K-report
 

Archiv do 14.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv do 14.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 22:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co doc. Chocholoušek?....Mají tam telefon, takže jim ohledně RTexu můžete bez obav zavolat.

Kdybych tam chtěl volat, tak zavolám na úplně jiné číslo. Takže asi tak a dál si klidně plkejte co chcete.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3797
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 22:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
Už zase (za tři roky)?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 22:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybych tam chtěl volat, tak zavolám na úplně jiné číslo.

No samozřejmě, asi vůbec nejlepší by bylo zavolat na centrálu na Seychely velkému panu Bavlnovi Ltd, jak to tady s tím rychlovláčkem myslel.

ČSAD - na Jančuru a Chovance jsem zvědav. Ti tím budou prát peníze odkud, z Baham?
Zvítězit, nebo zhebnout!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 22:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale spíš je zajímavé že by pak chtěl zrušit busy na trase do Brna...dopravní koncepce super ale se docela divím ne všichni budou chtít jít do vlaku....at bude sebelepší...a navíc mu zmizí reklama na jeho busech kterou se tak oháněl....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3799
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne všichni budou chtít jít do vlaku....at bude sebelepší

Tak zrovna toto je to jediné, čemu bych na tom věřil.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3802
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral:
Trasy RTExpresu, které jsme si vybrali jako volné, kde nikdy nic nejezdilo najednou strašně moc potřebovalo MD pro expresy do Brna, pravděpodobně potřebuje konkurovat Jančurovo Žlutobusům.

To si nemyslím; zavádění (alespoň špičkového) jednohodinového intervalu na důležitých tratích dálkové dopravy je současný trend, viz. Praha - Olomouc, Praha - Ústí n. Labem, či Praha - Havlíčkův Brod.

Dále je projednáván návrh Zákona o veřejné dopravě, kde se vkládá další mezičlánek po přidělení kapacity, kdy bude zkoumáno, zda aktivity nějakého dopravce nenarušují systém státní veřejné dopravy. Všichni tvrdí, že to vůbec není namířeno proti nám, ale tomu se moc věřit nedá.

Věřil bych, že to není namířeno proti RTEX konkrétně, ale jsem si jistý, že je to namířeno proti konkurenci jako takové.
V souvislosti s tím mě napadá další problém: Jak je přesně definován onem tzv. "veřejný zájem"? A jaká je vlastně ochrana před tím, že řekněme může-li být v nějakém rozumném rozsahu rychlíkový provoz z města A do města B provozován ziskově bez dotací, ale MD si postaví hlavu a ve stanoví, že ve "veřejném zájmu" je nutné mít kapacitu souprav o 40 % vyšší a jezdit i ve dvě v noci, čímž na dané trase uměle vytvoří ztrátovost a vezme tak tamní provoz pod svou kontrolu na úkor nedotovaného podnikání?

Toto podnikání není o jednom roce, to je o desetiletích. K tomu je prostě potřeba stabilní prostředí.

To nepochybně a přiznejme si, že to je nepochybně i jedna z konkurenčních nevýhod železnice.
Jinak za pozornost stojí i to, jak se k projektu RTEx postavilo ono Sdružení železničních společností, anebo jak se to jmenuje. Nebyla jeho podpora spíše symbolická, než nějak přínosná? No a proč? Protože ani takovéto sdružení nemusí mít zájem na úspěchu takovéhoto projektu.
Jak jste správně poznamenal, potřeba je stabilní prostředí, což si železniční dopravci vykládají tak, že na x let mají "přiklepnutou" trasu a své podnikání "stabilizováno" veřejnými rozpočty.
O klasické tržní prostředí zde stojí opravdu jen málokdo (vlivný).

Tento projekt by mohl být vzkříšen pouze ... až konečně někdo nahoře pochopí, že konkurence může být motorem a ne brzdou.

Při vědomí toho, kdo o čem rozhoduje, a kdo má jaké zájmy si myslím, že stávající situace RTEx "nepřeje" a do budoucna v nějaké větší 'přerozdání karet' nevěřím...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3803
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nota bene podle nového návrhu JŘ, ani žádný RT expres není potřeba, ČD výrazně zvýšili nabídku spojů na Ostravu...

To je zcela irelevantní.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3804
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové a co říkáte na to, že 15. 8. 2007 má Veolia Transport tiskovku, kde se bude probírat provozování dálkové železniční dopravy v ČR?

Nic. Jak znám Veolii, tak to bude další kapitola z historky, jak na vybrané trati* dokáží s Desirem jezdit mnohem lépe, než ČD, a z veřejných peněz budou chtít jen "o něco málo více než ČD".

*v tomto případě trati typu Liberec - Ústí nad Labem, či Ostrava - Jeseník
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
tak to bude další kapitola z historky

Podle návrhu nového JŘ vstupuje Veolia (Connex) do dálkové železniční dopravy párem Ex 1031/1030 Žitava - Praha und zurück vždy v sobotu.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3806
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patrně se inspirovala u Railtransu...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Myslím, že neinspirovala, Veolia si nemůže dovolit jen tak blokovat dopravní cestu. Podle mě už se vidí na tratích v okolí Prahy, podívejte na jejich pár Os 19960/19961, jak krásně zapadne do mezery mezi vlaky ČD. Ba ne, tohle bude jiná káva. I ta trasa Praha - Nymburk - Mladá Boleslav, která přibližně kopíruje uvažované vedení dopravy všejanskou spojkou. Pochybuju, že příplatkově pod drátama jedou jen tak.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto podnikání není o jednom roce, to je o desetiletích. K tomu je prostě potřeba stabilní prostředí.

Můžete mi prosím říct, kde v Evropě/zbytku světa takové prostředí existuje? Kde se dá v nedotované dálkové osobní dopravě podnikat? Taková země totiž podle mě neexistuje nikde.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3808
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že neinspirovala

Narážel jsem na ten expres Railtransu pro německou klientelu také odněkud z Žitavy do českých turistických center.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě už se vidí na tratích v okolí Prahy, podívejte na jejich pár Os 19960/19961, jak krásně zapadne do mezery mezi vlaky ČD.

Samozřejmě, protože jediným smyslem podnikání v osobní železniční dopravě všude na světě je hrábnout si na veřejné peníze.
Myslím, že Viamont už o tom ví své.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3809
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková země totiž podle mě neexistuje nikde.

A proč by taková země existovala, když všude platí, že pod křídly velkého bratra (tj. státu) se (")podniká(") mnohem lépe...?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale napřed je třeba se pod ně nějak vtlačit.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3812
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ano, takže konkurence na takovém trhu není v boji o zákazníka-cestujícího, ale o přízeň veřejné autority.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 08:23:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ÁÁ, tady to žije, malým šotouškům sebrali hračku
Seychely - to je opravdu důvěryhodný zdroj kapitálu. Asi jako Kypr, nebo příště rovnou George Town ?
Flexo : Pochopitelně takové prostředí Vám nezaručí nikde, liší se akorát míra rizika.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 08:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak hlavně osobní železniční doprava je v jistém ohledu u nás liberálnější než busy. U busů se vydává licence vždy na konkrétní trasu s konkrétním jízdním řádem posvěcěným úředníky, kdežto u železnice prostě jednou někdo má licenci atd., získá trasu a může si jezdit jak chce - zatím.

A s tím dojením veřených rozpočtů - hlavním motivem soutěžení o služby v "DO" je pro kraje samozřejmě ušetřit nějakou tu korunu. Samozřejmě, jak se čím dál více ukazuje, není to tak jednoduché.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 08:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde se dá v nedotované dálkové osobní dopravě podnikat?

Tak podniká se na vlastní triko ve většině západní Evropy a koneckonců i ČD u nás. V mezinárodní dopravě třeba i nově vzniklí dopravci - Cisalpino, Eurostar...
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 08:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp - A proč by taková země existovala, když všude platí, že pod křídly velkého bratra (tj. státu) se (")podniká(") mnohem lépe...?

A jé, to je zase moudro. Problém bude asi trochu jinde. Viz například neúspěšné pokusy Connexu v Německu s projektem Interconnex (nic jiného mě ani nenapadá).

W. - Pochopitelně takové prostředí Vám nezaručí nikde, liší se akorát míra rizika.

Někdo si představuje že asi ano.

Trainspot - hlavním motivem soutěžení o služby v "DO" je pro kraje samozřejmě ušetřit nějakou tu korunu.

Ano, to by měla být motivace politiků. Motivace soutěžících (soukromých) firem je si na tyto koruny (ponížené o ty ušetřené ) sáhnout.

To že to není tak jednoduché je jasné, jak říkám v KV kraji (a asi i v L kraji) o tom už vědí svoje.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 08:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak podniká se na vlastní triko ve většině západní Evropy a koneckonců i ČD u nás.

No tak... To je opravdu podnikání.

V mezinárodní dopravě třeba i nově vzniklí dopravci - Cisalpino, Eurostar...

Toto možná, i když tito "dopravci" asi úplně nezávistí taky nebudou, že.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 08:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba služby DB Fernverkehr jsou "nedotované". Problém je v tom, že stát jim zaplatí jak výstavbu tratě, tak i nákup vlaků; samozřejmě nikdo jiný kromě státního subjektu na dotaci na vlaky nedosáhne (a ani nevím, jestli se o to vůbec někdo někdy pokoušel). A když se k tomu připočítá zákaz konkurence v dálkové silniční dopravě v SRN (vyjma několika málo relací), máme zde důvod "podnikatelských úspěchů" DB.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak.

Akorát je otázka, jestli má vůbec smysl to dělat jinak. Sice to není úplně liberalisticko-teoreticky čisté , ale aspoň to funguje.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak funguje? Jako vysavač dotací? Třeba nové expresy Praha - Brno... Neměl by stát objednat ještě dotované autobusy Praha - Brno? K čemu mi je dotovaná služba, když má stejně tragickou kvalitu a předražené jízdné?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatně - jedna dálková autobusová linka v závazku veřejné služby fungovala... Do Liberce... Proti spojení do ostatních měst na ní jezdily největší šroty, jenom jeden dopravce, málo spojů, drahé jízdné...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom, že stát jim zaplatí jak výstavbu tratě, tak i nákup vlaků;

Já tedy nevím nic o tom, že by v SRN stát kupoval DB třeba jednotky ICE. Možná máte tedy lepší informace - sem s nimi sím.

Za tu dopravní cestu se platí a to poměrně dost vysoké poplatky.

Kde se dá v nedotované dálkové osobní dopravě podnikat? Taková země totiž podle mě neexistuje nikde.

SRN, Velká Británie, Japonsko, Francie. A vlastně i Rakousko, tam jezdí soukromý vlak ze SRN do Alp, akorát není ve veřejném JŘ. Vlaky IGE Bahntouristik k nám asi taky přijely bez dotací, ne ?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:06:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jste s tím pomalu trapný. Ukažte mi ty nedotované R, IC nebo ICE v SRN. Kdo asi tu ztrátu z jejich provozování platí, he ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už zase (za tři roky)?

Já nechápu proč tolik lidí řeší v Čechách cizí slepice na cizím dvorku, místo toho, aby se starali o vlastní slepice a vlastní dvorek. Dost často je to prý příznačné pro loosery - takový ten typ co čte dychtivě v bulváru, jakým autem jezdí tzv. celebrity a nadává na poměry.

asi vůbec nejlepší by bylo zavolat na centrálu na Seychely velkému panu Bavlnovi Ltd

To není fakt třeba až tak daleko, pana Bavlnu zná poměrně dost lidí, co zde vystupují. Takže tady s těmi poznámkami jste fakt spíš trapný.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jste s tím pomalu trapný. Ukažte mi ty nedotované R, IC nebo ICE v SRN.

A co kdybyste mi nepravdu zkusil dokázat Vy ?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3813
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nechápu proč tolik lidí řeší v Čechách cizí slepice na cizím dvorku, místo toho, aby se starali o vlastní slepice a vlastní dvorek.

Hezký, obávám se, že vzít to doslova, tak K-Report zanikne.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jé, to je zase moudro. Problém bude asi trochu jinde.

Co zase? O tom, že pro podnikatele je příjemnější mít dané výsadní postavení a nechávat si uhradit "prokazatelnou ztrátu", než nevědět, kdy mu o zákazníky začne tou samou činností usilovat konkurence a muset se finančně spoléhat jen sám na sebe, se snad přít nebudeme.
A že takové ČD jsou poslední, kdo má zájem, aby osobní doprava byla zisková, snad také není překvapení.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3815
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak hlavně osobní železniční doprava je v jistém ohledu u nás liberálnější než busy. U busů se vydává licence vždy na konkrétní trasu s konkrétním jízdním řádem posvěcěným úředníky, kdežto u železnice prostě jednou někdo má licenci atd., získá trasu a může si jezdit jak chce - zatím.

No, sice pro danou trasu nemusejí mít licenci, ale přidělenou kapacitu - a to také není žádná sranda.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:34:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte, že mám potřebu vám něco dokazovat ?
Já tady nevytvářím umělou představu ziskových soukromých R křižujících Evropu od Glasgow po Vídeň.
Třeba se zde lapí další medvědi a vyjedou nové spoje
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tedy nevím nic o tom, že by v SRN stát kupoval DB třeba jednotky ICE. Možná máte tedy lepší informace - sem s nimi sím.

On jim zaplatil minimálně vývoj těch vlaků prostřednictvím mnoha jednotlivých grantových projektů, cíleně zaměřených na vývoj takových technologií. To je info ověřená ze staršího pořadu na BahnTV, dále pak mám neověřené, že "nějak" (dotací) platil i další výrobu. Každopádně, vlastní vývoj představuje nejvýznamnější nákladovou položku. Kdyby se měl do odpisů promítnout i vývoj, zcela jistě bychom byli někde jinde a je otázkou, zda by se takový provoz vyplatil. Poplatky za DC na VRT v SRN jsou opravdu hodně vysoké.

Akorát je otázka, jestli má vůbec smysl to dělat jinak
Předpokládám, že bez vysokých dotací ze strany států by vysokorychlostní doprava vůbec neexistovala. Dle mého názoru bychom o moc nepřišli - místním okolo tratí přináší jen negativa, cestující z VRTek na dlouhé vzdálenosti je možné přepravit letecky v podstatě se stejným dopadem na životní prostředí, bez přerozdělování a lowcosťáci ještě odvedou daně. Tratě na V=200 km/h, uzpůsobené pro smíšený provoz, bohatě stačí.


Kde se dá v nedotované dálkové osobní dopravě podnikat?
Francii bych za příklad moc nedával už z výše uvedených příčin + monopol SNCF. V SRN okrajově ICx, Švédsko (noční vlaky), Velká Británie, Rusko, Japonsko, Kanada, USA. Jsou myšleny pravidelné vlaky, ne chartery á la IGE.

A ještě k těm DB - nedávno mi přistála v mailu tisková zpráva o tom, jak je provoz na VRT Rhein/Main úspěšný a vlaky dosahují průměrné obsazenosti cca 50%. To si snad pánové z říše dělají srandu... Pak se nelze divit, že je DB Fernverkehr dlouhodobě ztrátové.

A k Ex Pha-Brno: Úžasný případ státem dotované konkurence soukromé firmě. Třeba by si mohl "stát" zřídit za daně občanů síť pekáren a prodejen pečiva a začít konkurovat soukromým subjektům prodejem takových dotovaných rohlíků. Schválně, jak dlouho by to ekonomika vydržela.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A naprostý souhlas s Bkp, příspěvek 3814.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by spíš zajímalo, čím ten jančura bude chtít jezdit. Že by elektrická Desira?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady nevytvářím umělou představu ziskových soukromých R křižujících Evropu od Glasgow po Vídeň.

A já to snad někde vytvářím ? To snad ani nejde...

On jim zaplatil minimálně vývoj těch vlaků prostřednictvím mnoha jednotlivých grantových projektů

To je jistě pravda, ale tohleto platí pro mnohé jiné obory lidské činnosti - například výrobu aut ve Francii. A tam taky někdo tyhle sekundární efekty nepočítá.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadkuŠ - SRN, Velká Británie, Japonsko, Francie.

Francie?? Japonsko?? A to jsou které produkty? Velká Británie - to myslíte ten Eurostar?

Desiro - Kanada, USA

Amtrak jezdí bez dotací? A kanadská VIA?

w. - Já tady nevytvářím umělou představu ziskových soukromých R křižujících Evropu od Glasgow po Vídeň.

Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š - SRN, Velká Británie, Japonsko, Francie. A vlastně i Rakousko, tam jezdí soukromý vlak ze SRN do Alp, akorát není ve veřejném JŘ. Vlaky IGE Bahntouristik k nám asi taky přijely bez dotací, ne ?

A já to snad někde vytvářím ?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RŠ: No dobře, ale taková podpora deformuje trh, protože obdarovaní dotacemi jsou na tom lépe než ti, kteří dotaci nedostali. Takže se vytváří bariéra vstupu do odvětví (na dotace nedosáhnou všichni), pro současné výrobce (a příjemce dotací) je tato situace výhodnější a v konečném důsledku na to doplácejí běžní spotřebitelé, protože si z daní zaplatí ty dotace a díky likvidaci konkurence právě těmi dotacemi si bude moci koupit dotované výrobky a služby za předraženou cenu. Tomu se říká terno.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda, Amtrak má dotace. Beru ho zpátky.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobře, ale taková podpora deformuje trh, protože obdarovaní dotacemi jsou na tom lépe než ti, kteří dotaci nedostali. Takže se vytváří bariéra vstupu do odvětví (na dotace nedosáhnou všichni), pro současné výrobce (a příjemce dotací) je tato situace výhodnější a v konečném důsledku na to doplácejí běžní spotřebitelé, protože si z daní zaplatí ty dotace a díky likvidaci konkurence právě těmi dotacemi si bude moci koupit dotované výrobky a služby za předraženou cenu.

Já mám bohužel pocit, že současná Evropa s hlavním městem Bruselem je už tak deformovaná různými nařízeními a omezeními na jedné straně a dotacemi, subvencemi a podporami na druhé straně, že o "svobodném podnikání" už nemá smysl moc hovořit.

Amtrak má dotace. Beru ho zpátky.

No a v Japonsku to funguje jak? (Fakt nevím, ptám se. Nezkrachovaly už náhodou JR jednou v nedávné historii?)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkrachovaly, byl o tom dokonce článek v hooooooooodně starém ŽM. Tam šlo o to, co zažíváme v bleděmodrém tady - raketový růst státních dotací, nepředstavitelná neefektivnost až do té doby, co státu došly peníze. Stalo se to během poklesu v rámci hosp. cyklu. Tak stát utnul dotace a ono se to celý položilo.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3817
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám bohužel pocit, že současná Evropa s hlavním městem Bruselem je už tak deformovaná různými nařízeními a omezeními na jedné straně a dotacemi, subvencemi a podporami na druhé straně, že o "svobodném podnikání" už nemá smysl moc hovořit.

Skoro si říkám, že to není jen pocit...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2268
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velká Británie - to myslíte ten Eurostar?

Eurostar , Hull trains a v budoucnu snad i Grand central. Se zbytkem je to daleko složitější protože to jsou frančízy.

Francie??

TGV + některé dálkové vlaky nejsou dotovány (třeba Téoz)

japonsko.

Přes léty u nás v práci byl nějaký docela kompetentní Japonec a měli jsme přednášku mj. o drážní reformě. Co si pamatuju, dálkovou dopravu taky nedotují (stát dává peníze do instrastruktury podobně jako do silnic a do regionální dopravy). Na tohle jsem se ho přímo ptal.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TGV + některé dálkové vlaky nejsou dotovány (třeba Téoz)

Přes léty u nás v práci byl nějaký docela kompetentní Japonec a měli jsme přednášku mj. o drážní reformě. Co si pamatuju, dálkovou dopravu taky nedotují

To že to (přímo) nedotují je sice hezké, ale to ještě neznamená že tam panuje nějaké otevřené liberální konkurenční prostředí. O Francii a jejím vyspělém socialismu se snad nemá smysl moc bavit (a Japonsko nevím ).
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2269
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a v Japonsku to funguje jak? (Fakt nevím, ptám se. Nezkrachovaly už náhodou JR jednou v nedávné historii?)

Tak že po krachu JNR (poté co stát odmítl sanovat neustále rostoucí ztráty a neefektivnost) to stát rozdělil JNR do několika firem které zprivatizoval a to co zbylo prodal (třeba nepotřebné vagóny do rozvojovek). A nastavil na rozdíl od minulosti transparentní pravidla hry, kdy je dotována infrastruktura (podobně jako na silnici) a určité segmenty osobní dopravy.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 12:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedotují je sice hezké, ale to ještě neznamená že tam panuje nějaké otevřené liberální konkurenční prostředí.

Jistě.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2389
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 15:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si pamatuji, tak to v Japonsku proběhlo přesně naopak, než v USA - z hlediska nákladní dopravy. Ta snad stále je v rukou státu a zbytek byl rozdělen do několika společností, které se rozprodaly. Výsledky jsou uváděny většinou jako uspokojivé - cena z prodeje sice nebyla nic moc (nepokryla náklady na oddlužení), ale celkově to šlo nahoru a jsou snad v zisku.

Zase na druhou stranu - liberalizace sama o sobě asi nikde nebyla cílem.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 16:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

liberalizace sama o sobě asi nikde nebyla cílem.

Jistěže ne, v Japonsku prostě řešili akutní průser největší státní společnosti (soukromé fy problém neměly).

My na to akorát čekáme (((-:
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3819
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 16:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už snad bývalý ředitel drah Mládek (nebo přesně kdo) před téměř deseti roky napsal článek Železnice - Úpadkem k prosperitě, tedy že dráha nejprve bude muset spadnout až na úplné dno a ještě si při tom pořádně nabít drž*ku, aby se konečně dala dohromady.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 19:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedotují je sice hezké, ale to ještě neznamená že tam panuje nějaké otevřené liberální konkurenční prostředí.

Jistě.


Potom se ale dostáváme znova na začátek k mému dotazu - existuje někde v Evropě/na světě úspěšně fungující "něco", co si představoval Railtrans? Prostě hlavní trať mezi významnými centry státu (eqivavelnt Prahy/Ostravy), po které jezdí víc nedotovaných (nebo aspoň některý nedotovaný ) dopravců?

A jak má vlastně taková konkurence vypadat? Mají konkurenční vlaky jezdit ve stejných časech, aby si každý mohl vybrat , nebo mají jezdit proloženě?

Panuje z pohledu nezasvěceného cestujícího konkurenční prostředí na trati Kolín nad Rýnem - Brusel, kde jezdí po hodině a půl proložené Thalysy a ICE?
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 19:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp - To už snad bývalý ředitel drah Mládek (nebo přesně kdo) před téměř deseti roky napsal článek Železnice - Úpadkem k prosperitě, tedy že dráha nejprve bude muset spadnout až na úplné dno a ještě si při tom pořádně nabít drž*ku, aby se konečně dala dohromady.

Já myslím, že v socialisticko-odborářské Evropě nic takového nehrozí. To bylo možné v USA sedmdesátých let nebo možná v Japonsku, ale v Evropě určitě ne.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 20:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo: Třeba v UK - Hull trains, Heatrow express, Grand Central
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 21:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ To není fakt třeba až tak daleko, pana Bavlnu zná poměrně dost lidí, co zde vystupují.

No nepovídejte, a že se až doteď nikdo nezmínil? Mohli jsme si ušetřit ty nesmyslné debaty o tom, že projekt formátu RTexu může financovat dvousettisícové eseročko z vlastních výnosů hned od prvních dní provozu.
A přitom za tím měla stát sejšelská třicetimegová bavlna. Jak prosté.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 21:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro - Hull trains, Heatrow express, Grand Central

Hull Trains - ano.

Heathrow Express - ten konkuruje čemu? Pokud vím, tak z velké části jezdí po vlastní trati z Londýna na letiště Heathrow.

Grand Central - ten ještě po několikerém odkladu nevyjel. Další termín podzim 2007.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3825
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 22:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že v socialisticko-odborářské Evropě nic takového nehrozí. To bylo možné v USA sedmdesátých let nebo možná v Japonsku, ale v Evropě určitě ne.

No jen aby, realita se dá přehlížet, ale ne obelhat.
Nějak si při pohledu na to všechno vzpomínám na písničku "Absolutní krach".
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 23:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, 22:48: To bylo možné v USA sedmdesátých let tím, že ten Amtrak znárodnili. A od té chvíle do něj lejou peníze ve velkém (stejně jako v Evropě, ČS/CZ nevyjímaje), s efektem obdobným jako v té Evropě (ČS/CZ).

Flexo, 21:53: Heathrow Express - ten konkuruje čemu?
Metru; částečně taky své pomalejší verzi. Heathrow Ex přitom není součástí národní železnice (u toho pomalejšího provedení si nejsem jist). Jediný národní vlak, který vydělává, je Gatwick Express - přičemž jsou snahy ho zrušit, resp. aspoň vyrušit ten "expres", protože se jim (ty dotované vlaky) na 4- až 6-ti kolejku nevejdou a cestující se nevejdou do těch dotovaných vlaků.

Flexo 19:30: konkurenční prostředí na trati Kolín nad Rýnem - Brusel, kde jezdí po hodině a půl proložené Thalysy a ICE?

Nebyl bych si tak jist tím interval (ICE jedou 3 za den, Thalysy jezdí v intervalu 1-3 hodiny), ale třeba to vyjde. Konkurenčnímu prostředí to ovšem prospívá - SN před rokem obnovila linku BRU-FRA.
Taky si budu muset dát práci s vyhledáním sčítání provozu na E40 - schválně o kolik se tam nárůst 2005/2000 liší od ostatních belgických dálnic. Bohužel, TGLizace trati Brusel - Lutych byla jedna z největších ran mezinárodní železniční dopravě.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 00:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tím, že ten Amtrak znárodnili. A od té chvíle do něj lejou peníze ve velkém (stejně jako v Evropě, ČS/CZ nevyjímaje), s efektem obdobným jako v té Evropě (ČS/CZ).

No dyť. Ale pořád prohlašují, že už s tím brzo přestanou.

Nebyl bych si tak jist tím interval (ICE jedou 3 za den, Thalysy jezdí v intervalu 1-3 hodiny),

Ráno to tak jezdí, 7.14 z Kolína Thalys, 8.44 ICE, 10.14 Tha.

Konkurenčnímu prostředí to ovšem prospívá - SN před rokem obnovila linku BRU-FRA.

Jak tomu mám rozumět - "koalice" Tha+ICE nejdřív naučí lidi jezdit "sockou", kterou pak přetáhnou letadla?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace