K-report
 

Archiv do 28.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 28.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.92.57.169
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 18:28:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Bezdružická měla být taky někam prodloužena...

Jo, do Teplé, a o tom se dokonce ještě uvažuje, ne?
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 19:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, uvažuje, a 331 se měla prodlužovat do Polanky (k tomu ale asi v dohledné době i dojde)
Nefoťte to sviňo staró!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedojde. Ukaž mi někoho, kdo to zaplatí. Do rozvojových plánů se dá napsat leccos, ale realizace je věc jiná.

Dtto Bezdružice. Pár blouznivců o tom mluví, jak by to bylo super, ale nikdo neumí říct, co by se tam vozilo a kdo by tu stavbu zaplatil.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Přesně tak. Je zcela žádoucí, aby už nikdy nedošlo ke stavbě lokálek. Požraly by mnoho peněz a v očích veřejnosti by to železnici akorát uškodilo. Postavit trať Bezdružice - Teplá by mělo smysl za předpokladu, že by se traťové úseky Pňovany - Bezdružice a Teplá - K.V. přestavěly alespoň na traťovou rychlost 100 km/h, což zejména v přípaďě úseku Pňovany - Bezdružice by se rovnalo novostavbě trati.
Naopak je nutné postavit spojku Česká Skalice - Náchod a zelektrizovat ji. Tady se za relativně nízký peníz dosáhne velkého efektu pro osobní dopravu ( a lze ji využít i pro docela slušnou nákladní dopravu do Polska ) a napraví se tím i trochu obraz železnice v očích veřejnosti. Už méně to ovšem platí o medlešické spojce. Tam už se takový efekt nedosáhne, neb cestujícím krom pár minut zkrácení cestovní doby nic nepřinese. Prodloužení trati z Vizovic dále na Lideč by sice bylo žádoucí, je ovšem otázka, zda je ho nutně potřeba ( pro nákladní dopravu vůbec ) a pro dálkovou osobní dopravu se vhodná doba promeškala již v roce 1993, t.j. rozpadem Československa. Pak nám tu zbývá už jen místní doprava..........
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:26:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bram:Trať Č.Skalice - Náchod -věčný to sen náchoďáků -nikdy nebude.Pokud by to totiž měla být trať na úrovni, vyžydovala by několikakilomtrový tunel, jímž by se obešlo stoupání na Vysokov a následný sjezd dolů, dosud překonávané úvratí ve Václavicích. A tady už nemluvíme o milionech.Navíc už i ČD vědí o řídících vozech. Ta slušná nákladní doprava je nulová - viz využití přechodu Královec -Lubawka.A obávám se, že podobně dopadne i Meziměstí po drátizaci Lichkova.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 11:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy se mi tu někteří asi zdáte,prý že trať Ždánice - Bučovice
A ten 5km tunel by zaplatil kdo?A hlavně proč?
Se tam jeďte podívat,než plácnete takovou Pi......
Zlý_soused
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 13:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz - Tunel by byl potřeba, to jistě. Ale 5km je nesmysl. Bylo by potřeba cca 300 - 500 m tunelu(znám to tam dobře, jsem původně od tamtud:-). Jinak v dnešní době už je to pochopitelně nesmysl. Pokud si pamatuju, uvažovalo se o tom ještě za minulého režimu.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v dnešní době už je to pochopitelně nesmysl.
Ale nene. Už to zase někdo oprašuje a spojka do Náchoda má už nějakou před-před-studii, něco jsem o tom zaslechl v nějakém masmédiu. Hovořil tam kdosi z města o podpoře a bezplatném posklytnutí pozemků. Ty tunely byly v tom projektu tuším dva, jeden nějakej malej a jeden delší, určitě ne 5 km. S těma sešupama nahoru a dolů to nebude tak horký, on ten vlastní vysokovský kopec je vlastně velice úzký hřbet.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by trať musela mít poněkud větší délku,pokud byste chtěl tunel jen do 500m.
Každopádně i za komančů by úsek Bučovice-Ždánice ještě více "zezbytečnil" cose nákladů týče úsek do Čejče.
Mmch. o zrušení Ždáňky se uvažovalo údajně už od začátku 70let.Do většiny vesnic stejně musel jezdit bus a to byli lidi poněkud míň rozmazlení,než dnes.

Jsem původně odtamtud.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěřím sice brzké realizaci, ale vygůglil jsem třeba tohle (v tom rádiu jsem to slyšel letos, tohle je staré dva roky a píše se o jednom 1 km tunelu):
Na Náchodsku zřejmě vznikne železniční tunel za miliardu korun
8.6.2005 Krajské noviny - Královehradecký kraj NÁCHODSKO - Asi kilometrový železniční tunel za zhruba miliardu korun by měl vzniknout na Náchodsku. Výstavba tunelu pod kopcem u Vysokova by měla cestujícím přinést zrychlení železničního spojení z Náchodska do Hradce Králové. Vlaky směřující do Náchoda nyní jezdí oklikou přes Týniště nad Orlicí na Rychnovsku či využívají malé tratě mezi Václavicemi-Starkočí.
Projekt na výstavbu tunelu vznikl již v loňském roce. Tunel, který bude stát asi miliardu korun, by měl být finančně hrazen ze státních peněz a zřejmě také z evropských zdrojů. "Snahou je získat finance z evropských fondů. V současné době se snaží stavbu do svých územních plánů prosadit jednotlivá města," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík.

Změna na trati by zkrátila podle odhadů cestovní dobu rychlíků mezi Hradcem Králové a Náchodem asi na 45 minut. "Couvání a zastavování vlaků mezi Václavicemi a Starkočí výrazně prodlužuje a zhoršuje možnost přípojů v Hradci Králové, Trutnově i Týništi nad Orlicí," podotkl technolog dopravy krajské dopravní společnosti Oredo Pavel Matouš. Jak dále dodal, po vybudování tunelu by trasa mezi Hradcem Králové a Náchodem byla rychlejší než přesun autem. Zkrátila by se i cestovní doba mezi Náchodem a Prahou, a to pod necelé dvě hodiny.

Nová železniční trať by také odlehčila automobilové dopravě na velmi zatížené silnici mezi Hradcem Králové a Náchodem. Podle odborníků by mohla přilákat až dva tisíce nových cestujících denně, což je na silnici zhruba o tisíc aut méně. Časový horizont a spuštění výstavby železničního tunelu je ale vázán změnami územních plánů jednotlivých měst a také získáním ohromných finančních prostředků na celý projekt.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.92.57.169
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:24:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: souhlas, při "rozumném" trasování by 500 metrů tunelu určitě nestačilo...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jestli si chcete přečíst nějakou pohádku o modernizaci tratí, tak je tady odkaz.

Cituju jen namátkou:
Hradec Králové – Lochenice trať 031 zdvojkolejnění 6,5 km 120km/h
Lochenice – Sendražice novostavba 1 kolej 2,6 km 120km/h Sendražice – Račice nad Trotinou modernizace 2,7 km 120 km/h
Račice nad Trotinou, oblouk novostavba 1 kolej 0,8 km 120km/h
u Hořiněvsi modernizace 0,3 km 120km/h
Hořiněves – Cerekvice nad Bystřicí novostavba 1 kolej 4,0 km 120 km/h


A toho je tam celá stránka ....
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Zlý_soused
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 16:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZZz - Pokud by se trať vedla podél šroubárny a potom dál údolím Bažantnice, tak samotný hřeben je poměrně úzký. na druhé straně potom na Mouřínov a Bučovice. O zajížďku by se rozhodně nejednalo. Viz mapa.

Teď je to pochopitelně nerealizovatelné. Každopádně by se napojením na Vláru získalo v podstatě přímě napojení na Brno.
 
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 16:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: papír snese všechno, ale stejně nejlepší jsou militantní aktivisté jako tady. Číst komentáře u fotek je zábava i k pláči dohromady. Ti lidi sice nemají o věci páru, ale hlavně do všeho kecaj. Kaselské obrubníky ve Stříbře, bez něj MHD nemůže fungovat
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 20:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666: Hlavně že vy jste dokonalej co? Je vidět že vy nevíte o co v tom článku kráčí určitý balast tam je, ale jádro věci je reálné. Ono také přezdívka v nicku o něčem svědčí.
M1 - Maracaibo
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 21:28:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 353: Bram nám sliboval lacinou spojku z Náchoda do České Skalice. Vy už víte, že půjde o miliardu. Já soudím, že by šlo o miliard nekolik, neboť asi 10- 15 km trati, z toho asi4- 6 km tunelem. Má cenu se tím vůbec zabývat, když nákladní doprava =0 a osobní ve stovkách lidí denně?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 07:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale milý Rudolfe 33., máte velice hloupé uvažování. Trochu se nad sebou zamyslete. Přímé spojení HK - Náchod v současné době po železnici prakticky neexistuje. Což znamená, že dnes ho využívá málo lidí. Ale potenciál tu je a je velmi silný, z toho je nutné vycházet. Ne z toho, že dnes skoro nic. Navíc proč lidem nenabídnout rozumnou variantu hromadné dopravy k dopravě individuální? Zejména když v Hradeckém kraji je pro rozvoj železnice příznivé klima? Podle Vás je zjevně lepší nechat vše na IAD. I spojení dále na Meziměstí a Broumov.
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 09:06:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bram,17.8.2007:
Chyba Vaší úvahy spočívá v tom, že si myslíte, že když odstraníte úvratě ve Václavicích a Starkoči, tak prudce vzroste počet cestujících. Nevzroste. Navíc trať Vacl.-Star. má též význam pro směr Nové Město - Trutnov. Takže jeden dopravní proud, zvládany 810, rozdělíte s vynaložením několika miliard na dva, a od něj odříznete ty, kteří dnes nastupují v Ná.-zastávce.Ušetřených 8 minut jízdního času pak prostojíte v Jaroměři a nebo přímo v Č. Skalici, protože taktová doprava HK - Trutnov, propustnost trati Jar.-HK atd.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 10:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zlý soused a plánek: jaké by tam asi byly sklony? Zdá se mi to nějaké moc rovné, ale neznám to tam a nevím, jak moc jsou ta dvě údolí příkrá.

Ad 810.666: zrovna do SPVD bych se nenavážel, ti dělají užitečné věci, na webu se dají najít jiné, skutečně úchylné stránky.
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 12:28:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 353,16.8.2007:
Ten odkaz na stránka odborníků ministerstva životního prostředí je skvělý. Něco tak blbého může projít skutečně jen u toho ministerstva. Zajišťovat dopravní obslužnost kombinací železniční a cyklistické dopravy - to je síla. A my tohle platíme z daní.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 13:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
Přímé spojení HK - Náchod v současné době po železnici prakticky neexistuje.
S přestupem za 51 minut, po tunelizaci přímý za 45 minut. Úspora 6 minut skutečně nikoho nepřitáhne na vlak, to může jen nabídka přímého spojení, která je realizovatelná i na stávající infrastruktuře například přilepením 814 na zadnici rychlíku. Cestující se rozhodnou spíš podle úrovně vozidel, umístění zastávek a návaznosti další VHD, spolehlivosti, hustotě spojů, ceně resp. zapojení do integrovaného systému apod. Do toho by měl kraj i dráhy investovat.
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 08:18:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: Naprostý souhlas až na tu Regionohu. Ta má totiž Vmax 80 km/h, rychlík mezi Jaroměří a HK může stovkou.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 12:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubtr:žádná rovina tam není,ale to je stejně jedno,nic se tam stavět nebude.
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 16:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Zajišťovat dopravní obslužnost kombinací železniční a cyklistické dopravy - to je síla. A my tohle platíme z daní"
Milý Rudolfe, můžete mít klidný spánek. Já se kombinací železniční a cyklistické dopravy dopravuju už řadu let ke své naprosté spokojenosti, dříve do školy, teď do práce. Co se týká Vašich daní, tak vlak do krajského města, který používám, by tak jak tak jezdil i bez mého stařičkého bicyklu a můj stařičký bicykl jezdí i bez Vašich daní.
Na naší rovinaté a úrodné Hané to prostě chodí často tak, že než by jezdil do každě vesnice vlak nebo bus 3 x denně, tak raději jede vlak co 2 hodiny a lidé si dojedou na kole na nádraží z širšího okolí, takže ten vlak zaplní.
Já coby člověk zatím převážně sedavě zaměstnaný se na tu cyklisticou část dojíždění docela těším.
Může se Vám to nelíbit, ale nám, co tak jezdíme se to líbí a řadu let to ke spokojenosti řady lidí funguje.
Kubrt:
Převýšení ze Ždánic na Bučovice je zhruba z 220 na 420 m.n.m. čili zhruba 200 metrů nahoru a dolů lesnatou krajinou, navíc je tam hodně ložisek ropy a plynu. Jak jsem zastánce železniční dopravy, tak musím konstatovat, že tohle nemá smysl. Jestli nějakou novostavbu na Moravě, tak třeba Prostějov-Přerov- dvě padesátitisícová města, hustě osídlená krajina, rovina- žádné náspy, zářezy, tunely.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 18:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TT:Propánajáína,co to za vesnice být a jak pak se nazývati,že tam nejede nic a dojíždí se na kole někam k vlaku?
A důchodci a maminky s kočárama taky na kole,i na sněhu?
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 19:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz:
Ale já netvrdím, že do vesnic autobus nejezdí vůbec. Právě kvůli školním dětem, důchodcům a maminkám s kočárkem tam nějaká obslužnost být musí.
Ale vemte si třeba takový Brodek u Přerova. Kolem něj je několik vesnic (Císařov, Citov, Majetín, Luková), vzdálenost cca. 3 kilometry po rovince po hezké a málo frekventované asfaltce nebo cyklostezce. Vemte si, že dojíždíte do Olomouce. Máte 2 možnosti:

1) Dojet za cca. 15 minut na vlak, co jede každou půlhodinu a za dalších 15 minut být v Olomouci, nebo

2) Čekat na bus, který jede (neberte mě za slovo- neznám jízdní řád busů) co dvě hodiny, potom půl hodiny vymetá dalších 10 vesnic a ve finále uvázne někde v koloně ve věčně ucpané Holici (městská část Olomouce)

Takže se nedivte, že to tam vypadá po ránu jak na závodu míru

Takhle by se dalo pokračovat- do Grygova se jezdí na kole z Velkého Týnce (hlavně ti,co jezdí směrem na Přerov a nechtějí si zajíždět busem do Olomouce), Stejně tak Mohelnice, kde je nádraží daleko nebo Loštice, kde se jezdí na vlak do Moravičan.
Kdyby to bylo tak nevýhodné, tak by lidé takto nejezdili. Ale spíš se tak jezdí čím dál víc, především tam, kde je stanice na koridoru a silniční síť je tvořena klikatými okreskami v dezolátním stavu.
Já používám kolo v Přerově místo MHD, protože rychlost stejná, cena nižší a jede mi to vždycky- žádné čekání v sedle nebo večer.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 11:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli nějakou novostavbu na Moravě, tak třeba Prostějov-Přerov.

A Vizovice - Polanka. Těleso už je z větší části postavené a pro osobní dopravu by to mělo velký význam.
Nefoťte to sviňo staró!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 14:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peca: Nejen osobní, Nexy by mohly lítat nonstop až na SK, tím by však Metrans v Lípě byl trochu ochuzen.
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST foto pod nickem: Šari - Díky moc
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 14:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoŠ: Můžete mi prozradit pro jaké přepravní proudy v nákladní dopravě by měla smysl trať Vizovice - Polanka? Ať přemýšlím jak přemýšlím, tak žádnou významnou zátěž, pro kterou by taková novostavba měla smysl, nenacházím.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 14:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Však píšu, že by vlaky s kontejnerama mohly jezdit NONSTOP až na SK. Část kontejnerů se naloží/vyloží v Lípě a zbytek pojede NONSTOP na/z SK. Teď co já vím se kontejnery co jedou na SK překládají na kamiony LADOSu a pokračujou po cestě.
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST foto pod nickem: Šari - Díky moc
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 15:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoŠ: Vím o tom, že významná část kontejnerů z Lípy jezdí po silnici na Slovensko, ale s tím by nějaká trať do Polanky nic neudělala. Protože tratě na Slovensko samozřejmě existují, takže pokud by to bylo pro Metrans výhodné jezdily by ty kontejnery na Slovensko vlakem už teď. Podle mého názoru je nesmysl, aby kontejner ze severomořského přístavu do nějakého překladiště na Slovensku byl kromě terminálu v Uhříněvsi překládán ještě jednou v Lípě. Samozřejmě by na to Slovensko jel z Prahy přímo (tak jako už třeba jezdí do Dunajské Stredy) a k tomu lze využít stávající tratě.

(Příspěvek byl editován uživatelem S200.)
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 17:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď co já vím se kontejnery co jedou na SK překládají na kamiony LADOSu a pokračujou po cestě.

Rozvážka po ose se děje vesměs z toho důvodu, že příjemce/odesílatel kontejneru není vybaven vlečkou, nebo mu železnice nevyhovuje z jiného důvodu. S tím trať Vizovice - Polanka těžko něco udělá.
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 19:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká tratě Zlín-Polanka, byla by využitelná jednak místně pro každodenní dojíždění v relaci Valmez-Vsetín-Zlín a potom pro dálkovou dopravu, kdy vlaky v trase Praha- Horní Lideč- Žilina by mohly jezdit přes Zlín, což je asi jediná šance Zlína, jak se stát stanicí na hlavním tahu z Čech na Slovensko s pravidelným spojením IC spoji několikrát denně, třeba jako Olomouc. Přece jenom Regiošuk do Otrokovic není pro stotisícovou aglomeraci žádné terno.
Náklady by zcela jistě jezdily dál na Vsetín, už jenom kvůli sklonovým poměrům a z toho plynoucím normativům hmotnosti.
Nějaká nákladní doprava by asi byla i na nové trati,ale měla by asi charakter místní nebo regionální.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 20:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom_tužín: Obyvatelé Zlína by si už měli konečně uvědomit, že jejich hlavní nádraží se jmenuje Otrokovice.
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 10:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom_tužín:Přesně tak!A aspon by se probudila stanice Tovačov....
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 10:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...jediná šance Zlína, jak se stát stanicí na hlavním tahu...

Je otázka, jestli o to někdo stojí a jestli investovat miliardy do něčeho jen pro jakousi prestiž. Přičemž pochybuju (jsem přesvědčen), že dnes je pro někoho prestiž mít nádraží "vyššího řádu", dnes spíš frčí dálnice a letiště. No a pak jsou tu samozřejmě Otrkovice, jak už zaznělo. Jsem pro modernizaci a elektrizaci tratě do Vizovic, ale nějaké plané čekání na prodloužení na 280 bude jen zazdívat tuhle potřebnou investici.
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 12:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na http://www.naskyjov.estranky.cz/ jsem přidal něco textu ke Ždánce veškere připomínky a doplňky jsou vítány díky
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 12:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět aktualizace na www.naskyjov.estranky.cz tentokrát o Mutěnce
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 12:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kontejnery v Lípě: Je pravda že se vozí z Lípy n.D. dále kontejnery po silnici. Otázkou je zda by vůbec mělo cenu něco vozit vlaky na slovensko, když kamiony s kontejnery jezdí třeba i do Popradu kde koleje už dávno vedou!!!

A mimochodem již několikrát zaznělo, že právě z důvodu jednokolejky a silné osobní dopravy a následně při modernizaci, kdy by byli dlouhodobé výluky, by se terminál Mertranz přestěhoval někde k hlavní trati. Proty Kamiony těch pár kilometrů navíc nic neznamená. Takže zatím drží Metranz v Lípě jen vybudované zázemí a finanční náročnost přestěhování.

A ještě jedna otázka na závěr: Proč myslíte že se ještě nikterak nezmodernizoval terminál a stanice v Lípě???
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 13:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka: No tak když už je ten kontoš jednou přeložený na kamion, tak je blbost ho podruhé překládat na SK zas na vagon. A nedávno při řešení Vlaku Plného Buněk v diskusi o Zlínce padlo něco o nedostatku řidičů.
A co já vím, tak Metrans je v Lípě na těch pozemcích jenom v pronájmu, takže modernizace je omezená. A proč by se Lípa modernizovala, když zatím stačí... Toť můj názor...
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 14:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo mluvil o zpětném naložení na vlak. Já měl na mysli, že když už je to na tom vagonu tož to muže dojet až do Popradu a nemusí to být přes Vizovice???
Jinak Lípa stíhá hahahahaha, ale za jakých podmínek? Nedostatek místa na odstavování vozů, memožnost složit Nex aby nebyla vlečka či stanice paralizována a furt zasrané koleje kontejnerovými vozy všech stanic v okolí. Toď jen malý nástin.
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 14:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych dodal, že v Lípě není podle mne dostatečné zabezpečovací zařízení, výhybky manuální, jen vjezdové návěstidla, atd. Tato stanice by tam spíše chtěla zásadní modernizaci! Ale to by spíš mohl trochu víc napsat Vsdmichalka.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 15:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VSD: Pořád jsem přesvědčen o tom, že kontejner projíždějící Otrokovicemi bude v Popradu rychleji než kontejner projíždějící Otrokovicemi, Břeclaví a tam tím spodkem...
Ad Lípa: A kam ji tam chcete rozšířit??? Je tam remíza, šrotiště a místo tam není. Pomohlo by možná prodloužení té slepé koleje co končí u Vizovického zhlaví, jenomže by šla přes přejezd a řidiči by při posunu šíleli.
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 16:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Migoš: Proč by kontejner musel přes Břeclav??? Nemluvme o jednom voze, ale třeba skupině či celém vlaku, problém je teminál? A na otázku setrvaní Metranzu v Lípě jsis odpověděl sám JE TAM MÁLO MÍSTA, takže dokud to půjde bude se tam dělat, ale až přepravy nabydou ještě větších rozměrů pak v lepším případě se vybuduje druhý terminál úplně někde jinde a nebudou si na vzájem konkurovat a nebo se Metranz odstěhuje tam kde bude mít dost místa na to se rostahovat (průmyslové zóny rostou nyní jak z vody)
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 10:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rosťa: včera už jsem nestihl reagovat, ale to tak zvané zastaralé zab.zař. je nejlepší co pro nynější provozní situaci může být. Právě že nejsou všeli různé závislost vlakových a posunových cest dá se skutečně manévrovat na okraji předpisů aby se práce zvládla. Nedokážu si představit návěstidla u každé koleje ve stanici a ještě nedej bože na vlečce. Jen izoláky ti berou minimálně cca.15 metrů délky každé koleje. Samozřejmě jestli by s novým zab.zař. byla celá nová stanice (nejen delší koleje) pak samozřejmě beru nazpět co jsem napsal.
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Folcek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 10:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když se vrátím kté tratí do valašské polanky, tak by to byl značný přínos spíš pro osobní dopravu.
když chcete ted jet do valašských klobouků, tak nejbližší možné železniční spojení je přes uherské hradiště, cesta trvá asi dvě hodiny neli víc a kdyby byla trat přes vizovice - rychlý rozjezd moderní jednotky, za dvacet minut ste v polance, nebo v lidči, kde přesednete na motorák a za chvíli ste v kloboukách.
stejné to je i při cestě do vsetína nebo valmezu, takže já pro trat vizovice - polanka a modernizaci stávající trate plně souhlasím, i když během modernizace bude ve zlíně trochu kolaps, protože vlaky ve špičce sou dost plné
Nehněvej se ženo má, kde jsou vlaky tam sem já.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 11:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejbližší možné železniční spojení

Vlak odevšad všude nikde nejezdí, proto existují autobusy.. Železniční tratě s předpokládaným hlavním využitím v regionální osobní dopravě, nota bene v horské krajině, se nikdy nestavěly (kromě velkých aglomerací), tudíž i dnes je taková trať nerealizovatelná.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 11:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Folcek:
Zlín -> Klobouky:
6.15, 6.15, 8.15, 8.45, 9.50, 10.50, 12.00...

Jediná výhoda dostavěné tratě je možné vedení dálkových osobních vlaků na Slovensko, ovšem to by musela být trať do Polanky poněkud velkorysejší, navíc zadrátovaná.
Folcek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 12:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a když chci vzít si sebou kolo tak do autobusu nemožu, tak jediná možnost vlakem, pokud mě tam nevezme někdo z rodiny
Nehněvej se ženo má, kde jsou vlaky tam sem já.
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 21:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka: Díky za odpověď. Já na dráze nepracuji, tak jsem to bral jen jako mé pozorování srovnání stanic. Samozřejmě práci výpravčího nebo posunovače jsem si nikdy nevyzkoušel.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 21:50:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udoli od Otrokovic pres Zlin a Vizovice dal nahoru je osou, kolem ktere probiha pomerne cily ruch v preprave lidi do prace. To byl duvod, proc Bata do tehle zeleznice investoval a to je take dnes jedine opodstatneni pro dalsi pripadne investice. Pri uvazovani o moznem prodlouzeni je na prvnim miste vyuziti pro primestskou prepravu do Zlina. At uz bude mit formu vlako-tramvaje nebo jakoukoli jinou (elektricka zeleznice s lehkymi jednotkami, ...), hlavnim ucelem je prepravovat mistni lidi do prace. Eventualni vyuziti pro jine ucely (napriklad nakladni doprava, dalkova osobni, zviditelneni Zlina pred svetem, ... ) je az na druhem miste a ma vyznam jen jako dalsi zhodnoceni investice.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 00:26:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jedné zrušené a zároveň nedostavěné
 
 
 
 
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 01:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OH:
V Petřvaldě nebo do Brušperka?
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 11:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediná výhoda dostavěné tratě je možné vedení dálkových osobních vlaků na Slovensko, ovšem to by musela být trať do Polanky poněkud velkorysejší, navíc zadrátovaná.

Trať by samozřejmě zadrátovaná byla, s tím se počítá.
Nefoťte to sviňo staró!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 23:41:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Petřvaldě nebo do Brušperka
Ne e.
(Hlučín)-Petřkovice-Chalupki
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 13:25:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adOH:Už sice jsem dlouho nejel přes Petřkovice,ale dodnes si pamatuji mostní pilíře za totáče,které tam dlouho stáli i hlučínskou tramvají jsem jel (OSTRAVA-HLUĆÍN)i ten triangl,ale to už je strašně dávno.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 08:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když chci vzít si sebou kolo

Kolo je od toho, aby se na něm jezdilo a ne aby se převáželo Jinak u nás v kraji vídám nakládání kol dolu do autobusu, ale moc se jich tam asi nevejde, to je fakt. Pak zbývají jen cyklobusy, Beskydy jsou pro ně určitě zajímavá loklalita, tuším že na severu nějaké jezdí.
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teda dozvěděl jsem se dneska pro mně novinku,že se nejezdí pro ropu do Uhřic a nejmíň do nového GVD nebude...
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm,takže Ždánka je definitivně K.O.?
Singrman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 10:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když KPKV už přišel o tu vlečku, tak bych bral, kdyby si vzal právě třeba ten kousek ždáňky. A nebo mám různé nereálné šotoprojekty třeba tu ždáňku přeložit a částečně vést jako lehkou železnici skrz obec.
Nepojízdnej šukafon - nejlepší šukafon
sešrotovanej šukafon - ještě lepší šukafon

M 240.021 - čest její památce.
Skutečně opravdu nenávidím DKV Ústí nad Labem PJ Liberec. Když chtějí něco zmuzejnit, tak je to všechno v háji. Zachraňte M240.0114!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace