K-report
 

Archiv do 23.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Školy se zaměřením na dopravu » Archiv do 23.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 23:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj všichni,,,, kdy bude na ČVUT FD den otevřenejch dveří? Rád bych se ulil ze školy... a kdy v Pardubicích?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5991
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 00:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to chce používat tak trošku hlavu a tak trošku i ten internet

http://www.upce.cz/uchazeci/uchazeci-dvere/
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 23:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já vim , ale tohle je jednoduší - na ČVUT.FD - strákách nic nepíšou - nevíte o tom někdo něco? Díky moc:-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes si děcka ze třeťáku zavedli takový soukromý systém praxí. Vydali se na zastávky vypravovat tramvaje a vykonávat v nich službu průvodčího. Takže se podívejte na malou fotoreportáž z této podařené recesistické akce



 
 
 


Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to drsný. A jak to potom dál dopadlo?:-)
Schotousch stirbt nicht !!!!

Máte nějaké informace o trolejbusech v NDR? Ano? Tak mi je pošlete na mail.
Tepličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.156.65
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 17:27:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslíte, že lépe připraví ke studiu na FD, gympl, nebo technické (dopravní) lyceum?
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 17:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dřív bych napsal, že střední průmyslová škola, ale dnes musím konstatovat, že spíš gympl. Protože zejména první roky studia, kde se, vcelku pochopitelně, nikdo neobtěžuje studentům sdělovat něco odborného a dochází pouze k protřídění zrna od plev, a to pomocí předmětu matematika, je výhodnější navštěvovat před vysokou školou takovou vzdělávací instituci, kde je té matiky dostatek. Málokdo ze střední průmky je totiž na stejné úrovni, jako gymplák, a to je, zejména v těch prvních dvou letech na VŠ technického směru, problém. Protože můžeš mít sebelepší předpoklady pro to, aby sis svou odbornost prohloubil, ale jak se neprokoušeš těmi prvními léty studia, kde o žádnou odbornost nejde, tak končíš. A znám lidi, kteří byli podle mého většími odborníky na určité technické záležitosti třeba z oboru mašin, než učitelé, co je to chtěli učit, ale školu stejně nedodělali, protože pohořeli na těch různých matikách, statistikách a podobných zhovadilostech, tlačených studentstvu do palic pod tlakem ve zbytečně přehnaném množství (které stejně nakonec v drtivé většině ani v praxi, natož na škole, nevyužijí).
No a v těch dalších letech - škola si stejně myslí, že Tě všecko naučí, takže prakticky žádnou odbornou průpravu nepotřebuješ. Akorát Ti to trochu usnadní práci na různých projektech apod., ale to je asi tak všechno.
A měl jsem jednoho spolužáka, co byl z těchnického lycea, a v pohodě dokončil. Jinak ale tvrdil, že na tom technickém lyceu té techniky bylo pramálo...
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chodím do SPŠD Masná a dneska se mi povedlo pořádně setřít jednoho učitele. Vadily mu kresby autobusů vylepený na stěnách, řekl mi, abych je sundal, já to odmítl, tak mi je strhl a řekl mu, ať mi ukáže, jak by to nakreslil on. Pak jsem na zeď nalepil, kresbu, jak ho shodil autobus. Pak mě to donutil sundat, já poslal do háje a potom mi snížil známky z EK a LOS.
Schotousch stirbt nicht !!!!

Máte nějaké informace o trolejbusech v NDR? Ano? Tak mi je pošlete na mail.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7tr4: Text si musíme podrobně rozebrat, abychom pochopili autorovo závažné sdělení. V následujícím textu budou použita označení "trolejbus" (pro osobu s nickem 7tr4) a "učitel" (pro učitele z první věty).
Teď si Váš text rozebereme. "Vadily mu kresby autobusů vylepený na stěnách" ("vylepený" zřejmě znamená "vylepené", ale nebudeme bazírovat na maličkostech), to znamená, že krasby vadily učiteli. Dále "řekl mi, abych je sundal", čili učitel nařídil trolejbusovi, aby ty kresby sundal. Pak "já (trolejbus) to odmítl" - jasné, "tak mi je strhl", tj. učitel strhl kresby trolejbusovi. Následuje "a řekl mu", to znamená, že na scénu vystupuje další osoba (říkejme jí "neznámý"), neboť učitel řekl "mu", musí znamenat že se jedná o třetí osobu, neboť to učitel nemohl říci sobě (to by tam bylo "řekl si") ani trolejbusovi (protože to by v textu psaném v ich-formě muselo být "řekl mi"). Text pokračuje: "ať mi ukáže, jak by to nakreslil on" - čili neznámý má trolejbusovi ukázat, jak by to nakreslil "on", což může být učitel, ale pravděpodobněji neznámý (protože je pravděpodobné, že neznámý nedokáže věrně napodobit kresbu učitele). Dále se nám text začíná poněkud zamotávat, protože "Pak jsem na zeď nalepil, kresbu, jak ho shodil autobus." - zde je vcelku nemožné přesně interpretovat, co nám chtěl autor sdělit. Poslední věta začíná "Pak mě to donutil sundat" (zřejmě učitel donutil trolejbuse něco sundat), ovšem nevíme co, neboť to nám právě měla říci předchozí věta, která ovšem nedává smysl. Následující část textu "já poslal do háje" ovšem taky nedává smysl, tudíž nám není zcela jasné, zač a kdo (ale zřejmě učitel, neboť ten má tuto pravomoc, ale možná, že učitelem je i neznámý) snížil autorovi známky z EK a LOS.

Závěrem bych chtěl poděkovat autorovi 7tr4 za zajímavý příspěvek a požádat jej o vysvětlení v těchto bodech:
1. Kdo je "neznámý" z vašeho textu a jaký je jeho význam v celém příběhu?
2. Co jste nalepil na zeď?
3. Koho shodil autobus a proč?
4. Co znamená formulace "já poslal do háje"?

Těším se na Vaše další hodnotné příspěvky.
Váš S200
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

říká se nařídit, ukázat trolejbusu, ne ...busovi
Jak jste to jeli ????
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se ještě připojil k rozboru. Text začíná podařilo se mi setřít učitele.
5. Rozumím správně, že když mi učitel sníží známku ze dvou předmětů, je tím setřenej??
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200, Poljaq:
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslíte, že lépe připraví ke studiu na FD, gympl, nebo technické (dopravní) lyceum?

No úplně nejlepší je pokud možno vyhnout se nicneříkajícím školám typu "fakulta dopravní", "vyšší dopravní akademie" nebo "střední odborná škola logistická" a začít studovat něco normálního...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
SPŠD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.68.194
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:14:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7tr4: Šipre, když už píšeš takový pí*oviny, tak aspoň k tomu nepiš, že chodíš na Masnou! Děláš tu akorát ostudu všem ostatním, oproti tobě zcela normálním studentům!
Doufám, že příští rok dostanete na EK toho chachara Muniu místo Fojta, kterej bohužel letos odchází!
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhli: Trolejbus jako dopravní prostředek je podstatné jméno rodu mužského neživotného, skloňuje se podle vzoru "hrad", takže 3. pád jednotného čísla je "trolejbusu".
Kdežto trolejbus jako označení člověka je podstatné jméno rodu mužského životného, skloňuje se podle vzoru "muž", takže v tomto případě dativ zní "trolejbusovi".

Takže to mám správně, ale taky jsem při psaní toho textu váhal.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdežto trolejbus jako označení člověka... jsme fakt šotouši .
Budeme-li tedy akceptovat, že i trolejbusy jsou lidi, tak je to jazykově skutečně správně.
Jak jste to jeli ????
taky SPŠD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.7.147
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:51:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šipre,ty jsi jedinej důvod abych se učil,jinak bych propadl do vaší třídy!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Pavel_blaha: Mohu se zeptat, co si mám představit pod pojmem studovat něco normálního? Díky.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_blaha:
No úplně nejlepší je pokud možno vyhnout se nicneříkajícím školám typu "fakulta dopravní", "vyšší dopravní akademie" nebo "střední odborná škola logistická" a začít studovat něco normálního...
Prosil bych o Vaší definici slova normální! Podle mého je studium na jakékoliv dopravní škole zcela normální.
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky SPŠD: Seš jistě L. Vrobel, že?
Schotousch stirbt nicht !!!!

Máte nějaké informace o trolejbusech v NDR? Ano? Tak mi je pošlete na mail.
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:


2. Co jste nalepil na zeď?
3. Koho shodil autobus a proč?
4. Co znamená formulace "já poslal do háje"?


1) nevykat, prosím
2) na zeď jsem nalepil obrázek ŠL11, jak toho blbce shodila
3) Autobus shodil učitele, protože je to debil.
4) zapoměl jsem tam napsat "já HO poslal do háje"
Schotousch stirbt nicht !!!!

Máte nějaké informace o trolejbusech v NDR? Ano? Tak mi je pošlete na mail.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budeme-li tedy akceptovat, že i trolejbusy jsou lidi, tak je to jazykově skutečně správně.

Je tady snad někdo, kdo o tom pochybuje?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
taky SPŠD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.7.147
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:54:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7tr4:jsem z DŽ3
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq, Zutý Petr: Trochu úmyslně jsem volil trochu kontroverzní přirovnání, aby příspěvek nezapadnul. Nicméně ve zkratce asi takto: Např. absolvent právnické fakulty je právník a bude pracovat jako právník, absolvent lékařské fakulty je lékař a bude pracovat jako lékař, absolvent ekonomické VŠ je ekonom a bude pracoval jako ekonom a tak dále. Nicméně není mi doteď jasné, co bude po absolvování studia třeba student "vyšší dopravní akademie" nebo "střední odborné školy logistické" a co proboha může vykonávat za povolání. Ale rád se nechám poučit. Zatím se zdá, že absolventi podobných škol končí coby "odborníci na dopravu" na různých "prestižních" organizacích typu ROPID, různé KORDISy, JMKy, příp. orgány samosprávy apod., s platem pod celostátním průměrem...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_blaha:
1) V předchozím přípsěvku jste zmínil i fakultu dopravní.
2) Nemyslím si, že by právě absoloventi VŠ s dopravním zaměřením na tom byli tak špatně.
3) Taková uklízečka má mnohem méně než celostátní průměr a taky je pro společnost potřebná, takže bych žádné povolání předem nedosuzoval. Až budou na světě všichni právníky, jsem zvědav, kdo jim opraví pračku nebo televizi nebo kdo jim upeče k snídani housky...
Masná 18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.35.126
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 23:37:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fojt je v pohodě učitel a jeden z mála v "Masný", který má s železnicí něco společného a také o ní něco ví. Hlavně nevyžaduje biflování předpisů ČD narozdíl od svého kolegy Inemana. Jinak znalosti, který student pochytí během čtyřletého studia na této škole jsou mizivé. Kdo si na dva víkendy veme před sebe D1 a D2 ví asi více než žáci ve 4.ročníku. Dopravní sál byl zrušen a tak se paří RWS Jedlová. Velkým pojmem jsou zde pouze ČD a nic jiného než ČD. Externí (jiní) dopravci, ostatní provozovatelé drah jsou pouze malou neznámou v temných místech. Studenti jsou zajímaví lidé, kteří se nedostali na svou vyvolenou školu a tady jsou tak nějak omylem. Oblast dopravy je jim dost lhostejná a během čtyř let dokážou velice dobře znechutit koníčka (DŽ4). Jako přípravu na VŠ nedoporučuju. Někdy si říkám, že jsem měl jít raději na "normální" školu, ale zase je tam pohoda, škola je pěkně vybavená a nikdo tam nic nehrotí...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 11:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás v Plzni se ani ta Jedlová nehraje, tam to zrušili totál a třeťáci si zaplatí vejlet do Brna. Jinak mi přijde organizace studia úplně dementní, protože žáci se celej druhák učí o (pro většinu) abstraktních věcech jako je výkolejka či námezník a v reálu se na to můžou mrknout až při praxi na konci druháku, kterou stejně zapečou, protože se jim mejt podlahu v čekárně nechce.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 21:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zutý Petr:

1) Ano, ta patří do této skupiny taky.

2) Bohužel je to tak.

3) Nikdo žádné povolání neodsuzuje. Nicméně pokud někdo vystuduje vysokou školu, legitimně očekává (a stejně tak jeho rodiče), že jeho zaměstnání bude mít určitou prestiž a že bude, jak oficiální statistiky potvrzují, platově alespoň nad celostátním průměrem. Pokud tomu tak není, je někde chyba.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 22:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to tak pozoruji, tak by se SPŠD mohlo klidně říkat Střední šotoušská a takové DF ČVUT analogicky Vysoká šotoušská.

Je to trochu mimo téma, ale můj spolužák kdysi chtěl na "Vysokou popelářskou"....což jsem pak zjistil, že je ZČU Praha/obor tuším "Zpracování odpadu"
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_blaha:
že jeho zaměstnání bude mít určitou prestiž a že bude, jak oficiální statistiky potvrzují, platově alespoň nad celostátním průměrem. Pokud tomu tak není, je někde chyba.
Mohl by jste sem dát odkaz na tyto "oficiální statistiky"? Nikde jsem zatím takovéto údaje nezaregistroval... Mmch, ono statistika bez problémů umožňuje vcelku rozmanité výklady stále s rezervou.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba zde:
http://vdb.czso.cz/vdbtab/tablist.jsp?kapitola_id=15
Jedná se o oficiální statistické údaje Českého statistického úřadu.
Nechcete mi, doufám, tvrdit, že průměrný vysokoškolák si v ČR vydělá stejně jako absolvent odborného učiliště?
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
onder rail
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.17
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 00:58:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou to sice data neaktuální, ale to by mě zajímalo kdo teda dostal místo mě z toho průměru v mém oboru oněch 12 táců, co v mé měsíční výplatě chybí.... Rozhodně neberu to, co bych podle té tabulky měl.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 09:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Pavel_blaha:
Zatím se zdá, že absolventi podobných škol končí coby "odborníci na dopravu" na různých "prestižních" organizacích typu ROPID, různé KORDISy, JMKy, příp. orgány samosprávy apod., s platem pod celostátním průměrem...
Zřejmě si obeznámený s prací v těchto organizacích a tuto práci bys mohl dělat levou zadní. Takže ti gratuluji a přeji hodně štěstí v tvém profesním životě.
P.S. Mohu se zeptat, jakou správnou školu jsi studoval?
Kaloon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 12:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_Blaha: Po přečtení vašich zajímavých postřehů a po krátkém zamyšlení si vás dovoluji nazvati blbcem.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6103
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 13:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 14:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Kaloon:. Já to nechtěl psát tak přímo.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 14:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq - Zřejmě si obeznámený s prací v těchto organizacích a tuto práci bys mohl dělat levou zadní.

Nejde o zvládání nebo nezvládání, jako spíš o ohodnocení. A to obecně bývá u dopravně-teoreticko-výzkumných institucí dost mizerné. To je prostě fakt. Pokud vám samozřejmě nepřipadá 15 000 hrubého jako horentní suma. Ale kvůli tomu opravdu není nutné marnit nejlepší roky svého života na vysoké škole.

Masná 18 - Oblast dopravy je jim dost lhostejná a během čtyř let dokážou velice dobře znechutit koníčka (DŽ4). Jako přípravu na VŠ nedoporučuju. Někdy si říkám, že jsem měl jít raději na "normální" školu, ale zase je tam pohoda, škola je pěkně vybavená a nikdo tam nic nehrotí...

Tak to se připravte, že na vysoké škole dopravního typu budete mít úplně stejné pocity. Pokud vám můžu radit, tak jděte na vysokou "normálního" typu.

Kaloon - Po přečtení vašich zajímavých postřehů a po krátkém zamyšlení si vás dovoluji nazvati blbcem.

Můžete mi říct proč? Vy jste snad absolventem některé z našich dopravních "vejšek", který nás může svou kariérou oslnit? Jediný absolvent FD v Praze, který to v oboru "někam dotáhl" je pan Ondřej Jašek. To jste snad vy?
Tepličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.156.65
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 15:06:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rambuteau: Jediný absolvent FD v Praze, který to v oboru "někam dotáhl" je pan Ondřej Jašek.
Možná to bude tím, že FD ČVUT je ještě mladá, ale co FD na Žilinské univerzitě? Ta má, myslím dost absoluventů, kteří to někam dotáhli. Třeba ministr dopravy Aleš Řebíček.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 16:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příliš mladá? Vždyť chrlí absovlenty už cca 10 let.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6105
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 16:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká kariéra se dá udělat za deset let... Ano, jde to, ale to jsou podle mě spíš výjimky. Kolik znáte ředitelů dopravních podniků, kterým je třicet? Já jen toho našeho.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaloon: Hlavně že jsme si přečetli Vaše argumenty. Asi další zhrzený dopravní teoretik, že?

Rambuteau: 100% souhlas. Jste jediný, kdo tu pochopil, o čem mluvím.

Jak říkám - je to každého věc, co chce studovat, ale ať se pak nediví, že manželka bude doma remcat, že má manžel malý plat. Samozřejmě toto neplatí v případě šotoušů, kterým těch 15.000,- hrubého bohatě stačí na nějaké to cestování + fotonádobíčko.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná to bude tím, že FD ČVUT je ještě mladá, ale co FD na Žilinské univerzitě? Ta má, myslím dost absoluventů, kteří to někam dotáhli. Třeba ministr dopravy Aleš Řebíček.

Ano, a třeba taky bývalý slovenský předseda vlády Mikuláš Dzurinda. Ale buďte si jist, že ani jeden z nich nebyl/není v této funkci díky absolutoriu VŠDS v Žilině...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:00:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On je ještě jeden absolvent VŠ dopravních o kterém se dá říci,že to někam dotáhl- ředitel DP Pardubice-Ing.Tomáš Pelikán.Ono je těžké říci , kolik lidí to někam dotáhlo,neboť žádná taková statistika neexistuje.Tak je reálné,že v čele nějaké úspěšné soukromé firmy sedí někdo z absolventů dopr.škol,ale neví se to o něm.
Jinak co týče těch příspěvků- jak na střední tak na vysoké škole se vyskytovalo spousta lidí, kteří tyto školy studovali pouze proto,protože se nedostali na jiné školy. Po absolvování těchto škol někteří skončili v dopravních firmách,jiní ne . Ale i těm,kteří neskončili v dopravních firmách a mají dopravácké vzdělání a jsou to dostatčně pracovití a flexibilní lidé se nedaří špatně. Pakliže nechcete dělat nějakou speciální činnost,jako je např. medicína, stavebničina , či konstrukce , je skoro jedno ,jakou školu vystudujete.Důležité je však maturitní vysvědčení či VŠ diplom. Pak již záleží na flexibilitě a pracovitosti každého člověka.
Já sám jsem studoval Masnou v letech 89-93. DFJP v letech 93-98. Nevím , jaká je v Masné úroveň výuky vzhledem k železnici nyní , ale tehdy si myslím , že byla kvalitní. Moře odborných předmětů ve kterých se vyžadovala kvalitní znalost předpisů a všeho ostatního. Myslím , že jsme byli kvalitně připraveni , neboť uspět u provozních zkoušek ČD na funkci výpravčí nebyl žádný problém.
Je pravda , že v prvních ročnících na VŠ jsme více "plavali" v matematice a fyzice více než gymnazisté. Ti zase více"plavali" ve třetím a čtvrtém ročníku z odborných předmětů. Já však díky tomu , že během studia na SŠ jsem získal nějaké ty provozní zkoušky ,mohl jsem si přivydělávat během studia na VŠ celkem solidní peníze. ČD nerozlišovaly mezi brigádníky a kmenovými zaměstnanci , takže jsem pobíral asi dvojnásobek oproti výdělkům spolužáků v jiných firmách a pracoval jsem asi tak na 30% jejich výkonu-kdybych před VŠ studoval jinou školu , asi bych na tom během studia na VŠ nebyl tak dobře finančně.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.naroznej: Díky za takový příspěvek a tímto navrhuji tuto debatu ukončit, protože nemá šanci už nic nového přinést.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_blaha:
Od kdy je absolovent FD nazýván absoloventem odborného učeliště?
(viz Nechcete mi, doufám, tvrdit, že průměrný vysokoškolák si v ČR vydělá stejně jako absolvent odborného učiliště)

Mmch, zajímala by mě Vaše definice pojmu normální škola, kterou se tady s kolegou Rambuteau oháníte?

Mmch 2 - mám neodbytný dojem, že jste právník. (odpověď na Magiqovu otázku)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžu říct, že bych se plně stotožňoval s agentem Bláhou, ale to tvrzení o normální škole má něco do sebe. Já ho, sám pro sebe ve své hlavě, chápu a používám pro školu např. (abysme zůstali ve vztahu k dopravě) strojní, elektro nebo ekonomku. Tyhle školy dají člověku nějakou průpravu, s kterou se uplatní jak na dráze (u DP), tak v celé řadě dalších oblastí, firem atd. Kvalitní absolvent dopravních škol se jistě taky uplatní i mimo dopravu, ale mám dojem, že "obecné" školy, vyjmenované výše, poskytují lepší záakld pro život.

PS: jsem chemik, u dráhy jsem přestal chtít pracovat v 17 letech. Na DF ČVUT jsem se dostal, ale nelituju toho, že jsem absolvoval jinde. Ale kdyby mě to chytlo, tak kurs na výpravčího bych snad taky ještě zvládnul
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 15:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od kdy je absolovent FD nazýván absoloventem odborného učeliště?

To nikdo netvrdí, to byla reakce na přechozí příspěvek a srovnání průměrné platy vysokoškoláků ve srovnání s ostatními kategoriemi.

zajímala by mě Vaše definice pojmu normální škola

Já už jsem to v podstatě napsal - taková, kde má její absolvent jasnou a čitelnou kvalifikaci a může začít vykonávat nějaké jasné a čitelné povolání.

Ale aby to nevypadalo, že jsem nějak zaměřen proti dopravní fakultě, tady také něco pro zasmání:
http://www.fhs.cuni.cz/default.asp?id=236
http://www.fhs.cuni.cz/default.asp?id=23

Skutečně by mě zajímalo normální uplatnění z takového oboru...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 20:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám dojem, že "obecné" školy, vyjmenované výše, poskytují lepší záakld pro život
...ale horší "základ" pro práci v dopravních firmách/na odborech dopravy KÚ/na MDČR. Ono je to taky leckdy vidět, že zejména na ministerstvech pracují lidi úplně z jiného oboru.

Nikdy jsem nepochopil, kde se uplatní člověk studující na VŠ dějepis ...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 08:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdy jsem nepochopil, kde se uplatní člověk studující na VŠ dějepis

Kromě očekávatelného učení dějepisu třeba v muzeích, archívech a historických ústavech akdemie věd. Nejen technikou a ekonomikou "živ je člověk". Kromě toho humanitní školy věnují dost prostoru jazykům. Možná tenhle zdravý trend dorazil i na techniky, ale na "mojí" VŠCHT zatím bohužel ne a na středoškolský základ se nedá vždy spoléhat.
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 08:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Kubrt: A proto by žádný člověk neměl pohrdat prací toho druhého.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 08:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem se toho někde dopustil?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace