K-report
 

Archiv do 24.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Volná dopravní diskuse » Archiv do 24.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tesco - jako klidně si tam běžte s nepravdivou informací že tamten pracovník tesca se nechoval dobře k zákazníkovi atd... Jen bych upozornil že veškeré veřejné prostory jsou monitorovány a to jak obrazově tak zvukově takž se dá snadno prokázat jestli si někdo stěžuje oprávněně či nikoli..
Myslím že se tam s váma nikdo bavit nebude..

"Většina z nás" -- Kdo kdo? Kdo z vás?
Nejsem si vědom, že bych vědomě nějak činil problémy, jen jsem napsal, že Solaris při popojíždění měl otevřené dveře, a to s tím cílem zjístit jak je to technicky možné, ne abych bonzoval, kdybych chtěl bonzovat tak bych se obrátil jinam, ale sorry nejsem bonzák.
řidič z hrancu, ale jo si anonymní když se nepředstavíš, řídíš snad a-48 ?
10 letí kamarádí?

(Příspěvek byl editován uživatelem mirda.)
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.47
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:40:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirdo,Mirdo,ja vas tu varoval že to čtou i jiní,nejen šotouši.....příště se raději zeptej,jestli je možné u Solarisu jet s otevřenými dveřmi-odpověděl bych ti že je a tim by to zhaslo.Hlavně už ne žádné čísla a linky jasný???
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK OK, příště už radši ev.č. ani kurzy uvádět nebudu, a vlastně už radši nebudu uvádět ani žádné jiné podobné informace a to ani bez uvedení čísla... Za ty další peripetie to myslím nestojí. Jsem rád, že jsme se domluvili.
Galileo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 69.41.173.145
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 12:23:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se tu nikoho zastavát ale to co tu čtu svědčí o mimořádné podlosti a lstivosti řidičů. Dávám za pravdu panu wokodobe.
Ostatně co taky chtít po lidech co jsou pouze vyučení a tak toho v hlavě ani moc mít nemůžou.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 8-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 12:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Galileo: No nevím, nevím. Byly doby, kdy tady vládla relativní pohoda mezi námi laiky a lidmi od DPO. Ale od té doby, co se tady stalo sportem upozorňovat na kde jakou "cipovinu" - to tady stojí za starou bačkoru .

(Příspěvek byl editován uživatelem Gakon.)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.47
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 18:16:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon:plně s tebou souhlasím.jestli se chce někdo na něco zeptat,je to v poho.ale pokud začne upozorňovat ,je to zlé.A neurážejte tu šoféry že jsou jen vyučení.Kdyby jste je víc znali, tak by jste tu takovou blbost nevypotili.Jezdí tu i spoustu inženýrů,učitelů-to platí hlavně pro Gallilea-i ty můžeš skončit za volantem,ani nebudeš vědět jak.Tak prosím neurážej,když nevíš.Jinak pro ostatní-pokud se budete vyptávat,myslím že vám rádi i někteří z DPO odpoví...pokud ale chcete jen upozorňovat......
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 18:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znám i jednoho zubaře, který si přivydělává (nebo aspoň přivydělával) řízením busu
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2687
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 19:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Galileo: Ono se ti to pohrdání jinými lidmi jednou vrátí. Navíc vzdělaný člověk si váží práce jiných, jen tupec vidí pouze sebe.
Z provozu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.15.64
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 19:51:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Galileo: V každé skupině lidí se najde debil, tak jako mezi řidiči, tak mezi vyučenci, vysokoškoláky a ty patříš mezi debilní k-reporťáky!
Řidič SU
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.30.123
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 09:22:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Galileo: Jsem řidič z Hrancu a nejsem pouze vyučen. Mám SŠ - ekonomického směru. S busem jezdím né proto, že bych nic jiného neuměl, nebo že bych nemohl najít (třeba i lépe placenou)práci s menším podílem rizikovosti atd., ale proto, že ježdění mě baví. Tak buď, prosím, tak laskav, a neurážej řidiče. Jak už tady zaznělo, tak spousta řidičů tady má i vyšší vzdělání než SŠ s maturitou, proto mě Tvůj arogantí příspěvek doslova nadzvedl ze židle!!!

ad Mirda: to s těmi 10 letými kamarády je pravda, jsi tím známý... Je to zvaláští, ale když si s nimi rozumíš...
A co se týče toho Tesca, jsem velmi dobře seznámen s chodem Tesca - VBS včetně CCTV a proto nevím, kde jsi přišel na takovou "kravinu", že prostory jsou zvukově monitorovány... Prostory Tesca jsou pouze monitorovány kamerami - a to docela kvalitně. Podle mého máš strach, aby přeci jen do toho Tesca někdo nepřišel, proto si vymýšlíš takové hlouposti. Třebovické Tesco je navíc nejstarší v ČR, a tomu odpovídá i stupeň monitorování atd. Navíc by jakékoli nahrávání či odposlouchávání zvukových projevů bylo nezákonné. Tak se prosímtě vzpamatuj!!!
Ale abych Tě jen nehanil - zatím jsem s Tebou neměl problém, jezdíš semnou docela často, co mi vadí je to, když si sedneš dopředu s těmi Tvými nezletilými kamarády a bavíte se víc než nahlas....
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 11:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Monitorování kamerama docela stačí. Nemyslím si že by zaznamenávání zvuku bylo nezákonné. Obraz se taky zaznamenává a nezákonné to není.
Ty já ti ani nemám strach že by do toho Tesca někdo přišel, nemám se čeho bát. Třebovické Tesco je sice nejstarší, ale síť a kvalitu kamer nemá horší než mladší Tesca. Ve srovnání s některýma Tescama je to ještě na svátek..
No vidíš to, zatím si se mnou neměl problém, tak co se řeší? Jezdím s tebou docela často? No je to možné, ale jak víš, že ten kdo tam jede tak to jsem já? Když se osobně neznáme. Nicméně já znám podle tváří asi tak všechny stále řidiče SU na 48 a pořád uvažuju, která tvář to je. Ani podle jména (DK) mi to nic neříká, ale nicméně mám tip kdo by to mohl být, nicméně můžeš uvést třeba kdy jsem s tebou jel naposledy a tak to nějak upřesnit.

S tím bavením více než na hlas, to se ti omlouvám, ale myslím že nikdy sem se nebavil víc než hlasito, ale těžko říct.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6843
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 23:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A neurážejte tu šoféry že jsou jen vyučení.

Kamarád pracuje na VPP jako řidič u jisté soukromé firmy. Jednou vezl nějaký zájezd, jely dva autobusy a s nimi jedna slečna průvodkyně. Během pauzy zašla za kamarádem a ...: Tak jsem se bavila s tím druhým řidičem a on mi říkal, že prý je nějaký herec z divadla a s autobusem jezdí jen pro zábavu, no věřil byste tomu?" Můj kamarád Ing. J. K. Ph.D., jinak též odborný asistent na elektrotechnické fakultě západočeské univerzity, slečnu ujistil, že tomu opravdu věří.

No a jinak... U nás v DP jezdí (včetně mé maličkosti) 1x Mgr., 3x Bc., 2x Ing. a to jsem určitě ještě na někoho zapomněl. A rozhodně se nikdo z nich nepovyšuje nad ostatní kvůli tomu, že má vyšší vzdělání - třeba u toho Mgr. jsem se to dozvěděl až z doslechu, on sám se mi tím nikdy nepochlubil.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2420
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 00:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Galileo nechtěj abych tě nazval slovem velmi sprostým.Na vzdělání nezáleží důležité je co umíš a chceš umět.snad ti to jednou dojde pokud ne tak je mi tě upřímě líto.Přidávám se předchozím příspěvkům.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Řidič SU
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.30.123
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 08:07:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mirda: Jel jsi semnou včera. Jinak co se týče toho Tesca, asi bychom to neměli probírat tady, toto je dopravní diskuze....
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky už vím o koho jde.
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je strašně zajímavé, jak lze určitou myšlenku nebo názor využít a zpracovat do jakékoli podoby. Když Galileo prohlásil, že jsou řidiči vyučení atd., tak především reagoval na příspěvek neregistrovaného uživatele "řidič z Hrancu" a v žádném případě tím nechtěl říct, že v DPO jsou samí nevzdělaní jedinci nebo že by výuční list bylo něco strašně špatného. Samozřejmě, že nesouhlasím, že by hodnota člověka záležela pouze na vzdělání, ale zkuste si přečíst příspěvek "řidič z Hrancu" a potom si udělejte sami obrázek. Nevím, ale nic moc inteligentního na tom teda nevidím.
Hrozit někomu tím, že mu úmyslně způsobím problémy v práci, mi teda připadá dost ubohé. Proto snad napsal Galileo to, co napsal! Ano, možná by měl více vážit slova, ale zkuste trošku vnímat kontext situace!

A znovu upozorňuju na původ celého problému, kde není napsaný ani čas, ani datum a v podstatě ani to, že autobus s ev. č. xxxx opravdu s otevřenýma dveřma jel.

Zkuste radši někdo, místo této nekonečné hádky napsat, jak to je se zastávkovou brzdou u SU - kdy se aktivuje, že spočívá v zabrždění a na převodovce ve vnuceném neutrálu. A při jaké rychlosti funguje, přípaně jestli lze její činnost vyřadit.

A ještě jednu věc: Nemám rád, když mě někdo nazývá 10-ti letým kamarádem. Jsem dospělý a Mirdu jsem viděl jednou v životě (příběh ze SU15LE).

(Příspěvek byl editován uživatelem Indy.)
ICQ: 319 000 672
Mír se Solarisem, válku Microsoftu
MICROSOFT + VISTA = největší katastrofa v dějinách lidstva.
4289 JEZDÍ!!!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: a ti Ing,Mgr.,Bc. jezdí kvůli živobití nebo si občas odskočí udělat o víkendu nakou tu šichtu pro radost?
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6846
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 00:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: A jsme u toho - tohle je opět trošku komplikovanější. Mgr. si udělal školu dálkově při práci a protože se mu v současné práci líbí, tak tam zůstal (aspoň tak jsem to slyšel z druhé ruky). Oba Ing. to mají jako VPP/VPČ (ale měli jsme tu už asi dvakrát i inženýra jako řidiče v HPP), no a ti tři Bc. jsou studenti místní dopravní fakulty, kteří si ještě dodělávají titul Ing. Z toho u dvou je ježdění s autobusem jediný jejich zdroj příjmů.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 18:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za odpověd
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 23:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z toho u dvou je ježdění s autobusem jediný jejich zdroj příjmů.

No v tom případě promhrali pět let času i energie, který mohli místo studia využít lépe, protože studovali naprosto zbytečně. Navíc cesta do vlastního oboru se většinou uzavírá, protože co asi můžete napsat po pěti letech do životopisu - řidič autobusu? Fakt super kvalifikace a praxe, zvlášť když se Vaši spolužáci mohou prokázat praxí ve svém oboru. Tyhle lidi fakt nechápu, dobrovolně jít hluboko pod svou úroveň a platově nesrovnatelně níže, než vysokoškoláci...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.47
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 18:48:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Pavel bláha-normálně jsi mě rozesmál..ty jsi z Prahy asi,že?Ty si myslíš,že všude najdeš uplatnění pro svůj obor??Na Ostravsku asi těžko.Nechtěj znát názory těch ing. atd co u nás jezdí.A jsou rádi že mají práci.Jo a jejich spolužáci-někteří,netvrdím že všichni-už se jich ptali jestli není u nás práce....
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 16:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přestěhovat se do Prahy nejde? Přímo v místě bydliště (nejlépe pár kroků od baráku) se hledá vhodné uplatnění opravdu těžko. U nás to ještě není moc normální a taky bych radši zůstal v Ostravě, ale když někdo není ochoten se přemístit, tak ať si nestěžuje.
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.47
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 16:35:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Wokodobe-ty si myslíš,že je to tak jednoduché??Kdo ti dnes nabídne práci i s bydlením??To není o neochotě.Když už tu máš rodinu a zázemí,není jen tak jít do..a začít znova.Máme tu i pár lidí co odešli do Prahy za lepší...už tu párkrát za námi byli a nic moc.Všichni bydlí v podnájmu za nehorázné prachy,bez rodin.Tak za takovou budoucnost dík.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 17:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je samozřejmě každého volba. Kžadý může jít kopat příkop. Práci sežene všude a bude mít čistou hlavu. Ale na to je VŠvzdělání trochu škoda. Nemyslíte?
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.47
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 17:53:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož přicházím s těmi lidmi do styku,tak vím že po škole měli taky své představy o životě....a dopadli u nás jako řidiči.A jen tak mimochodem-onehdá byl u nás jeden VŠ a ptal se jestli by mohl u nás získat nějakou praxi,že ho nikde nechtějí zaměstnat bez praxe...a neví co bude dělat.Je pěkné že máš školu,ale horší je si najít uplatnění.Za chvíli budou muset VŠ makat,protože o učební obory není zájem a není čím ty dělníky nahradit....ono už ta doba vlastně je..
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34103
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 19:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel vysoké školy se snaží brát stále víc a víc uchazečů (=mají za to více peněz) bez ohledu na reálnou poptávku po absolventech daných oborů. A o chybějícím zázemí pro takové množství lidí snad nemá ani cenu psát. :-(
Pokud takhle uplatnění nenajde pár lidí ze sta, tak je to ještě v pohodě, ale pokad by šla za volant třeba polovina absolventů a zůstala při takové (nebo podobné) práci nadobro, tak je někde chyba a bylo by dobré ji včas najít a zabývat se jí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 06:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý chce dělat právníka nebo ekonoma kteří chtějí přepočítávat peníze, nebo zastupovat lidi, a pomalu nebudou už tací, kteří budou makat.
Klidně mne kamenujte, ale již 5 let hledáme vedoucí projektů a lidi do řízení staveniště ve strojírenské firmě, kde máme jen tři požadavky:
- jazyk (N,A,nebo Fr)
- ochotu pracovat na CAD
- ochotu převzít odpovědnost

Sorry, ale v Ústí bez šance.
Takže pes je zakopaný tam, že málokdo je ochoten za svou práci nést dlouhodobou odpovědnost, která se může projevit kdykoliv neočekávanou poruchou toho, co jsem navrhnul a postavil.
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 17:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wokodobe: A přestěhovat se do Prahy nejde? Přímo v místě bydliště (nejlépe pár kroků od baráku) se hledá vhodné uplatnění opravdu těžko.

Spolužák z učiliště odešel za štěstím právě do Prahy a rozdíl mezi jeho a mým platem je cca 5tis. korun...jenže on zaplatí za podnájem v jedné místnosti dvojnásobek toho co mě stojí měsíční nájem v družstevním bytě v Ostravě...na první pohled se zdá, že je to pro něj výhodné na ten druhý už trošku méně, co? }
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 09:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel vysoké školy se snaží brát stále víc a víc uchazečů (=mají za to více peněz) bez ohledu na reálnou poptávku po absolventech daných oborů. A o chybějícím zázemí pro takové množství lidí snad nemá ani cenu psát.

To je jiná věc a s tím musím naprosto souhlasit. V současné době se neustále zvyšují počty studentů VŠ jen proto, že "v západní Evropě" je jich ještě víc a aniž by někoho zajímalo uplatnění absolventů. Je to nezdravý trend, vysoká škola prostě není a nemůže být pro každého.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6987
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 14:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem do téhle diskuze asi měsíc nekoukal, ale nedá mi, abych nereagoval.

Pavel_blaha: My si tady nerozumíme, psal jsem, že u dvou těch studentů je řízení autobusu jediný zdroj příjmů. A rozhodně si tam vydělají víc, než jejich spolužáci, kteří sedí v Globusu za kasou nebo dělají telefonní operátory u O2. Navíc, právě oni, ti řidiči, se na rozdíl od svých spolužáků mohou chlubit, že se při studiu věnovali práci v oboru, který studují. A nemluvím o tom, že jim to dost pomáhá při studiu, škola jim odpouští různé povinné praxe, díky práci mají dotyční spoustu materiálu pro různé referáty a domácí úkoly, ...

A aby to bylo všechno, dotyční na rozdíl od svých spolužáků nemají žádný strach o svoji budoucnost, protože vědí, že jako řidiči autobusu najdou práci vždy, což jim pomůže překlenout období, kdy se jim nebude dařit najít nějakou práci, která by odpovídala jejich vzdělání. No... A vydělávat si při studiu na vysoké škole od deseti do osmnácti tisíc čistého měsíčně taky není k zahození...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 18:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny dopravní šotouše a šotoušology (šotoušolog - můj výraz pro šotouše absolventy či studenty dopravních fakult ČVUT a uPCE) Napadlo mě několik možností, jak zlepšit MHD ne jen z pohledu úpravy intervalů či linkového vedení
a)Nástup předními dveřmi v Praze u vybraných linek MHD. Jednalo by se o linky, jezdící souběžně s linkami PID či jsou spoje těchto linek zajišťovány přejezdy z těchto linek, nebo je zde docela malý počet přepravovaných cestujích. Jednalo by se o linky č. 104,116,128,130,138,149,160,161,162,163,172,
173,202,216,219,221,222,229,230,231,232,245, 249,254,256,257,269. Druhou možností by byl prodej lístků na těchto linkách bez přirážky a to pouze ve dvou provedeních za 10 a 20 Kč. Dalším zajímavým nápadem by mohlo být například to, že by na spojích v ranní špičce některých linek (třeba výše jmenovaných) dostávali cestující bezplatné noviny (metro,expres,24) při nástupu předními dveřmi které by řidič měl u předních dveří. Řidiči by noviny dostávali u terminálů metra. Další věcí je udělat kampaň, aby si cestující veřejnost uvědomila, že cestující nemůže čekat na každého dobíhajícího. Zde bych použil skoro výrok, že nejvíce dobíhají cestující za autobusy s nejnižšími intervaly. Byť je pravda, že z vlastní zkušenosti vím, že i 4 minuty jsou pro mě velký interval, a právě nestihnutý spoj znamenal pozdní příchod na vyučování.

(Příspěvek byl editován uživatelem Paes.)
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 13:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: a ještě by řidič mohl prodávat cigarety a rozlévat kafe, pochopitlně zdarma... :D
Prostě maugli a šlus... 8-)
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 14:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se nepletu, tak něco podobného je na městské lince v Jáchymově. Tam řidič (a zároveň provozovatel) kromě lístků prodává i nějaké pití a sušenky .

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Přijeďte k nám to oslavit!!! Blížší informace na stránce SPVD.


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4273
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 18:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se mu pak chce uklízet? Už z těch lístků je tam kolikrát pěknej bordel.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 21:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že průvodčí v dopravních prostředcích (zpravidla vlacích) kromě kontroli jízdenek vykonává i něco jiného není zas až tak neobvyklé. Například v Německu na Lausitz Bahn, kdy průvodčí krom jízdenek nabízí sušenky a nějaký ten drink a snad i upomínkové předměty není zas až tak neobvyklé. U nás se to děje na nostalgických jízdách. Minulý rok jsem například zažil u JHMD, že řidič dopoledne rozdával cestujícím Mladou Frontu DNES.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35393
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 10:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study:
Uklízet by se mělo tak jako tak.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 11:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: Posledně, když jsem jel LB65 z Zittau do Görlitzu, upomínkové předměty tam neprodávali. Ale nevylučuji, že tomu tak někdy je.
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 19:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych docela zajímavý dotaz. - Jak se vlastně zvyšovalo jízdné na parkovištích P+R? Když už se zvyšuje jízdné na MHD, tak by se taky mohlo zvyšovat jízdné na parkovištích P+R a mohl by se změnit tarif. Moje představa pro Prahu:
poplatek za parkování 25 Kč. Přestupní zpáteční plnocenná pro 1 osobu: 40 Kč.
Denní jízdenku do ukončení parkoviště bych nechal na 75 Kč (osoba), pro 2 až 4 (nebo 5) osob za 150 Kč. Taktéž bych zavedl denní jízdenku pro 2 až 5 osob za 15O Kč. Toto v Praze citelně chybí.
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 15:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavacek: No jo, ale tak v Joachymsthálu se zná každej s každym, tam bych to dokázal pochopit...
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37332
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 13:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Následující příspěvky sem byly přesunuty z diskuse Modelová kolejiště.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2970
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo - TomBart ale MÁ AUTORSKÝM ZÁKONEM JASNĚ DANOU MOŽNOST NESOUHLASIT S ŠÍŘENÍM DÍLA (tedy inkriminálovaných fotek) JISTÝM ZPŮSOBEM a požadovat tak jejich odstranění z míst, kde k tomu nedal výslovný svolení.

To není nějaká šotoonanie, jak by se někteří mohli domnívat... prostě nesouhlasí, tak mazej.

Jinak s tím šlapáním do lejna jsem měl podobnou zkušenost, ale tu tady ventilovat nebudu.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k...
Ačkoliv jsem o galerii Tomáše Bartoše věděl, myslel jsem, že jí tam uložil někdo kolem něj. Proto o to víc jsem byl překvapen jeho reakcema. Jeho galerii jsem smazal. No přestávám už na to mít nervy, nejde jen o tu galerii ale o celkový provoz toho projektu. Nechám to doběhnout do konce roku a obsah domény na které je magazín zcela smažu. Já mám starostí dost zcela v jiné podobě a než se tady handrkovat co kdo cizí tam uložil či nikoliv a nebo vysvětlovat donekonečna to, co je obsahově v magazínu - to dělat nehodlám. Ať si každý udělá podobný projekt a uvidí ty problémy. Raději se budu věnovat stavbám modelů a svému kolejišti včetně toho zahradního a budu mít klid.

Jinak díky za podporující e-maily ale v současné době nestíhám na všechny odpovědět. Akce do Loox Club Berlín platí stále!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Petr_k, Tombart a jím podobní případi:

Vážení pánové, byli by jste tak laskavi a založili si vlastní místnost o autorských právech? Nebaví mě číst vaše kydy, děláte jako by Vám Bevelo odcizil Monu Lisu... Děkuji RM
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rakman..
do Petra bych se nenavážel, je to slušný modelář a má pravdu. Můj problém vznikl jen v jedné věci: nevím KDO TO TAM UPLOADOVAL proto ty "hony" na Steam Club. Nelze v žádné formě porušovat autorská a jiná práva. Tady bylo jméno uvedeno zcela korektně ale kdo to uvedl, fakt nevím. Galerie krom -Statické fotografie modelů- jsem uzamkl a ostatní zůstávají free. Jsem už jen zvědav, co se stane dál a kdo přijde s něčím dalším!

Rakman.. dík za e-mail!

Dodatek.. bylo by vhodné přestat toto řešit ZDE! -neb to sem nepatří! Díky.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sakra chlapi nehádejte se..stačí občas ty ubohý kydy mezi šotoušema a ještě modeláři se tu budou handrkovat..
Ad.M.Zlivský - dík za upozornění ,já se snažil dát 3 fota na řádek(enter)..jinak už fakt nevím jak jinak..některé funkce pc i netu mi jsou dodnes záhadou..tak nic ve zlém..

(Příspěvek byl editován uživatelem alf.)
..pořádná mašina má kotel a komín..
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alfe..
když ukládáš fotku, tak je pro tebe matoucí toto okno do kterého píšeme text a v kterém se zobrazí i text/struktura za kterou se skrývá fotografie - zde je jen problém v tom, že toto okénko je malinké a proto si myslíme že pokračujeme na dalším řádku. To proto se stává, že jsou fotografie/náhledy rozházeny v doplňujícím textu. Takže na novém řádku dej tři uložené fotografie a mezeru mezi fotkama nedělej, systém to udělá za tebe... takže až jsou tři fotky (v tomto okénku na dvou až třech řádcích) tak dej enter a jsi na novém řádku a pokračuj dále - zase tři fotky atd.
A ještě jedna věc.. vždy dávat upload fotky zde v okénku v kterém píšeme, na nový řádek, tím se zamezí rozházení do textu který je jako doplňující...
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Vážení klidně si to řešte... řešte si svý autorský práva... mě to je jedno, jen mě to nezajímá... O nikom jsem nikdy neřekl, že je neslušný modelář... Ale založte si na tohle handrkování svojí místnost... tam si házejte paragrafama a kdo komu co a jak... Mě zajímaj vaše tipy, rady a zkušenosti, které v budoucnu třeba využiji, rozhodně mě nezajímaj autorský práva nějakýho ukřivděnýho Chrudimskýho weba... Jsou mi... ne tam co myslíte ale prostě ukradené... Navíc si tam můžou dát vodoznak a maj po problému... Dále považuji za hloupé o pár fotkách (studijních fotkách lokomotiv nebo modelů) které nemají s fotografickou kreativitou zhola nic společného se handrkovat o autorská práva... Pochybuji, že je někdy uvidím alespoň na nějakém kalendáři... Fotky jsou pro mě také dobrým zdrojem nápadů, tak si je kopíruji do svého PC a potažmo na CD-disk, a co! Bude te mě za to soudit??? Má je v PC každej kdo na ten či onen web vleze... (MSIE temporary) např...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37290
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za vysvětlení.
Jen doplním, že to jde pěkně vidět v náhledu, kdo tolik nehoví hatmatilce.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Johny Z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:56:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Rakmane, děkujeme ti za osvětlení tvého postoje k respektování práce a vlastnictví jiných. Myslím, že z tvých třech příspěvků jsme si tady všichni o tobě udělali dostatečně jasnou představu. Na další výklad tvého světonázoru tady opravdu není nikdo zvědavý. Děkuji.

Pozn. Všimli jste si, že největší neúctu k práci druhých projevují především ti, kteří nikdy nedokázali nic, co by skutečně za něco stálo ?
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 07:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny, tohle ti nic neříká? Zjisti si laskavě pár věcí než něco začneš plácat. http://www.mujweb.cz/zabava/rak%2Dman/
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 12:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové řešíte blbosti. Na webu si stáhnu co chci, pro vlastní potřebu.
Součastná technika má velké možnosti, stahovanou fotku, můžu poslat pod původním autorem dál do světa. Dokažte pánové kdo to tam dal, autor fotky nebo někdo cizí.


Rakman - přesně tak si představuji modelařinu.
Mě zajímaj vaše tipy, rady a zkušenosti, které v budoucnu třeba využiji, rozhodně mě nezajímaj autorský práva....

Přece nechce pánové se hádat o nápad na stavbu modelu, kterou jsem použil na stavbu svého modelu. Moje nápady zase využije někdo další. A proto jsou modelářské weby.

Kolik chcete za Vaši fotku pane?
Jako autor to máte věděti.
Johny Z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:06:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji ti OK1XNG z celého srdce, ale skutečně mi nemusíš napovídat a odkazovat na Rakmanovy stránky, ty tady dobře známe.

Když už to chceš polopatě, tedy jsem hovořil o výtvoru, který "SKUTEČNĚ" za něco stojí. Při vší úctě k Rakmanovi nebudu hodnotit co do této kategorie z jeho tvorby spadá. Je ovšem ironií, že u jedné věci, která by se dala do této kategorie zařadit, se Rakman výrazným copyrightem dovolává ochrany svých autorských práv a drze si osobuje právo rozhodovat o nakládání se svým dílem :-).

Což potvrzuje moji teorii : Pokud si autor myslí, že jeho výtvor opravdu za něco stojí, většinou to radikálně mění jeho postoj k autorsko-právní ochranně svého díla. A to obecně, nikoli jen zde.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 16:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny Z...
no když už jsi tady tak moudrý že krom nás tady co jsme - dokážeš ohodnotit také práci jiných, zatím jsem od tebe nikde nic neviděl (neříkám že chci) ale než začneš tady kritizovat práci modelářů a zamíchat s tím i aut. práva, tak by jsi mohl něco ukázat. Nikdo nikoho a s ničím nechce a nechtěl poškodit, pokud je modelářské ego některých modelářů větší než jejich osobnost, bude to asi potom problém. Ale jsme v česku, takže nečekám nic světoborného. Je jen škoda, že modeláři ze spolkové republiky se takto nehandrkují a spíše si pomáhají a vychází vstříc. Česká sebranka egoistů, chytráků a rýpalů má proto u těchto německých modelářů pěkný obrázek sebe sama a to si buď jistý! Autorská práva mezi modeláři v CZ jsou spíš žabomyší válkou, až si zase někdo někdy vyleje makovici lihem a uploaduje fotky do magazínu a následně to popře - k tomu není co dodat! A říkám ještě jednou, toto nepatří do této kategorie D.F to se můžeš rovnou přemístit do jiné sekce tohoto fóra, tak nechápu, proč to tady pořád řešíš?

A ještě bych rád dodal: (...Když už to chceš polopatě, tedy jsem hovořil o výtvoru, který "SKUTEČNĚ" za něco stojí. Při vší úctě k Rakmanovi nebudu hodnotit co do této kategorie z jeho tvorby spadá...) už je to tady zase, každý modelář si může prezentovat svojí tvorbu jak se právě jemu líbí a co uzná za vhodné, ubohost je pak nastávající kritika ze stran snad "taky modelářů" a nebo "rádobymodelářů" kteří jen kritizují práci kohokoliv, jakkoliv a zcela neoprávněným a nevybíravým způsobem! Pro mě osobně je modelář každý, kdo něco zkusí doma ubastlit a ať se mu to povede či nikoliv, je to čistě motivující pro tvorbu lepších výsledků. Takže když tady tlacháš o kvalitách modelářů a cintáš blbiny o poškození autorů a práv - tak prosím nehodnoť práci druhých protože v tomto případě jsi zde akorát za blba..

(Příspěvek byl editován uživatelem bevelo.)

(Příspěvek byl editován uživatelem bevelo.)

(Příspěvek byl editován uživatelem bevelo.)
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Johny Z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:59:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další potrefený kejhající.

Milý drahý Bevelo. Buď tak laskav, a nevkládej mi do úst něco, co jsem neřekl. Přečti si mé příspěvky, klidně i několikrát, a pokud máš problémy porozumět psanému textu, popros někoho, aby ti to vysvětlil. Poté ti budu nesmírně vděčen, když PŘESNĚ ocituješ moji větu, kde hodnotím kladně či záporně něčí práci.

A nyní ti vysvětlím, proč je situace v českém modelářském prostředí značně neutěšená. Inu, to je proto, že mnoho modelářů nemá "respect" k druhým. Slovo "respect" je psané anglicky zcela záměrně, a najdi si prosím ve výkladovém slovníku, co přesně znamená.

O tom ostatně svědčí slovník "tvé strany barikády", cituji : zase další chytrej, hovadský obvinění, hovadsky krafat, aspoň jeden blbec, masírovat své fotografické ego, nebaví mě číst vaše kydy, rozhodně mě nezajímaj autorský práva nějakýho ukřivděnýho Chrudimskýho weba, jsou mi prostě ukradené, než něco začneš plácat, vyleje makovici lihem, když tady tlacháš, cintáš blbiny, akorát za blba.

Věřím milý Bevelo, že tímto slovníkem se jistě se svými německými přáteli nebavíš. Takže pro změnu, zkus zde komunikovat na úrovni vyšší, než odpovídá slovníku V. cenové skupiny. Až se čeští modeláři spolu začnou bavit slušně, a budou se navzájem respektovat se vším, co k tomu patří, začne to být trochu o něčem jiném.

(příspěvek nebyl nikým editován, protože přesně vím, co chci říci)
(příspěvek nebyl nikým editován, protože umím vyjádřit své myšlenky na první pokus)
(příspěvek nebyl nikým editován, protože reaguji věcně a bez emocí)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesuň se laskavě do jiné sekce tohoto serveru a tam své chytré myšlenky prezentuj vesele jak se ti zlíbí a nekydej to sem. Ne! Ty hodnotíš záporně jen práci druhých ale sám jsi nikdy nic neukázal, tak proč tady cintáš a zanášíš debaty na které pak vznikají další reakce?! Takového mamlase který má na každé slovo deset větných odpovědí jsem měl ve firmě - rychle skončil. Já jsem myslel že modeláři v CZ nehrají na dvě strany (dle tebe: barikády) no to je něco nového.. ale je mi to zcela ukradený, protože handrkovat se s blbem je nekončící boj! Tohle je poslední reakce ná tvé moudré myšlenky neb to sem nepatří a příště se aspoň nezapomeň 4x hned okopírovat..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bože bože řešte si prosím své problémy po mailu!!!!! Jo a s tou editací stačí udělat překlep, nevšimnout si ho v náhledu a až pak při pročítání diskuse najednou zjistit že jsem udělal např. trapnou pravopisnou chybu (fakt myšleno pouze jako příklad, není to že bych chtěl se do někoho strefovat)), tak ji opravím. Není to důvod proč do někoho rejpat.
Brejlovci!
antiego
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.31.50.44
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:37:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Johny Z: nechceš si jít už někam na procházku? Docela jsi s tím nudný a vem taky Bartoše a můžete řešit vaše ega. To je taky přiblblo jak má být!
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná, že jsem jediný s tímto názorem, ale přijde mi, že čím starší a horší autobus - tím větší přepravní kapacita a taky méně podpisů od sprejerů.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linky do OC zdarma - má to smysl hlavně ve velkých městech, kde autobusy končí u přestupních terminálů a 99 procent cestujících přestupuje na jiný prostředek.Další věcí je i to, že cestující z autobusů nedělají až na výjimky velké nákupy, protože je často ve svých taškách ani neunesou? Nebylo by vlastně lepší a zřejmě i levnější na své pozemky pustit stávající linky s tím, že by autobusy byly například v nátěru obchodního centra a bus by tak byl i vyzdoben. Cestující by tak zároveň poznali, že jim právě tato linka jede do OC. Například linka č. 164 v Praze v sobě kombinuje vlastnosti linky spojující OC a sídliště. Pustit ji mezi Zličínem a Bavorskou ulicí Sárskou a vyzdobit ji - to by jistě přineslo své ovoce.

Další zajímavou linkou je třeba 202 v Praze. Což takhle ji mimošpičku dát interval 30 minut a obalit do
loga Globusu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7668
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 12:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pustit stávající linky s tím, že by autobusy byly například v nátěru obchodního centra

Tohle s sebou přináší i různá "rizika". V Plzni byla linka k Carrefouru, kterou si platil Carrefour a byl na ní i autobus 21 Ab s logy Carrefouru. No a ten vůz byl jednou neprovozní a šel tam místo něj Citybus. DP tam bez jakoholiv zlého úmyslu poslal autobus, který byl za a) nízkopodlažní a za b) jim náhodou zrovna stál na dvoře, čímž splnil obě podmínky nutné k použití na téhle lince. Čistě náhodou měl ten vůz reklamu na Globus.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace