K-report
 

Archiv do 25.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Koridor » Archiv do 25.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31630
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 09:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi to zde ještě nezmínil - za Kolínem je již vložena výhybka, tedy jednokolejný úsek se výrazně zkrátil a propustnost úseku Záboří - Kolín příznivě zvýšila.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2405
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 16:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
...ovšem zdaleka ne vždy je ta lepší propustnost vidět. Viz třeba Zátopek, který nadále čeká na EC 370, IC 540 i SC => v Pardubicích obvykle tak +20-25 minut.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31655
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 16:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My s obyčejným rychlíkem proti SC projeli. :-) Chce to dopravní cit a trochu odvahy. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Brundalee
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.94.23
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 23:49:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V úseku Moravičany-Červenka je v rámci té megavýluky vyloučena 1. TK (předpoklad do 16.4.) Vypadá to, že odbočka Benkov se již obnovovat nebude. Zdánlivě chaoticky jsou vytrhány pársetmetrové úseky koleje. Dohromady tak 2-3 kilometry. Zbytek je netknut. Příliš se mi nepozdává, že by byla 16.4. kolej kompletně hotová, to by asi padl dosavadní koridorizační rekord. Asi se bude výluka ještě opakovat i pro dosud vynechané canfrňousky, stejně jako se 3 roky na několik etap dělal úsek Červenka-Štěpánov. Uvidíme.

V úseku Zábřeh-Mohelnice se nekope. Zbývá udělat mezistaniční úsek Zábřeh-Lukavice a většinu nádraží Lukavice s přeložkou směr Mohelnice. Výhybky na zábřežském zhlaví v Lukavicích jsou již vyměněné.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 12:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera se již se Zátopkem polepšili . Zato Hungárka čekala na Šohaje .
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 18:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brundalee:
Důvodů, proč stavba Červenka - Zábřeh je řešena takto "chaoticky" může být několik, ať už to, že nejprve byla řešena (projektována) pouze v omezené verzi (tj. rekonstrukce pouze toho nejzbídačenějšího), kouskování kvůli postoji obce Červenka (vynucování si obchvatu), ale i nutnost použití strojů typu SUM v průběhu CHKO.
Tyto stroje ale nejsou použitelné úplně všude, proto je možné, v místě vytrhaných kolejí bude provedena rekonstrukce klasickou metodou, zatímco ostatní pomocí těchto strojů, které pracují rychlostí až 1 km tratě za den, proto bych se termínu 16. duben příliš nebál, ale je to pouze moje úvaha.
Život je kabaret
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 12:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:Já bych spíř řekl že se teď dělá poute zvýšení únosnosti žel.spodku.Proto jsou vytrhány pouze koleje na náspu.v další etapě se udělá to samé v druhé koleji a pak teprve přijdou na řadu stroje typu SUM.Ona ta strojní obnova je sice rychlá,ale zároveň také dvakrát drahší něž klasické liniové metody.
Karolko Vtaroj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.147.148
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 13:25:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v Kolíně se už i hrabe, konkrétně zběžně zahlédnuto, že od Zábořského zhlaví (v místech zastávky Kolín - dílny) až za most Kutnohorské tratě je vyloučena kolej směr Pardubice. Na obou stranách jsou provizorní odbočky. Ve směru na Pardubice jsme jeli po nesprávné, ve směru od Pardubic nás za mostem přehodili na Kutnohorskou a čtyřicítkou nás protáhli přes celý Kolín. Jinak rostou patky, sloupy atd.

KII
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 20:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karolko:
Provizorní odbočka je jen směrem na Pardubice. Směrem na Prahu je to klasická spojka ve stanici.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 13:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Železničáři č.12 je článek o chystané vysokorychlostní trati v Argentině (viz odkaz). Co mě zaráží je plánovaná cena stavby. Ta má být pouze 1 - 1,2 miliardy dolarů (řekněme 30 mld Kč), což při uváděné délce (300km dvoukolejně v elektrice na 250-300km/h + 400km jednokolejně pro diesely na 160km/h) vypadá proti cenám na našich koridorech skoro jako zadarmo. Nebo, že by u nás bylo tak draho?(www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2007/7_12arge.htm
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 13:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznám úplně podmínky na té trase, ale jestli většinu trasy pojedou pampou, tak mají o dost méně zemních prací. Za další, ceny všech rozhodujících prvků při stavbě (pozemky, stavební práce, materiál, LIDI) jsou nepochybně nižší než u nás.
Co je ale fakt, u nás se staví "podezřele" draho...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 13:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka taky ještě je, jestli ta cifra jsou SKUTEČNÉ A OPRAVDOVÉ náklady. Např. ceně, kterou udává čínská vláda za trať do Tibetu nevěřím ani trochu...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 09:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jen pro porovnání, 1.část "LGV Est", která bude uvedena letos v červnu do provozu v délce 300 km mezi Vaires-sur-Marne a Baudrecourt i se všemi odbočkami na stávající síť bude ve finále stát 5 mld EUR. Přitom v roce 1997 činily vypočtené náklady na stavbu 3,125 mld EUR. Tedy 1 km = 16,6 mil EUR (465 mil CZK) Ve skutečnosti to bude trochu méně, protože je třeba ještě připočíst cca 30 km nových kolejí pro ty odbočky.
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 27.3.2007)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 21:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes podle plánu opět začala výluka 1.TK Poříčany - Pečky kvůli opětovnému vložení výhybky č.1 (trochu dál od stanice).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 13:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: a měla by skončit v neděli, jsouc následována výlukou 2. koleje trvající do příštího pátku.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 20:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Vyluka v ramci I. etapy skoncila dnes.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2443
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 12:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Jj. Celý příští týden by mělo pokračovat vkládání výhybek 2 a 3 (120-ková).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 15:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár dokumentačních foto z prací v kolínském uzlu:
 
 
 
 
 
 
 
 
Náš rychlík však kvůli výluce v Poříčanech míří na kutnohorskou via Nymburk.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3340
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 16:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nové brány TV jsou i na 230, zřejmě se bude rekonstruovat i most

Ano, most havlíčkobrodské trati bude nový.
Život je kabaret
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 03:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výluka 2 Tk Pečky-Poříčany + proud nad 2Tk Pe-Po + proud v Poříč nad 0-8 stan. kol. vypukne dne 2.4. 07 v 00:00 hod. a skončí dne 6.4. 07 v 21:00 hod. = celých 5 dní ...
Bude se vkládat výh. č.2 + vyjímat a následně vkládat nová výh. č. 3 .. a to také znamená,že v Poříčanech bude k dispozici pouze 1 a 3 stan. kol. + 1 Tk do Peček ...


ICQ 237-113-861
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 09:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnesni vyluky v Poricanech zacinaji uz ve 22:00 vypnutim ETB-cka a stanice se bude obsluhovat z desky nouzovych obsluh. Kolejove vyluky viz Láďa.
J.D.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.170.74
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:16:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen malý postřeh ze soboty 31.3. Tak jak prezentuje kolega Telini, v sobotu se na 1.TK kolem "Dílen" v Kolíně silně pracovalo. Jediné, co z 1.TK zbylo, byl kratičký úsek na přejezdu do dílen. Jinak bychom tam museli asi vrtulníkem.
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 13:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplnění kol. Teliniho, sobota 7.4.07 ráno, přejezd a zastávka Kolín - Dílny.
 
 
 
 
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 14:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postup prací v Ústí nad Labem.


 
 
 

 
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem Martyni.)
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 08:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která kolej v Ústí n/L hl.n. je hlavní? Při pohledu směrem na Děčín je to ta nalevo od 3.nástupiště nebo ta napravo?
Při pohledu na fotku číslo 2 mě zaráží, že je použito pružné uložení a B91S v pravé koleji
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 27.3.2007)
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 10:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Rail2005: Hlavní kolej na Děčín je ta vlevo od 3.nástupiště, to které se momentálně staví a je chvíli před dokončením.
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 09:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyni: bejvávalo... Po novu budou obě hlavní koleje u 3. peronu. U 2. peronu bude čistě pražská předjízdná 3. kolej a z druhé strany 5. kolej, jediná společná pro Prahu i Cheb.

Ovšem ta klikatice v budoucí druhé mě taky dostala...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3460
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 10:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věřil bych tomu, že klikatá kolej "na kraji" bude hlavní (podle použitého materiálu), ale že ta druhá u třetího perónu... Vždyť tam jsou snad dřevěné pražce, pevné upevnění,...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 10:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si přispět se svou troškou do mlejna, pro změnu z 010/011. Kvalitou soutěžit nemohu (kamera má jen 1 Mpix a na okně fůra hmyzáků), zato je to ze stanoviště...

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 10:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Ono dřevěné pražce jsou vidět na 5.fotce na obou kolejích, resp. na výhybce...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 10:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování v Poříčanech - podle zákona schválnosti jsme jeli na čtvrtou, takže z "dvanáctek" nic nebylo...

 
 
 

A tady je už ta superštíhlá výhybka 1:26,5-2500:

 
 
 
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3461
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 10:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On i ten Kolín je docela zajímavý. Zatímco 1. kolej se má dělat dva měsíce, 2. pět měsíců.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 11:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další pokračování je v Běchovicích, kde je výluka druhé koleje kvůli bourání peronu.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 11:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch v Ústí: ta výhybka se jeví býti silně provizorní...

Bkp v Kolíně: 2. kolej si troufám odhadnout, že se bude dělat nadvakrát - nejdřív po zábořskou spojku, teprve potom vjezdové zhlaví ranžíru. Jinak by to bylo jednokolejné až na střední zhlaví.
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 12:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hajnej: Parádní seriálek!! Díky, ale jak koukám, tak v Běchovicích přežily sovětské " svjetofóry" ( tedy návěstidla) do dneška. Jedno z posledních, které pamatuji, bylo první oddílové při výjezdu z Kolína na Prahu, před Kolínem zastávkou pod pivovarem. A to dokonce i s nápisy azbukou. Předpokládám, že i tato se honosí stejnou ozdobou.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 13:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jardadr: myslíš nápis CBETO%OP...? Dodnes na Smíchově!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 17:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Stejně se při pohledu na tuhle tvoji fotku divím, že nikoho nenapadlo ztrojkolejňovací výhybky krapet "přivohnout". Kdyby tu původní transformovali do tvaru 1:18,5-3000/2000 nebo aspoň 6000/1500, možná by se tak brzy neojezdila. Navazující oblouk si o to přímo říká. Z té nové superštíhlé mohli rovnou udělat symetrickou hyperštíhlou 1:26,5-5000/5000. Mít tam takové výhybky tři do W, to by bylo terpve .

Pendolina jezdí v první a v nulto-druhé 160 km/h? Nebo se tam v obavě z rekolaudace žádná v_k nezaváděla?
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 21:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ústí nad Labem: Možná pomůže pro orientaci (taky omluva za mouchy...

 

nebo jedna z archívu

 
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 08:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno jsem koukal, že se zas trošku porozpadl 1.koridor-na 090. Jestli mě teda oči nešálily, tak ve 2.TK D.Beřkovice-Hněvice je pomalá 80, a to skoro v celé délce-od poslední vexle v Beřkovicích až před oblouk v Počaplech. Včera večer ještě nebyla, projeli jsme 140. Ostatně, ta oranice, co tam je, si o tu PJ přímo říkala.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32396
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 01:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomalá se bohužel objevila i v Pečkách. :-(
(Jako by nestačilo, že jsme s Košičanem skákali z Pardubic až do Prahy za rychlíkem/osobákem a ještě si hráli na kličkovanou na troljkolejce. )
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 08:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ta 80-tka večer (R 782) zas už nebyla - tak nevím, co to bylo. Jeli jsme normálně 140. V Kralupech jsou vytrhané oba angličany - ve 102.koleji - blíží se konec letité 50-tky
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 22:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Dneska pomalá z Počaplů do Hněvic.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 07:01:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chichi:Tak ta 80-tka večer (R 782) zas už nebyla - tak nevím, co to bylo.

Byla to časově omezená pomalá(malé T nad nápisem Z) a byla časově omezená jen na denní dobu(např 7-19 hodin).Zavádí se jen když se na vedlejší koleji,nebo u koleje provádí nějaká udržovací činnost.
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase v Pečkách před rokem to opravovali a moc dlouho to nevydrželo.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 15:43:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Ústím a Prahou v těchto dnech vyměňují výhybky v Kralupech ve 2. koleji a tím snad bude celý úsek po několika letech bez pomalé jízdy.Včera zmizela i čtyřicítka u Vraňan(v místech nehody rychlíku).
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4535
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 15:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati 320 je od minulého pondělí v 2.TK cca 35 km dlouhá PJ 50 km/h.
Důvod: rozklad tratě
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3520
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 22:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak je to ošetřeno? Rychlíky jezdí po nesprávné, anebo vznikají zpoždění, anebo je s tím v JŘ počítáno? A kdy asi tak přibyde 1. TK? Příští týden?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4538
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
A jak je to ošetřeno?

Nijak, osobáky kolem 10 minut zpoždění, rychlíky a Detvan 15 - 20 minut zpoždění.
Pěkně to je vidět tady
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle webu Brandýsa nad Orlicí v hlasování s drtivou převahou vyhrála varianta zelená (odsun, nemožnost etap a dlouhodobá výluka při výstavbě). http://www.mesto-brandys.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 15:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alespoň si sami obyvatelé uvědomili, co je nejlepší. Tak doufám, že se podle toho SŽDC zachová
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 27.3.2007)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4539
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 15:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která z těchto variant to je? Taky zelená?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 15:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak... Takže lze asi dopředu říct, že to je právě ta trasa, která se nebude realizovat. A to ne snad proto, že bych chtěl nakrknout občany Brandýsa, ale přeci jenom, když si představím ty náklady na stavbu, vidím mnohem realističtěji červenou variantu v obrázku viz příspěvek výše. Plně dostačuje s ohledem na to, co bylo vystavěno v úseku Třebovice-Zábřeh.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 20:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu jsem zvědavý, co se po tomto verdiktu obyvatel Brandýsa n/O bude stavět.

Červená varianta bude sice určitě levnější a bude umožňovat etapovitost výstavby, ale právě vzhledem k četným stykům se stávající tratí bude velmi negativně ovlivňovat po několik dalších let propustnost trati. Také si troufám tvrdit, že je méně ekologická než ta zelená, protože nevylučuje dopravu z údolní nivy.

Zelená varianta kromě dvou dlouhých tunelů neskýtá žádné problémy. Prostě až to bude jednoho dne postaveno, jednoduše se to během krátké nepřetržité výluky napojí.}
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 27.3.2007)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 07:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi několika lety bych si nebyl tak jistý. Pakliže se nejprve vybudují tunely, tak vybudování přeložek a jejich napojení na tunely je otázkou max. 1 roku... Záleží na organizaci a na penězích.
Je zbytečné stavět tunely na 200km/h, když o pár (desítek) kilometrů dále jsou nově postavené tunely na 140...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 08:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže když uděláme v tomto úseku tunely na 200 km/h a mezi Chocní a Pardubicemi uděláme časem "potřebné bezpečnostní úpravy" aby se dalo zavést také 200, protože jinak to směrově vyhovuje, dostaneme solidně dlouhý úsek cca 45 km, kde by mělo 200 smysl zavádět. Teoretický rozdíl jízdní doby by potom činil něco přes 3 minuty, takže prakticky cca 2 minuty.
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 27.3.2007)
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 11:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty kdo na brandýském webu ty návrhy neviděli (teď nějak nepremává): Oproti plánku ze zdejší sekce Koridory je současný návrh mírně pozměněn. Modrá varianta vypadla, fialová je nyní oranžová (200 km/h), červená má nyní s oranžovou společný tunel Choceň-Brandýs (200 km/h, průjezd Brandýsem 150 km/h pro klasiku), zelená (200 km/h) je víceméně shodná. Oranžovou lze etapizovat nadvakrát, červenou snad i na vícekrát (tunely u Ústí). Zelenou lze postavit jen najednou a protože se most kříží se současnou tratí, ale v jiné výškové úrovni, tak po dobu výstavby toho mostního pole musí být dlouhodobá výluka až do definitivního zprovoznění.
Mně by se šotoušsky líbila vyhlídková červená... cenovou rozvahu sice nezveřejnili, ale při kratších tunelech zas vyžaduje dlouhé inundační estakády v údolí nízko nad zemí.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3527
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 11:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Ústí nad Labem: Podle plánu výluk zveřejněném na Želpage mezi severním a hlavním nádražím dochází k asi měsíčnímu souběhu výluk u 1. a 2. TK:
3) Ústí nad Labem sever - Ústí nad Labem hlavní nádraží
* Výluka 1. traťové koleje: po 11.6. - pá 16.11.
* Výluka 2. traťové koleje: so 20.10. - út 4.12.

Je to "chyba v tisku", znamená to skoro měsíční NAD, anebo tam je kolejí více?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 13:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tam ještě jedna spojovací kolej, po novu s číslem 923. Čistě teoreticky by to po ní šlo objíždět.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3535
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čistě teoreticky jeden měsíc... Ale i tak díky.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 22:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v Pečkách minimálně v 2.koleji PJ odstraněna. (Nebo jí fíra na EC 106 přehlédl.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace