K-report
 

Archiv do 16.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archiv do 16.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Semafor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 21:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Payus: To tu asi vědí všichni,ale politikům je to fakt jedno.Kdoví,co za tím vězí.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 22:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím proč by se mělo přesunovat nádraží. Podle mne jsou to vyhozené peníze, které by se mohly investovat do jiných, potřebnějších věcí.

Já jsem spíše pro omezení automobilové dopravy před budovou hlavního nádraří a vytvoření úrovňového přechodu přímé z hlavního vchodu budovy na tramvajové zastávky.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 14:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vytvoření úrovňového přechodu přímé z hlavního vchodu budovy na tramvajové zastávky

Jestli si dobře pamatuji, opustit chodník před nádražím (a vstoupit do vozovky) mi nic nebrání. Zábradlí mi ovšem komplikuje vstup na nástupní ostrůvek tramvají. Několikeré zábradlí a občas bdělí příslušníci obou policií pak brání jakémukoliv povrchovému přístupu od nádraží na nástupiště ve směrech Mendlák apod.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 15:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úrovňový přechod tam přece je, tak na co si stěžujete? Že je na opačné straně zastávek, než by bylo potřeba, přece nikoho netrápí...
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 12:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že já coby občas služebně projíždějící gumokolista v těch místech proti hlavnímu vchodu vždycky přelézače tvrdě masakruju :-) Nevadí mi, že tam jdou, to já občas taky, ale PODÍVAT by se občas mohli, než někam vlezou
A na druhou stranu - pokud by byl přechod tam, kde je dnes podchod, asi by se dal podchod zrušit, netuším, co by mne do něj dostalo. Značková móda to nebude
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 10:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=008&r=mfjiznimorava&c=660890
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 18:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že by se mohl postavit přechod u podchodu, aniž by se musel podchod rušit, i tak ho bude používat dost lidí, kteří jdou do Teska, Vaňkovky a tak. Stejně pro přestup ho teď mezi tramvajovými ostrůvky ho teď využívá asi málokdo, to radši obejde druhou stranou nebo kolem zábradlí. A protože by se o šířku přechodu zkrátily ostrůvky, tak by stačilo posunout stávající přechod u hodin o pár metrů dál, což by snad nemělo vadit tomu, že je tam odbočka na Masarykovu, tak by začátek nástupiště byl trochu do oblouku.

Další referendum , no tentokrát bych k němu už asi šel a řekl své ANO odsunu, ono to vypadalo blbě když z těch 24,9% bylo 85% proti. Ale stejně je ten zákon o referendu divný, protože paradoxně může člověk přispět svou účastí k opaku toho co chce. Nechápu proč podmínka pro závaznost není 25% ze všech oprávněných voličů, kteří se rozhodnou pro totéž.
Hummus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 07:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja zase nachapu, proc referendum neni zavazna pri jakekoliv ucasti (jako napriklad voby do parlamentu). Ten kdo k referendu neprijde, dava jasne najevo, ze je mu jedno jaky bude mit referendum vysledek (stejne jako u parlamentnich voleb).
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad referendum: možnost účastnit se referenda musí dostat i další obyvatele JmK. Netvrdím, že to musí být všichni, ale rozšíření bych viděl minimálně do okresu Brno-venkov, Blansko a Vyškov. Vzhledem k tomu, že okresy dál fungují jako organizačné-správní jednotky, tak v tom nevidím žádný problém.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 22:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč by se referenda měli zúčastnit i z jiných okresů,když diskutované nádraží je v Brně.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29239
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 23:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co třeba proto, že to nádraží využívají a týká se jich to třeba ještě víc než Brňáků (je rozdíl jet vlakem jednou za měsíc o víkendu a každej den do práce)?
Samozřejmě, i proto mohou zájmy obyvatelů Brna směřovat jiným směrem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 08:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se odpůrcům přesunu podaří prosadit svou (a já doufám,že ne),pak nebude zbývat nic jiného než pronést: "Pane,odpusť jim,neboť nevědí co činí." a popřát jim ať si té chuťovky (rekostrukce za provozu) užijí co nejdéle.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 09:03:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já doufám, že ano.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 09:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se odsunovačům podaří prosadit svou, "pak by jim bylo lépe, kdyby se nebyli vůbec narodili a kdyby si uvázali na krk mlýnský kámen."
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 09:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což to tak poradit zástáncům nádraží ve stávající poloze?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 10:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukam, dneska je tu nejak veselo. Neprijde taky spanelska inkvizice?
Nicmene stale tu nezaznela odpoved na otazku, proc by v referendu nemeli mit moznost hlasovat obyvatele rekenme vsech obci, ktere jsou zapojene do IDS JMK a pro nez je cely IDS (vcetne Brna hl.n. jakozto nejdulezitejsiho bodu systemu) v soucasnosti budovan.
Odpoved, ze pro obyvatele obce XY nekde na hranicich IDS je poloha nadrazi irelevantni, neberu - stejne irelevantni je pro Brnaka, ktery to nadrazi v zivote nepouzije.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 10:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proc by v referendu nemeli mit moznost hlasovat

Mám pocit, že odpověď je nutno hledat nikoliv na tomto webu, ale v zákoně o místním referendu. neznám podrobnosti, ale bude tam něco ve smyslu, že vyhlašovatelem referenda může být jen úřad místní správy, který je může vyhlásit jen pro "své" občany. A je to celkem logické, protože zákon má obecnou platnost, takže rozšíření okruhu voličů by znamenalo, že k "regionálnímu" referendu na změnu územního plánu kvůli postavení něčeho (*marketu, dálkové silnice, kontejnerového terminálu ...) by byli pozváni všichni obyvatelé okresu - potenciální uživatelé. Kdo ze zde přítomných by neodpověděl, že souhlasí s jejich vybudováním v sousední obci?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 11:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně bych navrhoval nádraží odsunout, ale prostor po původním nádraží nechat volný, protože za nějakých 100 až 150 let už nové nádraží nebude vyhovovat a aby se nemuselo modernizovat za provozu, zase se přesune na původní místo. A tak pořád dokola.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29278
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 13:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Ano, to je pravda. Nicméně pokud vím, tak nic nezakazuje, když bude vůle, vyhlásit referendum na stejné téma ve více obcích.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 15:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cizí přibírat netřeba. O nádraží se dostatečně pohádáme a případně i porveme sami.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 16:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Z: "vyhlásit referendum na stejné téma ve více obcích."

Může být, ale efekt je takový, jak jsem popisoval výše. Představ si, že ve Zlivi a dále Dukovanech, Temelíně a Jaslovských Bohunicích vyhlásí referendum na téma "úložiště jaderného odpadu v katastru Zlivi". 99 % zlivských voličů při účasti 99 % obyvatel bude proti, 51 % voličů při účasti 51 % obyvatel v D., T., J.B. bude pro. Tři referenda Ti schválila atomovou skládku za barákem, jen Ty a Tví sousedé jste proti, takže zítra začínáme stavět?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29290
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 16:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím si, že je to srovnatelný příklad. Zatímco skládka (ať už jaderná, či nějaká jiná) vždycky bude vadit a téměř nikomu nic nepřinese, tak nádraží vadí jen pár lidem, co mají zájem o lukrativní pozemky, lidem je jeho osud v horším případě ukradený.

A zrovna úložiště jaderného odpadu, to by u nás mohlo dopadnout zajímavě, když si vezmu, že za lesem máme MAPE. Možná by se pro rekultivaci tý divočiny (doporučuji někdy navštívit) v moderní úložiště podpora našla spíš tady než někde jinde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Semafor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 07:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všiml jsem si na hlavním brněnském nádraží soukromé hlídací služby? Je to nějaká novinka a nebo to byli jenom nějací cestující zrovna v uniformě a hledali se navzájem? Nakukovali do čekárny apod.
Semafor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 07:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě jsem zjistil, že čekárna je nějaká menší. Co se stalo se zbytkem? Je tam jenom nějaká neprůhledná přepážka a dveře.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 08:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semafore, v další části bývalé čekárny je ČD-lounge se vstupem z prostor ČD centra. V průběhu Vánoc sice "kdosi" vytrhnul stojan s obrazovkou s odjezdy, ale jinak je to příjemný počin ČD.
Semafor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan: Vidíš, že je to dobrý počin. Takto, když se krásně zmodernizuje nádraží, tak není třeba odsunu, ne?
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 21:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To MZ: Já bych v katastru obce, kde bydlím, trvalé uložiště jaderného odpadu bral. Žádný kravál, žádný smrad, žádné úniky látek, žádný extra provoz (hovořím o etapě provozu, výstavba se nějak přežije), v obci potřebujeme vodovod, kanalizaci, chodníky, ...
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 16:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem se v pražském plátku zvaném Developer dočetl, že se uvažuje o posunutí Brněnského nádraží o 50 metrů
urbanista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.106.236
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:42:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je přímo geniální nápad! Kdyby se podařilo zbourat poštu, bylo by pak možné nádražní budovu podkopat a přesunout po kolejích, jako kostel v Mostě, o těch 50 metrů. Tak, aby hlavní průčelí bylo přímo proti vyústění ulice z historického jádra města Brna. Nebylo to míněno takto?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:30:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, pan architekt-urbanista by chtěl z estetických důvodů budovu nádraží vytrhnout i s kořeny a jako pokusnou rostlinu při praktickém cvičení mladých mičurinců ji přesadit (i s kořenovým balem) z květináče do květináče? A financovat to bude kdo - dědicové Řehoře Mendela či Trofima Děnisoviče Lysenka?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kam by pan urbanista přesunul budovu pošty, podle svého nicku by měl vědět, že je chráněnou památkou. Jednu posunutou repliku v Brně už máme - novou Zemanovu kavárnu.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:16:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posunutím o 50 m je zřejmě myšleno posunutí nádraží směrem k centru (v duchu přání koalice Nádraží v centru), tedy na úkor katedrály sv. Petra a Pavla a stávající ulice Nádražní.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tím by se taky narovnalo esíčko na židenickém zhlaví (přes viadukt), což by konečně umožnilo zajíždění oněch VYSOKORYCHLOSTNÍCH vlaků!
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 13:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesunutím nádraží o 50 metrů se evidentně myslí skutečnost, že hlavní vstup bude v místě dnešního 'kiosku na pátým', kde bude taktéž nový podchod, na nástupištích prodloužených k jihu poněkud centrálněji umístěný než podchody stávající.
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 15:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš bych to viděl jako překlep, mluvilo se kdysi o posunutí o 500 metrů do míst dnešní "Malé Ameriky". Dojde tím k narovnání perónů a nebylo by to tak daleko. Ale co potom s autobusovou Zvonařkou, to netuším. Už od začátku výstavby autobusáku se počítalo s tím, že budou ta dvě nádraží společná.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 10:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se kdysi mluvilo o lecčem, ale dneska jsou 'na stole' už jenom dvě varianty: buď se nádraží odsune za Zvonařku podle projektu Europoint, nebo zůstane na místě s posunem hl. vstupu vpravo od pošty. To je upravený projekt 'nádražní koalice', který se momentálně dotahuje tak, aby bylo možné oba projekty nechat porovnat - viz tuto zprávu ČTK: odkaz
Třetí variantou je, že se politici nedohodnou a nebude nic :-( ... cokoliv jiného je silně nepravděpodobné
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 11:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Cé je správně!"
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 11:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno i pri presunu k maly americe se da brzy na poli mezi zvoncem a nadrem pocitat s vyrasenm podobnyho pasqilu jako je Vankovka a tudiz i s pruchodem suchou nohou (skoro). JInak pro tech par dalkacu co tam jezdej to az tak neboli. A pokud by se protah smirgl v useku hybesova-komarov, tak by nic nebranilo ani tomu.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2480
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno , trochu z jinyho soudku. Ceska posta uz prestala na hlavnim odebirat zeleznicni postu ? Pac v pondeli sem videl, jak tam vecne odstaveny vagony odsunuji az dozadu k byvalymu nakladisti. A tedkonc na tech kolejich uz zustal akorat ten generatorovy vuz. Mimo to sem uz tam videl odhozeny nejaky bixy navic.
Ze by dalsi 2 novy koleje pro nadr ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že poštovní uzel (= třídění pošty pro jižní Moravu) se přesunul na Heršpickou, tak se to zdá být dosti pravděpodobné. Akorát nevím, jestli se přestala vozit pošta vlakem úplně, nebo to někde překládají. Z pošty na Heršpické je sice vlečka Ferony co by pražcem dohodil, ale asi bylo důležitější parkoviště Bauhausu, než zavlečkování poštovního terminálu.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 13:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi vysvětlit někdo, co je památkově chráněného na té hnusné příšeřě poštovní budově. Vždyt to vypadá huř, než dnešní hypermarkety.......
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 15:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkové řešení budovy, přemístitelná nosná konstrukce atd. Viz zde: http://www.archiweb.cz/buildings.php?type=arch&action=show&id=1154
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 18:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, je - li konstrukce přemístitelná, nechť si páni architekti přenesou někam za město. Hnus je to, ikdyž technicky vymakaný, to je pravda.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 18:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj , v pripade presunu nadrazi se muze k nemu opet presunout i posta :-) , aspon 1 hezka budova by tam byla.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 13:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to ale,že zůstane i po vzniku nového nádraží dle vizualizace na svém místě(dole,druhý hnědý objekt z leva)
Jinak na těch kolejích včera stály 2 Bixy

(Příspěvek byl editován uživatelem izidor.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace