K-report
 

Archiv do 10.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Slovenské železnice » Archiv do 10.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2449
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 08:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý Hektor; č.142:
No to si právě nemyslím. Lepší alespoň něco a pokud možno všude, než pár výstavních kousků, které stejně budou pořád akorát na veletrzích a různých předváděcích jízdách a na 90% tratí se bude jezdit muzejními vozidly. (Ještě by mohli vybírat příplatek za historické vozidlo.)

Doudin:
No tak to jsem zvědav.

Peto 5220:
Něco je na: http://zeleznice.e-metro.cz. Další možná časem dodám.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 12:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ono je lepsie este dalsich 20 rokov vozit ludi na kozenke a s dierou na hajzliku??? Alebo sa u CD ide kupit 500 Siemensackych voznov?

Na Slovensku sa popri reko voznoch robia (teda tie sa uz skoncili robit a robia sa uz len nove) aj mensie rekonstrukcie - nove sedacky, nova WC bunka s uzavretym WC systemom. A je to celkom dobre.


Je teda lepsie stale vozit ludi v Becku bez akychkolvek uprav dalsich 20 rokov???

Úplne súhlasím z Ufom. Je lepšie ak ti daju nove sedačky... čo su pre cestujuceho dôležite veci.

Az sa na rychliku z Prahy do Plzne ci Budejic (a nebude to Joze Plecnik) povezem v Bmz, notes budem mat pichnuty v zasuvke, v ktorej bude aj elektrika, a klima pojde poriadne (narazam na supravu Antonina Dvoraka), potom uvidime ...

Co je lepsie, 100 regionov (a potom ku nim aj 50 desir) alebo 50 desir a 70 kusov 810? Minas fakt, ze v niecom sa musime vozit tak ci tak, tie desira sa tu neobjavia za den ... a ci sa budem do doby kym sa za 60 melonov kupi novy vagon vozit napr. 8 rokov vo vozni, ktory bol za 20 melonov solidne zrekovany alebo 5 rokov v kozenke ktora sa klepe v 40tke ...


Při čtení téhle diskuze si musím vzpomenout na svůj zážitek z Trnavy v prosinci 2006. O čem se tady vlastně dohadujete?

 
 
 
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 12:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to mas uplne rovnake ako s elektrickami - preco sa za horentne sumy dneska stale objavuju konverzie K2 a T3? Rozhodne nie pre peniaze

Tak pre čo?
Liberté! Égalité! Sexualité!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3366
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 12:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekonstrukci (modernizaci) má cenu provádět v případě, že na vozidle jsou části, které doposud nedožily, a které se ponechají a části, které již dožily, a proto budo nahrazeny.
Vzhledem k tomu, že u vozů B již dožily prakticky všechny části, jejich rekonstrukcí (modernizací) lze získat maximálně vozidlo, které bude dobře vypadat pár měsíců po modernizaci, při nasazení maximálního úsilí i o něco déle. Ale i tak nový lak, nové sedačky a vakuové WC nezakryjí třeba to, že při vyšších rychlostech to po trati (v porovnání s novostavbami) skáče jak koza.

Ostatně přesně na tyto případy platí rčení "nejsme přece tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci".

Modernizovat Béčka má asi stejný smysl, jako modernizovat třeba jednotky 451.

Jiná situace je třeba u vozů Bmee (ČD) - ty mají skříň a podvozky celkem v pořádku, proto rekonstrukce v podobě dosazení nových sedaček a vakuových toalet, popř. klimatizace, má smysl.
Život je kabaret
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale i tak nový lak, nové sedačky a vakuové WC nezakryjí třeba to, že při vyšších rychlostech to po trati (v porovnání s novostavbami) skáče jak koza.

Jenomže ono to po vyjetí z Vrútek neskáče. Skáče to tehdy, až tomu majitel po ujetí X km nedá řádnou údržbu a vůz dál (třeba s vůlemi se vedení dvojkolí).

(házení hrachu na stěnu provedeno)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Franto, podrž tu zeď, já zatím dojdu pro peníze, a pak ať to nějak dopadne..."

Otázka je jiná, proč tomu majitel nedává řádnou údržbu? Protože na to se*e, anebo protože ty vozy jsou fabrika na práci, která by musela víc stát v dílně, než jezdit?
(Jen se ptám, nevím.)
Život je kabaret
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm,docela zajímavá diskuse.Vona ta přestavba Bymee ,nebo jak to je,by se mi docela líbila...A jestli se fakt plánuje nákup většího počtu Bmz,tak to je jen dobře...Až mi slza ukápla...A do toho všeho 200km/h...Já možná neemigruju...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 14:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:Jen doufám, že mají lepší chodové vlastnosti než B(p)eer.

Tam žádná rekonstrukce vedení dvojkolí není (na rozdíl od B(p)ee), takže tam rychle vzniknou vůle. A ty se neprojeví, protože se tím jezdí na brambořišti a né na rovném koridoru. Takže Vy si budete libovat, jak pěkně to jede na rozdíl od těch (stejně neudržovaných) B(p)ee na koridoru.

Stejně jako nevyvážená kola u spíš zaregistrujete na rovné silnici a nikoliv na té křivé - tam totiž samotné kmitání kol vykompenzují další kmity.

Ad BKP: Já nevím, ČD s tím přes větší náročnost údržby dramatické problémy nemají. Asi to bude tím, že na Slovensku je pár km koridorů a proto se to paradoxně neprojevuje a vlastně není důvod to řešit.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 15:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady je ještě jeden odkaz:

http://www.cdrail.cz/VTS/CLANKY/8011.pdf
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 15:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi to bude tím, že na Slovensku je pár km koridorů a proto se to paradoxně neprojevuje a vlastně není důvod to řešit.

Takže bychom se mohli shodnout na tvrzení, že provozují-li ZSSK své vozy zejména na nerekonstruovaných tratích si v nejbližších letech vystačí i s částečně upravenými prastarými podvozky vozů B a spol., zatímco když ČD provozují mnohé spoje převážně na rekonstruovaných tratích, tak jsou pro ně zajímavější lepší podvozky...?
Život je kabaret
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2450
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 15:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ (alias dub):
Takže Vy si budete libovat, jak pěkně to jede na rozdíl od těch (stejně neudržovaných) B(p)ee na koridoru. Já si právě myslím, že B(p)ee ČD jsou udržována vcelku dobře, bo v nich nemám, narozdíl od B(p)eer ZSSK, problémy s kmitáním. Jako cestujícímu mi je naprosto jedno, jak byl podvozek rekonstruován (viz uváděná torzní vzpěra). Důležité je pohodlí během cesty.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 20:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Len doplnim, ze vsetky Bmee ZSSK sa taktiez modernizuju - dosadenie uzavreteho WC systemu, klima (rezim 61), nove obklady a podlaha.

Btw. neviem, ale ja mam aj pri ceskych MOVkach stastie na kmitajuce vozy...

A to v CZ sa vsade jazdi 140-160km/h, a aj do Jihlavy, Chebu, Budejovic, Liberca do 10 rokov budu jazdit Bmz? Ak nie, potom ma vzdy vyznam urobit reko, aby sa substrat nevozil na kozenke a sral do diery.
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.209.151
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 02:30:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Kolkokrat si isiel Fatrou alebo Hradcanmi? Tam je v poslednej dobre rozklepanych Bpee viac nez dost a aj zopar takych (uz su 4) ktore sa klepu uz v osemdesiatke na Valachoch ...
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.209.151
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 02:48:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

viky_cabadaj: CD a 810 z Vlary do Brna durchom ... sice mala lak v podstatne cistejsom stave, ale je to lepsie, ako to Bhcko do Kutov (dokonca ak je to ta dvojica na ktoru myslim, tak zdnuka ten vagon vyzera napodiv dost slusne ...)?

Fanfán: S novymi elektrickami musis splnat tolko noriem na udrzbu, bezpecnost, a riesit rozne ine eurobyrokraticke capiny, ze sa ti radsej oplati nasadit reko a toto si vsetko usetrit ...

bkp: Tu plati ine ... nove si dovolit skoro nemozme, ale na toto mozno nejake peniaze zozenieme ... tak co je lepsie ...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 11:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nove si dovolit skoro nemozme, ale na toto mozno nejake peniaze zozenieme

Berte to třeba jen jako moji úvahu, ale já to vidím trochu jinak: Nejprve ŽOS Vrútky uměly nějak rekonstruovat vozy, tak dnešní ZSSK kupovaly nějak rekonstruované vozy, později se ŽOS Vrúrty naučily slušně rekonstruovat vozy, tak (dnešní) kupovaly slušně rekonstruované vozy. Nyní se ŽOS Vrútky učí stavět nové vozy, tak ZSSK nakoupí nové vozy...
Život je kabaret
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 16:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: A ktore vozy su "nekaj rekonstruovane" a ktore "slusne rekonstruovane"? Ved Od 1996 sa robili rovnako.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3386
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 17:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tomu rozumnět tak, že od toho roku 1996 ony modernizace neprošly žádným vývojem, žádným zlepšením, uplatněním zkušenností z provozu,...?
Život je kabaret
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 18:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: To hej, pri niektorych komponentoch sa zmenil dodavatel atd. Ale aj na starych sa vymiena pri revizii to, co sa neosvedcilo, alebo naslo lepsie.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 18:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asdf:
Nejezdím sice Hradčanama nebo Fatrou, ale pro změnu Haškem nebo Prahou. Dříve také Odrou a dva grafikony zpět třeba Smetanou nebo Vyšehradem.

Já vím, že se vám to na Slovensku nelíbí, ale ne všechno co je novější a teoreticky lepší musí být lepší také v praxi. A i kdyby ano, je tu dost vlivů, které z té novější věci udělají horší.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 19:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZSSK a Orange.sk : platba za cest. lístok cez SMS :
odkaz
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: A co mas na mysli?
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 16:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušíte náhodou jstli už mají na Slovensku čtečku na In-karty???
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2460
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 17:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ufo:
Copak asi? B(p)ee x B(p)eer.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
EuroNight
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.177.109
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:16:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Naozaj neviem, v com boli slovenske rekonstrukcie horsie nez ceske... Najma ked slovenske modernizacie v ZOS Vrutky boli robene v kazdom pripade velkorysejsie, tj. B(p)eer-ka mali (maju) lepsiu vybavu, nez ceske reko Bpee (uz o tom bola diskusia, tak to tu nebudem cele opakovat).
Ad supravy Fatra a Hradcany: tiez tu uz o tom bola rec - podla mna oba EC su medzinarodna hanba CD - na vnutrostratnych rychlikoch radi ZSSK lepsie vozne nez CD na tychto ceskych "EuroCity" (napr. radenie Bmee-ciek).
Samozrejme, niektori na tieto udajne asi perfektne udrziavane supravy CD na tychto vlakoch nedaju dopustit... ale uz sa tu o tom nebudem znovu rozpisovat, pretoze niektori (asi) zaryti fanusikovia reko voznov CD tu potom zacnu uvadzat argumenty typu:
"vakuove WC (v B(p)eer ZSSK) je nanic, lebo som parkrat zazil, ze bolo zamknute, tak radsej budem s... do diery v 160 km/h (v Bpee)"
alebo "klimatizacia (v B(p)eer) sa moze pokazit a preto je klimatizovany vozen horsi, nez ten, co klimu pre istotu nema (Bpee CD)"...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EuroNight a další: Nemusím být zarytý fanoušek ČD, abych mohl tento fakt konstatovat. Stačí těmi vozy denodenně jedzit a ne jen sedět doma na u PC.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.209.151
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 01:15:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Cestujem Bpee 2x az 4x tyzdenne, v Bpeer cestujem menej. V ostrych zatackach na Valachoch maju podla mna vozne Kosicanu podstatne lepsie vlastnosti ako to co posiela CD na Fatru a Hradcany ... To iste plati o prechadzani spojoveho kolajiva v oblukoch ...

A posledny a jeden z hlavnych dovodov, preco mam radsej nase vagony: Nemam zrovna atleticku postavu, som celkom siroky ... a do sedaciek v Bpee sa ledva zmestim, na bokoch jasne citim operadla ... to sa o slovenskych sedackach povedat rozhodne neda, tam je toho priestoru podstatne viac. Keby sa aspon to stredne operadlo dalo sklopit, akoze sa neda ...
EuroNight
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.177.109
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 09:53:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Tato diskusia naozaj nema zmysel, ked jednoducho hodite za hlavu vsetky argumenty, ktore tu uz odzneli (porovnanie tech. parametrov Bpee CD a Bpeer ZSSK...).
Okrem toho som v tejto diskusii uz raz pisal, ze jazdim vlakom kazdy tyzden a to nielen v SR a CR, ale aj v Rakusku a Nemecku, niekedy aj trasy dlhe vyse 1100 km, takze si dovolim tvrdit, ze mam prehlad o EC/IC voznoch a ich jazdnych vlastnostiach, aj ked nie som ziadny expert.
Ak sa bavime o reko, B(p)eer ZSSK maju objektivne lepsiu vybavu (klima, vakuove WC, Regonik, torzna vzpera v podvozku) nez Bpee CD - to je objektivny fakt.
Ano, udrzba na ZSSK je problem, ale to je aj u CD, coho som zial bol casto svedkom v EC vlakoch CD. Mal som prilezitost niekolkokrat cestovat aj reko voznom Beer, co vysiel zo ZOS-ky (cudujem sa, že Vy doposial nie, ked tak casto jazdite) a tam sa naozaj ani v jazdnych vlastnostiach ceske Bpee nechytaju.
A dovolte mi este jeden postreh, ked uprednostnujete Bpee CD pred B(p)eer ZSSK. Verte mi, ze napr. v Rakusku alebo Nemecku
by vlak EC, ktory nema klimu alebo vakuovu toaletu (ak by taky vobec mohol byt vedeny ako EC/IC) snad odplasil vsetkych cestujucich (ked uz hovorime o vyzname vak. WC a klimy pre cestujucich).
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 10:29:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele Euro Nighte nepruď s klimou a vakuovou toaletou, na klimu si ČD udělali průzkum průmernýho počtu tzv. tropických dní v roce a vyšlo jim, že se to nevyplatí, že prostě ČR je jiný tropický pásmo než třeba Rakousko nebo Německo, tam je tepleji kvůli Temelínu i kvůli jinejm důvodům a co se týče WC, tak u nás je ze zákona o drahách povinnost HNOJIT (= asi nevíš co)..takže teď víš co a jak....
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3390
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 11:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naozaj neviem, v com boli slovenske rekonstrukcie horsie nez ceske...

Vždyť já jsem nic takového ani nepsal a vůbec o tom nepolemizoval.
Život je kabaret
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 11:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EuroNighte, kecáš, lžeš. V Rakousku jezdí na EC i OeBBEC vozy se špalkama a stahovacíma oknama naprosto běžně. A v létě jako posila skoro na každém EC jede několik CityŠutlí. Toť moje loňská letní týdenní zkušenost z Rakouska. A hnojicí záchody mají nejen ty vozy se stahovacími okny, ale i některé klimatizované.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 12:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EuroNight, adsf:
Vaše příspěvky jsou opravdu velmi úsměvné.(Nejste náhodou jeden a týž člověk? )

V ostrych zatackach na Valachoch... Zkuste taky někdy rovinatý koridor.

sedačky V Beer-ech a některých Bpeer-ech jsou sedačky lepší, to uznávám. Ale dost Bpeerů má stejné sedačky jako naše Bpee (tj.třeba bez uší). Ostatně to jsem sem už před časem psal, stejně jako o těch hadříkách na opěrce hlavy.

Tato diskusia naozaj nema zmysel, ked jednoducho hodite za hlavu vsetky argumenty, ktore tu uz odzneli. Já neházím argumenty za hlavu, ale pouze poukazuji na praktické zkušenosti a ty mám prostě v B(p)ee lepší (přstože seru do díry a přestože sedačky nejsou idelání) a Vy s tím nic neuděláte. (Leda by jste byl někde na vysoké pozici v ZSSK a zasadil se o jejich daleko lepší údržbu.)

Mmch, co se klimy týče, proti ní jsem nic nenamítal. Ovšem z ohlasů z mého neželezničářského okolí pozoruji, že hodně lidí si raději stáhne okénko.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
EuroNight
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.177.109
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 13:56:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK. Mojou snahou bolo poukázať tu na možnosti istých zlepšení ako na ZSSK tak na CD. Je mi pritom jasné a uznávam, že ČD sú v mnohých veciach ďalej ako ZSSK.
Len pre informáciu, ja osobne nemám problém brať si príklad z ČR, ak je to aktuálne. Na jednom slovenskom diskusnom fóre som napr. obhajoval české Pendolina, keď ich niektorí "experti" úplne odpisovali len preto, že sa spočiatku kazili (dnes sú pýchou ČD, nič také slov., poľské či maďarské železnice nemajú). Rovnako tak som už dávno poukazoval na nevyhnutnosť nákupu NOVÝCH vozňov pre ZSSK, tak, ako to urobili aj ČD.

Hroch:

"poukazuji na praktické zkušenosti a ty mám prostě v B(p)ee lepší (přstože seru do díry a přestože sedačky nejsou idelání) a Vy s tím nic neuděláte."

Viete čo, ale ja s tým ani nechcem "nic udělat"! Ako železničný fanúšik som rád, že ste taký vďačný zákazník ČD, nechýba Vám klíma ani vákuové WC a už len logo ČD na vozni Vám (asi) dáva pocit väčšieho komfortu! Fakt! Kiež by mala aj ZSSK viac takýchto spokojných zákazníkov, ktorí by potom nešomrali a nepoukazovali na to, ako je to v iných krajinách lepšie!

"hodně lidí si raději stáhne okénko".

Áno, v 160 km rýchlosti určite veľmi príjemné a osviežujúce, tak vlastne načo vyhadzovať prachy za klímu?

Bkp: Prepáčte, ale Vaša úvaha s poukazom na to, že ŽOS Vrútky sa postupne "učili" rekonštruovať vozne a následne aj otázka, či "rekonštrukcie neprešli žiadnym vývojom" v kontexte toho, že vozne z Vrútok mali už od začiatku bohatšiu výbavu než napr. české reko Bpee tak vyznela. Ak som to nepochopil správne, tak sa ospravedlňujem.
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 14:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EuroNight: Do Bpee se klima jako je ve slovenských B(p)eer-ech přidává, takže pak už jenevýhodou jen WC. Proti sedačkám v B(p)ee osobně nic nemám, ve strších B(p)eer stejné,v novějších B(p)eer jsou ale lepší. Hodně důležitou věcí je ale podvozek, který na je 3-hodinové cestě opravdu poznat. V tomto jasně vyhrávají české rekovozy. Často jsem jezdil Košičanem a tam jsem se ještě nesetkal s vozem s klidným podvozkem. Rozklepání celého vozu při vyšších rychlostech bylo normální.
Ad Hradčany, Fatra: Ano, tyto vlaky by asi neměly být EC. Je to ale na úkor nákupu mztů, které jdou primárně do Německa, pak je Rakousko, Polsko, Maďarsko a Slovensko,které je na posledním místě. Soupravy rekonstruovaných vozů jdou také na R/EN do Německa a ČD je raději dají na vnitro IC a tak se na Slovensko dostávají Bmee, nebo třeba Beer. ČD si vybrali cestu Pendolina/nové vozy, ale skoro žádné reko, ZSSK zase reko, ale skoro žádné nové vozy. Pravdou je, že kdyby se Bmee rekonstruovaly , mohly by i na Slovensko jezdit lepší vozy.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 14:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Len pre doplnenie o sedadlach...

Prva seria reko voznov ZSSK radu Bpeer(1996):
sedadla su od rovnakeho vyrobcu (asi svajciarsko)ako maju ceske vozne Bpee - bez usi, nepolohovatelne, tzv.:vietnamske sedenie - menej miesta na nohy, oble ukoncenie strechy - ako povodne vozne Bh, na predstavku a v zachodoch "trciace" svetla - cire, ozdobne
-pocet voznov 13ks

Druha seria reko voznov ZSSK Bpeer (1999,2000):
najvacsi rozdiel je v usporiadany sedadiel - co okno, to klasicka stvorka na sedenie,sedadla su polohovatelne, zvysna menovana vybava zhodna s reko1
-pocet voznov 10ks (jazdili povodne na EC SLOV.STRELA)

Tretia seria reko voznov ZSSK Bpeer, Beer (2001 - 2006):
sedadla BORCAD s usami, nepolohovatelne, co okno to stvorka na sedenie,na predstavku a v zachode svietidla zapustene do stropu - mliecny plastovy kryt, konce strechy s ostrou hranou
- u voznov Beer pocas 5tich rokov pouzite asi 3 vzorky latok na sedadla, minimalne dve farebne varianty stien kupe
-celkovy pocet voznov tretej serie asi 70ks
EuroNight
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.177.109
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 15:38:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johnyxxx: tie slov. vozne toho majú viac, okrem klímy a WC je tu ešte riadiaca jednotka Regonik a tá torzná vzpera v podvozku...

Áno, áno, áno. Údržba ZSSK je nedostatočná. Ale keď sa stav zlepší (a dufat v to snad nie je az take sci-fi), tak potom aj tie jazdné vlastnosti budú lepšie, než u vozňov ČD (keďže české tu torznú tyč nemajú).

Ale navrhoval by som nasledovné riešenie: Nech ZSSK posiela na Košičanovi Bmee-cka (presne tak, ako CD na Fatre a Hradčanoch) a tie klimatizovane B(p)eer-y nech prida na vnutrostatne rychliky... A všetci budú konečne spokojní.

Čo poviete? Podáme spoločný návrh na ČD/ZSSK?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 16:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem z ohlasů z mého neželezničářského okolí pozoruji, že hodně lidí si raději stáhne okénko.

A teď tu o Karkulce.

Mně by vážně zajímalo kolik lidí jezdí po dálnici v autě se staženejma oknama a se schválně vypnutou klimou.
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 18:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EuroNight: ČD by zrovna soupravu z Fatry třeba do Německa nikdy neposlali, ale na Slovensko by klidně poslali Bg nebo B255. Prostě Slovensko je opravdu v důležitosti až poslední. Když náhodou nemůže jet Bmz na EC do Německa, dají tam místo něj Ampz přeznačené na dvojku. B(p)ee tam na EC jako náhrada jezdí jen výjimečně a Bmee teď už snad nikdy. Zato na Fatře je Bmee standart a B(p)ee radši hodí jinam.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 18:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EuroNight:
už len logo ČD na vozni Vám (asi) dáva pocit väčšieho komfortu

a tá torzná vzpera v podvozku...

Ale keď sa stav zlepší (a dufat v to snad nie je az take sci-fi), tak potom aj tie jazdné vlastnosti budú lepšie To souhlasím, je to dost možné.

RadekŠ:
No cement.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
EuroNight
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.177.109
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 18:51:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Priznám sa, že neviem, čo je vtipné na "torznej vzpere v podvozku"..., , ale som rád, že ste sa dobre pobavili - veď sú napokon sviatky... Tak veselú Veľkú noc prajem!
EuroNight
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.177.109
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 19:02:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Ozaj, a čo hovoríte na ten môj návrh (na Košičan radiť Bmee namiesto terajších B(p)eer-ov?) Ten je inak tiež vtipný, nie?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2471
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 23:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EuroNight:
torzní vzpěra No nějak jsem si stále nevšiml jejího přínosu.

Bmee Když to vezmu z čistě soukromého pohledu, tak mě se tyto vozy líbí (teplé barvy interiéru, uši, stahovací okénko). Uznávám, že pro EC to ale není ono (stejně jako všechny rekovozy - ČD i ZSSK).
Opět čistě soukromě bych přivítal na všech EC/IC a Ex Bmz a hypotetické Bmpz a rekovozy na R, ale má to jeden "drobný" háček ... money.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 10:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kdo má vůbec dělat ty modernizace těch našich "jídelňáků"(myslím budoucí ARpeer61)?
Vrútky?
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 12:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kdo má vůbec dělat ty modernizace těch našich "jídelňáků"(myslím budoucí ARpeer61)?

Ano, ŽOS Vrútky http://www.zelpage.cz/zpravy/3804
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 12:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

udajne ano, ale pri mojej navsteve v ZOS pred mesiacom som ich v halach nevidel. boli tam rozpracovane len dve skrine ex BRcm ZSSK a upravovane na WRRmeer.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 14:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tip pro žíznivé výletníky: kdo pozná první?
 
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 19:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Púchov
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.73.182
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 22:51:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OBB a tie dve superstare Bmz co niekedy chodia na R do Brna ako no comment ... to uz sa mi zacala pacit aj kozenka v Beckach ... to je zavsivene, rozbite, podvozky stoja za kocku, sa divim, ze OBB na tom vobec necha svoje logo ...

Hroch: Torzna vzpera ... staci vnimat rozdiel jazdy vozu, ktory je tak do roka po ZOSke (potom tu vzperu zahodno vymenit ... a udrzba ...) cez vyhybky ... ani necitis ze na nejakej vyhybke si ...

A Bpee CD ... bol som v piatok svedkom kompletneho rozkladu sedacky v Bpee pod vahou niekoho, kto bol prekazatelne lahsi nez ja ... nabehlo sa na vyhybku ... klep ... prask ... zuch ... do p*ciiiii ... proste sa to ROZPADLO ... ako na toto sa ZSSK naozaj ale naozaj nezmoze ...
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 23:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proste sa to ROZPADLO... a propadnul se až na koleje.
Ještě nějaká pohádka?
brano
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.37.194
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 09:34:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asdf: Ja som bol zasa v rýchliku na trati Žilina - Bratislava svedkom, ako vyskočená pružina zo sedadla vo vozni ZSSK roztrhla spolucestujúcej (našťastie len) nohavice...
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 12:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím si že Blava je spisovně...no co už. Ale podlě mě na "dokumenty" veřejné by to mohlo být napisané spisovně slovensky
 
Šotouši sobě

810 271 - 7 4EVER

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.32.127
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 23:23:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zutý_petr: Horkyze rozpravka ... tvrda realita ... nebol to sice az tak komplexny rozklad (on ten kovovy spodok musi snad udrzat aj slona, ze ano), kazdopadne pan skoncil na zemi ...onehda som sa kukal, ked tam nejakej slecne padla penazenka a nevedela sa tam dostat ako sprievodca rozoberal sedacku ... ta calunena cast na tom spodnom rame drzi na troch takych listickach a je par cisel vo vzduchu ... a tie predne dve to asi akosi nevydrzali a pan sa zosuchol dopredu dole aj s tym calunenim a kedze pred nim nesedel nikto o koho by sa nohami zaprel tak az na zem ...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 08:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad diskuze - slovenské modernizace - české modernizace - je to jednoduché: slovenské mají lepší interiér, české mají lepší pojezd protože podvozek ala reko Vrútky se poněkud rychleji odrovnává do klasického nefunkčního stavu vedení dvojkolí než podvozek reko Dunakeszi
MJJ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 14:13:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se vám tady plést do diskuze,ale dohady o tom,kdo má lepší vagony,jsou úsměvné.Každý stát si šel svou vlastní cestou modernizace vagonů a nedostatky by se našly na obou stranách.P.S.Můžet být úplně v klidu,i na německých a rakouských vlacích EC/IC stále můžete vidět vagony se stahovacími okny bez klimatizace.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 14:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proste každy si obhajuje svoje. Ja som za slovenske.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 15:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJJ: jj, třeba Bimz DB, které mají stahovací okna a navíc Vmax 200 km*h-1
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 23:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzorovo zabalena skrina novovyrobeneho vozna v ZOS Vrutky sa po skuskach vratila domov...

(Příspěvek byl editován uživatelem mbican.)
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 23:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 07:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 Kdo pozná první?
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 08:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Střelná? Ale ten plot mě mate .
Mudr_fšecko_ujelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 11:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak snad aby se řešilo i něco jiného... byl jsem o víkendu na Kysucích a mám pár dotazů, kdo ví, odpoví:
1) Jak je na tom SZZ v Čadci? Už někdy od rekonstrukce Čadce se tam buduje (údajně) elektronické stavědlo Ericsson a furt se tam jezdí na přivolávačku. Jaká je teda situace a nejbližší budoucnost?
2) Váže nefunkčnost SZZ Čadca na TZZ trati Čadca-Zwardoň? Všiml jsem si tam cca 5 přejezdů, přes které se jezdí sníženou rychlostí - přejezdníky tam jsou, nevšiml jsem jestli bimbají, ale každopádně je u přejezdů ještě kříž "nezabezpečenosti".
3) Jaké je max. stoupání na trati Čadca-Zwardoň a konkrétně v jakém sklonu je zastávka Serafinov?
4) Nemáte někdo SJŘ ke zwardoňské trati?
5) Pamětníci - nemáte někdo fotku zastávky Serafinov z doby, kdy se dál nejezdilo? Kdyby ne fotka, vzpomenete, jak to tam tehdá vypadalo, tj. osazenstvo zastávky, způsob přerušení tratě, a podobně?

Já být velmi zvědavý člověk
Zu Zeu!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace