K-report
 

Archiv do 23.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Vlečky, vlečkové systémy, důlní dráhy » Archiv do 23.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 08:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem něco vyhrabal.
 
 
 
 
 
Jak jste to jeli ????
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Janatak: Já tam jel v poslední době dvakrát a jasně jsem si povšiml cedulky na těch vozech - DEPONOVAT. Takže bohužel znovuvzkříšení vlečky do kamenolomu se nekoná . Škoda ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W.: O fárání na Centrum bych měl taky zájem.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4058
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W: Bylo by možný se nějak připojit na fárání na Centrum?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:47:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel musím odmítat i blízké přátele, není to tak jednoduché.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a případná "hromadná" návštěva bez fárání by možná byla?
Jak jste to jeli ????
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maii: hezké fotky
Těm tramavjim se de facto vrací jejich původní zelený nátěr. Je dobře, že tam není nějaké "firemněpropagační" zhovadilost.
Sylšel jsem, že o víkend se tam stal nějaká velká porucha (asi měnírna) a všechno se, zničeho nic, zastavilo.

A ten grafikon na Centrumku...můžeš to tady nějak podrobněji rozvést ? Popřípadě i uhlí a popílky do/z Chezy. Předem díky
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek z okolí Centrumky. Kvalita fotek nevalná-je to focené starým krámem, který není můj.

Násypka Centrum. Elektrifikace končí před ní. Vozy jsou vždy zasunuty pod.
 

"lesní" úsek mezi Centrumkou a býv. úpravnou Herkules

 

v létě likvidovaná úpravna uhlí Herkules

 
 

kolejový "průtah" skrz Herkulesku na Centrumku

 
 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě existuje jedna možnost, jak sfárat. jednou za rok, kdy je nějakej závodní den (hornický ?) je možnost sfáraní i pro rodinné příslušníky, resp. je to fárání "na jméno" konkrétního zaměstnance.

Dotaz na adminy: což takhle dát za ty/pod ty "vlečky" v názvu diskuze doplněk vlečkové systémy, důlní dráhy ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem radši pro solo diskuzi o důních drahách.
Fajn se měl ten,kdo s tím jel...
 
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:01:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram : Jeli s tím desítky, možná stovky lidí. Petrovi děkujeme do Kynšperku
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 23:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Grafikon uhlí na chezu: to je jednoduchý stále.

A teď vážně:

popely z Cheza 3 na ranní 2 na noční
6:05, 10:35, 15:05, 20:05, 12:05
(čas je orientační pro odjezd z Komořan)

uhlí Cheza:cca 4-6 souprav za směnu

popely UE: 2-3 soupravy za směnu

popely Počerady: 2x4 soupravy za směnu (je k tomu potřeba 2x diesel EPOČ-Hrabák a 2x tramvaj Hrabák-výsypka)


Jó trolej na Centrumce, odtamtud už tahali lidí...


O poruše na měnírně nevím, ale protože "krmí" všechno, nejen mašinky, tak to mohlo být i jinde (třeba rypadla a pak stojí i vlaky protože není co nakládat a kam vykládat). Ale opravdu o tom nic nevím, nedorazilo to ke mně.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 00:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz
Třídírna Herkuůles sloužilo pro Lom Ležáky, důl Centrum a Herkules? Uhlí které se překládalo na překladišti Ležáky v dopravně D1 se vozilo do Komořan nebo tam byl drtič a nakládaly se tam vlaky přímo k odběratelům?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem slyšel z vyprávění (tak dlouho tam nejsem), tak Herkules byla totéž co úpravna v Komořanech. To znamená kompletní drtírna, třídírna, včetně sýpek. Sloužila většinou pro hlubinné doly tzn. Kohinor, Pluto, Centrum a další především směrem na Litvínov.
Pro ležáky nevím, protože tam byl menší rozchod 900 mm (ano 17E) a později pasovka, ale zeptám se "pamětníků".

Z Herkulesky se pak ložené vozy pro odběratele přistavovali na H2 (je to na konci Chezy, teď je tam snad jedna kolej a kdo ví jestli protože s vytrháním kolejí na Kohinor ztratila svůj poslední účel) a přes D1 na Most n.n.

Případné doplnění či upřesnění je vítáno.

Mimochodem existuje DVD s názvem Ztracené obce. Jsou na něm dokumenty o obcích, které byly zlikvidovány těžbou. Na některých jsou k vidění i nádraží kde docházelo k seřazování a k předávání ložených vozů. Ty dokumenty jsou z 50. - 70. let takže jsou poplatné době, ovšem ty záběry jsou unikátní. Např o Kopistech kde jsou k vidění pozůstatky původní tramvajové trati Most - Litvínov.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts - i tak díky za info.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 13:04:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maii : To DVD bych klidně vyměnil za nějaké jiné, co Vás zajímá. Z dolů mám Tuchlovice a Kooh-i-Noor. Oboje kvalita nic moc. A pak dost čistě železničních.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 13:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

existuje DVD s názvem Ztracené obce

Kde se dá sehnat? Předpokládám, že to je komerční záležitost, nikoliv jen směnný obchod "šedých" kopií.

Googlení na Seznamu na téma "DVD Ztracené obce" mi sice dalo několik nabídek, ale týkaly se jen různých "ztracených", už bez těch obcí.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 19:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám chaoz ohledně názvů dolů,úpraven a třídíren v okolí Mostu,máte/namalujete někdo nějakou mapku,prosím???
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 22:02:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám prosbu: můžete mi někdo nahodit nějaké vlečky zrušené v Čechách tak v l. 1996-2000? Pokud bude číslo jednací rozhodnutí DÚ, ideál. Moravu nechci.
Díky.
(lze na mail)
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 08:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: já poněkud taky. A co jsem věděl zapomínám..
 
Jak jste to jeli ????
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 19:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže postupně:

1. K tomu DVD - odkáži vás na tuto adresu http://www.zanikleobce.cz/index.php?menu=97&for=286525

Případně jej převedu do Divx a nasdílím přes RapidShare.

2. Abyste neřekli tak se pokusím doplnit do mapy kde se co nachází, ale to mi dejte pár dnů (bohužel musím i pracovat).

to Wiking: to vykání byl doufám překlep...

Ještě k tomu DVD, aby někteří nebyli zklamaní. Týká se skutečně pouze těch obcí, jejich historie, popis památek a podobně. "Železničních" záběrů je tam opravdu pouze několik.

P.S: na té adrese http://www.zanikleobce.cz jsou staré fotografie z Holešic a konkrétně tato by mohla někoho zajímat
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 23:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maii: díky za "jízdní řád" A na tu Centrumku to jezdí jak ? Určitě tvoje informace využiju

Kolejiště bývalé úpravny Herkules už neexistuje (a to tam bylo přes třicet kolejí, existuje už jen jedna krajní-průjezdní na Centrum). Stejně tak je snesen úsek z Herkulesky na předávací nádraží H1 na tarti 134. To bylo sneseno už v minulém nebo předminulém roce

Zajímavá mapa z roku 1976 je taktéž na http://www.zanikleobce.cz/index.php?mapa=90160 . Je tam vidět mnoho dnes již zrušených tratí. Zajímavá situace je tam vidět právě u toho starého Mostu (resp. dolu Ležáky). Úzkorozchodná kolej podcházela koridor a zřejmě vedla do lomu Vrbenský, kde byl nějaký zásobník. Ale taky to mohla být jen kolej na výsypku. Ona vedla i nějaká kolej (ale jakého rozchodu ?)ze starého Mostu podél Bíliny do dopravny D1...
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 23:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přispěji fotkami košťálovské vlečky (trať 030) do místního kamenolomu:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dodal bych, že provoz na vlečce zajišťovala lokomotiva řady 716, která deponovala v lomu, toho času - V60-16539 (KLEW 16539/1979) - Severokámen Liberec, lom Košťálov -> prodej ACTS (ACTS 6004) (prodej přes JHMD (?), oprava u Spol. žel. výtopna Jaroměř - zdroj: Železniční magazín)

Závěrem příspěvku, prosím, disponujete někdo fotkami z vlečky a ze posunu v Košťálově v dobách provozu?
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Hools
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 18:27:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No na to bych se rád také zeptal!Nemáte někdo nějakou tu fotku za provozu(ales.Km@seznam.cz)?
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 22:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Janatak: zdroj Železniční magazín? Není to spíš ze statistiky, co bývala na SPŽ? Nějak mi ta formulace připadá povědomá, čímpak by to asi mohlo být...
T20305
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam byl aji FAUR!!!!
ICQ 232-093-115
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik - takhle, já to info zkopíroval ze statistiky SPŽ bez jakýchkoliv úprav. Ostatně bych řekl, že ze Železničního magazínu pochází info o opravě lokomotivy....

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30688
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 19:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na adminy: což takhle dát za ty/pod ty "vlečky" v názvu diskuze doplněk vlečkové systémy, důlní dráhy ?

Jsem radši pro solo diskuzi o důních drahách.


Obojí je možné, výběr nechávám na diskutujících.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 07:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u těch dolů tak taky jich pár přihodím:
 
 
 
 
 
 
Příspěvěk editován uživatelem Martin 740_848
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 07:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné 127. Kde je lze legálně fotit? Někdy bych se tam možná vypravil.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 08:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné.Fotit asi tak, že někam vlezeš a fotíš. Předloni na nás řval chlapík ze stavědla MUS, at koukáme vypadnout.
P.S.: byl bych pro novou diskuzi důlní dráhy apod..
Jak jste to jeli ????
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 10:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T20305 - FAUR byl jako na vlečce v Košťálově? A do kdy asi?
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 15:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hobza o:Fotit tyto stroje lze celkem bez problémů a konfliktů v okolí obce Vintířov u Chodova- doporučuji si prohlédnout dobrý autoatlas kde se nacházejí jaké silnice blízko těchto tratí.Jediný problém jsem zažil při focení na MUS kde jsme byli vyvedeny Bezpečnostní agenturou-naštěstí nepožadovali smazání fotek.
Příspěvěk editován uživatelem Martin 740_848
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tam jo, navíc SUAS patří mezi vstřícnější.
Jak jste to jeli ????
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 6-2004


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trainspot: já bych to s tím Faurem nebral tak vážně, protože oni někteří lidé (nemám na mysli T20305) mívají občas docela bujnou fantazii a i když T20305 ví o vlečkách hodně, tak občas jsou ty informace, které mu někdo přinese, bohužel docela dost nevěrohodné nebo dnes už těžko prokazatelné. Zdůrazňuji ale ještě jednou, že se tím nechci T20305 nějak dotknout.
Jinak Severokámen prokazatelně jednu (možná i víc) LDH "tři tečky" měl, ale nevím o tom, že by jezdila v Košťálově. Takže ani vyloučit, ani potvrdit to skutečně nelze, ale chce to brát s rezervou. Podobně tu před časem někdo vzpomínal, jak v Hydčicích vídal oranžovou rosničku a ona to byla V60, takže asi tak.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 6-2004


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Uhli: Suska je skutečně vstřícnější a provoz 127 se tam dá našlehat poměrně snadno a efektně, ale i tam může někdo občas "vyběhnout" nebo někomu zatelefonovat, když tam teda vyloženě budete na "blind". A když si třeba pak pořešíte expozé čmeláků spolu s 724 ve "vřesovce", to je pak vůbec extra kafe... Je fakt, že k tomu už je ale potřeba trochu známostí.
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 19:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hromada nových zajímavých věcí na
www.ratiskovka.com
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 19:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když okolí Nového Sedla je rizikové spíš výskytem cikánů...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Kuřil P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.129.9
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 23:21:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V poslední době u Sokolovské uhelné, se stoupající cenou mědi, vzrůstají krádeže. Předevčírem to bylo 100 m metrů troleje apod.
Takže, jakmile je vidět někdo cizí hned se volají
tzv. ochránci, ale i tak je mnoho míst, kde se dá fotit.
 
 
 
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 01:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proto je nejlepší netoulat se někde v kolejišti a fotit rovnou z hradla :-))
 
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 07:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mikulda: to je ono
statistik: SUAS i ve Vřesový nafocený mám (včetně paroplynu). Spíš mě zajímají fotofleky MUSky.
Jak jste to jeli ????
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, slíbil jsem mapy takže tady to je

Celkový pohled
 

ČSA - Důl Československé armády
DJŠ - Důl Jan Šverma

DJŠ je poslední kde se využívá železnice k těžbě uhlí a skrývky


Bývalá Herkules a Centrum
 

Dnes je kolejiště pouze na Centrum. Z Herkulesky je vše na H2 a D1 (nikoliv D2) sneseno.
Na ležáky se občas jezdí pro štěrky (to je zřejmně ta trať o které tu byla řeč). Zde dochází k tomu, že důlní vozy typu LH (tzv linkáč) se pohybují na kolejišti SŽDC Most, nové nádraží a přistavují se tam MUSkové Wapy a vozy s přechodem k opravě.

Možné fotofleky: přejezd mezi D2 a D3 oblast u D1 s výstrahou


Úpravna Komořany
 

Dnes jediná úpravna. Veškeré uhlí které se vytěží na DJŠ a ČSA se pomocí vlaků dopraví sem. Zde se upraví, roztřídí a naloží do silničních či železničních vozů (ty se poté přetáhnou na D11, kde jsou prohlídnuty vozmistrem ČD a poté přesunuty na D10 Washington, kde jsou přebírány lokomotivami ČD.) Veškeré náležitosti mimo přistavování prázdných vozů (provádí záloha Třebušice) jsou prováděny řadou 127 a to včetně přistavování na D10.

Co se týče kolejišť, tak jsou pouze do úrovně D4, kde se sype vytěžené uhlí z ČSA do vozů Talbot (a pak v Komořanech na roštech vysypány) a trať D3 pres OM14 (bývalá) k dílnám. Ostatní je sneseno, nebo je tam "díra".
Trať kolem Autodromu neexistuje, jsou ale pozůstatky

Možné fotofleky: mezi D3 a D9 (u toho rybníka u mostu) v okolí OM14 ale tam spíš narazíte na stroje traťovky (podbíječka, vyhrnovačka, drezíny), s výstrahou u D11, a velikou výstrahou u OM7 Tam nechodit k hradlu ale na silničním mostě.


Hrabák
 

Slouží jako překladiště uhlí z dolů do vozů. Jak do MUSkových tak ČD. Odtud se vozí do elektrárny Počerady, žst. Počerady, nebo do Komořan ke zpracování.

Tratě mimo Velebudické výsypky plně odpovídají. Zde se obsluhuje i vlečka DOMES-Bylany (mají vlastní prase..? - bez záruky možnost doplnění)

Možné fotofleky: Trať ze Švermy na Hrabák (doporučuji) oba mosty přes trať na Švermě, trať S8 - Počerady.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 15:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paráda. Moc díky.
šlo by podobné šéma i pro SD?
Jak jste to jeli ????
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 15:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Uhli: Díky. Mohu případné datazy ještě doplnit.

šlo by podobné šéma i pro SD?

Bohužel, tam to neznám.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 15:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ležáky se občas jezdí pro štěrky

Děje se na Ležákách něco? Já měl pocit, že je to kompletně zrekultivováno. Ty štěrky se tam "těží" nebo vozí? Díky
Jak jste to jeli ????
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Domesu bývala rosnička (tedy přesněji - byly tam dvě), jedna z nich ještě nedávno, o konkrétním praseti nevím, ale jeho existence je pravděpodobnější, než u těch rosniček.

Sice to asi ne úplně souvisí, ale jak to vypadá s prunéřovským Armabetonem, resp. jeho vlečkou a jejím lokomotivním "osazenstvem"?
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuřil p:Kde si fotil ty 740? Není to někde u Liaporu u Vintířova?Díky za odpověď.Jinak u SD se dá fotit leckde neboť podél tratě vede téměř pořád silnice(okolo Tušimic,Prunéřova)jinak v Kadani se k trati lze dostat po celkem dobré cestě a je naní i přejezd blbě se to vysvětluje myslim že www.mapy.cz napoví víc.Jinak tady je to u toho přejezdu:
 
Příspěvěk editován uživatelem Martin 740_848
Kuřil P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.129.233
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:07:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 740 848: Ten první obrázek: 740.849 ev. č. 409 sjíždí na výsypku Medard (budoucí rekreační středisko) dne 9. 6. 2004. Tato lok. nedávno odjela do Č. Třebové. Za jakým účelem mi není známo. Druhý obrázek: 740.808 ev. č. 431 čeká na odjezd v lokalitě Severní svahy lomu Družba dne 13. 9. 2006. Ta zde pořád jezdí. Taky bych tady rád viděl podobné lokomotivy ze severočeských lomů.
 
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maii: hezká schémata,já bych je neudělal lépe, ale pro nás místní nic nového
Lepšejší jsou šémátka sítě a všech dopraven, které jsou přílohou k provoznímu řádu ZKD MUS.

Z těch Ležáků se vozí kámen, který se tam těží v lomu (zlom mezi Českým středohořím a severočeskou hnědouhelnou pánví). Na Ležáky se možná vozí něco pro rekultivaci jezera.Nevíš jak to tam jezdí ? D.

Škoda, že se síť neustále zmenšuje
Chtěl bych se někdy vrátit do 70. let-to tady v mosteckém revíru byla síť jak prase na všech dolech a výsypkách, dalo se jet po síti SHD z Braňan až do Počerad, na Vrbenskym byla parní devítistovka, na Ležákách elektrická s 17E. Na růžodolskou výsypku jezdil vlak za vlakem na blok po třech minutách....

Krásné záběry jsou v knize MOSTECKO z roku 1980..jsou tam zachyceny ještě "zakolejované" uhelné a skrývkové řezy na Obránců Míru a na Armádě, staré německé korečkové bagry, snad ještě původní mašiny AEG z 1. pol. 40. let, bourané staré královské město Most, ve kterém se sem tam položila kolej i do právě bourané ulice
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
T20305
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, mně to o tom FAURovi říkal zdejší výpravčí před nějakým rokem, dvěma... Měl tam být jen krátce (myslím, že to nebyl ani jeden rok) a po něm se tam měla objevit ta V60...
ICQ 232-093-115
Babor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 22:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k SD. Existuje něco jako jízdní řád? Nebo kolik vlaků do Prunéřova-Tušimic/den? V létě bych možná vyrazil na sever na "vembloudy"
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 07:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šlo by podobné šéma i pro SD?

http://www.sd-kd.cz/files/kolej_doprava/3013_schema.pdf

http://www.sd-kd.cz/files/kolej_doprava/4013_schema.pdf
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 08:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem. Provozní řád ZKD MUS mám.
Jak jste to jeli ????
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 15:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: Přesně tak. Z D2 se vezme souprava + wap odtáhne do Most, n.n. a pak se sune až na Ležáy. Bagrem se naloží do linkáčů, přetáhne na D2 (jsou k tomu ty soupravy, co jsou odstavený + tan starej wap) a elektrikou se odveze na Švermu nebo do D4. Cestou se zváží v Komořanech. Ty linkáče jsou zajímavý tím, že krajní vozy (první a poslední) jsou vybevený nárazníkama a klasickou šroubovkou.

Jinak s tím štěrkem, nechal jsem se trochu unést a použil výrazy resp. označení, které se pro danou figuru používá. Správně to opravdu mělo být šutry s pískem. Stále však budu používat výraz štěrk.

Přes zimní období se obvykle nejezdí a je otázkou zda se i bude jezdit v budoucnu. Pokud se jede, odejzd dieselu z Komomřan je na začátku směny tj. 6:00 +/-. Dělali se obvykle dvě soupravy, tzn. po naložení se odtáhla na D2 a tam se brala další prázdná (naložení je asi 45- 90 minut).

Ty koleje používají ještě asi 2 firmy a jedno zájmové sdružení (mají tam schovanou myslím hydrauliku...?). Takže tam se toho moc nenavozí.

A co se týče rekultivace Ležáků. Přímo důl je již téměř připraven k napouštění. Okolí však je pořád jak po výbuchu, hlavně směrem k Chemičce. dokonce je tam i rypadlo. Co s ním bude je otázkou, ale asi jej zruší (přeci jen je to 4000t železa a mědi).
Mě osobně by se líbilo, kdyby v okolí toho jezera vzniklo něco jako technický park. Byla by tam vystavena důlní technika, rypadla, zakladače, kdyby se vytáhla z Komořan ta úzká pára na pomníku, z Hrabáku 17E, potom kdyby zachovaly jednu 26E, doplnili to nějakou expozicí z hornického muzea. Ale bohužel. Takhle to zmizí a za několik let se marně budou shánět fotografie. Je to tady průmyslová a hornická oblast, tak to prodejme. Na přírodu a památky turisty nenalákáme.

K tomu zmenšování. Co říct. Takto to nějakou dobu vydrží, pak příjde na řadu ke zrušení skrývka na Švermě, pak uhlí na Švermě a dokud bude uhlí tak to jekž takž vydrží do konce (uhlí do Chezy, uhlí do Počerad, popely, sypání a přetahy vozů v úpravně). Ale možná se mýlím (a rád bych se mýlil ). Co by pomohlo, by bylo otevření Černic a Jiřetína. Tam by se určitě horní řezy braly kolejovkou, protože pasovka nerada moc velký bordel. A možná by se to tam dělalo komplet, protože je to dost vysoko a pasovka tam už jednou ujížděla. To ale opravdu hádám, nejsem geolog a tohle není zrovna můj obor. Takže uvidíme, jak řekl slepej.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 17:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuřil P. : moc hezké fotky

Ja, ja, fotky ze štáfedla....Mikuldo, pochlub se tou tvojí focenou ve stejnou vteřinu, ale o štok níž
 

Ochranka: většinou jsou neskuteční debilové, ale naštěstí tam jsou i lidi normální. Na ty normální jsem měl štěstí při sobotní akci s Mikuldou. Dokonce nám poradili, kdy tam co jezdí
Jeden se dokonce pochlubil, že pracoval jako hradlař a když ho zachytila stupačka Wapky, tak se proletěl 6 metrů

Maii: opět díky za informace

Technický park u Ležáků: o tom se samozřejmě uvažuje ! Jenže víš na co dalo město Most (které je do tohoto projektu zapojeno) ,místo Podkrušnohorského technického muzea, peníze ? Na NOVÝ DŘEVĚNÝ PRAVOSLAVNÝ RUMUNSKÝ KOSTEL ZA 15 000 000 Kč !!!!!

A kdo za to může ? přece ta kundopizda, náměstkyně primátora Jeníčková (kurva, která byla v KSČ, OF, ODS a nyni v MM) S tou sviní jsem se už párkrát potal..kdybych mohl, tak vezmu hezký plechový barel, strčim do něj Jeníčkovou, zaletuju a hodim do flájský přehrady

(omluvte sníženou kvalitu mého příspěvku, ale nějak tu nasranost ventilovat musim )

No já doufám, že Horní Jiřetín a Černice vydržej Ale každej asi na to bude mít jinej názor
Nicméně představa, že někde pod Janovem by byla nová důlní trať, která by vedla lesem ke skrývkovým řezům je lákavá
Ale z pohledu obyvatele Litvínova říkám: NE. Už teď je šachta slyšet víc než dost (hlavně v létě). Jako malej smrad si taky pamatuju i neustálé cinkání linkáčů z růžodolský výsypky.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 18:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nyní opět pár fotek:

pár detailů :
 
 
 
 


mezi D1 a D2
 
 
 

zajímavá a vcelku fotogenická trať na důl Centrum
foťte tam ! dlouho nebude

 
 

Výklopník na hlušinu na Centrumce.

 
 
 

Západ slunce nad posledním hlubinným hnědouhelným dolem v Česku.

 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Kuřil P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.129.7
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 19:46:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznáte někdo, jaké bylo rozdělení na jednotlivé závody podniku "SHR, Doly J. Fučíka, n. p., Bílina" v šedesátých a sedmdesátých letech? Měly by to být tyto závody: Důl J. Fučík (Želénky), Důl A. Jirásek (Ledvice), Důl Pokrok (Pokrok) a Dukla (Dubí). O tom posledně jmenovaném vůbec nic nevím. Kdy byla ukončena na těchto lomech těžba uhlí? Ještě by mě zajímalo, kdy byl uzavřen Důl Vrbenský v Souši u Mostu. Z těchto provozů byly přebytečné lokomotivy předány na Sokolovsko. Přikládám sem nekvalitní záběr jedné z těchto lokomotiv, která sem byla přesunuta z lomu Vrbenský v roce 1974. Jedná se o T 29.060.
 
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako malej smrad si taky pamatuju i neustálé cinkání linkáčů z růžodolský výsypky.

S tím je problém v Líšnici. Tím, že se začaly vozit popely z Počerad, vzrostl rapidně provoz na této trati a to především linkáčů.Načež si obyvatelé začali stěžovat (oprávněně) na hluk. Proto jsou na popely určeny soupravy, které mají kroužek pouze na posledním a prvním voze.

Ten park, já měl spíš na mysli iniciativu ze strany MUS. Ta by se to toho měla zapojit spíš než město.

A těžba pod Černicema, na to opravdu budeme mít každý různý názor. Já jsem spíše příznivec těžby, ovšem pod podmínkou smírného vyrovnání. To znamená žádné násilné vystěhovávání a nátlaky. Ale jak jsem řekl, každý na to má vlastní názor a já plně respektuji a chápu argumenty proti těžbě.
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mluvilo se tady o jistém DVD.

zde se nachází:


rapidshare.com/users/87H5E6

heslo: h3cb2cx


Jak stáhnout:
- zvolte si obec která vás zajímá
- pokud nejste uživatelem, tak na "FREE"
- začne odpočítávání času ca.1 minuta
- následně se zobrazí odkaz vedoucí k souboru


Nelekněte se kvality, plně odpovídá zdroji. Přeci jen v době vzniku těch dokumentů nikdo nepředpokládal, že budou vydány na DVD. Navíc se zřejmně předpokládalo že dostanou nálepku "pouze pro interní použití".

(Příspěvek byl editován uživatelem Maii.)
Maii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by redakce zvážila, že předchozí příspěvek týkající se onoho DVD je nevhodný a smazala ho, kontaktujte mě na e-mail:

maii99@centrum.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace