K-report
 

Archiv do 27.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 755 ČD - modernizované brejlovce » Archiv do 27.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mano754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 21:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krumpolc:
Betón? To myslíš vážne?
Use it before you lose it.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 21:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mano754: Ano, myslí to smrtelně vážně
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čouda: Někdo potřebuje vykázat činnost - neboli §11 - chaotickými přesuny vozidel po republice se jejich počet zvyšuje.
Ale vážně - opravdu si myslíte, že má logiku "zacvičovat strojvedoucí pro budoucí nasazení" když (pokud jsou zdejší informace od zasvěcených správné) bylo rozhodnuto, že víc 755 nebude? A je jasné, že pokud budou nějaké rekonstrukce Brejlovců, tak budou zase jiné - technika opět pokročila... Podívejte se na ešusy - díky "rychlosti" jejich objednávání/výroby je co kus, to unikát.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pernion, Colombo: každá normální firma, hospodařící jako ČD už by měla konkursního správce. A tvrzení "kdo nemá problémy" paltilo po Klausovo balíčcích (pardon, reformě veřejných financí) před deseti lety a pár let poté. Jestli jste si neráčil všimnout, tak ekonomika jede na plné pecky. Kolony kamionů na silnicích jsou jedním z důkazů. Jen Času Dost si toho nějak nestačily všimnout a taky se na té konjunktuře přiživit....
Netvrdím, že nebudou jezdit vlaky - akorát je bude provozovat někdo jiný než ČD... Měly dost času a ochrany na to, aby se začaly chovat jinak.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 21:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11 :

Kdyby to bylo tak jednoduché, jak si myslíš.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 08:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to bylo tak jednoduché, jak si myslíš

No tohle mi nedá - svatá prostoto (!), považujete fakt za normální že firma si koupí nějaké stroje, zacvičí na ně jízdní i dílenský personál a má pro ně v tom místě slušné využití a ta firma přesto udělá škatulata hejbejte se a přesune ty stroje 200 km jinam, kde se zase musí znovu zacvičovat jízdní i dílenský presonál ? Což pochopitelně stojí další peníze navíc.

Nebo jinak - ukažte mi racionální jádro toho přesunu 755 ne východ (já žádné nevidím)a neargumentujte uhozenými soudy, že kdyby byla série, tak by už fírové byli dopředu zacvičeni.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 08:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11 Jestli jste si neráčil všimnout, tak ekonomika jede na plné pecky. Kolony kamionů na silnicích jsou jedním z důkazů. Jen Času Dost si toho nějak nestačily všimnout a taky se na té konjunktuře přiživit....

Ne? Sledujte trochu dění. Zas tak hrozné to momentálně není.

Netvrdím, že nebudou jezdit vlaky - akorát je bude provozovat někdo jiný než ČD...

A kdo tedy?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 08:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š - považujete fakt za normální že firma si koupí nějaké stroje, zacvičí na ně jízdní i dílenský personál a má pro ně v tom místě slušné využití a ta firma přesto udělá škatulata hejbejte se a přesune ty stroje 200 km jinam, kde se zase musí znovu zacvičovat jízdní i dílenský presonál ? Což pochopitelně stojí další peníze navíc.

Tohle je samozřejmě pravda, bohužel s hnacími vozidly a jejich perspektivou je to u ČD docela tragédie.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 11:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: kdyby nebyl orkán a kalamitní dříví ze Šumavy, které se často(zaplať pánbůh) nedá odvézt jinak než vlakem, tak by to bylo stejně špatný jako před tím. Podívejte, jestli ekonomika roste cca o 6% ročně, tak bych čekal, že ČD porostou nejméně o 10% - jednak proto, že nadprůměrně roste strojírenství a stavebnictví a jednak se díky Klausovým vládám a tehdejšímu managementu dostaly v devadesátých letech hlouběji, než by odpovídalo propadu ekonomiky.

A nekompetentní řízení - nebo příliš kompetentní, ale k jiným účelům - pokračuje. Bylo by zajímavé se podívat na to, kolik externích dodavatelů se podílí na logistice řady 755 a cv souvislosti s jejich přesunem dostalo zakázku na zaškolení strojvůdců x dílenského personálu x dodávky nástrojů x náhradních dílů do jiného skladu...

Až skončí ochranářství "národních dopravců" - a ono skončí, dřív nebo později - skončí ČD v konkursu. A jezdit bude ten, kdo si prostě od správce koupí vozidla z konkursní podstaty. Jestli budou k něčemu lepšímu než k sešrotování.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:56:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11: Ano, zlé Klausovy vlády nevratně poškodily citlivé duše některých diskutujících a oni teď prostě nemohou jinak a musí v diskuzi o 755 uplatňovat své strategické vize.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 10:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čtvrteční cedníky na 44244 před Opočnem, + 2 hod.
 
 
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 11:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: Neukazuje na tebe na první fotce fíra něco?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 11:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych že jen mává, i když na první pohled to na "něco jiného" opravdu vypadá.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 12:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návěst "hnací vozidlo oukej"

ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Kastelan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 13:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muže mi někdo fundovaně vysvětlit, proč má 755 v boku tolik výdechů pro chlazení????? Nějak mi to prostě nevychází, když mám chlazení voda+olej+kompresor tak prostě mi tam furt asi 5 chladících výdechů přebýva..... Prosím upřesní mi to někdo????
Předem velmi díky za info
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 14:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se to tu nedávno řešilo...
Kastelan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 14:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se že nikoliv, nicméně lze to ještě jednou pro ty zapomětlivce zopakovat prosím????
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 14:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona už tu není ta historie, kde se to řešilo, taky je to taky kvůli elektronice...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34353
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 15:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste hledat na týhle adrese:
https://www.k-report.net/discus/archiv2006/28/24129.html

V tom jsou loňský příspěvky...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 15:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo jinak - ukažte mi racionální jádro toho přesunu 755 ne východ (já žádné nevidím)a neargumentujte uhozenými soudy, že kdyby byla série, tak by už fírové byli dopředu zacvičeni.

A není to spíš svítaní na lepší časy? Co když třeba ČD chtějí ověřit 755 i na jiných výkonech než je vápenec - co když se třeba i zde ukáže jejich výhodnost - a co když máme tak silnou ekonomiku tak budeme mít i nějaké ty 753.7 alá 755 pro ČD navíc? HM, na to jste nikdo nemyslel?
* * * Usmívej se! Bude Hůř

www.jakuza.ic.cz
posl.akt: ŠOTOVNÍK Č.10
Květnový Mišmaš
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 15:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom pripade bych osobne ocekaval, ze k stavajicim 755.001 a 002 pribude 755.003, ktera poslouzi prave jako "potuvni" vystavka.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2219
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 16:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co když třeba ČD chtějí ověřit 755 i na jiných výkonech než je vápenec - co když se třeba i zde ukáže jejich výhodnost

Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 21:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Údajně už má budoucí ČD Cargo nějaké 753.7 předobjednány, tak uvidíme co z toho bude.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 21:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za otálením s řadou 755 bych viděl hlavně čekání na Cargo. Současné dění, kdy 751/753 jsou ponechány na dožití, 742 se potácí nad hladinou a 755 (či cokoliv jiného moderního) je v nedohlednu, je děsivé.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 08:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirko: Doufam ze jednou z nich bude 750 225-5. Zaslouzila by si to...
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 08:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kastelan: Tolik otvorů a výdechu je tam proto aby se jim mohlo říkat CEDNÍK
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Kastelan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 15:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem díky za upřesnění a odkazy na tu spoustu ďour v bočnicích 755. Ale ač jsem prolezl všechny archivy, tak jediné co jsem našel, že některé slouží k chlazení vody, jiné k chlazení oleje, další k silové elektronice, atd. ALE FuRT sem nigde nenašel, CO konktétně k čemu patří!!!
Možná jsem dotaz formuloval blbě, skusím to proto ještě jednou: Nemá někdo prosim fotku loko 755 ZEVNITŘ (strojovna), abych si mohl udělat zhruba obrázek co k čemu patří - a nejen to chlazení, zajímá mne i vnitřní uspořádání strojovny . Předem děkuji za trpělivost a schovívavost s mojí zvědavostí.
Kastelan
PT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.194.126
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:01:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo na jak dlouho jsou půjčený 755 v Meziměstí?
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 16:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kastelan: Fotku bohužel nemám, ale jdete-li ze st. 1 na st. 2 jdete uličkou po pravé straně lokomotivy.

První vejdete do části se silovou elektrikou a počítačem DPV (tady nejsou průduchy, jsou na druhém boku).

Dále za druhými dveřmi je prostor dieselu, ten trůní uprostřed blíže k st. 2 z obou stran je přístupný, na stěně ke stanovišti jedna je brzdič a brzdový rozvaděč. Od těch venkovních sání nejsou žádné sací trubky nebo tak něco. Jen v některých místech jsou ventilátory.

Následuje stěna za kterou jsou chladiče, hydrostaty a lamelový kompresor. Něco je vidět zvenku, protože jsou tam celkem široké boční lamely (ty největší větrací obdélníkové plochy).

Další je už stanoviště.
Podívejte se na fotce o něco výše.
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 12:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo , kdy odjíždějí z Meziměstí 755.001 a 002 ??? slyšel jsem , že tady budou jen do konce června
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 18:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sag: Nevím jestli jsem neměl vlčí mlhu, ale je to asi tak tři dny, co jsem viděl samotnou jedničku v Praze - Vyšehradě, tak nevím. Zahlíd jsem jí na poslední chvíli.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 19:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: A nebyla to spíš znovuzprovozněná 752.001?
"Jen bílou orchidej...."
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 09:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NO TO JA PRAVE NEVIM.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 19:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

755 by měly odjet z Meziměstí 16.7. na Orient expresu
Čouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 15:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad SAG: To je divný , ale radši bych tam viděl 750 346 a 750 163
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 15:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc: Vypadají stejně, ale podle zvuku poznáš že 752 je motor z Čmeláku, ne nadarmo se ji říká Bertovec
http://vrbam.ic.cz/
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3616
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 16:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa
Obě 755 jsou v Meziměstí!!
V Praze jsi viděl 752 001!
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 7-2002


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 10:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: To se neboj, že já bych nepoznal 752 a 755 To spíš Zapa...
"Jen bílou orchidej...."
Country
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra,tj.12.7. zkouška 755 + 943 na vlacích R 794/R 795 v sestavě 943+Bds+3xBt+755 (řazení z Prahy).
Country
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 07:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na základě vlastního zjištění se výše uvedená akce nekoná. Odložena na neurčito.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34564
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 10:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, na Otravě jede barča.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je jen silně ilustrační foto 755.002 na soupravě zakončené 943.004 v Praze-Vršovicích:
 
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 7-2002


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 13:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Country a Valach: Copak je to za akci? Jenom zkouška, jestli to funguje? A nebo se chystá do budoucna něco "většího"?
"Jen bílou orchidej...."
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc: Správně, zkouška to byla . Účelem zkoušky bylo vyzkoušet řízení i diagnostiku 755 z 943.
Např. Jak se vypořádat s rozdílností mezi signály řídící linky z 755 a signály, které potřebuje 943.
Výsledkem zkoušky je, že se ví jak to udělat .
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:07:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mourek: no, "jak to udělat" se vědělo i předtím (kdyby se to nevědělo, tak by to bylo špatný ), spíš se mělo vyzkoušet, jestli se na nic nezapomnělo a všecko funguje tak, jak fungovat má a najít případné zakopané vlkodavy.
Výsledkem zkoušky pak bylo, že se našlo jedno zakopané maličké štěňátko a vyrobil se krumpáč, lopata a dokument "Schválený metodický postup při provádění vykopávání mláděte druhu Canis vulgaris vorzechensis", přičemž vzájemným koordinovaným spolupůsobením těchto tří objektů by se mělo dosíci žádaného rezultátu.
F.Plášek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.137.147
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 17:06:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda nevím přesně, jaký je rozdíl mezi řídící linkou 943 a 755 (když jsem končil VŠDS 1993 tak nebyla ani 943 ani 755 a na vozovém hospodářství se o "dálkovém" řízení, diagnostice, apod. nemluvilo) vs. ř.754, ale možná bych doporučil sledovat i jiné diskuze na tomto serveru..v DKV Brno několik dnů (týdnů?) zkoušeli i v běžném provozu sestavu s 954+054+754.013 a pokud jsem se dočetl nebo spíš nedočetl, nikde nikdo žádné problémy nebonznul....

Mimochodem, nevíte kde jsou teď 755 001+002?? Chystám se zítra na vápence....
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 21:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

F.Plášek: Obě 755 mají být na Kladně, ale nevím zda tam opravdu jsou.
O problémech soupravy 954+054+754.013 nevím nic přesnějšího, ale že by to jednoho dne spojili a ono to jen tak vyjelo je .

... jaký je rozdíl mezi řídící linkou 943 a 755
Odpověď je téměř žádný, jen se na některé věci pozapomělo (viz. A.L.), resp. linka je stejná, ale řízení mašinky samotné je jiné. Opraví se chyby a bude to jezdit. On se ten řidičák se 755kami jaksi setkal poprvé :-).
johnny.c
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.247
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 21:18:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v pondělí jela na vápenci 755 001, včera myslim 751 a dnes nevim
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 08:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v podvečer byly oba cedníky ve Vrškách, rozpojené, 002 v rotundě a 001 v průjezdu k ONJ. A opodál na sluníčku i bertovec 752.001.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 12:31:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak, vnitřní logika 755 je úplně jiná a standardní signály, které jsou třeba na 843 už od narození, se musejí skládat z dostupných signálů (u kterých jsou ještě renoncy v dokumentaci - např. neuvedená inverze). Vzhledem k tomu, že se 943 se 755 opravdu potkaly poprvé, tak to, že hned šlo nastartovat, dieselovat, řadit směry, ukazovat diagnostiku a dokonce se pohnout, bych považoval za docela velký úspěch.
Kdo ví, kolik směn "za plotem" vykonaly 754.012 s 954, než vyjely za brány depa.
F.Plášek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.137.147
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 12:28:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

netvrdím, že to hned vyjelo....takové informace ani nemám, jen jsem se pídil po rozdílech....vzhledem k datu "vzniku" 4.013 a ř.755 asi rozdíl bude...s dovolením mě napadlo, že by třeba ČD využívali už vyzkoušených, pokud to teda jde...ale možná chci od ČD moc!!!
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 13:58:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vám tady naznačuju, že nevíme, jak dlouho ladili spolupráci 013 s 954 (za tu 012 minule se omlouvám), zato při prvním čuchnutí 755 a 943 chodilo skoro všecko a je velmi pravděpodobné, že na druhý pokus to už vyjede s lidima.
A už vůbec nevím, jak jste to myslel s tím datem vzniku - 013 vznikla před 7 lety, kdy už 843 byly dávno v provozu, ale k využití linky dostala odvahu :-) až letos.

Kdyby Coutry "nebonznul" zkoušku a veřejnost by se dozvěděla až o úspěšném vyjetí, tak byste byl spokojený? :-)

PS: jedu na dovolenou, reakce až po návratu.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2581
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K využití linky dostala 754.013 odvahu už podstatně dřív - někdy v roce 2003 byla zkoušena s řidičákem 913.001. Šlo jen o ověření funkce, lidi to pochopitelně nevozilo. To jen pro pořádek.
Follow the reaper...
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 9-2002
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 23:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad 943.001 neeeeeeeeee ?
ICQ 268-987-545
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6394
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 10:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne, 912.001
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 08:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent: 943 asi ne, Lokel tehdy národní linku neuměl, oni ji vlastně v plné parádě neumí dodnes (aneb co dokázali tehdá VÚŽ a MSV zatím Lokel nedotáhl). Nicméně je třeba říct, že alespoň 954 a 843 spolu jsou schopné nějak jet .
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 00:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

912 a 913 - to je vlek k Esmeralde?

Takove veci tady ani nepiste, nebo si to prectou na nabrezi a 755 zacne vozit ropovody 010 a 021 na Kladno "vedene" vozem 912...

I kdyz... aspon by vyjelo ten kopec na Veleslavin. :-) Halo, nabrezi, slysite nas? :-) A prosime aspon jednu 010 v nateru ODS...

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 07:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

913 neni vlek k esmeralde. Ten u nas este zatim nastesti ani neexistuje. Jeden maj zatim jen bratia slovaci: http://www.vlaky.net/servis/galeria.asp?lang=1&id=2136

A 912 je k esmeralde
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru, 913 poznam, ale ako sa dostal ku Krysoletovi do Majlontu?

A jeste v roce 2003, kdy 913 ani neexistovala? Nebo to byl preklep?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2612
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soráč, byl to 912, řidičák k Esmerajdě. Pokusy s ním se dělaly ve Valmezu.
Follow the reaper...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace