K-report
 

Archiv do 06.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Brně » Archiv do 06.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2814
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No osobne bych si dokazal predstavit 25tr s nacpanym brajblem pod krovkama (ala 22tr) a zbytek v dire na agregat. S tim ze strecha je hola. Pripadne kdyz uz radoby aerodynamicky tunning (nastesti bez podsvetlovacich trubic) tak LINE nizky zadni celo, nebo radu sedacek navic.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Mazálek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.212.5
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:49:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A úplně vzadu stojí tři ( zatím ) nové fábky dispečinku.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prostě asi takhle. O neustále omílané "přizpůsobivosti" kooperačního megapodniku Irisbus/Iveco/Škoda (tomu už věří jenom samotná fabrika) si uděláte obrázek po pětiminutové obhlídce vozidla (nebudeme tomu říkat trolejbus), ani nemusíte být moc technicky zdatní. Po otevření zadní haubny se vám naskytne pohled do prostoru, kam by se dala namontovat vana i se sprchovým koutem, šatnou pro řidiče a ještě by tam možná vešla postel. Objednávka verze bez dieselagregátu znamená pro výrobce zjevně pouze informaci o tom, že veškeré komponenty souvislé s agregátem prostě nenamontuje, a to bez jakýchkoliv dalších úprav. Proto jsou vzadu agregáty umístěny v obrovském nevyužitém megaprostoru tak, že jsou naňahňány vlevo nad sebou, servo a ventilace trakčáku a voloviny souvislé s topením jsou nad trakčákem tak, aby byl ke všemu co možná nejhorší přístup, ale hned vedle bylo místo o rozměrech zásobníku na kaťuše. Jedině snad kompresor je vpravo dole. Princip serva je ten, že od nádobky s olejem se ženou bublinky přes 18 metrů délky dopředu ke sloupku řízení, odkud se vrací zase dalších 18 metrů k čerpadlu a nádobce. Motor čerpadla má jistič nahoře na střeše, což je z hlediska obsluhy geniální. Nikdo si neláme hlavu s tím, že by to šlo uspořádat mnohem líp anebo nedejbože jak píše PvvS, umístit část elektriky, třeba ten slavnej bojler pro topení, právě dozadu. Takže bojler je za zadní nápravou vespodu ze neotevírelnou bočnicí, vyndání bojleru bude podobné jako vyjmutí ježka z klece. No a snad byste nechtěli po vzoru Citelisu Line velký zadní okno, když už se teda vzadu ve schráně vozí vzduch. Další zařízení či spíše armatury, které nejsou využité v sockomodifikaci pro Brno, jsou dole na spodku vozu, vše co je od Irisbusu nataženo a není v dané modifikaci potřebné, je prostě pouze nezapojeno do absentujících zařízení. Pod vozem lze najít řadu hadiček a trubek, které vedou odnikud nikam, prostě tam jsou, protože nikdo se nebude zpětně domlouvat s Irisbusem, že to tam nemá cenu dávat, protože daný vůz bude pro Brno, kde nebude tohle, tohle, tohle a tamto. Samosebou chápu, že zaměstnávat další konstruktéry takovým detailem, jakým by bylo přeskládání komponentů v zadní schráně pro případ, že vůz nemá agregát, tak, aby byl ke všemu rozumný přístup, je ztrátové.
Tak jenom nevím, kam to všechno spěje, i jen průměrně technicky založený člověk se musí při zevrubném pohledu na tento vůz poblejt. Řada kontrukčních uzlů je opět v duchu doby udělána "tak nějak aby to fungovalo", nikdo nepočítá s tím, že by se to někdy pokazilo a bylo to třeba vyndávat, no budiž, to je třeba i neduh jednadvacítek, kde třeba vyndat silovej blok a vyměnit v něm tyristor, to je teda s prominutím omrd. Dnešní doba počítá se systémem "nefunguje - neopravovat - zahodit - pořídit nové". No budiž, jsou tam věci, co lze prohlásit za pěkné, např. třeba jednoduchým vyklopením předních světel lze vyměnit žárovku v podstatě za vteřinku (to se u 21/22Tr především u levého světlometu říct nedá) Design už byl probírán několikrát a vyšlo to podobně jako u Poršeksichtu, líbí se to pouze vyjímečně cca jednomu lidí z deseti. Zajímavé, že třeba Citybusí obličej se naopak docela líbí. Velice se mi líbí formulace, jakou použil kolega 3260 ohledně hodnocení "falešné střechy" - jako kdyby JZĎáci před sklizní zvýšili dřevěnýma plaňkama korbu u Matesa. Nevím vůbec, co tím chtěl designer říci, kromě toho, že vůz vypadá zbytečně mohutně, omezuje to průjezdný profil, zhoršuje přístup do horní schrány, a zcela nedostatečná a za to bych fakt rozdal metál tomu kdo to vymyslel, je možnost sejmutí sběrače k zemi za účelem kontroly botky, uhlíku, uchycení lana, což se provádí každý příjezd do vozovny a tím úžasným výřezem v plaňkách se z toho poprvé stává dvouchlapová práce.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2556
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a tím úžasným výřezem v plaňkách se z toho poprvé stává dvouchlapová práce.
No vidíš. A u nás to zvládá každej řidič sám...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
ZMAL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.60.3
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 17:55:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat zde přítomných zaměstnanců DPMB jestli podnik přijímá řidiče-brigádníky,teda ne do hlavního prac.poměru? Vzhledem k tomu že je teď řidičů tak málo tak by mohl. Byl bych případný zájemce.Díky
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZMAL: No na stránkách www.dpmb.cz je nabídka ohledně vedlejšího pracovní poměru ale pouze na řidiče AD a je nutno mít řidičské opravnění sk. D a profesní osvedčení.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusebni jizda trolejbusu 25tr 3609 vybavene pro tento pripad pomocnym dieselagregatem
(cira podobnost s rumunskem je ciste zamerna)
 
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS:
No osobne bych si dokazal predstavit 25tr s nacpanym brajblem pod krovkama (ala 22tr) a zbytek v dire na agregat. S tim ze strecha je hola.

V Malém atlase Lokomotiv 2007 je někde ke konci té knížky fotka (asi spíš fotomontáž) trolejbusu 24Tr s kastlí CityBusu a střecha má uspořádanou jako 21Tr, takže neměla žádné ohrádky. Vypadalo to mnohem lépe než normální 24Tr..
Moje weby: o MHD v HK - přes 850 fotek ; o SimTr

Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je nejlepší trolejbus...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2817
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tady toho na streche taky moc neni a vypada to lip.

http://transira.ro/viewtopic.php?t=1099
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
ZMAL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.60.3
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:50:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirikk - no tak to je škoda,myslím že by se jim to v současným srabu hodilo.Řekl bych že je dost lidí kteří by jezdili bez toho že by pustili k vodě dosavadní prácu.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Keď už sme pri kritizovaní cityhnusov, čo je to za nápad, že každý "dekel" v interiéri má iný odtieň? Napr. v Prešove ide dekle takto: slabo žltá, žltá, rúžová, béžová atď. Píšem o dekloch nad oknami ale vyskutuje sa to aj inde
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
stránka nielen o MHD ale aj železnici aktualizovaná denne
vo fotogalérii nájdete fotky MHD, SAD a železnice
papierove modely, SimTr
3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS: Nemas predstavu v kere je to zemi?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3188 - vypadá to na Rumunsko...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Je to Rumunsko.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba J: Myslíš toto?
 
 
Tato reklama je ukázkou "shopností" Škodovky, v roce 2006, kdy to vyšlo prezentovat citybus, no budíž, ale dát do reklamy plžeňskej autobus (minochodem s kastlípro "Euro 2") a k tomu dobastlit střechu z 21TrACI je síla. Přitom stačí vylézt před fabriku a tam si vyfotit jednu z tuctu v Plzni jezdících 24Tr
Karosa ŠL 11!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle to ale vypadá daleko lépe (po vzoru 21Tr)...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r - díkec za potvrzení, někde už tu fotka citelisího trbusu proběhla, avšak místem jsem si jist nebyl.

Veru - není čistě náhodou technický zjev onoho nejmenovaného vozidla taky výsledkem mizerné technické specifikace zadané ve smlouvě mezi dpmb a škodovkou?
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak technický zjev onoho vozidla si můžeš zadat jakej chceš, ale stejně ti bude vyhověno maximálně tak v barvě potahů a v různém stupni zesockverzení. Požadavek na el. dveře, el. topení apod. stejně Škodovka nikdy nevyřeší, prostě je to stokrát jasný jak to je, a jediný co mi na tom jasný není, jak ten krám může kupovat tolik podniků v ČR. Druhej problém je, že řada věcí, které "se budou" (rozumněj = budeme sami) upravovat, se jaksi rozuměj samo sebou tak nějak z trolejbusového principu resp. z dlouhodobého standartu. Jedná se o takové voloviny jako třeba ztráta napětí, která na 25Tr nejde vypnout, tzn. sundáš to z drátů a furt to píská. Hlavně že jde změnit dón z písk na kvýk, to je strašně důležitý. Na všech vozech počínaje 1Tr to vypnout šlo, najednou ne. Takže nakonec se bude v tech. dokumentaci muset uvádět asi opravdu všechno, i to, že do ostřikovačů bychom si přáli obyčejnou vodu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37603
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je přece pokrok. Ti to není jasný? Nauč se normy ISO a pak pochopíš. Nová doba nevyžaduje myšlení, ale správné provádění předem definovaných uniformních procesů.
Že je to jak pro blbce? Je, a ne jen jak! To je pro blbce... Přemýšlející bytost to znechutí a ubije.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3756
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

veru, janatak:
trolejbusy pro rigu taky nemají diesel a pod zadním deklem "motoru" je taky prázdnej hangár. takže to spíš bude škodovácko-irisbusí konstrukcí...
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 23:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
oni evropský ouředníci a komisaři plánujou do práce zapojit i romský a jiný menšiny? nebo naimportujou číňany, araby a afričany?
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 23:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky nechápu, proč si 24/25Tr kupuje většina dp v ČR, když víme o problémech, které s těmito modifikovanými autobusy jsou - jenom to zprovoznění...oč lepší je právě Trollino, byť se lidi v dpmb očividně domnívají, že se jedná o polskej ksindl, kterej je však mnohem více vychytanější, firma je vstřícnější požadavkům jednotlivých dp a i ten interiér vypadá líp (jak jsem měl možnost poznat u bratislavských plynových Solarisů).
Jen tak mimochodem, pro srovnání, po prázdninových toulách Švýcarskem, částečně Francií a Rakouskem jsem na jeden Citybus narazil pouze v Montreaux, a potom až ve francouzském Lyonu, kde už teda jezdily Citelisy. Nikde jinde nic, zato Solarisům ať busů nebo trolejbusů se ve Švýcarsku doslova daří...to myslím o kvalitě vypovídá hodně...

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37606
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 23:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P2:
Nevím, a nechci vědět. Jen jsem poslední dobou nějak moc podrážděnej, jak slyším slovo norma, ISO, modernizace, proces apod.

Ostatně, trefně je to popsáno tady:
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2005082102

Janatak:
Ono to dost možná bude z bláta do louže, primární problémy bych opravdu neviděl ve Škodě jako takové...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3761
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 00:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
ten článek znám, ale neškodí si ho občas připomenout. bohužel je to pravda pravdoucí...
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2555
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 02:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže nakonec se bude v tech. dokumentaci muset uvádět asi opravdu všechno, i to, že do ostřikovačů bychom si přáli obyčejnou vodu.

Proč myslíš, že specifikace na tramvaje do USA má 200 stran A4???

ISO forever
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oni evropský ouředníci a komisaři plánujou do práce zapojit i romský a jiný menšiny? nebo naimportujou číňany, araby a afričany

Mno, nevim jak u Vás, ale tady u nás nastoupili importovaní Vietnamci. Přínos pro fabriku? Borec, co do teď dělal, má teď na starosti dva kousky...takže produktivita jde do ještě větší . Byl sem svědkem toho, jak jeden vysvětloval "posilám", co udělat s hromádkou písku, kterej smetou. Lopatku a smetáček viděli poprvé v životě...
Minulla on jano!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37632
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 12:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, není to tak dávno, co se mi dostal do rukou manuál, kde bylo mj. velmi podrobně vysvětleno, jak se má správně použít velmi komplikovaně ovládaný a zákeřný nástroj. Jednalo se o šroubovák...

Málem jsem slítnul ze židle, když jsem to viděl.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠKODA 25TR VYJÍŽDÍ!

V pátek 7. 12. 2007 vyzkouší nové trolejbusy děti z Kociánky. Nastoupí v 9.00 hodin na zastávce Královo Pole, nádraží a pojedou přes Slovanské náměstí na Českou a zpět. Na akci jste srdečně zváni. Trolejbus na Českou přijede v 9.21, odjíždět zpět na zastávku Kr. Pole, nádraží by měl v 9.25.
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/
Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dochází ke krádežím závaží pro napínání trolejového vedení!

Dnes v nočních hodinách opět došlo ke krádeži závaží pro napínání trolejového vedení DPMB, a.s.. Tentokrát zloději odnesli 10 kusů závaží na Kubíčkově ulici v Bystrci. V důsledku této krádeže došlo k prověšení trolejového vedení a následnému stržení sběračů projíždějící tramvaje a stržení cca 200 metrů trakční troleje. V úseku uvízlo 5 tramvají, dispečink DPMB, a.s. okamžitě zahájil odklony dalších tramvají do smyčky Vozovna Komín tak, aby se do postiženého úseku nedostaly další vozy. Na trase Vozovna Komín – Ečerova byla zajištěna náhradní autobusová doprava, na jednotlivé zastávky byly nainstalovány informační tabule o náhradní dopravě a ve vyřazeném úseku byli nasazeni pracovníci přepravní kontroly, kteří cestující informovali o náhradní dopravě. Celá událost zastavila ve zmíněném úseku dopravu na více než tři hodiny, přesně od 4.47 do 7.50 hodin.

Krádeže závaží v letošním roce DPMB, a.s. velmi zatěžují. Od konce června 2007 zloději ukradli celkem 470 kusů závaží / jedno má hmotnost 25 kilogramů/ o celkové hmotnosti 11 750 kg. Škody jsou velmi vysoké. K ceně ukradeného závaží 360 410 Kč je nutné připočítat také náklady na opravy či náhradní dopravu. Morální škody, které podniku vznikají v důsledku nepřepravení osob nebo zpoždění spojů či jiných komplikací v přepravě jsou ovšem nevyčíslitelné.

Tyto případy lze označit jako ohrožení dráhy a jsou vždy oznamovány Policii České republiky.

Od konce června došlo k celkem 19 případům. Největší počet závaží najednou byl odcizen na ulici Běloruské 12. 7. 2007 – 57 kusů, dále pak na ulici Pisárecké 30. 6. 2007 – 50 kusů na 4. 7. 2007 opět na ulici Pisárecké – 41 kusů.

Mgr. Hana Pohanová, tisková mluvčí DPMB, a.s.
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/
Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak schválně, kdo najde alespoň pět rozdílů:
 
 
 
 
 
 
Nejlepší je Komín !
Doktortrolejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám je. Co jsem vyhrál?
 
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych řekl, že je to autobus a trolejbus. To bude asi základní rozdíl!
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/
Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na jednom je irisbus, na druhym škoda
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a celkově celá záď je jiná u každého vozu, jen vypadá celkem stejně, takže kdybych šel do detailu, tak najdeme rozdílů hodně...

kde budou jezdit ? na 26 ? já bych dal třebas i na 25, je co celkem jedno
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) cerne oramovani oken vpredu, nad horni hranou oken, kolem zadniho okna
2) skoro stupacky na prdeli 25Tr
3) RZ
4) odeklovani strechy na 25Tr
5) z me neznamych duvodu provetravany prostor prevodovky u 18M (zadni kryt na leve strane busu)
6) odlisny odklopny kryt motoroveho prostoru (na leve strane jsou u 25Tr zaslepeny mrizky az na dve horni)
7) 25Tr ma zlute hrany dveri, 18M stribrne
8) no a to ze ma 25Tr faje a jezdi na elektriku je snad zrejme ne?

Jo a posledni rozdil je jeste stale pridelany tazny hak na prdeli 25Tr asi z duvodu mozneho chcipnuti i na dvore vozovny
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Škoda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem viděl jak odtahují 3207. Vyděl jsem to mezi zastávkama.: Bzenecká a Prušánecká (směr město).
Trolejbusy: Škoda 14Tr, 15Tr, 21Tr, 22Tr
Tramvaje: Škoda 13T, Anitra
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že inženýři při evoluci překonali první generaci 25Tr..
Slovánek v extralize! :-)
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sxman: jo přesně to jsem myslel. Díky za fotky

Ustečák: vzhled 25Tr bych moc neřešil - co nezkazili v Karose/Irisbusu/Ivecu to zkazili ve Škodě...

(Příspěvek byl editován uživatelem Kuba J.)
Moje weby: o MHD v HK - přes 850 fotek ; o SimTr

Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je nejlepší trolejbus...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Další zařízení či spíše armatury, které nejsou využité v sockomodifikaci pro Brno, jsou dole na spodku vozu, vše co je od Irisbusu nataženo a není v dané modifikaci potřebné, je prostě pouze nezapojeno do absentujících zařízení. Pod vozem lze najít řadu hadiček a trubek, které vedou odnikud nikam, prostě tam jsou, protože nikdo se nebude zpětně domlouvat s Irisbusem, že to tam nemá cenu dávat, protože daný vůz bude pro Brno, kde nebude tohle, tohle, tohle a tamto.

Bohužel tohle je celkem běžné u automobilového průmyslu a jak koukam začíná se dále šířit do zbytku dopravního strojírenství. Viděl jsem několik IGK které měli kabeláž na plnou výbavu a přesto se jednalo o základní verzy, od člověka který se IGK zabývá po stránce oprav mě řekl že výrobci se prostě nevyplatí vyrábět různé verze svazků kabeláže.

Iveco nejspíše má pohled podobný a vozy 24/25Tr ze ŠE bere jako specifický produkt kterým se nehodlá moc zabývat. Na druhou stranu jsou případy kdy podobně jako Škoda Ostrov se vyráby zvláštní karoserie pro trolejbus, tim případem je "bezkomínové" ST12 kde se dá o trolejbusu mluvit už na hrubé stavbě karoserie. No a že jdou dělat extra odlišné věci ukázali i Evobus s hybridnim Citarem G které je od klasického provedení dost odlišné...
M1 - Maracaibo
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2570
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠKODA 25TR VYJÍŽDÍ!

To zase bude slávy. Navrhuji provokativně jako následný vůz vypravit nějakou 22Tr, aby nebyly děti zklamány, kdyby se tomu náhodou zase vymazal software nebo se rozhodly neotevřít dveře...

najdi pět rozdílů

Na všech obrázcích vidím poměrně bez rozdílu designově hnusnej autobus a designově hnusnej "trolejbus".

Dandy - já to pozoruji nejen právě v oblasti takovéhoto typu strojírenství. Dá se to vysledovat vlastně všude, třeba i u hraček, u některých věcí to chápu, jistě nemá smysl konstruovat jinej podvozek na autodráhu jenom proto, že jedno autíčko má vepředu světýlka, kdežto druhý pouze atrapy. Ovšem u tak velké (a drahé) věci jako je automobil, trolejbus a pod. jsem tímto přístupem víceméně zděšen. O to víc, že výrobci nám bezostyšně lžou a nadsazují ceny "plných verzí", které se sice funkční výbavou liší od základních verzí, ale v podstatě lze zjistit, že i ta základní verze to tak nějak má, ovšem nefunkční nebo zpola nezapojené, byť fyzicky se nacházející. Viděl jsem už dokonce pár věcí, které byly naopak záměrně (a tedy dodatečně) znefunkčněny, čímž to je vyhnáno ad absurdum, neboť k tomu, abych měl něco v základní verzi, vlastně musím ještě něco udělat navíc (přeprogramovat, znefunkčnit, přepojit apod.). U něčeho to pochopím, u něčeho mě to rozčílí, u něčeho pobaví - třeba Fabia Junior, která v rámci "zlevnění" postrádá víčko od spolujezdcovi přihrádky, čímž se muselo uetřit jistě strašně moc peněz. U trolejbusů bylo doposud zvykem dělat všechno tak nějak na míru, Bohužel doba spěje k tomu, že za chvíli bude jedna kastle na všechno a podle přání zákazníka se to bude modifikovat buď na autobus, nebo (pseudo)trolejbus, ponorku, vigvam, topinkovač, křížník Aurora, postel nebo trasportér pro rakety.
Lukin9
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha co bys bral? Trollino nebo 25Tr?
Stránka o MHD v OstravěOSTRAVA MHD
Stránky o VBUSU VBUS
Ostravské trolejbusy Ostravské trolejbusy
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2572
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tu Auroru.
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 02:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.nova.cz/tvarchiv/?238v=122907&238p=ODPOLEDNITN&238d=03.12.2007&238o=
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/
Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 07:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukin 9: jako dřívější odpůrce Solarisu teď jedině s ním a nikdy jinak.
Pár detailů je, nikde jsem neviděl vzpomínaný nárazník na tlačení 2 vozů, resp. ty dva gumové rohlíčky, které tam přidali...
Jinak to je autobus na naftu a autobus na elektriku.

Verusha-podívej se na cenu a rozdíly u Škody 1000MB a 1000MB de luxe když se vyráběla, to byl skoro výsměch....
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
2007-10 let bez provozu vozidel značky Ikarus 280.08 u DP Jihlava
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně, že má 25Tr nasvícení tabulky RZ...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2564
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 21:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně, že má 25Tr nasvícení tabulky RZ...
No tak ho má, no. Vždyť je to autobus s elektrickými vnitřnostmi. Navíc v mnoha zemích jsou rz povinné i na trolejbusech. Ale u nás v DP se ta osvětlení odstraňují na dílnách.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 23:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Zadej VŘ, zaplať a dostaneš ji s logem Solarisu :-O
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 13:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - jsem moc rád, že tvůj servisně-fandovský pohled na 25Tr se v ničem neliší od mého řidičsko-fandovského:-)
Design je prapodivnej, na střeše nesmyslné dekloploutve, vzadu místo dieselu prázdný šmajchlkabinet, od zadních dveří všude vysoko k sedačkám, zrcátka do kterých není přes horní hranu okna vidět, neochotně povolující zastávková brzda, plastovými vruty šroubovaná madla a milion dalších věcí. Jedinou věc u 24Tr oceňuju - akceleraci, u krátkého stroje je opravdu dobrá. A ještě snad relativní ticho ve voze.
Jinak všechny pardubické 24Tr mají jeden díl střešních chlopní demontovaný - a o to víc je tím pádem vidět, že jsou tam úplně na h.... Podívejte na fotku - kdyby zmizely i zadní ploutve, bylo by to lepší, kdyby to zmizelo celé, bylo by to ještě lepší. Už teď po pár měsících provozu jsou na pravé straně střešní dekly odřené od větví jak .

 

A tohle mám někde na webu - modernizace opravdu není vždy krok vpřed:
 

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2231
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 13:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

resp. ty dva gumové rohlíčky, které tam přidali...
Ty jsou tam přidané kvůli stahovákům vyčuhujícm dozadu nad původní půdorys busu.

Ale u nás v DP se ta osvětlení odstraňují na dílnách.
A to my zase ne - spokojeně svítíme do prázdného kastlíku.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 14:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Koukám v Pardubicích mají zvláštní řidiče. Jak dlouho už jezdí? . Jinak v Jihlavě taky svítíme do prázdna.
No a teda by mě zajímalo, co byste Škodovce doporučili, do jakejch vozů by měla montovat výzbroj?
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Verusha:
neuvěřitelně jsi mě potěšil, konečně zase jeden objektivní názor na škodováckou patlaninu s Irisbusem.
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 16:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eugen: Nejlépe do 21/22/23 Tr ...
Karosa ŠL 11!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sxman: Další co neuvažuje ekonomicky. To se jim prostě nevyplatilo dělat kastle.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eugen:Myslíš? Když už ji máš rozkreslenou, vyrábíš ji, tak tě zvýšení výroby nic nestojí a cena je stejná. Takhle musí někdo stejně tu kastli na bus vyrobit a stejně to je na bus, kterých moc nejezdí. Kolik je plynových citelisů s nádržemi na střeše?
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
2007-10 let bez provozu vozidel značky Ikarus 280.08 u DP Jihlava
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9 Tr: Přesně tak

Eugen: Ale vyplatilo, za pádem Ostrova nestála ekonomická nevýhodnost výroby, za tím stálo něco uplně jinýho v pozadí...
Karosa ŠL 11!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žeby výhodnost 14TrSF...?
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
2007-10 let bez provozu vozidel značky Ikarus 280.08 u DP Jihlava
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v Jihlavě taky svítíme do prázdna.

V Ústí tam mají nalepené logo DP, ale proč tam nenalepit evidenční číslo? Bylo by vidět i ve tmě. Já tohle viděl kdysi v Istambulu, na Ikarusu, tam neměli rz ani autobusy, jen e.č.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 21:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to my zase ne - spokojeně svítíme do prázdného kastlíku.
Horší bude, až tam tam dílny začnou vyměňovat prasklý žárovky .
do jakejch vozů by měla montovat výzbroj?
To je dost těžká otázka. Mě by se líbily kastle Volva. Jel jsem s nimi v Linzi, kde mají výzbroj Kiepe a jsou to šmakózní trolejbusy, ikdyž s šílenou bednou na střeše. Ovšem za vrchol současné trolejbusové techniky považuji VanHool AG 300T. Tomu se podle mě nic nevyrovná!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 23:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VanHool AG 300T

V zahraničí (nemusí se automaticky jednat o západ) je spousta zajímavých vozidel a produktů, bohužel podniky typu DPmB, řízené městem a "vyšší mocí" stále žijí v představě, že zahraniční = drahý, ačkoliv to mnohdy není až tak pravda.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 00:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemusí se automaticky jednat o západ

Pravdu máš - třeba toto:
 
 
Fotky jsou z photo.tramvaj.ru a na té druhé máš na střeše vleku zachyceného dokonce jakéhosi kyjevského kolegu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace