K-report
 

Archiv do 31.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 31.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7497
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 17:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jde ještě o to, co všechno považujete za změny. Pokud se nepletu, byly nějaké změny v chronometrážích, i když JŘ jako takový se moc neměnil. Mám ale pocit, že poměrně stabilní je JŘ linky 24, za dobu, kterou pamatuju (jř 02/03 a později), se posouval snad jen jeden spoj někdy ráno. Berte to jako tip pro začátek, pokud někdo vymyslí něco lepšího, sem s tím.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 07:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malda: Nová zastávka na Hradecké se buduje (nebo přesněji bude budovat, protože práce ještě stále nebyly zahájeny) na základě požadavku ÚMO Pardubice 2.\
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 09:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávka se staví také jako poslanecký pomníček poslankyně Páralové. I v Pravobřežním zpravodaji polabinský starosta a stranický soukmenovec této naší poslankyně neopomněl zdůraznit, že potřebné miliony ze státního rozpočtu se podařilo získat právě díky ní. (viz http://www.mmp.cz/priloha/pz_2007_3.pdf ) Jde o ukázkový příklad investice celostátního významu, která má být financována ze státního rozpočtu.
Jinak původně se mluvilo též o tom, že blíže ke světelné křižovatce bude posunuta i zastávka ve směru na Bohdaneč, což by se hodilo jak obyvatelům Stavařova, tak studentům University. V projektu, který nakonec byl vypracován, však již tento prvek nějak chybí.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7500
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 09:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úspory v MHD? Necháme si poradit

Zdroj: Mladá fronta Dnes
Datum: 25.10.2007
Název: Úspory v MHD? Necháme si poradit
Autor: Jaroslav Kňava
Str.: 3
Mutace: Kraj Pardubický
Rubrika: Kraj Pardubický

Názor

Zastupitel Jan Linhart mě svými slovy v MF Dnes překvapil, jak snadno se dají ušetřit peníze v MHD. Nezdražovat jízdné a zaměřit se na sebe. Hledat rezervy, možnosti, jak ušetřit a třeba snižovat objem ujetých kilometrů. V podstatě to tedy podle pana Linharta vypadá tak, že Dopravní podnik zjistil, že bude potřeba více peněz na zajištění dopravní obslužnosti na území města, tak "natáhl ruku" směrem k městu. Jak prosté a jak jednoduché.

Ve skutečnosti je to ale jinak. Za poslední tři roky měl Dopravní podnik k dispozici od města částky od 105 do 122 milionů korun na provoz. To je stejná částka, jakou měl DP k dispozici v letech 2002 a 2003 a dokonce o 20 milionů méně, než v roce 2000. Jestliže bylo nutné v roce 2005 přistoupit k optimalizaci provozu a snížit počet kilometrů o 400 tisíc za rok, tak dnes je situace jiná.

Postupně se rozsah dopravní obslužnosti rozšířil o několik nových linek, zajistila se obslužnost míst, kde MHD doposud nejezdila a dokonce se původní snížení provozních kilometrů dostalo na téměř stejnou úroveň, jako před redukcí.

Jak je to ale možné? Vždyť Dopravní podnik neměl k dispozici ani o korunu více než před tím. V podstatě je to jednoduché. Vlastní úspory, optimalizace, nové metody řízení, nejnovější technologie a hlavně kvalitní lidé. V Pardubicích máme také jeden z nejmodernějších odbavovacích systémů, který nám dává zpětnou vazbu a neocenitelné statistiky.

I proto nyní není v Pardubicích linka, která by byla nedostatečně využita. Naopak je zde několik linek, které v průběhu dne vykazují naprostý opak a bylo by třeba co nejdříve zvýšit přepravní kapacitu. A večerní spoje? Již téměř před rokemdošlo k úpravě spojů po 8. hodině večer. Byl prodloužen interval z 24 na 30 minut a úspora převedena na časy, kdy naopak chyběla kapacita. Delší interval je z hlediska cestujících nepřijatelný a měl by za následek další úbytek poptávky. Realita je taková, že na dopravní obslužnost čeká v současné době několik míst, kde vyrostla nová výstavba a také je poMHDveliká poptávka v obcích okolo Pardubic. Bez pokrytí nákladů to ale nelze zajistit.

Dopravní podnik investoval za poslední dva roky do obnovy vozového parku a do sofistikovaných systémů více jak 160 milionů korun, získal 60 milionů z fondů EU a za stejných provozních nákladů zajistil dopravní obslužnost, která je v objemu vyšší o 300 tisíc kilometrů za rok. To přece není špatný výsledek.

O autorovi: Jaroslav Kňava, předseda představenstva DP Pardubice a radní
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Misakf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 13:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mně napadlo že dlouho nebyla změna na lince 17 ani na lince 19 ale 19 nejezdí tam dlouho stejně jako 22
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7506
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 18:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 17 jsem několik změn zažil, ráno přibyl jeden spoj a naopak se ubral první ranní spoj Pa-Srch, odpoledne se prodloužil rozsah provozu a pak se ještě hýbalo s posledním večerním spojem. Linka 19 je beze změny snad od začátku, liší se to jen tím, které kurzy jednotlivé spoje zajišťují, ale to je interní záležitost DP. 22 - to je totéž.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7508
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 20:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak nám změnili linku 13

To jsem takhle přijel dneska v 17:22 s trolejbusem linky 5 na zastávku Třída Míru směr Dukla. Na přední dveře zaklepe slečna, pustím jí dál a slečna se ptá: "Prominte, dvojka jezdí normálně a nebo je taky změněná?"
Že jezdí dvojka normálně, to jsem věděl, ale druhá část věty mě zarazila. Proč by měla být taky změněná? Je sice fakt, že před 14 dny doktorka zjistila, že jsem zcela neschopný a nechala mě s neschopenkou týden a půl doma, je fakt, že jsem celý tenhle týden řešil školu a diplomku a bůhvíco ještě, je fakt, že jsem dneska po 14 dnech prvně jezdil - ale že by se za tu dobu něco změnilo a já o tom nevěděl, zatímco slečna jo?
"No třináctka přece, ode dneška jezdí na Duklu!"
Cože? Třináctek jsem dneska sice potkal celkem dost, ale na Dukle ani jednu, krom té, která vyjížděla na odpolední část dělené směny. A tak jsem se slečny zeptal, jak na to přišla.
"No, ráno jsem chtěla jet k nádraží a ta třináctka odbočila z třídy Míru na Duklu. A teď, ta třináctka před vámi taky jela na Duklu. Tak dostanu se teda tou dvojkou k nádraží nebo ne?"
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 22:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbus 343 v provozu, nová reklama na t-391, nová celoplošná reklama na a-54...
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 23:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takový dotaz - kolik by vlastně ten knižní jízdní řád stál - při počtu nějakých 1 000 ks a jednalo by se o jízdní řád, kde by byly odjezdy všech spojů ze všech zastávek nebo například jenom z konečné - kde by např. bylo - 05,08G,15,17a,25 ...
G - spoj jede od zastávky Náměstí Míru
a - školní spoj od ZŠ xxx. (takový jízdní řád jsem kdysi měl o zlínské MHD).

Já bych cenu za JŘ stanovil na 29 Kč.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 23:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...nová celoplošná reklama na a-54...

A všimli jste si, jak je krásně nalepená i přes boční panel?
Zachraňte "Rozárku" 361 - je to nejlepší mašina v Dopravním podniku města Pardubic a.s.
Bohužel si to někteří uvědomili pozdě...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 00:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man - já nehraju!! Právě jsem chtěl napsat na svůj web o 145 a bílých náraznících 142, a koukám, že bych byl druhej. Ani foto 391 nemám, aspoň 54 jo:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 10:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: tak si dej bílý nárazníky na Moskviče a napiš tam o tom
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 15:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý nárazníky na Moskviče ne-e, lepší by byla celovozová reklama, třeba na trolejbus.cz
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 15:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý nárazníky na Moskviče ne-e, lepší by byla celovozová reklama, třeba na trolejbus.cz

Vy barbaří!!! Fuuuuj, Moskviče se tunit nebudou.

 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 19:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle na barkase?
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 20:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenom takový OT
Barkas bude vymodelovanej do Mafie, tak se to nejdřív může zkusit tam a pak až prznit skutečný auto ne :-)
/OT
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: "překvápko" Pety Ride 2 a Škoda 21Tr jsou momentálně pozastaveny
Mládeži do 18-ti let nenaléváme. Naše mládež je šikovná a naleje si sama.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně především pro Honzina (dávám to sem dřív než na web dpmp!):
linka č. 12 – spoje linky č. 912 jsou přečíslovány na linku č. 12, podle požadavků občanů a MO IV upraveny odjezdy některých spojů, pracovní den: spoje v 6:04 a 17:02 ze zastávky Hlavní nádraží (původně 5:57 a 17:17), spoj v 6:20 ze zastávky Tuněchody,kostel (původně 6:25), spoj v 6:38 ze zastávky Černá za Bory,točna (původně 6:27),
linka č. 14 – v souvislosti s přečíslováním spojů na lince č. 12 je spoj v 7:07 ze zastávky Staré Čívice,točna veden po celé trase jako linka č. 912,
linka č. 15 - pracovní den: spoj ve 13:30 ze zastávky Hlavní nádraží, Hypernova jede o 7 minut později (odjezd ve 13:37),
linka č. 23 – spoje linek č. 904 a 923 jsou přečíslovány na linku č. 23, pracovní den: spoj ve 14:16 ze zastávky Staré Čívice,Průmyslová zóna pojede o 5 minut později (odjezd ve 14:21),
linka č. 25 – spoje linky č. 925 jsou přečíslovány na linku č. 25.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Ikarusek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 19:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Coto jaká reklama na Barkásku???? No kdyby platily za pronájem tak bych se tomu nebránil.
2468
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.168.14
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 21:24:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podařilo se nám odchytit nejmenovaného kolegu za volantem autobusu LC956. Kdo ho pozná, dostane od kolegy hubičku. Jak je zřejmé, nejmenovaný kolega si přivydělává jako model.
http://zahutka-fans.ic.cz/BC.jpg
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7531
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 23:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je foceno dneska kolem osmé večer v Černé za Bory v té jednosměrce, kudy se otáčí dvanáctka:

 
 

A kvízový dotaz zní: Kdo při parkování nepoužívá mozek?

P.S.: Jo, a před dvěma hodinami mi dva metry před autobusem srazili cyklistu. Náměstí Republiky směr Sukova, přechod pro chodce se semaforem, dva jízdní pruhy, v pravém pruhu já, v levém osobní auto. Na přechodu skočila červená, na semaforu pro auta zelená, cyklista přijížděl zleva po přechodu od třídy Míru a myslel si, že to ještě stihne. Nestihl.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 23:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při parkování nepoužívá mozek ženská nebo blbec!
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 06:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Tak to je příjemná zpráva, že tyto uvedené linky budou přečíslovány. Myslím si, že to je dobrý krok, který povede ke zpřehlednění linek.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cyklista přijížděl zleva po přechodu

Ach jo. zabít ho je málo - pokud to přežil

A k oblíbenému tématu aut v zastávkách jedny Pardubičky:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7532
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přežil, dokonce bez jakéhokoliv na první pohled patrného zranění - a ujel. Takže řidič toho auta tam pak mezi kolemjedoucími a kolemstojícími sháněl svědky, pro případ, že by se to ještě někdy řešilo na úřadech.

Jo, ta fotka z Pardubiček je pěkná, mě takhle včera někdo zaparkoval o zastávku dřív. Jenže tam je takový ostrůvek mezi zastávkou a silnicí a na ostrůvku je lampa, aby bylo o co odřít autobus.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když jsme u těch dopravních prasečinek, tak stručný souhrn dnešního rána a hodiny ježdění po Pardubicích:
1) Jana Palacha - přejezd pro cyklisty u Billy: 1 ks cyklisty věřícího, že má přednost před auty. Přežil, řidič přede mnou to stihl zašlápnout včas, já za ním taky a za námi naštěstí jel s odstupem trolejbus, takže se nikdo nikomu nepodíval do kufru. Není pochyb, že kdyby to někdo nedobrzdil a najel do auta před sebou, zmetek na kole by rychle ujel.
2) Zastávka Gorkého směr Jesničánky. 30 metrů od zastávky dva přechody vedle sebe, navíc jeden z nich obsazen hlídkou MP. 2 ks důchodkyň nicméně považovaly za nutné kličkovat mezi projíždějícími vozidly, protože proč na přechod, že?
3) Chrudimská. Kolona pomalu jedoucích vozidel zastavujících každých 50 metrů (někdo odbočuje, parkuje a tak podobně). Za mnou modrý passat, za volantem pohledná blondýna zírající místo před sebe pod volant. Třikrát prudce brzdí těsně za mým kufrem, protože při koukání pod volant jaksi nevidí, že auto před ní zastavilo. Při třetím dupnutí na brzdu si ten mobil konečně opřela o volant, aby mohla lépe současně psát SMS a koukat před sebe.
4) Ulice U Krematoria, frekventovaná a se značkou zákaz zastavení. Přímo pod značkou 4 zaparkovaná vozidla. Škoda slov...
5) Teplého směr Dukla. Poklidně jedoucí Felicie náhle prudce brzdí a bez použití blinkru odbočuje do protisměru a pomalu najíždí na chodník. Všichni, kdo jsme byli v koloně za ní, jevíme nesmírnou radost, že máme kvalitní brzdy a dobrý postřeh.
6) Nadjezd Paramo, sjezd z nadjezdu na rychlodráhu (plná čára, povolená rychlost 60 km/h). Jedu 60 (podotýkám, že reálných, tj. tachometrových 66), což je zřejmě důvodem, proč mi stříbrná octavie (f plný palbě v dýzlu, viď) dělá myšku a rychlostí cca 90 se řítí do omezení na rychlodráze.
7) Rychlodráha krátce za odbočkou na Krétu (omezená rychlost na 50 km/h, zákaz předjíždění, doprava svedena kvůli stavbě do jednoho pruhu). Držím rychlost mezi 50 a 60, modrý favorit mě předjíždí odstavným pruhem rychlostí cca 100-120 km/h).

No zkrátka, dámy a pánové za volantem vozidel MHD celý den sedící, máte můj obdiv. Stačila mi necelá hodina jízdy po městě a probouzel se ve mně William Foster...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Nechceš jít s auty v zastávkách už jednou provždy někam? Uznávám, že jsou někteří cyklisti blbci, ale když cyklistům stojí auto přes celou stezku, že ho není ani kudy objet, tak jsou furt podle tebe největší kreténi cyklisti. Když vám řidičům stojí auto v zastávce, která je dlouhá podle mě dost, tak je kretén ten řidič, i když vy se mu můžete úplně v pohodě vyhnout. Zkus si projet několikrát Pardubice na kole, třeba od nádraží po Palackého přes třídu Míru ke Kostelíčku. Jestli ti připadá auto v zastávce jako celosvětově důležitej problém, tak po několika jízdách touhle trasou budeš rád, když tě na Palackého neshodí z kola auto, které nemá na stezce co dělat, ale "cyklista je blbec", tak se mu přece "musí uhnout"... Pak ti nebude auto v zastávce připadat jako tak velkej problém. Pořád děláte z komára velblouda, přitom nejde o nic, vyhnete se a je to dobrý... Je vidět, že jsi řídítka kola nedržel hodně dlouho, protože bys to znal i z trochu jinýho úhlu pohledu než jen pořád zpoza volantu!
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4472
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: vypadá to, že se to nepodařilo objet, jak se to podařilo vyřešit? Odtah? Vycuvání autobusu a jiná trasa?

Ad cyklista: stalo se jednomu řidiči autobusu: po přejezdu pro cyklisty vjel na silnici z prava cyklista a narazil do autobusu cca u zadní nápravy (do SU12). Autobus byl mírně poškozen (odlouplého kus plastu). Cyklista ujel, řidič zavolal dispečery, ti vše nafotili a bez zavolání policie nechali řidiče jet. Jak by se to mělo správně řešit?

Tr_man: teď jsi to 353 nandal ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíšmarjá Láďo, co jsem ti zase provedl. Ty jseš ale úplně mimo. Docela mně tím překvapuješ. Slovo kretén jsem tady nikdy nepoužil, ovšem teď bych ho použil moc rád. Auto v zastávce je drobnost, ovšem pokud jich denně potkám 50, tak se nediv že mně to se*e. A cyklisti - víš kolika z nich jsem zachránil život tím, že jsem si nestál za tím, že já jedu podle pravidel a oni ne? A víš proč to znám zpoza volantu? Protože mne to živí, kua.

Napíšu to hnusně - tyhle kecy majitele řidičáku na koloběžku mně se*ou možná ještě víc. Zdrž se raději dalších komentářů k mým příspěvkům.

Odepisuju hned, za pět minut bych nad tím mávnul rukou. A to nechci.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: jo, nandal mi to, jsem z toho úplně ve stresu. Odpoledne místo za volant půjdu jezdit trojku na kole.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tedy nevím co vy dva tu řešíte (tr_man a 353) ale mě to příjde, že máte oba stejný problém, ale akorát v jiném měřítku. Prostě jde o to, že auto tam v obou případech nemá co dělat! A navíc se mi zdá a je pravděpodobné, že ten samý řidič, co stojí v zastávce si dovolí jet i po té cyklostezce, takže je to jeden a ten samej.
Tr_man: Nejsem řidič busu. Ale vše souvisí se vším, když tam stojí auto, tak nezastavíš předpisově k obrubníku, lidi ti pak nadávaj, že musí skákat atd. atd.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Já neřikám, žes tohle někdy tvrdil, není to žádnej osobní útok proti tobě, ale už mi docela vadí, jak tu všichni (řidiči MHD) fňukáte, jak se vám tady někdo připletl, jak vám támhle někdo stál v zastávce. Co udělá v sobotu odpoledne většina řidičů u nádraží, když tam stojí auta, ale je tam místa na 3 autobusy? Najede za auta jen aby mohl troubit a buzerovat ostatní...

Mně přijde, že vy ty problémy vysloveně vyhledáváte a vyžíváte se v tom, že jste si ho vyfotili a dali jste ho na K-Report. Myslíš, že ostatní účastníci silničního provozu tyhle problémy nemají? Mají, jen to všude nepíšou.

Víš kolikrát jsem už málem skončil pod autem jenom proto, že si řidič myslel, že když má auto nebo autobus, že je pánem tvorstva? Řidičák sice nemám, ale přece jen jsem se známými řidiči něco najezdil tak vím, že se blbci najdou.
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2161
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už jsem vychladl.
---------------------
Takže je to tak: já si nejezdím po městě pro zábavu. Ani trolejbusem, ani autem. Mám rád auta, ale pokud si chci jízdu v něm užít, tak určitě ne ve městě. Auta zaparkovaná v zastávkách jsou problém. Já totiž prvotně jezdím pro cestující a tak se mimo jiné předpokládá, že zajedu pořádně k obrubníku. Zvlášť když jezdím garantované NP kurzy. Stejně tak není ideální s 12 metrů dlouhou a 2,5 metru širokou krabicí někde kličkovat. Když už jsem MĚSTSKÁ hromadná doprava silně dotovaná MĚSTEM, tak bych byl rád, aby se po tom městě také dalo jezdit. Mě totiž nejvíc nazdvihlo to tvoje "vyhneš se a nic se neděje". Já se prostě nechci celý den vyhejbat někomu, kdo na rozdíl ode mně předpisy nedodržuje a ještě takhle okázalým způsobem. Navíc kolikrát jen tím objížděním musím do protisměru a blokuju ostatní. Vždyť přece víš, jaké jsou rozměry busu. A nezmiňuju to, že pokud budu objíždět nějaké takovéhle auto, s velkou pravděpodobností budu koukat do pravého zrcátka a z levé strany mi zrovna někdo vleze pod kola. Případně auta z obou stran zastaví abych se mohl zakličkovat a pod těmi auty přijede cyklista a vjede mi tam. To je x-krát odzkoušeno.

Auta v zastávkách ... já se přece jen tak vyhnu, nic se neděje... ale když nezahedu ke kraji a někdo sebou flákně ze schodů, kdo myslíš že za to může?
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco Co udělá v sobotu odpoledne většina řidičů u nádraží, když tam stojí auta, ale je tam místa na 3 autobusy? Najede za auta jen aby mohl troubit a buzerovat ostatní...

Co to zase blábolíš o buzeraci? Auta tam nemají parkoviště (to je o 20 metrů vedle, v sobotu bývá volné, ale kdo by chodil tak daleko, že), zatím co autobusy tam mají zastávku. Tečka.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je ve všech tebou i mnou zmiňovaných případech dobře viditelná absence policie. Kdyby se to začalo tvrdě trestat, tak by si to dovolilo jen málo lidí. Ale upřímně, policii je možné potkat jen ve večerních hodinách, kdy buď chodí po hospodách a kontrolují, jestli nepije někdo, kdo pít ještě nesmí a nebo si dávají závody s řidiči v ulicích... Ve dne vídám policii jen občas a to když "měšťáci" chodí po parkovištích jen proto, aby zjistili, že mají všichni poctivě zaplaceno...
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, necháme konfrontace. Je ještě jedna věc, která mi strašně vadí, ale to teda určitě nevyřešíme - řidiči z povolání chodí co půl roku na celodenní školení, po třech letech dělají přezkoušení a řidiči osobáků? Jednou nějak udělají autoškolu a pak plynule kašlou na všechno co jim tam říkali. Případně to zapomenou. Například to, že ze zákona mají povinost i zastavit vozidlo, aby umožnili busu vyjet ze zastávky - to zapomínají moc rychle. A jak se říká, že ženský jezdí líp - velká část těch, co mne ani náznakem vyjetí neumožní jsou právě ony. Jenže na nich bává vidět, že mají plný brejle toho udržet aut na slinici a o trolejbusu v zastávce ani neví, protože to už nestíhají sledovat. Podle mne stát teď při té výměně řidičáků měl nové hned vydávat na omezenou dobu (třeba 10 nebo 15 let) a potom prodlužovat i amatérům až po přezkoušení. Jenže to nikdy neprojde.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4473
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, neprojde ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostáváte se k meritu věci - v ulicích chybí policie, ať už státní nebo městská. A pokud tam nechybí, tak přestupky leckdy ignoruje. Ruku na srdce - kolikrát se vám komu stalo, že jste porušili (třeba drobně) dopravní předpisy, viděli to policisté a zareagovali. Jezdím po Pardubicích autem skoro 20 let a zastavili mě jednou jedinkrát, a to nebyl příčinou přestupek, ale moje těžká noha - vyjížděl jsem (s Audi A6, motor 2,8, automat, takže na ostré rozjezdy výtečný nástroj ) z vedlejší na hlavní a kapku jsem to prošlápl, takže jsem tam vyletěl dost rychle a se skřípěním gum. No a nedaleko jedoucí hlídka bleskově otočila auto, stopla mě a zkotrolovala, jestli takhle blbnu jen z čiré radosti nebo pod vlivem alkoholu.
Ale jinak jsem viděl (pro šťouraly doplňuji, že opravdu jen viděl, nikoli spáchal) stovky dalších přestupků (myšky, nedání přednosti, nepoužívání světel, nepoužívání blinkrů, parkování na zákazech, ohrožení chodců atd. atd. atd.), u kterých byli přítomni policisté tak blízko, že to nemohli nevidět. A nestalo se nikdy nic. Pak není divu, že se jich nikdo nebojí, stačí používat světla a jezdit na Hradecké, Podebradské, Palackého do 60 km/h, na rychlodráze do 80 resp. 90 km/h a máte téměř 100% jistotu, že vás nezměří a nezastaví.

Co se týká cyklistů, tam potkám policii jednou za čas při lovu na cyklostezkách, kdy kontrolují výbavu a v nejlepším případě dávají dýchnout, zda není cyklista úplně namol. Plus občas kontrolují jízdu po chodníku (typicky rozdávání pokut před Zelenou bránou nebo divadlem). Ale že by se zabývali takovými přestupky jako je odbočování bez ukázání změny směru jízdy, předjíždění jedoucích vozidel zprava (a tím nemyslím předjíždění kolony stojící před křižovatkou), vynucování si přednosti na křížení vozovky a cyklostezky, klikatá jízda (protože na každé straně řidítek visí objemná taška, takže cyklista nemůže ani pořádně šlapat, natož řídit), neavizované prudké změny směry jízdy (ona tam je louže, tak ji objedu, že je těsně za mnou auto, to je mi fuk) a tak podobně.
Je to v podstatě úplně to samé, co v případě řidičů - policie ignoruje přestupky.

Ale upřímně, policii je možné potkat jen ve večerních hodinách,
Dopravní policii je možno potkat i přes den, ale obvykle buď měří někde na výpadovce nebo loví kamiony na rychlodráze...

Jenže to nikdy neprojde.
Projde, pokud to bude nařízení EU.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

§57 odst. 4 zák. č. 361/2000: "Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti."
To jenom tak na dokreslení, jak je to s tím předjížděním kolon cyklisty. Jako cyklista můžu zprava nejen objíždět stojící kolonu, ale též předjíždět pomalu jedoucí vozidla - musím ovšem dbát zvýšené opatrnosti.
Jinak se jezdí fakt hrozně. Z pohledu řidiče mi připadá, že po nárazu, který přišel se zavedením bodového systému, velké části řidičů opět notně otrnulo. To, že stojí v zastávkách, mi v kontextu ostatních páchaných přestupků připadá jako vysloveně okrajový problém (musím však přiznat, že už toho teď s tím busem moc nenajezdím, takže na to mám nutně jiný pohled než kolegové). Nejhorší jsou takové ty kaskadérské kousky jako nebezpečné předjíždění. Zrovna minulou neděli jsem měl trojku a neustále měl někdo tendenci riskantně předjíždět mě nebo protijedoucího, až jsem i musel brzdit, aby se předjíždějící stihnul zařadit.
Paradoxně mám naopak pocit, že jedno z nejrespektovanějších pravidel je právě ta povinnost umožnit autubusu výjezd ze zastávky. Případy, kdy by nejpozději tak 3.-4. auto po zapnutí blinkru nezpomalilo nebo nezastavilo, jsou velmi řídké. Naopak kolikrát, když nemám žádné zpoždění, i se spuštěním směrovky vyčkávám, než bude nějaká "díra" mezi auty, abych zbytečně nenutil kolonu aut brzdit. Už se mi i stalo, že stejně někdo, kdo viděl autobus se zavírajícími se dveřmi, byť neblikající, zastavil a nutil mě tak k výjezdu ze zastávky.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 15:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

334: Bohužel v zákoně jaksi není určeno, co je to pomalý pohyb vozidel a co je to ta zvýšená opatrnost. IMHO to kupříkladu rozhodně není situace, kdy vozidla jedou po Palachově rychlostí 15-20 km/h a v metrové mezeře mezi kolonou a parkujícími vozidly kličkují cyklisté. Pak stačí jedno auto odbočující vpravo a průšvih je na světě. A dokazovat policii, že cyklista mě podjížděl a je jeho chybou, že skončil pod pravým zadním kolem, a nikoli, že jsem já jeho předjížděl s nedostatečným odstupem a srazil ho při odbočování, to je hodně složitá věc...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 16:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: uznávám, že co se týče cyklistů, tak máte všichni pravdu s tím, co tu píšete, ale vám se nikdy nestalo, že by autobus vyjíždějící z točny vjel před vás takovým způsobem, že jste se mu jen zázrakem nepodívali hodně zblízka na plech? Na Dubině (točně) se mi to stávalo v jednu dobu každou chvíli, teď už se to naštěstí nestává, protože přijíždím po hlavní silnici. Dost řidičů taky udělá to, že cyklistu předjede před křižovatkou tak, že když auto odbočuje doprava, tak je cyklista někde v úrovni zadního okna auta. A k tomu ukazování směru, myslíte, že to řidiči chápou? Hodněkrát za mnou zuřivě brzdilo auto po tom, co jsem asi 10 vteřin ukazoval, že budu přejíždět do jiného pruhu

Prostě je to všechno o lidech, akorát si myslím, že cyklista je v tomhle případě zranitelný rozhodně víc než člověk v autě...
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 16:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Realita všedních dní na cykloztezkách.
Ta paní, co seděla v tý fábce zahlédla muj foťák a najednou to šlo přeparkovat...to je zajímavý.
Nuže, co vy nato, motoristé?
 
 
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 19:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuže, co vy nato, motoristé?
Co asi, ta paní je stejně oprásklá jako ti řidiči parkující v zastávkách.

Dneska (Láďo ty se nedívej, když se ti to nelíbí) tady mám dva blby. Obzvlášť ten první je dokonalý - zastávka Poděbradská s vysokým obrubníkem a ve výjezdu dodávka. Takže jsem musel zastavit co nejdál od označníku, abych se od toho obrubníku s 24Tr vůbec odlepil.
 
 

A jedna momentka o dodržování předpisů - ta červená felda trefila přím do boku auto jedoucí z Teplého ulice a odhodila ho mimo záběr. Semafory zde fungují celý den, takže logicky jeden z řidičů to "chtěl ještě stihout". Podle toho, jak jsou semafory naprogramované je pravděpodobné, že na červenou jela ta felda.
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7533
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 19:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: vypadá to, že se to nepodařilo objet, jak se to podařilo vyřešit? Odtah? Vycuvání autobusu a jiná trasa?

Zatroubil jsem a objevil se majitel. A kdyby se neobjevil, tak couvání.

ale už mi docela vadí, jak tu všichni (řidiči MHD) fňukáte, jak se vám tady někdo připletl

Hele, asi takhle. Taky jezdím na kole. Teď už moc ne, ale v minulosti jsem běžně jezdil na kole do školy (v Plzni něco nevídaného, tam se jezdí na kole jen o víkendu do cukrárny v první vesnici za městem a kdo jede na kole z města na Košutku, je cvok, protože je to kousíček do kopce), ze školy domů oklikou přes Rokycany, Klatovy nebo Zdice (20, 40 a 60 km od Plzně). O víkendu jsem si pak udělal třeba výlet na kole do Prahy nebo do Železné Rudy a zpět. O prázdninách jsem si pak zabalil kolo, stan a spacák a jel se podívat třeba do Mnichova, do Budapešti nebo k Baltskému moři (kdyby mi to někdo nevěřil, dám sem klidně fotku jako důkaz). Denní rekord na kole mám 210 km (závěrečná etapa 8-denního výletu do Budapešti, trasa Pelhřimov - Praha - Plzeň), za rok jsem běžně míval kolem osmi tisíc kilometrů.

Takže mám takový pocit, že o ježdění na kole a o chování řidičů k cyklistům taky něco vím a jako řidič se snažím chovat tak, aby mi žádný cyklista nemohl říct jediné křivé slovo. Jenže protože tohle je diskuze trolejbusová a ne cyklistická, bavíme se tu o situaci v ulicích z pohledu řidičů a ne z pohledu cyklistů.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 20:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes proběhla ve večerních zprávách informace, že jakási řidička z brna si trošičku více "štrejchla" s trolejbusem o o sloup. V TV archivu to zatim není...
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 20:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ: ty se tak chováš, ale chovají se tak i ostatní?
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 20:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel358: Ta nehoda se řeší v brněnské trolejbusové diskuzi, včetně fotek z místa havárie...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 21:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už sem tam samosřejmě koukal
Jinak odkaz na TV je zde:
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=30.10.2007&238m=p&238p=TNOVINY&238v=119714
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7535
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 01:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty se tak chováš, ale chovají se tak i ostatní?

Tohle je těžký... Četl jsem kdysi takovou knížku fejetonů a autorka tam rozebírala do detailů rčení "být v něčí kůži". A jaké by to prý bylo krásné, kdyby si motoristé vyzkoušeli kůži chodců a naopak, zákazníci kůži prodavačů a naopak, ... Něco na tom je. Jako cyklista jsem se před získáním autobusového řidičáku taky choval trošku jinak. Teď už třeba vím, že není dobré se za každou cenu s tím kolem někam cpát, ono když jede autobus z Pardubiček do města souběžně s cyklistou, kterého v každém mezistaničním úseku předjede, aby cyklista předjel v zastávce autobus, asi řidič autobusu cyklistu nebude mít rád. Jako cyklista teď třeba pouštím autobusy ze zastávek, dávám jim přednost, když já jedu po hlavní a oni odbočují z vedlejší na hlavní a vzápětí by mě museli předjíždět, ... Taky teď třeba vím, jak takový cyklista je nebo není vidět potmě. I proto jsem si na kolo pořídil oranžovou reflexní vestu, když jezdím za zhoršených světelných podmínek třeba mimo město. Bez funkčního světla vyjíždím v případě nejvyšší nouze a chovám se sakra opatrně. I tak si můžu být jistý, že první řidič MHD, který mě uvidí na kole bez světla, mě do tří dnů přijde seřvat.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 06:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím parkováním aut v zastávkách: Souhlasím s 353, myslím si, že má pravdu. Auta v zastávkách nemají co dělat a musím se "kolegy" 353 zastat, protože ten návrh, aby se zveřejňovaly fotky aut zaparkovaných v zastávkách, vzešel před čase mv této diskusi ode mě. Co mají co auta zastavovat před hlavním nádražím na místech vyhražených pro MHD, když o 10 metrů vedle je parkoviště? Nejsem řidič trolejbusu ani autobusu, ale snažím se k MHD chovat ohleduplně, na rozdíl od některých jiných řidičů...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4734
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 09:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera se na zastávce Univerzita vyskytoval maskovaný Crossway.
 
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7536
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 09:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten neni maskovaný, to jen výrobce dbá na to, aby zákazníci dostávali své zboží zabalené A podle registrační značky K-kraje tipuju, že půjde někam na západ.

Jinak, když už jsme u toho parkování na zastávkách, na téhle zastávce bývá občas přes noc zaparkovaný autobus Connexu. Je to vůz z linky někam z Lázní Bohdaneč na Dobřenice, dřív to jezdil řidič s bydlištěm v Živanicích, dneska to jezdí nejspíš někdo z Cihelny, takže občas nechává stát autobus v Bohdanči, občas tady. Má
HKA 39-04, akoráv včera tam stál výjimečně PUA 41-87.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2889
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 12:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na západ = ve Varech je firma, která se jejich převozem zabývá (jezdí pro ni kolega z Lokte - mj. převáželi i ty 15M árveje do Kotrijku), jejich cílem ale je většinou Francie, Belgie nebo Itálie. Řidič by měl být k nalezení U Josefa...
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 12:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě zcela nesouvisející poznámky:
1) Pardubická karta už v hradecké MHD funguje bez problémů, tj. lze si nejen při nástupu zaplatit jízdné, ale funkční je konečně i odhlášení a případné vrácení přeplatku při výstupu.

2) Ke změnám JŘ platícím od zítřka jeden drobný šotodoplněk, který 353 ve svém příspěvku nezmínil: na lince 23 byla upravena výluka nedělního večerního spoje (21.21 z Polabin točny). V současné verzi spoj nejezdí od 23.12. do 31.12., v novém JŘ nejezdí od 23.12. do 1.1. včetně. Čili uvedený spoj nepojede ani na Nový rok.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 15:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkem zajímavá věc - při platbě kartou nelze v Hradci při cestě kalkulovat s místem přestupu nebo i "úmyslným přestupem" tak jako v Pardubicích. Pro jasnější představu, co mám na mysli: Jedu z Polabin, točny na Palackého. Linkou 2 je to 8 zastávek, čili 10,- Kč. Pokud ale pojedu linkou 2 jen do zastávky Polabiny, Kpt.Bartoše, jsou to tři zastávky (tj. 6,- Kč) a přestoupím třeba na linku 13 a dojedu zbývajících 5 zastávek (sleva na přestup, tj. 5,- Kč), ušetřím 1,- Kč.

V Hradci tahle finta není realizovatelná, protože DP povoluje pouze 1 slevu, v tomto případě slevu na krátkou jízdu. Mají to celkem vtipně ošetřené, neboť v Pardubicích je jednoznačně stanovený tarif, který definuje ceny za jednotlivá pásma a slevy na přestupy, takže nelze odmítnout přestupní slevu na druhou jízdu, i když byla první jízda jen v I. nebo II. pásmu. Hradec ovšem nedefinuje jízdu na dvě zastávky jako I.pásmo, ale jako "Jízdu na 2 zastávky", čili de facto zvláštní jízdné, na které se zřejmě další položky tarifu nevztahují.
Faktem je, že v tarifu na webu DPmHK o tomhle omezení není ani slovo a soudě podle odkazovaného článku si nejspíš cestující stěžují.

BTW, uvádím to jako zajímavost, nikoli jako návod, jak za cenu přestupu a čekání na druhý spoj ušetřit jednu korunu...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 19:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad auta v zastávce:
Ještě bych mohl dodat, že jsem zažil i opačnou situaci...to Jsme takhle vyjeli od pivovaru z parkoviště se Š 120 směrem k hypernově. Projeli sme světelnými semafory u autobusáku ( tehby byla ještě zastávka u ČSAD a benzínka tam nebyla ) no a po projetí křižovatkou stodváca klekla...co s ní jinýho na frekventované silnici, než na volnoběh dojet uplně na konec zálivu zastávky a hodit výstražné světla. Stodváca klekla z toho důvodu, že v noci řádili zloději a nádrž si vypustily. Takto naštvaný a okradený člověk mete na benzínku, aby tam stál co nejmenší dobu, pak příde k autu a autobusák si klepe na čelo a podobně. Co tedy udělat v této situaci? Zacpat jeden ze dvou pruhů a jít pro benzín?
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7540
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 20:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jenže jak často se ti stane, že v zastávce stojí auto, kterému vycucli benzín - a jak často je tam auto, jehož řidič je línej zaparkovat na parkovišti a udělat pár kroků navíc? Ano, občas stávají na zastávkách auta s výstražným trojúhelníkem za zadním skle, ale na majitele takového auta bych určitě nedělal žádné neslušné posunky, protože mám pochopení.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jasně že to jsou většinou . Na té cyklostezce taky stojej auta a na parkovišti jako takovym jsou volná místa. Co kdybych takovéto parkující auto na stezce čirou náhodou omylem odřel. jak by se to řešilo, snad ne tak, že bych mu ještě platil.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já myslím, že sis takového auta nemusel všimnout s tím, žes nepočítal, že bude stát na cyklostezce. A mám za to, že když dojde tvrdé na tvrdé, v právu budeš ty, auto tu nemá co dělat...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: k těm tvým fotkám ze včerejška 19:0x:
první fotka: je to debil, mohl jet na parkoviště, v tomhle případě rozčarování řidičů plně chápu.
druhá fotka: jestli má zapnutý varovný, tak tam asi nestál moc dlouho, a když už tam stál, tak taky možná proto, že v tomhle místě není pořádně kde zastavit... Jestli se nepletu, tak z týhle strany jsou tam pořád nějaký pitomý keře, je vidět, že zastavil co nejdál, aby se pletl co nejmíň, v tomhle případě bych to spíš toleroval...

Podle mě je celý provoz cyklistů, aut, autobusů i trolejbusů jen o slušnosti a o ničem jiném. Najdou se řidiči, kteří zastaví tak, jak je to napadne a jsou řidiči, kteří si moc dobře uvědomují, že stojí v zastávce a jsou natolik slušní, že se snaží ten provoz omezovat co nejmíň.
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man - vždyť také píšu, že ten první je pěknej exemplář, ten druhej tam je spíš jen jako ilustrační záběr. Objet se dal a navíc zastávka nemá nový, dopravně značkový označník. To, co je nad tím autem na sloupu, není dopravní značka a vlastně to může ignorovat.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace