K-report
 

Archiv do 28.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní doprava » Archiv do 28.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 23:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná ovládají 90% trhu, zatímco před 10 lety ovládaly 100% - k tomu taky není co dodat.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 08:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xvid - co z toho plyne? Myslíte, že třeba SHELL bude tak hloupý a nebude hledat nižší cenu, lepší logistiku atd. bez ohledu na "spřátelení" s někým? Napsal jsem např. UNIDO, tak si tam místo toho dosaďte třeba Evropské býky.

Jen pro vaši informaci Xvide jezdí Shell v celé střední Evropě od 1.5.2007 na nové kontrakty. Pár dopravců v okolních zemích se proházelo (u nás ne ), ale ve finále je to stejně celkem jedno bo to stejně ovládá Transpetrol (dceřinka... ) a jeho kamarádi. Takže "nižší cena" a "lepší logistika" je zřejmě nalezena. Kolega Quenya může eventuelně doplnit.

Ve srovnání s námi 100%. Do Leuna-Werke, přístavů na Rýně nebo třeba do rafinérie v Ingolstadtu se dostanete za rovných podmínek pro všechny.

Při vašich objemech (při vší úctě ) asi nikomu moc nevadíte. Myslím, že kdybyste skutečně začal lézt do zelí třeba zmiňovanému Transpetrolu nebo jiným tak by ty rovné podmínky asi být úplně rovné přestaly.

Jinak jsem trochu přemýšlel o těch problémech s přístupem na vlečky, a z poslední doby jsem si vzpomněl pouze na případ v krajském městě P. tam se skutečně dva dopravci nedohodli, ale název ani jednoho nezačínal na Č.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 09:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xvid - A co z toho vysokého podílu plyne pro tuhle diskuzi?

Z toho plyne snad akorát to, že DB mají na německém trhu vysoký podíl.

Trainspot - Možná ovládají 90% trhu, zatímco před 10 lety ovládaly 100% - k tomu taky není co dodat.

K tomu bych snad dodal jen to, že odhaduju, že za dalších 10 let to bude tak 97 - 99%.

Abych tedy vyjádřil svůj názor na probíhající liberalizaci nákladní železniční dopravy v Evropě:

1. si myslím, že k tomuto procesu mělo v "západní" Evropě dojít tak před 20 - 30 lety. O "východní" Evropě se bohužel nemá smysl moc v téhle souvislosti bavit. Evropská železnice ztratila konzervací "starých pořádků" hodně času a trhu.
2. liberalizace je jistě dobrá, ale spíše z důvodu, že do zakonzervovanýho "nádražáckýho" prostředí přinesla duch kapitalismu. Ale určitě si nemyslím, že dojde k nějakýmu rozpadu velkých firem a že trh ovládnou malé firmy. Železnice prostě sama o sobě není moc liberální prostředí (ale co je, že ).
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad přístupy na vlečky.....
Někdy mi to zde připadá jako trochu nesrozumitelná směs tvrzení a polopravd.
Tedy vlečka je dráha ze zákona a má svého vlastníka, vlastník dráhy uděluje licenci dopravcům v přístupu na dráhu - tedy vlečku, otázkou ještě zůstane komerční předání - většinou sjednané další smlouvou. U tratí vlastněných státem - přiděluje samozřejmě SŽDC.
Tedy není mi zcela jasné odkud pramení názory některých diskutérů a nepřipuštění toho nebo onoho dopravce na vlečku - zde nejčastěji s viníkem ČD, pokud ČD nevlastní tuto vlečku (opakuji nevlastní - nezaměňovat s provozují zde drážní dopravu!!!) nerozhodují o přidělení licence.
Mohu jen nastínit jak těmto domněnkám asi dochází. ČD mají sjednánu licenci u většiny majitelů vleček a nyní nastává ten okamžik kdy dopravce vezoucí vlak nemá sjednánu licenci na vstup na dráhu - vlečku a dožaduje se u ČD zajistit si vstup na vlečku na licenci ČD (místy se tak děje) většinou i s pilotem ĆD. Tento krok pak je mylně vykládán, že ČD nechtějí někoho pustit na vlečku - ano ale na svou licenci což je sakra úplně něco jiné - nevím z čeho se zakládá povinnost poskytnout svá práva dopravce třetí osobě.
V jednom konkrétním případě si pak vlastník vlečky - dráhy stěžoval u Drážní inspekce a prošetřením bylo konstatováno, že právo porušeno nebylo - ve smyslu, že tam ten dopravce vjel na licenci ČD. Nutno dodat, že tento dopravce si na vlečce před první přepravou ucelenky nic nedomluvil (licenci by asi v rámci konkurenčního boje nedostal a tak doufal že když bude stát před vraty licenci dostane, ale ouha nic a stál tam několik dnů) a dodnes jezdí na licenci ČD, které na vlečku běžně jezdí a licenci mají.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Problém je v tom, že úplně na počátku zavedení systému licencí dostaly ČD do vínku licence na všechny vlečky v ČR. Z toho vyplývá, že v tomto jsou ČD jednoznačně zvýhodněny oproti jiným dopravcům.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 20:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad S200 - prosím Vás o sdělení kterým zákonem bylo nařízeno vlastníkům vleček udělit licenci vždy ČD, protože jinak to nejde než zákonou normou nařídit něco svrchovanému vlastníku
úícé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:00:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
Moment, licence vydáváné MD ČR jsou platné nejen pro tratě regionální a celostátní v ČR, ale rovnou v celé EU. Proč by tomu tak nemělo být u vleček?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx + úícé: Licence nevydává ani majitel vlečky ani MD ČR, ale Drážní úřad.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle zákona o vzniku a. s. České dráhy (77/2002 Sb.) České dráhy mohly provozovat drážní dopravu bez platné licence. To ovšem napadnul Ústavní soud svým nálezem č. 83/2003 Sb. a nevím, jak to bylo nakonec vyřešeno.
úícé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 23:18:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:
Oh sorry, samozřejmě drážní ouřad. Ale zbytek je tak, jak jsem psal.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 23:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

úícé: Nejsem v tom zase tak zběhlý, ale podle mého názoru eurolicence celkem logicky platí na "veřejné dráhy" (nevím, zda je to takto, či podobně někde definováno), kdežto u vleček to asi neplatí, protože se jedná o soukromý majetek (což jsou sice i některé veřejné dráhy), takže o tom, kdo daný majetek užívá, by mě rozhodovat především majitel.
Na druhou stranu si dovedu představit, že by každý dopravce dostal licenci na všechny vlečky, protože to je sice nutná, ale nikoli dostačující podmínka pro přístup na danou dráhu. Dopravce ještě musí mít smlouvu s provozovatelem dráhy, což může být kamenem úrazu.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4279
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 23:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: České dráhy nepotřebovaly až do roku 2003 licenci, teď už jí mají.
Jde ale o jinou věc - provozovatel dráhy - vlečky není povinen umožnit na svoji dráhu volný přístup provozovatelů drážní dopravy (dopravců), na rozdíl od dráhy regionální a celostátní, kde tato povinnost je.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 23:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Souhlasím, to samozřejmě vím. Naštěstí ČD zase tolik vleček neprovozují, protože zatímco soukromníci mají většinou snahu se domluvit, s ČD to bývá horší.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 02:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naštěstí ČD zase tolik vleček neprovozují

To je pravda.

protože zatímco soukromníci mají většinou snahu se domluvit, s ČD to bývá horší.

Viz případ vlečky firmy A. ve městě P. Opravdu ilustrativní příklad.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 02:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - Ale ČD některým svým zákazníkům (přepravcům) údajně vyhrožovaly

S200 - Nejsem v tom zase tak zběhlý, ale podle mého názoru eurolicence celkem logicky platí na "veřejné dráhy"

Pánové, zjistěte si nejdřív jak to opravdu je, a pak můžeme debatu rozvíjet dál. A zkuste někdo odpovědět na dotaz, proč se do kšeftu s Kiril-dřevem nikdo nehrnul.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 07:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: Seznámil jsem jednoho z majitelů soukromých firem s tématem dřeva. Tady je jeho odpověď:
Díky, zajímavé čtení. Taky jsme se o dřevo ucházeli, ale dumpingu cen z ČD se nedá konkurovat. Ale cena není vše, to ale zákazník pozná až později, ale cesta zpět pro ně už je velice těžká.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 08:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad S200: a již jsme opět u stejného nesmyslu který je zde od počátku:

"Naštěstí ČD zase tolik vleček neprovozují, protože zatímco soukromníci mají většinou snahu se domluvit, s ČD to bývá horší."

Znovu opakuji snad to již pochopíte - přístup uděluje majitel vlečky-dráhy nikoliv provozovatel. který to dělá od majitele rovněž na smlouvu. Skutečnost je taková, že ČD na svou licenci umožňují vstupy na vlečky soukromým dopravcům kde to majitel nechce povolit - a je to legální.

Ad Sokr: problém bude v tom asi, že pokud to vůbec byl dopravce :-), musel by si na tyto přepravy vše půjčit včetně personálu (snad s vyjímkou OKDD, která by zase musela opustit přepravy svého uhlí - což by udělal jen blázen)a pak je cena někde jinde, nehledě na to, že v Česku dopravci zkušenosti s takto decentralizovanou přepravou nemají - jo tam by nebyly náklady za ucelenku z A do B.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 13:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nějak se mi zdá, že se tady pletou pojmy provozovatel a myslím, že asi ve většině i vlastník vlečky, a dopravce...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 14:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, zajímavé čtení. Taky jsme se o dřevo ucházeli, ale dumpingu cen z ČD se nedá konkurovat. Ale cena není vše, to ale zákazník pozná až později, ale cesta zpět pro ně už je velice těžká.

Tak to by mě skutečně zajímalo, o jakého "majitele soukromé firmy" a jakého "zákazníka" se jednalo. Protože pro vaši infromaci silniční dopravci "dumpingu cen z ČD" konkurují například v jisté konkrétní relaci Šumava - Kraj Vysočina. Takže chyba bude asi někde jinde.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 14:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A argumentace dumpingovými cenami mě vůbec dost překvapuje - jsem si vždycky myslel, že ČD mají ceny moc vysoké, čímž odhánějí přepravce na silnici. Tak jak to tedy je?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 15:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: ad vysoké či nízké ceny - je třeba rozlišovat ceny za ucelené vlaky a jednotlivé zásilky. To jsou dva dost odlišné produkty. A zatímco v přepravě ucelených vlaků jsou (až na výjimky) konkurencí Českých drah jen jiní železniční dopravci, tak v přepravě jednotlivých vozů jsou (až na výjimky) konkurencí Českých drah jen silniční dopravci. Ale to předpokládám víte a jenom si tady s námi hrajete.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 15:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěřím, že ČD v hojné míře používají dumpingové ceny (pokud vůbec). Průšvih mají akorát s těmi slevami za objemy.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 15:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: V tom s Vámi souhlasím. Vzhledem k nynější situaci na trhu se ČD k dumpingovým cenám nemusí uchylovat.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 18:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak v přepravě jednotlivých vozů jsou (až na výjimky) konkurencí Českých drah jen silniční dopravci.

No a proto by mě zajímalo, proč v případě šumavského dřeva opět nikdo ze železniční konkurence nenastoupil, když silnici se to opět daří?

Ale to předpokládám víte a jenom si tady s námi hrajete.

Samozžejmě. Tak nějak zkouším, co všechno se zde dá dovědět.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 19:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V přepravě kalamitního dřeva si myslím, že by soukromí dopravci nemohli cenou konkurovat, ale nemyslím si, že je za tím dumping ČD. Se zázemím ČD lze tyto přepravy prostě zvládnout lépe (a tedy i levněji), než by to v tuto chvíli dokázal kdokoli ze soukromníků.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2802
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 22:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: ...je třeba rozlišovat ceny za ucelené vlaky a jednotlivé zásilky. To jsou dva dost odlišné produkty.

Pánové, současné kalamitní dřevo je podle vás co? Jsou to ucelené vlaky nebo jen jednotlivé vozy? Podle těch nářků ze Šumavy jsem nabyl dojmu, že už by to mohly být klidně ucelené vlaky. To nejde zorganizovat tak, aby celá souprava (proč ne třeba soukromníkova?) pendlovala od místa nakládky na velkopilu a zpět? Když je teď dřeva tolik a vozů málo, tak by snad lesáci mohli přizpůsobit nakládku příjezdu "ucelenky", ne?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 23:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_V:

Kalamitní dřevo je oboje. Protože se nakládá do jednotlivých skupinek cca 5 vozů na malinkých nákladištích. Manipuláky to sváží do Volar, Vodňan, a podobně, odtamtud ucelenky přímo na pily a papírny. Další vozové zásilky se řadí v Budějicích, Plzni a Berouně do ucelenek taky do pil a papíren. Už asi dva týdny se ke svozu dřeva vyžívají i ucelenky prázdných vozů LIKO vracející se z Lince.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 23:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se na Šumavě nepohybuju, ale z toho, co se občas někde dočtu se jedná o svoz po několika vozech z různých stanic. Takže ucelenky ano, ale nejdřív to musí někdo svézt ze staniček a nákladišť do nějaké větší stanice, kde se z toho dá udělat ucelenka. A druhá věc je stanice určení, protože těch je určitě taky víc, ucelenka by snad šla udělat jedině do Paskova.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 23:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Byl jste rychlejší, ale v podstatě jsme se shodli.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 23:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm..., tak to je blbý. Kdyby aspoň byly ty nákladiště na jedné trati, aby tam bylo možné skupiny vozů odvěšovat a při návratu je dobrat.

Ovšem on ani "ucelený vlak šumavských lokálek" by z pohledu hlavních tratí nebyl příliš efektivní. V tom mají ČD přirozenou výhodu a těžko lze cokoli namítat.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 23:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_V:
Skupiny vozů se skutečně odvěšují a při návratu je dobírají, jen ty vlaky mají hodně mašinek a nikam se nevejdou.

Minulý týden jsem četl depeši k návozu/odvozu dřeva, a byly tam i normativy hmotnosti pro Mn ze Šumavy na hlavní tratě. V některých úsecích to bylo myslím až 2000 tun.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33751
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 00:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podrobnosti (nejen) o šumavském dřevě se lze dočíst zde: ../28/9777.html
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 03:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: V přepravě kalamitního dřeva si myslím, že by soukromí dopravci nemohli cenou konkurovat, ale nemyslím si, že je za tím dumping ČD. Se zázemím ČD lze tyto přepravy prostě zvládnout lépe (a tedy i levněji), než by to v tuto chvíli dokázal kdokoli ze soukromníků.

Sokr: Díky, zajímavé čtení. Taky jsme se o dřevo ucházeli, ale dumpingu cen z ČD se nedá konkurovat. Ale cena není vše, to ale zákazník pozná až později, ale cesta zpět pro ně už je velice těžká.

Co k tomu dodat? Domnívám se, že zde naprosto zbytečně utíká z kolejí významný kšeft, protože ČD to prostě z různých důvodů neujezdí. Už fakt nevím, jak to mám jinak napsat.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 12:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde se to té silnici daří - já žádné řady kamionů na největší pile ve střední Evropě neregistruji, za to x vlaků dřeva denně ze Šumavy ano.
A ještě stále mi uniká, který to železniční dopravce měl by na tu Šumavu nastoupit?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 14:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já žádné řady kamionů na největší pile ve střední Evropě neregistruji,

Psal jsem to snad jasně - Kraj Vysočina.

A ještě stále mi uniká, který to železniční dopravce měl by na tu Šumavu nastoupit?

Někdo z konkurentů ČD, který by využil jejich kapacitní neschopnosti. Ale obávám se, že nikdo takový u nás není.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 15:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale obávám se, že nikdo takový u nás není.
Naprostý souhlas.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže kapacitně neschopní jsou všichni a ten který jezdí je taky neschopný - tak to je tedy bída.
Ono taky nevím jak by fungovalo podnikání kdyby někdo byl schopen navýšit své výrobní kapacity mávnutím kouzelného proutku 10x, v době kdy je nepotřebuje by šel asi rychle ke dnu.
A ještě k tomu kamionu - kraji Vysočina - takže doprava kamionem tam je dražší a přesto jezdí na místa kam to jde po železnici - pokud rozumím Vašemu tvrzení.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ideálním řešením při odvozu kalamitního dřeva by byla spolupráce ČD se soukromými dopravci (ale pak jsem se probudil ).

Stejně by to ovšem mohlo narazit na nedostatek vhodných vozů, protože speciální vozy na dřevo nemá z českých soukromníků nikdo a v případě uhláků nebo plošiňáků to není o mnoho lepší. Takže i soukromníci by museli vhodné vozy shánět v cizině, tak jak to dělají ČD, které ale trochu zaspaly.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono taky nevím jak by fungovalo podnikání kdyby někdo byl schopen navýšit své výrobní kapacity mávnutím kouzelného proutku 10x, v době kdy je nepotřebuje by šel asi rychle ke dnu.

Máme zde různé pronajímatele lokomotivních a vozových kapacit. Když si vagony z ciziny dokázaly zajistit ČD a s nimi spřátelené spedice tak to mohl "soukromník" snad dokázat taky.

takže doprava kamionem tam je dražší

Proč by měla být dražší? Nic takového nikde netvrdím.

přesto jezdí na místa kam to jde po železnici

Ano.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:
Spolupráce se soukromníky by ze strany ČD nebyla problém.
Jenže: ČD mají mašin dost, soukromníci taky, ale další vozy nemá nikdo. Ony ty kalamity jsou i jine v Evropě a AAE i ostatní vlastníci všechny Eas pronajímají.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že i personál je možné si takto mávnutím proutku opatřit. Jak to vidím, zítra bychom spolu mohli jít do toho - všechno půjčíme a prachy roztočíme :-)

ad Qěcy. odkud berete to přesvědčení, že lokomotiv je dost, ať již kteréhokoliv dopravce.

A vozy, když se podívám z které balkánské díry vytahují NACCO, AAE, OnRail vozy, tak je to v Evropě v pr...., protože vozy volné nejsou.
Jo, ale kdyby všichni nezaspali, nakoupili nové vozy a pak čekali zda nespadne dřevo.... dnes mohli být v balíku :-)
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - Spolupráce se soukromníky by ze strany ČD nebyla problém.

Možná už se brzo pár zajímavých věcí dočkáte.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 19:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
ČD mají rozhodně dost lokomotiv. Akorát jich musely několik desítek zprovoznit. Kalamitní dřevo se odváží pomalu nikoli kvůli nedostatku lokomotiv, ale kvůli nedostatku vozů. A někteří nepřemýšlející/neinformovaní hned tvrdí, že soukromníci by to odvozili. KULOVÝ by odvozili, protože by nikde nesehnali vozy.

DJC:
V jakém časovém horizontu se to dá čekat? Už tu jednou bylo svážení obilí Českými dráhami + tahání ucelenek z těchto vozů soukromníkem. To bude něco podobného?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 20:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy: tož na ty neprovozní vraky lokomotiv by pár stovek milionů a pár let stačilo.

ad DJ_cargo: tak jako v každém podnikání jsou firmy, které se spolu "kamarádí" a naopak, těch příkladů i v železniční nákladní dopravě jsou již dnes desítky
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2806
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 22:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Už asi dva týdny se ke svozu dřeva vyžívají i ucelenky prázdných vozů LIKO vracející se z Lince.

Mcx: já žádné řady kamionů na největší pile ve střední Evropě neregistruji, za to x vlaků dřeva denně ze Šumavy ano...
...A vozy, když se podívám z které balkánské díry vytahují NACCO, AAE, OnRail vozy, tak je to v Evropě v pr...., protože vozy volné nejsou.


Není právě využití prazdných vozů od uhlí Ostrava - Linz geniální způsob jak "vykouzlit" chybějící vozy na dřevo? Navíc tím odpadnou protisměrné jízdy prázdných souprav napříč republikou. Proč je to napadlo až před dvěma týdny, když kalamitní dřevo jezdí šťastnou náhodou přesně opačným směrem než tradiční uhlí?

MZ: V tebou odkázaném článku z 11. května si divizní ředitel Vojenských lesů stěžuje, že nakládali až 50 vozů za den, které teď nejsou. To není zrovna málo (z jedné oblasti)!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 23:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_V: Nevím. Je i možné, že se ty soupravy využívaly už dřív, já je viděl jen na odklonech, co byly minulý týden.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - A někteří nepřemýšlející/neinformovaní hned tvrdí, že soukromníci by to odvozili. KULOVÝ by odvozili, protože by nikde nesehnali vozy.

Kdo chce, tak vozy sežene. ČD a jejich kamarádi jich zatím sehnali dost (i když rezervy stále jsou).
K čemu potom liberalismus na kolejích je, když konkurenti molocha vycouvají z kšeftu pod záminkou "dumpingových cen", případně "nedostatku vozů"?
Jinak doufám, že to s těmi "nepřemýšlejícími/neinformovanými" nebylo na mě.

V jakém časovém horizontu se to dá čekat?

Letos.

Mcx - tak jako v každém podnikání jsou firmy, které se spolu "kamarádí" a naopak, těch příkladů i v železniční nákladní dopravě jsou již dnes desítky

Na kolejích SŽDC? Chtěl bych znát aspoň jeden kromě zmiňovaného obilí Viamontu na lokálkách, kde to pro Viamont už nebylo zajímavé. O jiných "desítkách" příkladů opravdu nevím.

Mv - Není právě využití prazdných vozů od uhlí Ostrava - Linz geniální způsob jak "vykouzlit" chybějící vozy na dřevo?

Obávám se, že velmi brzy začnou chybět vagony na uhlí do Lince.

si divizní ředitel Vojenských lesů stěžuje, že nakládali až 50 vozů za den, které teď nejsou.

A tady se znova vtírá otázka, kde je ta slavná konkurence. Nebo to znamená, že v případě problému jsou stejně všichni odkázáni na ČD?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 11:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJC:

To s těmi "nepřemýšlejícími/neinformovanými" nebylo vás.
Ale stejně nechápu, jak to, že ČD mají nedostatek vozů (stále, neboť i nyní přepravci skučí, že to jde pomalu), když tvrdíte, že volných vozů je k námu stále dost? Já bych řekl, že není, nebo se Českým dráhám nevyplatí půjčovat si další anebo (což by bylo špatně) to někdo zprasil a prostě nestihl včas najmout dost vozů.
A slavná konkurence? Nevím. Třeba není levnější, než dopravce ČD, tudíž o soukromé dopravce nemají přepravci zájem.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 12:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJC a spolupráce na kolejích SŽDC - vy si myslíte, že třeba ExD ze zásady na českých kolejích nespolupracují? Nemyslím jen výpůjčky lokomotiv. Koneckonců spolupráce ČD s Viamontem a OKDD na jimi provozovaných lokálkách existuje léta.

A jinak obecně svoz dřeva nejen kalamitního lze v pohodě zajistit ucelenými vlaky. V Německu se na něm podílí desítky nejrůznějších dopravců a jde to i bez manipuláků a hytláku plných posunovačů. Podle mě to musí akorát vhodně koordinovat se silničními svozy z lesa. Jednou se pak nakládá na tom nákladišti, zítra zase na dalším.

Jinak je pravda, že v Česku ExD nějak v tomto případě zaspali. S tím dumpingem ze strany ČD to zní skutečně dost nevěrohodně - zvlášť v situaci akutního nedostaku vozů u ČD. Ten se mimochodem táhne už delší dobu - díky teplé zimě se sice trochu utlumil, ale Kyrill to opět eskaloval.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 12:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJC a spolupráce na kolejích SŽDC - vy si myslíte, že třeba ExD ze zásady na českých kolejích nespolupracují?

Já samozřejmě mluvím o spolupráci ČD versus ExD. I když příkladů spolupráce skutečně významných ExD na kolejích SŽDC taky myslím moc nebude, a většinou se jedná tak maximálně o pronájem lokomotiv.

A jinak obecně svoz dřeva nejen kalamitního lze v pohodě zajistit ucelenými vlaky. V Německu se na něm podílí desítky nejrůznějších dopravců a jde to i bez manipuláků a hytláku plných posunovačů. Podle mě to musí akorát vhodně koordinovat se silničními svozy z lesa. Jednou se pak nakládá na tom nákladišti, zítra zase na dalším.

No dyť jo.

Jinak je pravda, že v Česku ExD nějak v tomto případě zaspali. S tím dumpingem ze strany ČD to zní skutečně dost nevěrohodně - zvlášť v situaci akutního nedostaku vozů u ČD. Ten se mimochodem táhne už delší dobu - díky teplé zimě se sice trochu utlumil, ale Kyrill to opět eskaloval.

Přesně tak.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 12:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - Ale stejně nechápu, jak to, že ČD mají nedostatek vozů (stále, neboť i nyní přepravci skučí, že to jde pomalu), když tvrdíte, že volných vozů je k námu stále dost?

Netvrdím, že jich je dost, ale sehnat se dají. A zatím stále přitékají jen do vlaků ČD.

Docela by mě zajímalo, o jaké firmě "která se o dřevo taky zajímala" zde mluvil kolega Sokr.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 13:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím kam to napsat, tak to dám sem. V sobotu odpoledne projel přes Kolín od Nymburka na Kutnou Horu stroj 742.099 a za nějakou dobu vezl zpět 19 vozů SŽ na obilí. Stává se v těchto končinách často, že je náklad pod trolejí veden dieslem?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipnul bych si, že se kolega Sokr zeptal svého zaměstnavatele.

Jinak právě díky slabé zimě bylo letos na jaře volných Eas celkem dost (nemyslím v ČR), prostě jen na ČD trochu zaspali nebo špatně odhadli situaci.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipnul bych si, že se kolega Sokr zeptal svého zaměstnavatele.

To nejmíň.

prostě jen na ČD trochu zaspali nebo špatně odhadli situaci.

Takže příště páni z ČD - lépe sledovat předpověď počasí!
No ale každopádně aspoň že konkurence nezaspala a dobře zareagovala.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak je to dnes ale před nějakým časem postávalo na ostravsku mnoho ucelených vlaků se dřevem určených do Paskova. To mohlo umrtvit dost vozů.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dj - konkurence je konkurencí pouze tehdy když reaguje, ale která to byla? Navíc zde se spiše jedná o to, že krajíc si podělilo více firem a to je dobře a může to být i na bázi spolupráce.

ad pihrt - to množství dřeva dělá firmám při vykládce problémy - skládky jsou již poměrně plné, ale formulace "mnoho ucelených vlaků" je z oblasti fikce
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj: Orkán se přehnal v půlce ledna, teď je konec května, takže rozhodně nebylo třeba sledovat předpověď počasí.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MCX:
Navíc zde se spiše jedná o to, že krajíc si podělilo více firem a to je dobře a může to být i na bázi spolupráce.

Který podělený krajíc máte na mysli? Nějak jsem si nevšiml, že by dříví vozil v ČR někdo jiný, krom ČD.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není jen železná dráha
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipnul bych si, že se kolega Sokr zeptal svého zaměstnavatele.
Mohu vás oba ujistit, že jsem se opravdu, ale opravdu, svého zaměstnavatele neptal... :-)))

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace