K-report
 

Archiv do 29.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova » Archiv do 29.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 10:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Proč jsou nefunkční závory v Háji a je tam "Stopka"?

Závory v Háji u Duchcova byly vyřazeny z provozu, protože 810tky tam špatně šuntují. I v době, kdy byly ještě v provozu, přes něj jezdily vlaky pomalu.
ICQ: 250-751-966
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 17:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standa: Šuntují je co? Přejezd nějakého čidla?
Pravdou je, že se tam jezdilo pomalu. Škoda, snad se tam ty závory časem zase zprovozní nějak lépěji
U jeníkovský pily je světelná signalizace taky zrušená a je tam "Stopka". Je tam špatně vidět, z auta, tam by to závory chtělo.

Opravdu nikdo neví, co ta trať? Zda jí čeká nějaká předem určená nebo zamýšlená budoucnost?

Ještě dotaz. Proč se vůbec rušilo zajíždění do Jiřetína? V té době nejaktuálnější demolice obce nemohla být a určitě by cestující byli.
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 19:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
V podstatě ano. Jednoduše řečeno, špatně spínají a vypínají činnost závor. V Jeníkově u pily je to stejný problém.
ICQ: 250-751-966
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 21:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šuntování je problém na všech tratích, kde jsou instalované klasické dvoupásové paralelní KO a chybí zde čilá doprava.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 23:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nedavne diskuzi me zaujala tato kniha, sice je trochu starsi (1944), ale zase mozna neco na ni je.
Ale netvrdim, ze s ni plne souhlasim a taky zde o ni nemam v umyslu vest diskuzi.
Jen pro informaci a mozna i pro zamysleni a nejen o zeleznici, ale mozna o ruznych divnych ne vzdy uplne zrejmych souvislostech.
Ale zase mozna ze je to cele blbost, kdo vi ...
http://www.libinst.cz/knihy.php?id=47
http://www.libinst.cz/etexts/mises_byrokracie.pdf
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 17:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standa, Desiro: Díky za informace. A nejde to nějak vyřešit? Ono v době, kdy se stále mluví o kvalitě zabezpečení železničního a silničního provozu není zrovna dobře, když někde závory a světelná zabezpečení leží ladem!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 17:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde. Novým PZZ s počítači náprav. Cena 3,5 miliónu a výše.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 20:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi bylo návěstění čistícího přítlaku brzdících špalků.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 00:27:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem četl stížnosti na jízdní řád na Moldavské dráze. Co se tak obrátit přímo na příslušné OPŘ? Všechny tratě už řídí z Prahy, OPŘ ÚL řídí už jenom tuto jedinou (alespoň podle příslušné tabulky v platném jízdním řádu)
Určitě si rádi pokecají, když je to teď jejich jediná starost :-) :-) :-)
Tepličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.156.65
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 20:22:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte, že trať Duchcov - Chomutov se po ukončení těžby obnový? Úsek Duchcov staré nádraží - Ledvice se možná obnovovat bude. Myslím, že za pár let by z Ledvic mohla být docela slušná obec, ale určitě k tomu potřebuje lepší dopravní spojení s Duchcovem (aspoň silniční).
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 21:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To těžko, mezi Litvínovem a Jirkovem je hluboká díra která by se měla zatopit vodou až těžba ustane. A nejsem si ulpně jistej, ale v Jirkově kde dřív trať vedla stojej myslím paneláky.
Jrtrain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 20:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po skončení těžby se trat z Chomutova (Jirkova) do Litvínova a Duchcova jistě neobnoví, dnešní doba není vhodná pro stavbu tratí, to spíš věřím že se tam postaví silnice...
Co se týče Jirkova, trat předtím vedla částečně dnešním ZOOparkem, ale v místech, kde jsou paneláky, nevedla. Od Zooparku vedla podél stávající trati na Most (místy je vidět i násep), kde se pak odkláněla přibližně přes dnešní Kaufland.
mimochodem v zooparku je po cestě, která je napuvodním tělese dráhy možno najt i kilometrovníky. Ty ale již nejsou jak byly, spíš simbolizují spolu s kamenným proustkem že tudy někdy koleje vedly.
Jiří Randa
http://jrtrain.zelpage.cz
Jrtrain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 21:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a pokud by se náhodou trat obnovovala, tak mezi Jirkovem a Litvínovem ;-)
Co se týče Litvínova, zde by jistě bylo zajímavé stávající trat z Mostu přes Litvínov město do Louky přesunot tak, aby vedla přes litvínovské nádraží, ale to by vyžadovalo jisté investice, které jak víme nejsou. A vzhledem k tomu, že se uvažuje o spojení tramvajové rychlodráhy s tratí (vlakotramvaje na Modlavu), tak se tato úprava jistě očekávat nedá. otázkou je, zda i vlakotramvaje nakonec budou na Moldavu jezdit ;-)
Jiří Randa
http://jrtrain.zelpage.cz
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 08:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jestli totiž bude na Moldavu vůbec něco jezdit..
Jak jste to jeli ????
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 08:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující,
já to v Podkrušnohoří sice moc neznám, ale nemyslím si, že by se někdy vyplatilo elektrizovat úsek Louka u Litvínova - Moldava v Krušných horách, aby zde jezdily vlakotramvaje.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2231
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 13:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jrtrain: Díky za informace.

Musím přiznat, že pokud se v daných místech něco bude stavět, bude to spíše silnice. Co si budem namlouvat, měla by rozhodně větší potenciál než železniční trať.

Nedá se než souhlasit, že trať Most-Louka by se měla přesměrovat přes Litvínov nádraží. Sice by to obnášelo dodatečné investice, jak rekonstrukci tratě Louka-Litvínov nádraží, nové mostecké zhlaví tamtéž, rekonstrukci kolejiště na Litvínovském nádraží. Nicméně samotná přéložka by nebyla nijak (rozhodně do 1 Km)dlouhá a místo tam rozhodně je. Vše je otázka ne peněž, ale schopnosti tyto peníze získat. Věrte, že dobře sestavený projekt podporovaný politickou reprezentací by je na toto získal.

Vlakotramvaje na Moldavu jsou pochopitelně nereálné! Při obrovských investicích nic nepřináší. Navíc provozovat vlakotramvaj bez úprav současného systému tramvají v Mostě a Litvínově nejde. Vlakotramvaje mají železniční široké obutí podvozků, které neprojede po současných tramvajových výhybkách atd. Navíc vlakotramvaj neprojede oblouky s malými poloměry jako tramvaje. A navíc je tu cena. Vlakotramvaj je velmi drahý vůz. Cena je mnohem vyšší, než za moderní nízkopodlažní čtyřnápravový motorák.

Moldava potřebuje o víkendy vlaky z Mostu, lepší pohodlnější vozy (např. RS1 od Stadlera), lepší propagaci, opravu nástupišť atd. O prac. dny tam je také potenciál, ale samozřejmě ne po celé trase.
464.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.11.26
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 10:30:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jrtrain: mezi Chomutovem a Jirkovem trať opravdu nevede mezi paneláky ,ale zajímalo by mě kudy vedla přes Jirkov
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 10:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 464.0: Nikudy. Kousek rovně kolem současných garáží a pak se stočila na východ přes pole a pak pod současnou tratí 130 ke Kyjicím (ty už ale taky neexistují) a dále do současných dolů. Současná trať 130 vedla původně přes Otvice, přeložka Chomutov-Třebušice byla otevřena až tuším v roce 1983, v tu dobu už trať Chomutov-Litvínov končila v Jirkově.
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 13:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:To musel ale bejt za jirkovským nádražím šíleně ostrej oblouk. Když na stanici koukám z nadjezdu ze silnice do Otvic tak koleje vedou přímo rovně a směřují někam mezi zástavbu nad jirkovským autobusovým nádražím.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace