K-report
 

Archiv do 21.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 21.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Moeller
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 17:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím vás. Jestli mě zdání neklame, tak jste tam měli už mít dávno ty dva Citelisy. Neberte to jako buzeraci, ale jako čistě normální otázku, protože mě to zajímá.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 18:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ano, hlásí.

Potvrzuji, hlásí. Jenom mi přijde pikantní, že to hlášení běží na předposlední zastávce, ale na poslední už ne. Kupříkladu na lince 14 se to ozve dvakrát s hlášením zastávky Smilova (po oznámení příští zastávky Smilova při odjezdu ze stanice Na Spravedlnosti, po oznámení zastávky při vjezdu do stanice Smilova), ale při odjezdu a na Masarykově náměstí už ani jednou...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 19:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: To mi připomíná pardubické začátky, kdy mi čtečky dělaly přesně toto. Dej tomu tak půl rok .
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7335
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 20:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moeller: Citelisy dosud nedorazily. Zato v podniku se dnes dílňáci pokoušeli oživit autobus 92.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2680
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 20:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...dozajista k tvý převeliký radosti...
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 21:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: a snad ne marně
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Škoda 21Tr
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7337
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 21:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty aby sis nerejpnul. Náhodou, postižené místo minulý týden někdo přelepil reklamou.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7338
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 23:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a snad ne marně

Kupodivu se to rozjelo....
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Misakf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 10:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na stránkách Dpmp Připravili jsme drobnou novinku v plánku linek. Nově jsou v aktuálním plánku sítě MHD na této straně zeleně zvýrazněny zastávky se zvýšenou nástupní hranou, umožňující pohodlnější a bezpečnější nástup do vozidel MHD. Tyto zastávky jsou až na několik vyjímek vybavené speciálním obrubníkem, umožňujícím bezpečný příjezd vozidla k nástupní hraně. Poprvé se tyto speciální obrubníky v Pardubicích použily v roce 2003 na tři nástupní hrany na Masarykově náměstí.
Dále je na stránce ankety připravená nová anketní otázka týkající se Vámi používaného formátu jízdních řádů.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 11:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hihi tyhle spešl obrubníky máme i u nás a větší debilitu jsem nikdy nezažil. Má to přesně opačný účinek. Všichni se k nim bojíme přiblížit protože jsou stavěné na Karosy a né na nýdrflugy. S Tedomem praštíš vpředu rohem a to je rána jako z děla, u Citybusů to sámé. A největší komééédie je se SOrkama a naší Ekobusem. Když vpředu na dveřích neutrhneš kloubek a přední dveře zachráníš, tak nastoupí cestující ,autobus se nahne a dveře se zarejou do vysokých obrubníků. Pak nezbejvá než říct cestujícím ať si vystoupí a pak dveře zavřít popojet dál od nástupiště, otevřít dveře a cestující mohou nastoupit.Zrovinka včera jsem měl odpolední šichtu s Tedomem na Kunratickou kde je 80% nových zastávek s vysokými obrubníky a pidi zálivy, takže se dotoho nedá zajet. Ale tam jsou zastávky tak úžasné že i při sebevětší snaze zadní dveře jsou cca metr od chodníku a přední dveře zaryté v zastávce. Nedávnou mi nešli otevřít ani přední na Karose, přídlo se opřelo o chodník. A pak je komedie pozorovat jak důchodci skáčou z Karosy na ulici a pak se snaží vylézt na tem vysoký obrubník.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 12:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, vysoký obrubníky v malým zálivu je zvěrstvo nejvyššího kalibru - projektanta, kterej to vymejšlí, by měli pověsit za gule do průvanu
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 12:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U náa je naštěstí až na jednu hranu (K Polabinám) ke všem novým zastávkám dobrý příjezd. Mně se to osobně líbí jako řidiči i jako cestujícímu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Moeller
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 12:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zase ta 92-ka bude jezdit?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7339
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moeller: V tomhle DP určitě ne, ale nový majitel ten autobus bude s největší pravděpodobností chtít na to, aby se s ním jezdilo.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: Sorka je komedie sama o sobě, s takovým výmyslem v Kasselu, odkud obrubníky pocházejí, nepočítali, tak jim to nesmíme mít za zlé.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 07:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbus: Tak to nehlásí ve všech trolejbusech. Před dvěmi týdny jsem jel linkou 11 ze zastávky Náměstí Republiky do Polabin a hlášení o dočasném zrušení zastávky Zimní stadion se neozvalo.
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 08:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: protože to hlásí poprvé když se přijíždí ke Krajskýmu úřadu a podruhý, když se vjíždí na zastávku Náměstí republiky, začíná to, když se projíždí pod semaforama obvykle :D Taky asi proto jsi to neslyšel.. Ale někdy můžeš mít to štěstí a stihnout ten konec "... děkujeme za pochopení" :D
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 08:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže stejný princip jako na lince 14 - hlásí se to po odjezdu ze třetí zastávky a na vjezdu do druhé zastávky před zrušenou stanicí. Na předposlední a poslední zastávce, kde je možno vystoupit (obzvlášť v případě Zimního stadionu k vystoupení podstatně vhodnějších (Sukova, Nám.Republiky) než zastávka následující (Stavařov)), už ani slovo. Nechápu...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7343
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 10:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem měl ranní kyvadlovou dopravu Krematorium - Ostřešany. Po stránce tarifu a odbavení se to řeší tak, že se jízda náhradní dopravou považuje za přestup z linky 10 na jinou linku, zastávky jsou v jednom směru Krematorium - Ostřešany škola - Ostřešany park (- Ostřešany točna), v opačném směru točna - park - škola - U Kapitána, přejezd ke krematoriu už je bez cestujících. Dá se tedy říct, že cestující do Ostřešan si zkrátí cestu o jednu zastávku, cestující do města dokonce o tři.

V palubním počítači jsou nahrané kurzy 10016 a 10026, první je pro jízdy na točnu, druhý pro jízdy k parku, každý z nich obsahuje jeden spoj v každém směru s odjezdem z výchozí stanice v 0:00. Praktický význam to má ten, že řidič si musí hlídat časy odjezdů, nemůže se spolehnout na to, že ho počítač minutu před odjezdem "vzbudí".
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 18:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm, dneska asi musej mít řidiči na lince č. 3 (a všechny co jezděj aspoň na UMU) velikou radost. Protože ty blbci v Semtíně na přejezdu začali s předěláváním dneska ráno. Nechápu proč nemůžou aspoň dělat víkendy nebo tak...
No takže ráno jsme se díky tomu s kámošem dostali pozdě do školy (a to ještě díky jeho otci dřív). A když jsme jeli nazpět, tak jsme čekali kolem 45 minut na spoj. A to ještě jeli tři "trojky" za sebou. Výsledek? Nasraní lidi a řidiči a nikdo z nich samozřejmě nestíhá...

(Příspěvek byl editován uživatelem Karosa b731.)
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 18:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavkub: No ale proč by to hlášení měnili? Vždyť když byla na jaře dočasně zrušena zastávka Zimní stadion, sám jsem na vlastní uši slyšel hlášení o tomto v trolejbusu linky 11 při odjezdu z Masarykova náměstí a podruhé pak při příjezdu na zastávku Sukova. Tak proč by se to najednou změnilo? To nechápu.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 23:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ačkoliv to jiní slyšeli jiank, tak hlášení se opravdu vkládá k PŘEDPOSLEDNÍ zastávce před uzavírkou. Proč? To absolutně netuším. Tedy 11 hlásí a to mezi Krajským úřadem a nám. Republiky. Pokud se vám to stejně jako mně zdá divné, stížnosti adresujte telepaticky nebo mejlem směrem do DPmP. Mimochodem ten, kdo připravuje soubory k náhrání do vozů si zjednodušuje práci tím, že vždy takové hlášení prostě nakopíruje do všech spojů linky, ať tam má smysl nebo nemá. Aktuálně například linka 14, kde zimák hlásí i spoje jedoucí na třídu Míru a při uzavírce TM zase dvojky a třináctky jedoucí přes Sladkovského a třídu Míru do vozovny na Palackého hlásily "po dobu uzavírky třídy Míru tento spoj jede po Sukově třídě na nám. Republiky". Achjo...

A jednou OT. Dneska kolem páté byla v Pcích (minimálně na SV straně města) slušná průtrž mračen. Na Dubině, sever se na ulicích okamžitě vytvořil potůček vedoucí zvrchu po Dubinské ulici a následně odtékající směrem na Hůrka. Viz obrázek z trolejbusu stojícího na točně:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No za přejezd v Semtíně se má spíš děkovat,oni původně na opravu neměli peníze...jinak je to hrůza i mimo špičku
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 15:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli to to nakonec padlo, ale myslím si, že ne.
Byly tu dohady o tom, proč nástupiště před nádražím dostala čísla 1,2,4 a 5, proč bylo číslo 3 vynecháno. Vysvětlení je nasnadě, pokud se postavíte k té světelné tabuli. Je tam vyvěšený plánek, na kterém je jako nástupiště číslo 3 označena výstupní zastávka Hlavní nádraží...
Jen bych měl malou připomínku - na té současné světelné tabuli jsou sice vyvěšeny jízdní řády, ale chybí tam plán linek a informace o tarifu MHD. Tyto věci by byly možná pro mnohé návštěvníky města zrovna před nádražím, kam jezdí řada "přespolních", užitečné. Já vím, plánek linek a informace o tarifech jsou vyvěšeny jedné prosklené vitrině při východu z nádražní budovy, ale to každý cestující, který jde od vlaku na autobus či trolejbus přehlédne. Světelnou tabuli s jízdními řády už nikoliv. Myslím si, že plánek linek spolu s tarifními podmínkami v pardubické MHD by měly být součástí světelné tabule před nádražím...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7350
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 20:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citelisy budou prý až koncem října. Informace pochází z oficiálních zdrojů.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 18:09:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpráva pro příznivce trolejbusu číslo 311:
Příští týden se tento vůz objeví v ulicích minimálně čtyřikrát. V neděli dopoledne bude u příležitosti Týdne mobility vyzdoben a v pondělí vyjede bezplatně dle zvláštního JŘ na linky 2,7,5,11 a 13 (viz např.web DPmP). Na úterní dopoledne je plánována kontrolně reklamní služební jízda (např.do Polabin točny apod.). V sobotu bude od 15 hodin až do pozdního večera vystaven na Pernštýnském náměstí. V neděli 23.7.2007 obslouží (stále ještě vyzdoben) druhé pořadí linky číslo 51.
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 18:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska sem opet cestoval kyvadlovou dopravou a linkou 10 ale tentokrat me necekal 1 prestup ale dokonce 2:-) na ul. Svobody jsem nasedl do 181 a rikam si ze cejtim barvu... no barva to nebyla ale nafta.. u DP kdyz se ridici stridali si toho jeden vsiml:
 
musim podotknout ze ND byla fakt rychla:-)

Pri cekani na Masarykove namesti jsem si vsiml ze se trochu umoudril marketing CZSH a upravili reklamu na 163 .. uz je aspon poznat na co ta reklama vlastne je:-)
 

Mimochodem cestou zpet se opet ridic v 10 snazil prervavat pres celej bus ze se prestupuje do kyvadlovy dopravy ... vypadalo to zajimave ze v buse kde je system s GPS musi ridic prervavat dav...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7354
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 22:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji svezení autobusem 159, souběžně s hlášením zastávek se ozývají takové divné zvuky, vzdáleně připomínající Morseovu abecedu. Závada se - alespoň podle průpisníku - opakuje už asi měsíc a podle dobře informovaného zdroje se bude opakovat ještě dlouho, protože se neví, kde udělali soudruzi z NDR chybu.

 
 

P.S.: Tohle sice s odbavovacím systémem nesouvisí, ale je to rozhodně zajímavý problém.

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4695
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám malý problém. V Pardubicích si budu chtít koupit časové studentské jízdné. Tzn. požádám si o pardubickou kartu no a až si pak pro ní půjdu, budu si při té příležitosti zakoupit to časové jízdné. Stačí, když se při koupi prokážu jen žákovským průkazem? Nebo po mně budou chtít i nějaké potvrzení školy? Dík.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7359
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 21:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzení ze školy. A teď nevím, jestli není možné předložit to potvrzení už při podávání žádosti o kartu.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 09:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo stačí Karta ISIC.
1000.příspěvek se blíží
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR


Nový Sor BN9,5 na MHD Litomyšl
Nový Sor C12 na dálkových linkách
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 11:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák to nepochybně ví, ale i vy ostatní nezapomeňte, že se časy změnily a dnes už není možné přijít s vyplněnou žádostí a za 5 minut si odnášet průkazku s časovou jízdenkou platnou ode dneška. Výroba karty trvá pár týdnů, takže až budete v Pardubicích na zápisu, tak hned poté šup šup do předprodeje, ať nemusíte na začátku semestru jezdit na jednotlivé jízdenky
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7365
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 11:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozdě. Pokud se nepletu, zápisy pro prváky už byly. To až my, vyšší ročníci, máme zápisy tenhle týden, moje maličkost třeba zrovna zítra.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4696
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 13:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Přesně tak jak říká Martin j. No tento týden si udělám výlet. Pro jistotu si s sebou vezmu úplně všechno, co by po mně mohli chtít a uvidí se.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 17:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: já taky zejtra, od 10:00 v DBB1 :D

Mimochodem, teďka jsem byl na pivečku ve Spojile a docela jsem teda koumal, jak to tam je udělaný s tou točnou linky č.9, resp. kam v současný době "devítka" jezdí, když je točna uzavřená:-) (Ale teďka už tam maj položenej asfalt)
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 19:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ: Ten divnej zvuk je ve 159 od spuštění EMtestu... Nevím, jestli to dřív bylo tak slyšet, ale když zabíral retardér nebo šel motor ve vysokých otáčkách, tak bylo hlášení doplněno nesnesitelným zvukem...
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7367
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 19:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavkub: Jo, já taky v deset, ale v B3.

Devítka se točí tak, že na křižovatce kousek před točnou odbočí někam doleva.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 20:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak se tu zapomnělo na dnešní ježdění trolejbusu 311...
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 08:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně to jsem měl na mysli, devítka tam někam zatočí, potom jsem tam viděl v dálce přenosnej označník zastávky a vzadu v tý milionářský osadě se to nějak votočí a zas to jede nazpátek:-) Zajímavé:-) Ale ono se to asi jinak udělat nedalo, protože v tom Spojile není kam jinam odbočit nebo se nějak kloudně otočit, když tam je jedna ulice:-)
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 16:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A "devítky" se při týdnu mobility neukážou?? Copak s nimi je?
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 22:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A "devítky" se při týdnu mobility neukážou??

Neukážou. Kolega Lp vyhlásil pro 358 konec sezóny, neb potřebuje zásah údržby a 353 v klidu koroduje v kleci, vyjet by měla o Velké Pardubické na jízdy PSHŽD.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 23:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Ok. "Teda nevim kde ten nas organizator jihlavskyho DOD shanel devitku, kdyz 353 bude v sobotu korodovat v kleci.."
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 23:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi takhle - předběžné podmínky zápůjčky 353 byly pro nás neakceptovatelné a ani informace od vedení DP Jihlava nás (přesněji kolegu jednatele) nepřesvědčily a tak se PSHŽD rozhodl 353 nepůjčovat. A já souhlasím.

Tady se můžete svézt aspoň 14Tr: http://www.youtube.com/watch?v=V4AkXfTHXYE
(kvalita obrazu je strašná, ale zvuk trakčáku v lese je akční)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 00:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Ok, já do jednání neviděl, takže netuším co si kladli za podmínky. Pro Jihlavu je to ovšem škoda, ale snad aspoň město zjistí, že to není jednoduché získat historický trolejbus jak si zapíská a třeba už konečně dá dotaci na na dokončení jedenáctky.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
z Polabin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.67.130
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 02:58:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se nám to objevilo v Polabinách u polikliniky za nové trolejové sloupy s těmi zalitými mrvolami v betonu?
J_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 08:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kolik procent z celkového počtu je u vás zastávek na znamení a jestli řidiči u vás se zastavováním na stálých zastávkách nemají problémy? U nás ve Zlíně máme cca 15% zastávek na znamení, ale Zlíňáci se naučili, že musí dávat znamení řidiči všude. Jinak se zastávka projíždí. Několikrát jsem na tento rozkol upozorňoval dopravní podnik, ale stále bezvýsledně.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_r: Zastávky na znamení nejsou vůbec. Že řidiči, zejména večer, na některých zastávkách nezastavují, protože tam evidentně nikdo nenastupuje ani nevystupuje, to je věc jiná. Doporučuji projít archiv této diskuze, téma zastávek na znamení se tady před časem řešilo...

z Polabin: Dovolím si zkopírovat starší příspěvek od Lp: "Budeme zde rovnat 'unavené' sloupy a zvětšovat jejich betonové základy. U takového sloupu se nejdříve postaví mobilní stožár, převezme si jeho lana a pak nastoupí kopáči. Na samém konci vyměníme vedení v prostoru celé točny. Již byla vyměněna tělesa elektrické výhybky u poloangličana tamtéž. Ve vzduchu tam visí nová tělesa i ta stará. Jedná se o dočasný zkušební polygon firmy EŽ Praha, která tu zakázku dostala. Když jde o jednoduchou křižovatkovou výhybku, zůstává i DPmP zatím u podvěsné verze. Tahovou u nás zatím nikdo neumí."
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 22:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se dneska snažil jezdit linku 27. Ovšem stavět u označníků se mi opět občas nedařilo:
 

A tady je pokračování projížďky trojkou: http://www.youtube.com/watch?v=rxRH7ZStsU8
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 12:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se vám web dp snažil při otevírání adresy www.dpmp.cz nutit uložení nějakého souboru, tak to (nevím proč) bylo přesměrování na wap. Už by to blbnout nemělo, pokud by se vám to stalo, vymažte si cookies - v IE stažilo CTRL+F5, ve Firefoxu jsem musel cookies ručně smazat.

A kdo se fláká doma a čučí na ČT1, ten mne mohl vidět v reportáži o černých pasažérech - je tam 399 asi dvě vteřiny při vjezdu do zastávky třída Míru:-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 12:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě třetí díl linky 3:
http://www.youtube.com/watch?v=TifIrTF0ekE

A já jdu zase pracovat...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 12:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V regionální příloze Mf DNES se tento týden opět objevují články o třídě Míru. Nepřinášejí ovšem nic nového, leda snad základ pro další ostrou výměnů názorů. Kdo se chcete pokochat úvahami, zda ankety o pěší zóně na třídě Míru byly či nebyly zmanipulované, račte navštívit iDNES...

Jedna mírně OT otázka: Za pár dní by vláda měla schálit novelu zákona o rozpočtovém určení daní, která zruší velikostní kategorie obcí (a mimo jiné tím řádně a naprosto zaslouženě kopne ty, kdo si pár administrativně koupenými obyvateli a tím překročenou hranicí vyšší kategorie pomohli k podstatně vyšším příjmům ze státního rozpočtu ). Má někdo info, jak se tahle změna projeví v příjmech Pardubic? I když si nedělám si iluze - pokud příjmy poklesnou, sáhne se do peněz na dopravu, pokud příjmy vzrostou, na dopravu nepůjde ani koruna navíc...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč mi včera revizorka v Pardubicích po zkontrolování jízdenku natrhla?
To je nějaký pokyn pro všechny revizory nebo nějaká samostatná iniciativa?
Případně, jaký je důvod takového konání... abych už tu jízdenku 100% nemohl použít znovu? Nebo aby kolega druhý revizor věděl, že už je zkontrolovaná?
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Natržení jízdenky po kontrole je v Pardubicích tradicí asi tak 30 let, čili od doby zavedení MOC. Důvod je mi neznámý, ale IMHO šlo původně o způsob, jak zajistit, aby se více cestujících neprokázalo jednou jízdenkou.
Pro zajímavost: v nočním provozu v době cvakacích strojků někteří řidiči prodali jízdenku a ještě před předáním cestujícímu ji znehodnotili přetržením na dvě části.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za odpověď. Nicméně za ten rok, co se v Pardubicích pohybuju, se mi to stalo poprvé a už jsem revizory párkrát potkal. Asi nemají pokaždé náladu trhat.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba fungují na povel. Zkus příště říct: Trhej!
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 15:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování v off topic: Žádné konkrétní info nemám, ale pokud by došlo bez dalšího k prostému zrušení velikostních kategorií (jako že tak jednoduché to určitě nebude) tak by si měly Pardubice mírně polepšit. Dnes se totiž Pardubice na daních rozdělovaných podle počtu obyvatel podílejí 0,736574 procenta, zatímco poměr počtu obyvatel Pardubic ku počtu obyvatel republiky je 88260/10,3 mil, tj. 0,857 procenta (viz vyhl. MF č. 426/2006 Sb.). Nicméně tu novelu jsem neviděl, takže těžko říct.
Osobně jsem na nový systém docela zvědavý. Ten současný je nesporně špatný kvůli tomu, že je kvůli "schodovitosti" nespravedlivý pro obce pohybující se na hranici jednotlivých kategorií. Jestli ale velikost města nebude zohledněna vůbec, je to podle mě taky špatně. Velká města totiž nejen mají větší potřeby na obyvatele, ale taky větší měrou přispívají k tvorbě hodnot a tím i daní.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 19:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad tlolleybus: Tak Vaše slova mohu jen potvrdit. Již pár let zbírám jízdenky a co se pardubických jízdenek na noční provoz týče, byl je vždycky problém sehnat biť natržených. ( a nenatržených už vúbec ). Dnes to řeším spoluprácí s řidičemi. ( MJ určitě potvrdí...)
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 20:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

334 aneb pokračování v off topic: Je fakt, že jednotná "cena za obyvatele" taky nebude optimální řešení, ale považuji to za mnohem lepší řešení než současný stav. Jednak malé obce opravdu dostávají dost zoufale nízké částky a za druhé by tím zmizelo ono trapné přetahování chybějících pár desítek, stovek či tisíc obyvatel, aby se obec dostala do vyšší kategorie. Ostatně jsme toho byli před pár lety svědky i v Pardubicích, kdy město nabízelo sloučení okolním obcím za úplatu ve formě nemalých investic do jejich infrastruktury. IMHO čím dřív se přerozdělování podle počtu obyvatel změní, tím líp, včera bylo pozdě... (konec off topic)

Pavel358: To věřím, že sehnat nepoškozenou jízdenku z NP byl problém... Oni si tím totiž řidiči taky zjednodušovali práci, protože v NP si koupenou jízdenku prakticky nikdo neoznačoval. Takže ji řidič natrhl/přetrhl a tím znehodnotil pro další použití.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 07:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak s těmi natrženými lístky se mi to naštěstí ještě nestalo . A ani sem nikde jinde než tady neslyšel , že by to někdo dělal !? A jízdenku z NP bohužel nemám leč jsem taky sběratel.
doprava.yc.cz Stránky o dopravě. Především o pardubické MHD
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 08:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem jednou jako řidič trhal lístky - to když mi někdy po osmé hodině přestal tisknout odbavovací strojek u předních dveří a mně se nechtělo lidem vysvětlovat, že si musí jízdenku označit v jiném strojku a ještě přitom kontrolovat, že tak skutečně činí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace