K-report
 

Archiv do 20.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 20.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 09:45:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož sezona muzejních a výletních železnic je v plném proudu a i počasí celkem přeje (zanedlouho např. budeme slavit dožínky na Agrokomplexu v Nitře), dovolil bych si trochu rýpavé dotazy na současné provozovatele:
Kolik má MPD (třeba i společně s Průmyslovým muzeem) placených zaměstnanců v sezoně / mimo sezonu?
Kolik má trpěných dobrovolných spolupracovníků?
Kolik máte na letošní sezonu nasmlouvaných zvláštních parních vlaků pro devizové cizozemce, cestovní kanceláře apod. (stačí zaokrouhlit na desítky)?
Koncem zimy jsem totiž byl na velmi vydařeném zájezdu po úzkokolejkách Česka a Slovenska (cizinci a našinci v něm byli asi tak 1:1). Jednou z jeho zastávek měl být i Mladějov, ale nedošlo k tomu, prý pro neschopnost Vaší lokomotivy. Místo toho se úspěšně šotoušilo na JHMD.
Pokud projeví přání podívat se k Vám třeba výprava z www.irsociety.co.uk/ (určitě v ní budou i pamětníci Mladějova minulých let), budete jí mít co nabídnout?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 19:26:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Cogwheel:Letos máme 4 VPP, z toho 2 na poloviční úvazek,1 prac.placený a další je v případě potřeby na telefonu,především pro objednané jízdy dieslem v týdnu a na opravy.
Členů a příznivců máme 20,samozřejmě ne všichni mohou přijet každý víkend,takže se nás o sobotách schází tak 10-15.
Pozvání na únorovou akci jsme opravdu museli odříci,jelikož ze známých důvodů máme nyní pojízdnou pouze jednu páru a ta byla v přípravě na sezonu.I proto nyní vypravujeme mimořádné jízdy s párou jen vyjímečně bez smluv s cestovkami ,a v budoucnu chceme posílat Kraussky na trať pouze svátečně.
Výpravám máme určitě co nabídnout a návštěvníci,kteří k nám letos jezdí po delším čase ,oceňují změny k lepšímu oproti minulosti.
M.K.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 09:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

20 clenu? To je ponekud nadnesene cislo, mozna vcetne vsech, kteri se obcas prijedou podivat. A mozna jsou pocitani i ti, co byli vyhozeni nebo znechuceni praktikami majitelu sami odesli. 10-15 osob schazejicich se na vikend? Mozna vcetne deti majitele (cca 4 roky, cca 13 let, cca 16 let - nic proti nim, ty za to prece nemuzou). Ano, jen jedna para jede, lidi, co to umeli dat tu druhou do poradku, byli vyhozeni (nemluvim o sobe). Zmeny k lepsimu? Ano, shrnuli bordel z celeho arealu do nekolika casti, vypudili lidi a jejich lokomotivy, a navic - od letoska se plati uz za 3 lety deti. To rodiny jiste oceni.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 16:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavlíku,tys nam tu teda fakt chyběl s těma chytrejma názorama
Mirek z Dětřichova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.81.133
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 21:19:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Batyr: A není to pravda? - vybírat vstupné už za tříleté děti svědčí o mnohém. Vidím brzký konec, když se musí uchýlit k takovém zoufalému kroku. Hnus a blit.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 08:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pánové, provozování drážky je záležitostí jejích majitelů, stejně tak jako stanovení jízdního řádu,ceny jízdného, udržování lokomotiv , vagonků a tratě.O všem možném se dá polemizovat ale skutečnost je taková.Taky pamatuju houpačky na pouti za kačku , velkej řetízák za dvě kačky a autodrom za pětikorunu.Když se podívám co stojí tyto atrakce dnes, protáčejí se mi pomalu i brejle.Musíme si ale uvědomit že nářky a jedy se vláček v Mladějově nerozjede,Krausska nezatopí,klika brzdy neotočí.... a hlavně nikdo není povinen se tím (co se zde za názory napíše) řídit.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 09:36:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, dle oficiální propagandy už MPD není na úrovni "šotouši si hrajou" (jako například v Solvayových lomech v Českém krasu či v Drásově u Brna), nýbrž je to podnikání jako každé jiné, tedy na "profesionální" úrovni. Těžko takto ale budou hledat idealisty, kteří by jim tam přišli na bezplatnou brigádu - každý to bude chtít mít zaplacené.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 09:53:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel:
... o to více, že ti (více čí méně) idealisti, kteří se tam objevili, tak byli poté, kdy do dráhy vložili práci, čas (a tím už svoje peníze - minimálně za dojíždění) a nezaplatitelnou invenci, v několika vlnách "odejíti".
Jen si ještě musíme vysvětlit pojem "profesionálové" v CZ poměrech.
Předpokládám, že je tím myšlen člověk, který za svou přítomnost, někdy činnost a někdy i práci chce peníze.
Uvažuji o tom, že naopak asi slovem profesionál není myšlen člověk, který svou činnost vykonává kvalifikovaně a odborně. Důvody jsou dva - jednak na tak specifickou činnost se zcela odpovídající kvalifikace a glejt snadno získat nedá a druhak mohou být případy, kdy o získání jisté "odbornosti" ani ti "profesionálové" nemusí moc stát či ani nemusí tušit o čem je řeč.
Viz známý případ rozebraného a znepojízdněného autobusu Praga AN (nezaměňovat s Pragou RN).
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 11:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně se domnívám že ani soukromé či jiné vlastnictví drážky či jiného objektu přece nebrání dobrovolníkům aby zde bezplatně smysluplně trávili čas pokud k dané činnosti mají alespoń koníčkovitý vztah, případně jsou v daném oboru vyučeni, vyškoleni, nebo prakticky dané věci rozumí atd.Je to hodně o vztazích mezi lidmi a o rozumné dohodě mezi oběma stranami.Jestliže vlastník udělá mantinely odsud až tam, pak se mezi ně buď vejdu, nebo nevejdu, ale stejně s tím nic nemůžu udělat.Profesionálové jako takoví jsou třeba na JHMD a tamní drážce přechod do "soukroma" jistě prospěl.Každý se učíme vlastně celoživotně a tak třeba časem bude jistá profesionalita vidět i tam, kde zatím tolik vidět není.Ono to provozování byť jenom úzkokolejky není až tak jednoduché, drážka si musí vydělat pokud možno alespoň na provoz( a teď si spočítejte kolik zbaští čouda za víkendové ježdění uhlí a kolik stojí metrák a jsme jen na uhlí třeba na třech tisících) dál něco stojí maziva,válcák, drobné opravy a materiál na ně.Pak se najednou zjistí že vlastně bez dobrovolníků skoro zadarmo se už nedají dělat další věci (třeba opravy exponátů) a někdy ani pořádné zabezpečení provozu.Ale to už je druhá strana mince.Mince, kterou majitel či skupina majitelů musí v rukách neustále obracet.Nejen Má dáti - dal, ale též Mám dáti - dal jsem.Jsem přímo v provozu na jedné drážce tak trošku nevařím z vody a neřeším šotořeči.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 12:53:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kolíně asi umíte táhnout za jeden provaz a na podstatných věcech, důležitých pro provoz drážky, se shodnete. V Mladějově se ale v minulosti opakovaně stalo (a je to cítit i ze zdejší debaty), že problematiky znalí nadšenci a "idealisté" (ochotní pomoci i zadarmo) měli např. na otázky muzejnictví jiný názor než nynější majitel a "zaměstnavatel". A došlo k neshodám. Rovněž si myslím, že bez lásky pro věc, jen jako výdělečná činnost, se kvalitní železniční muzejnictví dělat nedá.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 16:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta láska pro věc, zapálenost, je řekl bych prvořadým faktorem jak muzejničení tak ježdění a starání se o vše kolem drážky.A šéfování něčemu je pořádné břemeno které právě ta zapálenost pomáhá nést i když to tak třeba někdy nevypadá.A jestliže potřebuji někde sehnat peníze na opravu mašinky pro provoz, a podaří se mi je sehnat, dám je do té mašiny a na další věci už prostě nemůžu dát.To je třeba si také uvědomit.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 18:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kovářmirek: ano, ta láska a zapálenost pro věc je prvořadým faktorem pro muzejničení a právě toto v současným Mladějově chybí. Proto už po několikátý tvrdím, že současný Mladějov nemá s muzeem nic společnýho. Majitel (kovozemědělec Doležel) nikdy do lokomotiv nedělal, jemu se vždycky líbily starý motocykly a auta, který upravoval dle svých představ a tím je v podstatě znehodnocoval (viz několikrát zmiňovaný autobusy). Rodina majitele, tedy Kopřivovi, jezdí do Mladějova jen z donucení, protože si to starej pán přeje. No a ti ostatní, co dnes hejbou Mladějovem, tam jezdí jen kvůli ježdění a vyblbnout se.
Už dávno mohla bejt v Mladějově expozice lokomotiv a nejrůznějších vozíků. Ti, kteří „byli odejiti“, už je za svý peníze mohli mít z části opravený. Jenomže současný „vysoce kvalifikovaný vedení“ rozhodlo jinak. Provoz dráhy je absolutní prioritou, takže tady žádný muzejní lokomotivy trpět nebudeme. Jediný lokomotivy, který maj smysl, jsou přece ty, který budou tahat vláčky s turistama. No a nějaký muzejní vozíky, třeba nejtovaný kiplory...... k čemu? Copak se s nima daj vozit turisti?
Mladějov je názornou ukázkou toho, jak znehodnotit zapálenost a práci mnoha lidí, jak je rozeštvat a jak rozbít jedinečný muzejní sbírky.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 20:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase na druhou stranu vzniká další neméně pěkná dráha. I když rozpad Mladějova neni dobrý to počin, tak Zbýšováci jsou konečně na svém, se svým a se svými. Bude to krásné muzeum v pěkné lokalitě.
___Petas___
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 22:33:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Nyplzet: MPZ nebyla jedina parta ktera byla donucena odejit
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 10:36:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem si naplánovat návštěvu v Mladějově a tak jsem se seznámil s jízdním řádem. Proto mne překvapilo, že se jezdí výhradně o sobotách, zatímco neděle je nejen bez jízd, ale dokonce i muzeum je v neděli zavřené. Trochu mi to připomnělo jednu restauraci, kde mívali přes oběd vždy polední pauzu (aby se mohli zaměstnanci v klidu najíst). Anebo jistého ředitele skanzenu, který dělá vše proto, aby znemožnil provoz muzejní železnice, která by mu mohla do skanzenu vozit víc návštěvníků.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 13:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ___Petas___: omlouvám se, ale nejsem obeznámen s detaily.
gmfrp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.120.123
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 22:05:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár obrázků ze sobotního bitevního provozu:
 
 
 
 
gmfrp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.120.123
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 22:09:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 08:55:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vojensko-historická show mě přivedla na nápad, jak vrátit Mladějovu ztracenou popularitu: Uspořádejte v Mladějově Memoriál Maxe Valiera.
Jak známo, ing. Max Valier měl v Harcu továrnu na zábavní pyrotechniku, ale ve 20. letech minulého století začal experimentovat i s raketovými motory pro pohon dopravních prostředků. Jeho kolejové vozidlo s raketovým pohonem prý na harckých úzkokolejkách (pravda, o rozchodu 1000 mm) dosáhlo rychlosti přes 200 km/h (snad i s člověkem na palubě). Bohužel, inženýr Valier krátce nato zahynul při zkouškách raketového automobilu, vyvíjeného ve spolupráci s firmou Opel. To bylo ještě dávno před Wernherem von Braunem a jeho raketami pro nacistickou armádu (a následně pro kosmický výzkum).
Na uctění památky raketového konstruktéra Maxe Valiera by se na MPŽ mohly uskutečnit závody kolejových vozidel s raketovým pohonem, přípustný by byl též proudový motor či pohon vrtulí. Adhezní pohon nepřípustný, pouze brzdy. Start u bran býv. fabriky v Mladějově, cíl pro raketovou kategorii na Vekslu, pro ostatní vozidla na Hřebči (s bezpečným zastavením před štolou). Takovéto závody by určitě přilákaly množství (platících?) diváků. Ale nechte raději nějaké volňásky pro zástupce Drážního úřadu, Inspektorátu bezpečnosti práce, hasičů a Záchranné služby, jakož i pro reportéry komerčních TV.
Zbývá jen najít odvážlivce, kteří ta vozidla postaví a budou je pilotovat.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 09:04:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz též www.urbin.de/konstrukteure/valier.htm V roce 2010 uplyne od jeho smrti 80 let.
Kiki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.84.6
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:44:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako obvykle pozdě, ale přece, jsem taky na http://www.vlacky.com/foto_akce/2007/mladejov doplnil něco málo z válečného dne v Mladějově.
Steinbrecherův stín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 16:49:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné, ať se daří. Ta zídka pod dílnou není tak hrozná jak sem si myslel. Držte se ale zachování industriálního rázu šamotky. Jinak líbí se mi lak Faura, lakýrník fakt machr. Ohledně háček, by bylo dobré zachovat jedno zasraný v původním nátěru, to žlutý ať zůstane. Nesmí se zapomínat, že to byla dráha závodní né kolotočová. muzejní erko a jiné... dobré, dobré. Jestli jste si vybrali cestu svojich laků, proč né, ale u původních lokomotiv udržujte to co tam patří.
Dobře, že se snad něco děje. Mnoho štěstí a buďte rozumní.

Zdař Bůh!
Karol Šmehil
Deutz_42919
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 20:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediná vada na akci je, že jsme zas prohrali bitvu.
Václav Šmora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.105.106
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 16:16:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při pohledu na Faura stojícího na Vekslu nemohu nevzpomenot na to, jak pan Kopřiva svého času kategoricky provoz Faura odmítal, protože "rovná oblouky". Není to ale zase tak dávno, co přímo zde tvrdil, že páry budou v provozu spíše příležitostně. To už mu ty rovnané oblouky nevadí?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 18:43:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Karol-ohledně háček ja problém v tom,že obě byly původně žluté již od výrobce,to tzv.zasrané byla už jen místní tvořivost bývalých šamoťáků.
Ale vhodnou barvu pro něj jistě najdeme.
Ad. Václav:rovnané oblouky mi nevadí,když se jezdí rozumně,není v tom problém.
Mimochodem,netvrdil jsem ,že páry budou jezdit příležitostně,jen chceme v budoucnu omezit provoz Kraussek a většinu parních jízd odjezdit BS-80.
M.K.
Karol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 19:24:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: Kopřiva
Hele neval tady něco o tvořivosti. Chtěl jsem říct, že je potřeba zachovat to co tu jezdilo x-let ať je to třeba puntíkovaný, pokud to tak bylo, tak ať to tak je!!! Jsou to jediný pozůstatky po tváři MŠLZ a rázu celého areálu. Jasně ať je jedna v továrním provedení. Uvědom si, že pokud tohle všechno odstraníte, tak to bude jen naleštěnej kolotoč. Prober se, pokud něco teda děláte, tak nad tim myslete. Přečti si nějaký články od Miloše Matěje a jinech kalibrů. Jak se to dělá a má dělat, viz záchrana Ostravskejch hradčan, taky to nenatřeli na modro a zeleno a nevyleštili flexkou. Ale co bych ti vysvětloval. Stejně skáčete podle p. Doležela, velkého to muzejníka...
cfmdr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.75.46
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 21:40:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem měl strach, že exKája z exMladějova někam zmizel...
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 09:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Par fotek - na prvnich 3 jsou vymenene prazce v okoli prejezdu Nova Ves. Mozna jsem naivni, ale v okoli techto prazcu jsem videl nejak malo sterku.
Dalsi trojice - pozustatky lesniho pozaru z jara 2007 vznikleho pri praci s ohnem na trati.
Zbylych 9 - rekonstruovane trat z vyhybny Nova Ves smerem na Hrebec, celkova delka cca 800 m, stav je totozny s dubnem 2007 = stale horska draha, stale malo sterku, nova je jen trava prorustajici az pres metr vysky na vice proslunenych mistech. Nevim, kam nateklo pul milionu, vim, ze si za to dnes clovek nic moc nekoupi, ale nebylo pak lepsi opravit jen pulku, ale zgruntu, aby se po trati dalo jet? Takhle se taky muze stat, ze se to necha byt a nedostavi se to, jak byvalo za casu uz minulych a prachy danovych poplatniku tak prijdou nazmar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 09:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pokracovani:
 
 
 
 
 
 
Foceno v patek 24.8.2007 kolem 7-8 hodin vecer.
Extra vzkaz pro nektere prilis aktivni priznivce MPD: Nikde jsem nevidel plot ani cedule zakazujici vstup, tak jsem z verejne pristupneho lesa vstoupil, rozhledl se, jestli neco nejede, vyfotil, nezpusobil zadnou skodu a odesel.
drms
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.112.173.116
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 16:28:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě, že ses rozhlédl, Pavlíku, aby tě tam nesrazila třeba drezína, to by byla škoda...
Larva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 18:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Mladějově na nádraží se v období rekonstrukce bitvy vyskytoval taky nějaký hóóómelesák.
 
Z.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.152
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 14:50:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na fotkách co zde ukázal Pavelxyz to vypadá jakoby žádná rekonstrukce neproběhla.Koleje jsou rezavé,chybí štěrk a o zarůstání trávou ani nemluvím.Spíše mi to připomíná zarostlou,nepovužívanou trať.Poslední fotografie připomínají nadokončenou trať jako se to nedostavovalo za dob minulých,konec z ničeho nic a dál železnice nevede.
Jak je to tedy s Mladějovskou dráhou?Dopadne jako většina lokálek u nás?Cestujících ubyde,trať nebude vhodná a způsobilá provozu a tím na této trati provoz zanikne...Opravdu to nevypadá jako rekonstrukce,ale jako její zánik.
No poslední fotka pokud je z bitvy vypadá opravdu příznivě pro tuto dráhu...To asi svědčí o všem,co se tam děje...
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:52:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Z.B.-štěrkování a podbití tratě se bude dělat najednou.Finančně se nevyplatí převážet kvůli každým pár metrům podbíječku.
Do doby renovace tratě v úseku Nová Ves -Hřebeč budeme jezdit tak jako dosud úsek Mladějov-Nová Ves.
Z.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.152
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 18:55:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lárva : v Mladějově to není žádná mimořádnost potkat kdekoli v dědině homelesáky.Hlavně na šamotce se pohybují tito pochybní lidé viz. jeden nejmenovaný vysoké postavy s delšími vlasy.Výskyt tohoto jedince je nejčastější v hospodě.Ostatní jedinci se rozprchli do celého světa a tím přestaly být homelesáci a stali se z nich slušní lidé...
Larva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 08:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z.B.:Pane kolego.Určitě znáte místní poměry líp než já ale přesto s vámi souhlasím v tom,že v areálu je celkem hojný výskyt těchto "pochybných existencí"což výstižně popisují i moje fotografie.
Foto č.1:Tohle po mě vyletělo spoza sloupu,když jsem šel do areálu.(leknutím jsem foto bohužel rozmazal).
Foto č.2:Tenhle postával v areálu poblíž nějaké "šopy"
Foto č.3:Tajný agent u nádraží.
 
 
 
však vy víte
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 15:16:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na všecch fotkách je jen Igor a Zdeněk...
Z.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.152
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 18:25:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lárva : s fotografie číslo 1 jsem poznal Skalického a z fotky číslo 2 Igora.Postavu na fotce číslo 3 neznám,ale připomíná mi toho homelesaka na tom nádráží v Mladějově jak zde bylo foto o něco víš.
Ale podle monterek je vidět,že se tam aspoň něco děje,jestli to není fingovaně zašpiněný.
Karol však vime!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:35:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://mpz.cz
to je paráda co chlapi dokázali ve Zbýšově! Ano i tyhle šikovné lidi p. Doležel vyhnal, potupně vyhodil. Držím MPŽetům palce.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:30:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehněvejte se na mne za příspěvky z 21.8.. V těch dnech v televizi běžel hraný dokumentární seriál o raketových konstruktérech a to mne asi ovlivnilo. Avšak kdyby to raketové kolejové vozidlo zbastlil a následně pilotoval sám pan majitel MPD,... (třeba by dopadl jako Valier).
Marshall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.127.157.183
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 10:24:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazka na tělo pro Mladějováky.Nebylo by lepší postavít prozatím sic kratší ale zároveň i podbitý a zaštérkovaný úsek trati jako to udělali Kolíňáci nežli postavit úsek delší a pak ho stejně nevyužit protože je bez podbití nesjezdný....Děkuji za odpověď.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:38:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Marshall-v současné době máme sjízdný úsek na Novou Ves v délce 6 km.
Zbylý úsek tratě chceme zprovoznit co nedříve to půjde už s ohledem na požadavky regionu a s plánovaným otevřením muzea těžby na Hřebči.
Dále je již na Hřebečském vrchu ve fázi příprav naučná stezka a uvažuje se i o výstavbě rozhledny.
Všechny akce směřují k posílení turistického ruchu v našem regionu.
Marshall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.127.201.170
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 10:06:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jestli chtě nebo nechtě si se vyhl odpovědi na mou otazku.JeštĚ jednou si přečti dotaz.
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 17:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, já bych to viděl takhle. Proč dávat do "cajku" asi 1 km tratě na Hřebeč což obnáší náklady na dovoz podbíječky, lidí a jiných faktorů (vlastníma silama by to trvalo hoodně dlooouho), když ji z hlediska vození lidí nevyužijeme. A o to tu snad jde.
Ano, vypadá to jako opuštěná horská dráha. Ano, některým lidem se nemusí tento názor líbit, ale což...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 14:29:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve vedlejší úzkokolejné diskusi se t.č. probírají písničky od Hoboes (případně též zaminované tunely v býv. Jugoslávii). Na MPD by možná sedělo "Tvá dráha míří k tunelu, a tunel, ten má hlad."
P.S.: Nechci, aby se to nějak špatně vykládalo, je míněn portál štoly na Hřebči, která je v hloubi masivu zaslepena, takže nikam nevede.
Vitaminp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 15:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak teď uz se neudržím nepřispět... u nás nefrčí ani Ryvola, ani Daněk (... ten leda s kolegou Kolbenem...) ale Pavel Dobeš a jeho Pražce. No uznejte sami:
...nábor nových duší:
"Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze,
pakliže ti vyhovují rychlost, šmír a saze."
...prevence pracovních úrazů:
"A naučíš se skákat tak, jak to umí vrabec,
když na nohu si pustíš železniční pražec."
...vychvalování večerních seancí u ohně:
"A jestliže jsi labužník a přes kapsu se praštíš,
upečeš i krávu na železničních pražcích."
... a mnoho dalších věcí výlučně Česko/Moravsko Třebovských. (Kolíňáci si mohou halekat leda tak "Kolíne, Kolíne..." )
Mimochodem - nevěděl byste někdo o nějakých použitých dřevěných pražcích? Tentokrát na nich nechceme péct krávu, vyrábět z nich lavičky, stavět barák, pouštět si je na palec či je vzpírat před děvčaty z Třebové. Tentokrát by opravdu měly posloužit svému původnímu účelu... nějaké ne moc hlinoidní, ne moc drahé a nejlépe ani ne moc z daleka... Nejlíp tak vagón... dva... tři... Chybí nám a jak jste mohli číst výše, jsme na nich opravdu závislí...
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 20:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Získat pražce oficiálně bude asi složitější, podle mých neověřených informací se jedná od 1.7. o nebezpečný odpad a ten se nesmí dále prodávat subjektům, které nemají licenci na nakládání, recyklaci a zneškodňování takového odpadu. To sice v přeneseném slova smyslu úzkorozchodka splňuje - pražec se na ní časem zneškodní , ale ökologové asi prskají...
Václav Šmora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.93.140
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 13:51:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pan Kopřiva zde zmiňuje plánované muzeum těžby na Hřebči. Podniká se v tomto směru něco? Při své poslední návštěvě jsem pozoroval, že celý areál je opět o krůček blíž k totálnímu rozkladu. Kromě toho se blíží konec výjimky od OBÚ Trutnov, takže tunel bude nevyhnutelně zavezen...
___Petas___
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:44:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Václav Šmora: Tak tak už se to blíží
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 13:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vitamín: no z blízkého okolí se ještě naučte od Dobeše St.Loučka blues , to zas není od Moravské Třebové tak daleko, ať máte co halekat v Mladějově, když žádná přímo Mladějovská skladba není
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 17:17:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad V.Šmora-Hřebeč je bohužel v takovém stavu,v jakém je.Nyní máme ještě hodně práce na Mladějově.Výjímka od OBÚ Trutnov byla letos prodloužena do 31.12.2010.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 17:31:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes začal v muzeu 4 denní výchovně vzdělávací projekt s názvem Mezi pražci mladějovské úzkokolejky.Projekt vychází z koncepce Výchovy ke vztahu ke kulturně historickému dědictví a účastní se jej žáci 8.ročníků základní školy z Moravské Třebové.
Cílem je prohloubení vědomostí o historii techniky.
Projekt je finančně podpořen Evropským sociálním fondem.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 07:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Kopřivo, opět nestačím žasnout nad tím, jak to v Mladějově a na Hřebči řídíte. Nejdříve nařídíte odvoz pomalu všech exponátů a teď chcete budovat muzeum na Hřebči. A to jako muzeum čeho? Hornictví? Copak vy tomuto oboru rozumíte? Docela o tom pochybuji, když štole říkáte tunel . Docela by mě zajímalo, co bude součástí sbírek tohoto "muzea". Prvořadým předpokladem pro shánění exponátů je totiž dobrá orientace v dané problematice a ta vám nepochybně schází.....
Jinak je až dojemné, s jakou péčí se snažíte předávat historické dědictví dalším generacím. Mohl bych vědět, co se jim budete konkrétně předávat? Informace o opravě a funkci parní lokomobily? A nebo jim řeknete pravdu o tom, jak se dělá skutečné mladějovské muzejnictví....... že se musí nejprve zamezit přílivu exponátů, protože ty jsou nežádoucí, pak je nezbytné zbavit se lidí, kteří něčemu rozumí a mají vlastní názor, protože ti jsou pro další rozvoj "muzea" nežádoucí......
A kdo vlastně bude ty žáky celé 4 dny vzdělávat? Vy osobně? Nebo si na to najmete lektory? Ono je to asi jedno, hlavně když je to finančně podpořeno z evropských fondů.....
Pane Kopřivo, má ten Evropský sociální fond vůbec ponětí o tom, jaká banda pitomců a diletantů to dnes v Mladějově řídí?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss: Do Mladějova nevidím, ale myslím si po včerejší zkušenosti s jedním inženýrem od nás z práce, který se mně ptal jak vlastně funguje ten parní stroj na lokomotivě (byl se podívat v Lužné a nějak nechápal byť je strojař jak to funguje).Tak z toho pak měl hodinovou přednášku od blbého kováře ohledě parního kotle,regulátoru,rozvodu ,šoupátek a protiklik...Asi už se to neučí ani na vysokém učení proto myslím že když se to ukáže a vysvětlí školní mládeži je to jen dobře.Navíc jak jsem četl před časem o tom projektu Výchovy a vzděláváni mládeže ve vztahu ke kulturnímu dědictví tak mají své odborné lektory z řad muzeí a odborných institucí.Takže spíše přednášející přijel odjinud a drážka a mašiny zde byly coby Orbis pictus.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 11:31:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss-především nechápu,proč urážíte osoby snažící se o záchranu mladějovské úzkokolejky,ale přesto Vám odpovím:Pokud se najde dost finančních prostředků,budou na Hřebči ve štole vybudovány 4 zátinky ,ve kterých bude prezentován vývoj posledních 150 let historie dobývání žáruvzdorných dílů.Mohu Vás ujistit,že je nebudu kopat osobně,ale práce bude provádět externí firma mající potřebná povolení.
Ohledně projektu se žáky základních škol:
Projekt je řízen Katedrou dějin a didaktiky dějepisu Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a v celé ČR nyní probíhá celkem 10 podobných projektů.
Pracovníci katedry nás v létě navštívili a byly dojednány hlavní cíle,dle kterých je projekt veden.Podrobnosti si můžete vyhledat na www.3zsmt.cz
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 11:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: Pane kolego, jak jste sám napsal, do Mladějovské problematiky nevidíte a kdybyste viděl, asi byste měl diametrálně odlišný názor na rodinu Kopřivových a Doleželových. Já vím o čem píši. Jsou to lidé, kteří se podivným způsobem dostali k exponátům vysoké historické hodnoty a bohužel neví, jak se k nim chovat. Lokomotivy č. 1 a 5 berou pouze jako prostředky pro udržení provozu svého skomírajícího industriálního muzea. O jejich historii nebo konstrukci neví zhola nic (to platí obecně, nejen o lokomotivách).
Jinak proti seznamování mládeže se starou technikou nic nenamítám, spíš naopak, ale proč brát návštěvu školáků ze ZŠ Moravská Třebová jako čtyřdenní projekt, který musí být dotován Evropským sociálním fondem? Nejsem naivním školákem, takže už vím, že dotace a státní zakázky jsou především od toho, aby se na nich někdo dobře napakoval. Proto mi tak trochu hýbe žlučí, když vidím, jak Kopřivovým a Doleželovi někdo strká peníze a oni je pak investují do tak důležitých věcí, jako je např. výstavba nesmyslné zídky u vstupu do areálu.
K technickým vysokým školám bych jen dodal, že je v naprostém pořádku to, že se dnes neučí nic o plochém šoupátku, o konstrukci regulátoru nebo injektoru. Žijeme v 21. století, takže bych od dnešního absolventa strojařiny očekával spíše znalost takových věcí, jako je např. pevnostní analýza, znalost mechaniky proudění plynů a kapalin, materiálové inženýrství.... Bez těchto disciplín se při návrhu dnešních kolejových vozidel bohužel neobejdete.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 14:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz
Kde vlastně chce vzít exponáty Průmyslové muzeum na Hřebeč? Nachází se v republice ještě něco zajimavého co se nepodařilo získat ani lidem okolo MPŽ, hornickému muzeu v Příbrami, spolku Solvayových lomů, nebo jinému spolku či muzeu?
Takto to vypadá že buď na Hřebči bude celkem chudá a nezajimavá expozice toho mála co mají a toho čeho se zbavila OKD nebo Diamo. Nebo jednoduše se bude muset hodně snažit aby přesvědčil pro návrat ty kteři museli odejít i s exponáty.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 16:26:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad poručík:expozice na Hřebči určitě nebude konkurovat např.Příbrami.Musíme si uvědomit,že případné hornické muzeum bude součástí celého komplexu,do kterého patří i expozice železniční,silniční,zemědělské a stavební techniky.
Přesto bychom na Hřebči rádi ukázali princip ručního dobývání v dřevěnné lichoběžníkové výztuži s odvozem rubaniny důlními vozíky, elektrický přehazovací nakladač NL-12,dopravu vozů el.vrátky či ukázku razícího kombajnu.
M_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 19:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dřevěné pražce: to je velmi strategický materiál, doporučuji šmejdit někde poblíž velkých koridorových staveb. Je ovšem nutno se vhodně dostat do přízně traťmistra a přeplatit všechny jeho známé zahradkáře. Poněvadž zahradkáři ti vědí vědi vždycky nejlíp kde je sehnat. To že jde o nebezpečný odpad se na "odběru" pražců nijak významě neprojevilo. Mluvím z vlastní zkušenosti na zmź.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 19:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ptal jsem jak zajistíte dostatek zajimavých exponátů. Protože na území ČR funguje docela dost muzejí a spolků tak dnes budete mít dost omezené možnosti. To že jste nechaly odejít dost lidí i s exponáty které jim patřily je dost kontraproduktivní. Zprovozníte někdy lokomobilu Volf? Dokončí se někdy elektrárna? Jaké jiné exponáty máte kromě stavební, zemědělské techniky a původních mladějovských lokomotiv?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 08:56:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad poručík:Pokud by jste nás navštívil v letošním roce,viděl by jste desítky různých exponátů.
Kromě exponátů z oblasti stavební,zemědělské a železniční techniky máme i z oblasti silniční.
Bohužel nedostatek krytých prostor nám zatím neumožňuje vystavovat vše,ale na tom se pracuje.
Se zprovozněním Wofky včetně dokončení elektrárny do původního stavu se v současné době nepočítá.
U budovy dojde pouze k nezbytným opravám a bude využívána k výstavám exponátů.
Wolfka,která bohužel není kompletní,bude po renovaci na ukázku pouštěna pravděpodobně na stlačený vzduch.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace