K-report
 

Archiv do 10.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv do 10.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3781
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 10:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

milanm:

mám pocit, že u karosy se uvádělo něco okolo 30 l/100 km a citybus je cca o 5 litrů žravější. MJ měl nějaký údaje, snad nekecám moc velký blbosti :-)
samozřejmě vůz od vozu se to liší...
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 10:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MilanM: Jo, neříkám na řidiče kálet, ale cestující jsou prostě nutná podmínka pro to, aby existoval vůbec nějaký řidič. Samozřejmě, druhá věc u 24 Tr je interiér - umím si představit o dost lepší a v autobusech ho v Plzni i vidím.

Na třetí stranu;) - jelikož DP těžce nezvládá úklid a údržbu interiéru, jsem rád za každou novou 24 Tr - aspoň je to čistý. Když to teda nejde jinak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7727
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 10:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovéhle normy platí u nás, je z roku 2005, ale pro představu to stačí:

 

Není to nic tajného, takže mám povoleno to šířit.

Pro lepší pochopení uvádím:

a) C 934 je jedna, má dva řidiče a jezdí jen na noční lince, kde se tiše toleruje projíždění zastávek, na nichž nikdo nenastupuje. Proto nízká spotřeba.
b) C 734 jezdila na noční lince před nákupem C 934 a pak sloužila jako záložní, než jí vyřadili. V provozu jsem jí viděl jen jednou.
c) B 732.1654 je jen jedna a v té době sloužila jako záloha, proto jsou poslední dva řádky stejné.
d) PS09B4 jsou Citybusy do roku 2001, PS09D1 od roku 2003.

Dále berte v úvahu, že Pardubice jsou na rovině a nebýt nadjezdu v Rosicích a u nemocnice, tak místní ani nevědí, co znamená slovo "do kopce".

P.S.: Zažil jsem dobu, kdy bylo z ekonomických důvodů nařízeno minimalizovat nasazení Citybusů. Proč asi?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 10:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_j: Díky!!!

Parbubice jsou v rovině, to je pravda...takže v Plzni to bude tak, řekl bych, o 15-20 procent víc.

(Příspěvek byl editován uživatelem MilanM.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7728
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybyste chtěli aktuální - tedy i s B 951 a 24 Tr, můžu ofotit.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J: Dobrá tabulka. Především je na ní dobře vidět, jak moc je výhodné provozovat třeba noční linku pod dráty autobusem, v Plzni např. na Novou Hospodu (kde je v oběhu extra bus, aby to dojelo na NH)

(V noci v obou variantách - dráty jsou - trolejbusy jsou - autobusy jsou - řidič v práci je)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K:

No a zbývá zjistit, jestli 24 Tr kupujem pro babičku nebo pro řidiče - a je jasno.


No, gratuluji, názor jak hrom hodný magora a zatím si stojím!!!
každopádně mě nena..reš, protože, docházím k názoru, než jezdit u DP, půjdu na jaře raději na vnitrostátní kamion, nebo se vrátit ke strojařině,práce všude je dost, takovejch nás začíná být více a jsem zvědavej, který trotlové vás budou vozit.
Už jsem ti jednou napsal, že jsi myšlenkově něco mezi restruktualizací a optimalizací doplněnou ISem.
Pokud o nových vozech, vývoj,konstrukce,nákup a prodej, rozhodují lidé myšlenkově spřízněný s tebou, tak to potom vypadá, jak to vypadá.
přeji ti jednou služební auto, počítač, kancelářský stůl,židly, nejlépe vyrobené v Severní Korei nebo na Kubě, aby jsi z toho taky něco měl a zkusil pípnout,že je to pro tebe špatný,protože přeci výše popsané věci nejsou pro tebe,ale pro blaho firmy.
A šéfa,aby byl z nějakého nadnárodního konglomerátu z jůesej nebo ještě lépe od česko - slovenských hranic dále na východ, ti prej maj zaměstnance nejvíce rádi.
I když ty skončíš někde dobře zašitej v dobré funkci na magistrátu či ve státních službách, veřejném sektoru, myšlenkové předpoklady na to máš a blbej si dost.
http://spvd.cz/skoda-bus/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přečet sis to vůbec celý? Bys moh dělat na dráze...

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K: Přečetl i příspěvek 1901 i 1902 a nemám, co bych k tomu dodal.
http://spvd.cz/skoda-bus/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 13:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a neumíš pochopit, že bez cestujících nebude řidič. Taky těžko co dodat.

Jinak do státního sektoru mě cpeš už podruhý, mě ale živí už třetí soukromá firma + na další cca půl úvazek si vydělávám vlastní aktivitou. Ale třeba se někdy do státní "sítě" dostanu... :-)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 13:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na téma moderní vozidla
Asi nejvýstižněji to napsal Bilas v příspěvku č.25. Postoj řidičů a potažmo fandovské (šotoušské) veřejnosti ke každému vozidlu se vyvíjí od "proč kupuje DP takové obludy, nejlepší jsou vozidla XY" (za XY dosaďte jakékoliv vozidlo předchozích generací) až po "jak může DP vyřazovat tato skvělá vozidla a kupovat ty nové obludy" po několika letech/desetiletích. Jsem přesvědčen, že stejná debata jako dnes o vztahu B73x x Citybus se odehrávala před čtyřiceti lety v porovnávání Škodovek 706 RTO a ešemek.

Nízkopodlažnost dnes není nějaký vrtoch nebo móda, ale sociální nutnost a éra vysokopodlažních městských autobusů a trolejbusů se musí chtě nechtě stát minulostí.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze Navštivte Fakultu stavební: Den otevřených dveří 18.1.2008

RegioMap Plzeňského kraje
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 13:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l:
Nízkopodlažnost dnes není nějaký vrtoch nebo móda, ale sociální nutnost a éra vysokopodlažních městských autobusů a trolejbusů se musí chtě nechtě stát minulostí.


A proč? Jaká sociální nutnost? To vás učili ve škole? Podle mne je to móda, aby bylo vidět, že na to město či podnik má.
K našim ZTP občanům nic nemám, nikdo neví, jak jednou dopadne, ale bohatě stačí interval nízkopodlažáku např. každý třetí spoj v plzeňských podmínkách.


se odehrávala před čtyřiceti lety v porovnávání Škodovek 706 RTO a ešemek.

Jsi na omylu, alespoň tady v Plzni se o ešemky doslova prali, protože technický skok byl neuvěřitelný, slyšel jsem na vlastní uši a sám mám možnost RTO i ŠD projíždět.

A nevidím chlapy od fochu, že by se prali o nové vozy Čubytelis alias 24 Tr.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3654
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 14:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_l: Pod to se podepíšu.. Mám v paměti články ve Světě motorů cca. z roku 1983, kde bylo napsáno od řidičů asi 50 nedostatků řady 700 oproti řadě Šx. V té době byla většina účastníků dnešních plamených debat na houbách.
ICQ 202376673
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3655
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 14:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Libor_hh: "A proč? Jaká sociální nutnost? To vás učili ve škole? Podle mne je to móda, aby bylo vidět, že na to město či podnik má."

- není to móda, mám čerstvý příklad z provozu, kdy při zhruba měsíčním odstavení Soru BN 12 jezdila B 732. Docházelo k problémům s dodržováním JŘ (opravdu rozdíl v rychlosti nástupu - pouze přední dveře), nástupy s kočárky atd. a dokonce i kapacitní problémy. Můžeš tento názor shodit, ale je to přímo z provozu 50 000 města.
ICQ 202376673
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 14:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Maqiq:
nedokážu posoudit, neb ze Sorem jsem se ještě nesvezl, ale moc se mi tomu nechce věřit, možná nástup pouze ve předu, to jo.
Á própo: tam u vás nastupujete s kočárky pouze předními dveřmi?
http://spvd.cz/skoda-bus/
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3659
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 14:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Libor_hh: Ne, to ne. Ale umíme jich odvézt až 5 najednou.
ICQ 202376673
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 17:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Já nechci zase vyvolávat flame, ale v 2x větším městě je trend při odstavování BN12 (velmi častá to událost) přesně opačný. Jak rychlost nástupu, kočárky také (bez sklápěcích sedadel to jde lépe), kapacitní problémy menší, JŘ díky menší poruchovosti Karosy taky dodržují lépe.
Pro představu, ve zmíněném městě jich jezdí 21 (+ 1 plynový).
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3660
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 17:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Sergeilbc: Já myslím, že flame to nebude. Proto jsem přesně definoval za jakých podmínek.
ICQ 202376673
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověk není jeden den u netu a nestačí se divit, jakou debatu rozpoutal
Nedávno jsem mluvil s předsedkyní plzeňských vozíčkářů. Ta si velmi pochvalovala Pmdp a do nebes vynášela nízkopodlažní vozidla. Uvědomme si, že nízkopodlažní vozidla umožňují těmto lidem vůbec MHD využívat. Do té doby byla pro ně nepřístupná. Ono jinak se na to člověk dívá pokud mu je dvacet nebo třicet let je zdravý.
Takže to, že jsou nízkopodlažní vozidla sociální nutnost, stejně jako bezbariérové přechody či veřejné budovy s plošinami pro vozíčkáře, je zkrátka fakt.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad V_L:
naprostý souhlas, ale znovu opakuji, že je podle mne zbytečné mít 100% nízkopodlažních vozidel, pokud vysoké podlahy vychází levněji a jsou kvalitnější.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak, tak
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel opět asi jenom částečná pravda. Dle různých mínění diskriminujeme menšiny, což si myslím zrovna v případě tmavců, kteří po té rovnoprávnosti tak volají pravda není. Ale pokud si dojde vozíčkář na trolejbus tak by měl mít stejné právo do něj nastoupit jako ostatní lidé.

Dále pak jedna věc kterou za kterou už mě tady určitě porafete, ale. Řidiči mají odbory, odbory debatují s ředitelstvím, ředitelství může vyhrožovat, že pokud nebude tady odvedeno to a to tak si třeba škodovka s trolejbusem na zkušebce nezajezdí. Vím, že díky českému nacionalsmu kupovat vše z domoviny by bylo divné koupit vozidlo ze zahraničí a tak se čeští výrobci chovají asi poněkud sobecky, ale řešit lze podle mne skoro všechno a nemyslím si, že když by Škoda řekla irisbusu buď začnete cpát tam a tam molitan a uděláte to a to, nebo přijdete o kupce, který kupuje 100 autobusů za rok.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a zbývá zjistit, jestli 24 Tr kupujem pro babičku nebo pro řidiče - a je jasno.
No zaměstnavateli by mělo jít především o spokojenost zaměstnanců.
Proč například když jedna nejmenovaná firma nakoupila nová tahače mercedes ztratila téměř všechny řidiče, kteří utekli k firmám s vozy volvo a scania? Přepravovovanému zboží je fuk co ho veze za značku.
Stejně tak je to u MHD. Babičce Kopáčkouc je šumák jestli jí veze Citelis, Urbino nebo Citaro... ona to nepozná a nezajímá jí to. Jí bude zajímat jestli se do toho dobře leze a jestli sou dobře přístupný sedadla.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

který kupuje 100 autobusů za rok.
Tak svým způsobem s tvojí myšlenkou souhlasím, ALE ty myslíš, že o 100 vyrobených kastlí míň Irisbus nějak výrazně pocítí? Vždyť vyrábí několik tisíc autobusů ročně, tak toto mu může být jedno. A podle mě mu to jedno je.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf:
...který kupuje 100 autobusů za rok.
A to je právě ten problém - Irisbus vyrobí ročně 8.500 autobusů (všech) a tak je nějakejch 100 trolejbusů netíží natolik, aby kvůli nim nějak předělávali výrobu. Nehledě na to, že pošle-li je škodovka do , najdou si nějakýho jinýho výrobce trolejbusů. I když je pravda, že zastávam názor, aby to Škodovka udělala (a vyvinula si plně vlastní vůz - stejně většina kupuje Citelisy jen kvůli výzbroji škoda) ...
TATRA-page
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

najdou si nějakýho jinýho výrobce trolejbusů
Ale tohle je blbost. Irisbus sám o sobě je výrobcem trolejbusů - předražených zázraků jménem Cristalis. Irisbusu opravdu o výrobu 24/25Tr nejde.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky českému nacionalsmu kupovat vše z domoviny by bylo divné koupit vozidlo ze zahraničí a tak se čeští výrobci chovají asi poněkud sobecky
To jen malý přežitek z doby minulé
Děda v roce 69 měl dostat bleděmodrýho trabanta a místo toho mu chtěli vecpat hnědýho (babi tu barvu nemá ráda) a ještě odřenýho. nakonec dostal co si "objednal" ale musel zadupat.
A když podnik nezadupe tak se dodavatel nebude přeci angažovat že
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r:
Ale cristalis nemá kasli Citelis, ne?
Ale to je jedno, tak si nenajdou žádnýho jinýho, no.
TATRA-page
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim no, ale dám příklad. Na internetu byl kdysi článek "Vychovejte si svého mobiního operátora" tam šlo o pouhého řadového člověka s paušálem 750,- korum, kterej hrozil tím, že odstoupí od smlouvy, od operátora se ozvali, že maj spejšl nabídku, a nakonec smlouvu prodloužil, protože dostal volání v ceně původní uzavřené smlouvy, novej telefon a kdoví co. Proč by teda Irisbus byl toliko bezohlednej?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2579
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom120: Ne, má vlastní kastli. Vývoj těhle trolejbusů stál šílený prachy a i samotný vozy jsou šíleně drahý a složitější jak americkej raketoplán. Takže Irsibus jistě nebude mít zájem na nějaké produkci trolejbusů na bázi Citelisu. Navíc projekt 24/25Tr iniciovala Škoda, ne Karosa (Irisbus).
Malý_fotograf: Proč by teda Irisbus byl toliko bezohlednej?
Protože Irisbus má odbyt víceméně zajištěný a navíc ještě ani nestačí vyrábět (viz vysokomýtský závod).
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch NP vozů by mělo být tak nějak podle způsobu vytížení linky, třeba k nemocnici všechny, tam kde jezdí hlavně študáci stačí sem tam nějakej. Když si vezmu vytížení linky 30 kočárkama, tak nevím jak by to vypadalo, kdyby najednou začal jezdit jen každý třetí nízkopodlažní. Ale určitě není nutné, aby byly všechny vozy nízkopodlažní. A taky nevidím důvod, proč by měly být nutně celonízkopodlažní, ten jeden schůdek v jedněch dveřích už rychlost nástupu/výstupu moc neovlivní, a kdo špatně chodí se stejně do zadních dveří necpe, protože některé vozy tam ten schůdek mají a babička Kropáčková je na první pohled nerozezná

Ale dneska mě zase dojala flexibilita našeho DP. Na Malostranské se usadil napříč kamion a z obou stran stálo v koloně nejmíň 5 trolejbusů (a mraky autobusů). DP tudíž trvalo přes půl hodiny, než vůbec na situaci začlo reagovat. Zvlášť dojemný to bylo ze strany ze Slovan, kde se ty trolejbusy mohly o 200 metrů před bouračkou otáčet zpátky do Černic.
Schopnost komunikace a vůbec použití obsahu hlavy řidičů trolejbusů v dané situaci hodnotím 1:1. Jeden nás vysadil v Doudlevcích, debata byla asi v takovém duchu:
Cestující (ti se v kladení otázek trochu střídali): Nevíte, jestli bude něco jezdit ze Slovan do Černic?
Řidič: Nic jezdit nemůže, je tam bouračka a je to neprůjezdný oběma směry. A jsou tam vypnutý troleje.
C: Ale ta bouračka je na Malostranské, na Slovanech se můžou ty z Černic otáčet. I když vypnou troleje, tak některé můžou jet na agregát nebo tam můžou poslat nějaký náhradní autobus. Můžete se kdyžtak zeptat na dispečink, jestli tam něco bude jezdit?
... zeptal se na dispečink na něco ve smyslu, jestli je to tam fakt neprůjezdný (to jsem předtím slyšeli z vysílačky tak 3x) ...
Ř: Stejně by se tam žádný autobus nedostal, vždyť je to neprůjezdný.
C: Dá se tam jet třeba po Slovanské ...

Já jsem rezignovala, jiní se z něj snažili vypáčit, jestli se s ním dostanou zpátky do města, po chvíli snahy se dozvěděli, že ano (měl 24Tr a otáčel to). Já se vydala poklusem směr Černice. Za řekou u sportparku jsem řešila jestli v marné naději, že na slovanech něco pojede, klusat Malostranskou nahoru nebo to vzít kolem řeky. V těch místech trčel trolejbus, co jel před náma (14Tr, ten byl bez šance). Tak jsem se ptala jeho řidiče, ten si myslel, že je bouračka až někde na Čechurově, ale taky zkusil dispečink a dozvěděli jsme se teda, že úsek Slovany-Černice je v pohodě, takže se dalo doufat, že tam něco pojede. Tenhle reagoval vstřícně, ale hlavně smysluplně. Když řidič uvízne v takovémhle srabu, tak nečekám automaticky růžovou náladu, na trochu nervozity má plné právo. Ale když nezvládne přetlumočit jednu větu do vysílačky, aniž by úplně dotaz pozbyl smysl, je to blbý
Tak jsem pokračovala poklusem Malostranskou nahoru (na Slovanech kde nic tu nic, všechny trolejbusy v koloně ) a dál, až na Čechurově nás dojela 21Tr, která se v té koloně otočila. Ten poklus z ryze osobních důvodů - zkuste 3/4ročnímu hladovýmu unavenýmu děcku vysvětlit, ať ještě vydrží hodinku dvě v klidu, pak se nají a vyspí ... Za tu bouračku PMDP nemůžou, ale že nechají do kolony najet snad všechny trolejbusy na trase a pak to teprve začnou řešit, když se mohly 200 metrů zpátky otáčet ...
Podobně autobusy 30, myslím že by nebylo marné je poslat od Tyršáku přes Radobyčice zase na Slovany, najelo by se pár km navíc, ale linka by mohla celkem normálně fungovat v podstatě v celé své trase.
To je jako když před lety stál autobus v Chrástu na šraňkách, kde se opravoval přejezd, hned na začátku se dozvěděl, že to bude nejmíň na půl hodiny. Než mu z dispečinku dovolili to objet přes Dýšinu, tak to bylo hotový ...
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 23:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Veverka: Já jsem jel v inkriminované době úsek Nám. M. Horákové - BP Teslova l.č. 30 rovných 50 minut!!! Třicítka jezdila spodem přes Slovanskou a Doudlevce, když by jezdila přes Černice a Radobyčice, tak by se určitě časově dost ušetřilo, v tom máte plnou pravdu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7730
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 23:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komunikace "řidiči <-> dispečink" je občas kapitola sama pro sebe. V září 2004 se u nás čelně srazil trolejbus s kamionem, takže silnice od Globusu na Bohdaneč uzavřená, no, a dispečer se to dozvěděl tak, že měl puštěné nějaké místní regionální rádio, kde to hlásili. Řidička toho postiženého trolejbusu nebyla v takovém stavu, aby mohla něco někam hlásit, no a nikoho jiného nenapadlo zavolat dispečera a informovat ho.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 23:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy kolem půl páté z dispečinku obvolávali všechny trolejbusy a dávali instrukce (otáčet v Doudlevcích u vozovny, z Černic na Slovanech, u vodárny kamion). Nevím ale kdy se to stalo. Každopádně to bylo lepší, než nedávný ťukec na Americké - to stálo všechno.

A když se něco semele na trase čtyřky, nejezdí vůbec nic.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 00:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jo, nějaký bus se vždycky na pokyn dispečera stáhne, např. se to řešilo i tak, že busy zatahující po šejdru z a-30 a a-41 jely rovno na X-4, těch případů bylo mnoho a vždy se nějaký bus na x4 objevil.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3784
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 02:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

komplikace spojený s nehodou u vodárny jsem si dnes taky vychutnal. závěr = plzeňský dispečeři jsou asi totálně neschopný cokoli operativně řídit nebo musí být problém ještě někde jinde...

po 18. hodině od komorního minimálně půl hodiny nejela žádná 13ka dál než do vozovny (všechny asi 3 nebo 4 měly 13X vozovna U trati). hafo zatahujících 16X, 12X, 10X nepočítám, to na Horákovou stejně nejelo. z opačnýho směru přitom 13ky jezdily, samý 21Tr a 24Tr, byly 3 nebo 4.

cca 19:10 jely přes Horákovou tři 30ky na Košutku hned za sebou v pořadí 21Ab, Solaris kloub, Citybus. od 19:16 jsem čekal u vodárny, zastávka Malostranská, že se svezu třicítkou do Bolevce... chyba lávky - autobus nikde (měl dle JŘ jet 19:20). když nepřijela ani další 30ka co měla jet 19:34, vykašlal jsem se na to, popovezl se 13kou na Horákovou a odtamtud jedničkou tramvají do Bolevce. u vodárny stála ještě nějaká paní cca 40 - 50 let, která taky nechápala, že 3 hodiny po nehodě je jízdní řád bezcennej cár papíru.

prostě po dnešku moc nechápu k čemu dispečeři jsou
asi k tomu, aby kontrolovali řidičům kravaty a tmavý ponožky
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 09:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel2: To máš pravdu s těma dispečerama!
Se nediv, že kolem 19. hodiny tam nic nejelo, když většina busů byla na cestě na Košutku už za Slovany a v 18:40 projeli kolem Severky 3 busy /asi šejdry/ z l.č. 30 s nápisem "VOZOVNA". Kdyby poslal dispečink aspoň dva z nich po Karlovarské a Klatovké na Bory a pak by jely na Košutku, tak by to snad nebyl býval problem.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby poslal dispečink aspoň dva z nich po Karlovarské a Klatovké na Bory a pak by jely na Košutku, tak by to snad nebyl býval problem.
A pojem pracovní doba? Jak by ses tvářil ty kdyby si po já nevim cca 8-10 hodinách v práci jel konečně odstavit vůz a těšil se domů a najednou by ti nějakej "úd" zavolal že máš ject ještě tam a tam?
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3662
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_100: To je jedna strana mince a druhá je maximální denní doba řízení a BP.
ICQ 202376673
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_100: Aha, takže doktor, kterému má končit prac. doba třeba v pátek, v půlce operace může říct, "Tak pěkný víkend kolegové a těším se v pondělí"...zajímavý přístup k práci.

Ad Maqiq: Maximální denní doba řízení...no na těch šejdrech toho zase tolik obvykle nenajezdí, nahoře končil 30/19 bus 505, 30/18 bus 428 a 30/17 bus 460...takže třeba tu 30/18 takhle udělat mohli, protože jinak končí stejně u Panasoniku pár minut před 19. hod., takže takhle by končil tak v 19:30 akorát, že na Košutce, ale pořád by tam aspoň něco po té 19. hodině. A ta 30/17 je na tom podobně.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 15:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dispečery nikdy zatím nenapadlo otočit vůz někde cestou když potká jízdí řád, prostě pojede mimo provoz na konečnou a potom se otočí a bude brát lidi, nebo v horším případě pojede ještě pár zastávek mimo provoz. Výsledkem je, že hluché místo je klidně i tři hodiny po nehodě a řidiči zanedbávají bezpečnostní pauzy na konečných.

Co na to říkám? Že když by tady byl již diskutovaný jeden dispečer tak by to asi opravdu stačilo, protože jeden dement je lepší než deset dementů, kteří se nedovedou dohodnout.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 16:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm-
To je asi kua rozdíl né?


To bys moh srovnávat třeba hovno a nutelu!
Obojí je hnědý a maže se.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100:
Pěkně řečeno.
Jinak, gratuluji k celkem hodnotnému příspěvku ...
TATRA-page
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by se hodilo spíše do tramvají, ale řešili jste tady tu nízkopodlažnot, tak mám jeden příklad k tomu. Moje maminka neměla ráda Astry. Nebylo to mým vlivem, doma jsem je nějak nehanobil, spíš jsem se vždy zajímal proč je nemá ráda a co jí na nich vadí, abych měl poznatky od obyčejného cestujícího. Nedokázala mi přesně odpovědět, ale snad říkávala že je tam málo místa a divně uspořádaný interirér, možná i že to hodně cuká. Nyní však změnila názor a před chvílí mi vynadala, když jsem jí sdělil, že při zítřejší výluce nepojedou zřejmě garantované nízkopodlažní spoje tak jak mají. Důvodem je totiž to, že maminka se stala babičkou a jezdí "venčit" malého synovce. Díky tomu si oblíbila samozřejmě nízkopodlažní spoje a tady na dvojce donedávna jezdily garantované jen Astry. Maminka/babička pokud jede s kočárkem jezdí pouze garantovanými nízkopodlažními spoji. Najednou jsou Astry pro ní velmi šikovné a nejlepší tramvaje. Ale už si všimla i těch jiných dlouhých tramvají, kterou jela minulý víkend a kam se prý "vešly v prostředku dokonce 3 kočárky" (K3R-NT).

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 21:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se se po dlouhý době svez trolejbusem.
V božkově sem si úspěšně koupil lístek v automatu což mi příjemně překvapilo že fungoval.
Když na nástupní zastávku přijela trejsina tak sem stál jak blbec přede dveřma a čekal bláhově až se otevřou...naštěstí za mnou stojící babička kropáčková byla pohotová a zmačkla kouzelné tlačítko. V té chvíli jsem si uvědomil jak dlouhuo už sem nejel MHD
Na Americký sem si šel do merony koupit další lístek a kupodivu taky fungovala. Ale jeden háček to mělo. Když sem sáh do kaslíku pro lístek a drobný na z5 dost mě překvapilo že byl plnej vody a tak sem místo lístků vytáhl dva jakési zmáčené papírky.... docela byl kumšt to nacpat do MOCky a označit
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 00:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2:
Z opačného směru to jezdilo, protože se to točilo ve vozovně ... A že tam jezdily jen 21Tr a 24Tr, to bylo asi tím, že ty se z té kolony dokázaly dostat.
Nevím, kolik vozů jezdí v odpolední špičce linku 13 (odhaduju max 15), v té koloně jich bylo nejmíň 10, takže dispečink opravdu zareagoval s křížkem po funuse Jezdilo jen to, co se z kolony vymanilo vlastní silou.

Peta303:
My byli 16.05 v Doudlevcích a to jsme slyšeli to hlášení, že se má točit od Lobez přes vozovnu. Jak jsem potom šla Malostranskou nahoru, tak před náma bylo nejmíň 5 možná 6 trolejbusů, co už tam uvízly (interval 7 minut, takže nastřádáný za víc jak půl hodiny), od Slovan totéž. To už se tam točily i kamiony, osobáky už byly pryč, už tam trčely jen vozy MHD. Nehoda už se skoro likvidovala, ještě to tam fotili policajti. Jak jsme šli nahoru, tak se tam začali otáčet ty 24 Tr, co byli v koloně od Doudlevec. Než někoho napadlo rozhýbat i tu druhou větev, tak to trvalo ještě přes 1/4 hodiny (když odhaduju rozdíl času mojí cesty pěšky z Malostranské do zastávky Bručná, kde nás dojel ten první).
Dantes
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.134.172
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 18:30:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátečním vydání Plzeňského deníku jistý dispečer sdělil, že už 15min po nehodě zajistili provoz na všech linkách (13, 22, 30). Tak kde je pravda? :-)
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

15 minut po nehodě ani omylem. Ale jestli se to dozvěděl podobně, jako tu psal Martin_J, tak je možné, že do 15 minut od té doby se to začalo hýbat, tomu by se věřit dalo.
A taky záleží čemu říká zajistit provoz, to že ještě 3 hodiny po nehodě to jezdilo ve smečkách půl hodiny nic, pak 3 vozy najednou? Myslím, že takovouhle živelnou organizaci provozu by řidiči klidně zvládli sami, na to toho dispečera nepotřebujou
Pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.76.45.35
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:31:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tu komunikaci slyšel...obzvlášť jeden věčně otrávenej a nasra...nej dispečer...ten je opravdu na svým místě...fakt estráda
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3788
Registrován: 8-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 23:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dantes a všichni ostatní:
jak říká veverka, zaleží čemu říká zajistit provoz... on tenhleten kouzelnej terminus technicus má sakra široký spektrum výkladu.

a jak říká pan účetní, těch věčně otrávených a nas*aných zaměstnanců bude mít PMDP požehnaně... ale to je imho taky generační problém. čímž neříkám, že mladí umí všechno líp, ale... starýho psa kolikrát novým kouskům nenaučíš. jde o to, aby zaměstnanci byli přístupní diskuzi a ochotní trochu přemýšlet, když je to třeba. což se tentokrát (jako obvykle) očividně nestalo

btw jaxem měl stojíc u komorního divadla vědět, že u vozovny si přelezu na jinej trolejbus a ten mě na horákovou doveze? nestál tam žádnej chlap s vysílačkou aby lidem poskytnul aktuální informace

já jako (i mírně poučenej) cestující těžko můžu věštit provozní možnosti dp a myšlení dispečerů...
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3789
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 00:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

články k nehodě v plzdeníku:
http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/nehoda_vyjezdy_20071207.html
http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/nehoda_malostranska_20071207.html
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 09:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_100: "To je asi kua rozdíl né?"

Zase takový rozdíl v tom není, protože každý by měl ke svému povolání přistupovat zodpovědně...tím nechci zase říct dělat vola, ale když je mimořádka tak se někdy nedá nic dělat a musí se zůstat v práci o chvíli dýl.
František Guláš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.77.61
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:32:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně překvapuje a zaráží, že stránky www.dopravni.net vůbec neinformovaly o Mikulášském trolejbusu! Přijde mi to neseriózní a pánové ze Spvd, kteří tuto akci uspořádali si určitě zviditelnění zaslouží.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 20:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: Ono by sis u vozovny na jinej trolejbus nepřelezl a na Horákovou nejel Ten kamion obsadil napříč celou Malostranskou, takže tam ty trolejbusy fakt jezdit nemohly. Tudíž od Lobez se točily ve vozovně a od Černic na Slovanech. Jenže napřed se všechny sjely v kolonách na té Malostranské a akorát 21Tr a 24Tr byly schopné se na té Malostranské otočit, takže ty pak mohly ten provoz nějak zajišťovat v těch 2 roztržených úsecích.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 21:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

František Guláš: O Mikulášském trolejbusu neinformovali ani pánové z jiných dalších webů. Na dotaz (pravděpodobně váš) v návštěvní knize jsem odpovídal dnes odpoledne, takže se tady nebudu opakovat. Snad jen jsem nenapsal, že pokud někdo chce napsat stručnou aktualitu s fotografiemi tak jak jistě víte, na www.dopravni.net může přispívat kdokoliv a když to bude napsáno seriózně určitě se to objeví v článcích.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3799
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

veverka #124:
já jsem to pochopil (aspoň teda myslím ) naprosto přesně. nehoda se stala údajně cca v 16:30 a já jsem u komorního stál až po 18. hodině. když jsem se k vodárně dostal po 19:00, tahač i s návěsem už byl dávno odtaženej a nacházel se právě pod vodárnou na parkovišti u sport parku.

proto se domnívám, že kdyby z cukrovarský/doudlevecký na horákovou něco jelo, aspoň někam poblíž bych se dostat musel.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3800
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

malý_fotograf #2144:
štěpáne neděláš dobře, že si nás (*busy.plzenskamhd.net) bereš do úst. jsme naprosto nevhodnej příklad. myslím, že jsme to s hupim dostatečně vytroubili do světa všem, kdo se zeptali, že na web prostě nemáme skoro vůbec žádnej čas.

pakliže si někdo myslí, že je schopen čas od času dát dokupy kus textu kterej bude mít hlavu a patu a případně ho i doplnit fotkama, nebráníme se spolupráci a jsme ochotni poskytnout zázemí (i tisícovkám redaktorů )
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2007


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem se bohužel o této akci dozvěděl až po ní a proto jsem nemohl nic nafotit. A tak jsem tom jen napsal na své stránky do Aktualit z provozu http://www.trolejbusy1936.ic.cz/Aktuality.html.
Mimochodem nevíte pro koho byla ta Objednaná jízda 3.12.2007 s 24Tr č. 506. Asi v 17:43 u Mrakodrapu.
Moje stránky o trolejbusech:
http://www.trolejbusy1936.ic.cz
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: Jestli myslíš, že se na webu busy.plzenskamhd.net nic taky nepsalo tak to nevím, nezajímá mne to a příklad byl uveden plošně, protože připomínka byla vznesena moc konkrétně. Dále bych to nerozváděl, jenom tě chci Pavle ujistit, že na tvůj+hupiho web jsem když jsem psal příspěvek nemyslel. A ten tvůj příspěvek jsem pochopil až po třetím přečtení, protože mi nebylo jasné proč mě píšeš to co vím (že už to tam neaktualizujete)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3801
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 01:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_f:
nevim jestli obcas nejsem trochu vztahovacnej , ale vedle spvd, dopravni.net a nasich dvou docasne spicich webu tady imho nikdo dalsi seriozni a zavedenej neni (mozna brzy bude).

proto jsem to pochopil tak, ze u nas se taky o mikulasskym trolejbusu nic nepsalo a tim padem neni vubec divny, ze o nem mlcel i web dopravni.net.

takze asi tak :-)
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace