K-report
 

Archiv do 20.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Prototypy a jiné unikáty na našich kolejích » Archiv do 20.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 68.36.9.245
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 19:25:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vim, tak ted v kyklopovi neni zadny motor. Kyklop je ted asi o sest tun lehci, nez puvodne byl, takze tam toho asi bude chybet o hodne vic. Asi by se dalo neco sehnat z kyklopa 001, ale tezko rict, jestli nekdo vi, kde ty soucastky skoncily. Samozrejme, ze by se do toho daly nacpat dily z jinych lokomotiv, ale pak uz by to byla z kyklopa jenom kastle.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 19:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak Kyklop má svůj motor, ale je tam hodně různých drobných závad - stokrát nic umořilo osla. Viz kámoš Google.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 21:31:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jé, zase zajímavá debata. To jen podporuje názor jistého kolegy, který chtěl udělat na Kyklopa internetové stránky, aby se každý dověděl jak je to a jiné a proč to nejezdí. Zdá se že jistý smysl by to mělo, i když z toho sešlo. Tak je krátce. Motor v Kyklopu opravdu je, a dokonce původní. V jisté době se do něho nainvestovalo poměrně hodně peněz a vyměnilo se hodně dílů pístové skupiny. Chybí ovšem oprava turba a vstřikování. Hlavní problém je neexistence silové elektroinstalace, usměrňovače a regulace - né vše je jisté jak to bylo uděláno (respektíve několikrát překonstruováno v rámci zkoušek i provozu na okruhu) a rozhodně by nemělo smysl to dělat stejně jako v roce 1974. Nabízí se tyto části použít z 755 včetně regulace, vše s projekčními pracemi a schválením na DÚ. Odhaduji, že za 5 mega by se to pořídit dalo, zbytek lokomotivy samozřejmě oprava v rozsahu MH.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4265
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 21:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad VláďaH: takže je to vlastně brnkačka. Všichni rozbijem prasátka a Kyklop může jezdit.
Šotouši ze všech zemí, spojte se...

PS: Vláďa nelže, motor tam fakt je. Jen je v tý strojově je i "tak trochu" nepořádek...
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 22:06:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen je v tý strojově je i "tak trochu" nepořádek... No a to je ten nepořádek, který tam vzniknul po několika brigádách, kdy se tam dělal pořádek. Tzn. že Kyklop dneska tvoří dvě vozidla, to druhé je dvounápravový uhláček plný součástí, které tvoří pomocné pohony, kompresor, plno trubek a hydročerpadla. Vše se to dávalo včetně motorgenerátoru ven proto, aby se to zbavilo několika desítek litrů olejů, které byly rozstříkány všude a zčásti vyplňovaly hlavní rám. Dneska už je to v podstatě čisté pracoviště.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 18:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já bych ho na žádnou 755 nepředělával, ať je to origoš... jinak je prý z něj ten motor vyndaný, protože je to při současném stavu zbytečný balast
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Polabský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.38.177
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 22:00:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolegové (teoretici),
neblbněte prosím, zprovoznění Kyklopa nebude žádná !! Pokud se nebude co nejvíce podobat původnímu originálnímu prototypu, tak D.Ú. jasně poví , nic neschválíme! Vždyť drátenický Hurvajzy z dolů, s modernějšími motory (T 138?), nesměly po ČSD vlastní silou. Navíc "K", změnou motru, ztratí histérickou hodnotu! Ta mašina si zaslouží důstojnou budoucnost, né šotozprznění!! Podpořte raději smysluplně partu "kyklopologů", v jejich snažení. Přeju jim mnoho úspěchů.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6330
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 09:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s. šíp by měl jezdit, jestli se na něm stále dělá.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 11:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Polabský: Takže ho raději necháme šotoshnít, že?
471.024 - Nikdy neviš, kam tě doveze!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 12:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já s Polabským souhlasím. Lepší nefunkční autentický exponát, než pojízdný bastl z Brejlovce.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 12:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bastly nejsou to nejlepší jak je dozajista vidět na ČHŽ. Neni nad origoš
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 16:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Polabský: Doposud jsem měl pocit, že Kyklop má to samé, co brejle, 12V230DR...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 17:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šak má, ale že má ten motor stejné označení ještě neznamená, že je ze stejných součástek. Jinak by asi nemohl mít výkon 1740 kW.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 19:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzete, který "bastly na ČHŽ" myslíš? M21.traktor, beny s EDB, rábu, faura, šmošwéra nebo vagóny? V podstatě nic z toho není v původním stavu...

Mmch. pokud by měla být "pravidla historičnosti" opravdu důsledná, tak skutečných veteránů je na světě minimum. Třeba u silničních vozidel - nutnost osvětlení dle současných platných pravidel, aby vůbec mohly na silnici, u mašinek rakouskýho půdovu tlaková brzda místo ssací...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trojkový brejlák má K12V230DR, poslední čtyřkoví brejláci a oba kyklopy měly, pokud se nepletu, motor K12VZ230T. Tak si to přeberte, hoši...
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jmenovitý výkon u T499.0 byl 1766 kW...
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 22:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéé to mě připomíná jako když jsem prohlásil, že bbudem zprovozňovat Karču a kolega prohlásil, Dejte tam catepillar...Jak 854. Bezporuch a na výdělek ok. Dílů hromada a ještě servis. No a divili by jste se kolik dalších "muzejníků" se k tomuto návrhu přiklonilo. On to myslel ze srandy. Ale spousta těch, co jsou v hystor. žel. bráni jako opravdoví machři, tomu naprosto přitakávali..A to jsem fakt koukal.

Zprovoznění Kyklopa by bylo opravdu prima.Ale je to velice těžké. Chce to tým odborníků a "machrů" kteří budou 100% vědět co a jak. Ono radoby diskuze co a jak..To je jedna věc. Ale rozebrat a dát do kupy, to je o dost těžší.Hlavně vozidel "na plošinácích" tu je myslím hafec. A hystor. prznění?? Každý si bude prosazovat svoje.Ale až tady někdo zaklepe kasičkou, bohužel dojde jen na ono slavné "pukrle" se slovy: "Kradu snad" Ať rozhodují Ti, co na to mají. Bohužel, peníze dnes vladnou světem. A Kyklopem je to to samé....
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 23:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by bylo vůbec nejlepší sehnat si nějakého lehce majetnějšího sponzora (třeba ČEZ, SD nebo OKD) a nechat to udělat "na klíč" v některé ŽOSce.
Třeba by musel přežít pár prezentací s příšerným logem sponzora, ale pak by byl hvězda. Ostatně, pokud si pamatuju, pára 464.102 taky měla sponzorovanou opravu a na "uších" pak vozila nějaké ošklivé logo, ale teď už jezdí bez něj a jak jí to sluší...

Kyklop má motor K12V230DR v té nejvymakanější verzi a výkon vyšponovaný (můj názor) na maximum. Takže když zprovoznit tak z původním motorem (koneckonců proč ne, když existuje a neměl by být problém ho opravit - problém je hlavně s elektrikou), ale nastavit ho na kapku nižší výkon.

Ale nejpovolanější je tu Vláďa_H a snad nejsem jeho názoru daleko, i když s tím sponzorem je to asi nereál

...hlavně nenechat Kyklopa odtáhnout někam do "muzea"...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 08:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá náhodou KS12V230DR ?
Statistik: K12VZ230T neměl.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 09:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosta_kolmix:Je fakt že vedle a autobusové diskuzi je zmínka o Jelczi který prošel renovací ale sponzor si za to vymínil že autobus ponese jeho CVR.Sice ta reklama tam vypadá divně ale autobus je jako novej, případné přestříkání je reálně možné a hlavně to vozidlo žije viz http://galerie.gfibus.cz/ .Pokud by se povedlo v případě kyklopa něco podobného bylo by to squělé. Ale dokážu si představit řev zdejších ortodoxních šotoušů že tenhle nátěr na sobě nikdy neměl, že je zprzněnej a že bylo lepší ho nechat shnít v depu.
I když takovej kyklop v barvách ČEZu.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 09:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: Ale dokážu si představit řev zdejších ortodoxních šotoušů že tenhle nátěr na sobě nikdy neměl, že je zprzněnej a že bylo lepší ho nechat shnít v depu.

Tohle tu snad nikdo tvrdit nebude.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 11:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak schválně, kolik by to tak nakonec stálo?

Z části by se to dalo financovat sponzorem a kdyby k tomu každý z nás něco přihodil, dalo by se to zvládnout. Prohnat to přes CZ LOKO - A je to!!!

A teď realita: Byl by někdo ochoten uhánět sponzory? Jen aby jich nemuselo být při výši darů deset.

PS: Z druhé strany, kdyby byl nabídnut jako reklamní plocha, vyšla by sponozra renovace za 5-7 melounů levněji než reklamní nátěr na jakékoli provozní lokomotivě ČD s cenou za reklamu kolem 12-13 mel.

(Příspěvek byl editován uživatelem samlep.)
810 - trabant na kolejích.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 11:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:no když jsem si pročítal diskuzi Parní lokomotivy a věci kolem Conrada z konce června tak bych se tomu moc nedivil.A v případě Conrada se jednalo o věci které tam dříve třeba i skutečně byly.V případě kyklopa bych to viděl tak týden řevu.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 12:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: Snad se tady takový vůl nenajde.
810 - trabant na kolejích.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2558
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 12:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

najde , ...
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 13:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvědomte si pánové jednu věc. A tou je vždy majitel. Když chcete pronajmout jakoukoli loko k čemukoli, základ je majitel. Podívejte se, kolik vozidel stojí jen kvůli tomu, že to má buď spolek, kterej se nedovede dohodnout a nebo vozidlo má tři majitele. A to je zas na nic. Jeden se "šprajcne" a je to mimo diskuzi. To, že tady debatíme o zprovoznění, je na nic. Je třeba, aby sám majitel chtěl. TO je základ. Je hezký, že by třeba ČEZ přišel, že má zájem, ale když majitel řekne ne. Je to smůla. V prvé řadě, to chce oslovit majitele, zdali on s tím sám bude souhlasit. Pak podnikat další kroky.

Jinak co se týče nátěru. Ten je jen dosavadní a navíc se dá kdykoli přetřít (např. po ukončení smlouvy). A navíc pokud někdo z místních šotoušů by bečel, ať si koupí své vozidlo. A na něm může uplatňovat své záměry. Jinak tak leda můžou držet "hubu a krok".
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 13:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě by potom byla možnost financování z evropských dotací.
810 - trabant na kolejích.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 13:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdt: Takže máme dvě možnosti:
1)Odkoupit vozdilo, nebo ho nechat odkoupit nějakým soukromým dopravcem
2) Domluvit se s ČD.
810 - trabant na kolejích.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 13:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pvvs:je vidět že na krep chodíme oba dost dlouho .
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 13:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj..přesně tak. Resp. Ať se domluví majitel sám. On sám musí chtít. Mj. Já myslel že Kyklopa vlastní Vúž... Nebo ne?
Rum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 14:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motor kyklopa má normální označení K12V230DR, i když od "klasického brejlovcového provedení" se dost liší.
Označení KS12V230DR (i když by mu slušelo víc) ani 12VZ230T neměl (12VZ230T byl později než kyklop, uvažovalo se s ním do nerealizované řady 755).
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 16:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mdt:

Citace ze stránek ČD:

Přehled historických vozidel ČD
e) motorové lokomotivy:
T 499.0002
Známá pod názvem:/Uspořádání:Kyklop/Bo´Bo´
Domovské depo: Bohumín (v opravě)
Rok výroby:/výr.číslo:/ Výrobce: 1974/8888/ ČKD Praha (prototyp)


Z toho vyplývá, že kyklop je majetkem ČD!!!
810 - trabant na kolejích.
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:25:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak ještě mírně přispěji k této ,,fiktívní" diskuzi, která se docela rozjela, byť směřuje do nereálna. K variantám uvažovaného zprovoznění.
Varianta 1 - vše původní
Naprostý nesmysl. Lokomotiva nemá průkaz způsobilosti drážního vozidla, tedy vždy by se musela schvalovat na DÚ. I kdyby byly nakrásně všechny součásti původní včetně bižuterie, nikdy po kolejích nepojede protože to prostě nikdo dle současných norem neschválí. Nemá smysl o této variantě diskutovat, v tomto provedení lze lokomotivu pouze vhodně deponovat či vystavit jako exponát.
Varianta 2 - použití komponentů ze 755
V podstatě jediná možnost jak realizovat schválení, protože komponenty jsou již schválené a odpovídající normám. Navíc pokud by se to udělalo šikovně, troufám si tvrdit že by to nikdo nepoznal, že to není originál eletrika. Je to totiž šikovně schováno do kobek, tedy v rámci výstav nepřístupné a zřejmě najít člověka, který by tento ,,podfuk" odhalil bude obtížné, i když pan Mrzena zde přítomný by jistě v paměti leccos měl.
Odprodej soukromníkům a zprovoznění.
No nevím, od soukromníků jsme tu mašinu ,,dostali" a právě u nich zmizel klíčový komponent - regulátor. Dodnes je skoro tajemstvím, jak dostal kolega Kyklopa pod křídla ČD. V každém případě by jen velký optimista investoval do zprovoznění mašiny a schválení šílené peníze, když existuje jediný exponát, který musí ty peníze vydělat zpět. Trošku rozdíl třeba od těch modernizací brejlovců, kde se tyto náklady rozpočetly na x mašin. Z tohoto pohledu myslím, že varianta exponátu je dobré řešení pro budoucnost. Stačí je podívat, jak dopadl podobný skvost naší konstrukční školy - Asynchron.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 19:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VláďaH - toť pravda svatá
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 20:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož chlapi, já bych navrhoval sériovů výrobu teho Kyklopa, takových 20 kusů bysme přeca uživili, třeba při napěťových výlukách, no ne?
Ve správnou chvíli na špatném místě !
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Az bude schade vyravbet prototyp super extra dieselovy loko, tak se jim jiste bude nejaka kastla hodit na overovaci vzorek ....
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 23:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V podstatě jediná možnost jak realizovat schválení, protože komponenty jsou již schválené

"Komponenty jsou schválené". Hmm, začíná to opravdu zajímavě...

a odpovídající normám.

Jo jo, svatá pravda.

Navíc pokud by se to udělalo šikovně, troufám si tvrdit že by to nikdo nepoznal, že to není originál eletrika.

Hele, nepils dneska něco?

Ale jinak máš pravdu, že původní stav tohoto vehiklu definitivně "odnés čas"... Ještě, že to nic nežere, takhle je to jen hromada šrotu, která nábřežní úředníky asi moc nebolí.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 18:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó jo, jaké by to bylo hezké, kdyby bylo Kyklopoušů fakt víc...

 
 
 
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 18:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo takhle ?



 
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Folcek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 19:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to je fakt dobré, škoda že to není realita, místo brejlovce by se vyřítil kyklop
nažhavte fotoaparáty na řadu 810 na trati 331
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 19:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to uprostřed původně stálo za elektriku? Není to ta fotka s 124.601 a 498.106?
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 20:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kůrňa, no jo, on tam je vidět smaták ! Omlouvám se, já mám mírně potemělý monitor, tak jsem si toho prve nevšiml. Polepším se. Stály tam spolu se 759.601 ještě 169.001 a 124.601, v originále je to samozřejmě na www.prototypy.cz.
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 13:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Rosťa - já to taky na normálním monitoru nevidím, na přesvíceném :-/ LCD jo ;-)

Pokud do výroby (byť jen fiktivní), tak s nějakým estetičtějším čelem.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 16:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou, já myslím, že Kyklop je co do designu zdařilý dost. Někdo sice tvrdí, že čelo je jen rovná placka, ale ono to celkem není pravda. Čelo je hezky vypouklé, stačí se podívat z toho správného úhlu...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6362
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hele, kyklop a se zvětšeným výkonem o 20% :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
T20305
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, sice Kyklop v majetku ČD je, ale dle mých zdrojů je evidován jako "zrušen"-z jistých důvodů (stejně jako karkule 030 a 101)... A stojí taky kvůli elektrice, protože ji má celou v pr*...
ICQ 232-093-115
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neměl by bejt modrobílej s bleskama - nebo to přidává celých 30 % (a já jsem tudíž vedle)?
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Stínovlas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 22:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr_k: Tys zapomel na olemovani stupacek, narazniku a zvyrazneni blesku a podobnych chujovin. To tomu prida takovych cca 10-15%, to by ti ale musel upresnit strycek Krysolet, pac ten jezdi na podobne natunenych 754. Ma nekdo sestavenou tabulku s procentualnim zvisenim vykonu a zavislosti na nateru???
Se 749,751,851 a T478.1002 na věčné časy a nikdy jinak.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 14:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke zde proběhlé diskusi jedna poznámka:
"Dalším typem s motorem 230 mm a elektrickým vytápěním byla T 499.0 ... Naftový motor K 12 V 230 DR byl seřízen na výkon 1800 kW."
B. Skála, Dvacet let lokomotiv řady 754 (T 478.4), Dráha 8/95, s.8
Pro mladší generaci, Ing. Skála patřil mezi konstruktéry motorových lokomotiv v ČKD v šedesátých až devadesátých letech.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 6-2004


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny, v šedesátých letech byl ještě na základce, resp. střední škole.

A nezapomínat prosím na T476.0501!
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 23:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bych řekl že prostitut (tedy ing. Skála) je možná konstruktér tak mozna 714 nebo T448.1(to je to co jezdí v Košicích) a možná a tím si nejsem jist lega.A pak reko ČMKS.Ale kyklop?Trosku mimo ne?
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 07:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostradik: nezlob se na mě, že Ti to říkám zrovna já, ale trochu bych se krotil...
Lokomotiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 12:30:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostradik: Pan Ing. Skála by si zasloužil trošku úcty. Díky jeho zásluze u nás jezdí/jezdilo spousta obdivovaných strojů včetně Kyklopa. Myslím, že za jakýkoli stroj, který měl co dočinění právě s p. Skálou se stydět nemusíme. Myslím ani my, ani on. Vím, že ř.714 nebyl zrovna krok správným směrem, ale jak on sám dodal a velice dobře, byly zadány požadavky, a finance a dle toho jsem musel postupovat. To k čemu to pak a jak slouží je věc jiná. A to je naprostá pravda. Každopádně většina z nás v konstrukčních vědomostech p. Skálovi nesahá ani po kotníky. A úctu by si opravdu zasloužil..
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 15:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vědomosti mu neberu,ba co víc před nima bych smeknul.Vysvětlovat proč trpím averzí na tohoto člověka zde vysvětlovat nebudu.Kdo zná ví a kdo neví vědět nemusí.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 18:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co, je to holt šotouš jako část zdejších diskutérů... Proč ho za to pranýřovat, z řady nevybočuje.
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 19:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik: koho chleba jíš, toho píseň zpívej. To je staré, avšak pořád pravdivé úsloví.
Nezpíváte tak trochu spolu v chrámovém sboru v CZ LOKO ?
Ostradik: souhlasím a podepisuji v plném rozsahu !
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 19:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

blofeld: já jím chleba někoho trochu jiného. To, že se s někým znám, neznamená, že musím hned jíst jeho chleba...
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 22:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lituju že jsem se nechal unést a vůbec to sem napsal.No tak radši od tohoto tématu pryč.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6388
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 16:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a můžete my to vysvětlit? já o něm vím jen, že tvořil v čkd. a co je na něm špatnýho?
když tak přes obálku
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 68.36.250.40
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 20:38:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: Pisete, ze reklamni nater na lokomotive CD stoji 12-13 milionu. To je castka na rok? Kazdopadne by to nebyl spatny napad, kdyby Kyklop mel po zprovozneni nejakou dobu reklamni nater (pokud by byl zprovoznen). Potom by asi bylo ale dobre, kdyby dostal zpet ten puvodni.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace