K-report
 

Archiv do 23.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Restaurační, lůžkové, lehátkové, společenské a salonní vozy » Archiv do 23.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 07:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz, zdražily JLV ceny svých služeb v novém roce? Nebo každému spoji odpovídá jiný jídelní a nápojový lístek? V prosinci stálo pivo Gambrinus v EC 109 Comenius 29 Kč. V úterý 2. 1. v EC 106 Praha totéž pivo 39 Kč. Nebo je to jen ovlivněno cílovou stanicí vlaků, a to EC 109 Krakov a EC 106 Varšava?
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Pavsson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 12:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Semolinu: tentýž den na Jože Plečnik k mému překvapení zteplalý Gambrinus za 39 k, obsloužil mě kuchař, číšník ve Veselí už spal (btw cestou z Prahy)...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 11:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v SC74 byl gambáč za 29. Takže ceny zjevně podle konkrétní trasy
K_fanta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 18:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska odpolední Šohaj Z UL - západu do Prahy, obsazenost u Urblíka včetně mne asi 3 obědvající hosté. Gambrinus, gulášová polévka + chléb, klobása a káva = 112,-, perfektně rozepsaný účet, profesinální obsluha - starší, podsaditý, bělovlasý pán, asi stará garda z býv. JLV.
Urblík a jeho služby by si zasloužili především větší prezentaci.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 23:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím můžu jen souhlasit. Když já jezdím do Prahy tak strávím 50% cesty v jídelňáku. A služby i jídlo vynykající. I když je tam dost něpoměr mezi cenami jídla a pití. Kdyby to pití bylo o něco levnější tak je to úplně good. Takhle se raději najím a potom něco vypyju svojeho (když si nedávám gulášek)
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad K_fanta: No tak s pánem ze staré gardy jsem jel v neděli na Bečvě směr Vsetín a musím konstatovat, že ten dělá Urblíkovi opravdu velmi dobrou reklamu. Vystupování by se od něj mohli učit číšníci z mnoha kamenných restaurací. Jídlo (kuřecí plátky se sýrem) za 99,- nejen perfektně vypadalo, ale i výtečně chutnalo, přičemž cena odpovídala ceně leckde obvyklé. Porce velká. Naprostá spokojenost.

S kolegou jsme ale polemizovali o rentabilitě této služby. Když odhaduji celkovou tržbu na 3000,-Kč z Chebu do Vsetína vyplatí se to? Nevíte kolik se platí drahám za to že připojí jídelňák? Anebo prostor v jídelňáku pronajímají ČD Urblíkovi za nějakou symbolickou cenu aby prostě ve vlaku nějaký jídelňák byl?
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím ale podlě mě když ČD vlastní z části JVL tak se nějak dohodnou a je to za dara ne??? Tohle je mám teorie. Opravdu nevím.

http://walachuv.blog.cz
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a stěmi od staré gardy. Ty bych dal obluhovat do nějakého Hiltnu, protože zdvořilejší číšniky jsem ještě ani v restauraci neviděl.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arj: To je docela nepochopitelné, na SC z Rakouska za 29 Kč a na EC 106 z Polska za 39 Kč. Co tím JLV sleduje? Je fakt, že jídelní vůz byl v EC 106 narvaný k prasknutí, protože nikde jinde se už nedalo stát, ani na záchodech, takže lidi i těch 39 Kč obětovali.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 23:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to vítě. Oni vozí z vídně už tu kvalitní kávu tak je to levnější, ale když jedou z Waršavy tak to musí dovést z té Vídně a to je právě těch deset korun navíc.

www.walachuv.blog.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 00:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad "stará garda"

Nebyla by fotečka?

Napadá mě jen pán, co vypadá jako pan Klima, nikdo jiný. A že znám u Urblíka téměř všechny...
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29263
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 02:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když je tam dost něpoměr mezi cenami jídla a pití. Kdyby to pití bylo o něco levnější tak je to úplně good.

To si nemyslím. Naopak, o něco dražší pití (a zejména pivo) považuji za přínos, pokud má mít jídelák nějakou úroveň. Podobně to platí i pro nádražky - onbvykle čím levnější pivo, tím horší osazenstvo. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 16:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno myslím, že kdyby bylo tak za 20/25 kč, že by to byla mnohem příznivější cena než teď, protože když si tam dáte to jídlo tak vám jedno pivo nestačí (obvykle, protože je toho opravdu hodně) a mít jen trochu levnější ceny tak myslím, že by se toho prodalo daleko více a jidelní vůz by byl zcela jinak obsazen. (to myslím na všechny nápoje)

www.walachuv.blog.cz
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 19:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a kam si pak sednete, když bude narváno ? :-)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 20:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem vyzkoušel hospodu na Krušnohorovi Ústí n.L.-Most. Dal jsem si čaj a palačinky a nemůžu si vůbec stěžovat. Dvě velké palačinky, v nich hodně ananasu, polité jahodovou polevou a navrch šlehačka. K čaji i automaticky citrón (plátek), to mám rád. To celé za 81, běžná cena. Obsluha ochotná, prostředí pěkné a uklizené. Celkově dávám za 1 a doporučuji.
Kromě mě byli v hospodě ale už jen 2 cestující, co si dávali jen pití a drbali a pak maminka se dvěma dětmi, která neprošla do vlaku přes kočárek na představku. Číšník se sice ohradil, že jen tak by tam sedět neměli, ale nevyhodil je.
Co se týče cen, tak si myslím, že právě prodané pivo (tady bylo kolem 30) je to, co Urblíky živí (stejně jako běžné hospody). Těch jídel se zas tolik neprodá.
Ještě bych měl dotaz k oběhům. Ty jsou nějaké divné, hospody obíhají jinak než soupravy, neměl by někdo přehled? Jenom spekuluji, že je to proto, aby různí zaměstnanci Urblíka vymetli různéí relace.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 21:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako ne zas nějaké nízké to neříkám. Ale teď když je pivo za 30 a bylo by za dejme 25 tak by potom tam bylo více lidí ale ne přecpáno, protože teď je tam poloprázdno. A myslím, že urblíkům by to ještě více přihodilo než 10 piv za jídu přes republiku. Jinak s cenami jídla i kvalitou jsem maximálně spokojený akorát jak říkám ty nápoje. Nic víc Nic míň.

www.walachuv.blog.cz
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 21:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chomutovák: Urblíkovy vozy mají akční rádius po celé síti.
Mělo by to být asi takto:
1) R 964 (Hradec Králové - Praha)
2) R 627 Emil Zátopek (Praha - Vsetín)
3) R 626 Emil Zátopek (Vsetín - Praha)
4) R 420 Excelsior (Praha - Cheb)
5) R 617 Krušnohor (Cheb - Praha)
6) R 616 Krušnohor (Praha - Cheb)
7) R 623 Bečva (Cheb - Vsetín)
8) Os 3222 (Vsetín - Hranice na Moravě, vůz je uzamčen)
9) Os 3332 (Hranice na Moravě - Přerov, vůz je uzamčen)
10) R 704 Bečva (Přerov - Cheb)
11) R 703 Šohaj (Cheb - Veselí nad Moravou)
12) R 702 Šohaj (Veselí nad Moravou - Cheb)
13) R 421 Excelsior (Cheb - Praha)
14) R 951 (Praha - Hradec Králové)

Toto jsem našel v řazení vlaků na zelpage.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 12:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se zeptat jestli si myslíte, že má cenu, aby JVL provozovola mimo jídelních vozů také různé prodejny na náraží? Jako podle mě asi ano, ale chci slyšet aji názory ostatních. Díky
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29389
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 12:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ně to cenu jistě má.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 15:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak samozřejmě, ale nevítě někdo jak jim to vydělává jestli více či měné než ty jídelňáky nebo lehátka??? Protože by mě zajímalo kolik si vydělá ten jídelňák (léhátko bude mít určitě více) než ty prodejny. Já si myslím, že tam bude jo hodně velká propast mezi tím, aspoň co jsem zatím jel jídelními vozy a kolik jsem viděl lidí v prodejně. Nevít to je můj názor. Tak mi nějak odpovězte. Díky
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 11:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jidelni vuz vydela vetsinou na Fatre tak 1000 (kdyz jdou spatne ksefty), v nedeli treba az 5000 - myslim tim za jeden smer. Comenius do Krakova treba 7000 i vic, ale nedavno v dobe male poptavky to bylo jen par stovek. Rychlik do Mnichova udela treba 10000 a na Manazerovi blahe pameti nekdy trzby dosahly i 20000.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 12:51:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat. Nevíte někdo , kde se nyní nacházejí jídelní vozy (teď nevím řadu) vyrobené pro motorové vlaky vedené M 296 (853,854)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 13:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Allegro: Tím vydělá myslíte tržby nebo skutečně čistý zisk?
Jak se platí náklady na provoz jídelňáků (myslím tím železniční provoz, vícenákladay na energii, dopravní cestu, údržba apod., nemyslím náklady na kuchaře atd.)? Jde to celé na vrub ČD s tím, že takováto investice se projeví nárůstem cestujících, nebo si účtují nějaký pronájem popř. kolik?
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 13:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou trzby za prodana jidla a napoje za jednu jizdu. Do nakladu na provoz JV uplne nevidim, pamatuji si jenom, ze pri povodnich restauracni vozy na nekterych vlacich na Usti a Drazdany nejezdily a CD za to platily JLV nejakou smluvni pokutu. Jak to funguje ted ale nevim, navic statut JLV se od te doby zmenil-CD by mely ted byt majoritnim akcionarem. Udaje o trzbach mam od nekolika znamych stevardu.
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 19:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Chomutovák: Urblík brousí koleje takto:
VO 51020, 7xWR
420/617/616//623//3330(6,+),3222(X)/3332(X)/704//703//702/421//951/964//627/626
VO 51021, 3xWR
956/701//700/521//520/251

Nejsou uvedeny Sv.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad El_ron: Díky za oběhy. Trochu jsem je prohlížel, ale nedá mi to se zeptat. V Hradci mají Urblíci nějakou základnu, že se tam oběhy protínají? Ranní 951 přijede do Hradce v 7:51 (tam se podle výše uvedeného oběhu asi odvěsí) a zpět jede až v 17:08, mezitím ale začíná druhý oběh právě v HK v 11:08, a končí asi taky tam (od R251) ve 14:52. Čili to by se stihlo i s n-1 jídelňákem, jen by se musela údržba dělat někde jinde (např. v Praze a Chebu). Je moje hypotéza správná?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29441
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, zda přímo Urblíci, ale vozy určitě (DKV MuN, DomSt HK, nepletu-li se).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 19:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, dom. st. je v Hradci a podle mě (nejsem si jist na 100%) tam má i "zázemí" Urblík.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 23:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, Urblík má zázemí opravdu v HK.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty kdo zde ještě nebyli. http://www.jlv.cz/index.htm
Oficiální stránky JLV. Jsou tam celkem zajimavé informace nejen o jídelních vozech (co nového atd.) ale i lehátkové vozy, prodejny point a další. Já osobně tam byl teprve dnes.
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příspěvek týkající se restauračních vozů jsem byl "nucen" právě vložit do "Nejotřesnějších zážitků"
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni to dělají schválně, aby si cestující koupili jen teplá jídla na něž dají nejdražší ceny. Proto si všichni objednají teplé nápoje a jídla no a v létě zase budou ty čtyři hodiny předtápět, aby si cestující koupili zase studené nápoje. Ne ale teď vážně. Nechápu v čem je problém dát ten jídelňák trochu dříve na to topení. Jako když ho tam nedají dříve tak ho tam nemusí dát vůbec, protože už tím nebude niko jezdit, ale souruzi z JVL možná příště bodou vědet kde udělali chybu a pro příště to napraví. Doufejme
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde ale nešlo o JLV, nýbrž Urblíka.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná si to za předtápění dráha účtuje peníze. Takhle Urblík nejen ušetří a naopak ještě vydělá (cenu grogu vs. piva)

souruzi z JVL možná příště bodou vědet kde udělali chybu

Že si nějaká babička myslí, že za všechno na dráze můžou ČD, je normální. Ale že si to myslí i registrovaní uživatelé K-repu
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem nemyslel ČD i když oni mají v JVL slušný podíl. Sem myslel toho urblíka ale ten přece pracuje pro JVL ne? A o tom, že za vše mohou ČD jsem nidky nepochyboval (jako myslím, že oni za to nemohou). I když. Když jsem byl v Praze a na rychlíku do Budějovic jeli vozy na 160Km/h a na rychlících, které jezdí po koridoru vozy na 140 km/h tak to si myslím o ČD své. Ale v tomto případě jsem na jejich vinu ani nepomysle. I když to je jedno. Nesmíte všichni brát vše doslovně. Je mi 15 a asi to mám v krvi ale vše myslím jinak než píši takže si to potom musíte nějak přeložit, ale to je jedno.
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29658
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sem myslel toho urblíka ale ten přece pracuje pro JVL ne?

Ne, Urblík je konkurencí JLV.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29659
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem byl v Praze a na rychlíku do Budějovic jeli vozy na 160Km/h

Pokud jde o hytláky (BDbm(r)see RIC), tak u nich je to kvůli plošině (a na vlaky, kde 160, resp. 155 využijí je jich stejnak dost). Pokud o budějcká Bmee, tak ty na Linec dokonce jezdí pouze 70, Bmee pražská pak jezdí v Rakousku 140 (AB by víc asi nerado snášelo...). A pokud o Bmz (ty ale mají 200), tak je to kvůli nasazení do Slovinska.

Ale tady o rychlost opravdu nejde, ta bývá spíš až omezujícím faktorem, navíc 140 už mohou té,ěř všechny vozy a vyšší rychlostí jezdí (i kvůli hnacím vozidlům) jen minimum vlaků (a časový efekt též není závratný).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 01:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná si to za předtápění dráha účtuje peníze.

Tomu bych i veřil. Ale myslím, že i při funkčním odporovém topení (s kombinací teplovzduš. typické pro vozy WR) se to dá vytopit za nějakých 10-15 minut při teplotách venku nad nulou.

Tu "silnější" blondýnu znám a myslím, že je nepříjemá "od přírody" Už několikrát se mi stalo, že vůz netopil a obsluha mi tvrdila, že to začně až za jízdy O tom, kde a jak se zapíná topení, nemá lekcko z nich ani potuchy-pokud to začne topit samo tak fajn, pokud ne, tak pech. Krom toho by měl mít vůz WR ještě instalované naftové topení...

Ale to víte-jsou to staré vozy (jak to mohlo projít revizí?!?!) a stačí na delší dobu zastavit (příp. stáhnout smeták) a zářivky a lednice začnou kvílet vlivem vyflákaných baterek takovým způsobem, až je mi jich líto.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 11:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no, já mám pocit, že zrovna ty nejstarší vozy odporové ani teplovzdušné topení nemají, ale teplovodní. Pak ten vůz bude vážně vytopen za 4 hodiny.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A můžu se zeptat pro koho pracuje ten urblík když ne pro JLV. Já vždy myslel, že pracuje pro ně. Ale vždyť ten jídelňák musí jezdit pro JVL ne? Nějak jste mě doblbli, že nevím co je co. Tak díky za odpověď o tom jak to tam mezi těmi urblíky a JLV funguje. Díky
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jen, že v té době jezdily na "loudalovi" 520/521 Zlín - Praha vozy na 140km/h a to ještě lehátkové. Říkali, že se to má změnit, ale 520 nějak nejezdím často a do Prahy už vůbec ne! Nevíte jestli to už na tom loudalovi změnili?
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem na něm jezdila vždy 151, která si to valí 160km/h ale je fakt že na těch 160 vozech bylo DKV České Budějovice. I když nechápu na co mají takové vozy, když je ani nevyužijí
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na 520 už naštěstí nejezdí ty zaprášené B(vrhol byl Bg)ale o něco lepší Bmee(aspoň to tak většinou je)i to Apee tam je většinou.Ale hospoda tam byla a myslím si že bude WR či-li Vmax 140km/h jestli to hnací vozidlo může jet takovou rychlostí.
A když sme u toho,budou vůbec probíhat rekonstrukce vozů WR?přece už sou v provozu dost dlouho
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 20:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula:
JLV a Urblík jsou dvě naprosto rozdílné firmy, které spolu nemají smluvně/majetkově nic společného. Obě tyto firmy zajišťují pro ČD servis v jídelních vozech - zjednodušeně řečeno každý na své podnikatelské riziko.
Trošku problém je v tom, že jedním z vlastníků JLV jsou i ČD, takže i podmínky, za kterých zajišťuje pro ČD servis JLV a Urblík nejsou shodné.
Snažil jsem se pokud možno jednoduše, stručně. Kdyžtak mě někdo jistě doplní.
Nadšený
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.227
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 21:00:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a tak neví někdo, kam se má adresovat stížnost, když se silnější blondýna chová jako v nejotřesnějších zážitcích?
ČD, ať si o nich myslíme cokoliv, by snad měli(y) mít možnost vyměnit spolupracovníka, s nímž by byli cestující nespokojeni.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 21:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ díky za vysvětlení. A ten urblík podnika jako samostatmá osoba nebo pracuje pro někoho, popřípadně pro nějakou firmu?
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Blueseal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 21:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Páňula: Jak už řekl Zutý_petr, Urblík je firma zajišťující servis v jídelních vozech ČD.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obě tyto firmy zajišťují pro ČD servis v jídelních vozech

Koukám, že Páňulovo zmatení není až tak vyjímečné. Při jeho věku 15 let omluvitelné, ale ... formulace "zajišťuje servis pro" ve mně vyvolává dojem, že partnerem cestujícího jsou ČD (za které to dělají někde JLV, jinde Urblík). Předpokládám, že platí druhá část věty: každý na své podnikatelské riziko.

Jenže bohužel, obyčejný cestující to chápe tak, že na kolejích opravdu za (skoro) všechno zodpovídají ČD (popř. Ministerstvo dopravy).

Zajímavé je, že v ostatních dopravních oborech to lidi pochopili a už stížnost na předražené a nechutné kafe na Ruzyni neposílají ani ministrovi, ale ani šéfovi ČSA. Dokonce ani stížnosti na mýtné neposílají ministrovi.*

Otázka zní: je to tím, že si ČD na kolejích "přivlastňují" všechnu slávu, ale tím i průšvihy, nebo jsou železniční cestující skutečně tak nechápaví?

*Tedy není to úplně pravda - hejtmani a starostové si ministrovi na mýtné stěžují. Tak jen nevím, jestli politici a železniční zákazníci patří do stejné IQ skupiny.
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:08:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ARJ no ja nevim, ale kdybych nebyl spokojen se servisem na palube letadla, tak si taky budu stezovat letecke spolecnosti. Mne jako zakaznikovi je jedno, kdo v tom jidelnim voze provozuje sluzby (ty vozy mmch jejich nejsou) a je chybou CD, ze se o to nezajimaji. Ale vzhledem k pristupu CD k jidelnim vozum (udajne snad i JLV za tuto sluzbu plati !) mne to neprekvapuje. Pokud nekdo v mem teritoriu provozuje dilci sluzbu, vzdy me zajima jak.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ dík už chápu vše. Já myslel, že urblík je jedna konkrétní osoba, ne samostatná firma něco na způsob JLV. Já jsem jel zatím vždy JLV takže mi jaksi nebylo jasné kdo je urblík, ale teď už je vše Ok. Ale jak tady čtu ty Vaše články tak myslím, že zůstanu věrný JLV, protože tam (aspoň co jsem jel) měli dobrá jídla, dobrou obsluhu a vůbec vše dobré. (mimo cen nápojů) Ale vykoumat ještě tohle a už vidím JVL jako prosperující firmu v oboru jídelních vozů a to nejen tak že tam zajde pár cestujících na pivo za 40kč nebo pár Němců taky na pár piv. Já teda myslím, že když je JLV česká firma tak by mohla upravit strategii firmy tak, aby sloužila i Čechům a nejen Němcům nebo dalším zahraničním osobám, které mají lepší kurz a mohou si dovolit tam utrácet nehorázné částky a vypít basu piva. To mi obyčejní Češi si dáme jedno dvě pivka a můžem jít do kupéčka. Nevím. Myslím, že kdyby to trošku upravili tak by tím nic nezkazili
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29740
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S Urblíkem to není tak jednoduché. I zde již bylo zmíněno, že u něj má každý z obsluhujících přidělen jeden vůz a dělá na vlastní živnostňák.
Osobně mám s Urblíky zkušenosti dobré (až na pár výjimek, ale na ty lze i u JLV narazit v podobné míře), akorát ty vozy jsou horší a děsím se, kdy budou definitivně vyřazeny. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3142
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 23:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - Koukám, že Páňulovo zmatení není až tak vyjímečné. Při jeho věku 15 let omluvitelné, ale ...

Páňula - To mi obyčejní Češi si dáme jedno dvě pivka


...

Btw, pivo (drink) za 40 korun mi v dnešní době nepřijde tak hrozné(ý).
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 01:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak když už jsme u těch cen, tak na vnitru je Urblík na pivu asi o 5 Kč levnější, což podlě mě není žádný velký rozdíl. Druhá věc je, kolik teď stojí pivo na Vindě v "happy hours".
Jinak se divim, že se nikdo nepozastavuje nad cenami piva u Maďarů a Němců. Jaký je rozdíl, když mám tři vlaky směřující z východu (2x Budapest, 1x Wien) do Berlína (a dál). U dvou vlaků na cenu piva nikdo nenadává, ale u třetího, který v "loterii výkonů" vyhrály JLV se to najednou řeší. To jenom kvůli tomu, že je to zrovna česká firma, musí mít české ceny ?
A dál. Kdysi se tady probíraly ceny na EC Praha. Už jste někdy v polském EC navštívili jídelní vůz ? Ceny více než srovnatelné. U jídel poláci i dražší.
Ach jo. Už je to tu téma zas. Nebaví mě to každého půl roku rozebírat znova.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 11:56:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karoten : Není to tzv. Schwarzsystem ?
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jako ceny mírné, že oproti Praze, ale zajeďte na Moravu a kupte si nápoj (pivo) za 40. Tak maximálně v restauraci. Jako mohlo by to být nižší, ale není to cena za kterou bych nezaplatil. Ale dejte si tři piva nebo něco jiného, že?
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3148
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono by nebylo od věci, kdyby úroveň v jídelních vozech odpovídala spíše restauracím, než čemukoli jinému.
Tři piva jsou ve vlaku maximum, neb tam nikdo nestojí o opilce.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 18:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šak já jsem nemyslel jen piva. Příklad dejte si jedno pivo, jednu kolu, kávu nebo čaj a uvidíte ten účet. Jako tři piva to je stejně moc. Já to tak nemyslel. Samozřejmě, že jedno pivo atd. Nevíte někdo jestli má Urblík www stránky????
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Klex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.217.87
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 19:40:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme u těch piv, tak 40kč bych za pivo určitě nedal, u nás jsem si zvykl na pivko za 14,- a jsem spokojený. Ono možná kdyby Urblík nebo JLV snížili ceny-zejména tedy nápojů, tak možná přilákají více zákazníku, takhle bere většina lidí jídelní vozy jako luxus. Třeba jídelní vozy na Hradcích jsou pravidelně prázdné-někdy dokonce zhaslé, zavřené.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 20:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubze:
Jaký je rozdíl, když mám tři vlaky směřující z východu (2x Budapest, 1x Wien) do Berlína (a dál). U dvou vlaků na cenu piva nikdo nenadává, ale u třetího, který v "loterii výkonů" vyhrály JLV se to najednou řeší. To jenom kvůli tomu, že je to zrovna česká firma, musí mít české ceny ?
Tak to jsem také nepochopil. Na druhou stranu - nevím, proč němci na takovémto výkonu nasazují tak vysoké ceny. Mě to přijde jako by kdyby JLV prodávaly lůžko do Humenného, či Zvolena za 30 EUR.

Martin: Každé pravidlo má své výjimky.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace