K-report
 

Archiv do 14.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční periodika » Archiv do 14.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 09:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, jak č. 1, tak č. 2 jsou letos velmi povedené. Tak uvidíme, jak to bude pokračovat.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
T.478.4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.249.185
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 10:33:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrcholná éra nasazení Plzeňských čtyřek - ohlednutí.....neplanujete vyse uvedene pokracovani po Bratislavskych?
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 18:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Dráze 3 velice poutavý článek o parních lokomotivách s parojemy spojenými rourou. Velice mě zaujal i spoustou pěkných dnes již historických fotografií. Je ale možné, že mnohým již toto nic neříká. Pan Polonceau a StEG je pro hlavně mladší generaci pravěk železnice.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 19:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak Dráha č.3 veelmi dobře!!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 12:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, Dráhu 3 mám od včerejška a je pro mě opět super (až na článek, který zmiňuje Past )

Hlavně, že si každý najde něco.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 22:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ročenka bude kdy? loni přišla myslím s třetí Dráhou, letos nic?
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 23:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyděržaj pioněrV sobotu už byla v prodeji na burze,tak je jen otázka času kdy ti dojde taky..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 09:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím pochválit březnovou Dráhu i ročenku, obé se mi líbí, i když samozřejmě něco mě zajímá více a něco méně, ale to je noumání.

Jen u ročenky mě trošku zaskočila cena. Chápu, že nic není zadarmo a bez reptání jsem zaplatil. Ale, podstatná část jsou "firemní články" a při srovnání se Světem železnice (obdobný rozsah a tisková kvalita, ale autorsky "náročnější" texty) za 159 Kč, ročenka s cenou poněkud zaostává... Ale nelituji, počtení je to taky zajímavé. Předplatitelé mají ročenku "zdarma" k předplatnému?
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 11:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Ano, ale musis zaplatit predplatne na dalsi rok do konce toho predesleho. Jinak rocenku solíš:-)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 11:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim,
netusim, jak to tu ted je s jednotlivymy zelperiodikami a tak si rejpnu tady, hold jsem takovy rejpalek a zas me to neda. A do ceho ze to budu rejpat ? No, to je jednoduche, prece zase a opet Svet Zeleznice, jak jinak v mem pripade, ze. Hold, zrejme jsem si na tento "platek" zasedl.
Voco gou, at pouziji dnesni "modni" a urcite i velmi "ctivou" mluvu. To ze jsou u popisku fotky jakesi divne vykricniky, to uz ignoruji, nejak to asi v tomto pripade patri k "znacce" a poznavacimu znameni. I kdyz uznavam, ze jinak jsem to nezaregistroval, ale mozna uz jsem otupen. Ale co me zaujalo a neprijemne, byl uvodnik. Uvodnik "vychytraleho" a vsem "ukazujiciho" ... majitele/sefredaktora ? Ostatne, tento uvodnik zvlast vynikne pri precteni clanku o krtu v Tatrach Tater, to si asi nekdo "jen" delal srandu, ze ? Ale opravdu, neskodilo by se obcas nad tim, co kdo takhle ruzne pise po "divnych" mistech, co ze to vlastne napsal. A co ze je tam za problem ? To necht si prislusny "pripadi" promysli za domaci ukol. Ale na druhou stranu uznavam, ze mysleni boli, ale zase pri dnesnim vyberu protibolestivych prasku, kde je problem ?
Nic, prehanim, jak je u me ostatne v nekterych pripadech i normalni, ale zas o tolik to neni. A opravdu by neskodilo, nez si zase nekdo nekde bude honit triko, aby se nejdriv zamyslel, zda je to adekvatni a smysluplne a taky na miste, ze.
Pavel
P.S. A proc to pisi sem a ne na redakcni adresu ? To jest jednoduche, protoze soude prave podle toho uvodniku jest to predmetnym auterem zde bedlive sledovano.
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
KT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.18.121
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:50:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale opravdu, neskodilo by se obcas nad tim, co kdo takhle ruzne pise po "divnych" mistech, co ze to vlastne napsal.

... ze by zamyslet ?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 20:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo i me se nedari ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:48:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad PjP: jelikož SŽ je jediný časopis (kromě Dopravy), který ještě z tohoto oboru kupuji, nerozumím řeči Vašeho kmene. Úvodník jsem si přečetl znovu a poněkud mi nedochází, co Vaše blahorodí zde nanáší... Tak to vybalte trochu konkrétněji.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 22:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslim si ze to neni az tak tezka hadanka, jak se zda. Nebo se mylim ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
KT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.18.121
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 13:49:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I pro mě, byť neznalce tramvajové historie, je to těžká hádanka.
PS. Fotku s vykříčníky v popisku jsem ve SŽ č. 1/21 našel jenom jednu, zato jsou tu dvě s otazníkem. Takže je to skoro i politicky korektní...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 13:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak ta hadanka nema nic spolecneho s tramvajemi a ani s jinou historii. Teda akorat s historii vydavatelstvi by se tak dalo napsat.
Ale dovolim si verit, ze to konecne vyzneni je ciste nahodne a neumyslne.
Pavel

(Příspěvek byl editován uživatelem pjp.)
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8835
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 19:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám trochu věcnější připomínky k aktuálnímu číslu SŽ. V článku o mechanických návěstidlech - který mi celkově přijde "o ničem" - mě zaujaly dvě věci:

1. předvěsti byly v Rakousku instalovány až od roku 1913??
2. jak to, že autor, resp. celá redakce nepozná původní nádraží České západní dráhy na Smíchově, viz foto na straně 78?? Myslím, že tak jedinečné zhlaví, navíc s trolejí se u nás těžko najde.

Jinak tento časopis kupuji rád a pravidelně, i když mi přijde, že v něm někteří autoři trochu zbytečně idealizují minulost a naopak zatracují současnost.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 19:51:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mcbain: asi tak. Ten článek o návěstidlech je opravdu hodně slabý, hodil by se spíše do jiného časopisu (je to asi to nejslabší, co v SŽ kdy vyšlo). Hlavně nemá hlavu ani patu.
Pokud jde o předvěsti, taky by mě zajímalo, odkdy se instalovaly. Pravděpodobně od 1899, kdy se přecházelo na prostorovou soustavu. Hledat ve věstnících to nebudu. Viděl jsem i řešení, že se jako předvěst použilo distanční návěstidlo.
U Smíchova nejde jen o kolejisko, ale také o charakteristickou věžičku výpravní budovy.
350009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 22:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Som prekvapený, že ŽM sa nechytil témy avizovaného zjednotenia trakčných sústav u ŽSR a nevypracoval kompletnú analýzu tejto témy ako napr. v článku Ropa a doprava.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 08:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotku s vykříčníky v popisku jsem ve SŽ č. 1/21 našel jenom jednu, zato jsou tu dvě s otazníkem. Takže je to skoro i politicky korektní...

Vykřičníků je ve Světu železnice bohužel spousta, v některých článcích asi tak ve 2/3 vět Vždycky mám pocit, že to píšou dost nesebevědomí autoři, kteří mají pocit, že to vylepší naboucháním iks vykřičníků na konce vět. Asi to bude politickou orientací autorů - viz kecy o tom jaká je škoda že zaniklo ČKD a cukrovary, to je vhodné tak do Haló novin a né tímhle politickým harampádím zasírat hobby-šoto-historický-časopis, kór takový který si hraje na exklusivitu.

Jinak k poslednímu číslu - ten článek o návěstidlech nejen že nemá hlavu ani patu, ale je tam si spousta chyb (například úsměvné tvrzení že mechanických ranžírek bylo málo ). A pokud se ptají, odkud je notoricky známá fotka ze Smíchovského nádraží - to svědčí o nulové redakci.

Jinak článek o Měšických vlečkách jsem četl asi 4x, než jsem pochopil o co jde (((-: Přitom by stačilo ten text akorát líp rozčlenit a strukturovat.

Ufff (((-:
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si taky jednu poznámku k SŽ - po každém čísle jsem rozhodnutý, že nikdy více. V tiráži je uvedena funkce jazykového redaktora. Nevím, jaký jazyk ovládá paní redaktorka ;-), český to však nebude. Co článek, to řada hrubek ... Kvalitní papír, zajímavé fotky (i když autoři neví odkud jsou :-))...škoda... Ale stejně se vždycky nachytám znovu :-)))
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 20:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadeŠ: co váš příspěvek-to "perla". Poslední dobou je strašně moderní psát/říkat o něčem, co se mi nelíbí to, že je to: a) socialistické b) bolševické c) levicové d) kombinace a,b,c.

Asi to bude politickou orientací autorů - viz kecy o tom jaká je škoda že zaniklo ČKD a cukrovary, to je vhodné tak do Haló novin a né tímhle politickým harampádím zasírat hobby-šoto-historický-časopis, kór takový který si hraje na exklusivitu.

To si jako děláte prdel ? Jasně, záník ČKD, cukrovarů a jiných podniků byl MOŽNÁ ekonimicky i jinak odůvodntelný, ale rozhodně to asi není věc, která by měla být nějakým významným způsobem pozitivní. Jestliže se někomu nelíbí to, že továrna, která prosperovala a prosperovat by mohla i nyní, byla záměrně zlikvidována (tunel, odkoupení zahraniční konkurencí), tak je ihned příznivec komoušů ? Co hulíte ? Máte doma akvárko ? Čím by si měl SŽ hrát na exklusivitu ? To se má tisknout na hajzlpapír ?

A těch ranžírek bylo hodně kde ? V oblasti mezi Děčínem a Chomutovem by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Tam často nebyla ani odjezdová návěstidla. Pochybuju, že jinde by to bylo jinak.

Bože, bože ty to vidíš...

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8978
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 22:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestliže se někomu nelíbí to, že továrna, která prosperovala a prosperovat by mohla i nyní, byla záměrně zlikvidována (tunel, odkoupení zahraniční konkurencí), tak je ihned příznivec komoušů ?

Škoda, že to s možnou prosperitou našeho cukrovarnictví vidí EU a Eastern Sugar trochu jinak.

Jinak zbytečný sentiment za dobami minulými mi na SŽ taky dosti vadí - což jsem sem už psal.
Jen pro zajímavost - včera jsem si na Masaryčce u stánko-antikvariátu u nástupišť koupil deset Dikobrazů z roku 1981 (5,- Kč/ks ). Každému, komu se po těch dobách stýská doporučuji něco podobného prolistovat. Je to možná ještě lepší, než reprízované "TN" z roku 1982 na ČeTe 24.

Johny11 Dovolím si taky jednu poznámku k SŽ - po každém čísle jsem rozhodnutý, že nikdy více. .... Ale stejně se vždycky nachytám znovu :-)))

Takhle nějak to vidím i já.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 23:25:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zbytečný sentiment za dobami minulými mi na SŽ taky dosti vadí
To může, ale musím být schopen separovat ten sentiment od informací. Já zas nemusím tu přemíru vozidlových článků nimrajících se v naprostých detailech (není problém jen SŽ).
SŽ je bohužel jediný časopis tohoto druhu u nás. Dráha a ŽM jsou zaměřeny na současnost (a inzerci). Sem tam nějaký článek o historii to nevytrhne, kvalita nadprůměrná jen výjimečně (v ŽM snad ani nejsou). Navíc část autorů v SŽ patří ke špičce: Losos, Mahel, ZdePa. Část je samozřejmě slabší. Každopádně některé články jsou špičkové a o mnoho koňských délek před jinými časopisy (poctivost autorů hodnotím mj. podle uvádění pramenů). V tomto si opravdu SŽ na exkluzivitu hrát nemusí - exkluzivní JE.
Chybí zřejmě redakční rada a lektorování - viz zmatený článek o návěstidlech (i když tvrdit, že "je v něm spousta chyb" jako RadekŠ bych si já netroufal, i když o tom oboru něco vím).

...koupil deset Dikobrazů z roku 1981...
Možná jsem již postižen (vzhledem k mému zaměstnání pro mě "staré" začíná tak kolem 1880), ale nepřijde mi to tak tragické. Když srovnávám Železničář (barevný) z 80. let s dnešními schoto-časopisy, tak ten starý obvykle vyhraje ;-((
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8980
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 08:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. odstavec - tak to přesně vidím i já.

2. odstavec - ale nepřijde mi to tak tragické.

Ten Dikobraz se dá rozdělit na tři celkem nezávislé "tématické okruhy":

1. "běžný" humor. Ten mi připadá určitě lepší, než to, co jsem měl párkrát možnost vidět v dnešních "humoristických" časopisech.
2. pranýřování "nešvarů rozvíjející se socialistické společnosti", jako bylo rozkrádání úplně všeho a všude, melouchaření, plýtvání úplně vším apod. To je asi nejlepší část. Celým ročníkem 1981 se táhne "Soubor opatření"...
3. protiamerické a hlavně protireaganovské vtipy. Ty taky nemají chybu. Je vidět, že nástup Reagana do úřadu vzbudil "u proletářů na celém světě" docela obavy. Jaxe později ukázalo tak oprávněné.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 12:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co váš příspěvek-to "perla". Poslední dobou je strašně moderní psát/říkat o něčem, co se mi nelíbí to, že je to: a) socialistické b) bolševické c) levicové d) kombinace a,b,c.


Víte, já tohle nemám vůbec ve zvyku a byl jsme nucen učinit vyjímku. Jinak tenhle Vámi vnucovaný antikomunismus bytostně nesnáším.

- Co se týče těch cukrovarů tak ty zanikaly od 30. let minulého století a kdyby tady nebyl komunismus, tak většina z nich zanikla o 30-40 let dříve. Nijak to nesouvísí se zánikem výroby cukru, ale s jeho koncentrací do pár velkých cukrovarů. Na což soudruzi prostě neměli prachy, takže tady zůstal skanzen, který se po plyšáku rychle položil což odborníci moc dobře věděli.

- Pokud jde o brekot nad zánikem ČKD, tak mě nejvíc zarazilo řvaní, jak je dnešní doba špatná, protože díky krachu ČKD nepůjdou koupit motorové lokomotivy (raději nekomentuji)

Z výše uvedeného akorát dedukuju, že autor je pravdavěpodobně příznivce něčeho jako KSČM (nic proti tomu - to je regulérní strana) a protože se tihle lidé za svoje názory obvykle tak trošku stydí, tak tam na konec věty radši prásknou vykřičník (asi aby je nikdo nebral na lehkou váhu nebo co). Já akorát nechápu, proč je nutné jinak zajímavé články zanesřáďovat takovýmhle politicko-ideologickým balastem, který patří podle mého soudu jinam. Stejně tak bych se ozval, kdyby tam byl balast od hošíků z Liberálního institutu nebo nějakého mlamoje. Chápete Orlí spáre ?

po každém čísle jsem rozhodnutý, že nikdy více. V tiráži je uvedena funkce jazykového redaktora. Nevím, jaký jazyk ovládá paní redaktorka ;-), český to však nebude. Co článek, to řada hrubek ... Kvalitní papír, zajímavé fotky (i když autoři neví odkud jsou :-))...škoda... Ale stejně se vždycky nachytám znovu :-)))

Ráčím být podobný případ - akorát že já kupuju tak každé druhé číslo, protože mě některá témata neberou. A ty reminiscence a minulost a vykřičíky ignoruju, i když jako vydavatel bych tohle nepřipustil, protože to odlákává čtenáře a ti to chtí nechť si to najdou ve specializovaném periodiku (Haló noviny, Kovák).

PS. Já bych mechanickou ranžírku nenazval vzácnou, nebo jak to tam je.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 12:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně některé články jsou špičkové a o mnoho koňských délek před jinými časopisy (poctivost autorů hodnotím mj. podle uvádění pramenů). V tomto si opravdu SŽ na exkluzivitu hrát nemusí - exkluzivní JE.
Chybí zřejmě redakční rada a lektorování


Naprostý souhlas.

Je třeba taky ale říct, že smysl existence Dráhy i Mišmaše je trochu jinde.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikde jsem nepsal, že zavírání cukrovarů je špatné. Holt taková je doba a pokrok je pokrok. Možná, že za pár let se místo cukru bude používat něco úplně jiného. Spíš mě štve zavření toho ČKD a jiných strojírenských podniků (samozřejmě, že hafec jich prostě přežít nemohlo).
A jak to vůbec vypadá (a hlavně bude vypadat) s našim textilním průmyslem ? Na jedné straně tu je zašlá sláva různých Textilan a Benarů, a na druhé straně je třeba prosperující Schoeller.

RadekŠ: snad jsem vás pochopil. Ale antikomunismus jsem nikomu nevnucoval.
S tou ranžírkou bych to tak možná napsal i já (viz výše).
Tolik toho sentimentu by tam asi opravdu nemělo být, ale většina autorů už bude asi "staršího data výroby" (snad mě nikdo neutluče srpem a kladivem
), takže už jsou ve stádiu vzpomínání a idealizování ("jo to za našich mladejch let"). Tohle ale asi čeká nás všechny.

Dikobrazy z 80. let (od babičky) mám taky někde hluboko zahrabané (je toho asi 40 čísel, když to budu chtít vyhodit, tak vím, komu to mám prodat za
5,- Kč/ks ).
Nejlepší byly ale stejně ty silné čvrtletní speciály . Tam bylo i dost kreslenejch fórů, které byly převzaty z amerických a západoevropských novin.
Ovšem to není nic oproti takovému slovenskému týdeníku SVET SOCIALIZMU. To byl teprv ten správný ideologický plátek .
Ale třeba úroveň regionálních novin z 60. let byla na mnohem vyšším stupni než dnes. Pro názornost:
http://www.spvd.cz/?p=cz/most/noviny.html&m=cz/most/menu_most.html (až seženu další zajímavé staré "šotočlánky", tak tam zase něco prsknu-m osobně se ty články strašně líbí ). Když to porovnám se úrovní současného Mosteckého deníku, tak je opravdu lepší číst ty 40 let staré noviny
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 00:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár, výborně Honzo, bezvadný. Mam rád novodobou historii Mostu a okolí a tohle vždycky potěší.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 08:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

super
Jak jste to jeli ????
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 12:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: možná to přijde divné, ale opravdu má být výjimku :-)
Jinak - Možná by v SŽ nemusela být ani redakční rada a stačilo by, aby autoři dávali svoje výlevy přečíst nějakým ne-šotoušům a ověřili si u nich, zda jejich věty mají vůbec hlavu a patu (podmět a přísudek). Mám v hlavě článek o historii a přestavbě elektrické posunovací lokomotivy, která skončila v Dětmarovicích - ten jsem přečetl asi 3x a stejně nepochopil, co tím chtěl autor vlastně říci. Ale teba je to nedostatek na mé straně :-)}
Gejza_Šlapka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 13:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si zakoupil na Mas. speciál SŽ o parních lok. řady 445.1 ČSD (autor J.Koutný). Obsah, na první pohled, dost zajímavý, hlavně co se týče fotek. Některé jsou již známé, ale převážnou část jsem neznal. Škoda je jen, že jejich reprodukce nejsou opět úplně nejlepší. Tradiční "šeďáky" nakl. Corona!Dále jsem marně hledal fota k popiskám na str.28?Rychlík do Košic v roce 1949 a další dvě jistě zajímavé fotografie jsem hledal marně!Poradí někdo, kde je mám hledat? Díky
Gejza_Šlapka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 14:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych jen neryl do SŽ. Dubnová Dráha je po stránce polygrafické také velmi špatná!Provedení fotek velmi nevyvážené, naprosto nepřirozené barevné provedení! Byl to šok! Dráha byla vždy v tomto naprosto v poho!Všiml jsem si v tiráži, že se změnila grafička.Myslím si, že by bylo dobré, opět uvažovat o změně grafika!
Občasný pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.30.30
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:17:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Gejza_šlapka: Ke speciálu o 445.1 na str, 28 nejde o fotky, ale o komentář ke grafikonům. Chce to lépe číst. Jinak "šeďáky" nejsou z valné většiny problém grafika, ale tiskáren, které rády šetři čas tím že lejí malo černé. Rychleji jim to schne. Bohužel je to špatný přístup. TO samé je i problém Dráhy, stačí špatný osvit a mamlas u rotačky a je po celém snažení.
Gejza_Šlapka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry! Už jsem na to taky přišel. Díky za upozornění.Že jsou šeďáky chybou tiskárny, s tím úplně nesouhlasím. Je to hlavně technickým vybavením studia a rukama grafika.Samozřejmě tiskárna má na tom asi také svůj podíl. Zdá se mi, že vydavatel šetří na nepravém místě.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 22:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je písmo jasně černé (pozná se to denzinometrem), jsou šedé fotografie opravdu problémem grafika či studia vytvářející přípravné práce...

Ale jistě tu jsou "talentovanější a zkušenější" tiskaři a grafici v jednom, kteří to tu vyvrátí...

Problém je v tom, že tiskárna (krom tedy knihárny) je posledním článkem zrodu "periodika" či jiné tiskoviny a na tu je to nejlepší svádět.

To samé, jako se říká, že za gramatickou chybu může tiskárna - s dnešní technologii bych chtěl vidět tiskaře, jak se mu podaří zaměnit třeba v článku y/i...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - nejbližší otevření muzea je v neděli 8. července 2007
Gejza_Šlapka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 20:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je vydět, že Saxiradim užnějakou tu tiskovinu vyprodukoval. Díky za info.Neodpustím si však otázečku. Blíží se výročí tratě na Dobříš. Nebylo by vhodné už konečně vytlačit slibovanou publikaci? Díky
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 23:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My jsme ty špatní, co to stále nechtějí vydat, jak se povídá...
Ale důkaz místo slibů - kdybychom to měli již od autorů, bylo by to na pultech...a pak, proč bychom vydali jinou, neplánovanou novou knihu k 45 letům výstavby železničních staveb v Praze...to bychom byli sami proti sobě, nevydat již inzerovaný titul...
Tam autor nás oslovil a během půl roku byla knížka na světě...

To samé je s Zdice-Protivín, kde nejdřív někdo něco nasliboval, pak nedodal a dodělává to skoro sám jeden kolega - já bohužel jsem za sebe tak schopen dodat fotky, nápady, ale texty - to by to dopadlo...
Ale nebojte, myslím si, že do vánoc něco určitě přijde...teď se připravují kalendáře, nové pohledy na Lužnou a od srpna by se mělo dělat na jedné z těchto knížek...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - nejbližší otevření muzea je v neděli 8. července 2007
Regpetrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 08:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pan Valen z Železničního magazínu by měl napsat 100x Wilhelm Jakobs
Gejza_Šlapka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 17:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlovám se za pravopisnou chybu. Slovo "vidět" je opravdu s "i". Asi jsem byl nalitej!
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nebude nalitím...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spíš nalytej
Jak jste to jeli ????
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 21:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy na jaře zde bylo diskutováno o vyplácení honorářů. Zlepšilo se něco? Mě zatím nepřislo vůbec nic, a to ani za fotky z minulého roku...
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:09:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Grand expres/ČD provaz č.8: mj. výborná příloha Cukrovarnické vlečky (R. Šnábl). Od výroby cukru přes 12 zastavení v bývalých cukrovarech při trati Praha - Turnov až po tři řepařky. A to vše zadarmo
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 13:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,příloha velice slušná,jen bych upozornil na drobnou ale v textu se opakující chybičku - (v Chotětově) uváděná lok.BN200 má být správně BS200
..pořádná mašina má kotel a komín..
Getttttt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 22:46:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BN200 = původní označení pro BS200. Už se to tu řešilo asi před rokem
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 00:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o.k. jen to BS200(stejně jako CS400,CP600,EP1000) je myslím známější a používanější,ale je to detail,jak už jsem psal příloha je to velice zajímavá a dobře udělaná..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 07:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak tak, právě jsem dočetl. Docela pěkné skloubení historie cukrovarnictví a železnice.
Jak jste to jeli ????
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:00:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf:Souhlas s počteníčkem.Jinak móóóc hezké foto z jízdy Mn.Líze to na té zastávce sluší jako za mlada...skutečně pohlazení na duši v době krabicových "perstardů".
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 10:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muzu mit prosbu na grafiky od techto casopisu ?
Neslo by, kdyz se davaji popisky obrazku do obrazku menit barvu pisma podle dane oblasti v tomto obrazku ?
Nevim kdo to vsechno takhle dela, takze budu "rejpat" ted jen do Drahy a to jeste nevim ktereho cisla (4 ?). Pokud se s timto popisem obrazku v cerne barve trefili do oblohy, tak fajn, ale pokud se trefili do travy ci zastavby, tak se to, aspon me dost blbe lustilo, co tam je vlastne napsano, neskodila by v tomto pripade aspon zmena na bilou ...
Pripadne dik za vysliseni me prosby ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 09:09:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem přes prázdniny dočítal resty a tentokrát se vyznamenali v Dráze č 7.
- neříká se "předzvěst", ale "předvěst" (str. 16)
- Poprad je pod Tatrami a ne u Myjavy (sakra, že by v redakci byli samí mladíci, co už nepamatují společný stát?). U Myjavy je Papraď. (str. 27)
- no a při délce dráhy 40 m a sklonu 43 procent určitě nebude převýšení 170 metrů (str. 33)
Ale jinak dobré, zajímavé čtení.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 09:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AL:
U Myjavy je Paprad
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 13:10:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte recht :-)
LT.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 16:23:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AL: ono je to tak - železničně se píše Paprad, na tabulích Začátek/Konec obce je to změkčené (Papraď).
Za přemístění "kopaničářské" vesničky pod tatranské končiare může asi šotek, který si myslel, že je věci znalejší než autor a redakce.
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 21:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyšel už srpnový Svět železnice?
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 21:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem ho přinesl z trafiky :-). Asi už sehnali nějaké jazykové editory, kteří umí česky, přečetl jsem článek o průmyslovkách pro Koreu a nic nebylo do očí. Ani vykřičníky. I když tam pan Borek kecá blbosti o tom, jak si funkcionáři ze sbírek na (Koreu, Vietnam..atd) stavěli vily. Holt devadesátá léta udělal s naším myšlením svoje. Nebo že by "podle sebe soudím tebe"?
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi už sehnali nějaké jazykové editory, kteří umí česky, přečetl jsem článek o průmyslovkách pro Koreu a nic nebylo do očí.
Prográmky pro BAHN
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2340
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 07:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když tam pan Borek kecá blbosti o tom, jak si funkcionáři ze sbírek na (Koreu, Vietnam..atd) stavěli vily.

Tu sbírku na bagr pro Koreu iniciovala naše ZŠ (a nebo nějaký fcionář, který to té škole přidělil, ale to je šumafuk...) a ten bagr se nakonec nekoupil jeden, ale sedm.

Navrhuju SŽ přejmenovat na Politické žvásty pana Borka, místy by to lépe odpovídalo obsahu.

PS: S povděkem kvituji to, že počet klesl na únosnou mez.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 08:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: mea culpa ...mohu Vás ubezpečit, že taková chyba se v naší společnosti stává jednou...maximálně dvakrát za deset let .
Jinak myslím, že jsem přechválil...pan Mahel je dobrý jako obvykle, ostatní články ve mně vzbudily spíše rozpaky...
RIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 13:53:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední číslo SŽ, jako vždy velice dobré. Pan Borek je kapacita v oblasti železniční i tramvajové historie a má právo i na svůj názor. Příspěvek od Dr. Losos by neměl uniknout četbě, také velice zajímavý. Pokud někdo nikdy nebádal v archivech, tak neví co se za krátkém jednoduchém článku na 2 stranách skrývá badatelské činnosti a ověřování faktů. Osobně mám rád příspěvky o historii lokomotiv od Koutného. Další skvělé číslo. V dalším bude něco z mého pera.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace