K-report
 

Archiv do 02.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 02.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7256
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 00:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, podobná asociace mě v souvislosti s tímhle slovem taky napadla, usoudil jsem, že tohle slovo má k anatomii mnohem blíž, než k hromadné dopravě Jinak, s tímhle počítačem byl ještě jeden zajímavý problém (ostatně, výše uvedený nápis je jedním z jeho důsledků). Klávesa H1 byla nějaká zapadlá a chovala se, jako by byla pořád stisknutá, takže pořád mi na displeji svítil dotaz, jestli chci opravdu tisknout 15-korunový lístek. Po stisknutí ESC ten text zmizel, někdy i na minutu... Problém byl při zadávání čísla služby, pořád mi to tam cpalo okno, do kterého se zadává "Odch. spoj".
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 19:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak se tu zapomnělo na novou reklamu na trolejbuse 397
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 21:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek mi v předprodeji nabízeli, zda nechci nové jízdní řády s platností od září. Kdypak asi budou na webu...?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 21:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdypak asi budou na webu...?

Nejpozději zítra večer. Webmaster strhaný celoročním pracovním výkonem si dovolil se dovolenkovat a teď vyřizuje 851 a půl mejlu, které mu mezitím přistály v kompjůtru. Offline už to mám připravené, ale je to strašně moc malých souborů a moje připojení k netu (které brzo změním) si s tím teď nechce poradit.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Misakf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 17:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na webovkách Dp je umístěn nový jízdní řád platný od 3.9.2007
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 17:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Misakf: tak to se omlouvám - dal jsem ho tam už odpoledne, ačkoliv jsem psal že to bude až večer .
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 10:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sobotní pardubická příloha Mf DNES:

========================================== ==========================================

Lidé vyhnali autobusy

Obyvatelé pardubické Dukly se zbavili autobusů a poslali je do jiných ulic

Ze Staňkovy ulice v Pardubicích, kde dvanáctkrát za hodinu projel městský autobus, se stala tichá čtvrť. Autobusy se už ulici vyhýbají. A šlo to docela snadno. Stačilo, aby si lidé z vilek a bytů podél ulice postěžovali na úřadech.

Ulice je totiž příliš úzká a autobusy na ni desítky let mohly díky výjimce. „Neměli jsme jinou volbu, ta stížnost byla oprávněná. Autobusy v obou směrech tam nepatří,“ říká starosta pátého městského obvodu Pardubic Jaroslav Kňava.

Mohl by to být precedens. Podobných míst, kde autobusy mohou jezdit jen díky výjimce, je v kraji více. A hlučná doprava vadí skoro každému. Stížností na hluk z dopravy rok od roku přibývá. „Míst, kam nesmí nákladní doprava, ale autobusy či dopravní obsluha tam mohou, je v kraji více,“ říká Ladislav Umbraun, vedoucí odboru dopravy na krajském úřadě.

„Začíná to být problém. Doprava je čím dál hustší a stížností přibývá,“ potvrzuje Ivo Toman, krajský radní pro dopravu.

Ve Staňkově ulici se lidem díky stížnostem podařilo autobusy vystrnadit po několika desetiletích.

„Co nám vadilo? Smrad, hluk a vibrace, které okolní domy ničily. Praskaly podesty, rámy oken... Když autobus, který čekal u křižovatky, přidal plyn, lidé se budili ze spaní. Staňkova ulice je úzká a nějakých 40 let tady autobusy jezdily díky výjimce, kterou schválili komunisti. Teď nám na úřadě vyšli vstříc a konečně se tady dá spát,“ řekl obyvatel Staňkovy ulice Petr Jadrníček, který stížnost poslal.

Autobusy teď vadí sousedům

Zatímco lidé ze Staňkovy ulice vyhráli, autobusy teď začaly rozčilovat obyvatele dalších ulic, kterými nově projíždějí. Hlavně ulice Československé armády.

„Vadí nám několik podstatných věcí. Linku jednak převedli do stejně úzké a nevyhovující ulice, jako je Staňkova. Rozdíl bude v centimetrech. Naše děti přes ulici přecházejí cestou do školy, nikde přitom není přechod. Také nám vadí, že jsme se o změně dozvěděli, až když tudy projel první autobus,“ říká obyvatel ulice Československé armády Pavel Šrut, který petici připravuje.

Nová trasa, po které se autobusy Duklou proplétají jako had, vadí také řidičům autobusů. „Je to postavené na hlavu. Silnice, po kterých teď jezdíme, nejsou na takový provoz autobusů stavěné a například na Gorkého ulici se teď sypou kanály jeden za druhým,“ řekl řidič šestky.

„Stejně se to tam bude muset celé zrekonstruovat a my budeme jezdit zase po staré trase,“ řekl řidič šestky, když čekal na dukelském náměstí. Na Gorkého ulici už provoz skutečně omezuje několik stavebních zábran.

Proti změně trasy linky chystají lidé petici

Obyvatelé ulice Československé armády nyní dokonce začali chystat petici. „Oslovili jsme i další domy v ulici. Dohromady je to devadesát bytů, tedy zhruba 200 obyvatel,“ říká Šrut.

Pavel Šrut i Petr Jadrníček, kteří jsou prakticky vzdálení sousedé, se však v jedné věci shodují: „Problém by dal vyřešit tak, že by autobusy jezdily z dukelského náměstí rovnou přes ulici Gorkého. Vyhnul by se tak oběma úzkým ulicím, Gorkého je široká dost,“ shodují se.

A co na to říkají v dopravním podniku? „Stávající trasa je optimální varianta. Staňkova ulice je příliš úzká. Autobusy ještě mohly jet po celé Gorkého ulici, jenže to by se zase nelíbilo lidem, kteří bydlí dál v zástavbě. Měli by to daleko na zastávku. A zastávka Jilemnického je velmi frekventovaná. Druhá varianta byla ulice Demokratické mládeže. Tím bychom však poškodili důležitý pardubický dopravní uzel na Zborovském náměstí,“ vypočítává ředitel Dopravního podniku Tomáš Pelikán.

Šestka už se do Staňkovy ulice zřejmě nevrátí

Podle Pelikána i politiků z městského obvodu je stále možné trasu linky změnit. Téměř jisté ale je, že do ztichlé čtvrti kolem Staňkovy ulice se už nevrátí.

Linka číslo šest dnes křižuje prakticky celé město. Za jednu trasu urazí dvanáct kilometrů a cesta jí trvá 37 minut.

======================================== ============================================
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 11:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych jeden návrh:

Nebylo by možné, aby bylo vypracován jakýsi seznam či schema zastávek MHD v Pardubicích, které jsou vhodné pro nástup postižených a matek s kočárky? Vím, že třeba Praha má jakési schema linek Metra, kam se dostanou vozíčkáři. A mnohé zastávky MHD v Pardubicích již byly zrekonstruovány a mají zvýšené obrubníky a samonaváděcí pásy. Já když teď občas jezdím po městě s kočárkem, tak je docela výhoda, když jsou v jízdních řádech uvedeny nízkopodlažní trolejbusy. Pokud s kočárkem nastupuji na zastávce s těmi zvýšenými obrubníky do nějakého nízkopodlažního vozu, je to v pohodě. Většina zastávek je však díky starým sešpalaným obrubníkům taková, že i při výstupu z nízkopodlažnéího vozu musí s kočárkem někdo druhý pomoct. Takže mě napadlo, že mapka zastávek MHd vhodná pro tělesně postižené, by nebyla zcela zbytečná.

I když je to samozřejmě i o té ochotě či neochotě řidičů když dopředu díky signálu vědí, že se bude vystupovat s kočárkem, v zastávce naklonit trolejbus či autobus.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2023
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 00:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111 - už jsem o tom uvažoval. Navrhni do jaké sekce webu DPmP by to nejlépe pasovalo a já ten seznam napíšu. A pro upřesnění - naklánět jde pouze 15 trolejbusů 21Tr, ani 24Tr ani citybusy kneeling nemají.

Trolleybus - otázka zní: inzultuje dřív Jadrníčka Šrut nebo řidiči? Osobně mám pocit, že rozmazlenost obyvatelů Dukly nemá hranic. MHD chtějí na každém rohu, ale nejlépe aby autobusy k těm zastávkám létaly. Klikatou šestku bych narovnal do Gorkého a zastávku Jilemníckého klidně opustil. Stačí porovnat docházkové vzdálenosti na Dukle a jinde ve městě.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 00:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw u jména Šrut mám otázku. Je to ten "básník a spisovatel" nebo někdo jiný téhož jména?
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 07:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Pokud by to byl čistě jen seznam, asi by se hodil do sekce "Přeprava handycapovaných". Hezčí by všal byl plánek. Líbilo by se mi, kdyby to bylo klasické schema linek MHD, kde by však byly trolejbusvé a autobusové linky zakresleny nikoliv modře a červeně, ale pouze šedivě, aby byly upozaděny a na schemátku by pak byl modře vyznačen symbol vozíčkáře a modrou barvou by byly zvýrazněny názvy zastávek, které jsou uzpůsobeny pro nástup a výstup postižených.
Toto schema by pak mohlo být v sekci "Schémata zastávek".
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7268
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 10:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narazil jsem na takový zajímavý textíček, sice to není z Pardubic, ale je to rozhodně zajímavé:

Postrach MHD: Muž z˙Brna se mstí řidičům trolejbusů

Zdroj: ČT 1
Datum: 24.8.2007
Název: Postrach MHD: Muž z˙Brna se mstí řidičům trolejbusů
Autor: Petr Malý
Moderátor: Michal Fila
Relace: Jihomoravský večerník

Moderátor
Doslova postrachem se pro brněnský Dopravní podnik stal 33letý muž. Ten se mstí řidičům trolejbusů za dávnou dopravní nehodu a stahuje jim na zastávkách sběrače z˙trolejového vedení. Poslední incident se stal včera a musela při něm zasahovat i městská policie.

Autor
Pro Dopravní podnik nepříjemný sabotér. Sám se ale Milan Hrček považuje za mstitele. Poslední konflikt s˙řidičem se odehrál včera na Mendlově náměstí.

Milan Hrček:
Jel jsem tedy na kole, předjížděl mě trolejbus a těsně před ostrůvkem mě udělal myšku, takže jsem málem spadl, jsem to musel dobrzdit. Pána jsem dojel, stáhl jsem mu fajfky. Stačí to jenom takhle zatáhnout a je to venku.

Autor
Verze řidiče trolejbusu je jiná. S˙mužem má opakované problémy.

Telefonuje řidič trolejbusu:
Ten člověk, toho jsem viděl už vlastně asi tak pětkrát. Vlastně pokaždé mi stáhl ty sběrače. No po páté jsem s˙tím počítal, takže jsem ho zadržel.

Denisa Kapitančiková, mluvčí Městské policie Brno:
Protože odmítl celou tu věc řešit na místě, řekl, že se ničeho nedopustil, museli jsme celou tu věc postoupit dále a to přestupkové komisi.

Autor
Muž si celý incident dokonce fotil na svůj mobilní telefon. Pro dopravní podnik znamenají takové sabotérské kousky velké komplikace.

Hana Pohanová, mluvčí Dopravního podniku města Brna:
Dojde ke zpoždění spoje, v˙tomto případu jsme museli vypravit dva záložní autobusy.

Autor
Milan Hrček přiznává, že podobné naschvály dělá řidičům poslední půl rok. Začalo to nehodou s˙jedním trolejbusem.

Milan Hrček:
Mstím se řidičům trolejbusů, aby se vedle cyklistů chovali ohleduplně.

Autor
Někteří cestující mají pro sabotéra pochopení. S˙řidiči MHD mají také špatné zkušenosti.

Anketa - cestující:
Řidič musí vidět toho člověka, že běží a prostě nechá ho doběhnout, zavře a odjede no.
Toto je hloupý, co ten pán dělá.

Autor
Milanu Hrčkovi teď hrozí správní pokuta. Dopravní podnik doufá, že ho to od dalšího záškodnictví odradí. Muž ale tvrdí, že se svými sabotérskými kousky nepřestane.

Milan Hrček:
Neodradí mě to od toho, chci bojovat dál a dál a dál a dál.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar. Měl bych dva dotazy.
a) Mohou stát autobusy a trolejbusy v zastávce Hlavní nádraží a Hlavní nádraží hypernova aby vyrovnávali čas nebo nemohou kvůli tomu, že zastávka má jen dva nástupní označníky a tak by mohlo dojít k blokování jiných autobusů? Docela zajímavě působí situace, jíž jsem dnes spatřil během své dnešní návštěvy Pardubic. kdy světelná tabule ukazovala, že linka č. 8 přijede za minutu ve 14:29, mezitím co ona opustila zastávku Hlavní nádraží v 14:27.

Další dotaz - Neuvažuje se o rozložení nástupních zastávek směr centrum na 3 označníky a podle směru a ne jako nyní podle druhu dopravního prostředku?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7273
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 06:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohou stát autobusy a trolejbusy v zastávce Hlavní nádraží a Hlavní nádraží hypernova aby vyrovnávali čas

Mohou, proč by nemohly? Autobusy mají navíc tu zajímavou vlastnost, že se mohou navzájem předjet...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 11:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se diskutuje o prostoru u nádraží, IMO je vhodná příležitost zahájit šotoflame na téma: Jak přejmenovat tři zastávky MHD obsahující slovo hypernova.
Hypernova totiž v ČR zhruba za rok skončí, takže by asi bylo vhodné přejmenovat i zastávky...

BTW, doufám, že změna neproběhne stylem přepsání hypernova na albert.

(Příspěvek byl editován uživatelem Trolleybus.)
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus:
Těžko říct. Hlavní nádraží, Hypernova bych ale přejmenoval na prosté Hlavní nádraží. Zastávka Polabiny, Hypernova by se mohla jmenovat Skate park, podle toho, co tam teď postavili, nebo K/U Závodu míru, což je ale trochu kostrbaté. Co se zastávkou Hypernova mě nenapadá vůbec, protože v okolí není nic dalšího, podle čeho by se ta zastávka dala pojmenovat. Takže snad jedině U nádraží/K nádraží/Za nádražím, v nejhorším případě.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neuvažuje se o rozložení nástupních zastávek směr centrum na 3 označníky a podle směru a ne jako nyní podle druhu dopravního prostředku?
To bych taky ocenil. Asi jeden označník na Polabiny (3, 10,...), jeden na Dubinu (8, 13,...) a jeden na zbytek. Je možné, že se to připravuje, když v číslování označníků je vynechaná trojka?
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 16:17:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neuvažuje se o rozložení nástupních zastávek směr centrum na 3 označníky a podle směru a ne jako nyní podle druhu dopravního prostředku?
Zkuste si to namalovat a představit si, jak by si asi trolejbusy navzájem při předjíždění lámaly sběrače nebo jak by bloudily na dalších cca 8 výhybkách a 5 kříženích. Třeba by pak ten dotaz ani nezazněl.
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 17:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Huj, rad bych se pls zeptal jestli uz ma DP plan jak bude vypadat nahrada spoju linky 10 behem uzavirky Nemosice-Ostresany od 6. do 30. zari... nebo bude MHD prujezd povolen? diky:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem mex.)
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 17:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se zastávkou Hypernova mě nenapadá vůbec, protože v okolí není nic dalšího, podle čeho by se ta zastávka dala pojmenovat.

Kousek od toho je Celní úřad ( nebo něco takovýho ), tak by to šlo pojmenovat podle toho.
Zachraňte "Rozárku" 361 - je to nejlepší mašina v Dopravním podniku města Pardubic a.s.
Bohužel si to někteří uvědomili pozdě...
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 18:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci být kverulant, ale od novýho roku se vám ta zastávka přejmenuje.
A to na: Hlavní nádraží, Albert.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 20:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kde bereš takovou jistotu?
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Škoda 21Tr
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 21:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikde, vymyslel si to, ale jako provokace (výměna blbého názvu za ještě horší) je to hezké...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 21:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkat, po Novém roce přejmnuje Ahold všechny své řetězce Hypernova na Albert. Tak proto.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 21:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže se máme ještě na co těšit
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Škoda 21Tr
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 21:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkat, po Novém roce přejmnuje Ahold všechny své řetězce Hypernova na Albert. Tak proto.

A jak z toho vyplývá, že se zastávka přejmenuje na Albert??? Tedy kromě toho, že jsem sem dnes ráno napsal, kterak mi změna jmen všech tří zastávek pouhým přepsáním názvu jednoho hypermarketu na jiný připadá jako hodně špatný nápad...?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 22:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha sorry, je tím, že to tu nečtu celé. No ale myslím, že to tak dopadne. Pač mám dojem, že ta Hypernova se dala do názvu zastávky jistým lobbym, takže Albert bude.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 23:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zastávkám potom můžeme říkat U Einsteina... OMG, to bude ještě nechutnější než teď...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Wwwdpmpcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 00:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve dnech od 6.9. od 8:00 a 7.9.2007 a od 10.9. do 14.9.2007 bude úplná uzavírka komunikace Nemošice – Ostřešany včetně MHD. V době částečné uzavírky, tj. 8.9. a 9.9.2007 a od 15.9. do 30.9.2007 bude umožněn provoz autobusů MHD v plném rozsahu jízdního řádu.
V době úplné uzavírky:
• bude linka MHD č. 10 vedena pouze v trase Univerzita (Hl. nádraží) – Nemošice, točna,
• bude v trase Krematorium – Ostřešany, škola, Ostřešany, park a Ostřešany, točna zavedena kyvadlová,
• autobus kyvadlové dopravy ve směru Ostřešany – Krematorium pojede ul. Svobody a obslouží zast. U Kapitána (pro přestup na linku č. 10),
• autobus kyvadlové dopravy nebude obsluhovat zast. Dražkovice,
• nebude umožněn přestup mezi linkami MHD č. 10 a 22,

Dopravní podnik děkuje všem cestujícím za pochopení.
Aktuality z webu DPmP - servis pro šotouše :-)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 00:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hl.n, Hyp = Pernerovo náměstí (matoucí, neobsahuje slovo nádraží). Proto by se to mohlo jmenovat Hlavní nádraží, Pernerovo náměstí, což je taky blbost, protože je to dlouhý.
Polabiny Hyp. = OBI, parkoviště, nebo jen OBI nebo jen Parkoviště
Hypernova = Před nadjezdem? Asi bych se přikláněl k něčemu jako "Za nádražím" nebo tak nějak.

Ale snad jdou vymyslet i normální názvy.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
řidič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.156.162
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 07:02:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych Vaším prostřednictvím pozdravovat člověka , který seděl 28.8. mezi 17 - 18 00 za volantem autobusu č. 164 . Schválně nepíši řidiče ,protože bych sebe i Vás ostatní řidiče DP urazil. Tento výše jmenovaný při vyjíždění ze zastávky u Tyršových sadů na nábřeží ČSA si nedělal servítky s tím přejet ze zastávky přímo do levého pruhu a tím mě vyprovodit v křižovatce ČSA se Sladkovského do protisměru - klika , že tam nic nejelo. O tom , že to bylo úmyslné svědčí i jeho výsměch , když jsem se postavil vedle něho na semaforech.
Strávil jsem pár měsíců mezi Vámi a vím co to je 7 -10 hodin denně jezdit s krabicí po městě a podle toho se k Vám také chovám a toto mi nezkazí ani p.... , které Vám chce kazit Vaší profesionelní image.
Ještě k situaci- jel jsem v levém pruhu od Zelené brány a od zastávky v Tyršových sadech jsem viděl blikat vyjíždějící autobus , který měl v pravém pruhu volno, nečekal jsem ,že pravý pruh vezme přímo a vjetím do levého mě vytlačí do protisměrného odbočovacího pruhu vlevo. Tento člověk mohl v klidu vyjet ze zastávky a hned po mém přejetí - což bylo otázkou sekund se zařadit za mě , protože za mnou bylo daleko volno. Víte ono být to v hustším provozu s kolonou aut za mnou mohl bych zvažovat i to , že ho pustím , ale tady to nešlo jeho blinkry jsem zahlédl dost pozdě, nečekal jsem to a za mnou bylo volno. Pozdravujte ho prosím Vás s tím , že pokud náhodou pojedu jako pasažér v jeho autobusu - on na to nezapomene (tím nemyslím nějaké násilí nebo něco podobného , ale ostudu , kterou mu před cestujícími ve vší slušnosti udělám)
řidič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.156.162
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 07:20:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Vaší diskusi o názvu stanic
Proč se stanice , Polabiny -telefonní ústředna nejmenuje Trnová s přízviskem třeba Potůčkova , když je vlastně na území obvodu Pardubic 7 - Trnové?
To samé k zastávce Polabiny - Hypernova opět územně nepatří do Polabin.
Další Zastávka Polabiny Sluneční - územně patří tato zastávka ve směru do centra pod obvod 7 - Kréta
Petsav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 07:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco pro pobavení

Každý pražský (a nejenom pražský) důchodce se při cestování MHD řídí tímto kodexem. Pokud s některými body nesouhlasíte, nebo byste seznam něčím doplnili, napište svůj postřeh.


1. Když se chystáte vystoupit, vstaňte za jízdy a projděte pokud možno celou tramvají až k nejvzdálenějším dveřím. Tyče se zachyťte až v momentě, kdy tramvaj začne brzdit.

2. Kdykoli máte příležitost, žádejte výměnu místa k sezení s odůvodněním, že nesnášíte jízdu pozadu.

3. K sezení si nikdy nevybírejte místo co nejblíže dveřím, kterými nastoupíte. Čím vzdálenější místo, tím lépe.

4. Pokud je náhodou pootevřené okýnko, zavřete jej. Průvan je nebezpečný, a to obzvláště ve dnech, kdy teplota přesahuje 30 stupňů Celsia.

5. Když vás někdo pustí sednout, odmítněte. Díky tomu pak zůstane nabízené místo volné (dotyčný se bude stydět sednout si zpět) a v narvané tramvaji bude tak ještě o něco méně místa.

6. Pokud vás nikdo sednout nepustí, využijte toho a pokuste se co nejdříve spadnout na zem. Postup je jednoduchý - stačí, když budete mít nohy vždy těsně u sebe, aby nebylo možné dosáhnout jakékoli rovnováhy. Pokud se vám nepodaří spadnout hned při rozjíždění tramvaje, při brzdění by se vám to už mělo podařit.

7. Na mobilu si nastavte maximální hlasitost a uložte ho co nejhlouběji do své cestovní kabely.

8. Při každé příležitosti se snažte zapojit do cizího rozhovoru.

9. Snažte se doběhnout tramvaj na poslední chvíli, i kdyby vás to mělo stát život. Vydrápejte se po schůdcích nahoru tak, aby vám muselo pomáhat co nejvíce lidí (za přivření mezi dveřmi máte bonusový bod), a poté si vyhlédněte někoho ze sedících (nejlepší jsou osoby obložené co nejvíce nákupními taškami), na kterém budete vymáhat uvolnění místa hlasitým sípáním.

10. Pokud se chystáte cestovat tramvají, zvolte dopravní špičku. Ideální doba je mezi 8 až 9 ráno a mezi 17 a 18 odpoledne. Cestování je pak mnohem zábavnější.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 09:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petsav: Naštěstí to neplatí pro všechny důchodce, ale je fakt, že jistá nezanedbatelná část této sociální skupiny si zřejmě do MHD chodí léčit své komplexy. Jak ostatně už před mnoha lety velice výstižně popsal Cossack.

BTW, nechtějte ani vědět, jak vzroste hladina agresivity důchodců, když na sobě máte triko s velkým logem ODS. V takové chvíli se zdá, že poslední bitva už nejspíš vzplála...

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lp:
Zkuste si to namalovat a představit si, jak by si asi trolejbusy navzájem při předjíždění lámaly sběrače nebo jak by bloudily na dalších cca 8 výhybkách a 5 kříženích. Třeba by pak ten dotaz ani nezazněl.
Zkusil jsem. Myslím, že by to šlo i takhle jednoduše:
 
Musely by se samozřejmě sladit JŘ, aby neodjížděly tři trolejbusy těsně za sebou, ale to by se mělo udělat tak jako tak. Bohatě stačí, aby měla samsotatnou stopu 3, aby ji ostatní linky mohly předjet, když bude stát v zastávce.
Pozn.: Ty čísla linek u jednotlivých sloupků jsou opravdu hodně orientační, určitě by to šlo udělat jinak. Navíc tam nejsou všechny, jak jste si určitě všimli;).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7277
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 11:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V DP se údajně touhle dobou vyskytuje kloubový Citelis z Hradce Králové, měl by tu být na předváděčce. Zdroj: Kolega "2580".
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7278
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 11:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za chvilku vyjíždí na linku 8. Zdroj: "2580"
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 11:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Názvy zastávek u Hypernovy bych viděl třeba tak, že "u lihovaru" by se to jmenovalo normálně "hlavní nádraží". Zvlášť teď, v souvislosti se zavedením světelné odjezdové tabule, by mělo logiku, aby všechna nově zavedená nástupiště měla jednotný název zastávky. Rozlišování toho, zda linka zastavuje "u lihovaru" nebo až před nádražní budovou se mi nejeví jako až tak podstatné, aby ty zastávky musely mít různá jména. Pardubákům je to jasné z toho, zda linka kolem nádraží jen projíždí nebo tam končí a přespolní holt ten kousek případně dojdou. Ostatně to "hledané" nástupiště číslo 3 je myslím snad už teď právě označení výstupní zastávky pro linky končící na nádraží.
Pokud by se však trvalo na rozlišování, pak by se mohla naopak samostatně pojmenovat výstupní zastávka před nádražní halou třeba jako "hlavní nádraží točna". Je lepší, když název výstupní zastávky pro pár linek má přízvisko "točna" než když má frekventovaná zastávka pro spoustu linek ve svém názvu obsažen název obchodu, který má u sebe i další, bližší zastávku.
"Hypernovu" bych klidně potom nechal Hypernovou(resp. Albertem) a u "Polabin, Hypernovy", bych byl pro to "OBI". Ono se sice jeden čas od pojmenování zastávek podle firem upouštělo, ale když tam opravdu nic jiného není a ta firma je nejvýstižnější, tak bych se tomu zbytečně nebránil.
Ohledně zřízení dalšího nástupiště u nádraží se domnívám, že je to nesmysl. Jednak by se zabral další kus již dnes mnohdy nedostačující plochy k odstavování autobusů, jednak by se možná části cestujícím prodloužila docházková vzdálenost a jednak spoustu lidí jede prostě jen do centra (na Masarykovo náměstí, třídu Míru) a po zřízení dalšího nástupiště by tak museli sledovat o další místo navíc. Naopak si myslím, že pokud to frekvence spojů umožňuje, má být nástupiště nejlépe jen jedno.
O trolejovém vedení přitom vůbec nemluvím. Navrhované řešení by určitě přineslo provozní komplikace ať už z důvodu složitosti vedení nebo (v případě jeho jednoduchosti) z důvodu nemožnosti objíždění trolejbusů v zastávkách trolejbusy obsluhujícími jiné nástupiště.
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 15:47:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
No nechci se kolegů od JŘ příliš zastávat, ale to by nejspíš všechny trolejbusové linky musely mít stejné nebo násobkové intervaly. A linky 3 a 33 mají úplně jiný dopravní a ekonomický charakter než 2 a 13. Koordinovat by se měly především linky jedoucí poněkud déle v souběhu a je otázka, zda je prokládat nebo umožnit mezi nimi přestup. To může být jiné ve špičce a jiné třeba večer. Já si prostě nedovedu představit v dané situaci vzájemné nepředjíždění trolejbusů. Dejte mi někdo nějaký příklad, aby linky 2 a 13 měly interval s kapacitou potřebnou pro svůj účel a linky 3 a 33 do toho zapadly v rámci finančních možností dotací dopravy do sousedních obcí tak, aby se k sobě nikdy ani při běžném zpoždění nepřiblížily a nečekaly a nepopojížděly za sebou v sérii zastávek po stejné stopě.
Řekněme, že by to řidiči trolejbusů zvládli i za dnešního stavu. Jeden by vyjel o pár vteřin později ze zastávky, jiný by si přibrzdil ... Jenže riziko zlomení sběrače při předjíždění spojené s rozbitím zadního skla a případně i se zraněním někoho z cestujících je velké a já ho odhaduji tak na jedenkrát měsíčně. Stačí prudší slunce, trochu unavený řidič nebo řidič, který pár dní před tím jezdil s autobusem a je vymalováno.
A ještě dotaz: kde by zastavovaly linky číslo 6,16,18,19,23,24 a 33. Nechtělo by to nakonec ještě jednu zastávku pro směr k podjezdu? Třeba se jednou dočkáme, že přednádražní prostor bude celý přestavěn ve skutečnosti a ne jen na papíře. Pak by tam mohly vzniknout potřebné zastávky za sebou i vedle sebe.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 22:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten kloubový Citelis z HK je asi ev.č.220, ne? Nechápu, proč si půjčuje DP vůz typu, který stejně kupovat nebude (nebo snad DP změnil svůj názor na využitelnost kloubových vozů?) Do kdy bude u vás? U nás měl vyjet tento týden už na linky a místo toho je u vás.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7285
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 04:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne asi, ale určitě. V techničáku prý má prý uvedené včerejší datum registrace vozidla. A proč si ho půjčuje? Nevím, třeba ho sem "natlačil" výrobce s úmyslem přemluvit DP k tomu, aby změnil názor.

A mimochodem, tam u nás na západě se taky pořád tradovalo, že DP nemůže kupovat kloubové autobusy, protože tohle a tamto a tadyto a že prý by se nevešly do vozovny a vůbec, no a už jich tam máme šest.

Mimochodem, řidič si stěžoval, že ten autobus má nějaké vadné čidlo, takže když chce nastartovat, musí dozadu do motoru.

Teď jdu na ranní, končím za dvě hodiny (trápení malejch zvířátek, takovýhle krátký směny ), až se vrátím, napíšu sem, kde to jezdí dneska.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 05:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vůz 220/24 (Citelis 18M) před cca hodinou spatřen na lince č. 12 do Tuněchod (kdo ví, co je to za kurz, může dopsat). Vůz je opravdu úplně nový, včera měl údajně najeto jen 100km.

Jinak mezi řidiči se říká, že je tu proto, aby se dobře zajel

A že tu nebude jezdit? Pokud vím, tak by se mělo vypsat (nebo se už vypsalo?) VŘ na velkokapacitní vozy...

P.S. Dle slov řidiče se s ním jezdí dobře a ani si (v porovnání se "sólem") nemusí moc nadjíždět.
Zachraňte "Rozárku" 361 - je to nejlepší mašina v Dopravním podniku města Pardubic a.s.
Bohužel si to někteří uvědomili pozdě...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 07:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdělení stanovišť před nádražím na tři: Nějak nechápu, proč by mělo před nádražím třetí stanoviště vzniknout. Myslím si, že by to bylo více nepřehledné a navíc jsem nějak nepostřehl. že by ta stávající dvě nástupiště nedostačovala, že by se tam tvořily kolony autobusů čekajících na vjezd do zastávky nebo že by tam stály davy lidí, kteří se na zastávku nevejdou. K čemu by to mělo být dobré přidat třetí nástupiště?

Zastávka Polabiny, Hypernova: Tento název se mi nelíbil již od počátku, protože jak již bylo uvedeno, zastávka se nenachází v Polabinách a název je tudíž matoucí...

Zastávka Hlavní nádraží, Hypernova: Rozhodně nesouhlasím s tím, aby byla prostě přejmenována na Hlavní nádraží. Bylo by to to totiž nepřehledné zejména pokud se někdo orientuje dle jízdních řádů. Například v jízdním řádu linky 12 je uvedena konečná stanice Hlavní nádraží, u linky 13 by tak byla uvedena také zastávka Hlavní nádraží a přesto každý spoj staví jinde. A to nemluvím o lince 8, která někdy končí u nádraží a někdy pokrařčuje do Svítkova. Cestujícící neznalý pardubických poměrů by se mohl z jízdního řádu mylně domnívat, že linka 8 i když pokračuje do Svítkova, zastavuje přímo před nádražní budovou. Takže určitě by měl být název obou zastávek odlišný.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7286
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 07:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citelis bych zkusil hledat na těchhle kurzech:
pátek K1202/1252
sobota K602/652
neděle K901/951
pondělí K801/851
(jízdní řády hledejte na http://www.trolejbus.cz/pce-jr/jr-mj.htm)

VIN je VNEPU09D100301865, ev.č. 220, RZ 3H5 1820, datum registrace vozidla 29.8.2007.

Řidič z dnešní ranní směny sprostě nadává a snaží se sehnat dobrovolníka, který se s ním sveze a odhalí ve voze všechna místa, která za jízdy vržou a skřípou. Slíbil jsem mu, že se dopoledne na jedno kolečko stavím.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7290
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 09:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrzání a skřípání odstraněno pomocí kolíčku na prádlo.

 
 

V 9:02 byl Citelis u nádraží nahrazen autobusem 172, údajně jen dočasně.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdělení stanovišť před nádražím na tři: Nějak nechápu, proč by mělo před nádražím třetí stanoviště vzniknout.
Nejde ani tak o to, jestli 2 nebo 3, spíš o to, aby linky byly k nástupištím rozděleny podle toho KAM jedou a ne podle toho, CO jsou. A hlavně by to chtělo dát nástupiště trochu blíž k sobě, tj. posunout nešní označník 1 až za ten ohyb (kde je ostatně i čekárna).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 - Pokud nedojde k zásadní přestavbě přednádraží, nemá cenu nic měnit. Jak psal Lp, pokud se předělávat bude, potom by se mohly nově umístit nástupní stanice vedle sebe. Problém stanic před nádražím je hlavně naprosto nevyřešený přístup k lihovaru, tam by měl lidi směrovat nějaký bezbariérový chodník.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 16:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, pokud by se zprovoznil pro P. T. obecenstvo nádražní sklep, jak se o tom předčasem v rámci rekonstrukce nádraží hodně mluvilo, stálo by za to udělat kompletně podchod už od lihovaru, je-li to realizovatelný (tj. nejsou-li v zemi nějaký chobotovody, který by se musely předělávat totálně).
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co řikáte na tohle? Tu velice ( až tragicky ) nekvalitní fotku berte spíš jen jako předkrm. Nekdo má určitě lepší a dá jí sem nebo někam na WWW.
 
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 18:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mimochodem - zítra (v sobotu) 1.9. budou odpoledne jezdit v trase Nádraží - Polabiny - Globus - Bohdaneč a Židov - tř. Míru - Hradecká - Bohdaneč trolejbusy 353, 311 a 329.

Jízdní řády jsou na webu Léčebných lázní Bohdaneč, já je kvůli mému do všerejška kolabujícímu netu nemám.
Tady jsou - http://www.llb.cz/novinky/#novinka-23

Osobně s celou akcí nemám nic společného, takže dotazy nezodpovídám...

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7291
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 23:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citelis zítra na K 602/652, jř viz www.trolejbus.cz. Na proplétání se autobusu úzkými uličkami Dukly si rezervuji místo v první řadě.

Dál: Dnes došlo k nehodě u nádraží, autobus číslo 143 na kurzu 4053 (linka 17) způsobil mezinárodní ostudu, když zkloumal, co veze před ním jednoucí auto se švédskou poznávací značnou v zadním kufru. Kvůli proraženému chladiči pokračoval do vozovny za tahačem.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 00:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejjednodušší by bylo zastávku Hlavní nádraží, Hypernova přejmenovat na Hlavní nádraží, hl. silnice. Co takhle zřídit zastávku Polabiny, Hypernova i pro směr Polabiny (od Nádraží). Zastávka by se mohla taky přejmenovat na Závodu Míru. Stávající zastávka Závodu Míru by byla nově Závodu Míru, škola.

Další návrhy na přejmenování
Polabiny, Sluneční - Polabiny, Kaufland
Zimní stadion (směr centrum) - Most P. Wonky

Poslední dotaz - jak to vypadá s posunutím zastávky Stavařov ke křižovatce Hradecká x Studentská?
fík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.166.176
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 00:45:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s přejmenováváním je to podle mne prosté, Watsone:
Hypernova -) Celní úřad
Polabiny, Hypernova -) Skatepark, nebo Závodu míru, skatepark, popř. Polabiny, skatepark (což je už ovšem poněkud zavádějící)
Hl.nádraží, Hypernova -) pouze Hl. nádraží, popř. Hl.nádraží, lihovar či něco v tom smyslu, pro odlišení, ale myslím, že není třeba
toť můj pohled na věc, pohled běžného cestujícího...
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 10:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě mě tak napadlo, že pokud by stanice na nádru měly být rozlišeny ( končící / pokračující spoje atd. ), tak by to šlo udělat "obráceně", tj. Hl.n. Hyp. nechat jako Hlavní nádraží a naopak přejmenovat Hl.n. na Hlavní nádraží, pošta.
Zachraňte "Rozárku" 361 - je to nejlepší mašina v Dopravním podniku města Pardubic a.s.
Bohužel si to někteří uvědomili pozdě...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7302
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolega "2580" měl včera odpolední 13 s trolejbusem 24 Tr. Tenhle trolejbus se vyznačuje tím, že má strojek u předních dveří na jízdenky namontovaný tak, že na něj řidič není ani trochu schopen vidět.

 

No a tak jsem se přišel na kolo a půl svézt. Posadil jsem se na tu sedačku hned vedle strojku, střídavě četl noviny a psal SMSky a při tom po očku koukal, co kdo do toho strojku strká. A věřte, že to byly zajímavé věci. Hned na prvním spoji to jeden pán zkoušel s poloviční jízdenkou, ačkoliv mu bylo tak asi o 5 let víc, než mě. Během dalších tří spojů se pak vyskytli další tři lidé, kteří to zkoušeli s použitou jízdenkou.

Asi nejlepší byla tahle:

 

Co myslíte, kolikrát na ní dotyčný mladý muž jel, než jsme mu jí zabavili?

A opravdu by nestálo za to, aby se revizoři občas vydali na kontrolu po osmé hodině večerní?

No a pak jsme se zahloubali do četby přepravních podmínek (http://www.dpmp.cz/index.php?str=15) a tam jsme se dočetli, že:

Čl. 9, bod 3:

Řidič vozidla veřejné linkové dopravy (.....) (dále jen „pověřená osoba“) je oprávněna (.....):

d) uložit cestujícímu, který se neprokázal platným jízdním dokladem, zaplacení jízdného a přirážky k jízdnému nebo vyžadovat od cestujícího osobní údaje potřebné k vymáhání jízdného a přirážky k jízdnému, pokud cestující nezaplatí na místě.

Což jinými slovy znamená, že já jako řidič bych měl mít právo kontrolovat jízdenky, vybírat pokuty, zjišťovat osobní údaje a tak dál a tak dál, zkrátka práva stejná jako revizor. No, v tom případě by bylo docela fajn mít ještě taky nějaké ty formuláře, do kterých revizoři vyplňují osobní údaje svých "obětí" a pak to nechávají svým obětem podepsat.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 12:04:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co nazvat zastávky na Pernerově náměstí takto:
Hlavní nádraží 1 (2,4,5)?
A hned si odpovím:
V podmínkách DPmP nikoliv!
Podle "našeho" výkladu jistého zákona nesmí jméno autobusové zastávky obsahovat číslici. Takže před lety zmizely názvy typu Trnová 1, Semtín 2 apod. A Karel IV. měl tehdy taky namále, že mu seberou tu řadovou číslovku. Ještě, že u nás nebývá častým zvykem pojmenovávat bulváry čísly. I když ... víte, co je např.ve Zlíně různých Padělků?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7303
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 12:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen ve Zlíně, třeba taková Praha...

odkaz
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 13:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lp: U nás v Jihlavě máme zastávky Pávov I a Pávov II (kdysi nesly název Starý a Nový), takže jedině snad číslovat takhle. A pak zástávky 17.listopadu, Ulice 5.května.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3341
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdypak nám vrátíte autobus? Chcem se taky podívat .
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35732
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A obyčejné "Hlavní nádraží, točna MHD" a na „hlavní silnici” pouze "Hlavní nádraží" (případně "U Hlavního nádraží") by nešlo?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace