...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 20:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paul: odpověď k souběžné dopravě máš tady
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 21:03:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je to jasné - dokud v autobusech nebude platit režijka, tak vlak s autobusem nelze považovat za souběžnou dopravu.
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 15:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oficiální konec RTEx:

http://www.railtrans.cz/download/rte_ukonceni.pdf
ICQ: 250-751-966
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 18:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je teda pěkně v hajzlu...
Na jednu stranu mě mrzí, že to PŠ definitivně vzdal, ale na druhou stranu musím uznat, že kdybych toto měl finacovat z vlastní kapsy s krajně nejistým výledkem, taky bych asi šel hodně rychle od toho...

Náhradní řešení s lokomotivami z 50. let minulého století bylo odmítnuto kvůli značnému potencionálnímu riziku poruch negativně ovlivňujícímu vnímání provozu vlaků RT-Express a také nedostatečnému počtu dostupných vozidel mimo struktury dominantních dopravců v České a Slovenské republice.

To se mi ani trochu nezdá, moje informace hovoří o tom, že na poslední chvíli dal pronajímatel bobin (tuším ODOS) z "neznámých" () důvodů souhlas k provozu "pouze pro nákladní dopravu"...

Byť je to už dnes stejně jedno, tak se přesto ptám: "PŠ, jak to tehdy bylo?"
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 18:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by byla stranda, kdyby ČD teďka odvolaly posilové expresy Praha-Brno.
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2007


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 21:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda no... tak jsem se těšil na zpestření provozu... a navíc mi ty odjezdy ze Smíchova maximálně vyhovovaly pro cesty do školy...a příjezd do Pardubic byl taky parádní a né jako IC/EC v X:10 apod.
Vyjedou letos již motorové expresy do Kutné Hory a KV?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 22:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motorové expresy do K. Varů již nevyjedou, protože si své letošní již odjezdily, naposledy 15.9. Do Kutné Hory se letos nejezdí, pojede se příští rok a to 21.6.2008.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 08:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže 21.6.2008 bude vložená šotojízda směr Vrdy-Bučice?
Ten, co o tom něco ví
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.102
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 08:34:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Učel použití bobin byl ODOSU zcela volný, ale byl na ně vyvíjen nátlak, jemuž podlehli a tak to dopadlo, jak to dopadlo.

Jsem na 99,99% přesvědčen, že kdyby PŠ dostal od ODOSu ty bobiny, tak RT dneska jezdí.
vis kulovy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.171.5
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 11:12:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejezdi - cely to byla jenom marketingova hricka bez vyhledu na realizaci, takovej "pruzkum bojem".
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně ale p. jednatel Šimral přiznal, že výsledkem a cílem bylo ve skutečnosti něco jiného. A k tomu dokonala goebbelsovská propaganda a užiteční idioti z řad zdejšího spravedlivě rozhořčeného šotoušstva přispěla nemalým dílem. P. Šimral ale evidentně přecenil svoje schopnosti, protože ti, na které útok mířil, ho nejen ustáli, ale vyšli z něj ještě posíleni a sám p. Šimral má nyní pověst neseriózního a neschopného pitomce, takže je otázka, komu to vlastně celé prospělo. Ale tak je to správné, protože tak to má být.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to velká škoda že se tento projekt nepodařilo realizovat, zaroveň je také ukázkou toho s čím máme tu čest v našem malém rozkošném státečku. To co se děje na železnici je pro mě jenom jeden z mnoha důkazů o tom že v tomto státě něco dost zahnívá a to dost krutě.

(Příspěvek byl editován uživatelem dandy.)
M1 - Maracaibo
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"vis kulovy", rtuťový muž: Dejte si studenou sprchu. Oba.

Myslíte, že by pan Šimral utrácel miliony za marketing, propagaci, objednávky DC jen tak pro srandu králíkům? Nebo snad pro srandu rtuťovému muži?
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 15:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Samozřejmě, že ne, byla to součást širší kampaně, kde tzv. rt-expres byl pouze nastrčenou loutkou, plnící stanovený úkol. Nikdo nikdy vážně s žádným tzv. rt-expresem vyjet nechtěl, tuhle víru sdíleli jen zdejší skalní šotouši, kteří tomu ostatně věří dodnes. A s těmi milióny za "marketing a propagaci" bych to rozhodně nepřeháněl.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 16:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo nikdy vážně s žádným tzv. rt-expresem vyjet nechtěl, tuhle víru sdíleli jen zdejší skalní šotouši, kteří tomu ostatně věří dodnes.

Jak to můžete vědět? Nepovažuji se za skalního šotuše a přesto jsem pevně přesvědčen, že PŠ opravdu s RT vyjet chtěl.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 17:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž: Moje řeč :-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 18:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

celkem čerstvě totéž (pro zapomětlivce - vyhlásili, že zavedou vlaky na čistě komerční bázi) provedli i pánové od Connexů - jenže narozdíl od PŠ&spol. neměli takovou mohutnou podporu zavilých ultras (inu Connex je přece ztělesněný dopravní zlo - to je myslím celkem dostatečně zakořeněný šotodogma, takže nebudu rozvádět), dokonce se pak i hned přiznali, že to byl jenom marketingovej "trik" a pokus o zviditelnění se...

Ale to, co se dělo cca půl roku po vyhlášení úmyslu RTex (tedy nikoli causa ošlapné a podobný malichernosti), asi nikdo nečekal - abych se přiznal, dost se bojím toho, co vyleze z onoho "toužebně očekávanýho zákona "o veřejné dopravě" (čti o podpoře ČD a jiných státních nebo polostátních sociálních zaopatřoven) - v našem legislativně-lobbystickým prostředí se dá celkem s velkou jistotou očekávat nepoužitelnej pasqil, kterej ničemu nepomůže - co spíš, lecčemu uškodí.

Ono vůbec ryze komerční osobní železniční doprava je celkem dost chiméra a mýtus, bez pořádný podpory odjinud (nejlíp ze státní kasy, je jedno z který fáze jejího vyjídání) ji jen horko těžko a s velkýma dluhama zavedete (vydělat si to na svůj provoz možná dokáže), ceny zejména nových osobních vozů pro dálkovou dopravu jsou nastavený pro firmy se státním polštářem pod zadkem, kde se pár stovek milionů neprojeví (prostě se seberou prémie nebo předaj výpovědi pár nulám na nádenickejch pozicích, to nikoho nebolí). A to PŠ i RS velmi dobře vědí... a bohužel nemají ani nuly na nádenickejch pozicích, který by mohli vodírat na vejplatách, ani pohodlí státní podpory, možná jenom tu holou ...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
VivatRTE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.215.130
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 23:36:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový_muž : Můj názor na věc je že někdo z GŘ ČD podplatil DÚ, aby neschválily RT mašiny.Tak když jsou ČD podle vás tak skvělé tak proč se teda bojej konkurence???
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 10:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vivat RTE: A Vy si opravdu myslíte, že Drážní úřad rozhoduje na základě nejaké své libovůle, co schválí nebo neschválí pro provoz? To je sice tradiční šotoušská představa, nicméně jakékoliv schvalování čehokoliv probíhá tak, že se dané vozidlo porovnává s předem stanovenými normami a parametry a pokud vyhovuje, příslušný úřad ho prostě musí schválit pro provoz a nemá jinou možnost.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 11:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a když nevyhovuje, tak buď 1) v případě ČD se upraví normy nebo 2) v případě neČD dopravce má dotyčný prostě smůlu...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
VivatRTE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.215.130
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 16:19:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový_muž :
Svez se nejdřív ICE a pak porovnávej pendolíno a RTExpress. Pendolíno je Italskej krám, kterej jeden čas nefungoval, za to RT Express mnel být složen z celkem na naši úroven luxusních Německých vozů, které stojí v Německu v Kopřivách.

Karloslt : Máš pravdu.....
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 19:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VivatRTE: Co se týče loko - je schválený Hercules. Otázkou zůstává, proč třeba s touto loko RT nechce (nemůže?) podnikat.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 20:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan
O Herkulovi tady už p. Šimral mluvil. Problém jsou provozní náklady - snad dvojnásobné než elektrika - kvůli ceně nafty a příplatku za motorovou lokomotivu pod trolejí a nutnost tankovat de-facto po každém obratu (není na to časoprostor). Dalším problémem - byť snad odstranitelným - je napájení vozů (resp. jeho kmitočet)
jd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.237.134.90
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 09:46:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příplatek za Herkula pod trolejí je kec. UNIDO za "eko" brejlovce platí stejně jako za el. lokomotivy.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 18:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: Tak to jo. Beru zpět. Ale s tím tankováním po každém obratu - to je docela zvláštní. To musí třeba brejlovci po každé jízdě do Ovy (Prahy) tankovat? Nebo mají brejlovci větší nádrž než Hercules?
A ta platba za motor pod trolejí je také zajímavá. Pokud je to pravda. Proč jsou tedy přepřahy u R do Trutnova (Letohradu) už v HK a nikoli v Jaroměři (Týništi)? A takových situací by se našlo více.
422025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 20:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Herkul nesmí na 3kv používat elektrické topení /rušíí/ ...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 20:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxa za diesel pod drátama existuje, ale z ní jsou vyjmuty stroje, který splňujou ekologickou normu UIC (nebo tak nějak, znalejší zpřesní nebo doplní). Větší průšvih je to, že eurorunnery (herkules je obchodní známka ÖBB a platí jen na stroje řady 2016 s příslušnou visačkou) jsou u nás schválený s omezením - vmax=100 km/h a bez káblšpajsungu, čti pro osobní dopravu nepoužitelný.

Mmch. jednoho eurorunnera by mělo mít údajně v brzký době KŽC-D.
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 23:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eurorunner je schválen včetně topení, pouze ale pod střídavou napájecí soustavou. Nádrž má pouze na 2800 litrů. A SŽDC se nám příplatek pokusila naúčtovat i u Eurorunnera. Jinak v osobní dopravě se příplatek za diesely neúčtuje :-)))
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 08:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem zase o něco chytřejší. Děkuji všem za info a přeji hezkou (nejen) neděli.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 22:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k tomu dokonala goebbelsovská propaganda a užiteční idioti z řad zdejšího spravedlivě rozhořčeného šotoušstva

Škoda že startujete až teď - po vydání tiskové zprávy o jejímž obsahu řada užitečných idiotů vč. mě věděla či tušila už asi 2 měsíce, ne-li mnohem déle. Takto Vaše slova poněkud dost devalvují a připomínají cosi hodně nepěkného.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 01:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to možná tehdy bylo k smíchu (resp. výsměchu prostý lidský a šotouší (tý zejména) blbosti), zatímco teď už to je spíš k pláči... Fakt by mě zajímalo, jak tomu i teď, když se PŠ sám prásknul (pod tíhou okolností? - přecejenom tady se nic dlouho tutlat nedá), může vůbec někdo ještě věřit.
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
422025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 05:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,tady na tomto projektu je přesně vidět,jak u nás funguje liberalizace trhu v žel. dopravě.Dokud jezdí jen ten jedinný,je to v pořádku.Ale běda když mu někdo chce fušovat do řemesla a ještě k tomu si dovolí objednat vlaky vyšší kvality na koridoru,to je přímo ohen na střeše.Sami na tomto příkladu vidíte,s jakou vehemencí se snaží zadupat doutnající knot hned v prvopočátku jeho možného zapálení.Myslím,že pro nás obyčejné cestující je to škoda,že p. Šimralovi /tedy f. Railtrans/ tento projekt nakonec nevyšel,mohla to být zdravá konkurence a tím i štika v našich "stojatých" vodách žel. dopravy.Ale i jistá pozitiva to pro cestující veřejnost mělo,ČD se začali snažit a zavedly např. některé nové tarifní nabídky.
Spekulovat o mašinách nemá už žádný význam,jelikož si myslím,že o praktikách některých úřadů lze s jistotou tvrdit,že do "nezávislosti" mají hodně daleko.
Nakonec bylo z hlediska nejen finančního asi nejlepší,že byl tento projekt /doufám,že dočasně/ zastaven,jelikož nikdo nemá dost peněz na to,aby je zbůhdarma vyhazoval oknem !!

P.S. Zatím vede nábřeží 1:0,ale myslím,že ze stany SD ještě není všemu konec a čím dřív se to někomu povede prolomit,tím líp.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 07:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt by mě zajímalo, jak tomu i teď, když se PŠ sám prásknul (pod tíhou okolností? - přecejenom tady se nic dlouho tutlat nedá), ?může vůbec někdo ještě věřit.

To je přeci naprosto irelevantní. Myšleno z hlediska běžných cestujících, nikoliv potrhlých shotoushů sledujících každý pšouk.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 12:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

422025 - ona takhle "liberalizace" ŽD funguje nejen u nás. Jakmile zájemce nemá dostatečně vlezlý lobbysty nebo podporu ze strany významnýho veřejnýho peněžního vemena, je mu jeho sebelepší záměr k ničemu. Je to cca dva roky, co se o tom přesvědčila Länderbahn AG (teď už nevím, která složka, jestli Oberpfalzbahn nebo Vogtlandbahn, ale to není teď důležitý) při pokusu o zprovoznění tratě do Tirschenreuthu (první větší město "od nás za kopečkama"), kde spojenej tlak interesujících se složek DB a Freistaatu Bayern dokázal to, co dokázal - pomník lidský hlouposti v podobě blikačů na zaasfaltovaným přejezdu před ex-nádražím tam je víc než dost výmluvnej. Ale to je už trochu jinde - ale dokazuje to, že kvetoucí klientelismus není jenom naší specialitou.

RŠ - spíš mě překvapuje ten nečekaně naběhlej rozměr šotouší blbosti. Prostý lid by to podle mě začal vnímat, až by to opravdu potkal na nádraží, kecům v médiích se obecně moc nevěří.
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 15:00:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr k : Mám za to, že Tirschenreuth je už vytrhanej. (mimo : přes léto probíhala demolice elektrárny v Arzbergu, vlečka už je taky fuč)
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 19:52:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberalizace železniční dopravy je jeden z největších mýtů EU. Plošné síťové systémy nejdou liberalizovat (pokud stejně chápemě slovo liberté) už z principu své funkce. A navíc ŽDC není volná dopravní cesta (jednotliví operátoři se na ní ovlivňují), zatímco třeba v energetických, telekomunikačních cestách atd se operátoři neovlivňují až do vyčerpání kapacity DC, a přesto je reguluje nezávislá instituce. Pokud přístoupím na hru o liberalizaci pak si může Lysá nad Labem koupit žabotlam a vozit děti a pracující do Prahy, protože veřejný dopravce jim nevyhovuje a nebo proč by na koridoru mohli jezdit jen ČD, p. Šimral, p. Jančura a proč ne Franta Novák z Horní Dolní a mnoho dalších, jako mezi Prahou a Ostravou jezdí x dopravců po silnici, po splnění legislativnívh náležitostí. Co to udělá asi s propustností dopravní cesty, když každý bude jezdit jinou max. rychlostí a který regulátor bude přidělovat časovou polohu a povinnost čekat na zpožděné vlaky konkurence atd. A na závěr jenom malou poznámku. Nejvíc mě vytáčí, když někdo srovnává sériové technologie (tovární výroba) s plošnými síťovými technologiemi. Nemají spolu nic společného, ani ekonomicky ani z pozice řízení. Naposledy jsem se tomu smál na ŽP v komentářích u ukončení akce p. Šimrala.
Zdravím}
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2744
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 21:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W. - to je, ale prý to proběhlo ani ne 14 dní po tom, co hoši od Länderbahn AG prohlásili, že by chtěli jezdit...
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 22:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modiat: Tedy z vašeho elaborátu plyne, že liberalizace na dráze je nesmysl, protože by po kolejích začaly jezdit vlaky.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 22:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Mně teda z příspěvku p. modiata plyne, že problém je v nemožnosti prakticky uspokojit poptávku po železniční dopravní cestě ze strany více subjektů. A v tom má, myslím, pravdu. Vlaky se celkem logicky nemohou předjíždět jako auta na dálnici v obou směrech nezávisle na sobě.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 22:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jo, to myslím pochopí i malý dítě, jenom nechápu tu paniku z toho, že si Lysá bude vozit děti do školy vlastním panťákem (třeba proto, že se bude bát, aby jí ve státním žabotlamu nepropadly rezavou podlahou do kolejišťě), stejně jako nechápu obavu z toho, že by z Ostravy do Prahy jezdil Franta Novák. Může už teď (stejně jako Lysá), akorát trasu a vedení vlaku si musí objednat u stávajících dopravců. Stačí dostatečná podnikatelská odvaha a může vyrazit.

Možná chápu jinak slovo liberté, ale spíš si myslím, že si autor elaborátu špatně vyložil úmysly EU. (Dle autora elaborátu stejně nejde liberalizovat ani letecká doprava - 10 dopravců najednnou v jednu minutu rozhodně nevzlétne - takže kde je liberté...:-) )
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2745
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 22:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže tady neběží ani tak o mýty vs. fakta v liberalizaci železniční dopravy, jako spíš o "zažitý praktiky" a stále evidentnější a sílící klientelismus při přidělování tras vlaků osobní dopravy, kterej tady ČD+SŽDC předvádějí, za tichý spolupráce s DÚ v případných otázkách okolo vozidel. Věřím, že pokud by se podařilo schválit ES64F4 nedejbože včas, určitě by se hledaly mouchy na vagónech (kdyby RT nějaký opravdu měl - kromě těch "brzdících" rybáků ).
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 00:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže malí soukromníci stejně nemají šanci soutěž na kolejích ustát proti velkým bývalým národním železničním správám. K hlubší úvaze je v této souvislosti myšlenka p. Petra_k z příspěvku č. 2728 o ceně nových vozů. Kapitálová náročnost vozidel plus samozřejmě odpovídajících záloh, protože konkurence by strašně ráda půjčila náhradu, ale "náhodou" zrovna není co půjčit, je podle mého názoru pro malé soukromníky prostě nepřekonatelnou překážkou. Možná obsluha nějaké vedlejší trati jim sedne, ale o dopravu na koridorech, dálkové vlaky apod. by se ČD utkaly s ÖBB, DB a dalšími podobnými. Než se tohle stane, musí mít značka ČD dobrý zvuk a stát se symbolem kvality, pohodlí, spolehlivosti atd. atd. ČD musejí dostat šanci si tu dobrou pověst vybudovat, tj. měly by přednostně dostat kapacitu železniční dopravní cesty před těmi, kdo ve skutečnosti jezdit nechtějí a dokonce to otevřeně prohlašují. Nenazýval bych tento princip přidělování dopravní cesty negativními výrazy, spíš to vidím coby vítězství rozumu a nejlepší možné řešení dnes. Jestli ČD tuhle možnost využijí nebo ne, to je věc druhá.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
422025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 04:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,silně mě to připomíná hlášku: Rozkaz zněl - Nesmí projít !!

Petr k
Souhlas !

Čsad zastávka
Můžete nám sdělit,proč by zrovna ČD měly mít jakoukoli přednost při přidělování kapacity DC.SD za ni platí stejně jako ČD nebo se mýlím ?Na to,aby měla tato značka dobrý zvuk,atd. /jak píšete/ měla už dost dlouhou dobu na její realizaci.Dost pochybuji o tom,že ji získají např. tím,že odstraní v os. pokladnách květiny a jiné dekorace ze zorného pole nás cestujících. Netvrdím ale,že žádnou nemá,ale myslím,že spíše spoléhá na své dominantní postavení největšího dopravce u nás.Na to,aby nezakrněla,potřebuje být neustále tlačena vpřed.A to by právě měla "zajistit" ta konkurence,a je zhola jedno,jestli to bude Petr nebo Pavel nebo Karel.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 06:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč by zrovna ČD měly mít jakoukoli přednost při přidělování kapacity DC

Vždyť to píšu: jako jediní mají funkční vozidla pro dálkovou dopravu dnes a jako velká firma asi jako jediní šanci konkurovat zahraničním gigantům, zatím také státním, v budoucnosti.

to by právě měla "zajistit" ta konkurence

Teoreticky ano, prakticky ale těžko, když konkurence má jenom jízdní řád, ale nejezdí. Jak má zákazník poznat kvalitu ČD? Nemyslím jenom to, že bude ve vagónech čisto, ale třeba i to, že případné poruchy lokomotiv nebo vozů nepovedou k masivnímu vynechávání spojů, že bude zachována výhoda nižšího jízdného/km na delší cesty apod.

ČD se proti RTE zmohly na reakci e-liškou, která je podle mého názoru jen hloupým snížením si tržeb. Prostě neprofesionalita, kterou je potřeba vymýtit. Na druhou stranu je to trochu důkaz toho, že ČD nezasahovaly do schvalovacího řízení u DÚ a neznaly jeho výsledek dopředu.

Spíš než pseudokonkurenci bych viděl jako řešení tvrdé úkolování a odměňování managementu podle testů spokojenosti zákazníků, růstu tržeb atd.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 09:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Než se tohle stane, musí mít značka ČD dobrý zvuk a stát se symbolem kvality, pohodlí, spolehlivosti atd. atd. ČD musejí dostat šanci si tu dobrou pověst vybudovat, tj. měly by přednostně dostat kapacitu železniční dopravní cesty před těmi,



ČSA mají taky celkem dobrý zvuk a je to zcela nanic proti nízkonákladovkám. Prostě jim nezbejvá než odřezávat náklady a snižovat ceny, protože holt dneska už není letadlo nic exkluzívního. A myslíte si snad, že Bojče Bán mají v Německu bůhvíjakou pověst ?

ČD se proti RTE zmohly na reakci e-liškou, která je podle mého názoru jen hloupým snížením si tržeb. Prostě neprofesionalita, kterou je potřeba vymýtit.

Už haby ste byl na Pobřeží a rozšířil zdejší modrogumní osazenstvo. Odhaduji Vás na manažera kvalit minimálně Mr.Tvrdíka.

PS: Nepředpokládám, že si tady děláte vysoce sofistikovanou
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 09:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro mě za mě, ať si ČD zkouší uspět, ale bez dotací. Myslím, že dotované rychlíky jsou vrchol drzosti, o Ex, IC, EC už ani nemluvím.

Jinak - zajímavé čtení - http://www.airways.cz/zpravy/clanek.asp?id=258 - o jednom národním dopravci, a hlavně o skvělé "službě" odborů v době krize...:-) Nejde to samozřejmě srovnávat doslovně, ale společných znaků vidím i tak dost...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
nezbejvá než odřezávat náklady a snižovat ceny

Nejsem odborník na železniční dopravu, tak mě berte s rezervou, ale nefungují takhle ČD náhodou už dnes? Šetří se na nových nebo alespoň rekonstruovaných vozidlech a provozují se odepsané krámy, hlavně morálně odepsané - řada 810, šetří se na údržbě vozů, často i na úklidu, zrovna včera polovina vozu rychlíku připomínala skládku odpadků. Ale krajský úředník na cenu slyší, to je pravda, myslím až na trať Mar. Lázně - Karlovy Vary, kde chtěli trochu reprezentativní spojení. Tak máte asi pravdu, akorát nebudeme stačit stavět silnice pro přibývající motoristy.

Odhaduji Vás na manažera

Ne, to já nejsem. Ale e-liška je podle mě šlápnutí vedle, protože ani nepřitahuje náhodné zákazníky z aut (je jen pro majitele In-karet) ani nevyrovnává obsazenost vlaků během dne. V čem nemám pravdu a e-liška je pro ČD přínosem?

H_k:
dotované rychlíky jsou vrchol drzosti

No jo, ale automobilisti za používání silnic platit nemusejí, tak se alespoň trochu kompenzuje tato výhoda těm, kdo autem nejedou, ale přesto se z jejich daní silnice stavějí a hlavně opravují. Zde jsou v nevýhodě dálkové autobusy.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2354
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 11:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale nefungují takhle ČD náhodou už dnes? Šetří se na nových nebo alespoň rekonstruovaných vozidlech a provozují se odepsané krámy

Já jsem si nevšiml, že by mi v sobotu ráno v B737-500 ČSA (nebo o týden dřív v B-737-800 Travel Service) kapala na hlavu voda z klimatizace, byly potrhané sedačky a k snídani jsem dostal plesnivou housku a kafe udělaný z lógru. Stejně tak letušky a stevardi neměli umolousané uniformy. Jediným vnějím znakem šetření byla elektronická letenka.

tak mě berte s rezervou

To se již stalo. Poměrně dávno.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 11:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD:
No jo, ale automobilisti za používání silnic platit nemusejí, tak se alespoň trochu kompenzuje tato výhoda těm, kdo autem nejedou, ale přesto se z jejich daní silnice stavějí a hlavně opravují. Zde jsou v nevýhodě dálkové autobusy.


Jo, železniční dopravní cesta je tak brutálně drahá, aby opravňovala k dotaci rychlíků ve výši údajně 120,- Kč od vlakového km.
Přečtěte si Prohlášení o dráze a zjistíte, za kolik se jezdí.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 12:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modiat: kde se tohle podepisuje?

Jakožto bytostného liberála mě to mrzí, ale zavést konkurenci mezi vlaky na státních kolejích bohužel nelze. Tudy se fungující dělící řez vést nedá. Oddělení dopravce od dopravní cesty je něco podobného, jako bychom chtěli oddělit tvůrčí funkce člověka od jeho režijních činností (dýchání, zpracování potravy atd.) - ať povedeme skalpel kudy chceme, dotyčný vždy zemře :-(
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 13:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modiat, Sants: Samozřejmě, že konkurenci na železnici zavést LZE. To, že dopravci vstupují do interakce na dopravní cestě a ve velké většině z nich se navzájem omezují je přirozená nevýhoda železnice. Problematiku omezujících interakcí ale musí řešit i unitární železnice, tj. žádná změna.

Mně spíš vadí, že železnice velké množství svých přirozených nevýhod ještě zhoršuje svým chováním, které je jí umožněno vlivem NETRŽNOSTI prostředí. Prostě ať žije řezání si vlastní větve pod nohama...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 13:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že dopravci vstupují do interakce na dopravní cestě a ve velké většině z nich se navzájem omezují je přirozená nevýhoda železnice.
Přesně tak, stejně jako třeba nízký valivý odpor kolo - kolejnice je zase její přirozená komparativní výhoda. Každý obor má něco.

Problematiku omezujících interakcí ale musí řešit i unitární železnice, tj. žádná změna.
Tady je právě jádro Baryka, protože změna to je sakra velká. V unitární železnici se kdesi v její hierarchii vyskytuje kdosi, kdo má právo rozhodnout, který vlak v případě kolize tras dostává přednost. Ten kdosi přitom činí hromadu suboptimálních řešení (protože na optimální objektivně nemá čas). Může si to dovolit, protože mu nehrozí, že jeho rozhodnutí bude přezkoumáváno nezávislým správním orgánem, potírajícím diskriminaci dopravců.
Vtip je totiž v tom, že kolize tras není něco, co občas nastane, může se nad tím sejít konsilium a vymyslet jediné správné nediskriminační řešení. Kolize tras je při sestavě jízdního řádu asi tak běžná, jako při životě dýchání.
Tak a čekám smršť příspěvků, dokazujících, že se kolize tras dají řešit bezmyšlenkovitým aplikováním jednoduchých pravidel.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 14:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
vnějím znakem šetření byla elektronická letenka

Jste si ale jistý, že ČSA se snaží hlavně šetřit? Tržby jim rostly rychleji než počet přepravených cestujících a přitom se snížilo využití sedačkové kapacity. To mi spíš připadá jako snaha o expanzi než škrcení rozpočtu za každou cenu.

Debata s Vámi je sice zajímavá, ale pro mě, se přiznám, trochu nepřehledná. V čem je dobrá e-liška? Co byste navrhoval za opatření pro zlepšení a posílení ČD?

Petr_Šimral:
Neumím posoudit, jestli je 120 Kč/km hodně nebo málo, neb nevidím do kalkulací té dopravy. Asi nejde jen o železniční dopravní cestu, to je u státní firmy stejně jen přehazování peněz sem a tam, ale o celkovou konečnou cenu jízdenky pro cestujícího. Zajímalo by mě, jestli byste Vy dokázal s touto dotací dopravu na určité trati zajistit vč. záloh lidských i strojových, podílení se na síťových celostátních jízdenkách apod. Chápu, že vozidla by se asi musela kalkulovat nějak bokem, jelikož zásobu odepsaných, tj. levných starších vagónů asi nemáte.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 14:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: A za předpokladu existence skutečného tržního prostředí by o tomto rozhodl trh, tj. ten, kdo zaplatí za svou trasu více resp. přednost jeho vlaku správci/majiteli infrastruktury víc přinese. Vůbec přitom nemusíte předpokládat, že železniční provoz musí vypadat tak, jak vypadá dnes.

Jak myslíte, že "to" probíhá při přidělování stojánek na letištích? (Třeba případ Ruzyně je zajímavý).

Jak si představujete železnici Vy?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace