K-report
 

Archiv do 15.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rakousko » Archiv do 15.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jameszl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 17:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky napíšu něco ze svých názorů na Rakousko. Každoročně jezdím na krátké výlety po Rakousku. Ty moje krátké výlety čítají 3 až 4 dny strávené v Rakouských vlacích a většinou sám, takže když nediskutuju se svým spolucestujícím, tak mám víc času vnímat dění okolo. A rozhodně je to na dobré úrovni a když se něco vysere, tak se to všichni snaží co nejrychleji dát dohromady. Takovýto postup si myslím, nebo ne myslím, já si to dovoluji tvrdit, že funguje i u nás. My se taky snažíme dostat cestující do stanic, do kterých se rozhodli s ČD jet. Ale je tu jeden společný problém (ČD i ÖBB) a tím je neschopnost nebo neochota zaměstnance. A jeden problém, který mám pocit, že se dá zažít jen v ČR a tím jsou cestující, kteří se nejdřív o nic nezajímají a pak doma při návštěvě přátel si popovídají o tom, jak jeli vlakem a on nedojel, protože... A vykreslí ČD takovým stylem, že se známí rozhodnou raději pro auto a sami budou tuto zvěst rozšiřovat dál. Proč myslíte, že má spousta lidí názor na ČD, jako by ty vlaky vypadaly jako před třiceti lety? No proto, že už v nich 30let neseděli, ale za všech okolností ví všechno o vlacích!!! Jen neví, že za těch třicet let, začaly jezdit jednotky 471, vozy Bmz, vozy 854...
Jameszl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 17:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z výluk:
Na rakouských železnicích bude dne 21.ledna 2007 v době od 09:15 do 15:00 hodin uzavřen celý obvod nádraží Salzburg Hbf. Z důvodu stavebních prací /vyprošťování bomb z války/.

Postřehy z cest - Švýcarsko:
Zažili jste někdy totální výpadek centrálního (nebo i dílčích) stavědla? Tak já při cestách po Švýcarsku hledám vždycky nějaké chyby a nikdy žádné nenajdu. Až letos jsem se mimořádně vydal do Švýcarska dvakrát. Poprvé jako obvykle s přáteli a podruhé sám. A když už jsem se opět "zklamaný" z neúspěchu v hledání chyb na síti SBB chystal odjet domů, jsem se jedné dočkal. Vlak, kterým jsem měl po 21.hodině odjíždět z Zürichu byl EN do Vídně. Na nádraží jsem byl už něco po 20.hodině a chvíli poté začal rozhlas informovat něco o výpadku ZENTRAL STELWERK. Ti, co nejdřív nechápali, zjistili hned po chvíli. Vlaky přestali přijíždět a na odjezdových tabulích naskákalo zpoždění 30minut u poloviny vlaků. Nejezdil ani S-Bahn přes Zürich HB. Po asi 40minutách ovšem přijel první vlak a pak to postupně začalo jezdit všechno. Během 45minut byl problém vyřešen. A těch 45min bylo nejvyšší zpoždění. Spousta vlaků měla okolo 30min a ten můj jen 18min. S-Bahn chvíli přes Zürich HB vůbec nejezdil, ale tento stav netrval ani 60minut. Na toto jsem prostě zíral, ani ne, jak rychle opravili poruchu, ale jak rychle se vypořádali s dálkovými vlaky, které měly jet přes Zürich HB, aby je protáhli přes HB a ještě víc je nezpožďovali.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 00:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se Vás, pánové, zeptat, jestli byste mi na 1denní výlet "odsouhlasili" cestu po Salzkammergutbahn (Attnang-Puchheim - Stainach-Irdning). Podle fotografií na internetu to vypadá velmi slibně, zajímavá trať v okouzlující přírodě. Ale třeba mi v okolí Lince uniká něco železničně daleko zajímavějšího. Díky za každý komentář.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 07:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tahle trať je skutečně krásná. V okolí HallstätterSee se vine nad jezerem přes mnohé tunely, viadukty apod. Kolikrát přejíždí i přímo nad jezerem.

Ale s těmi železničními zajímavostmi? Napadají mne tramvaje v Gmündenu.
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 15:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestu spat by som odporucil po Gesausebahn (Kleinreifling).
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 17:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ufo: Taktak. A rozhodně bych doporučil zastávku v Kastenreithu
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čsad zastávka: Já bych tu trať určitě odsouhlasil, přikládám na ukázku dva snímky z května 2003, kdy jsem tu trať projížděl ještě s jedním zde diskutujícím kolegou. Omlouvám se za kvalitu, jednomegový foťák přes neotevírací okno ABmz lepší fotky neudělal.

Glex (31.12.): co by se rakouské dráhy mohly učit od ČD? To mě docela zajímá.

 <<>>
 
ICQ: 155-617-186
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 15:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde je odkaz na stránky věnované této trati:
http://www.salzkammergutbahn.net/start/
Montoya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 08:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hydra vzdy potesi, vcera na EURegiu do Viedne cez DNV a Marchegg
 
Vo volnom case zeleznicny fotograf. Galeria fotiek na http://js-trains.ic.cz/
Jameszl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 18:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po tomto kolečku nemůže nikdo odjet domů zklamaný: Linz Hbf - Attnang-Puchheim - Stainach-Irdning - Selzthal - Kleinreifling - St. Valentin - Linz Hbf neboli 101+170+250+131+100.

Když bys měl víc času a spoje dobře navazovaly, tak není špatné jet z Lince do Lambachu a přes Vorchdorf-Eggenberg do Gmunden Seebf. (soukromá trať 160/161), tam nastoupit do tramvaje (zastávka cca 250m), která tě doveze přímo k nádraží Gmunden. Poté pokračovat dle předch. plánu směr Steinach-Irdning.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace